s Gravenvoeren Gastronomisch weekend 28/02/ 1/03 10
Een niet alledaagse belevenis in de Voerstreek, namelijk gastronomisch weekend in s Gravenvoeren.
Zondag middag was onze afspraak rond 11.30uur aan ons hotelDe Kommelvoorzien waar we eerst onze lunch gingen nuttigen in Gasthof Blanckthys.
Nadat iedereen gereed was hebben wij het uur van 13.30 vervroegd naar 13.00uur om te gaan wandelen.
Het weer was zeer stormachtig de wind jaagde dooreen alles, takken vlogen in het rond echt bangelijk, maar liepen door vrij hoge holle wegen over ons trok die hevige storm door de openvlaktes en bossen met steeds afbrekende taken bomen knalde pardoes naar beneden.
De wegen waren extra gevuld met modder waar wij door trokken er was geen ontsnappen mogelijk alles hing vol slijk, veel afwisselende wegen klimmen en dalen was courant en met de wind op kop en regen met ijs vlak op je snuitje dat viel niet mee.
Dan nog te zwijgen met die hevige windstoten ging een mens haast omver, stonden nu aan de grenspaal België Nederland en plots vloog de pet van Theo in het weiland op Nederlands grondgebied dus die prikkeldraad naar beneden geduwd zodat hij zijn pet kon gaan halen.
Dan gingen we door een soort hek de weilanden door berg afwaarts met hevige storm ging er eentje al schuivend door de modder op grond, iets verder lag een afgeknapte elektrische kabel ja..wadde..met windkracht 10 à 12 stapten in zoverre dat het mogelijk was verder.
Eindelijk bereikte wij Sint Martens Voeren, waar wij de hoge spoorwegbrug van 23 meters konden bewonderen, daar haakte 3 personen af door dit barre stormweer en die zochten een taverne op om een kop warme chocolade melk te drinken.
Hadden besloten om 1 km verder de bus huiswaarts te nemen (anders nog 5 km voor de boeg)dus stonden aan bushalte in de gietende regen en kwamen tot de vaststelling dat er op zondag geen bussen reden, wat nu
ja een poging wagen
autostop en ja..daar stopte een lieve dame die drie druip natte dames netjes terug heeft gebracht naar het Hotel.
Met een warme douche en warme kleding was alles terug in orde en konden wij ons gaan voor bereiden op de resterende groep die nog moesten binnen komen.
Toe die arriveerden zaten die ook vol modder van kop tot teen sommige, ook weer één die pardoes omgewaaid was door die storm, ach ja na de wasbeurt straalde iedereen wederom.
Ons gastronomische diner begon om 19 uur, met een aperitief vervolgens werd de smaak pupillen geprikkeld door die heerlijke en prachtige creaties van voorgeschotelde gerechten, tevens kregen we telkens van chef de maître de nodige uitleg van het voorgeschoteld gerecht ook de wijnen werden besproken dit was exclusief in een uniek decor.
Rond 24.00 uur sloten wij af met koffie/thee en versnaperingen en rond 0.30uur gingen wij naar onze kamers met een wel verdiende nachtrust. Deel: 1 Sportieve groeten Mariette
01-03-2010, 21:18 geschreven door Mariette
|