Nordic Walking&Wandelen
Inhoud blog
  • Gezondheidswandeling 12 mei 2023 Domein Roosendael
  • Sint Bernardusabdij Hemiksem 12 juni 2022
  • Wandeling te Herenthout 24 oktober 2021
  • Indian Summer Sunday 19/09/2021
  • Sunny Sunday Walking 4 oktober 2020

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    A.T.B.de Natuurvrienden afd:Edegem-Mortsel
    26-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Always at Sunday morning 26/07/09

     

    Vandaag onze vierde sessie gehouden van de nordic walking in onze vertrouwde parken.

    Het is een zaligheid om ’s morgens vroeg op pad te gaan en optimaal te genieten in het natuurschoon en kunstwerken te bewonderen.

    Wij begonnen met warming-up oefeningen zoals enkel/voorvoetoefening vervolgens bovenbenenbuikspieroefeningen, dijen bilspieroefeningen, dan de gehele lichaamsoefening, nog eentje rompspieroefening.

    Na deze oefeningen gingen we richting heuveltjes om de twee verschillende tactieken te gebruiken om berg opwaarts te gaan, wat goed toepasselijk is en knieheup ontlastend functioneert trouwens de kracht komt uit de armen met het bergopwaarts te stappen.

    Vervolgens gingen we het Nachtegale park in om meteen een lange dreef te nemen richting Middelheim park om daar de nieuwe beelden te gaan bewonderen, natuurlijk zijn er mooie kunstwerken zou zeggen naar ieders smaak.

    Eentje vond ik persoonlijk zeer mooi aan de vijver een beeldje van Olivier Strebelle het stelde precies vier hanen voor,verder lopend langs de smallere paden via het bruggentje stonden ook prachtige dennenbomen waar spijtig genoeg geen naam bij vermeld staat,het zijn wel unieke bomen.

    Zijn verder gegaan naar de overzijde van dit park om daar tevens terug het kunstwerk te bewonderen van draden die via een bepaald katrol systeem functioneren:”De Meikevers” stond er vermeld.

    Na onze toch van sporten en kunst bewonderen trokken wij naar Nachtegaal park om onze Cool-Down “Upperbody Flex” af te sluiten.

    Hebben nog genoten van heerlijke koffie verkeerd met koekje,en zijn vervolgens goed gemutst huiswaarts gekeerd.

     

    Sportieve groeten

    Mariette

    26-07-2009, 19:00 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Zonnige zondag in Den Brandt 5/07/09

     

    Na een zeer lange tijd konden we ons toeleggen op extra trainingen voor de nordic walking men moet dit echt onderhouden, wil men in een goede conditie blijven.

    Op de grasvlakte aan de achterzijde van het kasteel begonnen we onze oefeningen, cirkel(enkeloefening),knie-heup-hef/,knie-flex,/ hak-teen(voorvoetoefening).

    Ook werden schouderoefening gedaan(push-up) schouderreflex dit zijn nek-en schouderoefeningen, bovenrug-twist zijn rompspieroefening.

    Vervolgens deden we een test om een bepaald object in u op te nemen, dan met gesloten ogen daarop af te stappen maar dit was niet gemakkelijk.

    Ook werd aandacht geschonken aan het afrollen van de voeten, de stappen zijn iets groter dan gewoon wandelen, door het oefenen van hak-teen komt men in de goede richting.

    Toen hebben we de rondweg langs de vijver genomen om vervolgens aan het beeld van David uit te komen, daar hebben we nog extra nek-schouderoefening gemaakt of te ontstressen, dan ook locomotief wat zeer interessant is om de juiste pas erin te krijgen.

    Natuurlijk slalommen gemaakt voor onze reflexen te testen,dit parcour leent zich echt daartoe voor zo eens vlug erdoor te lopen,we zetten onze weg verder en het eerste dat we tegen kwamen was een grote boom die tegen de vlakte was gegaan waarschijnlijk door de hevige wind.Toen stapten we verder richting”Bunkers” voor de training van berg opwaarts nogmaals te oefenen, maar zagen plots dat men die “Bunker”kon bezoeken.

    Dat hebben we ook inderdaad ondernomen mits entreegeld te betalen zijn we afgedaald in dit enorme complex, dateert van de tweede wereldoorlog was dit een hoofdkwartier van de Duitsers die daar hun kwartier hadden, het is ontzettend groot met gangen en kamerindeling.Zelfs toen was een soort van airco installatie voorzien van koud en warme temperaturen plus een groot verscheidenheid aan oorlogsmaterialen vind men daar terug in hun tentoonstellingsruimte(een bezoek waart).Het was daar ook constant een temperatuur van rond de 12 graden, dus waren tevreden om eens een afkoeling te krijgen.

    Het was al vrij laat geworden en gingen nu maar eens iets drinken in een kokette instelling op de buitenzijde van dit park, prachtig gelegen terras waren we optimaal hebben genoten van ons verkwikkend drankje.

    Sportieve groeten

    Mariette

    05-07-2009, 19:57 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gempemolen wandeling 28/06/09
    PICT0892.jpg picture by Edit_LazloPICT0898.jpg picture by Edit_Lazlo Foto's Mariette

    28-06-2009, 21:51 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gempemolen wandeling 28/06/09
    PICT0894.jpg picture by Edit_LazloPICT0895.jpg picture by Edit_Lazlo Foto's Mariette

    28-06-2009, 21:48 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gempemolen wandeling 28/06/09

     

    Ditmaal waren we op stap in Vlaams Brabant meer bepaald te Sint-Joris-Winge met als gidsen Fonsie en Mieke een tocht van zowat 8 km.

    De weersomstandigheden waren sub-tropisch, aantal deelnemers 19 onze Boccelli en Carluccio die waren verhinderd.

    Maar enfin met een beetje vertraging gingen we van start langs mooie wegen en men kon de wijde omgeving aanschouwen in dit heuvelachtig gebied, men liep daar in de rustige natuur ver weg van alle drukte.

    Op een gegeven moment zagen wij kersen hangen jongens dat waren super grote dus en alles hing over de haag, dus met zen allen kersen plukken en smullen met de nodige sporen van dit pluksel op onze lippen stapten we verder.

    Er werd geregeld een stop gehouden op te drinken want met zulke temperaturen hadden we dit echt wel nodig, even verder kwamen kleine geitjes naar de draad afspanning gelopen om te kijken of we niets bij hadden er werden nog enkele foto’s genomen en het peloton trok verder door deze landelijke wegen.Iets verder ontdekte we een veld van aardbeien..jam..jam..konden daar ook niet aan weerstaan en plukte enkele grote exemplaren en dit meteen in ons bekje gestopt waren wederom tevreden.

    Net voor onze tocht verder naar het grote bos toe ontdekte we ook nog heerlijke rode bessen,dus daar ook nog wat van gesmuld met ons fruit assortiment konden we het bos instappen.Dit was een lange aanloop berg opwaarts maar echt prachtig ook enkele oude dode bomen met versteende zwammen erop zeer decoratief.Vervolgens wat we hadden geklommen moesten nu terug naar beneden gaan langs een holle weg wat nogal zeer steil was een mens moest uit zijn doppen kijken of je ging op je donder maar gelukkig is alles goed verlopen.Daar in verte zagen we onze parking en de taverne”Gempemolen” dus met heel de bende daar heen, maar op het voorterras was helemaal geen plaats dus dan maar aan de achterzijde plaats genomen.En daar hebben we echt genoten van onze hemelse dranken alsook sommige met een cream glacé met een toef slagroom erop.

    Nadien zijn we allemaal goed gemutst huiswaarts gekeerd.

    Sportieve groeten

    Mariette

    28-06-2009, 21:29 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    16-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend Montenau 12 t/14 juni 2009
    Dag 1
     
    De aankomst verloop vlotjes.  Iedereen druppelt op het afgesproken uur binnen en de kamerverdeling kan beginnen want we zijn wel nieuwsgierig hoe de kamers in een klooster er zullen uitzien.  Het valt reuze mee.  De kamers zijn simpel maar netjes ingericht met de nodige basisvoorzieningen.  De toiletten en douches zijn op de gang, maar de volgende dagen zal blijken dat het geen probleem is om een douchke te nemen ook al is het water niet altijd even warm.
    Dan worden wij aan tafel verwacht voor onze eerste maaltijd : soep, kip, appelmoes en puree.  Een simpele maar eerlijke bereiding met weinig liflafjes maar lekker en zeker in voldoende hoeveelheden.  Dan koffie of thee met een koekje en we krijgen ook nog een vieruurtje mee voor tijdens de wandeling (een suikerwafel).
    Onze eerste wandeling begint als met een stevige kuitenbijter en leidt ons naar de mooie bossen van de Wolfsbuch met prachtige panorama's onderweg en de nodige rust- en plaspauzes.  De verleidelijke suikerwafel wordt spoedig verorberd.  Nog even vermelden dat de weergoden ons gunstig gezind waren want het was heerlijk weer.
    Na de wandeling kunnen wij onze verhitte voetjes afkoelen in een soort Kneipp bad.  Dit is een voetbadje met ijskoud water waarin je gedurende een 60 à 80 sec een soort ooievaarsstap moet rondstappen.  Een komisch zicht maar echt wel deugddoend.
    Dan volgt weer een simpele maar voedzame maaltijd : koude schotel met brood.  Ook weer simpel maar erg lekker en meer moet dat niet zijn.
    In de ontspanningsruimte kunnen we bij een biertje, wijntje of frisdrank nog wat napraten over de dag.  Ik wordt door Roger geduldig ingewijd in de geheimen van de Sudoku en zowaar ik slaag er in om mijn puzzel op te lossen (with a little help of my friends).  Ik vrees toch dat ik er niet aan verslaafd ga raken want dat is toch niet echt mijn ding.
    Moe maar voldaan gaan wij rond een uur of tien slapen en genieten van de ongelooflijke stilte en rust in en rond het klooster.
     
    Dag 2
     
    De radio meldt deze morgen een massale intrede in "Kloster St Rafael" te Montenau...
    Na het ontbijt bezoeken wij in de voormiddag de  hespenrokerij in Montenau waar wij een video te zien krijgen over het productieproces van die heerlijke gerookte hammen, salami's en worstjes.  Er wordt ons een blik achter de schermen gegund (via ramen) en een proeverij aangeboden.  Iedereen geniet van die heerlijke smaken en spoedig wordt er naar hartelust een voorraadje voor thuis gekocht.
    Na weer een heerlijke maaltijd : soep,varkensgebraad  met bloemkool, erwtjes en worteltjes en gestoomde aardappeltjes en als dessert een fruityoghurtje en weer een vieruurtje voor onderweg (frangipanneke) vertrekken de meesten voor weer een heerlijke wandeling. 
    Een paar mensen verkiezen wat gemiste nachtrust in te halen of gewoon van de zon te genieten in de prachtige tuin van het klooster.
    De wandelaars krijgen weer een stevige kuitenbijter voorgeschoteld en een tocht van zo'n 11 km langs bospaadjes en mooie vergezichten.  De thuisblijvers gaan de wandelaars tegemoet naar het dorpscentrum war zij al op het zonovergoten terras zitten te genieten. Daar wordt alles in gereedheid gebracht voor de haan- en ganzenslag en een dorpsfeest.   Als we met z'n allen terug naar ons klooster vertrekken stoten wij op de fanfare van de schutterij met de schutterskoning en -koningin; de vrijgezellenvereniging met  de haankoning en ganzenkoningin. Wij stappen dapper mee in de optocht tot we rechtsaf moeten en zij linksaf.  
    's Avonds worden wij verrast met een smakelijke spaghettischotel met koffie achteraf.
    Weer wordt er verzameld in de ontspanningsruimte en worden de ervaringen van de dag uitgewisseld.  Het was terug prachtig weer en we gaan weer op tijd naar bed want dag was vermoeiend maar heerlijk.
    Dag 3
     
    Wat gaat de tijd toch snel.  Na het ontbijt (met pistolekes, het is tenslotte zondag) is het tijd om in te pakken en de kamer in orde te maken alvorens we opnieuw een wandeling aanvatten.  Enkele mensen besluiten om nog wat in de tuin van het klooster te genieten van het heerlijke weer en de wandelaars vertrekken voor een laatste stevige wandeling.  Langs kleine paadjes en mooie wandelwegen verkennen wij de omgeving.  De bossen in het mooie lentegroen, de bermbloemen en een enkele vlinder (hij laat zich zelfs op foto vereeuwigen) kunnen ons wel bekoren.  Na de wandeling wacht ons weer een heerlijke maaltijd :  soep, stoofvlees met sla en frietjes en als kers op de taart: aardbeien met een toefje slagroom. 
    Dan begint iedereen zijn bagage naar de wagen te sleuren en wordt er besloten om nog een laatste stop te houden op ons, intussen stamterrasje, om een heerlijke ijscoupe te verorberen en nog wat na te praten. 
    Na een uitgebreid afscheidsgeknuffel vertrekken we elk huiswaarts.
     
    Het was een super geslaagd weekend en wij danken Mariette, Wim en Alida en ook Fons  voor het heerlijke aanbod en hun inzet.
    Wij hebben alvast ingeschreven voor volgend jaar !!!!
    Frie en Theo
     

    16-06-2009, 11:36 geschreven door Mariette

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend Montenau 12 t/14 juni 2009
    PICT0877.jpg picture by Edit_LazloPICT0876.jpg picture by Edit_Lazlo foto's Mariette

    14-06-2009, 21:22 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend Montenau 12 t/14 juni 2009
    PICT0870.jpg Montenau picture by Edit_LazloPICT0879.jpg picture by Edit_Lazlo foto's Mariette

    14-06-2009, 21:19 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend Montenau 12 t/14 juni 2009
    Ditmaal was onze bestemming het Duitstalig gebied van België te bezoeken voor het weekend in het ST.Raphael Klooster.
    Toen we daar aankwamen zagen we het prachtig klooster liggen in een oase van groen en rustgevend gebied.
    Iedereen was zowat op verkenning in dit prachtig gebouwen,ook de prachtige tuinen met een weelde aan bloemenpracht trok onze aandacht,het was ook ingedeeld met niveau verschillen en als men naar beneden ging kwam men in een schitterend park terecht.
    Het was inmiddels tijd om onze eerste maaltijd te gaan nuttigen wat dan ook overheerlijk was met een lekker dessert erna plus kregen we nog extra een vieruurtje mee.
    Onze eerste wandeling begon iets verderop tegenover het klooster met al meteen een steile klim waar toch enkele mensen al puffend berg opwaarts gingen,maar men kreeg prachtige panoramische vergezichten over dit gebied.Langs deze mooie paden stonden veel bosbessen maar jammer genoeg nog te vroeg om te plukken.De weg slingerde maar steeds berg op kwam geen einde aan,op sommige momenten gingen we maar voor effen neerwaarts en dan wederom omhoog.
    Er werd wel geregeld een kleine rustpauze gehouden zodat een mens wat op adem kon komen,ook werd er duchtige gebruik gemaakt om de bosjes in te duiken voor wateroverlast kwijt te geraken oef dat was steeds een opluchting.
    Na een tocht van zowat een 11 km zagen we in de verte het klooster liggen en gingen in dalende lijn naar beneden door een klein bospadje kwamen we terug op de baan en daar de oversteek om in de tuinen terecht te komen.
    Er was ook een soort van"Kneipp" voor de voeten voorzien,dus de schoenen en sokken uit en pardoes in het ijskoude water met de over verhitte voetjes te relaxen,maar oesje dat was verschrikkelijk koud.Vervolgens hebben we onze wagens genomen en zijn 2 km verderop gereden naar taverne"Terminus" daar hebben we op het terras genoten van onze wel verdiende frisse dranken.
    Wederom was het tijd om etrug te keren naar onze verblijf plaats om te gaan eten,en nadien in de tuinen te vertoeven tot de late avond,iets later gingen we naar de ontspanningsruimte omdaar verder te genieten van onze eerste dag te Montenau.
    Sportieve groeten
    Mariette

    14-06-2009, 21:17 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    24-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Pittoreske Vlassenbroek 24 mei 2009
    PICT0853.jpg picture by Edit_LazloPICT0862.jpg picture by Edit_Lazlo foto's Mariette

    24-05-2009, 22:26 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Pittoreske Vlassenbroek 24 mei 2009
    PICT0849.jpg Vlassenbroek 24 mei 2009 picture by Edit_LazloPICT0852.jpg picture by Edit_Lazlo foto's Mariette

    24-05-2009, 22:24 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Pittoreske Vlassenbroek 24 mei 2009
    Vandaag was onze wandeling te Vlassenbroek en het weer kon niet beter zijn zelfs een beetje te warm.Aan Sint-Gertrudis kerkje kregen de nodige uitleg van onze gids Theo en Frie,de wandeling zou  langs dijk en smalle padjes gaan met een afstand van 8 km.
    Eens boven op de dijk hadden we een mooi panoramisch zicht over de Schelde en omliggende omgeving van dit gebied.
    Doordat we op de dijk gingen hadden totaal geen beschutting tegen die felle zon,plus er vlogen enorm veel pluizen rond en dat bleef al eens in uw strot zitten.Op een zeker punt van de Schelde kregen we ook een zicht op"De Kramp" dit is een opmerkelijke bocht van 180 graden.Vervolgens ging onze weg over naar klein bospad dat we ingingen,men moest wel de handen omhoog houden wilde je geen netels er tegen krijgen ja..precies in de jungle dat we zaten.
    Toen het tweede deel met het zelfde scenario dus er los door hé zoals we zijn en kwamen uit aan een weg en namen onze drink pauze op de rand van een bruggentje.Toen ineens 't is niet waar hé zijn mijne zonnebril kwijt geraakt in dien jungle.Toen stapten twee mannen terug in dien jungle om naar dien zonnebril te gaan zoekn en ja warempel ze kwamen terug met de zonnebril amaai das geluk hebben en konden onze tocht verder zetten.
    Op het einde van de weg zagen we een merkwaardige boom waar water uit liep.Het is de"Wenende Ent" dit is een monumentale bronzen tak die werd geënt op een oude Populier.
    Uit de ent loopt water; hij weent!
    De tocht zat erop en nu gingen we naar" 'T Ateljeeken" een knus klein antiek café,waar we ons nestelde op het terras ,om onze dorst te lessen werden frisse pinten van schuimend bier besteld ook frisdranken hé!
    We hebben er echt van genoten tijdens de wandeling en op het terras van 'T Ateljeeken en zijn goed gemutst huiswaarts gegaan!
    Maar vijf personen die hebben nog één frituurke bezocht te Lebbeke op aanvraag van iemand die daar vorig jaar had geweest,dus hebben we daar nog lekkere fritjes gegeten.
    Dan hebben we onze terug weg genomen richting Antwerpen.
    Aantal deelnemers 17,kilometerstand 8,weersomstandigheden 28 graden ,gebied Vlassenbroek,gids Theo en Frie.
    Sportieve groeten
    Mariette

    24-05-2009, 22:21 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Broekventje Blaasveld 17 mei 2009
    PICT0844.jpg picture by Edit_Lazloikke17mei2009.jpg picture by Edit_Lazlo Foto's Alida en Mariette

    17-05-2009, 22:25 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Broekventje Blaasveld 17 mei 2009
    PICT0834.jpg picture by Edit_LazloPICT0831.jpg Het Broekventje 17/05/09 picture by Edit_Lazlo foto's Mariette

    17-05-2009, 22:23 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Broekventje Blaasveld 17 mei 2009
    Vandaag was het wederom een gezamenlijke dag van fietsen&wandelen  dat door Sen.Net werd georganiseerd,de gidsen waren Fons Dens voor het wandelen en Marc voor het fietsen.
    De opkomst was zeer gunstig voor beide groepen en natuurlijk het weer was droog met af en toe wat betrokken maar we hadden niet te klagen.
    Wat betreft de wandeling Fons had op het laatste moment het spel omgekegeld en de tocht ging de andere zijde uit richting natuurgebied"het Broek".
    Dit gebied heeft talrijke vijvers meer dan 52 stuks,één vijver zou  een pracht aan Waterlelies zijn maar dat is pas voorzien binnen enkele weken en in de verte konden we ook een Reiger aanschouwen.
    Vervolgens kwamen we aan een kapel"14 Bunders",daar kregen we wat uitleg over de legende het is niet 14 Bunders maar 15 Bunders,het Beeldje zou namelijk terug gevonden zijn tegenover de kapel aldaar in de vijver.Sinds dien vriest de vijver nooit meer dicht.
    Vervolgens de"Boswachterij" waar men allerlei informatie en documentatie kon krijgen dus enkele brochures in de rugzak gestopt.
    Plots werd er ons attent  gemaakt daar achter die hoge muur, bevond zich een speciale oude boom (Kastanjelaar),met wat klauterwerk toch wat foto's genomen.
    Toen moesten we verder op de dijk wandelen maar voordat een mens daar beneden is moest je goed uitkijken of je lag op uwe tutter,met de hulp van sterke mannen zijn we veilig geland.
    Het was maar een klein gedeelte dat we langs de Zeilvijver gingen om vervolgens langs Hazewinkel de afslag te nemen door mooie bospaden met het prille groen stapten we vrolijk verder.Er was ook ergens een soort van Boompad aangelegd,dit gebied ligt op sommige plaatsen 2 à 3 meter boven de Zeespiegel dus het kan daar vrij vochtig en nat zijn.
    Na onze leuke tocht van ongeveer +/- 9 km,konden we gaan terrassen in"Het Fonteintje" waar Fons plaatsen had gereserveerd voor de ganse groep.
    Wat gaan we drinken...allee één goede vraag ieder zijne meug en mijn oog viel op"Koffie met taart met een dot slagroom erop".
    Bij een gezellige babbel,en plots kwamen de fietsers ook binnen met een beetje vertraging en die installeerden zich ook onder een hel blauwe parasol.
    Het was wederom een schitterende bijeenkomst van Sen.Net Fietsen&Wandelen,en hebben wederom een mooi stuk natuurgebied leren kennen.
    Velen dank aan de inrichters voor deze geslaagde dag,Fons en Marc bedankt namens het team.
    Sportieve groeten
    Mariette

    17-05-2009, 00:00 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kalmthoutse Heide 3 mei 2009
    PICT0829.jpg picture by Edit_LazloPICT0828.jpg picture by Edit_Lazlo foto's Mariette

    03-05-2009, 21:58 geschreven door Mariette

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kalmthoutse Heide 3 mei 2009
    PICT0822.jpg Kalmthoutse Heide picture by Edit_LazloPICT0824.jpg picture by Edit_Lazlo foto's Mariette

    03-05-2009, 21:56 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kalmthoutse Heide 3 mei 2009
    Ditmaal stond op het programma"Kalmthoutse Heide".
    Afspraak parking De Vroente om 14 uur,gids:Roger.
    Weersomstandigheden perfect,ja ..we waren weer eens op pad met zonneschijn.
    Als iederen present was gingen we het enorme grote domein in,daar kregen we van Roger een zeer goede uitleg over de totale grote en oorsprong van deze heide.
    Gingen langs prachtige zanderige paden in een oase van rust,afwisselend met loofbossen ,dennenbossen ,weidelanden en heide vlaktes.
    Volgend stuk dat we liepen was door het mulle zand,de Kalmthoutse Heide is na de Hoge Venen,het grootste natuurreservaat van België.
    Er zijn duinen die tot ongeveer 18 meter boven de zeespiegel liggen,daar zijn we boven aan de top geweest en men had daar een prachtig uitzicht over dit gebied,dit wordt ook gebruikt voor vogel observatie.
    In de moerassige delen treft men ook Zonnedauw aan een vleesetend plantje,Veenmos komt massaal voor, ook bloeit in mei het Veenpluis of Wollegras.
    Onze gids gaf ons steeds informatie over een bepaald gebied waar we door gingen,en maakte er ons attent  van"Libellen" die daar rond dwarrelden in de heide struiken mooie exemplaren(men kon niet goed fotograferen door de moerassige gronden).
    Nu ging het richting Nederlands grondgebied om een flits bezoek op die bodem,maar moesten eerst over een draad stond gelukkig een trapje waar de mannen ons over hielpen,er stonden ook geregeld van die elektrische schrik hekken voor de dieren in dit natuurreservaat te houden.
    Vervolgens gingen we langs grote waterplassen indrukwekkend schouwspel,je staat soms versteld wat je in eigen land kan ontdekken van mooie gebieden.
    De Galleway runderen hebben we jammer genoeg niet gezien,stonden waarschijnlijk elders,en aangezien we niet het gewone parcours deden zoals meestal wordt aangegeven,maar totaal iets anders met gids  door de Kalmthoutse Heide gingen.
    Het was een prachtige wandeling door dit natuurgebied en hebben ervan genoten.
    Namens onze club hartelijke dank voor uw inzet Roger alsook Marierose.
    Sportieve groeten
    Mariette

    03-05-2009, 00:00 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    26-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte bergen Lichtaart 26/04/09
    P4190392.jpg picture by Edit_LazloP4190394.jpg picture by Edit_Lazlo  Mariette

    26-04-2009, 22:19 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte bergen Lichtaart 26/04/09
    P4190389.jpg witte bergen Lichtaart 26/04/09 picture by Edit_LazloPICT0814.jpg picture by Edit_Lazlo Mariette

    26-04-2009, 22:16 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 08/05-14/05 2023
  • 13/06-19/06 2022
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 05/10-11/10 2020
  • 25/11-01/12 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 19/11-25/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 20/11-26/11 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 30/11-06/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 08/12-14/12 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 21/11-27/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!