De blog met de eenvoudige en betaalbare recepten. Iedereen mag reacties op de recepten geven...
12-11-2007
3. Scampi's in de roomsaus
Scampi's in de roomsaus
benodigdheden voor 2 personen:
1 soeplepel olijfolie 20 scampi's 1 dl room curry cayennepeper 1 kleine ajuin of sjalot 50 cc witte wijn 1/2 blokje visfumet of visfond ketchup
bereiding:
Zet een grote pan op met de olijfolie. In een diepvrieszakje doe je de scampis met een mespuntje cayennepeper en een theelepel curry. Je draait het zakje dicht maar wel dat er nog lucht in zit. Nu schudt je het zakje tot de scampis gekruid zijn. Dit is een gemakkelijke manier om ze gelijkmatig te kruiden. Wanneer de olie heet is doe je de scampis in de pan. Na 30 seconden draai ze om. Na nog eens 30 seconden haal je ze uit de pan. je voegt het fijngesneden uitje of sjalotje toe en laat even bakken. Dan voeg je de witte wijn en het visbouillonblokje toe. Wanneer de wijn ongeveer voor de helft is ingekookt voeg je de room toe. Je laat de room even inkoken. Bijkruiden met een mespuntje curry en een mespuntje cayennepeper. Nu de ketchup en daarna de scampis. De saus even laten dikken en klaar is kees. Als afsluiter mag je er nog wat fijngesneden tomatenblokjes en bieslook aan toevoegen maar dat is enkel voor de kleur.
Ik ben Blomme Wouter
Ik ben een man en woon in Damme (Belgiƫ) en mijn beroep is ambtenaar.
Ik ben geboren op 29/12/1973 en ben nu dus 51 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, muziek, computer, gezin.