Inhoud blog
  • PAPPIE Cake
  • Vinaigrette met honing
  • Vleesbrood met kriekjes
  • Eenvoudige doch lekkere rijsttaart
  • Hier zijn we weer. Witloof met parmaham.
  • Zalm met Tagliatelli
  • Tomatensoep
  • Washintons
  • Mosselen (op vraag van de JP)
  • Sinterklaas Hollandse pepernoten
  • 3. Scampi's in de roomsaus
  • 2. Lekkere champignonsaus
  • Introductie van de blog
  • 1. Frangipanetaart
    Vrienden van mij
  • Dit is de mooiste bed and breakfast die ik ken... Hoeve de Steenoven in Oostkerke Damme. Klik maar eens door...
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Koken zonder kunsten...
    De blog met de eenvoudige en betaalbare recepten.
    Iedereen mag reacties op de recepten geven...
    10-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn we weer. Witloof met parmaham.
    Ik ben er een tijdje tussenuit geweest maar ik zal mijn schade ruimschoots inhalen.

    We beginnen vandaag met witloof met Parmaham.

    Benodigdheden voor 2 personen:

    4 stronken witloof
    4 Schijven Parmaham, (gandaham is ook goed)
    25 gram boter
    2 snuifjes peper
    2 snuifjes zout
    koffielepel Provencaalse kruiden

    Bereiding:

    Snij het witloof middendoor.
    Haal het hart er uit.
    Snij het witloof dan in stukjes van 1 cm.
    Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C.
    Zet de boter op in een grote pan..
    Wanneer deze goudbruin is voeg je het witloof en de kruiden toe.
    Je verhoogt het vuur en bakt het witloof gedurende 10 minuten door er constant in te roeren.
    Laat 10 minuten afkoelen.
    Leg wat bakpapier in een bakplaat.
    Verdeel het gebakken witloof over de 4 schijven ham.
    Rol deze op en leg ze op de bakplaat.
    Laat dit nog een 20 minuten verder bakken in de oven.
    Je zal zien dat de bovenkant van de ham lekker krokant wordt en de onderkant smeuig.
    Eet hierbij bvb een aardappelpuree die je lichtjes afwerkt met een beetje graanmosterd.
    Overheerlijk.

    Smakelijk.

    Noot: Iedereen denkt dat je suiker op het witloof moet doen. FOUT. Wanneer je het hart uit het witloof snijdt is het belange zo bitter niet en hoef je dus ook geen suiker toe te voegen.:wink:


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 03/12-09/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen. je mag bvb een recept aanvragen...


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Over mijzelf
    Ik ben Blomme Wouter
    Ik ben een man en woon in Damme (België) en mijn beroep is ambtenaar.
    Ik ben geboren op 29/12/1973 en ben nu dus 50 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken, muziek, computer, gezin.

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!