De blog met de eenvoudige en betaalbare recepten. Iedereen mag reacties op de recepten geven...
12-11-2007
3. Scampi's in de roomsaus
Scampi's in de roomsaus
benodigdheden voor 2 personen:
1 soeplepel olijfolie 20 scampi's 1 dl room curry cayennepeper 1 kleine ajuin of sjalot 50 cc witte wijn 1/2 blokje visfumet of visfond ketchup
bereiding:
Zet een grote pan op met de olijfolie. In een diepvrieszakje doe je de scampis met een mespuntje cayennepeper en een theelepel curry. Je draait het zakje dicht maar wel dat er nog lucht in zit. Nu schudt je het zakje tot de scampis gekruid zijn. Dit is een gemakkelijke manier om ze gelijkmatig te kruiden. Wanneer de olie heet is doe je de scampis in de pan. Na 30 seconden draai ze om. Na nog eens 30 seconden haal je ze uit de pan. je voegt het fijngesneden uitje of sjalotje toe en laat even bakken. Dan voeg je de witte wijn en het visbouillonblokje toe. Wanneer de wijn ongeveer voor de helft is ingekookt voeg je de room toe. Je laat de room even inkoken. Bijkruiden met een mespuntje curry en een mespuntje cayennepeper. Nu de ketchup en daarna de scampis. De saus even laten dikken en klaar is kees. Als afsluiter mag je er nog wat fijngesneden tomatenblokjes en bieslook aan toevoegen maar dat is enkel voor de kleur.
1 bakje champignons (250 gr) 250 cl room 50 cc cognac of wisky eventueel 50 cc bruin bier, is lekker doch niet verplicht 1/2 blokje vleesbouillon
Bereiding:
Borstel de champignons, niet wassen anders nemen ze te veel vocht op. Snijdt ze in partjes. Bak ze in de boter op een hoog vuur. Peper van de molen terwijl ze bakken. Blus met cognac of wisky en eventueel het bruin bier. Wanneer dit vocht ongeveer is ingekookt voeg je de room toe. Let op, dit gaat snel. Verlaag je vuur tot op 1/3 van zijn kunnen. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
Dit is overheerlijk bij gevogelte, runds en varkensvlees.
3 eieren 80 gram gemalen amandelen 80 gram gemalen cocosnoot 2 soeplepels zelfrijzende bloem 160 gram boter 160 gram suiker 1 flaconnetje amandelessence 1 doos bladerdeeg (zo'n rol bladerdeeg die je in de supermarkten kan vinden in de versafdeling zuivel)
Bereiding:
Leg de bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm van ongeveer 22 cm diameter. Smelt de boter. Klop de eieren los en meng deze met de rest van de ingrediënten. Zorg dat alles goed gemengd is. Vul de bladerdeeg met deze massa en strijk met een natte lepel gelijkmatig over de vorm. Snijdt de bladerdeeg die over de rand hangt weg met een schaar. Je kan nu de resterende bladerdeeg in reepjes snijden en kruislings over de massa leggen. Bak de taart in een oven die voorverwarmd is op 175°C gedurende 35 minuten. Om te weten of de taart genoeg gebakken is, kan je er in prikken met een vork. Wanneer er geen deeg meer aan de vork hangt is de taart genoeg. Laat de taart even bekomen alvorens deze uit de vorm te halen.
Ik ben Blomme Wouter
Ik ben een man en woon in Damme (België) en mijn beroep is ambtenaar.
Ik ben geboren op 29/12/1973 en ben nu dus 51 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, muziek, computer, gezin.