Inhoud blog
  • PAPPIE Cake
  • Vinaigrette met honing
  • Vleesbrood met kriekjes
  • Eenvoudige doch lekkere rijsttaart
  • Hier zijn we weer. Witloof met parmaham.
  • Zalm met Tagliatelli
  • Tomatensoep
  • Washintons
  • Mosselen (op vraag van de JP)
  • Sinterklaas Hollandse pepernoten
  • 3. Scampi's in de roomsaus
  • 2. Lekkere champignonsaus
  • Introductie van de blog
  • 1. Frangipanetaart
    Vrienden van mij
  • Dit is de mooiste bed and breakfast die ik ken... Hoeve de Steenoven in Oostkerke Damme. Klik maar eens door...
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Koken zonder kunsten...
    De blog met de eenvoudige en betaalbare recepten.
    Iedereen mag reacties op de recepten geven...
    12-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3. Scampi's in de roomsaus
    Scampi's in de roomsaus

    benodigdheden voor 2 personen:

    1 soeplepel olijfolie
    20 scampi's
    1 dl room
    curry
    cayennepeper
    1 kleine ajuin of sjalot
    50 cc witte wijn
    1/2 blokje visfumet of visfond
    ketchup

    bereiding:

    Zet een grote pan op met de olijfolie.
    In een diepvrieszakje doe je de scampis met een mespuntje cayennepeper en een theelepel curry.
    Je draait het zakje dicht maar wel dat er nog lucht in zit. Nu schudt je het zakje tot de scampis gekruid zijn. Dit is een gemakkelijke manier om ze gelijkmatig te kruiden.
    Wanneer de olie heet is doe je de scampis in de pan. Na 30 seconden draai ze om. Na nog eens 30 seconden haal je ze uit de pan. je voegt het fijngesneden uitje of sjalotje toe en laat even bakken. Dan voeg je de witte wijn en het visbouillonblokje toe. Wanneer de wijn ongeveer voor de helft is ingekookt voeg je de room toe. Je laat de room even inkoken. Bijkruiden met een mespuntje curry en een mespuntje cayennepeper. Nu de ketchup en daarna de scampis. De saus even laten dikken en klaar is kees. Als afsluiter mag je er nog wat fijngesneden tomatenblokjes en bieslook aan toevoegen maar dat is enkel voor de kleur.

    Smakelijk, Wouter

    12-11-2007 om 18:36 geschreven door Wouter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2. Lekkere champignonsaus
    Champignonsaus:

    Benodigdheden:

    1 bakje champignons (250 gr)
    250 cl room
    50 cc cognac of wisky
    eventueel 50 cc bruin bier, is lekker doch niet verplicht
    1/2 blokje vleesbouillon

    Bereiding:

    Borstel de champignons, niet wassen anders nemen ze te veel vocht op.
    Snijdt ze in partjes.
    Bak ze in de boter op een hoog vuur. Peper van de molen terwijl ze bakken.
    Blus met cognac of wisky en eventueel het bruin bier.
    Wanneer dit vocht ongeveer is ingekookt voeg je de room toe. Let op, dit gaat snel.
    Verlaag je vuur tot op 1/3 van zijn kunnen.
    Laat inkoken tot de gewenste dikte.

    Dit is overheerlijk bij gevogelte, runds en varkensvlees.

    Smakelijk, Wouter

    07-11-2007 om 19:44 geschreven door Wouter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Introductie van de blog
    Beste blogger,

    vanaf vandaag zal de blog in werking worden gezet.

    Ik beloof jullie vandaag nog een eerste recept...

    Kom deze avond nog eens terug kijken...

    06-11-2007 om 19:16 geschreven door Wouter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1. Frangipanetaart

    Frangipanetaart:

    Benodigdheden:

    3 eieren
    80 gram gemalen amandelen
    80 gram gemalen cocosnoot
    2 soeplepels zelfrijzende bloem
    160 gram boter
    160 gram suiker
    1 flaconnetje amandelessence
    1 doos bladerdeeg (zo'n rol bladerdeeg die je in de supermarkten kan vinden in de versafdeling zuivel)

    Bereiding:

    Leg de bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm van ongeveer 22 cm diameter.
    Smelt de boter. Klop de eieren los en meng deze met de rest van de ingrediënten.
    Zorg dat alles goed gemengd is.
    Vul de bladerdeeg met deze massa en strijk met een natte lepel gelijkmatig over de vorm.
    Snijdt de bladerdeeg die over de rand hangt weg met een schaar.
    Je kan nu de resterende bladerdeeg in reepjes snijden en kruislings over de massa leggen.
    Bak de taart in een oven die voorverwarmd is op 175°C gedurende 35 minuten.
    Om te weten of de taart genoeg gebakken is, kan je er in prikken met een vork. Wanneer er geen deeg meer aan de vork hangt is de taart genoeg. Laat de taart even bekomen alvorens deze uit de vorm te halen.

    Smakelijk

    06-11-2007 om 19:13 geschreven door Wouter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (22 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 03/12-09/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen. je mag bvb een recept aanvragen...


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Over mijzelf
    Ik ben Blomme Wouter
    Ik ben een man en woon in Damme (België) en mijn beroep is ambtenaar.
    Ik ben geboren op 29/12/1973 en ben nu dus 51 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken, muziek, computer, gezin.

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!