Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    05-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Willen of niet, langer werken moet of land gaat ten onder"



    Terwijl steeds minder Belgen bereid zijn om te werken tot 65 jaar, is langer werken volgens economen de enige oplossing om het pensioensysteem betaalbaar te houden en om de volgende generaties van een pensioen te kunnen voorzien. "Het is erg moeilijk om hen ervan te overtuigen dat dit het beste is voor ons land en de toekomstige generaties, maar ze zullen het toch moeten aanvaarden - willen of niet", waarschuwt econoom Geert Noels vandaag in de krant het Laatste Nieuws.



    "We hebben nu al de laagste activiteitsgraad van 55-plussers van heel Europa. Het is nog steeds te gemakkelijk om met vervroegd pensioen te gaan. Ons systeem moedigt mensen te weinig aan om langer te werken en dat maakt de pensioenen onbetaalbaar", vervolgt Noels.

    Volgens de econoom is er dan ook maar één (zeer controversiële) oplossing: : "Het klinkt misschien hard, maar onze overheid zal gewoon met de ijzeren vuist de pensioenleeftijd moeten optrekken. Verplicht. Dit zal uiteraard op veel protest stuiten, maar het is de enige manier om ons land van het faillissement te redden. Als je mensen langer aan het werk houdt, heeft dit immers een dubbel positief effect voor de staatskas: in plaats van pensioenen te moeten uitbetalen, levert het nog extra inkomsten op."

    Dalende bereidheid
    Intussen neemt de bereidheid om langer te werken juist af in België. Waar vorig jaar nog 30% aangaf zeker door te gaan tot zijn 65ste en 18% zich daartoe bereid toonde, gaat het dit jaar respectievelijk nog om 27% en 17%.


    LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL VANDAAG IN DE KRANT HET LAATSTE NIEUWS.

    05-06-2013 om 15:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Pak gepensioneerden en invaliden verliezen hoger vakantiegeld aan fiscus"

    Hoe laag kan je vallen als regering, als je geld afroomt van gehandicapten. En onze Vlaamse regering heeft discreet de laatste drie indexverhogingenà 2% aan de instellingen voor gehandicapten NIET TOEGEKEND. Resultaat :6% minder werkingskosten voor deze instellingen. Verder : de instellingen rekenen dit door aan de bewoners en/of besparen op comfort, ontspannig... En de minister president in de media: Er zal niet geraakt worden aan het inkomen van de zwaksten in de maatschappij. Shame on you

    Het pensioen voor iedereen maar dan ook voor iedereen op 1500 euro brengen zou al een goede stap in de richting zijn . waarom moet een parlementair na 18 jaar slaapdienst een pensioen van 3100 euro krijgen?



    Morgen wordt voor de meeste gepensioneerden het vakantiegeld uitbetaald. Maar de beloofde 5 procent verhoging, in het kader van de welvaartsaanpassing, dreigt uit te draaien op een nuloperatie omdat de fiscus het extra geld afroomt. Tal van gepensioneerden zouden netto op het einde van het jaar zelfs minder overhouden, berekende de socialistische vakbond ABVV. Voor invaliden, die deze maand 66 euro meer vakantiegeld ontvangen, dreigt hetzelfde probleem.

    Eind maart bereikten werkgevers en vakbonden een akkoord over de verhoging van de kleine pensioenen en uitkeringen. Concreet stijgt het vakantiegeld dit jaar met 5 procent, volgend jaar met iets meer dan 3 procent. Voor de invaliden verhoogt het vakantiegeld met 66 euro en volgend jaar nog eens met 34 euro. Maar daar dreigt uiteindelijk niets meer van over te blijven, omdat de fiscus het hogere bedrag afroomt.

    Honderdduizenden mensen
    Volgens het ABVV treft dit "honderdduizenden mensen", op een totaal van 2,2 miljoen gepensioneerden en 400.000 invaliden. De studiedienst van de vakbond berekende zelfs dat diegenen die een maandelijks pensioen tussen 1.150 en 1.300 euro bruto ontvangen, uiteindelijk minder zullen overhouden.

    "Het gemiddelde pensioen van een mannelijke werknemer ligt in die schijf", illustreert Jef Maes, directeur van het sociaal departement van de ABVV-studiedienst, de omvang van het probleem. Volgens hem zullen zij die van het absolute minimumpensioen genieten, of in een hogere categorie zitten, wel van de verhoging kunnen genieten.

    Oproep
    De vakbond roept de regering op om het belastingkrediet alsnog aan te passen, voor het aflopen van het fiscale jaar. Volgens Maes werden hierover reeds beloftes gedaan binnen het tripartiete overleg, maar zijn die nog niet uitgevoerd.

    05-06-2013 om 09:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bereidheid om te werken tot 65 jaar neemt af

    Bereidheid om te werken tot 65 jaar neemt af

    Ons pensioengeld is gebruikt om de moderne goktempels (banken) te redden en nu moeten we nog eens boeten door langer en harder te werken. Het is nu eenmaal zo, maar als we langer moeten werken, versoepel dan in godsnaam de mogelijkheden om bijvoorbeeld 1 dag per week minder te werken... Als ik een aanvraag indien om 4/5de te gaan werken, krijg ik steeds te horen dat de mogelijkheid bestaat, dat dit wordt omgezet in uren per dag. 1 dag per week minder werken loont zeker de moeite om langer te blijven werken, maar 1 uur per dag is belachelijk...
     
    De Croo Alexander ( alles voor mij en niets voor een ander ) neemt zijn vader als voorbeeld en waarom deze verdient meer zo als een pensioen of te wel heeft hij wel een pensioen en de rest onbelastbaar als goed huichelende lachende traditionele politieker met zijn companen Martens en zijn lief De Smet, wat zou hun letten.



    De bereidheid om langer te werken neemt af. Dat blijkt uit de nationale pensioenenquête van verzekeraar Delta Lloyd. Maar liefst 38 procent van de ondervraagde Belgen wil niet werken tot zijn 65ste, een toename met 5 procentpunt ten opzichte van de vorige rondvraag in 2012.

    Vooral de zogenaamde babyboomers (55%) zijn tegen, bij de jongeren is de weerstand minder groot (23%). De ‘ideale’ pensioenleeftijd voor de Belg ligt op 61 jaar: de helft van de ondervraagden vindt dat men op die leeftijd voldoende heeft gewerkt. Momenteel ligt de gemiddelde pensioenleeftijd in België op 59 jaar.

    Jan Van Autreve, CEO van Delta Lloyd Life, zegt dat de Belg de voorbije twee jaar overladen werd met boodschappen rond de pensioenproblematiek, maar meent dat daarbij te weinig aandacht ging naar het creëren van perspectieven. ‘De Belg hoort niet wat hij erbij te winnen heeft als hij langer werkt. Er is nood aan een zachte landing tussen een actieve en een inactieve loopbaan.’

    Niet inleveren

    Ook uit de pensioenenquête blijkt dat de Belg vragende partij is voor een eindeloopbaanbeleid. Zo’n 63 procent van de ondervraagden vindt dat werkgevers zo’n aangepast beleid moeten voeren. Daarbij is vooral de vraag naar een flexibele en aangepaste baan voor oudere werknemers groot. Een overgrote meerderheid (83%) is niet bereid om financieel in te leveren aan het einde van zijn loopbaan.

    Van Autreve meent dat de cumul tussen werken en pensioen aangemoedigd zou moeten worden. Een andere piste is de kost van oudere werknemers voor de werkgever te verlagen.

    05-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    04-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hilarische mail aan Milquet inzake GAS-boetes

    Hilarische mail aan Milquet inzake GAS-boetes

    Straks durven we niet meer buitenkomen of het is van dat. Mogen we nog een wind laten in het bijzijn van een flik of is dat geluidsoverlast gevolgd door een gas-boete? En ga zo maar verder. Wat mag waar nog en wat mag waar niet meer? Goe bezig

    Waar zijn ze toch mee bezig,geef de kinderen een wereld waar het goed is om te wonen,en vergeet vooral niet dat je zelf ook jong bent geweest.

    Milquet de teef ligt hier niet wakker van hoor. De GAS boetes moeten geld in het laatje brengen en dat zal zeker lukken. Opdracht volbracht dus. . Ik veronderstel dat men niet langer kon rondkomen op de rug van de autobestuurder. Nu kan iedereen die in het openbaar komt zn steentje bijdragen

    Alle stompzinnige GAS boetes zijn niet nodig, maar de GAS boetes voor sluikstorten bvb kunnen niet zwaar genoeg zijn.



    De Vlaamse toneelregisseur, journalist, acteur en 'perfesser Gensch' Freek Neirynck stuurde een mail naar minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet. Daarin stelt hij een verantwoordelijke burger te zijn en roept hij de minister op hem te helpen bij het vermijden van GAS-boetes in heel het land. Hieronder de brief van Neirynck:

    Geachte mevrouw Milquet,

    Ik probeer een verantwoordelijke burger te zijn en te leven volgens de wetten van het Koninkrijk België. Zo ben ik op de hoogte van de meeste regels en wetten in mijn eigen stad Gent, zodat ik er geen boetes of sancties kan krijgen.

    Maar ik bezoek ook vele andere Belgische steden en kom daarbij ook wel langs heel wat andere aardige maar wat kleinere steden, gemeenten, gehuchten, parochies...

    Door de uitbreidingen van de GAS-boetes en het zelfbeschikkingsrecht van plaatselijke besturen om overlast in te vullen, wordt dit op mijn leeftijd echter een beetje te veel om bij te houden.

    Zoals u ongetwijfeld zelf wel weet, zijn er in België 589 gemeentes en 195 politie-zones. Dat wilt dus zeggen dat er nu evenveel politiereglementen zijn.

    Om een Gemeentelijke Administratieve Sanctie te vermijden zou ik van u dan ook graag alle politie- en gemeentereglementen van heel België krijgen.

    Zo zou ik kunnen vermijden dat ik ongeïnformeerd specifieke regels in bepaalde gemeentes zou overtreden. Tenslotte betaalt niemand graag een boete.

    Let wel, ik heb er alle begrip voor dat dit enige tijd kan duren voor u en of uw administratie alle reglementen heeft verzameld. Ik durf evenwel te hopen op uw medewerking om mijn streven naar verantwoordelijkheid en burgerzin te actualiseren.

    Met vriendelijke groeten

    Een onderdaan,

    fRè!éK NeIrYnCk

    04-06-2013 om 22:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse ouders passen foltertechnieken toe op eigen kinderen

    Waalse ouders passen foltertechnieken toe op eigen kinderen
     
    Walgelijk. Kinderen proberen te redden en ouders afmaken !



    Uitgehongerd, vernederd, geslagen en gruwelijk gefolterd. En dat tien jaar lang. Sebastien Hardenne en Isabelle Simon uit het Waalse Biron hebben hun vier kinderen, een zoon en drie dochters, jarenlang door de hel laten gaan. De dienst Jeugdwelzijn was nochtans verwittigd.

    Het moet echt de hel geweest zijn voor de vier kinderen, die nu tussen de 11 en de 16 jaar zijn. Het merendeel van de tijd zaten ze samen opgesloten in een klein kamertje. Vader Sebastien sloeg hen met stokken, ijzeren buizen en elektrische vliegenmeppers. Ze werden lange periodes uitgehongerd om dan weer gedwongen te worden om boterhammen te eten met uitwerpselen of urine erop. En dat allemaal met medeweten en hulp van moeder Isabelle.

    Waterboarding

    Het werd nog erger voor het jongetje en zijn drie zussen. De vader urineerde in hun monden en onderwierp ze zelfs aan sessies waterboarding. Dat is de foltertechniek van schijnverdrinking: je wordt vastgebonden en er wordt een natte doek over je gezicht gelegd. Daarover wordt dan telkens water uitgegoten zodat je het gevoel krijgt te verdrinken. Waterboarding werd onder meer gebruikt voor (vermeende) terroristen in de beruchte Amerikaanse gevangenis in Guantanamo Bay.

    Twee van de meisjes werden ook nog opgesloten in een koffer, die ingesmeerd was met uitwerpselen, en dan de kamer rondgegooid.

    Jeugdwelzijn

    Nochtans hadden de kinderen veel sneller gered kunnen worden van hun barbaarse ouders. De directeur van de school waar de kinderen ingeschreven waren, verwittigde in 2003 de dienst Jeugdwelzijn al. De kinderen waren ondervoed en altijd vuil, luidde het onder meer in zijn 30 pagina’s tellende verslag.

    De dienst Jeugdwelzijn ontnam de ouders dan twee maanden de voogdij , maar daarna werden de kinderen weer naar huis gestuurd.

    ‘Erger dan Dutroux’

    De meeste buren zijn zo geschokt door de feiten dat ze er niet over willen spreken. Alleen buurvrouw Anne-Marie Durieux (63) reageert. ‘Het maakt me ziek dat ik al die tijd niet gemerkt heb’, zegt de inwoonster van Biron. ‘Die man is erger dan Marc Dutroux. Hij deed al die gruwelijke dingen met zijn eigen kinderen.’

    De twee ouders moeten zich vanaf 12 juni verantwoorden voor de rechtbank van Marche-en-Famenne. Ze riskeren tien jaar cel voor ‘onmenselijke behandeling’. De advocaat van de ouders, Jacqueline Petit, zegt dat haar cliënten ‘spijt hebben van wat ze gedaan hebben’ en dat ‘ze een verontschuldigende brief hebben geschreven voor hun kinderen.’

    De vier kinderen worden momenteel opgevangen door de sociale dienst in Namen.

    04-06-2013 om 17:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo wil deel van koninklijke dotaties belastbaar maken

    Di Rupo wil deel van koninklijke dotaties belastbaar maken
     
    Di Rupo gij blijft van mijn poen
    heb je dat verstaan
    vuile italiaan....



    Het Uitvoeringscomité voor de Staatshervorming (Comori) heeft zich maandagnamiddag over de koninklijke dotaties gebogen. Premier Elio Di Rupo legde een voorstel op tafel dat op een aantal punten een stuk verder gaat dan de unanieme aanbevelingen van de Senaat.

    Zo zou een deel van de dotatie belastbaar worden. Het wordt de grootste hervorming van het dotatiesysteem uit de geschiedenis van het land, was te horen.

    Het communautair akkoord voorziet de uitvoering van de unanieme aanbevelingen van de Senaat over de koninklijke dotaties, waardoor het aantal rechthebbenden verminderd wordt. De regering besliste eerder om niet te wachten met de invoering van de hervorming tot het nieuwe koningschap (van Filip). Het voorstel dat Di Rupo maandag op tafel legde, bevat een aantal nieuwe elementen, was in kringen van de onderhandelaars te horen.

    De dotaties worden in de toekomst voorbehouden voor de koning, de vermoedelijke troonopvolg(st)er, de weduwe(naar) van de overleden koning(in) of troonopvolg(st)er, en de afgetreden koning. Voor prinses Astrid en prins Laurent, die vandaag nog een dotatie krijgen, komt er een overgangssysteem dat onder meer voorziet in een deontologische code. Voor de overige leden van de koninklijke familie komt er een systeem van bezoldiging per prestatie.

    Nieuw in het voorstel is dat het deel ‘vergoeding’ van de dotatie - dat op het niveau zou liggen van een hoge overheidsfunctionaris - belastbaar zal worden, wat betekent dat er zowel personenbelastingen als accijnzen en btw verschuldigd zijn. Het bedrag zal niet hoger liggen dan de huidige dotatie. De leden van de koninklijke familie die in aanmerking komen voor een dotatie, hebben ook recht op huisvesting.

    Om de transparantie te verhogen controleert het Rekenhof dat deel van de dotatie dat niet als vergoeding geldt. De bedragen van de belangrijkste rubrieken worden gepubliceerd, terwijl er jaarlijks een rapport wordt opgemaakt van de activiteiten van de leden van de koninklijke familie. De uitgaven, die door de verschillende departementen gemaakt worden voor de koninklijke familie - vluchten, detacheringen, ... - worden in een aparte post van de begroting ingeschreven.

    De premier zal zijn voorstel nog aanpassen aan de opmerkingen van de andere partijen. Het is de bedoeling dat de hervorming van de koninklijke dotaties zo snel mogelijk wordt goedgekeurd, bijvoorbeeld samen met de bevoegdheidsoverdrachten en de financieringswet.

    Woensdag start het Uitvoeringscomité dan de bespreking van de nieuwe financieringswet, het sluitstuk van de zesde staatshervorming. Het is niet uitgesloten dat ook nog de dotaties ter sprake komen. De onderhandelaars hebben naast woensdag ook reeds donderdag en zaterdag in hun agenda ingeschreven. Mogelijk wordt ook vrijdag vergaderd, is te horen op het kabinet van Servais Verherstraeten. Ook volgende week liggen reeds twee vergaderdata vast.

    04-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    03-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Betaal 0,00 euro, anders wordt elektriciteit afgesloten"

    kan alleen maar in belgie



    Een cafébaas uit Villeneuve-la-Guyard (departement Yonne) heeft een rekening van 0 euro in de bus gekregen. Elektriciteitsleverancier EDF (Electricité de France) liet alvast weten excuses te zullen aanbieden voor het foutje.

    "We zullen ons vandaag of morgen excuseren bij de klant via een telefoontje", verklaarde Sylvie Urvoy van de dienst communicatie in Dijon. "EDF verzendt meer dan 30 miljoen rekeningen per jaar in Frankrijk. Alles is geautomatiseerd. Soms gebeuren er fouten. We zoeken momenteel de oorzaak om dergelijke voorvallen in de toekomst te voorkomen."

    Cafébaas Lionel Plouhinec werd op 22 mei aangemaand om een bedrag van 0,00 euro te betalen. De brief waarschuwde dat de elektriciteit bij de man afgesloten zou worden als hij niet binnen de tien dagen betaalde en dat ook een boete van minimaal 30 euro opgelegd zou kunnen worden.

    "Ik stond op het punt om een cheque van nul euro op te sturen, maar een vriend hield me tegen. Ik wacht nu om te zien wat er gaat gebeuren. Ik heb de brief aan mijn toog opgehangen en het deed mijn klanten lachen", aldus de cafébaas, die nota bene een voormalig elektricien is.

    03-06-2013 om 23:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merkel wil ARD en ZDF terug op Belgacom TV

    Merkel wil ARD en ZDF terug op Belgacom TV



    Duitse kanselier Angela Merkel wil onze premier Elio Di Rupo aanspreken over de Duitse zenders op onze televisie. Belgacom heeft de openbare zender ARD en ZDF uit zijn tv-aanbod geschrapt. En daar zijn de Duitsers niet blij mee.

    Belgacom biedt sinds 14 mei de Duitse openbare televisiezenders ARD en ZDF niet meer aan. De vergoeding om de zenders uit te mogen zenden is sindsdien verdubbeld tot 1 miljoen euro per jaar. En dat vindt Belgacom te veel. De operator zendt dan maar de commerciële zenders RTL, SAT1 en Pro7 uit, meldt Deutsche Wirtschafts Nachtrichten.

    Daardoor kunnen de 75.000 Duitstalige Belgen, maar ook de meer dan 40.000 Duitse diplomaten en lobbyisten in Brussel niet meer naar de openbare omroepen kijken. Iets wat bij de Duits regering niet goed gevallen is. Het zit hen zo hoog, dat zelfs bondskanselier Angela Merkel zich met de zaak bemoeit, schrijft de Tagesspiegel.

    Brief

    De kanselier beloofde immers de zaak bij onze premier Elio Di Rupo aan te kaarten. En ook het liberale lid van de Bundestag Oliver Luksic heeft de premier een brief geschreven waarin hij vraagt om op Belgacom in te praten. ‘Voor de vriendschappelijke banden tussen Duitsland en België zou een akkoord in deze zaak een positief signaal zijn.’

    En ook de diplomatie draait een versnelling hoger. De Duitse ambassadeur in België, Eckart Cuntz, heeft ondertussen de vertegenwoordigers van Belgacom al ontmoet.

    03-06-2013 om 19:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Huurprijzen worden onbetaalbaar"

    "Huurprijzen worden onbetaalbaar"



    De huurprijzen worden onbetaalbaar. Tot die alarmerende conclusie komen de Vlaamse Huurdersbonden in hun recent verschenen jaarverslag. "De politiek moet actie ondernemen", zegt woordvoerder Geert Inslegers. Dat bericht de krant De Morgen vandaag.

    Al jaren zien de Huurdersbonden de huurprijzen stelselmatig stijgen. "Maar nu is het op een niveau van onbetaalbaarheid gekomen", signaleert Inslegers. Steeds meer mensen vinden geen huurwoning voor minder dan vierhonderd euro per maand, meldt het jaarverslag. "Zelfs vijfhonderd euro begint al krap te worden", vervolgt Inslegers.

    Vooral in Vlaams-Brabant swingen de prijzen de pan uit. De grootste groep huurders betaalt er meer dan zevenhonderd euro. "Dit kan moeilijk tot iets anders leiden dan sociale verdringing op de huurmarkt", concludeert het jaarverslag.

    Antwerpen scoort bijvoorbeeld beter, al tekenen er zich binnen de provincie ook grote verschillen af. Doordat meer Nederlanders zich in de Kempen vestigen, stijgen de huurprijzen er onevenredig snel.

    "Alarmerend"
    "Bekeken over een periode van vier jaar kunnen deze cijfers ronduit alarmerend genoemd worden", concluderen de Huurdersbonden voor heel Vlaanderen. Doordat mensen met lagere inkomens nog maar moeilijk een huurwoning vinden, kunnen ze het zich niet permitteren om kieskeurig te zijn. "Daardoor tekenen ze vaker onaanvaardbare contracten en komen ze sneller in kwalitatief onaanvaardbare woningen terecht", vervolgt Inslegers.

    De Huurdersbonden roepen de politiek op om versterkte huursubsidies te koppelen aan redelijke huurprijzen. Ook het onderaanbod aan sociale woningen weegt op de huurmarkt.

    03-06-2013 om 07:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Croo pikt

    De Croo pikt "N-VA-lofzang op lopende zaken" niet

    Wat een bende klein kinderen. De Croo en consoorten hebben decennia lang kunnen bewijzen wat ze waard zijn ... nul, nada, niente, tipota ... tijd voor verandering, zo simpel is het. De knoeiboel die we nu kennen is dank zij de trado's, ze moesten maar beter weten.

    Gaat hij er opnieuw 'de stekker uit trekken', De Croo?
    De Croo, veeg eens voor uw eigen deur, ventje, want het is er zeer sterk vervuild.
     


    Open Vld-vicepremier Alexander De Croo is niet te spreken over de "lofzang op lopende zaken" die N-VA-voorzitter Bart De Wever en diens federale begrotingsspecialist Steven Vandeput dit weekend zingen in de krant De Tijd. Met een heleboel cijfers argumenteren de N-VA'ers daar dat het land beter af was met een regering in lopende zaken dan met de huidige regering-Di Rupo.

    "Onder lopende zaken daalden de overheidsuitgaven, verminderde het overheidstekort sneller en namen de belastingen minder sterk toe. Oordeelt u zelf met wie we beter afwaren: lopende zaken of de huidige achteruitlopende zaken", aldus de N-VA'ers. Volgens hen stegen de uitgaven onder Di Rupo van 49,84 naar 50,54 procent, steeg de belastingdruk naar "een astronomische 45,03 procent" en daalde het aantal jobs met 16.000 sinds 2012.

    De Croo pikt die argumentatie echter niet. Op zes bladzijden geeft hij zijn versie van de feiten. "De huidige federale regering levert in veel moeilijkere economische omstandigheden een structurele begrotingsinspanning die bijna vier keer hoger ligt dan tijdens lopende zaken en realiseert daarbij in tegenstelling tot de deelstaten een verlaging van de primaire uitgaven", klinkt het daarbij.

    Foute assumpties
    Volgens de liberale vicepremier gaan De Wever en Vandeput uit van een reeks foute assumpties. Zo houdt een pure vergelijking van nominale cijfers bijvoorbeeld geen rekening met de economische conjunctuur, argumenteert hij. Nochtans kende de periode van lopende zaken (2010-2011) een groei van 4,2 procent, terwijl in de periode 2012-2013 sprake was van een nulgroei.

    Met alle gevolgen van dien op de begrotingscijfers. Zo was de conjunctuurimpact in lopende zaken volgens De Croo zo'n 3,68 miljard, terwijl de huidige regering af te rekenen heeft met -3,95 miljard. Dit negeren getuigt volgens hem van "bijzonder grote onwetendheid of kwade trouw".

    Structurele inspanningen
    Bovendien zijn de structurele begrotingsinspanningen tegenwoordig belangrijker, ook voor de Europese Commissie, vervolgt De Croo. Die liggen volgens hem vier keer hoger dan in lopende zaken. En ook het aantal jobs nam niet af sinds 2012, maar groeide volgens het Planbureau en de Nationale Bank licht aan met 7.600 jobs in 2012 en 1.200 jobs in 2013, aldus de liberaal.

    Tot slot wijst De Croo nog op de sociaaleconomische hervormingen die de federale regering doorvoert. En kijkend naar de finale primaire uitgaven besluit hij dat de stijging van de werkelijke uitgaven hoger ligt bij de deelstaten dan bij de federale overheid.

    03-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Mooi weer zal groenten en fruit spotgoedkoop maken"

    Als het regent is ni goed, als de zon schijnt is ni goed. Als het te koud wordt is ni goed en als te warm wordt ook al ni. Alle, het is nooit ni goed. Zelfs de massale subsidies die de boer&tuinder mag ontvangen is ni goed. Tssss...

    Goed nieuws voor de consument de boeren krijgen sowieso subsidie genoeg



    Volgens onafhankelijk landbouwexpert Luc Busschaerts zullen we met een overvloed aan goedkope groenten en fruit zitten als het nu ineens mooi weer gaat worden. Dat zegt hij in de krant Het Nieuwsblad.

    "Als we nu plots een periode zouden krijgen met temperaturen boven de 25 graden zal er voor bepaalde groenten- en fruitsoorten een overproductie zijn", legt Busschaerts uit in de krant. "Er zal te veel in één keer klaar zijn en daardoor kunnen de prijzen met de helft dalen."

    De aardbeien bijvoorbeeld zijn momenteel dubbel zo duur in vergelijking met andere jaren. De productie is in dertig jaar nooit zo laag geweest. Nu krijgen de telers een goede prijs voor hun aardbeien, maar ze vrezen inderdaad dat die prijzen binnen een paar weken gaan kelderen omdat alle aardbeien dan samen rijp gaan zijn.

    02-06-2013 om 23:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfenissen brengen staat ruim zeven miljoen op

    Erfenissen brengen staat ruim zeven miljoen op

    Heel ons leven betalen we overal belastingen op en daarna word je op een erfenis nog eens DUBBEL belast!! Het is schandalig!

    De hele wet rond successierechten is pure diefstal van de staat maar dat blijkt volgens deze incompetente politici gewoon doodabnormaal te zijn! Hoe kan het dat ik reeds belastingen heb betaald op mijn spaargeld, de staat na mijn dood nog recht heeft op een deel ervan??? Pure maffia en pure diefstal!!! Schaf dit eens af!!!



    In 2012 heeft de staat 7,15 miljoen euro geïnd aan erfloze nalatenschappen. Dat blijkt uit cijfergegeens van minister van Financiën Koen Geens (CD&V), die opgevraagd werden door Open Vld-Kamerlid Sabien Lahaye-Batheu. De cijfers staan vandaag te lezen in de gratis krant De Zondag.

    Wanneer bij een overlijden geen wettelijke erfgenamen worden gevonden, kan de staat de erfenis opeisen. "Vorig jaar profiteerde de schatkist op die manier van 82 erfloze nalatenschappen, goed voor ruim 7,15 miljoen euro", aldus Lahaye-Batheu. "Dat is zo'n 2,76 miljoen euro minder dan in 2011, maar dat was een recordjaar".

    Het gemiddelde bedrag per erfloze nalatenschap stijgt wel jaar na jaar. In 2012 was zo'n erfenis gemiddeld goed voor 87.000 euro. Dat is zo'n 8.500 euro meer dan in 2011, en zo'n 28.000 euro meer dan het gemiddelde bedrag van een vijftal jaar geleden. Erfgerechtigden die toch nog opduiken kunnen tot dertig jaar na het sterfgeval de nalatenschap terugvorderen.

    02-06-2013 om 18:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis in Vlaamse regering door uitblijven onderwijshervorming

    Crisis in Vlaamse regering door uitblijven onderwijshervorming

    Ik ben blij dat NVA alles blokkeert zolang SPA de eenheidsworst serveert. Op dit vlak is geen compomis mogelijk. Wat SPA voorstelt is een nivellering naar beneden en zal Vlaanderen in een neerwaartse spiraal brengen terwijl innovatie nog de enige troef is van Europa.Er dient inderdaad wel een aanpassing te gebeuren in TSO en BSO maar NIET ten koste van het actueel kwaliteitvolle ASO.

    Ik wil geen Franstalige toestanden met ons onderwijs in Vlaanderen en in Brussel. Smet bakt er werkelijk niks van. Afvoeren die man.



    De Vlaamse regering is niet tot een akkoord gekomen rond de hervorming van het secundair onderwijs. "De situatie zit muurvast, je kan wel spreken van een crisis", liet een regeringsbron weten. De onderhandelingen werden in de loop van de avond stopgezet. Morgen wordt opnieuw vergaderd, maar het is nog niet duidelijk in welke constellatie dat zal gebeuren. Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) reist maandag niet naar de Verenigde Staten. Hij blijft in Brussel om met zijn regering de onderhandelingen over de hervorming van het secundair onderwijs verder te kunnen zetten.

    De hervorming van het secundair onderwijs zette de Vlaamse regering de jongste dagen al onder hoogspanning. Coalitiepartners sp.a en N-VA staan lijnrecht tegenover elkaar, vooral over het slopen van de schotten tussen algemeen, technisch en beroepsonderwijs.

    Na een marathonvergadering gisteren, waarbij de zelfopgelegde deadline van eind mei al sneuvelde, waagden Peeters en co het deze middag opnieuw. Dit keer echter niet tot diep in de nacht, maar slechts tot net voor de journaals van zeven uur. Even voordien viel in sp.a-kringen al te horen dat de situatie muurvast zat.

    Sp.a versus N-VA
    Bij de Vlaamse socialisten wijst men met name N-VA met de vinger. Volgens hen deden de Vlaams-nationalisten "tout court" geen voorstellen meer, willen ze simpelweg geen hervorming en "steken ze de schuld op de kinderen" door de invloed van het watervalsysteem op de schooluitval te minimaliseren, klinkt het daar.

    Bij N-VA ontkent men echter met klem. "Wij van onze kant zijn voorstellen blijven formuleren, maar hadden ook eerder in de onderhandelingen al heel wat zaken aangebracht", verwijst men onder meer naar de taaltest bij de overgang naar het middelbaar en een vak wetenschap en techniek in het basisonderwijs.

    Minister-president Peeters wil in elk geval niemand met de vinger wijzen. "Het zou onrecht aandoen om dit te reduceren tot één partij", zei hij na afloop. "Er is een consensus over heel wat zaken, maar nog niet over alle punten."

    Fundamenten
    Wat er ook van zij, de malaise lijkt te raken aan de fundamenten van het hele hervormingsplan. De basisprincipes van Smets voorstel die een jaar geleden zijn afgesproken, worden nu zomaar opnieuw op de helling gezet, klonk het zaterdagavond nog bij een regeringsbron. "Het gaat hier echt over de grote lijnen."

    Door zijn missie naar de VS af te blazen om desnoods maandag en dinsdag door te gaan, wil Peeters onderstrepen dat hij er alles aan doet om nog tot een oplossing te komen. "Dit gaat over de toekomst van Vlaanderen, maar ook van de Vlaamse industrie, die snakt naar technisch geschoolde jongeren", onderstreepte hij. "Ik wil tot de laatste snik kijken of er nog iets mogelijk is."

    De hele kwestie zet de cohesie binnen de Vlaamse regering in elk geval weer onder hoogspanning. "Als we geen akkoord bereiken, heeft dat natuurlijk ernstige gevolgen", moest ook Peeters erkennen. Morgenavond wil hij dan ook opnieuw aan tafel gaan. Om hoe laat en in welke constellatie is nog niet bekend.

    Depanneren
    Oppositiepartij Groen is bereid de Vlaamse regering te helpen zoeken naar een uitweg uit de crisis rond de hervorming van het secundair onderwijs. "Als het nodig is, willen wij vanuit de oppositie wel depanneren en een wisselmeerderheid leveren", zegt Groen-fractieleidster Elisabeth Meuleman

    "Als de N-VA echt de broodnodige hervorming blokkeert, wil Groen vanuit de oppositie wel mee haar schouders zetten onder een goede onderwijshervorming die de schotten tussen ASO, TSO en BSO wegwerkt en zo de ongekwalificeerde uitstroom terugdringt", aldus Meuleman.

    Volgens de Groen-onderwijsspecialiste is haar partij bereid mee een wisselmeerderheid te leveren. "Maar dan mag het decreet in de volgende legislatuur niet zomaar van tafel geveegd worden, klinkt het.

    02-06-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    01-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GAS-boetes mikpunt van satire op het web

    GAS-boetes mikpunt van satire op het web

    Gasboetes zijn diefstal en worden willekeruig toegepast. Waarom geen gasboetes voor organen van de gemeente die hun eigen reglementen niet naleven. Of nog de openbaarheid van bestuur weigeren na te leven?

    Tja, verdienen onze heren en dames politici geen gasboetes, iedere hardwerkende belg heeft last van deze heren en dames, dus geef ze elke dag maar een gas-boete en dat mag van mij gerust duizende euros zijn



    Je kan ervoor kiezen om boos te zijn over de beruchte gemeentelijke administratieve sancties, of GAS-boetes, en de straat opgaan. Of je kan de satire haar werk laten doen en er eens hartelijk mee lachen. Als je voor die laatste mogelijkheid opteert, is het web een haast onuitputtelijke bron van gegrijns.



  • Daniel Termont ontkent dat hij GAS-boetes wil vanaf tien jaar
  • Oproep gelanceerd om GAS-wet af te keuren
  • Systeem van GAS-boetes wordt strenger



     

    Homovrije speelstraten
    En zelfs de voorbije maanden waren de GAS-boetes al de risée van het internet. De Raaskalderij
    stelde onlangs dat de volksvertegenwoordigers die deel uitmaken van de Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken en Administratieve Aangelegenheden allemaal een GAS-boete hebben gekregen. "Er was duidelijk iets op til. Een man of twintig was iets in een achterkamer aan het bekonkelfoezen waarvan ik het arbitraire vermoeden had dat het wel eens voor grote maatschappelijke overlast zou kunnen zorgen. Dat zag ik even nadien ook bevestigd: ze waren de GAS-wet aan het verstrengen, iets waar heel wat buurtbewoners nog last van zullen ondervinden."

    In januari had de site al eens een
    grap gemaakt over GAS-boetes voor een jongen van zeven die sneeuwballen gooide. "In een schriftelijke reactie liet de zevenjarige nog weten dat "met deze gratuit-fascistoïde maatregel mijn vertrouwen in de neutraliteit van de gezaghebbende structuren ten diepste geschonden is"."

    Diezelfde maand
    parodieerde De Rechtzetting de GAS-boetes voor homofobie in Brussel met het bericht dat er 'homovrije speelstraten voor moslimkinderen' zouden komen in Brussel. "Homoseksuelen die zich niet aan de voorschriften houden, zullen uiteraard een GAS-boete aangesmeerd krijgen." De satirische website TV Olen grapte in oktober vorig jaar dan weer over de joodse gemeenschap: "Joden boos om GAS".

    Stunt
    Het weekblad Humo maakt van de heisa rond de GAS-boetes gebruik om te
    stunten. Zij willen de meest onnozele GAS-boetes terugbetalen. "Uit de werkelijk tenenkrullend repressieve, alle wetten van de idiotie tartende gevallen kiest de geheel vermanendevingervrije Humo-jury de allerabsurdste GAS-boete, en die betalen we vervolgens gewoon terug."

    Maar satire en stunts vermogen niet alles. De Morgen berichtte een half jaar geleden immers al eens over eens lijst van de meest absurde GAS-boetes.
    Zoals u zelf kan oordelen, haalt de waarheid de satire gewoon in.

  • 01-06-2013 om 18:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verandert er op 1 juni?

    Wat verandert er op 1 juni?

    Wat verandert er op 1 juni?

    Een nieuwe maand, nieuwe veranderingen. Die zullen naar goede gewoonte ook een invloed hebben op uw portefeuille. Wij lijsten de belangrijkste aanpassingen even op voor u.

     

    De Lijn verhoogt tarieven

    Een rit met bus of tram van De Lijn wordt op 1 juni duurder. De openbaarvervoermaatschappij voert een gemiddelde prijsstijging met 1,91 procent door.

    De abonnementen worden gemiddeld 2,04 procent duurder. Een rit van één of twee zones met een Lijnkaart zal 1 euro kosten, met de Lijnkaart procent is dat 0,80 euro. De prijs van een sms-ticket gaat tot slot met 0,10 euro omhoog.

    Bodemattesten duurder

    Ook de prijs voor een bodemattest stijgt, van 34 euro naar 50 euro. Een attest voor een deel van een kadastraal perceel zal 200 euro kosten in plaats van 135 euro nu.

    Dat vloeit voort uit de kosten van de digitalisering van de bodeminformatie, het uitbouwen van het webloket voor gemeenten, het webloket voor bodemsaneringsdeskundigen en een digitale kaart van bodemonderzoeken in Vlaanderen, die men via het geoloket kan raadplegen.

    Transmissietarieven Elia stijgen

    Voor een huishouden dat gemiddeld 3.500 kWh per jaar verbruikt, gaat het jaarlijks te betalen bedrag voor de elektriciteitstransmissie omhoog van 32 euro naar 35 euro. Dat is het gevolg van de bijgestuurde transmissietarieven voor de periode 2012-2015 van hoogspanningsnetbeheerder Elia, die door de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas (CREG) zijn goedgekeurd.

    Transmissietarieven zijn de tarieven die Elia aanrekent voor het transport van stroom over het hoogspanningsnet.

    Wat verandert er op 1 juni?

    Rode nummerplaten

    Gebruikers van land- en bosbouwvoertuigen die genieten van een vrijstelling van accijnzen zullen een speciale rode 'G'-kentekenplaat kunnen aanvragen. Het is de bedoeling de visuele controle van tractoren te vergemakkelijken.

    De eerste rode nummerplaten zullen begin juni afgeleverd worden. Ze zijn specifiek bedoeld voor voertuigen die met rode diesel mogen rondrijden en dus geen accijnzen hoeven te betalen. Landbouwers en aannemers in de landbouwsector genieten nu al van die vrijstelling als ze daar de toestemming voor krijgen van de federale overheidsdienst (FOD) Financiën.

    De nummerplaat, die nieuw is en zal beginnen met de letter 'G', gevolgd door drie letters en drie cijfers, zal verplicht zijn om te kunnen genieten van de vrijstelling.

    Lisbeth Imbo wordt adjunct-hoofdredactrice bij De Morgen

    Lisbeth Imbo gaat vanaf juni aan de slag als adjunct-hoofdredactrice bij De Morgen. Ze zal er samen met hoofdredacteur Yves Desmet en adjunct-hoofdredacteur Brecht Decaestecker leiding geven aan de krant. De 37-jarige Imbo is vooral bekend als voormalige stem van De Ochtend op Radio 1, en op televisie als presentatrice van het duidingsprogramma Terzake. Sinds september 2012 presenteerde ze op Canvas het actualiteitsprogramma Login. Imbo werkte 13 jaar voor de VRT.

    01-06-2013 om 00:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begrotingsakkoord is rond

    Begrotingsakkoord is rond

    Niet verwonderlijk: een regering van tegenstellingen (spa-ps vs open-vld-mr) en daar tussenin cd&v-cdh...
    Spa-ps willen meer belastingen, open-vld-mr besparen...en, hoe dichter bij de verkiezingen, hoe vuriger ieder zijn standpunt verdedigt!



    Het kernkabinet zou een akkoord bereikt hebben over de begrotingscontrole voor dit jaar en de opmaak van de begroting 2014. Opvallend is dat er geen hogere accijzen zouden komen op diesel en benzine, maar wel op alcohol en tabak.

    Naar verluidt zou er voor de begroting zo'n 750 miljoen euro gevonden zijn. Aangezien het Monotoringcomité vooropgesteld had dat er 524 miljoen moest bespaard worden zou dat betekenen dat er een extra buffer van goed 200 miljoen gevonden is. Dat meldt de VRT. Voor de begroting 2014 zou men ook al 2,4 miljard euro gevonden hebben van de 3,5 miljard die het Monitoringcomité gevraagd had.

    Het kernkabinet probeert sinds zondagmiddag opnieuw om een akkoord te bereiken over de begrotingscontrole voor dit jaar en de opmaak van de begroting 2014. De marathon van vrijdag op zaterdag leek nog in de kleren van de topministers te zitten en aanvankelijk was er weinig enthousiasme te bespeuren rond de vergaderingstafel. Naarmate de avond vorderde, werden de signalen echter steeds positiever.

    Een greep uit de maatregelen waarover al een consensus zou bestaan:

    * Opvallend in de voorgestelde maatregelen is dat er dan toch geen hogere accijzen op diesel en benzine zouden geheven worden. Dat zou wel het geval zijn voor op tabak en alcohol (6 cent op krat bier, 2 cent op fles wijn).

    * Ook advocaten zouden voortaan een de btw-regeling onderhavig zijn.

    * Er komt bovendien een belasting op intercommunales die commerciële activiteiten uitoefenen (afvalverwerking, bijvoorbeeld)

    * De minimumbelasting voor bedrijven komt er ook. Die is vooral gericht op bedrijven die winst uitkeren aan hun aandeelhouders, maar door allerlei constructies geen belastingen betalen. Een deel van de opbrengsten daarvan zou terugvloeien naar KMO's door een verlaging op loonlasten.

    * De schoolpremie zou dit jaar 15 procent verminderen en in 2014 nog eens 15 procent.

    Maandag om 10 uur is er een persconferentie waar de maatregelen zullen toegelicht worden.

    01-06-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Premier Di Rupo kwaad om villa Fabiola in Spanje

    Premier Di Rupo kwaad om villa Fabiola in Spanje

    Di Rupo zou gewoon beter stoppen met geld uit onze zakken te halen en beginnen met investeren én niet zo zagen over iets dat zelf mee gecreëerd heeft.

    Filipekke zijne CV wordt schoonder met den dag, een broer da geene bal waard is en een tante die alle mogelijke Berlusconi trukskes uitprobeert.... Lang leefde de Koning



    Premier Elio Di Rupo heeft vanmiddag in de Kamer van Volksvertegenwoordigers hard uitgehaald naar het koningshuis over het systeem waarmee koningin Fabiola een villa in Spanje heeft ondergebracht om successierechten voor haar erfgenamen te ontlopen. "De regering en de meerderheid werken non-stop om de crisis te bestrijden", zei Di Rupo in de Kamer. "Zij die verantwoordelijkheden uitoefenen of belichamen, moeten een voorbeeldrol spelen. Dat geldt ook voor leden van de koninklijke familie", klonkt het scherp.

    Gisteren raakte bekend dat Villa Astrida - het vakantieverblijf van wijlen koning Boudewijn en koningin Fabiola in het Spaanse Motril - in een Spaanse stichting werd gestopt, opdat de nabestaanden ervan zouden kunnen genieten zonder successierechten te moeten betalen. Een volkomen legaal principe, berichtte Le Soir Magazine afgelopen dinsdag daarover.

    'Tijdverlies'
    Legaal of niet, de constructie kon vanmiddag in het parlement op weinig bijval rekenen van premier Di Rupo. "We bevinden ons in extreem moeilijke omstandigheden. We hebben al inspanningen gevraagd aan de bevolking en ondernemingen, en we zullen dat blijven doen voor de volgende begroting. De institutionele meerderheid werkt non-stop om de zesde staatshervorming optimaal te kunnen uitvoeren. De regering houdt zich dus eerlijk gezegd liever met andere zaken bezig, dan dat ze zich regelmatig zorgen moet maken over bepaalde acties van koningin Fabiola", antwoordde de eerste minister op vragen van Barbara Pas (Vlaams Belang) en Christophe Lacroix (PS).

      Lees ook

    • "Fabiola heeft nog een constructie om aan successierechten te ontsnappen"
    • Kamer keurt beperking dotatie koningin Fabiola goed
    • Di Rupo pikt kritiek van N-VA op begroting niet
    • Dotatievermindering Fabiola nu ook wettelijk zo goed als rond

      "Zij die verantwoordelijkheden uitoefenen of belichamen, moeten een voorbeeldrol spelen. Dat geldt ook voor leden van de koninklijke familie. Zeker wanneer men in die hoedanigheid soms bijzondere rechten en voordelen geniet." De partijvoorzitters van de meerderheid kunnen binnenkort een aantal concrete voorstellen verwachten voor de hervorming van het dotatiestelsel, besloot de premier zijn betoog.

      'Wettige privéstichting'
      De koningin behoudt tot aan haar dood het vruchtgebruik over de villa. Dan gaat het verblijf naar haar erfgenamen. "Dankzij dit mooie cadeau ontsnappen zij aan zowel de Spaanse (ongeveer 50 procent) als Belgische successierechten. Deze tweede residentie hoorde immers bij de eigendommen van de koningin die in Brussel zijn gedomicilieerd", maakte het Franstalige magazine eerder deze week bekend.

      Het paleis wilde tot nog toe geen commentaar kwijt. Het wees er enkel op dat het om een wettige privéstichting van de koningin in Spanje gaat.

    31-05-2013 om 22:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke oorlog rond treinramp Wetteren

    Politieke oorlog rond treinramp Wetteren

    Vergeetput??!! En over 20 jaar weer een piek van kankers die komen opsteken...

    Vanaf het begin gezegd dat hier politieke spelletjes gaan gespeeld worden. Wanneer de gouverneur, bij de grootste chemische spoorramp in de Belgische geschiedenis, in de steek wordt gelaten door de Federale Franstalige minister omdat die gouverneur van NV-A signatuur is, dan weet je genoeg. De politiek gaat niet meer om mensen maar om eigenbelang.
    Ach de nva moet in een slecht daglicht gesteld worden dat is het enige doel, georchestreerd



    Een onafhankelijk onderzoeksorgaan moet de treinramp in Wetteren onderzoeken. Dat zegt Patrick Lafontaine, een veiligheidsexpert die onder meer de treinramp in Buizingen heeft onderzocht.

    Aanleiding is de politieke oorlog binnen de meerderheid over wie het onderzoek mag voeren naar het ongeval op 4 mei in Wetteren met een goederentrein die chemische producten vervoerde. De Vlaamse partijen CD&V, sp.a en Open Vld raken het daarover maar niet eens, schrijft 'De Morgen'.

    Volgens CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh is de Bijzondere Kamercommissie Spoorveiligheid, die opgericht werd na de treinramp in Buizingen, het meest geschikt om de veiligheid van het goederenvervoer uit te spitten. Dat voorstel stuit echter op een njet bij Open Vld. De liberalen willen het onderzoek naar zich toe trekken, klinkt het bij de andere partijen.

    In anderhalf jaar tijd gebeurden in België zes ernstige ongevallen met goederentreinen. Telkens kwam er geen uitsluitsel over de oorzaak. "Na Buizingen, met 19 dodelijke slachtoffers en tientallen gewonden, en Godinne dreigt ook voor Wetteren de vergeetput", vreest Lafontaine.

    31-05-2013 om 13:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamer keurt verstrenging GAS-wet goed

    Kamer keurt verstrenging GAS-wet goed

    Een nieuwe stap die nodig is, om van belgië een politiestaat te maken. zwijgen en betalen. en nu en dan gaan stemmen, onder het mom van een democratie. dat de personen op de kieslijsten, in de meeste gevallen zonen/dochters 'van' zijn, merken we niet op. of dat denken de huidige politici toch. democratie mijn kloten godverdomme!!! niemand raakt op zo'n lijst, uitgezonderd die personen die de leiding goedkeurt. democratie stopt, waar de partijkaart begint. zoals gezegd, tot daar de "democratie".

    De (Belgische) samenleving is zot aan't draaien ... dat een rooie burgemeester hiervoor te vinden is ...

    Protest van alle hoeken in Belgie... Kamer keurt het toch goed. GAS-boetes zijn nog steeds ongrondwettelijk. Schandalig

    Onze onbekwame overheid met al de incompetente ambetantenaren vallen door de mand, de burger pikt deze laksheid niet meer, dus de overheid en z'n ambetantenaren voeren gas boetes in om hun eigen luie hachje te redden, gevolg: opstand en burgerlijke ongehoorzaamheid, een kind verstaat dit, moet daar geen tekeningetje bij maken zeker? Arm België, arm arm arm...



    De plenaire Kamer heeft de verstrenging van de GAS-wet goedgekeurd. De gemeentelijke adminstratieve sancties gaan omhoog en de minimumleeftijd voor een boete daalt. Er waren 109 stemmen voor van de meerderheidspartijen en de N-VA, 15 stemmen tegen van Ecolo-Groen, FDF en LDD, en 9 onthoudingen van Vlaams Belang.

     

    Het debat over de verstrenging van de GAS-wet is intussen al maanden aan de gang. Enkele grote gemeenten hadden daarop aangedrongen, terwijl onder meer de Jeugdraad zich ertegen verzette. Het Kamerdebat, dat vijf uur in beslag nam, bracht inhoudelijk geen nieuwe elementen naar voren, maar verliep bijwijlen erg geanimeerd.

    Bedragen
    Concreet voorziet de wettekst dat de boetes verhogen tot maximaal 350 euro voor meerderjarigen en 175 euro voor minderjarigen. Ook is sprake van een gemeenschapsdienst van maximaal 15 uur voor minderjarigen en 30 uur voor meerderjarigen als alternatieve maatregel voor de GAS-boete. Daarnaast is sprake van verplichte bemiddeling voor de minderjarige en krijgt de burgemeester de mogelijkheid een tijdelijk plaatsverbod op te leggen.

    Leeftijd
    Voorts zullen meer groepen ambtenaren boetes kunnen uitschrijven en zullen gemeenten de krachten kunnen bundelen. Het meest omstreden is de leeftijdsverlaging van zestien naar veertien jaar. Naast de verplichte bemiddeling verplicht de tekst ook dat gemeenten, die in hun politiereglement GAS-boetes vanaf 14 jaar voorzien, de betrokken minderjarigen daarvan met alle mogelijke communicatiemiddelen moeten inlichten.

    Gemeente beslist
    De wet stelt ook dat de gemeente haar volledige vrijheid behoudt om te beslissen om het systeem van de gemeentelijke administratieve sancties al dan niet toe te passen. Met andere woorden: ze beslist autonoom of zij voor de sancties opteert, voor welke feiten ze dat wil doen en of zij deze sancties ook wil toepassen op minderjarigen. De wet treedt binnen zes maanden in voege. Op die manier hebben de gemeenten de tijd zich voor te bereiden.

    Reacties
    De Vlaamse Jeugdraad reageert meteen "enorm verontwaardigd" en kondigt aan, samen met het middenveld, te bekijken welke juridische stappen op korte termijn mogelijk zijn. "Het middenveld - vertegenwoordigd door 213 bovenlokale organisaties en met een achterban van miljoenen leden - hoopte met een laatste, krachtig signaal de Kamerleden alsnog op andere gedachten te brengen. Ondanks het massale protest en een publieke opinie die zich duidelijk tegen de nieuwe GAS-wetgeving heeft gekeerd, heeft de actie weinig opgeleverd", betreurt voorzitter Lander Piccart.

    "Het is een trieste dag voor de rechtsstaat, de democratie en het middenveld. De goedgekeurde GAS-wetgeving rammelt langs alle kanten. Rechtswaarborgen ontbreken, rechtszekerheid kan niet gegarandeerd worden, de scheiding der machten glijdt verder af en kinderen van 14 komen in het vizier. Allemaal zonder ernstige evaluatie van de huidige wetgeving en zonder grondig onderzoek. Wanneer experts en middenveldspelers vroegen om gehoord te worden, was daar geen tijd voor", stelt Piccart.

    Een aantal middenveldorganisaties zal de senatoren aansporen om over te gaan tot evocatie: daardoor zou de Senaat het wetsontwerp naar zich toe trekken om wijzigingen voor te stellen. Nadien gaat het voorstel terug naar de Kamer die kan beslissen om de wijzigingen wel of niet door te voeren. Er moeten wel 15 senatoren toestemmen tot evocatie. De Vlaamse Jeugdraad zal niet bij de pakken blijven zitten en zal op korte termijn nieuwe acties ondernemen, belooft Lander Piccart.

    31-05-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    30-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Laurent brengt gebruikte spullen naar kringloopwinkel

    Prins Laurent brengt gebruikte spullen naar kringloopwinkel

    Prins Laurent brengt gebruikte spullen naar kringloopwinkel

    Prins Laurent is de slechtste nog niet. Al wat hijzelf of zijn kinderen niet meer gebruiken en nog in goede staat is, komt terecht in de kringloopwinkel. Vooral die van Heverlee is geliefd bij de prins.

    "Hij is hier de voorbije jaren een aantal keren geweest om goederen te brengen die hij niet meer gebruikt. Maar hij wilde niet dat wij daar veel ruchtbaarheid aan gaven. Hij wilde anoniem blijven. Hij heeft eens een tapijt afgezet en een radio en een versterker. Ook fietsen die te klein waren geworden voor de kinderen, en kleren voor volwassenen en kinderen, niet uit de grote ketens maar dure merkkledij", aldus directeur Geert Verstraete van Kringwinkel Spit in Heverlee aan Het Laatste Nieuws.

    "Het toont dat de prins begaan is met het milieu. Hoe hij bij ons terechtkwam? Tervuren ligt in ons werkingsgebied. Zoals iedereen zal hij in de afvalkalender onze gegevens gevonden hebben."

    30-05-2013 om 22:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!