Frangipanetaart:
Benodigdheden:
3 eieren 80 gram gemalen amandelen 80 gram gemalen cocosnoot 2 soeplepels zelfrijzende bloem 160 gram boter 160 gram suiker 1 flaconnetje amandelessence 1 doos bladerdeeg (zo'n rol bladerdeeg die je in de supermarkten kan vinden in de versafdeling zuivel)
Bereiding:
Leg de bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm van ongeveer 22 cm diameter. Smelt de boter. Klop de eieren los en meng deze met de rest van de ingrediënten. Zorg dat alles goed gemengd is. Vul de bladerdeeg met deze massa en strijk met een natte lepel gelijkmatig over de vorm. Snijdt de bladerdeeg die over de rand hangt weg met een schaar. Je kan nu de resterende bladerdeeg in reepjes snijden en kruislings over de massa leggen. Bak de taart in een oven die voorverwarmd is op 175°C gedurende 35 minuten. Om te weten of de taart genoeg gebakken is, kan je er in prikken met een vork. Wanneer er geen deeg meer aan de vork hangt is de taart genoeg. Laat de taart even bekomen alvorens deze uit de vorm te halen.
Smakelijk
|