Inhoud blog
  • PAPPIE Cake
  • Vinaigrette met honing
  • Vleesbrood met kriekjes
  • Eenvoudige doch lekkere rijsttaart
  • Hier zijn we weer. Witloof met parmaham.
  • Zalm met Tagliatelli
  • Tomatensoep
  • Washintons
  • Mosselen (op vraag van de JP)
  • Sinterklaas Hollandse pepernoten
  • 3. Scampi's in de roomsaus
  • 2. Lekkere champignonsaus
  • Introductie van de blog
  • 1. Frangipanetaart
    Vrienden van mij
  • Dit is de mooiste bed and breakfast die ik ken... Hoeve de Steenoven in Oostkerke Damme. Klik maar eens door...
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Koken zonder kunsten...
    De blog met de eenvoudige en betaalbare recepten.
    Iedereen mag reacties op de recepten geven...
    12-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3. Scampi's in de roomsaus
    Scampi's in de roomsaus

    benodigdheden voor 2 personen:

    1 soeplepel olijfolie
    20 scampi's
    1 dl room
    curry
    cayennepeper
    1 kleine ajuin of sjalot
    50 cc witte wijn
    1/2 blokje visfumet of visfond
    ketchup

    bereiding:

    Zet een grote pan op met de olijfolie.
    In een diepvrieszakje doe je de scampis met een mespuntje cayennepeper en een theelepel curry.
    Je draait het zakje dicht maar wel dat er nog lucht in zit. Nu schudt je het zakje tot de scampis gekruid zijn. Dit is een gemakkelijke manier om ze gelijkmatig te kruiden.
    Wanneer de olie heet is doe je de scampis in de pan. Na 30 seconden draai ze om. Na nog eens 30 seconden haal je ze uit de pan. je voegt het fijngesneden uitje of sjalotje toe en laat even bakken. Dan voeg je de witte wijn en het visbouillonblokje toe. Wanneer de wijn ongeveer voor de helft is ingekookt voeg je de room toe. Je laat de room even inkoken. Bijkruiden met een mespuntje curry en een mespuntje cayennepeper. Nu de ketchup en daarna de scampis. De saus even laten dikken en klaar is kees. Als afsluiter mag je er nog wat fijngesneden tomatenblokjes en bieslook aan toevoegen maar dat is enkel voor de kleur.

    Smakelijk, Wouter


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 03/12-09/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen. je mag bvb een recept aanvragen...


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Over mijzelf
    Ik ben Blomme Wouter
    Ik ben een man en woon in Damme (Belgiƫ) en mijn beroep is ambtenaar.
    Ik ben geboren op 29/12/1973 en ben nu dus 50 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken, muziek, computer, gezin.

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!