Inhoud blog
  • PAPPIE Cake
  • Vinaigrette met honing
  • Vleesbrood met kriekjes
  • Eenvoudige doch lekkere rijsttaart
  • Hier zijn we weer. Witloof met parmaham.
  • Zalm met Tagliatelli
  • Tomatensoep
  • Washintons
  • Mosselen (op vraag van de JP)
  • Sinterklaas Hollandse pepernoten
  • 3. Scampi's in de roomsaus
  • 2. Lekkere champignonsaus
  • Introductie van de blog
  • 1. Frangipanetaart
    Vrienden van mij
  • Dit is de mooiste bed and breakfast die ik ken... Hoeve de Steenoven in Oostkerke Damme. Klik maar eens door...
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Koken zonder kunsten...
    De blog met de eenvoudige en betaalbare recepten.
    Iedereen mag reacties op de recepten geven...
    19-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleesbrood met kriekjes
    Benodigdheden:

    1 bokaal krieken op eigen sap.
    20 gram vanillebloem.
    1 kg gemengd gehakt.
    3 sneetjes wit brood.
    2 uien
    50 gram bakboter
    peper, zout en nootmuskaat.
    1 ei
    1 tas melk
    3 lepels fijngehakte peterselie

    Bereiding:

    Het brood laat je weken in de melk en knijp je voorzichtig uit.
    De uien fijnhakken en goudgeel bakken in de boter.
    Het brood, peterselie, uien, ei en de kruiden mengen met het gehakt.
    Kneden tot je een homogene massa hebt.
    Een vuurvaste schotel inboteren en de massa in de vorm van een broodje in de schotel leggen.
    Overgiet met de rest van de boter die je gesmolten hebt.
    Zet de schotel in een NIET!!!voorverwarmde oven.
    Kies 200 °C en start de oven. Wanneer de temperatuur is bereikt laat je het broodje 25 minuten bakken. Verander dan de temperatuur naar 160°C en laat nog een half uurtje bakken.
    Ondertussen zet je de kriekjes op in een pan. Meng de vanillebloem met een weinig koud water en roer glad. Wanneer de kriekjes koken voeg je het mengsel toe. Laat nog even doorkoken en klaar is kees. Haal het broodje uit de oven en eet smakelijk....

    19-05-2008 om 20:37 geschreven door Wouter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoudige doch lekkere rijsttaart
    Benodigdheden:

    6 lepels zelfrijzende bloem
    6 lepels suiker
    4 eieren
    2 blikken roomrijst
    1 pakje vanillesuiker

    Bereiding:

    Klop het eiwit stevig op.
    Roer de resterende ingrediënten goed samen.
    Roer het eiwit voorzichtig door het mengsel.
    Smeer een diepe taartvorm in en bestrooi met wat paneermeel.
    Vul met de massa en bak gedurende 1/2 uur in een oven van 180° C tot het deeg
    droog is en de bovenkant bruin.
    Lichtjes laten afkoelen vooraleer je de taart uit de vorm haalt.

    Smakelijk...

    19-05-2008 om 20:28 geschreven door Wouter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 03/12-09/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen. je mag bvb een recept aanvragen...


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Over mijzelf
    Ik ben Blomme Wouter
    Ik ben een man en woon in Damme (België) en mijn beroep is ambtenaar.
    Ik ben geboren op 29/12/1973 en ben nu dus 51 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken, muziek, computer, gezin.

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!