Inhoud blog
  • heirloom tomaten
  • waarom zo lang gewacht om een nieuw bericht te plaatsen?
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • ontbijt in Auberge de la Ferme
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Ode aan de vergeten groentensoorten en tomaten
    kleurrijke tomaten
    18-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelreceptjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aardappelrecepten.
    De aardappel kan op verschillende manieren klaargemaakt worden. Koken,stomen,stoven,purée,kroketten,bakken,fruiten. De aardappel dient ook nog voor het binden van soepen.
    Rode aardappelen:
    wassen, borstelen, spoelen, opzetten met kokend water. Na enkele minuten water afgieten,terug opzetten met kokend water en zout. Als ze gaar zijn afgieten. Voorzichtig in de helft(lengte)doorsnijden en eventueel opdienen me olijfolie en verse tuinkruiden.
    Aardappeltaartjes:
    Purée maken , zonder melk. Hier een vierkant van 5 cm op 5 cm van maken dat 2 cm dik is. Bestrooien met een weinig geraspte beschuit. Een klein vleugje olijfolie overgieten. De taartjes laten bruinen in de voorverwarmde oven. Men kan hier ook gemalen kaas overstrooien.(gratin).
    Aardappelkoek met hesp: 1/2 kg doorgestoken aardappelen 75 g hesp 1 ei 3 el melk een klein beetje vetstof. Aardappelen met de schil koken,pellen,doorsteken. De fijn gehakte hesp en de andere ingredienten ondermengen. Het wit van ei moet er als sneeuw onder gemengd worden). Men kan nu afzonderlijke kommetjes in een au bain marie plaatsen (warm waterbad methode) en zo de aardappelkoek bereiden. Of men kan een vorm met deksel bestrijken met boter, de purée inscheppen en 3/4 uur in het waterbad laten garen.
    Koken in bouillon:
    De aardappelen eerst korte tijd in kokend water doen. Afgieten. Nu ze verder gaar koken in een bouillon. Onder gesloten deksel koken. Opdienen en ze bestrooien met gehakte peterselie.

    18-02-2008 om 00:00 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een decoratieve kaarsenstaander werd een laarzenstaander.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Reeds geruime tijd ben ik op zoek naar een laarzenstaander . Ooit had ik zoiets gezien op een tuinbeurs, maar de prijs was mij veel te hoog. 165 €. Het was mooi, voor 3 paar laarzen , maar voor mijn budget veel te prijzig. Heel toevallig vond in in een kringloopwinkel een kaarsenstaander. Dit zou het worden en is het ook geworden. Prijskaartje 1€. In het midden en onderaan zijn twee bloempothouders, daar heb ik schaaltjes gezet met granen voor de vogels en voor de kippen. Zelfs de hond lust al graantjes en pitten.





    18-02-2008 om 00:00 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij reizen om te leren.
    Mijn dagreisje naar Nederland. Wij reizen om te leren!!! Ik ook. Vandaag mijn sluitingsdag genomen. Naar Nederland op daguitstap geweest. Een paar windmolens gezien, heel veel water, natuurlijk ook in veel files gezeten. En natuurlijk de lekkere haringen vers aan een kraam gegeten. Met heel veel smaak en ik heb ook de geluiden van de buurman even hard nagebootst. Als een volwaardige nederlandse oma een doosje "kibbeling met saus" gevraagd. Op hoop van zege. Het was de moeite waard. Echt. Zo uit het vuistje, wel zeer warm, maar ik vond het super. Dan een grote puntzak zoete drop gekocht en maar snoepen. Een pilsje gaan drinken uit een voor mij oogend limondade glas. Wat kan een mens toch dorst krijgen van een maatjesharing! Om van de drop maar niet te veel te spreken.!!! In het Kruidvat mijn voorraad "stop de migrainepilletjes" opgeslagen. Ja, dat is daar wel zeer goedkoop. Na een foutloze dag terug de files ingedoken. Ja, alle wegen leiden naar Antwerpen , met zijn eeuwige files, naar een stapvoetse doorgang van de Kennedytunnel, een ongeval op de E17 , wat een dag! Blij dat ik bij mijn thuiskomst weer in de zadenverzameling kon vliegen.

    18-02-2008 om 00:00 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijbroekpark Mechelen Oogstfeesten 2007
    onze info stand















    17-02-2008 om 18:08 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sfeerbeelden van oude tomatensoorten tentoonstellingen in binnen- en buitenland.
    Voeren Haveskerque Noord-Frankrijk Vrijbroekpark Mechelen. en nog vele andere













    17-02-2008 om 15:44 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood bakken.
    Kerstbrood. 1 kg bloem. 1/2 l melk. 20 g zout. 40 g gist. 300 g rozijnen en krenten gemengd. 2 eieren. 100 g gemalen amandelen. 200 g gesnipperde sucade. of gesnipperde schil van een citroen(onbespoten) 2 kl kaneel 100 g suiker gezeefde poedersuiker. Cellofaanpapier. Smal rood lint. Maak van de bloem,de gist,en wat melk een zetsel. (Roer de gebrokkelde gist met wat melk tot een glad mengsel). Maak een kuiltje in de bloem en giet hierin de aangemengde gist. Roer er wat van de bloem door en bedek het met wat bloem. Laat dit zetsel op een lauwwarme plaats een 1/2 uur rijzen. Meng dan het zetsel, het zout en langzamerhand de rest van de melk door de bloem. Kneed het deegflink dooreen tot het van de kom en de vingers loslaat en mooi soepel is. Laat het zeker gedurende 1 uur rijzen. Meng er de suiker, de gedroogde rozijnen, de amandelen, de sucade, citroenschil, de kaneel en de eieren door. Laat het nogmaals een uur rijzen. Leg het op een met bloem bestrooid aanrecht. Rol het uit tot een dikke ovale plak. Vouw het zodanig dat er aan de voorkant een iets hogere kant is. Alvorens het brood in de oven gaat er eigeel met water aangelengd opstrijken. De oven moet op temperatuur zijn . Zeker gedurende 1 uur in een oven van min 220° bakken. Uit de oven halen en laten afkoelen op een rooster. Nu insmeren met gesmolten boter. Onmiddellijk hierna bestrooien met gezeefde poedersuiker. Wanneer het brood volledig afgekoeld is wordt het in een cellofaanpapier ingepakt. Afwerken met een rode strik.

    17-02-2008 om 15:19 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood bakken.
    Verrassingsbrood: U bakt in uw oven een zeer groot brood. U vraagt aan uw bakker om voor u een zeer groot brood te bakken. U gaat zeer voorzichtig met een scherp mes het deksel van het brood snijden. Zodat dit deksel een doos kan vormen die afgesloten wordt. Nu gaat u met het scherpe mes de binnenkant van het brood lossnijden. U haalt al het witte zachte gedeelte uit het brood uit en de korst vormt het onderste gedeelte van uw doos. Het wit moet zeer voorzichtig losgemaakt worden want dit gaat dienst doen als kleine fijne sneedjes. De bedoeling is dat die sneedjes terug in de korst komen. Heel voorzichtig sneedjes van gelijke grootte snijden . Insmeren met boter. U hebt nu als het ware van die kleine boterhammetjes die op engelse sandwiches gelijken. Als beleg kan u heel veel magere vleessoorten gebruiken. Of bereide slaatjes. Of kaassneedjes. Het brood terug vullen. Het deksel dat uit broodkorst bestaat er terug opplaatsen. Doe nu een hele grote folie rond het brood en voorzie de sluiting van een mooie strik.

    17-02-2008 om 15:14 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aphrodisiac in the kitchen
    Aphrodisiac in the kitchen. Deze recepten moeten aanslaan. Alles wat u steeds hebt willen weten over planten zonder dat u ooit deze zaken hebt durven vragen. Dit gaat hier in dit onderdeel van deze blog weergegeven worden. Gaat u dan al de receptjes uittesten? Gaat u deze planten massaal kweken? Laat het gerust weten, wij blijven zeer discreet! Er zijn zoveel planten die als het ware een zekere stimulans van het libido van de vrouw opwekken en tegelijkertijd een bepaalde inspiratie geven aan de man. Wij gaan geen "Eenzame plantenbureau oprichten" maar zoeken wel ijverig in onze oude kookschriftjes en kookboekjes naar ........ wordt vervolgd. Het is logisch dat ik hier een zekere orde ga in houden. Dus begin ik alvast met de letter A. Artisjok: De striptease van de artisjok. Blaadje voor blaadje, aan het tempo dat u zelf wilt, wordt deze groenten ontbloot. Eventjes dippen in de vinaigrette en zuigen maar. Komt uiteindelijk haar zachte gedeelte vrij , dan doen we er een sausje over. Deze groenten stimuleert, naar men zegt, het libido van de vrouw. Maar de eigenlijke reden is in frankrijk dat indien een vrouw een artisjok opeet ze de man op verkeerde gedachten zou kunnen brengen. Achillea millefolium: Het schrijnwerkerskruid, het timmermanskruid. In Frankrijk le sourcil de Vénus, l'herbe de la mariée. Dit kruid zou alle bloedingen die voortkomen door kwetsuren, zeer vlug stelpen. Toen ik nog in de Béarn veel verbleef heb ik daar van een oud mijnheertje gehoord dat dit kruid gebruikt werd tijdens de eerste huwelijksnacht.

    17-02-2008 om 15:11 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kardoen een lekkere vergeten groenten.
    Kardoen, een vergeten groenten. Een plant die prachtig oogt in een tuin, zowel groente- als siertuin. Wie de groenten niet kan vinden bij zijn groenteboer kan deze vinden op markten en in winkels waar veel Marokanen komen. De volledige beschrijving van de plant is terug te vinden bij www.vergetengroenten.be Gelijk welke soort van kardoen er gebruikt wordt, men moet toch altijd de stengels met een - dunschiller schillen. Daarna worden de stengels in stukken gesneden en gekookt in blanc à légumes. Deze manier is voor alle groenten zoals kardoen,artisjok,schorseneer,omdat deze onderhevig zijn aan het zwart worden. Deze werkwijze heb ik van mijn grootmoeder geleerd, heel lang geleden: 25 g bloem mengen met 4 el water(zonder, goed style="font-weight:bold;">opletten dat er geen klonters gevormd worden.Deze dikke brij mengen met een literwater. Door een puntzeef doen.De gezeefde vloeistof mengen met 6 g zout, het sap van een halve citroen ,2 el boter.(mijn grootmoeder deed het beter dan ik , zij gebruikte het vet van rundsnieren). (Maar tijden veranderen, methodes ook). Dit alles goed laten inkoken gedurende enkele ogenblikken en daarna de kardoen- stukken toevoegen. Men mag ook een ui toevoegen waar enkele kruidnagels ingestoken zijn.Een bouquet garni doet het ook perfect bij dit inkoken. De juist vernoemde methode is oud. De nieuwe kookmethodes zijn zonder het gebruik van de bloem, enkel een court bouillon en citroensap. De reden van dit inkoken is enkel om de groenten mooi helder van kleur te houden. Het toevoegen van vet (hier wordt boter gebruikt) heeft als doel een beschermlaag rond de groenten te leggen opdat de lucht niet kan doordringen die het zwart worden veroorzaakt.De groenten zachtjes laten koken .Kardoen vraagt een lange kooktijd. Ik gebruik mijn hoge drukkookpan. Niemand is verplicht om die ouderwetse kookmethode toe te passen , modern times, !!! Nu kunnen we aan verschillende recepten beginnen. Kardoen met een bechamel saus. Kardoen met boter. Kardoen met room.. Kardoen zoals men ze in Lyon klaarmaakt. Er zijn zeer veel recepten . Maar de grootste delicatesse is en blijft : Kardoen met merg. Merg =beendermerg bekomen uit runderbeenderen. Sedert de gekke koeienziekte is het echter niet meer aan te raden om merg te consumeren. Dan maar een purée maken van de kardoen. Eerst altijd het zachtkoken in het water op de methode die voor u het beste is. Afgieten. Pureren. Boter bijvoegen en kruiden . Een doodgewone aardappelpurée maken. De helft aardappelpurée en de helft kardoenpurée. Goed mengen. Gegratineerde stukjes kardoen. De kardoen eerst in een court bouillon afkoken. In stukjes snijden. In een vuurvaste schotel doen. Bestrooien met geraspte parmesaanse kaas. Onder een hete grill zetten. Men kan gekookte kardoen verwerken met : een bechamel saus,een simpele botersaus,een moussline saus, kaassaus, enz.

    17-02-2008 om 14:44 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept met oude vergeten groenten: de aardperen.
    Voor wie tuk is op oude vergeten groenten! Een zeef vol met aardperen spoelen en proper maken. In en grote braadslede olijfolie doen. Hierop schijven aardperen leggen. 1 zeer dikke spaanse ajuin pellen en in fijne ringen snijden. Mengen met de aardperen. Overgieten met olijfolie met hete pepertjes gemengd.(=zeer hete olijfolie). Besprenkelen met het sap van 1 citroen. Een paar teentjes knoflook niet pellen, gewoon stuk=plat slaan. Die gaan er ook bij. Goed kruiden met de aardappelkruiden van verstegen. Nu alles met de blote handen door mekaar halen. De oven in voor een 30 min. op 220° Dan zeker 50 min. in een oven van 180° Wordt geserveerd met gekookte aardappelen en een varkensfilet met mosterdzaadjes en kruiden van Verstegen voor brochette. wijn: Sancerre 2005 rood Henry Natter bij Delhaize aan -30% nu 6.99€

    17-02-2008 om 12:41 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips van de slagersbond.
    Slagersbond geeft praktische tips. Was vlees nooit,het is niet nodig en het maakt vlees minder mals en smakelijk, bovendien is er grote kans op spatten. Zout het vlees pas vlak voor het in de pan gaat,of nog liever,als zich een korstje heeft gevormd. Zout onttrekt nl. sappen aan het vlees. Wees niet bang voor het "randje vet",juist dat maakt het braadvlees of de stooflappen zo smakelijk.(dit is in zwaar contrast met de raad die men bekomt voor haart en vaatpreventie, voor cholesterol arm eten, maar ja,!! dit is natuurlijk geen must, we hoeven de raad hier van de slagers niet te volgen,het is beter te luisteren naar ons "hart". Maak,als u vlees gaat bakken of braden,de boter,margarine (ik neem steeds olijfolie)vooral zeer heet voordat het vlees erin gaat. De buitenkant schroeit dan snel dicht,en de sappen blijven behouden. Beter het vlees iets te kort gebraden dan te lang,een tikje roze van binnen,vooral bij rundvlees is meestal heel smakelijk terwijl te gaar vlees droog wordt. Neem stooftijden daarentegen aan de lange kant,sudderen maakt vlees en de alzo bekomen jus zo heerlijk. Prik nooit in vlees tijdens de bereiding ,want daardoor gaan sappen verloren. Wacht met het aansnijden van een groot stuk vlees tot het iets is afgekoeld. steek nooit de vleesvork in het vlees voor het aansnijden,maar houd de vork met de bolle kant bovenop om het vast te houden. Gebruik een goed scherp mes om vlees te snijden.Met een bot mes trekt men het uit elkaar waardoor zelf de meest malse biefstuk vezelig wordt. Bewaar vlees afgedekt in de koelkast. Bron:Stichting VVVV samen met het Bedrijfschap voor het Slagersbedrijf

    17-02-2008 om 11:00 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermouttruffels.
    Havermouttruffels. 100 g vlugkokende havermout. 125 g poedersuiker. 150 g boter. 2 el cacaopoeder. Maak de havermout fijn met een deegrol of maal ze in een amandelmolen. Roer er de gezeefde poedersuiker doorheen. Roer de boter of margarine tot room in een verwarmde kom. Voeg het mengsel van havermout en suiker toe. Maak balletjes van dit mengsel . Haal die even door cacaopoeder en laat ze tot de volgende dag opstijven en rusten. Walnootbonbons. 150 g gezeefde poedersuiker. 1/2 dl gesuikerde melk uit een blik. Een paar druppeltjes frambozenlikeur. Gepelde walnoten. 100 g bittere chocolade. Maak van de gezeefde poedersuiker, de likeur en de melk een kneedbare massa. Vorm hier ovale hoopjes van en laat deze op een dun ingevet papier een nacht opstijven. Breek de chocolade in stukjes. Smelt ze au bain Marie. Prik de fondantstukjes voorzichtig aan een dikke stopnaald en haal ze door de chocola. Zet ze met de platte kant op een schoon beboterd papier en leg er meteen aan de bovenkant een walnoot op. laat de chocolade opstijven.

    17-02-2008 om 10:43 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borstplaat.
    Borstplaat. 250 g suiker. 1/2 dl room. 1 el cacaopoeder. 1 el koffie extract. Roer van de suiker met de cacao, het koffie extract en de room een glad mengsel. Verwarm dit zachtjes, zonder roeren, tot de suiker is opgelost. Laat het stroopje inkoken tot een druppel die van de lepel valt , een dun draadje vormt. Neem de pan van het vuur. Blijf roeren tot de massa troebel begint te worden. Vul er vlug de beboterde vormen mee die op een natgemaakt boterhampapiertje zijn gelegd. Zet de vormen rechtop zodra de borstplaat stevig genoeg is zodat de onderzijde ook kan drogen. In plaats van cacao of koffie kan men ook een essence door de borstplaat mengen.

    17-02-2008 om 10:41 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade Baba.
    Chocolade Baba. 8 el poedersuiker 4 eieren 10 el bloem 8 el melk 1 zakje chemische gist 2 flesjes Vahiné chocolade hagelslag(wordt verkocht in de supermarkten) voor de glazuur: een stuk chocolade van 200 g zuivere vanillepoeder en Vahiné koffiearoma Vahiné gesnipperde amandelen Klop de eierdooiers en de suiker. Voeg de gezeefde bloem, de melk, 1 flesje chocolade hagelslag, de gist en de stijfgeklopte eiwitten toe. Laat de baba in een geboterde kransvorm in een matige oven 40 min bakken. Stort op een schotel. Breek de chocolade, voeg de vanille, het koffiearoma en 4 tot 5 lepels water toe. Maak hier een gladde crème van. Schenk de chocolade over de baba. Besprenkel de baba met chocolade hagelslag en garneer met de gesnipperde amandelen.

    17-02-2008 om 10:40 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eierenweetjes.
    De informatie komt wel nog uit een huishoudcursus van begin de jaren 50.
    Eieren: Algemeen:
    Bruine eieren zijn zeker niet beter dan witte,ze zien er alleen smakelijker uit.De kleur van het eigeel kan soms wel verschillen maar dit hangt enkel af van het kipperas en van de voeding.
    Versheidstest bij aankoop:
    het ei moet zwaar en vol aanvoelen:men mag bij het schudden geen geluid horen. Versheidstest thuis:
    -giet gezouten water(125 g zout per liter)in een hoge bokaal, roer goed en kontroleer:
    -een ei van 1 dag zinkt onmiddellijk naar de bodem -een ei van 2 dagen zweeft halverwege rechtop -een ei van 4 dagen drijft rechtop aan de oppervlakte. -een te oud ei drijft horizontaal boven(liever niet meer gebruiken).
    Enkele tips:
    Om te vermiijden dat eieren barsten tijdens het koken,kunt u kiezen tussen twee middeltjes:
    -doe bij het kookwater wat zout of azijn(1 el per l water): -doorprik het meest bolle uiteinde met een speld.
    -Een hard gekookt ei zal gemakkelijker pellen als u de schaal een barst geeft en het ei dan onmiddellijk in koud water dompelt.
    -Eiwit stijfslaan zal beter gaan door er een snuifje zout of suiker of enkele druppels citroensap bij te voegen(naargelang de geplande bereiding).
    -Een ei mag nooit ijskoud gebruikt worden: neem het dus 1/2 uurvoor het gebruik uit de koelkast.
    -Wanneer u een eierdooier in soep of saus verwerkt, mag deze niet meer koken om schiften te voorkomen.
    -Een hard gekookt ei is moeilijker verteerbaar dan een zacht of halfhard gekookt ei.
    -Eieren bewaren in de koelkast minstens 3 weken. Als u ze niet in de koelkast bewaart, wikkel ze dan elk in aluminiumfolie,zo blijven ze langer vers. In elk geval moet u de eieren af en toe omdraaien:zo zinkt het eigeel niet naar één kant-Was eieren die enkele dagen moeten bewaard worden nooit, want dan wordt het beschermd laagje dat er op zit beschadigd. de poreusheid vermindert dus.
    -Rangschik eieren met de punt naar beneden op een koele plaats. zo niet komt de lucht uit de luchtkamer naar boven en vermengt zich met het eiwit. Het gevolg is dat de structuur van het eiwit breekt zodat dit laatste ook vlugger verwatert.
    -Een geopend ei kan niet lang bewaard worden, het eiwit hoogstends 24 h,zelfs in de koelkast.
    Als de schaal van een ei beschadigd is, wordt het zo snel mogelijk gebruikt.
    wordt vervolgd

    17-02-2008 om 00:00 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een eenvoudige aardappelschotel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een doodgewone aardappelschotel. Aardappelen koken met zout. Er een volledige bol knoflook bijvoegen en mee laten koken. Een ijsbergsla klaarmaken met een vinaigrette op basis van witte kaas(genre petit Gervais) Is echt zeer eenvoudig, maar is zo lekker samen met een goed glas rode wijn.

    17-02-2008 om 00:00 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


















    16-02-2008 om 22:26 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude aardappelsoorten.
    Bij ons bezoek aan de tentoonstelling van oude vergeten groenten en tomatensoorten in de Ardèche in 2006 hebben wij samen met onze vrienden daar een prachtige tentoonstelling kunnen samenstellen. Wij hadden oude tomatensoorten bij, Sébastien Berthier een ganse verzameling van piments, paprika's , aubergines enz en heel veel;oude vergeten bonensoorten. Ik ga de foto's plaatsen , er hoeft eigenlijk totaal geen geschreven tekst bij. De meeste namen staan vermeld.













    16-02-2008 om 22:00 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg oude aardappelsoorten
    nog steeds in het Vrijbroekpark in Mechelen in 2006.Zoals eerder vermeld zijn er oude aardappelsoorten bij van wijlen Hugo Geens. De twee andere grote verzamelaars die hun vruchten tentoon hebben gesteld zijn: Louis Hoegaerts en Hubert Moens. Bravo.

    16-02-2008 om 21:46 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


















    16-02-2008 om 20:05 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 13/12-19/12 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Mijn favoriete links
  • lacegarden.be
  • de kers op de taart
  • in de zoeten inval
  • de zoetste verleiding


  • E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Over mijzelf
    Ik ben madame tomate
    Ik ben een vrouw en woon in Tussen Durme en Schelde (België) en mijn beroep is manager van een huisgezin.
    Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, tuinieren met vergeten groenten .
    GAAT DE LIEFDE VAN DE MAN NIET DOOR DE MAAG? Dus aan alle dames breng in alle discretie, in heel veel geheimzinnigheid een slippertje op deze blog. Ik tracht in mijn eigen woorden heel veel duidelijk te maken over bepaalde recepten die jullie op een ee
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alexandra_en_jo_in_peru
    blog.seniorennet.be/alexand

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!