BRAKELAAR OF TATERAAR ?
De Zilveren Schepen is terug van nooit weggeweest, maar een zekere Albert Brakelaar is blijkbaar "Terug van weggeweest" 6 jaar geleden - naar aanleiding van de verkiezingscampagne 2006 - opende hij een site onder de benaming "Brakelaars, ons gedacht" Bij gebrek aan belangstelling zag hij geen andere uitweg dan zijn blog vroegtijdig te stoppen.
Had er dan geen enkele Brakelaar een gedacht? Geen enkele kiezer een visie? Waarom Albertus anoniem wil blijven en een pseudoniem gebruikt...? Dat is natuurlijk zijn volste recht, maar het stemt toch tot nadenken. Angst om zich kenbaar te maken? Enfin... Marcel is nog steeds zijn geliefde schietschijf. Waarom? God mag het weten! Op datum van gisteren 2 juni vindt men op deze blog een "Terugblik politieke loopbaan Marcel Van Snick", met als ondertitel "Vooral ter informatie nieuwe inwoners Brakel"
Bij "reageer" noteerde Albert(us) het volgende: "Afvoeren, wie nu al jaren op zijn blog geen enkel punt van visie op de toekomst heeft en enkel naar het verleden kijkt, heeft geen plaats in een bestuur"
De titel "Marcel klapt uit de biecht" verwijst toch naar het verleden. En een blog kan toch over om het even wat handelen. Met of zonder visie op de toekomst. Tot op heden was 'Marcel 2006' een site met 'Voor elk wat wils'. Maar de komende maanden gaat hij meer de politieke toer op. Onder andere om het het programma van zijn partij kenbaar te maken. En aldus ook te informeren over de partijvisie op de toekomst. Wat niet impliceert dat Van Snick geen eigen standpunten heeft.
Zijn site telt al over de 700.000 bezoekers en staat momenteel in de top 10 op een totaal van ruim 20.500 Blogs SeniorenNet. Misschien zijn de Brakelaars meer geïnteresseerd in het verleden dan in een onzekere toekomst. Verkiezingsbeloften nemen ze met een korreltje zout.
"... Van Snick verdient geen plaats in een bestuur..."
Marcel vraagt geen plaats... Hij krijgt zijn mandaat telkens toegewezen door de partij en inzonderheid door de inwoners van Brakel. In een democratie heeft de kiezer altijd gelijk . Waarom stelt Albert Brakelaar zich geen kandidaat? Waarom laat hij zijn (politieke?) visie op de toekomst niet kennen?
Opmerking "Mijn gedacht" is een gezegde dat achtereenvolgens gebruikt werd door Raf Gezels en Marijn Devalck.
Klik op de afbeelding Het betreft hier niet Albert Brakelaar en evenmin koning Albert maar de heilige Albertus, een bisschop en theoloog die leefde in de 13de eeuw. Hij was de leermeester van Thomas van Aquino. Hij behoorde in zijn tijd tot de weinige denkers die ervan uitgingen dat de aarde rond is. Wellicht behoort Albert Brakelaar tot de zeld- zame inwoners met een begenadigde visie op de toekomst.
03-06-2012 om 10:44
geschreven door Zilveren Schepen
|