HOME

Inhoud blog
  • Mousse van patrijs op krokante toast met madeira
  • Rillettes van fazant, slaatje met gebakken appeltjes en vinaigrette met walnoten
  • Taartje van met truffelolie gemarineerde tonijn
  • Terrine van Franse oesters met sjalottenconfituur
  • Rivierkreeftjes in vinaigrette met flan van prei
  • Bavarois van zeekreeft op zure room
  • Slaatje van tong met gemarineerde groenten
  • Chartreuse van patrijs met boleten en truffel
  • Zalm met mosterd, tomaat en tagliatelle
  • Baklava met banaan en pistachevulling
  • Bressekip gebraden met sherryazijn en dragon
  • Mignonnette in brickdeeg
  • Pollo al Andaluz
  • Driekleurige lasagne met garnalen
  • Fruittempura met wortelsorbet met gember en sinaasappel
  • Rode poon met rodewijnsaus, tijm, ui en spek
  • Tarte tatin met calvadosroom
  • crème brûlée
  • Flensjes met kruidig kippenwit
  • Koude groene asperges met sinaasappel-vinaigrette
  • Koude wortelsoep met komijn
  • Hapjes met vulling van ganzenlever en zwezerik
  • Aardbeiencharlotte
  • Lamsrug in filodeeg met verse basilicum en gekonfijte tomaten
  • Gebraden polderkip met citroen, marjolein en serranoham
  • Roomsoepje van paling en salie
  • Kreeftensalade met schaaldierenvinaigrette
  • Tilapia met kerriesaus en wilde rijst
  • Aardbeienbavarois met vanillesaus
  • Krokant deegje met verse kaas en rabarber
  • Papillotte van doradefilet met venkelbrunoise
  • Ananassalade met rucola en scampi's
  • Zeebaars met groentenkrans en vanillesaus
  • Ardense forel met Ganda Ham
  • A la minute gemarineerde kabeljauw met limoen, dille en olijfolie
  • Zeehapjes met kerrie
  • Aardappelsnoepertje verrijkt met bosuitjes, gebakken langoustines en Belgische kaviaar
  • Rog met zure sjalotjes en spek
  • Geplette aardappel met gepocheerd ei en grijze garnalen
  • Tongreepjes in een licht groentensoepje
  • Fettucini met romige scampi's
  • Slaatje van crottin de chavignol, camembert en raketsla met rabarber-honingvinaigrette
  • Zeeduivel met rodewijnsaus, tijm,zilveruitjes en spek
  • Gegrilde kreeft met pikante sambaldressing
  • Gebakken zeewolf met bloedappelsienboter en geroosterde venkel
  • Groene asperges met roerei, rauwe ham en boereboter
  • Babykreeft in een soepje van roze en gele pompelmoes geparfumeerd met verse koriander
  • Asperges gestoofd in Hoegaarden, op vel gebakken keizersbaars en waterkers coulis
  • Gebraden kabeljauw met amandel, koriander en bieslook
  • Gepocheerde peer met ganache, pistache en peperkoek
  • Chocoladetruffels
  • Terrine van kip,spinazie en walnoten
  • Gebakken pijlinktvis met rode Spaanse peper en lentuitjes
  • Terrine van rog met linzen een zurig sausje .......
  • vispotje met tuinkruiden
  • Couscous met kruidige scampis
  • Aardappelsalade met gerookte heilbot en kervel
  • WELKOM KEUKENPIETEN
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek
  • Groetjes
  • ben even op bezoek gekomen, en heb er geen spijt van
  • Hallo
  • Vriendelijke groetjes
  • hallo beste blogvrienden

    Laat maar een berichtje achter in mijn gastenboekje dat zou ik zeer leuk vinden!!!

    kokerellen
    receptjes à la façon du chef
    23-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vispotje met tuinkruiden

    Vispotje met tuinkruiden

    hoofdgerecht
     
    Ingrediënten

    Nodig voor vier :
    600 g visfilets naar keuze (zalm, tarbot, kabeljauw, rog)
    1 dl witte wijn
    2 sjalotten
    boter of olijfolie
    tuinkruiden (kervel, peterselie, bieslook)
    1/4 l room
    100 g gruyère
     visbouillon
    2 wortels
    1 prei
    3 takken selder
    100 g gepelde garnalen

     
    Werkwijze:

    Wat visfumet aan de kook brengen en de vis in dit vocht pocheren. De sjalotjes fijn hakken en stoven in boter of olijfolie. Wortel, prei en selder wassen, klein snijden en in de pan bij de sjalotjes doen. Kort laten stoven en de visfumet en witte wijn toevoegen. De room en de tuinkruiden in de pan doen en het kookvocht laten indikken. Op smaak brengen met peper en zout.. De gepocheerde vis laten uitlekken en op warme borden leggen. Bestrooien met garnalen en de saus met de versneden groenten over de vis gieten. Bestrooien met gruyère, versieren met peterselie en opdienen met deegwaren of stokbrood.

    23-03-2007 om 23:00 geschreven door michelleke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couscous met kruidige scampis

    couscous met kruidige scampi's

    voorgerecht
     
    Ingrediënten

    Voor 4 :
    250 g couscous
    2,5 dl kokend water
    2 lepel olijfolie
    16 scampi's
    1 rode chilipeper, fijngehakt
    1 teen knoflook
    1 courgette
    2 lepel geroosterde amandelschilfers
    1 lepel rozijnen
    1 lepel zwarte, Marokkaanse olijven
    2 lepel gehakte verse munt
    1 kl fijngehakte ingelegde citroen (Marokkaanse winkel)

    Dressing :
    sap van 1 limoen
    1,25 dl olijfolie
    1 teen knoflook
    gehakte verse munt

     
    Werkwijze:

    Laat de couscous en 2 lepels olijfolie in het water zwellen. Snij de courgettes in kleine blokjes en bak met de geperste knoflook, chilipeper en de scampi's.
    Meng de amandelschilfers, rozijnen, olijven, munt, ingelegde citroen, peper en zout door de couscous. Schep de dressing door de couscous en serveer met de scampi's en courgette.

    23-03-2007 om 00:00 geschreven door michelleke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade met gerookte heilbot en kervel

    Aardappelsalade met gerookte heilbot en kervel

    Voorgerecht
    Ingrediënten

    Voor 4 personen:
    4 vastkokende aardappelen
    1 sjalot
    3 dl runderbouillon
    gemengde sla
    4 plakken gerookte heilbot
    kervel
    2 scheut frambozenazijn
    1 scheut balsamicoazijn
    7 scheut olijfolie

     
    Werkwijze:

    Snij de aardappelen in plakken van 5 mm. Kook de aardappelen gaar in bouillon met sjalot. Schik sla en heilbot op borden. Hak kervel fijn, meng met azijn, olie, peper, zout. Verdeel de aardappel over de salade, werk af met vinaigrette.

    23-03-2007 om 00:00 geschreven door michelleke


    21-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELKOM KEUKENPIETEN

    Hoikes beste bezoekers.dit blog is een onderdeel van mijn eerste kookrubriek waar ik uitleg gaf  over enkele basisbereidingen uit de professionele keuken .Op dit blog laat ik je kennis maken met allerhande receptjes die mij ook interesseren.Ga ook eens naar mijn homepage om de andere onderdelen van mijn blogs te bezoeken.Alvast veel surfgenot!!!!!!

    21-03-2007 om 00:00 geschreven door michelleke



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!