In het weekblad "De Beiaard" van 16 juni jl. ,editie Zottegem-Brakel ( blz. 5) verscheen over dat huwelijk het volgende :
Vorige week trouwde de Brakelse schepen Marcel Van Snick met Pros Broeckaert. Om ongezonde nieuwsgierigheid te voorkomen , verliep de plechtigheid zo onopvallend mogelijk .Het is nochtans niet de bedoeling die echtverbintenis verborgen te houden, want door de gewilde ruchtbaarheid achteraf wordt het misschien wel het huwelijk van het jaar in onze regio.
35 jaar samen op verschillend adres In het Burgerlijk Wetboek staat dat de echtgenoten tot samen wonen verplicht zijn . Marcel en Pros zijn al 35 jaar samen maar afwisselend op een verschillend adres. Met uitzondering van 10 jaar verblijf in Nederbrakel was Pros sedert zijn geboorte woonachtig in Geraardsbergen.Marcel verbleef regelmatig in Geraardsbergen en op andere plaatsen ,maar woont sedert zij prille jeugd in Everbeek. Als schepen is dat trouwens een wettelijke verplichting. Nu ze getrouwd zijn kozen ze als gezamenlijk verblijf voor de ouderlijke woning van Marcel die ze willen omtoveren tot een aangename fermette.
Intergemeentelijk huwelijk Het werd een kluif voor het duo om de huwelijksplaats aan te duiden. Marcel Van Snick: "De keuze van de huwelijksplaats werd een lastige bevalling. Zowel de burgerlijke stand van Geraardsbergen als deze van Brakel wilden ons huwelijk voltrekken. Geraardsbergen als mijn geboorteplaats waar ik studeerde, mijn beroep uitoefende en een tweede verblijf heb, ook omdat ik de stad van Manneken-Pis als mijn tweede thuis beschouw en er eertijds voor de schoolgaande jeugd de "Zwartenacht" organiseerde. Brakel stelde prijs op dat huwelijk omdat ik er zolang schepen ben en er ambtenaar van de burgerlijke stand ben geweest." Uiteindelijk werd een salomonsoordeel geveld en had het huwelijk plaats in de trouwzaal van de Oudenbergstad. De Geraardsbergse schepen van bevolking Martine Duwyn funfeerde als ambtenaar in het bijzijn van getuige Marleen Gyselinck, de Brakelse schepen van burgerlijke stand. Ook de gouverneur bevond zich op dat ogenblik in het gotische stadhuis van Geraardsbergen. Aldus trouwden Marcel en Pros voor de wet in Geraardsbergen en met hun hart in Brakel, al beseffen ze dat het woord intergemeentelijk huwelijk niet als een officieel begrip mag worden opgevat. (Bert Broos)