Gegroet! P.C. goed en wel terug van weggeweest! Dus
hoog tijd om opnieuw te koken met Minne.
Varkensgebraad met
Mosterdfruit
--------------------------------------------
Vul het gebraad met mosterdfruit en
met geduld,
of smeek je slager dat hij het
vult,
want geloof mij, dat is geen
sinecuur.
Het is een werkje van lange
duur,
maar het resultaat beloont het
werk,
dus aan je ijver paal noch
perk!
De rest is kinderspel:braden,
kruiden,garen,
alleen op vuur mag je
besparen.
Het mag immers niet te
fel
sappig vlees... weet je
wel.
Voeg de rest van het fruit , na het
déglaceren,
bij de saus, nu mag je het ook
serveren.
Gelegen op een schotel en op frisse
cressonette
daarrond een krans van frietjes
"Allumettes"
Het vleugje Minne niet
vergeten,
want dat hoort erbij moet je
weten.
Fran.
Benodigdheden: Uitgebeend ribstuk
van 't varken, 1 pot mosterdfruit( in speciaalzaak), boter,peper, herbes de
Provence.
In het centrum van het gebraad , een
inkeping maken van zo'n 2cm en daarin het mosterdfruit doen.
Serveren met gebakken aardappelen of
frietjes.
|