Inhoud blog
Mousse van patrijs op krokante toast met madeira Rillettes van fazant, slaatje met gebakken appeltjes en vinaigrette met walnoten Taartje van met truffelolie gemarineerde tonijn Terrine van Franse oesters met sjalottenconfituur Rivierkreeftjes in vinaigrette met flan van prei Bavarois van zeekreeft op zure room Slaatje van tong met gemarineerde groenten Chartreuse van patrijs met boleten en truffel Zalm met mosterd, tomaat en tagliatelle Baklava met banaan en pistachevulling Bressekip gebraden met sherryazijn en dragon Mignonnette in brickdeeg Pollo al Andaluz Driekleurige lasagne met garnalen Fruittempura met wortelsorbet met gember en sinaasappel Rode poon met rodewijnsaus, tijm, ui en spek Tarte tatin met calvadosroom crème brûlée Flensjes met kruidig kippenwit Koude groene asperges met sinaasappel-vinaigrette Koude wortelsoep met komijn Hapjes met vulling van ganzenlever en zwezerik Aardbeiencharlotte Lamsrug in filodeeg met verse basilicum en gekonfijte tomaten Gebraden polderkip met citroen, marjolein en serranoham Roomsoepje van paling en salie Kreeftensalade met schaaldierenvinaigrette Tilapia met kerriesaus en wilde rijst Aardbeienbavarois met vanillesaus Krokant deegje met verse kaas en rabarber Papillotte van doradefilet met venkelbrunoise Ananassalade met rucola en scampi's Zeebaars met groentenkrans en vanillesaus Ardense forel met Ganda Ham A la minute gemarineerde kabeljauw met limoen, dille en olijfolie Zeehapjes met kerrie Aardappelsnoepertje verrijkt met bosuitjes, gebakken langoustines en Belgische kaviaar Rog met zure sjalotjes en spek Geplette aardappel met gepocheerd ei en grijze garnalen Tongreepjes in een licht groentensoepje Fettucini met romige scampi's Slaatje van crottin de chavignol, camembert en raketsla met rabarber-honingvinaigrette Zeeduivel met rodewijnsaus, tijm,zilveruitjes en spek Gegrilde kreeft met pikante sambaldressing Gebakken zeewolf met bloedappelsienboter en geroosterde venkel Groene asperges met roerei, rauwe ham en boereboter Babykreeft in een soepje van roze en gele pompelmoes geparfumeerd met verse koriander Asperges gestoofd in Hoegaarden, op vel gebakken keizersbaars en waterkers coulis Gebraden kabeljauw met amandel, koriander en bieslook Gepocheerde peer met ganache, pistache en peperkoek Chocoladetruffels Terrine van kip,spinazie en walnoten Gebakken pijlinktvis met rode Spaanse peper en lentuitjes Terrine van rog met linzen een zurig sausje ....... vispotje met tuinkruiden Couscous met kruidige scampis Aardappelsalade met gerookte heilbot en kervel WELKOM KEUKENPIETEN
receptjes à la façon du chef
23-03-2007
Couscous met kruidige scampis
c ouscous met kruidige scampi's
voorgerecht
Ingrediënten
Voor 4 : 250 g couscous 2,5 dl kokend water 2 lepel olijfolie 16 scampi's 1 rode chilipeper, fijngehakt 1 teen knoflook 1 courgette 2 lepel geroosterde amandelschilfers 1 lepel rozijnen 1 lepel zwarte, Marokkaanse olijven 2 lepel gehakte verse munt 1 kl fijngehakte ingelegde citroen (Marokkaanse winkel) Dressing : sap van 1 limoen 1,25 dl olijfolie 1 teen knoflook gehakte verse munt
Werkwijze:
L aat de couscous en 2 lepels olijfolie in het water zwellen. Snij de courgettes in kleine blokjes en bak met de geperste knoflook, chilipeper en de scampi's. Meng de amandelschilfers, rozijnen, olijven, munt, ingelegde citroen, peper en zout door de couscous. Schep de dressing door de couscous en serveer met de scampi's en courgette.
23-03-2007 om 00:00
geschreven door michelleke
Aardappelsalade met gerookte heilbot en kervel
A ardappelsalade met gerookte heilbot en kervel
Voorgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen: 4 vastkokende aardappelen 1 sjalot 3 dl runderbouillon gemengde sla 4 plakken gerookte heilbot kervel 2 scheut frambozenazijn 1 scheut balsamicoazijn 7 scheut olijfolie
Werkwijze:
S nij de aardappelen in plakken van 5 mm. Kook de aardappelen gaar in bouillon met sjalot. Schik sla en heilbot op borden. Hak kervel fijn, meng met azijn, olie, peper, zout. Verdeel de aardappel over de salade, werk af met vinaigrette.
23-03-2007 om 00:00
geschreven door michelleke
21-03-2007
WELKOM KEUKENPIETEN
Hoikes beste bezoekers.dit blog is een onderdeel van mijn eerste kookrubriek waar ik uitleg gaf over enkele basisbereidingen uit de professionele keuken .Op dit blog laat ik je kennis maken met allerhande receptjes die mij ook interesseren.Ga ook eens naar mijn homepage om de andere onderdelen van mijn blogs te bezoeken.Alvast veel surfgenot!!!!!!
21-03-2007 om 00:00
geschreven door michelleke
>