"ROEM DER DENDERSTREEK" MATTENTAART In zijn jeugd viel het de Zilveren Schepen op hoe dikwijls hij op huwelijken en andere eetfestijnen op het menu als dessert las "Roem der Denderstreek". Men bedoelde er een stuk mattentaart mee waarop vooral de Oudenbergstad fier mag zijn. Ter gelegenheid van de komende "Winterfoor" met opeenvolgend Krakelingenfeest en Eerste Toog, zal de Geraardsbergse mattentaart weer in de belangstelling staan. Voor het bereiden van dat gebak heeft men eieren, suiker, bladerdeeg (eventueel wat amandelessence) nodig, maar inzonderheid MATTE. Hoe bekomt men matte? Melk laten koken en daarna samen met karnemelk opnieuw laten koken met kabbelen en schiften tot gevolg. Het geheel laten uitlekken (door een doek passeren)
M A N N E K E N P I S GERAARDSBERGEN Dit jaar zou het zijn 550ste verjaardag zijn. Daarom krijgt de oudste burger van de stad volgende zondag een ereplaats in de Krakelingenstoet.