Op deze plek moet een brug komen. Met karton, gesneden op maat en het spoor erop aangeduid beginnen we eraan. Met plastic profielen en plaat knutselen we een stalen brug. Eén brugleuning wordt niet gekleefd maar met schroefjes en boutjes gemonteerd om ze op haar plaats te krijgen en weg te nemen voor eventuele onderhoudswerken. Het project begint vorm te krijgen.
Om de spoor-G forumleden te komen ophalen, zal op 8 maart e.k. een speciale treinrit ingelegd worden tussen Antwerpen-centraal en de Rükb locloods in Deurne. Een Stainz werd ingehuurd samen met twee cabrio-wagens met G-spoor logos en een extra pakwagen voor broodjes en drankjes. De drie lustige zeemannen gingen vandaag proefrijden (zie foto's + filmpje)
Vandaag naar de plaatselijke betonboer geweest en de koffer van de auto volgeladen met grind voor het spoorbed. Na wat rondspeuren in de opslagbunkers kwam ik op volgende steentjes : porfier kaliber 2/7 mm. 140 kg voor 5 euro en 26 eurocenten. Jawel u leest dit goed, de auto zag er wel niet uit, 10 euro uitgegeven aan de carwash, maar dat deert niet als je vindt wat je zoekt.
Meteen toen ik thuiskwam een proefstrookje gelegd, de bovenste halve meter heb ik ook met lijm ingegoten ( 1/3 witte houtlijm, die normaal kleurloos opdroogt + 2/3 gedemineraliseerd water + een scheut afwasmiddel).
Ik hou jullie verder op de hoogte van dit experiment en natuurlijk wordt dit gedocumenteerd met de nodige foto's
Nadat alle klassieke lampjes op waren ging ik op zoek naar een valabel alernatief voor het ineenknutselen van een wagonverlichting. Na informeren bij de electronicawinkel in de buurt bleek dat werken met witte leds tamelijk duur ging uitvallen 1,35 per stuk, viel mijn oog op koopjes in de Action : witte fietslampen met leds : 1,22 per stuk, daarin zaten drie stuks, bovendien had je de batterijen erbij voor die prijs. Een twintig stuks gekocht, de leds eruit gesloopt, de schakelingen voor het flikkeren kunnen later in een ander project nog van pas komen, de batterijen dienen nog in andere apparaatjes. De leds heb ik op stripjes experimenteerplaat gesoldeerd, ieder ledje een weerstand van 470 ohm voorgeschakeld, per wagon heb ik ook een gelijkrichting met diodes gevoegd. Ik denk dat ik per wagon nog geen 5 euro aan stukken uitgeef voor de verlichting. Ik heb ondertussen al drie van mijn Rügensche rijtuigen hiermee uitgerust, ik heb wel de ledjes met oranje nagellak van bij het Kruidvat gekleurd om de blauwe schijn iets te temperen.
Zoals jullie allen graag hebben doe ik er ineens een paar kiekjes bij.
Vandaag mijn nieuwe Stainz gedigitaliseerd, tegelijk het draadje van die voorste lantaarn vervangen, want die had geklemd gezeten en liet op twee plaatsen de blote draad zien.
Er was toch één verschilletje met de beschrijving van Hobbytime, op de contacten voor de decoder zat een overbruggingsplaatje en er waren geen dip-switches te zien op het printplaatje, maar dit heeft niet geleid tot onoverkomelijke problemen, de Stainz toert heerlijk rond op de testbaan.
Bij de electronicawinkel kleine connectoren gevonden. Aan de mannetjes heb ik nog een afscherminkje moeten fabriceren en draadjes aansolderen. Even overspuiten met zwart en klaar is kees. Tot hiertoe de elegantste oplossing voor stroomoverdracht tussen de wagons.