Ex sp.a voorzitter Caroline Gennez, heeft zoals vele politici een boek geschreven met de welluidende naam : "De Verschillen". Daarin pleit ze voor het rechtstreeks verkiezen van een Franstalige en een Nederlanstalige premier. België heeft reeds 52 ministers en er kan gerust nog eentje bij, zodat alle regeringspartijen genoeg postjes te verdelen hebben.
Caroline Gennez is na twee jaar stilzwijgen, wakker geschoten. Ook wil zij dat de kinderen van 8 uur 's morgens tot 18 uur 's avonds op school blijven, zodat ze thuis geen huiswerk moeten doen.
Blijkbaar heeft haar "rustperiode" geen goed gedaan!
De politici beginnen nerveus te worden. N-VA voert de strijd op. Het is de bedoeling dat ze de partij van Open VLD leegplunderen. Na het inpalmen van enkele tenoren van partijvoorzitster Rutten, heeft Bart De Wever nog enkele blauwe politici op het oog. Van Biesen, Anthuenis en Tommelein werd gevraagd om de rangen van de N-VA te vervoegen. Komt er na de verkiezingen een samensmelting van die twee partijen?
Ook zien we dat de politici graag op TV komen, zoals in het onnozele programme "Zijn er nog kroketten?"
Ook kookprogramma's zijn in trek, zoals "Komen eten" op Vier. Op deze zender gaan we de kookkunsten van Vincent Van Quickenborne, Peter Van Velthoven, Christophe D'Haese en Kathleen Hutsebaut kunnen bewonderen. Hun plaats is in het parlement, want hiervoor worden ze rijkelijk betaald.
Besluit: het wordt een kiesstrijd op zijn Amerikaans op kosten van de belastingsbetaler!
De kerk kost de Belgen 1 miljard euro belastingsgeld per jaar. Nietegenstaande er een scheiding is van kerk en staat, is het toch de belastingbetaler die opdraait voor de lonen van de religieuzen. Zo krijgt aartsbisschop Léonard een maandwedde van 8.466 euro, met daarenboven een eindejaarspremie, vakantiegeld en verplaatsingskosten. Het hoofd van de joodse religie, de groot rabbijn, moet het stellen met een jaarloon van 50.200 euro, evenals het hoofd van de orthodoxe kerk. De leiders van de protestanten en islamieten krijgen elk 69.500 euro als jaarloon.
Een pastoor ontvangt 1.660 euro per maand, met daarenboven een eindejaarspremie, vakantiegeld en gratis woonst. Wanneer hij 2 of meer parochies bedient, komt er 50% bij en komt zo aan een maandloon van 2.490 euro.
Nog dit: de katholieke kerk heeft 3.949 parochies, 17.259 religieuzen, 7.279 priesters en 558 permanente diakens. En dit voor 5% van de bevoking die wekelijks de zondagsmis bijwonen.
Waarom moeten de geestelijken nog een vergoeding ontvangen, gezien er een scheiding van kerk en staat is? Ze worden toch betaald bij huwelijk, overlijden en geboorten.
De CEO van Bpost, Johnny Thijs verlaat het schip. Met een loon van 650.000 euro per jaar, kan hij niet leven. De minister van Overheidsbedrijven Pascal Labille heeft dus de jaarwedde met de helft verminderd. Enkel de SP.A voorzitter Bruno Tobback vindt dat dit voldoene is. Zijn regeringspartners CD&V en Open VLD zwijgen als vermoord! Het is nochtans een beslissing dat op regeringsniveau is beslist.
De kampioen van de mandaten, Jean-Luc Dehaene vindt echter dat de ministers zich niet moeten bemoeien met het loon van Thijs. Hij kan het weten...
Ook de voorzitter van Bekaert vindt de som van 650.000 euro niet teveel. De kiesstrijd is blijkbaar begonnen!
In aanloop naar de volgende verkiezingen, wordt stilaan uitgekeken naar de kandidaat- politici. Deze trachten dan ook om op een verkiesbare plaats te staan. Zo zag Annick De Ridder het niet meer zitten bij de Open VLD en zoekt nu haar geluk bij de N-VA. Wat haar beloofd is, zal later blijken. Van kleur veranderen is nu kering en inslag: zij is niet de eerste en ook niet de laatste die voor een andere partij kiest. Dat ze overstapt is niet verwonderlijk, gezien de N-VA bij volgende verkiezingen op een enorme winst rekent. De N-VA palmde eerst de VLaams Belang-verkozenen in en nu wordt volop gerecruteerd bij de Open VLD. Als dat maar goed afloopt....Velen vragen zich dan ook af of de N-VA een liberale partij is geworden.
Het druk bekeken programma "Boer zoekt vrouw" is op een sisser uitgedraaid. Geen enkele boer was bereid om verder te gaan met de uitgekozen vrouw. Ware het niet beter dat "koppelaarster" Dina Tersago het eens anders aanpakt en er een programma " Vrouw zoekt boer" van maakt. Zo zou de boer meer kans maken om de juiste vrouw te vinden.
superbrandstof aan 0.25 - 0.30 euro per liter tegengehouden door de oliemaatschappijen
Sinds 2007 onderzoekt de Engelse firma Cella Energy een soort superbrandstof die weinig tot geen koolwaterstoffen uitstoot, milieuvriendelijk kan geproduceerd worden en kan getankt worden in conventionele verbrandingsmotoren zonder veel aanpassingen. Na drie jaar onderzoek is de firma klaar met de brandstof. Het is waterstof maar in een andere vorm. Zoals u wellicht weet is waterstof alleen op te slaan en te tanken onder hoge druk en onder extreme koeling. Cella Energy heeft dat probleem opgelost, het kan nu gewoon gelijk benzine getankt en opgeslagen worden. En nu komt het: De kostprijs aan de pomp zou tussen 0.25 en 0.30 euro per liter bedragen. Dat samen met de te verwaarlozen uitstoot is te mooi om waar te zijn maar toch is het reeds bevestigd met een patentname door Cella. Wat is nu het probleem: de grote oliemaatschappijen voelen de bui hangen en werken Cella tegen om de brandstof via hun netwerken aan te bieden aan klanten zoals u en ik.
MATHILDE is aan't opruimen en hare Filip werkte weer flink op haar zenuwen. Ze stuurde hem naar de beenhouwer voor 500 gr. spek want ze ging 's middags spek met eieren bakken. De Filip gaat naar de dichts bijzijnde beenhouwer in Laken. Op de terugweg loopt hij Jean-Luc Dehaene tegen het lijf,ze raken in gesprek en de Filip zegt dat zijn Mathilde spek met eieren gaat bakken. Ze wandelen naar de Filip thuis want Jean-Luk lust dat ook. Intussen is Mathilde op het eerste verdiep de ruiten aan't poetsen en ziet beide mannen op de oprit. Ze zegt : "Filip ik had gezegt 500 gr. spek en geen heel varken !"
Niettegenstaande onze gepensioneerde vorst Albert II in geldnood verkeert, is de regering niet van plan om hem financiëel bijkomend te steunen. Daarom wordt er aan gedacht om een steunfonds op te richten, om onze koning te verlossen van zijn ellende. Mocht dit niet lukken, dan zal ons vorstenpaar verplicht zijn van één van hun eigendommen te verkopen. Arme sukkelaars!
De gepensioneerde koning Albert II heeft het moeilijk om rond te komen. Bij zijn pensionering is zijn inkomen gedaald van 11,5 miljoen euro naar 923.000 euro. Nu vraagt hij een extra vergoeding om zijn levensstandaard aan te houden. Graag zou de vorst hebben, dat we allen zouden tussenkomen in het betalen van de factuur voor de verwarming van zijn kasteel Belvédère of de brandstof voor zijn ...koninklijke jacht. Je moet maar durven!
Op een dag gaat de bloemist naar de kapper om zijn haar te laten knippen. Na de sessie vraagt hij hoeveel hij moet. de kapper antwoordt: 't is gratis, ik doe aan vrijwillig dienstbetoon deze week!
En tevreden gaat de bloemist naar huis.
's Anderendaags, als de kapper zijn winkel opent, ligt er een bedankingskaartje voor de deur met een dozijn rozen.
Een beetje later passeert de bakker en doet zijn haar knippen. Als hij wil betalen zegt de kapper: ik kan geen geld aanvaarden deze week, ik doe aan vrijwillig dienstbetoon.
Gelukkig, gaat de bakker huiswaarts en 's anderendaags, legt hij vroeg voor de deur van de kapper een zak vol met lekkere boterkoeken, samen met een bedankingswoordje.
En dan komt daar de volksvertegenwoordiger van de streek aan, en als hij wil betalen zegt de kapper: nee nee, deze week is 't gratis, ik doe mijn vrijwillig dienstbetoon.
Zeer tevreden tengevolge van dit buitenkansje, verlaat de volksvertegenwoordiger de kapperswinkel.
's Anderendaags wanneer de kapper zijn winkel opent, staan er een dozijn parlementsleden te wachten voor de deur mooi in de rij, om zich gratis de haren te laten knippen!
Ziedaar vrienden, het fundamenteel verschil tussen de burgers van dit land, en de politiekers die ons regeren ...
We werken nu reeds ruim 10 jaar met de euro, maar toch zijn velen nog steeds geneigd om de bedragen om te zetten naar de Belgische frank van weleer. Eigenlijk nog zo'n slecht idee niet - al was het maar om even te vergelijken en te mijmeren over die "goede oude tijd"..... Immers, van zodra we aan 1.000 euro komen (40.000 fr), moeten we zeker de omzetting doen om te kunnen verwijzen naar het nostalgische vroeger.
Volgende tekst bevat enkel bedragen in Belgische frank!
Wie zou in in 2001 gedacht hebben dat één pintje drinken op café ons 100 tot 150 (3.75¬) frank zou kosten? Totaal onmogelijk. In deze omstandigheden zouden we zelfs het café niet binnengestapt zijn. Kunnen we ons voorstellen dat we 160 tot 200 frank (5 ¬) betalen voor een belegde sandwich, of 500 tot 600 frank (15 ¬) voor een gewone dagschotel in een "goedkoop" restaurant? 's Avonds mag je in een ietwat gedistingeerd eethuis 4.000 tot 6.000 frank (100 tot 150¬) neertellen voor een menuutje van drie gangen voor twee personen, gevolgd door een klein dessertje en een koffie "van het huis" en zelfs bij de Chinees betaal je hiervoor 1.500 frankskens (37 ¬) maar ga liefst niet naar een restaurant van een of andere overbekende televisiekok, waar je niet buitenkomt met zo'n 6.000 frank (120 ¬) armer per persoon. Gelukkig heb je aan het frietkot een portie friet met stoofvlees(saus) en mayonaise voor een belachelijke 250 frank (6.25 ¬).
Het is nu totaal normaal om tot 800 frank (20 ¬) te betalen om je haar te laten knippen. En dan heb ik het alleen maar over mijnheer, op bezoek bij zijn herenkapper.
Stel je voor dat je graag eens een sigaretje rookt! dan betaal je maar liefst 255 frank per pakje. (6,40) En ondertussen heb je 40.000 frank (1.000 ¬) nodig om je mazouttank even bij te vullen, terwijl je toch slechts een kleine 4.000 frank (100 ¬) nodig hebt om je auto vol te tanken. En toch kun je je zo'n 12.000 frank (300 ¬) profijt doen, door de juiste elektriciteitsleverancier te kiezen.
Met één miljoen fr (25.000 ¬) koop je nu nog juist enkel een modale familie auto. En nu moet het jonge koppel zowat 6 tot 12 miljoen 150.000 ¬ tot 300.000 ¬) gaan lenen om een bescheiden woning te kunnen aankopen, die helemaal niet lijkt op een paleis en waar nog een hoop werk aan is, eer ze bewoonbaar kan verklaard worden.
Wie zou ooit gedacht hebben dat je destijds met een maandinkomen van 40 tot 50..000 frank (1.000 ¬ tot 1250 ¬) zou doorgaan voor een arme drommel...
En toch zijn we nu blijkbaar rijk zeggen ze!!! Geef mij toch maar de Belgische frank terug, dan sloeg de benzine met 10 a 20 centiemen op nu met 2 a 4 eurocent (0,80 centiemen a 1,60 Bfr) Het was in ons belang dat de EURO ingevoerd werd zeggen ze, maar ik heb er een andere mening over !!!... EN JIJ ???
De voorbije week stonden vooral de vergoedingen en vertrekpremies van de aftredende parlementairen in de belangstelling. Er is eindelijk een wet gestemd, dat bepaalt dat ontslagnemende parlementairen die vrijwillig overstappen naar een andere functie geen recht hebben op een ontslagvergoeding. De N-VA-er Pieters heeft het begrepen en onder druk van de media ziet hij af van zijn vergoeding. Ook zou CD&V-er Stefaan De Cleck de vertrekpremie niet meer opvragen.Voorgangers hebben ook hun vertrekpremie niet opgevraagd, zoals Inge Vervote en Yves Leterme. Rik Torfs heeft zijn vertrekpremie afgestaan aan goede doelen. Over welk bedrag het gaat wil hij niet kwijt, maar er is een wet die zegt, dat schenkingen in mindering mogen gebracht worden bij het berekenen van de belastingen. Niet slecht gezien van rector Rik Torfs! Nog enkele cijfers van top-politici wat ze jaarlijks mogen verdienen: Herman Van Rompuy : 400.000 euro André Flahaut : 275.000 euro Kris Peeters : 242.000 euro Europees parlementslid : 214.000 euro Elio Di Rupo : 212.000 euro Parlementslid : 104.000 euro Besluit : poenpakkers genoeg!
Danny Pieters, ex-senaatsvoorzitter, lanceerde in 2011 nog voorstellen tegen de hoge uittredingsvergoedingen van parlementairen, maar eist nu zelf een gouden handdruk. Pieters ruilde deze zomer de Senaat voor de Leuvense universiteit.. De hoogleraar vroeg nu bij vertrek uit de Senaat een premie ter waarde van één jaarloon. Premie die begrepen is tussen de 60.000 en 180.000 euro netto. Voor de N-VA-er telt het volgende spreekwoord : luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden!
Het is niet nodig dat de gebuisde burgemeester Stefaan De Clerck uit Kortrijk, zijn kans waagt op de TV-zender Vier, om een mooie prijs in de wacht te slepen. Dank zij ons belastingsgeld, strijkt de CD&V-er niet minder dan 270.000 euro op. En dit als uitredingsvergoeding voor zijn lange dienstjaren als parlementslid. Bij mijn weten krijgt een ambtenaar nul euro, wanneer hij vrijwillig opstapt. Hij heeft zelfs geen recht op werkloosheidsvergoeding en de enige mogelijkheid is, dat de ambtenaar aanklopt bij het O.C.M.W. Voor parlementsleden gelden andere regels: het is niet moeilijk, want ze maken de wetten zelf. De uittredingsvergoeding van parlementsleden, is bedoeld voor diegenen die niet meer herverkozen worden. Bij De Clerck liggen de zaken anders : hij neemt vrijwillig ontslag en gaat direct aan de slag als voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom. Goed voor een jaarlijks loon van minstens 100.000 euro. Je moet maar durven!
Volgens veiligheidsadviseur Brice De Ruyver is de maatschappij niet verruwt. Toch stellen we vast dat er elke dag 18 veroordelingen gebeuren wegens vluchtmisdrijf. Verleden zaterdag waren er drie gevallen van zinloos geweld : in Oostende werd een wandelaar geslagen en in Sint-Niklaas werden twee mannen aangevallen. Daarbij werden in het weekend nog drie voetgangers van de weg gemaaid. En dit zijn maar enkele feiten ...maar het gebeurt bijna dagelijks. Ook nog dit : Abou Jahjah, de gewezen leider van de Arabische-Europese Liga komt terug naar België, na een verblijf van tien jaar in Libanon. Besluiten we met wat goed nieuws : onze Betty uit Big Brother is gestart met een verpleegsteropleiding.Na zangeres, slagersvrouw, realityster en presentatrice, gaat ze nu haar geluk zoeken in de medische sector. Doe zo voort Betty : je bent op de goede weg!
De verlopen week stonden twee chinese pandaberen in de belangstelling. Het dierenpark Paira Daiza is er in gelukt om die lieve diertjes naar haar park te lokken. Ze zullen er vijftien jaar verblijven, om daarna terug naar China te vertrekken. Volgens bepaalde politici heeft premier Di Rupo er voor gezorgd dat de twee panda's in Brugelette, nabij de woonplaats van Di Rupo zijn terecht gekomen en niet in de zoo van Antwerpen. Bart De Wever is er niet blij mee en had ze liever in Antwerpen gehad. Maar De Wever moet weten dat deze diertjes verzorgd zullen worden door chinese oppassers. En Antwerpen zit nu al overspoeld met honderden immigranten. Dus... de burgemeester mag zich dan nog gelukkig achten, dat de panda's in Wallonië blijven.