De politie van de Finse stad Turku heeft een man neergeschoten nadat hij verscheidene mensen had aangevallen met een mes. Ook in de Duitse stad Wuppertal is er sprake van een mesaanval.

De dader van de steekpartij in Turku is door de politie in de benen geschoten en werd ingerekend. De politie zegt nog te zoeken naar 'mogelijk meerdere daders' in de stad en vraagt mensen om het centrum van Turku te mijden.

Finse media citeren ooggetuigen die spreken van drie mannen die 'Allahu Akbar' riepen en wegliepen van het plein. In totaa                                                                                                                                                                                                                                                                                                                l zouden er twee doden en acht gewonden gevallen zijn. De politie plant een persconferentie om 19.00 uur lokale tijd (18.00 uur in België).

Lees verder onder het kaartje.

Omstreeks 14.45 uur was er ook een steekpartij in Wuppertal, Duitsland. Daar zou één persoon dodelijk gewond geraakt zijn. Een ander slachtoffer werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De feiten deden zich voor op de stoep voor een kapsalon. De dader is volgens de politie op de vlucht geslagen, en zou zich in een nabijgelegen gebouw verschansen.