Snij het witloof middendoor. Haal het hart er uit. Snij het witloof dan in stukjes van 1 cm. Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C. Zet de boter op in een grote pan.. Wanneer deze goudbruin is voeg je het witloof en de kruiden toe. Je verhoogt het vuur en bakt het witloof gedurende 10 minuten door er constant in te roeren. Laat 10 minuten afkoelen. Leg wat bakpapier in een bakplaat. Verdeel het gebakken witloof over de 4 schijven ham. Rol deze op en leg ze op de bakplaat. Laat dit nog een 20 minuten verder bakken in de oven. Je zal zien dat de bovenkant van de ham lekker krokant wordt en de onderkant smeuig. Eet hierbij bvb een aardappelpuree die je lichtjes afwerkt met een beetje graanmosterd. Overheerlijk.
Smakelijk.
Noot: Iedereen denkt dat je suiker op het witloof moet doen. FOUT. Wanneer je het hart uit het witloof snijdt is het belange zo bitter niet en hoef je dus ook geen suiker toe te voegen.
Ik ben Blomme Wouter
Ik ben een man en woon in Damme (België) en mijn beroep is ambtenaar.
Ik ben geboren op 29/12/1973 en ben nu dus 51 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, muziek, computer, gezin.