Inhoud blog
  • Winter Zonnewendefeest 15 december in 'Ons Huis' Gent
  • Winterzonnewendefeest op 15 december in 'Ons Huis' te Gent
  • Heriinering aan de Hulde aan De Geyter op 30 april 2018
  • Afscheid van een mooie stem in het zangkoor Morgenrood
  • Nog een mooie foto van Morgenrood tijdens het 15e Winterzonnewendefeest.
    Zoeken in blog

    Mijn favorieten
  • S-Plus
  • De hulde aan het standbeeld van Pierre De Geyter, componist van 'De Internationale' aan de vooravond van 1 Mei 2017 aan het Miat.

    Foto

    Morgenrood zingt met volle overtuiging

    Foto

    Het publiek zingt uit volle borst mee

    Foto

    Morgenrood stapt al zingend op in de Een Mei stoet

    Morgenrood
    S-Plus senioren zanggroep
    18-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoera! We hebben een eigen Logo.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (0)
    01-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitnodiging vooravond 1 mei

    Uitnodiging tot de hulde aan Pierre De Geyter.

    Iedereen is hartelijk uitgenodigd tot het bijwonen van een gezongen hulde door de zanggroep Morgenrood aan het monument van Pierre De Geyter, de in Gent geboren componist van de 'Internationale'

    Wanneer

    Op zaterdag 30 april 2011, om 17 uur 30 stipt

    Waar

    In de voortuin van het Miat museum, Minnemeers 9 te Gent

    Programma
     

    De S-Plus zanggroep Morgenrood zingt onder leiding van Willy Seeuws een aantal klassieke en tijdloze strijdliederen, met muzikale ondersteuning door Jan Delsupehe, piano, en Willy junior, slagwerk:

    een Rode Liederenkrans met de Socialistenmarsch gevolgd door Le Drapeau Rouge, de Banierzang en Le Chiffon Rouge.

    Gelegenheidstoespraak door Resul Tapmaz, schepen van de Stad Gent

    Gezamenlijke uitvoering van de 'Internationale' waarna een bloemenhulde aan het monument van Pierre De Geyter.

    >> Reageer (0)
    11-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.






    >> Reageer (0)
    31-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgenrood in vergadering

    De zangroep Morgenrood is een erkende en gesubsidieerde afdeling van de seniorenvereniging S-Plus Oost-Vlaanderen.

    De doelstelling van Morgenrood is en samen zingen in een gezellige sfeer. We zingen afwisselend maatschappijkritische en proletariërliederen van nu en toen. Door deze keuze nemen we overigens duidelijk stelling: liederen met een boodschap, strijd- en arbeidersliederen, revolutionaire en anti-oorlogsliederen, liederen van andere volken en andere culturen maar ook gewoon vrolijke, polulaire en stemminge liederen.

    Morgenrood komt jaarlijks in algemene ledenvergadering bijeen om het werkings- en financieel verslag te horen en goed te keuren. Op 12 januari kwamen we daarvoor samen in het Vredeshuis om te zingen, te vergaderen en te toasten op het nieuwe jaar: een geslaagd werkingsjaar dat we afsloten met 49 leden, waarvan een 35-tal regelmatige zangers.

    Morgenrood kwam vorig jaar 20 maal samen voor een zangbijeenkomst en verzorgde drie optredens: de hulde aan Pierre De Geyter aan de vooravond van 1 mei en het Zonnewendefeest van S-Plus Gent-West. Uitzonderlijk verleenden we ook onze medewerking aan twee optredens van Brandhaarden van Victoria Deluxe in samenwerking met NTGent.

    Het bestuur kwam driemaal samen. Wegens het terugtreden van de voorzitter en de secretaris werd door de Algemene vergadering een vernieuwd bestuur verkozen: Nicole Wellens, voorzitter, Ingrid Uyterelst, secretaris, Cyriel Cornelis, penningmeester en Rachel Vandenbossche, ondervoorzitter. Leden van het bestuur zijn verder Jozef Sackesijn, Denise De Weerdt, Elie Bradt en Willy Seeuws.

    De eerste opdracht voor 2011 is nu de realisatie van de Rode map van Morgenrood, een losbladige en aanvulbare verzameling van nieuwe liederen

    >> Reageer (3)
    29-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesprokkelde reacties over Winterzonnewende.
    Aan de inrichters van S-Plus Gent-West.
    Prima organisatie en puike catering van het Zonnewendefeest.
    Onze appreciatie: een prettige winterse sfeer en een dankbaar publiek in een goedgevulde zaal, gevolgd door een gezellige bedoening met een hapje en een natje.

    Aan de zanggroep Morgenrood.
    Een hartelijk proficiat met het optreden op Winterzonnewende en dank voor de inzet van alle zangers, muzikanten en medewerkers. De finale appreciatie van het dankbare publiek bewijst nog maar eens dat samen zingen alle harten warmer doet slaan.

    Twee trouwe toehoorders.
    Wij vonden het fijn en hebben ervan genoten. Het was een zeer mooi programma. Wij danken u en gans het koor hiervoor.

    Een kritische zanger.
    Veel dank voor uw grote inzet. Het moet niet gemakkelijk zijn om een dertigtal oude (…) samen te laten zingen en toch doen wij het.

    Een recent lid van de zanggroep.
    Ik houd een warm gevoel over als ik terugdenk aan ons optreden. Voor mij was het de eerste keer, maar ik hoop dit nog vaak te kunnen doen.
    Samen zingen geeft inderdaad een kick en de sfeer in de groep valt me ook erg mee, ondanks het leeftijdsverschil. Iedereen is uitermate vriendelijk.

    Een muzikant.
    Ik heb er zoals gewoonlijk zelf ook heel veel aan gehad. Tussen haakjes, proficiat voor al uw werk en het uiteindelijke resultaat.

    Een stem uit de groep.
    Dank voor uw lovende woorden, maar wat zouden wij doen zonder een prachtige leidsman zoals u. Wij hopen samen met u nog vele mooie momenten te beleven.

    Een zanger-toeschouwer.
    Ik heb deze keer Winterzonnewende als toeschouwer bijgewoond. Het was een heel aangenaam en zeer verzorgd optreden. Het programma was uitstekend samengesteld zowel qua keuze van liedjes als qua uitvoering tussen de zanggroep en de solisten. Proficiat

    >> Reageer (0)
    18-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optreden Winterzonnewende 2010






    >> Reageer (0)
    21-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterzonnewende 2010 (4)

    Morgenrood zal haar optreden op het Winterzonnewendefeest afsluiten met enkele nieuwe liederen en bewerkte songs, die we voor het eerst en voor een levend publiek durven te brengen. Ze zijn zo erg verschillend maar tegelijk zo uniek en betekenisvol in hun genre, dat we van oordeel waren dat
    we dit ons trouw publiek niet mochten onthouden.

    Het eerste lied dat we zullen brengen: ‘Zeven dagen lang’ is het bekendste lied van de Nederlandse progressieve rockgroep ‘Bots’. Het lied dateert uit 1976 en werd een zeer populair strijdlied tijdens betogingen en sociale stakingsacties waarop Bots zich vaak manifesteerde.

    Het volgend lied is ‘Aura Lee’, een in 1861 ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog gecomponeerde folksong. De mooie melodie werd later meermaals gebruikt als filmmuziek en Elvis Presley maakte van het muzikale thema zijn succesvolle song ‘Love Me Tender’.

    Een ander lied dat reeds enige tijd ongeduldig in onze zangmap lag te wachten is ‘El pueblo unido jamàs serà vencido’. Het is een van de meest internationaal gerenommeerde liederen van de nieuwe Chileense Songbeweging en werd in 1973 gecomponeerd door Sergio Ortego.

    Het lied was oorspronkelijk bedoeld als volkslied voor de eenheid rond de figuur van de latere President Salvador Allende en werd na de Chileense staatsgreep het strijdlied van het verzet tegen de dictatuur van Pinochet.

    Als besluit van ons optreden brengen we een arrangement van 'Imagine'
    het beroemde poplied van John Lennon. Hij componeerde het lied in 1971, maar de eerste sporen van de tekst zijn al terug te vinden in de gedichten van zijn echtgenote Yoko Ono uit de vroege jaren 1960. In drie coupletten maakt John Lennon zich een voorstelling van een ideale staat van broederschap onder de mensen.

    Wij konden aan onze talrijke vrienden geen mooiere boodschap brengen voor de eindejaarsfeesten en het komende nieuwe jaar.

    >> Reageer (0)
    10-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterzonnewende 2010 (3)
    Ons kerst- en zonnewendegebeuren.

    Traditioneel vangen we het tweede deel van ons optreden aan met een viertal kerst- en zonnewendeliederen, waarbij we die toch wel bijzondere sfeer willen oproepen van melodieën die zowel in de oorspronkelijke Joelfeesten van Winterzonnewende als het daaruit geboren kerstgebeuren rond de denneboom hun oorsprong vinden.

    Daarom zingen we bij de aanvang het bekende‘Vrolijke Kerstmis overal’ en het mooie en betekenisvolle zonnewendelied ‘Hoge Nacht’.

    Maar we zingen ook een van de echt traditionele Franse kerstliederen van christelijke inspiratie ‘Il est né le divin Enfant’ dat in 1874 werd gepubliceerd in een verzameling ‘d’Airs de Noël Lorrains’, waarvan eigenaardig genoeg de melodie haar oorsprong vind in een uit die tijd bekend jachtlied.

    En om dat stemmig gedeelte af te ronden wagen we ons aan een groepsuitvoering van het bekende ‘Happy Christmas (War is Over) van John Lennon, die dit jaar 70 zou zijn geworden, en van zijn vrouw Joko Ono.

    Alhoewel het oorspronkelijk bedoeld was als een protestlied, waarmee John en Joko in een wereldcampagne tegen de oorlog in Vietnam ten strijde trokken, is het rond de kerst een veel gevraagde song geworden, met vredeswensen voor een ‘Very Merry Christmas’ en een ‘Happy New Year’.

    >> Reageer (1)
    05-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiding op repetitie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (0)
    30-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterzonnewende 2010 (2)

    Op het jaarlijks feest van Winterzonnewende brengt onze zanggroep ook enkele klassiekers uit ons aangevuld repertorium van liederen die, naast een vijftigtal andere, in een nieuwe verzamelbundel ‘de Rode map van Morgenrood’ zal worden gerealiseerd.

    Zo onder meer de Oud-Nederlandse ballade ‘Ik zag Cecilia komen’ die al in 1661 in het Gents Beiaardboek werd opgetekend. Tweehonderd jaar later verwerkte de Tsjechische componist Smetana deze mooie melodie in zijn symfonisch gedicht ‘De Moldau’.

    We hernemen ook ‘Oude Joe’ in een mooie Nederlandse vertaling van het populaire Amerikaanse lied ‘Old Black Joe’ van Stephen Foster uit 1860,
    dat we al eerder hebben gezongen in de originele Engelstalige tekst, en waarvan Paul Robeson zijn fameuze versie uitbracht in 1930.

    Die Nederlandse tekst stond in de allereerste uitgave van onze zangbundel ‘Di Mey Playsant’ en we vonden het prettig u dat nog eens te laten horen.

    Het voorlaatste lied uit het eerste deel van ons optreden is het populaire Frans kinderliedje ‘A la claire fontaine’, dat afkomstig zou zijn van Québec; uit de jaren 1865. Blijkbaar zijn er meer dan 500 versies bekend, maar wij brengen u uiteraard de meest bekende uitvoering.

    We besluiten met het prachtige oude strijdlied ‘Le Drapeau Rouge’, geschreven te Bern in 1877 voor de herdenking van de Commune van Parijs, door de socialist Paul Brousse, de naar Zwitserland gevluchte communard, op de wijze van een plaatselijk populair volksliedje.

    >> Reageer (0)
    15-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterzonnewende 2010

    Met de maand november voor de deur beginnen we af te tellen hoeveel repetities er ons nog resten tot het optreden van Morgenrood op het negende Zonnewendefeest van S-Plus Gent-West op 18 december.

    Sommigen vragen zich af of we het zullen halen met nog vier gewone en een algemene repetitie voor de boeg? Natuurlijk halen we het, zoals altijd al.

    Liederen uit onze aloude liederenschat.

    We beginnen ons optreden met drie wandel- en stapliederen gekozen uit de klassieke liederenschat van de vroegere Socialistische Jeugdbeweging, liederen die we reeds terugvinden in de eerste uitgave van de onvolprezen zangbundel ‘Di Mey Playsant’.

    We brengen achtereenvolgens het ‘Zangerslied’, dat zoals zo veel jeugdliederen uit die tijd door Yvonne De Man werd bewerkt. Een mooi en zangerig lied dat vroeger in de Gentse Rode Valkenbeweging bij de aanvang van elke zangstonde steeds opnieuw werd gezongen.

    We vervolgen dan met een ander graag gezongen staplied ‘Het leven tegemoet’ en met een wandellied dat we meebrachten van onze Nederlandse A.J.C.-vrienden: ‘Hij die de wolken volgen wil’, dat werd getoondicht door hun toenmalige zangleidster ‘Carla Cohnstamm’.

    We besluiten deze gezongen inleiding met een andere klassieker uit de socialistische liederenschat: de ‘Achturenmarsch’. Hét strijdlied dat massaal werd gezongen op betogingen en feesten, ter realisatie van de 'Wet op de Achturendag', gegroeid uit de beweging van de ‘Driemaal Acht’.

    >> Reageer (0)
    19-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland bezorgde ons nog een foto van Zonnewende 2009
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (0)
    25-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe liederenbundel voor Morgenrood
    Na het drukke meigebeuren, waarbij onze zanggroep Morgenrood een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd, moesten we wat stoom aflaten. Vandaar dat we een beetje in stilte verder werkten aan wat komen zou.

    We zijn nu al in volle voorbereiding van de liederenkeuze voor het programma van het Zonnewendefeest van de seniorenafdeling S-Plus Gent-West, dat doorgaat op 18 december aanstaande.

    Het is en blijft een zoektocht naar een evenwicht tussen het beste uit ons klassiek repertorium, en passende mooie en nieuwe liederen.

    Ondertussen zijn we echter ook volop bezig aan de voorbereiding van een nieuwe, aanvullende liederenbundel voor onze zanggroep Morgenrood.

    In onze huidige bundel Di Mey Playsant staan meer dan negentig liederen opgetekend, maar ondertussen hebben we al weer meer dan tachtig liederen verzameld, waarvan we de helft al bij diverse optredens uitvoerden.

    Aangezien we regelmatig nieuwe liederen in ons repertorium opnemen hebben we besloten dat de nieuwe aanvullende zangbundel uit losbladige liederen zal bestaan die in een passend ringmapje worden opgeborgen.

    Op die manier kunnen nieuwe liederen regelmatig alfabetisch aangevuld en meteen gebruikt worden voor onze zangstonden en repetities.

    We moeten dus eerst nog een voorlopige keuze maken van de liederen die nu reeds zullen worden opgenomen, gerangschikt in rubrieken volgens het soort liederen, zoals in onze huidige zangbundel.

    Het drukklaar maken zal nog veel voorbereidend werk vragen omdat een aantal liederen
    nog moeten worden getypt, maar deze manier van werken zal ongetwijfeld kostenbesparend zijn.

    Di Mey Playsant bis wordt dus onze nieuwe, onmiddellijke uitdaging.

    >> Reageer (0)
    01-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgenrood brengt hulde aan Pierre De Geyter






    >> Reageer (0)
    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierre De Geyter

    Het Grote Lied van de kleine man

    De Internationale is hèt strijdlied van de arbeidersbeweging, dat werd gecomponeerd door Pierre De Geyter en door de Tweede Internationale in 1892 als officiëel strijdlied werd geproclameerd.

    Weinigen weten echter dat Pierre De Geyter in 1848 in Gent werd geboren, waarnaar zijn ouders vanuit Frans Vlaanderen waren uitgeweken, om er in de textielsector te gaan werken.

    Op zijn zevende woonde hij alweer in de buurt van Rijsel, waar het gezin om den brode was naartoe getrokken. Hij won er later een Eerste prijs aan de muziekschool, kreeg de leiding van het plaatselijke arbeiderskoor en sloot zich aan bij de muziekvereniging van de Parti Ouvrier Français.

    Hij kreeg opdracht om op het gedicht L’Internationale, uit een revolutionaire bundel van de ‘Franse communard’ Eugène Poitier, een strijdlied te componeren voor de plaatselijke afdeling van de partij.

    Het lied zelf zou Eugène Poitier nooit horen want ‘De Internationale’ werd aanvankelijk gezongen op de tonen van de Marseillaise.

    Pierre De Geyter zette de tekst op zijn muziek in 1888, een jaar na de dood van Poitier. Tekstdichter en componist hebben elkaar dus nooit ontmoet.

    De Internationale werd dat zelfde jaar voor het eerst uitgevoerd op het jaarfeest van het syndicaat van de krantenverkopers te Rijsel.

    Van dan af zou dit ‘Grote Lied van de kleine man’ de arbeiderswereld veroveren en het werd wellicht het meest vertaalde en gezongen lied over de ganse wereld. De meest gebruikte Nederlandse bewerking is van de dichteres Henriette Roland Holst.

    Als hulde aan Pierre De Geyter brengt de S-Plus zanggroep Morgenrood jaarlijks, aan de vooravond van 1 mei, een bloemenhulde met de uitvoering van enkele passende strijdliederen èn van De Internationale, aan het beeld van de componist in de voortuin van het Miat-museum te Gent.




    >> Reageer (0)
    29-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandhaarden: Morgenrood zingt van op het balkon van NTGent






    >> Reageer (0)
    01-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleine man van het Grote Lied
    Iedereen is hartelijk uitgenodigd tot het bijwonen van een gezongen hulde door de zanggroep Morgenrood aan het monument van Pierre De Geyter, de in Gent geboren componist van de 'Internationale'

    Wanneer
    Op vrijdag 30 april 2010, omstreeks 17 uur 30

    Waar
    In de voortuin van het Miat museum, Minnemeers 9 te Gent

    Programma
    De S-Plus zanggroep Morgenrood zingt onder leiding van Willy Seeuws een aantal klassieke en tijdloze strijdliederen:

    het Mariannelied, La Lega (O-li-O-la), de Warschawjanka, Le Chiffon Rouge en De Internationale.

    Gelegenheidstoespraak door
    gemeenteraadslid Bruno Matthys, voorzitter Sp.a Gent

    Gezamenlijke uitvoering van de 'Internationale'

    Waarna bloemenhulde aan het monument
    van Pierre De Geyter.

    >> Reageer (0)
    31-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgenrood en de Dag van de Arbeid
    Dag van de Arbeid - Feest of Strijd?

    Een nieuwe editie van Brandhaarden, een samenwerking van Victoria Deluxe, NTGent en de acteursopleiding van het KASK, met de medewerking van het Brecht-Eisslerkoor, de zanggroep Morgenrood en de harmonie Het Noorderlicht. Regie Johan Simons. Dramaturgie Dominique Willaert.

    Ooit was de 'Dag van de Arbeid' nog een groot arbeidersfeest. Achter fanfares en rode vlaggen trokken duizenden arbeiders door de straten om hun solidariteit en politieke eisen kracht bij te zetten. Met praalwagens stapten jeugdbewegingen, turnverenigingen en vrouwenorganisaties die het woord 'socialistisch' in hun naam droegen,  verkleed op. Meiklokjes versierden mensen en gevels.

    De klassieke 1 meivieringen met optochten en speeches lijken de voorbije jaren een groot deel van hun strijdbaarheid te hebben verloren. De praalwagens en verkleedpartijen zijn verdwenen, de optochten worden korter, de gemiddelde leeftijd van de deelnemers steeds hoger. De inhoudelijke urgentie lijkt af te zwakken, ook al is er reden tot onrust.

    Maar nog wordt op 1 mei overal in de wereld 'De Internationale' gezongen, hèt  mars- en strijdlied van de internationale arbeidersbeweging, gecomponeerd door Pierre De Geyter. Het klinkt actueler dan ooit.

    Op die 'Dag van de Arbeid' die doorgaat op 28 en 29 april om 20u30 in NTGent schouwburg, zal onze S-Plus zanggroep Morgenrood enkele klassieke en hedendaagse strijdliederen vertolken.


    >> Reageer (0)
    27-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgenrood repeteert weer op volle toeren
    Nog is het Winterzonnewende feest maar pas een paar maanden achter de rug en hebben we het nieuwe jaar al zingend ingevierd, of we zijn al volop aan repetities toe voor de jaarlijkse hulde aan het standbeeld van Pierre De Geyter, de in Gent geboren componist van De Internationale.

    De gezongen hulde heeft plaats op vrijdag 30 april vanaf 17 uur 30 in de voortuin van het Miat te Gent, aansluitend aan het Meifeest van S-Plus in de zaal Domino.

    We zingen een aantal klassiekers uit ons strijdliederen repertorium, gevolgd door een gelegenheidstoespraak, de gemeenschappelijke uitvoering van De Internationale, en de neerlegging van een rode bloemenkrans. Voor het eerst ook voeren we voor het grote publiek het prachtige hedendaagse protestlied 'Le Chiffon Rouge' uit.

    Ondertussen zijn er gesprekken over de medewerking van Morgenrood aan een programma 'Dag van de Arbeid', een samenwerking van Victoria Deluxe, NTGent en acteurs van het KASK, waarbij we eveneens enkele strijdliederen zouden uitvoeren.. Maar daarover later meer.

    Op vrijdag 30 april is alvast iedereen uitgenodigd op de hulde aan Pierre De Geyter, de kleine man van het Grote Lied.


    >> Reageer (0)
    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog mooie foto's van het Zonnewendefeest 2009






    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 19/11-25/11 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 04/12-10/12 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 12/12-18/12 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 02/01-08/01 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 21/11-27/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Een goede zonnige maandag middag
  • Morgenrood
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • * Nacht groetjes van Geldwolven en Lana *
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Test, just a test (XRumerTest)
        op Mooie momenten uit het Zonnewendefeest
  • Fijne Paasdagen (informatietips)
        op Hulde De Geyter in kleur
  • Pionierrslied (Marc Moorthamer)
        op Morgenrood, uw heilig gloeien...
  • 2015708caihuali (2015708caihuali)
        op Mooie momenten uit het Zonnewendefeest
  • chenlina (chenlina)
        op Mooie momenten uit het Zonnewendefeest

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!