Gebruikers van maagzuurremmers moeten het nummer op de medicijnverpakking controleren. Daartoe heeft de apothekersorganisatie KNMP vandaag opgeroepen. De KNMP vermoedt dat de tabletten pantoprazol 40 mg Ranbaxy met de nummers 2297556, 2293914 en 2293796 zijn verontreinigd.
Laboratoriumtesten hebben uitgewezen dat de pillen stinken in vergelijking met andere tabletten van hetzelfde middel. Volgens de apothekers gaat het om een maagzuurremmer die veel wordt gebruikt.
Volgens de KNMP worden de pillen van de markt gehaald. De apothekers hebben onder meer de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte gebracht. (ANP / Redactie)
Een zware storm aan de Bulgaarse kust heeft een Romeinse nederzetting blootgelegd. De golven hadden het zand op het strand weggeslagen. Voorbijgangers vonden zo de resten van antieke zuilen en muren, meldde de krant Trud vandaag.
De nederzetting beschikte zelfs over kanalen. Op de locatie vonden archeologen ook aardewerk, dierlijke botten en een kist.
Het stadje is laat-Romeins, concludeerde het historisch museum van Sofia. Wetenschappers wisten tot dusver niet dat er een dergelijke nederzetting in deze buurt was geweest. (ANP)AD/NL
Prokop hoeft dus niet langer te blauwbekken in zijn auto, die dateert uit 1990. Of het allemaal wel gezond is, is nog maar de vraag.
Overigens vormt de Zwitser geen gevaar op de weg. De Zwitserse verkeersinspectie heeft de man een vergunning gegeven om op de openbare weg te rijden. (Redactie)AD/NL
Een 54-jarige man is op Schiphol betrapt op het meenemen van twee vogels, rode kardinalen, in zijn sok. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt omdat hij zich hiermee schuldig maakte aan dierenkwelling, zo liet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit vandaag weten.
De Nederlandse man, die in Argentinië woont, wilde de vogels naar Argentinië smokkelen. Ze zaten in een shampoofles die de man in zijn sok had gedaan.
Opmerkelijk is dat rode kardinalen geen beschermde vogels zijn en het ook niet verboden is dergelijke vogels te exporteren. Als de man voor de juiste vergunningen had gezorgd en de vogels op een correcte wijze had vervoerd, was er niets aan de hand geweest. De vogels zijn naar een opvangplek gebracht. De man kan de vogels terugkrijgen als hij alle gemaakte kosten voor opvang, transport en medische zorg heeft voldaan. (ANP/Redactie)AD/NL
De driejarige Noah Jeffrey had de tijd van zijn leven in een restaurant in de Australische stad Ballarat. Het knaapje was in het speelhoekje van de zaak in een grijpmachine geklommen en ontpopte zich daar als een jonge versie van Sinterklaas.
De peuter had zich door het gat van de speelgoedmachine gewurmd. Eenmaal binnen was hij tien minuten lang de koning van het speelhoekje. Hij verblijdde alle andere aanwezige kinderen met een gratis knuffeltje, terwijl hij zelf zich te goed deed aan de lolly's .
Toen Noahs moeder doorkreeg waar haar zoontje uithing, was de pret snel voorbij. (Redactie) AD/NL
Internetbeveiligingsbedrijf Symantec heeft de hacker die in 2006 de broncode van het beveiligingsprogramma PcAnywhere heeft gestolen, 50.000 dollar (ruim 38.000 euro) geboden om de code niet openbaar te maken.
Dat valt op te maken uit een e-mailconversatie tussen Symantec en de broncodedief, die door hackerscollectief Anonymous is gepubliceerd. Dat schrijft technologiesite CNet.com vandaag. Het gaat om e-mails die zijn verzonden tussen 18 januari en afgelopen nacht.
Norton Bij de inbraak in 2006 werd de broncode gestolen van verschillende beveiligingsproducten, waaronder Norton Internet Security, Norton SystemWorks en dus PcAnywhere. Aanvankelijk claimde het bedrijf dat het zou gaan om broncodes van derden, maar op 18 januari gaf het toe dat het toch om de eigen broncodes gaat. Uit de mailwisseling die sinds die dag is gevoerd tussen Symantec-medewerker Sam Thomas en de hacker, die zich Yamatough noemt, valt op te maken dat er stevig is onderhandeld.
'We willen je in totaal 50.000 dollar aanbieden', schreef Thomas afgelopen donderdag in een e-mail. 'Maar we hebben garanties nodig dat je de broncode vervolgens niet alsnog zult vrijgeven. We betalen je daarom met ingang van volgende week 2.500 dollar per maand, voor de eerste drie maanden. Na die periode moet je ons ervan overtuigen dat je de code hebt vernietigd, voordat we de rest overmaken. We vertrouwen erop dat je je aan de afspraak houdt.'
Maar de communicatie verloopt moeizaam. Symantec meldt meerdere malen dat er technische problemen zijn die verhinderen dat er bestanden per mail worden gestuurd. Daarop stelt Yamatough meerdere malen een deadline. Hij vindt dat Symantec te traag handelt. 'Als je een trucje probeert uit te halen, zal dat niet werken. Zodra we iets detecteren, gaat de deal niet door. Is dat duidelijk? Jullie hebben alle bestanden. Wat is het probleem? Leg uit.'
Gmail Ook het wisselen van e-mailadres wekt argwaan bij de hacker. 'Zijn jullie soms naar de FBI gestapt?' Waarop Thomas uitlegt dat hij op Gmail is overgestapt om het bedrijfsnetwerk tegen de hacker te beschermen.
Na wekenlang heen en weer gemaild te hebben, was gisteravond het geduld van Yamatough op. Hij stelt hij een deadline: binnen tien minuten wil hij van Symantec bevestiging hebben dat het geld via een anoniem account kan worden overgemaakt. Gebeurt dat niet, dan wordt de broncode gepubliceerd.
Vannacht stuurde Thomas nog een een mail met het verzoek om meer tijd, maar dat mocht niet baten. De broncode is inmiddels gepubliceerd op de downloadsite The Pirate Bay.
Een woordvoerder van Symantec bevestigt tegenover de technologiesite dat de onderhandelingen hebben plaatsgevonden, maar kan er verder niets over zeggen. De onderhandelingen zijn onderdeel van een nog lopend politieonderzoek. (Redactie)(AD/NL)
Alsof ze nooit zijn weggeweest. Van Kooten en De Bie waren gisteravond weer even terug op televisie en trokken meteen weer een fiks aantal kijkers.
Ruim 1,8 miljoen kijkers stemden af op de eerste aflevering (20.25 uur, Nederland 2) van de driedelige documentaireserie 'Van Kooten en De Bie sloegen weer toe!' Daarmee stond deze op plek drie in de lijst van best bekeken programma's van de dag van de Stichting KijkOnderzoek.
Kees van Kooten en Wim de Bie werkten bijna veertig jaar samen. Ze maakten vele uren aan satirische tv, waarin hun typetjes en zelfbedachte woorden een centrale rol speelden. Hun laatste reguliere uitzending dateert van 1998. In de documentaire praten ze met regisseur Coen Verbraak over hun oeuvre. (ANP/Redactie) AD/NL