De blog met de eenvoudige en betaalbare recepten. Iedereen mag reacties op de recepten geven...
03-12-2007
Mosselen (op vraag van de JP)
Mosselen
Benodigdheden:
2 kg mosselen 1 ajuin 1/2 selder 1 koffielepel provencaalse kruiden peper 1 glas witte wijn
Bereiding:
Snij de selder zeer fijn. De ui snij je best in fijne ringen. Stoof de groenten aan op een laag vuurtje tot ze halfgaar zijn. voeg de mosselen toe. Bestrooi met wat peper en de provencaalse kruiden. Voeg de witte wijn toe. Verhoog het vuur. dek de pot af met een deksel. Na 4 minuten schud je de eerste keer de mosselen op. 4 minuten later doe je dit nog eens. En na nog eens 4 minuten zouden ze moeten klaar zijn. Je mag ze wel maar maximum 2 keer opschudden. Ga na of alle mosselen open zijn gegaan. Dien op met brood en een mosselsausje. Mosselsaus: 1 soeplepel mayonnaise, 1 koffielepel mosterd, 1 soeplepel water en 1 soeplepel gehakte peterselie. Goed doorroeren en smullen maar.
Ik ben Blomme Wouter
Ik ben een man en woon in Damme (Belgiƫ) en mijn beroep is ambtenaar.
Ik ben geboren op 29/12/1973 en ben nu dus 51 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, muziek, computer, gezin.