Inhoud blog
  • PAPPIE Cake
  • Vinaigrette met honing
  • Vleesbrood met kriekjes
  • Eenvoudige doch lekkere rijsttaart
  • Hier zijn we weer. Witloof met parmaham.
  • Zalm met Tagliatelli
  • Tomatensoep
  • Washintons
  • Mosselen (op vraag van de JP)
  • Sinterklaas Hollandse pepernoten
  • 3. Scampi's in de roomsaus
  • 2. Lekkere champignonsaus
  • Introductie van de blog
  • 1. Frangipanetaart
    Vrienden van mij
  • Dit is de mooiste bed and breakfast die ik ken... Hoeve de Steenoven in Oostkerke Damme. Klik maar eens door...
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Koken zonder kunsten...
    De blog met de eenvoudige en betaalbare recepten.
    Iedereen mag reacties op de recepten geven...
    10-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn we weer. Witloof met parmaham.
    Ik ben er een tijdje tussenuit geweest maar ik zal mijn schade ruimschoots inhalen.

    We beginnen vandaag met witloof met Parmaham.

    Benodigdheden voor 2 personen:

    4 stronken witloof
    4 Schijven Parmaham, (gandaham is ook goed)
    25 gram boter
    2 snuifjes peper
    2 snuifjes zout
    koffielepel Provencaalse kruiden

    Bereiding:

    Snij het witloof middendoor.
    Haal het hart er uit.
    Snij het witloof dan in stukjes van 1 cm.
    Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C.
    Zet de boter op in een grote pan..
    Wanneer deze goudbruin is voeg je het witloof en de kruiden toe.
    Je verhoogt het vuur en bakt het witloof gedurende 10 minuten door er constant in te roeren.
    Laat 10 minuten afkoelen.
    Leg wat bakpapier in een bakplaat.
    Verdeel het gebakken witloof over de 4 schijven ham.
    Rol deze op en leg ze op de bakplaat.
    Laat dit nog een 20 minuten verder bakken in de oven.
    Je zal zien dat de bovenkant van de ham lekker krokant wordt en de onderkant smeuig.
    Eet hierbij bvb een aardappelpuree die je lichtjes afwerkt met een beetje graanmosterd.
    Overheerlijk.

    Smakelijk.

    Noot: Iedereen denkt dat je suiker op het witloof moet doen. FOUT. Wanneer je het hart uit het witloof snijdt is het belange zo bitter niet en hoef je dus ook geen suiker toe te voegen.

    10-04-2008 om 19:24 geschreven door Wouter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met Tagliatelli
    Benodigdheden: (recept voor 1 persoon)

    200 gram zalm
    50 gram tagliatelli
    1 doosje kerstomaatjes
    1 dl zure room
    bieslook

    Bereiding:

    Zet een pot met water, een beetje zout en een lepel olijfolie op en kook de tagliatelli.
    Doe een weinig olijf olie in een pan. Laat de olie heet worden en leg de zalm er in om te bakken. Laat de zalm 4 minuten bakken per zijde.
    Snij de kerstomaatjes in 4. Wanneer de pasta klaar is voeg je de tomaatjes aan de pasta toe. Onderrroer voorzichtig en giet de pasta af.
    Mend de zure room met bieslook, peper en zout.
    Schik de pasta op een bord, leg daarop de zalm en leg naast de pasta een lepel zure room. Zo kan iedereen kiezen hoeveel saus hij neemt.

    Smakelijk

    05-02-2008 om 08:45 geschreven door Wouter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep
    Voor 7 liter soep. (dan kan je er een deel invriezen)

    Benodigdheden:

    4 uien
    1 selder
    1 prei
    50 gr boter
    3 bouillonblokjes
    6 liter water
    2 blikjes tomatenpuree
    1 brik (1L) passato van tomaten
    2 soeplepels zout
    1 koffielepel peper
    3 grote soeplepels bloem

    Bereiding:

    Snij de groenten fijn. (geen bladeren van de selder en niet te veel groen van de prei) Was ze grondig.
    Stoof ze aan in de boter. Wanneer de groenten glazig worden voeg je de bloem toe. Roer kort door.
    Voeg het water (warm), peper, zout, bouillonblokjes toe. Laat koken tot de groenten gaar zijn. Dit is ongeveer een 45 minuten. Mix de soep grondig door. Terwijl je mixt voeg je de passato en de tomatenpuree toe. Mix zeker nog 5 minuten door terwijl je de soep nog even opkookt. Proef af en laat afkoelen.
    Smakelijk.

    P.S.: Zorg ervoor bij onweerachtig weer dat je soep (en alle getomateerde gerechten) in de koelkast staan. Anders loop je het risico op verzuring.

    14-01-2008 om 18:39 geschreven door Wouter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Washintons
    Washingtons

    In deze verkiezingstijd (Amerika) vond ik het niet slecht om eens Amerikaans te gaan. Daarom deze lekkere en eenvoudig te bereiden koekjes.

    Benodigdheden:

    160 gr suiker
    200 gr boter
    200 gr bloem
    1 eierdooier
    1 zakje vanillesuiker
    Hazelnoten

    Bereiding:

    Roer de boter (kamertemperatuur) soepel met een klopper. Klop er de suiker, vanillesuiker en de dooier snel onder. Roer er de gezeefde bloem luchtig onder.
    Probeer met een spuitzak met getande spuit rozetten te spuiten. Heb je hier geen ervaring mee, kan je met een kleine ijsschepper diameter 3 cm bolletjes maken.
    Op de top leg je 1/4 of 1/2 hazelnoot.
    Bakken op 160°C gedurende 15 minuten. Na uithalen laten afkoelen.

    Wil je het helemaal afwerken kan je de koekjes na afkoelen eens voor de helft door de gesmolten chocolade halen... een aanrader.

    Smakelijk en vanaf nu elke week een nieuw recept.
    Ook een recept aanvragen kan altijd. Mail maar...

    08-01-2008 om 19:06 geschreven door Wouter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen (op vraag van de JP)
    Mosselen

    Benodigdheden:

    2 kg mosselen
    1 ajuin
    1/2 selder
    1 koffielepel provencaalse kruiden
    peper
    1 glas witte wijn

    Bereiding:

    Snij de selder zeer fijn. De ui snij je best in fijne ringen. Stoof de groenten aan op een laag vuurtje tot ze halfgaar zijn. voeg de mosselen toe. Bestrooi met wat peper en de provencaalse kruiden. Voeg de witte wijn toe. Verhoog het vuur. dek de pot af met een deksel.
    Na 4 minuten schud je de eerste keer de mosselen op. 4 minuten later doe je dit nog eens. En na nog eens 4 minuten zouden ze moeten klaar zijn. Je mag ze wel maar maximum 2 keer opschudden. Ga na of alle mosselen open zijn gegaan. Dien op met brood en een mosselsausje.
    Mosselsaus: 1 soeplepel mayonnaise, 1 koffielepel mosterd, 1 soeplepel water en 1 soeplepel gehakte peterselie. Goed doorroeren en smullen maar.

    Smakelijk, Wouter

    03-12-2007 om 14:36 geschreven door Wouter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas Hollandse pepernoten
    Hollandse pepernoten om samen met de kinderen te maken

    Benodigdheden: (45 koekjes)

    250 gram zelfrijzende bloem
    100 gram boter
    125 gram basterdsuiker (heel donkerbruine suiker)
    3 eetlepels melk
    2 theelepels speculaaskruiden ( te vinden in de supermarkt )

    Bereiding:

    Doe alle ingrediënten in een kom. Plet alles samen met een vork.
    Begin daarna te kneden tot je een vaste massa hebt.
    Warm de oven voor op 160 ° C.
    Maak kleine balletjes van 10 gram/stuk.
    Leg ze op een bakplaat met boterpapier en druk ze licht aan.
    Steek de plaat in de oven en haal ze na 15 minuten uit.
    Smullen maar...

    Dit is een eeuwenoud receptje die echt fijn is om samen met de kinderen te maken.
    Het neemt al bij al slechts een half uurtje in beslag wat bij regenweer de dag toch breekt.


    Smakelijk, Wouter

    20-11-2007 om 19:13 geschreven door Wouter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3. Scampi's in de roomsaus
    Scampi's in de roomsaus

    benodigdheden voor 2 personen:

    1 soeplepel olijfolie
    20 scampi's
    1 dl room
    curry
    cayennepeper
    1 kleine ajuin of sjalot
    50 cc witte wijn
    1/2 blokje visfumet of visfond
    ketchup

    bereiding:

    Zet een grote pan op met de olijfolie.
    In een diepvrieszakje doe je de scampis met een mespuntje cayennepeper en een theelepel curry.
    Je draait het zakje dicht maar wel dat er nog lucht in zit. Nu schudt je het zakje tot de scampis gekruid zijn. Dit is een gemakkelijke manier om ze gelijkmatig te kruiden.
    Wanneer de olie heet is doe je de scampis in de pan. Na 30 seconden draai ze om. Na nog eens 30 seconden haal je ze uit de pan. je voegt het fijngesneden uitje of sjalotje toe en laat even bakken. Dan voeg je de witte wijn en het visbouillonblokje toe. Wanneer de wijn ongeveer voor de helft is ingekookt voeg je de room toe. Je laat de room even inkoken. Bijkruiden met een mespuntje curry en een mespuntje cayennepeper. Nu de ketchup en daarna de scampis. De saus even laten dikken en klaar is kees. Als afsluiter mag je er nog wat fijngesneden tomatenblokjes en bieslook aan toevoegen maar dat is enkel voor de kleur.

    Smakelijk, Wouter

    12-11-2007 om 18:36 geschreven door Wouter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2. Lekkere champignonsaus
    Champignonsaus:

    Benodigdheden:

    1 bakje champignons (250 gr)
    250 cl room
    50 cc cognac of wisky
    eventueel 50 cc bruin bier, is lekker doch niet verplicht
    1/2 blokje vleesbouillon

    Bereiding:

    Borstel de champignons, niet wassen anders nemen ze te veel vocht op.
    Snijdt ze in partjes.
    Bak ze in de boter op een hoog vuur. Peper van de molen terwijl ze bakken.
    Blus met cognac of wisky en eventueel het bruin bier.
    Wanneer dit vocht ongeveer is ingekookt voeg je de room toe. Let op, dit gaat snel.
    Verlaag je vuur tot op 1/3 van zijn kunnen.
    Laat inkoken tot de gewenste dikte.

    Dit is overheerlijk bij gevogelte, runds en varkensvlees.

    Smakelijk, Wouter

    07-11-2007 om 19:44 geschreven door Wouter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Introductie van de blog
    Beste blogger,

    vanaf vandaag zal de blog in werking worden gezet.

    Ik beloof jullie vandaag nog een eerste recept...

    Kom deze avond nog eens terug kijken...

    06-11-2007 om 19:16 geschreven door Wouter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1. Frangipanetaart

    Frangipanetaart:

    Benodigdheden:

    3 eieren
    80 gram gemalen amandelen
    80 gram gemalen cocosnoot
    2 soeplepels zelfrijzende bloem
    160 gram boter
    160 gram suiker
    1 flaconnetje amandelessence
    1 doos bladerdeeg (zo'n rol bladerdeeg die je in de supermarkten kan vinden in de versafdeling zuivel)

    Bereiding:

    Leg de bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm van ongeveer 22 cm diameter.
    Smelt de boter. Klop de eieren los en meng deze met de rest van de ingrediënten.
    Zorg dat alles goed gemengd is.
    Vul de bladerdeeg met deze massa en strijk met een natte lepel gelijkmatig over de vorm.
    Snijdt de bladerdeeg die over de rand hangt weg met een schaar.
    Je kan nu de resterende bladerdeeg in reepjes snijden en kruislings over de massa leggen.
    Bak de taart in een oven die voorverwarmd is op 175°C gedurende 35 minuten.
    Om te weten of de taart genoeg gebakken is, kan je er in prikken met een vork. Wanneer er geen deeg meer aan de vork hangt is de taart genoeg. Laat de taart even bekomen alvorens deze uit de vorm te halen.

    Smakelijk

    06-11-2007 om 19:13 geschreven door Wouter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (22 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 03/12-09/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen. je mag bvb een recept aanvragen...


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Over mijzelf
    Ik ben Blomme Wouter
    Ik ben een man en woon in Damme (België) en mijn beroep is ambtenaar.
    Ik ben geboren op 29/12/1973 en ben nu dus 50 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken, muziek, computer, gezin.

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!