SCHEVENINGEN IN WOORD EN BEELD
maar ook belangstelling voor al het andere
klik ook eens op de spin
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
zonsopgang boven Den Haag
Foto
Over mijzelf
Ik ben Loek de Koning
Ik ben een man en woon in Scheveningen () en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 24/11/1934 en ben nu dus 89 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fotograferen, wandelen, mijn website www.allesoverscheveningen.nl,.
Foto
Foto
zonsopgang boven Den Haag
Foto
Foto
Foto
zonsondergang bij Scheveningen
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Adriatic Challenge 2006
  • Adriatic Challenge 2006
  • Adriatic Challenge, 15 maart 2006
  • Adriatic Challenge , 14 maart 2006
  • Adriatic Challenge, 13 maart 2006
  • Adriatic Challenge (voorbereiding 3)
  • Adriatic Challenge(voorbereiding 2)
  • Adriatic Challenge(voorbereiding)
  • terug in eigen haven
  • belofte maakt schuld
  • Ik heb u wat verwaarloosd
  • niets is zo veranderlijk
  • strandseizoen
  • sneeuwplein
  • Maart roert zijn staart
  • trouwdag
  • 2000
  • Duindorp
  • Stilte en rust
  • Grachtengordel
  • Ondernemers
  • Belgisch Park (Scheveningen)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    31-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsvogeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag heb ik het erg druk gehad. Ik had een paar afspraken en die liepen wat uit de hand. Tussendoor heb ik even van het mooie weer genoten en wat foto's gemaakt. Bij het Westbroekpark was het water gedeeltelijk bevroren en met de heldere noordenwind is het prachtig fotoweer. Ik maakte wat foto's van ijsvogels, niet die mooie gekleurde vogeltjes, maar vogels op het ijs. Meeuwen, eenden e.d. Het Westbroekpark is een redelijk groot park, waar de kinderen een eigen hoekje hebben en waar ook een beroemd rosarium is. In dit rosarium wordt jaarlijks de gouden roos gekozen. Vandaag was het er erg stil. Geen kleine kinderen en weinig wandelaars. Nog een prettige avond en een goede nacht.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    31-01-2006, 20:46 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    30-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kauwe klauwe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kauwe klauwe: Haags voor koude handen. De Kauwe Klauwe Puch-meeting op de Noord-Boulevard in Scheveningen was een spetterend schouwspel; vooral voor ons senioren, die de statussymbolen uit de 60er jaren nog steeds een warm hart toedragen. Honderden Puchs, vaak in top-conditie werden gepresenteerd door de huidige bezitters. Velen van hen droegen de leeftijd van de zestiger jaren nog mee. De Puch-senioren met de mannensenioren uit de jaren 1960. Hoge sturen en rokende uitlaten. Het was een koude maar stralende dag.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (14 Stemmen)
    30-01-2006, 09:51 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    29-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw blog
    Laten we dat vieze plaatje maar snel vergeten.
    Ik ben met een nieuw blog begonnen; herinneringen uit de periode 1940 - 1950 van een jongetje, dat Loekie heette. Niet als oorlogsherinnering; maar gewoon hoe dat jongetje alles ervaren heeft in die tumultueuze tijd. Oorlog, vrede, wederopbouw. Van kleuter naar puber. De tijd van de lagere school en de eerste stappen in het middelbaar onderwijs. Dat jongetje ben ik. Het zijn echte herinneringen en geen verhaaltjes, die mijn ouders mij verteld hebben.  Het begin is gemaakt; de blog heet: http://blog.seniorennet.be/loekie
    Ik wens jullie een heel fijne dag en voor de schaatsliefhebbers: veel schaatsplezier.
    Loek
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    29-01-2006, 09:48 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    28-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een vies plaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 13 januari 1995 spoelden er even ten zuiden van Scheveningen 3 potvissen aan. Joekels waren het. Zij waren waarschijnlijk gedesoriënteerd en in ondiep water gekomen. Daar zijn ze waarschijnlijk gestorven. De volgende dag ben ik gaan kijken en heb een aantal vieze plaatjes geschoten. Gelukkig hangen er aan foto's geen vieze geurtjes, maar die dode potvissen stonken verschrikkelijk. Het wel weer een historisch plaatjes.
    Eet veel vis, maar gezond en fris.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    28-01-2006, 13:51 geschreven door loek  
    Reacties (3)
    27-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.informatie-avond
    Om 17.00 uur vandaag is er een informatie-avond in het museum, dat na een ingrijpende verbouwing, bijna klaar is om zowel Museum Scheveningen als het Zeemuseum als zijn nieuwe bewoners binnenkort te ontvangen. Deze twee musea zijn een fusie aangegaan en presenteren zich over een paar maanden als Muzee Scheveningen. Over een paar maanden, zodra de inrichting van het museum klaar is, zal Muzee Scheveningen zijn gasten in een totaal nieuwe entourage ontvangen. Scheveningen Haven, Scheveningen-dorp en Scheveningen-Bad, samen verbonden door de zee, zal deze band op een heel bijzondere wijze gaan tonen. Vanavond dan een nieuwjaarsreceptie en presentatie voor de sponsors en overige genodigden. Ik zal, gezien mijn verbondenheid met de Scheveningse cultuur en mijn relatie met beide musea, ook bij deze gelegenheid aanwezig zijn. Ik breng nu al een toast uit op het Muzee Scheveningen en wens hem een behouden vaart en "Al 't nôdege voor têd en eeuweg'êd".
    Dit is de Scheveningse nieuwjaarswens en betekent: al het nodige voor tijd en eeuwigheid. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    27-01-2006, 16:20 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oude treinen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag hoop ik aan mijn nieuwe blog te beginnen. Maar op dit blog heb ik voor de treinliefhebbers iets bijzonders. Oude locomotieven, door mij in 1991 gefotograffeerd, in het openlucht museum voor treinen, in Camlik, Turkije. Ik ken niet de types, ook niet de modelnamen.  
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    27-01-2006, 09:05 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    25-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmarkt in Kusadasi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben door heel Turkije gereisd. Meestal maak ik gebruik van autobussen. Een uitgebreid spoorwegnet kennen ze niet in dat land. En als er al een trein rijdt, dan is de snelheid zo laag, dat een ezel het zo ongeveer kan bijhouden. Het busverkeer is prima geregeld. Op de hoofdverbindingen rijden alle bussen met airconditioning. Het is verboden te roken en onderweg worden water en/of consumpties aangeboden.Ik reis meestal met de nachtbussen: ik kan er redelijk goed in slapen en zo kan ik overdag genieten van cultuur en natuur. Mijn favoriete standplaats is Kusadasi. De plaats telde in1987 ongeveer 10.000 inwoners, maar tegenwoordig ca. 50.000. De weekmarkt is de plaats, waar je zo ongeveer iedereen kunt ontmoeten: inwoners en toeristen. De groenten- en fruitprijzen zijn bepaald door de marktmeester en gelden voor iedereen.
    Hierbij een fleurig plaatje van de markt. Foto's zijn door mij gemaakt met een canon, welk type weet ik niet meer.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    25-01-2006, 11:36 geschreven door loek  
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nee, we gaan nog niet op vakantie; dat doen we pas in mei. Maar als ik nu naar buiten kijk - zwaar bewolkt en het lijkt wel of er sneeuw gaat komen - terwijl het gisteren zo heerlijk zonnig was, dan verlang ik wel naar een zonnig land, om mijn stijve botten weer wat energie te laten tanken. En als ik aan vakantie denk, dan denk ik aan Turkije; dat land met zijn vriendelijke bevolking, zijn cultuur en natuur. In 1987 kwam Annemiek, mijn vrouw, met het idee om eens een ander land te kiezen; zij mocht kiezen en koos: Turkije. En ik reageerde: Turkije???!!! Hoe kom je daar nu bij; dan kunnen we net zo goed naar de Schilderswijk (een wijk in Den Haag, waar veel Turken wonen). Achteraf heb ik spijt van dat negativisme: Turkije is zo'n ongelooflijk fijn vakantieland. We hebben er genoten. En toen de drie weken om waren, zei Annemiek: ik dacht dat we hier pas twee weken waren. Nu gaan we jaarlijks tenminste eenmaal naar ons  "tweede vaderland".
    Hierbij een foto van het openbaar vervoer; gemaakt in juni 1989 op het spoorwegstationnetje te Selcuk.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    25-01-2006, 09:09 geschreven door loek  
    Reacties (1)
    24-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al is het koud
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De camelia begint alweer te kleuren. Het zal niet zo lang meer duren of de bloemen komen. Trouwens de krokussen staan al 5 centimeter boven de grond.Wel op een beschermde plek, maar wel buiten. Temperatuur hier op Scheveningen en vlak onder de kust was vonmorgen om 7.uur -4 graden. Valt dus wel mee. De zon schijnt mijn kamer binnen: dat belooft dus een mooie dag. Voor de noorderlingen in ons land schaatsplezier. Maar elders in Europa brrrr. Ijskoud en dan geen eten en/of verwarming. Doet me denken aan WO II, alleen was het toen niet zo koud als nu.
    Maak er een mooie dag van.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    24-01-2006, 08:54 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    23-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kauwtjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze foto is om de een of andere reden altijd al mijn lievelingsfoto geweest. Ik heb hem gemaakt met een twee-oog reflexcamera, zo ongeveer 20 jaar geleden. Ik liep in het park Clingendaal en zag deze twee kauwtjes. Het was winterstil en koud. Zo'n dag als vandaag.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    23-01-2006, 11:01 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    22-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zee en strand-3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    22-01-2006, 14:50 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zee en strand-6
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    22-01-2006, 14:47 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zee en strand-5
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    22-01-2006, 14:46 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zee en strand-4
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    22-01-2006, 14:46 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zee en strand-2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    22-01-2006, 14:45 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zee en strand-1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    22-01-2006, 14:42 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de blauwe envelop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een blauwe envelop heeft in Nederland bijna altijd met belastingen te maken. En als zo'n ding in je brievenbus zit of achter de deur op de vloermat ligt, dan is het eerste waar je aan denkt: betalen.
    Bij mij lag die ook weer in de bus. Ik heb hem (of is het haar) nog maar niet geopend. Zo'n haast heeft dat nou ook weer niet. Maar op een dag zal ik dat ding moeten openen en dan... Ik zie liever vogels in de blauwe lucht; maar vandaag is de lucht grijs. Toch maar wat blauwe vogels bij elkaar geplaatst. Vogels en foto's uit 1992. Je ziet maar weer: foto's van vroeger; de herinnering blijft.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    22-01-2006, 10:03 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    21-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw project
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de foto zijn een aantal kinderen(leeftijdgroep 10 - 14 jaar) van de scoutinggroep St.Joris5 bezig met een anti-graffiti project, dat op 11 februari onthuld zal worden in Scheveningen. Het idee van het ontwerp is van de hele groep(14 kinderen) en ze werken er ook allemaal aan mee. Het wordt een heel mooi mozaïek, waarin veel elementen van de scouting zijn opgenomen. Als het onthuld is zal ik u een foto ervan laten zien.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    21-01-2006, 16:20 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duinkerker kapers
    In het register van belastingaanslagen over het aantal schoorstenen waarover een huis in 1606 beschikte, blijkt, dat 278 huizen voor een aanslag in aanmerking komen. Daarvan hebben 21 bewoners 'door de groote armoede' geen vermogen en middelen om te betalen. Vermoedelijk gaat het hier om de stad Den Haag. Scheveningen heeft in 1632 slechts 222 huizen. Maar... uit dat register blijkt nog meer! Namelijk, dat 19 inwoners van Scheveningen door de Duinkerker kapers waren gevangen genomen! Ik weet niet hoe het met die gevangenen verder is afgelopen. Na 400 jaar zullen ze wel als spoken door het Vlaamse land dwalen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    21-01-2006, 08:54 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    20-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Norfolkline
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In 1958 vestigt de Norfolkline zich in Scheveningen met aanvankelijk Colchester als Engelse haven. De Norfolkline vervoerde veel groenten en fruit naar Engeland en kreeg dan ook als snel de bijnaam  "de Tomatenlijn". Omdat Great Yarmouth minder  afhankelijk is van het tij wordt deze plaats de Engelse haven voor de Norfolkline. Op de plaats van het voormalige eiland "Vlook" komt in 1973 de derde binnenhaven, die door de Norflokline geëxploiteerd wordt als roll-on-roll-off- en containerterminal. In 2006 zullen de scheepsactiviteiten worden verplaatst naar Vlaardingen; de administratie blijft vooralsnog gehandhaafd in Scheveningen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    20-01-2006, 17:47 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Archief per maand
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • Van alles en nog wat
  • Althea
  • Friends
  • Memoires
  • Scheveningen(vervolg)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Zoeken met Google


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    adrianus
    blog.seniorennet.be/adrianu
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!