't zijn de kleine dingen die het doen Welkom aan iedereen.
Hier staan reportages van wandelingen en evenementen.
Neem je tijd en blader eens door mijn blog.
Bedankt voor je bezoek. Marylou
10-11-2006
Herfst ook een wildmaand
Ieder diertje zijn pleziertje maar ik kan nog altijd niet begrijpen , dat men dieren kan afschieten voor het plezier. Jagen heeft altijd bestaan . Onze voorouders streden meer met gelijke munt. Nu worden dieren opgejaagd, opgespoord en in de val gelokt. Ik zou het niet over mijn hart kunnen krijgen, mijn geweer te richten op een reebok of hinde , die me in de ogen kijkt.
Zolang jachthoorns en geweren zwijgen ben ik hier de baas
Zeg nu zelf......Geef jij dit prachtig dier de kogel?
Kleur in het straatbeeld? Of sluikstorten? Deze Vespa's stonden in de straat geparkeerd. Geen enkele is nog volledig... Dit is sluikstorten
We moeten mee met onze tijd,vliegende vissen,ballons,vogels...... Maar waar is onze logica ,als we onze kinderen , al vliegende paarden,muizen,beren en zebra's gaan aanbieden?
Ik hou wel van een geurtje en een kleurtje in mijn bad...... Maar al deze fluokleurtjes ...... Zou ik nadien niet oplichten in het donker?
Of het nu kleine minuscule pareltjes water zijn of de diepte van de zee het blijft boeiend om naar te kijken; Soms zijn de reflecties zo knap, dat je er stil van wordt
Reflecties van een platform in het water
Een touw houdt een boot aan de grond, weerkaatsing van het touw ,schaduwen en beweging
Amanita Muscaria of Vliegenzwam,beter gekend als de sprookjespaddestoel,rood-met witte stippen. Deze paddestoel leeft samen met boomwortels en je vindt hem dan ook bij berken,eiken en dennen. Dat noemt men symbiose. De meeste vindt ge vanaf augustus maar soms duiken ze ook al op in juli. Giftig of niet,?
Het is inderdaad een giftige paddestoel. Je gaat er niet meteen aan dood, maar je kan er doodziek en misselijk van worden. De naam zou ontstaan zijn , nadat stukjes van de hoed in melk gelegd werden om vliegen te vergiftigen. In de paddestoel zitten giftige stoffen ,ze zijn hallucinogeen. Men geraakt er door in trance wat dan weer verklaard , dat men elfen,kabouters en geesten ziet. 1 goede raad ,probeer het thuis toch maar niet uit.
Pas uit de grond gekomen Vliegenzwammetje de hoed gaat nog openstaan
Bekendheid De rode of oranjerode hoed met witte stippen is zeer kenmerkend voor de vliegenzwammen en is naast onze gewone champignon de meest bekende paddestoel. De Vliegenzwam is een plaatjeszwam dat zie je aan de plaatjes onderaan de hoed, er zijn ook buisjeszwammen.
De witte stippen op de hoed zijn restanten van het witte vlies dat de paddestoel helemaal omhult als hij pas uit de grond komt; Bij regenweer worden die stippen er vrij vlug afgewassen;
misschien ken je het liedje nog wel
Op een grote paddestoel, rood met witte stippen Zat kabouter Spillebeen, heen en weer te wippen "Krak" zie toen de paddestoel met een diepe zucht Allebei de beentjes , Hopla in de lucht
Wandeling Hallerbos Praktisch Afstand 10km Bewegwijzering gele paaltjes of gele reebok op wit plakaatje Aard van de weg onverharde boswegeltjes en stukje asfalt. Wandeling niet geschikt voor rol-of kinderwagens Vertrekpunt Parkeerterrein in de HOGEBERMWEG bij de noordelijk ingang van het Hallerbos Minpunt:het storende geluid van de autostrade Wandeling zelf. 1.Volg het smalle pad dat je langs de bosrand leidt rechts. Afdalen naar de vallei van de Steenputbeek en dan steil klimmen door een holle weg.
Warme gloed van binnen dringende herfstzon
Een kasseiweg dwarsen en dan links afslaan. Vanaf dan gele bewegwijzering volgen, De holle weg die dan volgt is de diepste van heel het Hallerbos. Je bereikt dan een rond heuveltje de "Rondauke". Volgens de legende liggen hier 2 kluizenaars begraven die er in de 14de eeuw werden vermoord. 2.Bosweg rechtdoor blijven volgen. Bij kruising van bospaadje schuinlinks afslaan , daar zie je betonnen palen staan met de vermelding"Ar" "SW"
Zo vindt u er 24 terug.
Paarse paddestoelen in het Hallerbos.
Ze verwijzen naar Arenberg en Sint-Waltrudis de eigenaars uit 1779 die toen hiermee hun eigendom afbakenden.. 3.nadien altijd rechtdoor tot bij een schuilhut.
Nadien rechtsaf tot bij de Kapittelvijver. Deze waterplas ligt aan 1 van de vele bronnetjes in het bos. Hier werden verschillende zeldzame kikkers opgemerkt in de lente.;
4.Voorbij de de schuilhut ga je de gele bewegwijzering volgend rechtdoor. We verlaten het beekdalletje .Dit erg mooiedal wordt "Tranendal"genoemd misschien omdat de moordenaar van de kluizenaars hier werd onthoofd. In mei is dit de mooiste plaats voor de bloeiende wilde boshyacinten. 5.We lopen naar de rand van het bos en duiken de vallei van de Hallebeek in.
Nu volgen we de grillige loop van de Zoniënbosbeek. Hier treft men soms reeën aan die er komen drinken; 6.Je klimt terug omhoog naar het centrale plateau
Langs de brede laan wandel je rechtdoor naar de parking. Niet links afslaan want dan kom je net als wij aan de verkeerde kant van de autostrade uit en moet je de hele weg terug. Het was een pracht van een boswandeling en zeker warm aan bevolen .
Heb je graag de exacte beschrijving ;..... Op aanvraag stuur ik je die wel door.
Wandeling in de natuur gemaakt. Een overvloed aan herfstvruchten, massa's paddestoelen. Bladeren die ritselen onder uw voeten. Het kleurenpalet van vadertje "Herfst"is reeds zichtbaar. Hij schildert alle bomen Hij maakt dat we even kunnen wegdromen.
Ontelbare mensen kruisen ons pad ; Het beeld van sommige blijft wat langer op ons netvlies hangen.
Mijn vrienden van de vismijn van Lo Pagan
In deze foto sprak vooral de ontroering me aan Een bruidsmeisje en bruidsjonkertje wachten op de bruid aan de kathedraal van Murcia
Al te gek..met de fiets tot in de zee.. Ik wilde wel eens weten wat er zo interessant was om door een verrekijker te bekijken. De man bleek gewoon naar blote borsten te gluren......
Ik zag hem elke dag bij mijn ochtendwandeling. Deze kok op weg naar zijn werk. Het duurde even voor ik doorhad waarom hij salueerde...
Hemelse klanken kwamen uit een straatje Ik ging op onderzoek... Een violist toverde wondere melodieën uit zijn viool. Nadat ik enkele munten neerlegde. volgde een buiging en speelde deze grote artist een erg melancholische melodie voor mij.
Mijn vriendinnen kwamen kijken waar ik zolang bleef....... Bedankt voor die gratis aangeboden muziek die zwevend over de straatstenen tot me kwam.
Wat me ook erg trof waren de bedelaars. Eentje had het halve perkje ingepalmd, een karretje van een winkelcentrum om alles te vervoeren, een rustbank als slaapplaats en een massa rommel en plastiek zakjes;
Om mijn verslag van mijn reis af te sluiten , even kijken naar de doedelzakspeler en trommelaar , die een folklorisch ritueel brengt voor de bruidegom bij het buitenkomen van de kathedraal. Op zeker moment gooit hij zijn barret weg, het is de bruidegom die ze moet proberen op te vangen. ik ben spijtig genoeg niet achter de verklaring van dit gebaar gekomen.
Het is ontzettend groot ,heel rustig met een zeer speciale plantengroei aangepast aan het zout. Het wordt gecontroleerd door rangers maar buiten enkele plaatsen waar je op een houten wandelpad dient te blijven ,kan je overal vrij rondwandelen. Verdwalen is er niet bij want de Middellandse zee ligt steeds aan je linker of rechterzijde. Het gebied bestaat uit Salinas of zoutpannen,duinen met poelen, een soort heide ,dennen en zoutlievende planten zoals de "zeekraal". Ik heb ervan geproefd..zo zout als brak. Hoe dichter naar de zee hoe meer rietvelden. Paradijs voor watervogels ,reigers,flamingo's en allerlei andere steltlopers en soorten meeuwen. De vogels kan je ongemerkt gadeslaan vanachter strooien of takkenschermen. De bomen nemen er soms onmogelijke vormen aan, neergedrukt door de wind maar nog steeds voortgroeiend. De stranden zijn er verlaten , men hoort er alleen het blazen van de wind en de zingende krekels en sprinkhanen. Af en toe vindt men er een honigraat van wilde wespen of bijen. De denappels zien er wit door inwerking van zout en wind in de duindoorns zitten ontelbare slakjes. Het is een prachtgebied.
Hier hebben bomen soms erg ongewone vormen
Hoe zout ook inwerkt op de omgeving.. kijk naar de kleur van de denappels
Salamander poelen met een knappe kleuromlijning
Plaats voor vogelobservatie
Hier lopen boven over het landschap
Zelfs distelbloemen kunnen een freel uitzicht hebben.
Hier scheidt een 22 km lange landtong "La Manga del Mar Menor " de Middellandse zee van de Mar Menor. Op de kaap prijkt een vuurtoren gebouwd in de XIX eeuw en de wandeling er naar toe is hemels mooi. Vandaar uit hebben een excellent zicht over de hele landtong. Cabo de Palos is een vissersdorp met een gezellige haven, dat ondanks het toerisme zijn charme nog niet verloren heeft. Ten zuiden van la Manga verandert de kust in een aaneenschakeling van steile rotswanden en kliffen van bijzondere schoonheid, met intieme baaitjes genoemd"baaien van de Avondzon." met bijna maagdelijke gebergten met dwergpalmen en Cornoelje Cabo de palos net een aanzichtkaart.
Bloeiende agaven met op de achtergrond de 22km lange landtong van La Manga
Hier begint de rotsachtige kust
Als een wachter staat hij daar in dag en nacht Vuurtoren bekeken vanuit het dorp
Spijtig genoeg was de vuurtoren gesloten en konden wij niet naar boven. Dus maar ingezoomd naar de lichtbaken bovenaan.
Planten en dieren ontmoet op mijn ontdekkingstochten.
Waar men zich ook begeeft dieren , planten en bloemen vindt men overal.
Zeer mooie zaaddozen van een voor mij onbekende boom.
Close-up van een zaaddoos
Badende duiven aan een fontein.
Sinaasappelen zomaar in het park
Dat is de duif die ik even nadien van de verdrinkingsdood heb gered. Ze is bij het drinken van de fontein in het water gevallen..... Ze zonk dieper en dieper... Ze was aan het verdrinken..... Ik ben toen over de ballustrade en planten en begroeiïng geklommen om bij het bassin van de fontein te geraken. Gelukkig geen Guardia Civil gezien; Na een 10 tal minuutjes hefte de duif haar kop al terug op. Ze zal het wel gered hebben.
Op plaatselijke markten proef je de originele sfeer van een land.....
Even de plaatselijke markt bezocht . Zo kom je het best in aanraking met de .bevolking De groenten en fruitmarkt bood me een schat aan kleuren,geuren en smaken. De artisanale markt deed me proeven van specialiteiten. Genieten van kunstig handwerk en felgekleurde keramiek. Het oog en mijn smaakpapillen werden hier verwend.
De bediening gebeurde er steeds met een lach
Hier at ik zeer lekkere kazen. Kazen met kruiden,met wijn,met olijven enz.
Tomaten,paprika's,aubergines,courgettes, allerhande kruiden,uien en look, je vond het er allemaal.
Is dit nu een meloen?of een pompoen?
Hier zit men niet om een paddestoeltje verlegen.
Fel gekleurde keramiek.Handgeschilderd.
Kies hier je eigen koffiesmaak .Je kan hier ook een eigen mengeling maken
Olijven van zacht tot heel pikant
Op deze manier .....puur natuur....kennen wij de olijven niet.
Een haven van tegenstellingen van overtreffende trap"groot,groter ,grootst" Visserbootjes naast grote jachten. Luxe en eenvoud noodgedwongen naast elkaar. De confrontatie was soms ongemeen hard. Een oude visser rustend op een wirwar van touwen , misschien wel een "oliesjeik" op een boot met 18 kajuiten een wisky drinkend op het dek... Maar de zon scheen er voor iedereen en de vissen zwommen er ongestoord in scholen rond. De haven ,ik houd ervan...... Alles wat er rongslingert ,vertelt zijn eigen verhaal.....
Is dit een doorkijkje? of parkeerde men een jacht in mijn garage?,
Visnetten in alle kleuren trekken de aandacht, soms uitgerold om te drogen , op hoopjes gelegd of achteloos neergegooid.
Slordig ergens neergedumpt.......
Een meeuw houdt alles stiekem in het oog, ze wacht op de terugkomst van de vissers. Er valt altijd wel iets tussen de wal en de boot.
Als ik te dicht nader,houdt ze het voor bezien en vertrekt.
Dit is wat je op zee ziet drijven om aan te geven waar zich sleepnetten bevinden Ze zijn er ook in zwart.
Visrijk water;;hele scholen vissen zwemmen zo maar voorbij; Het water is er kristalhelder en zo kan je zo ook nog volgen , op enkele meter onder water;
Dan las ik een stilte moment voor mezelf in... zoek een paaltje waar ik op zitten kan en luister naar het klotsen van het water tegen de kademuur.
Even onthaasten dacht hij,en met een knipoog naar morgen , liggend in de zon ,nam hij ook een siësta.
Murcia ,hoofdstad met een pracht van een gigantische kathedraal, vol kunstschatten. Veel weelderig burgelijke gebouwen. Groene boulevards versierd met bloemen. Shoppingparadijs,maar ook stad van veel bedelaars. Nochtans had ik hier geen onveiligheidsgevoel zoals in Cartagena. De stad geeft ook een propere indruk. Murcia,Ik hou er wel van.
Stukje van het vooraanzicht van de kathedraal
bedekking koepeltje met blauwe dakpannen
1 van de honderden details die de kathedraal rijk is
De flamingo's houden hier een tussenstop op hun trek naar Afrika
In de "Salinas " beschermd gebied. strijken de flamingo's en tal van andere watervogels neer ,alvorens verder te trekken naar Afrika; Ze vinden hier meer dan voldoende voedsel. Foto's nemen was niet zo eenvoudig. De dieren zitten constant met hun kop onder water voor te vissen op garnalen enz; Ik heb hen dagelijks gaan obseren, zowel s' morgens als s'avonds. Heb geteld hoelang ze onder water bleven . Na een heleboel foto's van flamingo's zonder kop, slaagde ik er toch in ,ze in mijn lens te vangen. Weet dat de zwarte flamingo's ,jonge dieren zijn. Ze krijgen eerst een roze kleur als ze volwassen zijn;
Dit is flamingogebied
Kolonie van roze flamingo's.Deze zijn dus volwassen Ze strijken daar neer met honderden en honderden.
Dit is nog een jonge flamingo, je ziet het aan zijn grijze kleur.
Hier zie je dat de roze kleur zich begint te manifesteren.
Ik had alles afgeregeld en plots ging hij er vandoor
Voor wie dit alles nog niet genoeg is.... je kan hier modderbaden nemen . Het zijn de beste openlucht modderbaden van heel Europa. Je moet er voor naar de zoutplassen van "Las Charcas de las Salinas. Deze modderbaden worden aan bevolen voor alle soorten van huidaandoeningen en alle soorten reumatiek. Door de natuurlijke genezende slipafzettingen krijgen mensen met huidziektes,reuma,spier en gewrichtsproblemen arthritis en jicht een echte verlichting en vaak oplossing van hun problemen. Dit in combinatie van de zoutbaden geeft echt resultaat. Ik sukkel zelf al 20 jaar met reumathoïtische artritis. Mijn handen konden al lang niet meer dicht en waren altijd zeer pijnlijk. Momenteel geen enkel probleem...geen pijn , niet gezwollen en ze kunnen normaal iets nemen. Hoelang dit duren gaat ,moet ik afwachten. Voor mijn gebroken rugwervel is er geen soelaas gekomen. Daar is de pijn niet verdwenen.
Deze man loopt door het zeer heldere water om een lading modder te halen. Zie het roeren van de modder en zijn voetafdrukken.
Mensen smeren pijnlijke plekken in met de modder, wandelen rond en laten het opdrogen in de zon nadien wordt het er afgewassen in het water. Mijn persoonlijke ervaringen..... Als de modder opgedroogd is..gloeit je lichaam., een niet onaangename ervaring. Ga je in het zoutwater om het er af te wassen , blijf je bijna zo drijven..je hoeft praktisch niet te zwemmen. Het is net of je in een sudderpot ligt. De bodem straalt intense warmte uit en is heet. Je neemt een halve plastiek bus of fles mee waar je gaatjes ingestoken hebt. Je schept modder.Het teveel aan water loopt weg , je hebt dan een massa verse modder en kan er aan beginnen; Het gevoel is zalig;;het ruikt naar algen maar na een douche, is de geur volledig verdwenen.
De modderbaden een weldaad voor jong en oud
Hier komt men heel veel volgesmeerde mensen tegen,een beetje een gek zicht. Paraderen langs de boulevard ,zo zwart als roet.
Ik ging elke morgen tegen de tijd dat de vissers aankwamen met de vangst naar de vismijn. De eerste keer werd ik erg argwanend bekeken in deze mannenwereld. Na enkele dagen was het ijs gebroken en werd ik vriendelijk verwelkomd. Met het spaans dat ik nog kende uit de periode dat ik in Mexico woonde , kon ik me nog vrij goed uit de slag trekken .Er ontstonden zelfs vriendschappen. Men gaf me uitleg over de soorten vissen en tips wat ik zeker ergens op de kaart moest kiezen. Lekkernijen ,dat moet ik toegeven. Het was telkens voor mij een tof begin van de dag.
Dit is de vismijn van LO Pagan,gezien vanaf de zee; Als de poort openstond ,wist ik, dat alle vissers nog niet binnen gevaren waren.
Hier wachten andere vissers hun collega's op ze helpen een handje om de buit aan wal te brengen.
De Castejon vaart binnen.
Prachtige kleuren in de gevangen vissen
Chapa een delicatesse uit de Mar Menor;
Tijgergarnalen,erg boeiend om te bekijken,lekker om te eten
Straks zullen al deze sloepen uitvaren
Deze heeft alvast het ruime sop gekozen....hij vaart uit ,op mankracht... Roeien U ziet het goed.....de motor is voor noodgevallen of ver afgelegen visgronden.
De wandeling vertrekt aan een intiem baaitje van Cala Reona. We worden dadelijk de bergen ingestuurd, de Middellandse zee blijft steeds aan onze linkerkant in de diepte gapen. 14,800km geeft de wegwijzer aan,moeilijkheidsgraad medium. Ik wandel nooit zonder aangepast schoeisel, maar wie neemt er nu zijn zware wandelbottinnen mee. Eigenlijk was het een beetje onverantwoord de tocht op aanstekers te maken. Ik en mijn 2 vriendinnen dachten ook ,1 berg over en dan vlak... dikke misrekening . Het bleef steeds door de bergen gaan. Het landschap deed me meer aan een Afrikaanse steppe qua begroeiïng denken . Dor,verschroeid. Maar het zicht op de zee in de diepte ,met zijn klippen en verscholen baaien en strandjes was adembenemend. Soms was het paadje zo smal en steil dat we ons zeer erg moesten concentreren , om af te wikken ,wat de minst gevaarlijke oplossing was om te klimmen of te dalen. Overal zagen we mijnschachten die bodemloos leken. Daar ik wat hoogtevrees heb,voelde ik me soms niet helemaal confortabel daarboven met aan mijn linkerzijde die zeer diepe ravijnen en de zee. Het loonde echt de moeite. Calblanque is een van de weinige natuurgebieden waar het oorspronkelijke natuurschoon onaangetast is gebleven. Hier vinden we diepe ravijnen,verlaten strandjes, duinen en zoutvlaktes en een diepblauwe kristalheldere zee. Alleen te bereiken langs zee of door de bergen; Het domein is onzettend groot,wij moesten een keuze maken. We hebben onze keuze niet betreurd.
Zicht op de klippen en baaitjes in de verte
Ons vertrekpunt.De baai van Cala Reona
Het water is er prachtig van kleur,kristalhelder en geeft er al zijn geheimen prijs, Men ziet er de vissen zwemmen,kan de plantengroei onder het water bewonderen en nog zoveel meer.
Ook hier beneden is in de baai een strand verscholen alleen bereikbaar via de zee of door het wandelpad in de bergen.......het bergpad blijkt niet zoveel gebruikt te worden.
Daar duikt dan plots een prachtig zandstrandje op.......we staan er oog in oog met enkele naakte mannen die daar geen 3 gepensioneerde madammen hadden verwacht. Ze besluiten dan maar hun zwembroek terug aan te trekken.
Het was een spannende ,inspannende,soms wat gevaarlijke maar intens mooie wandeling.
Cartagena belangrijkste havenstad meer dan 2500 jaar oud
Cartagena meer dan 2500jaar gedrenkt in geschiedenis. Een schat aan oude gebouwen daterend van de Punische oorlogen. Erg fascinerend was het Romeins amphitheater. daterend van de 1 ste eeuw v.Chr. Het is eerst ontdekt in 1987 en de opgravingen gaan nog altijd door. Zo was er ook het geraamte te zien van de plat gebombardeerde kathedraal. Recht tegen de haven op een heuvel ,"het kasteel" van "la concepcion"te bereiken met een super moderne lift De omgeving van het kasteel is prachtig met talrijke kleurrijke mozaieken. De inhoud van het kasteel is ontmoedigend, alleen het gebouw met daarop uitleg op grote borden,geen enkel voorwerp, die bevinden zich in de musea. Gelukkig maakte het uitzicht boven op de top mijn ontgoocheling wat minder zwaar. De musea herbergen echte archeologische schatten. Cartagena een afspiegeling van een rijk historisch verleden in de 3de eeuw voor Christus gesticht door Hasdrubal de Schone, een legeraanvoerder uit Carthago. De stad werd in 232 v Chr.veroverd door de Romeinen. De natuurlijke haven is modern, dokken,werven en zelfs een torpedofabriek. Het is ook een handelshaven,verscheping ertsen en landbouwprodukten. Import van ruwe olie verwerkt in de raffinaderij. Er zijn chemische fabrieken en hoogovens. De Muralla del Mar beschermt de oude binnenstad. Aan de haven vinden we het prototype van de onderzeeduikboot van de Cartageense uitvinder "Isaac Peral" die te water gelaten werd in Cadiz op 8 september 1888. Zelf houd ik niet van deze stad.....ze is vuil,ongezellig en rommelig. Alles ligt er ver uiteen en is slecht aangegeven.
1 van de 8 poorten met daarachter het gemeentehuis in verschillend opgetrokken bouwstijlen;
oud Romeins theater,nadien gebruikt als arena nu in verval
prototype duikboot 1888
zicht op de haven van Cartagena
µ gekneld,verstopt tussen lelijke flatgebouwen in een vuile buurt, een stukje geschiedenis
Romeins amphitheater eerst ontdekt in 1987,de opgravingen gaan nog altijd verder
De Mar Menor is een binnenzee met kristalhelder water. Het is een groot openluchtkuuroord. Gratis te gerbruiken door iedereen, tenzij je liever veel geld betaalt in Thalassio-instituten. Je wordt er behandeld met dezelfde stoffen maar ligt er in marmeren baden. Geef mij maar de openheid van de natuur...... In de Mar Menor vindt men zeer hoge concentraties van Magnesium, ,Kalcium,Natrium,Jodium en fluor; De zon en het gezonde klimaat weerspiegelen zich in de levensvreugde van de mensen aldaar..; Doch ik vind ze zeer onvriendelijk. De ondiepe warme Mar Menor wordt gescheiden door de Middellandse zee en een landtong van 22km. Genaamd La Manga. Het is de grootste zoute lagoon in Europa; Hier gaan zomer en winter zachtjes in elkaar over.
Plaats voor de gratis zoutbaden
De heilzame werking uitproberen
Wat verder ligt een man in het therapeutisch bad en heeft zich bedekt met grof zout
Met de hoed in de hand komt men door het ganse land met je hoed in het bad maakt je huid superglad
Problemen met je voeten.......breng een stoeltje mee.
Een enigszins andere methode is....zout op pijnlijke plekken smeren laten opdrogen in de zon.. nadien verwijderen en afspoelen.
Ik neem jullie mee op sleeptouw naar het dorpje " El Mojon" met zijn rietvelden
Onderaan ziet ge Lo Pagan gelegen aan de binnenzee"Mar Menor" Vandaag wandelen we naar de linkerzijde naar El Mojon. We doorkruizen het regionale park van de Salinas. El Mojon was een vissersdorp maar daar is niks meer van te merken. De duingordels en rietvelden aan de Middellandse zee zijn beschermd. Wel heel speciaal ,op enkele meters van de rustige Mar Menor , stranden met golven op de zee .Ik liep er urenlang met mijn voeten in de branding,luisterend naar het lied van de wind en de zee. Het zout kleefde op mijn lippen .....geen mens te bespeuren...zalig..
De eerste rietstengels duiken voorzichtig op.
Dan zijn ze er plots...uitgestrekte rietvelden..stengels als bomen en reuzegroot . Men voelt er zich ,zo klein en nietig.
Af en toe is er een doorkijkje naar de zee;
De branding en de wind scheppen kunstwerken langs de vloedlijn
Soms komt de rotsige bodem bloot te liggen en kan men genieten van prachtige kleurschakeringen.
Ik ben marylou
Ik ben een vrouw en woon in Aan de rand van Lier (België) en mijn beroep is gepensioneerde kleuterjuf.
Ik ben geboren op 11/05/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen,fotografie,schilderen op zijde,kano varen en kamperen,lezen en koken,tuinieren,computer enz.
Ik heb 2 dochters en schoonzonen ,5 schatten van kleinkinderen en 1 achterkleinkind
Ben reeds van in 1988 gescheiden.
Hou van de natuur,
van de wind in mijn haren en
van door plassen lopen..
Ik ben niet
op mijn mond gevallen
maar kan ook heel g