De dagen van goed bestuur zijn bijna voorbij. Premier Leterme heeft nogmaals bewezen dat hij zijn ministers niet in de hand heeft. Na allerlei perikelen rond B-H-V, heeft hij nu problemen met president Kabilla. Intussen blijven de consumptiegoederen maar stijgen, zodat de mondale Belg in geldnood verkeerd. Denken we maar aan de stijgende benzine-en stookolieproducten. Men doet ons geloven dat dit te wijten is aan de hoge olieprijzen. Niets is minder waar: het zijn de taksen die de olieproducten zo duur maken. ment heft hier 21 procent BTW, terwijl in de meeste landen die slechts 6 procent bedragen! Wie wordt er hier voor de gek gehouden. Goed bestuur is iets heel anders. Anderen en betere zou ik zeggen!
Terwijl de sociale uitkeringen verleden maand gestegen zijn met 2 procent, krijgt het koningshuis een opslag van meer dan 5 procent, goed voor 640.000 euro of bijna 26 miljoen oude Belgische franken. Deze abnormaal hoge opslag moet dienen om "de koopkracht van het vorstenhuis te behouden." Je moet maar durven!!! Zo krijgt onze gepensioneerde Fabiola een opslag van 73.000 euro en onze prins Filip een slordige 51.000 euro bij. Vele gezinnen in ons land verdienen niets eens wat ons vorstenhuis als opslag krijgt. Moeten die forse verhogingen dienen om een nieuw jacht , peperdure auto's of een nieuwe helikopter te kopen? Goed bestuur van Leterme I ? Hij doet mij lachen !!!
Premier Leterme I heeft aan politieke verklaringen geen nood. Hij is bijna één jaar aan het onderhandelen over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde en nog altijd heeft hij nog geen oplossing voor gevonden. Nu wordt 15 juli vooruit geschoven en zal dan met een verklaring over de staatshervorming voor de pinnen komen. Hij spreekt wel over een verklaring dat hij dan zal afleggen. Intussen blijven de prangende problemen onopgelost en neemt de koopkracht zienderogen af. Ik denk wel dat de 800.000 kiezers van Leterme het nu wel begrepen hebben dat hij niet bekwaam is het land te besturen!
Niettegenstaande allerlei maatregelen, neemt de agressie op tram, bus en trein toe en de daders worden alsmaar jonger. De hervormingen bij de politie, het plaatsen van meerdere camera's en het invoeren van straathoekwerkers, heeft het probleem van jongere criminelen niet opgelost. Het feit dat jongeren niet gestraft kunnen worden, is een groot nadeel om aan de criminaliteit een einde te stellen. De "bepampering", zoals een berisping, huisarrest, een werkstraf of de plaatsing in een open instelling, schrikt de jongeren niet af-integendeel : diefstallen, verboden wapenbezit, vechtpartijen, vernieling van bushokjes en het beschadigen van geparkeerde auto's neemt van dag tot dag toe. In Antwerpen worden er dagelijks 5 pv's opgesteld voor overlast. En toch laat de overheid maar begaan en worden de feiten geminimaliseerd. Is er dan echt niets aan te doen? Alleen een nultolerantie kan afdoend werken. En niet alleen de scholen hebben een opvoedende rol, maar ook de ouders dragen een grote verantwoordelijkheid. Een gepaste straf voor jonge criminelen en ook eens de ouders aanpakken kan hier van nut zijn.
De 7-voudige moordenaar of meer blijft de media beroeren. Is het wel nodig dat dit showspel 2 maanden gaat duren. Het is zwart op wit bewezen dat dit "crapuul" vele mensenlevens heeft gedood. Om maar te zwijgen van het leed dat de familieleden moeten ondergaan. Voor mij mag het de korte pijn zijn en de getroffenen moeten geen 2 maand alle leed doorstaan. Casteren is de enige methode om deze moordenaar te straffen en daabovenop levenslange opsluiting.
Yves Leterme is eindelijk van start gegaan met zijn federale regering. Een regering die bestaat uit 15 ministers en 7 staatssecretarissen. Er werd weer van alles beloofd, maar van waar het geld moet komen is een groot vraagteken. Alle sociale uitkeringen gaan omhoog : verhoging van kindergeld, pensioenen en daabovenop zullen we minder belastingen betalen. Hoe de premier dat allemaal gaat realiseren is een groot vraagteken. Zijn redevoering in het parlement is vergelijkbaar met de zondagse preek van de dorpspastoor.. Veel beloven en weinig geven, doet de zotten in vreugde leven...
Eindelijk hebben we een nieuwe regering. Een regering zonder programma, maar wel met genoeg ministers. Alle knelpunten worden naar later verschoven en voor de ene zijn het rechtse, terwijl voor anderen linkse accenten worden gelegd. Goed bestuur is ver te zoeken! Maar zal onze koopkracht verder dalen en gaat onze economie erop vooruitgaan? Allemaal vragen, waarop geen antwoord wordt gegeven!
De Lijst Dedecker is er fier op dat ze als jonge partij reeds 100 mandatarissen telt in haar rangen. Deze "nieuwe" mandatarissen " werden echter bij de vorige verkiezingen verkozen op andere lijsten. Deze overlopers of opportunisten vonden dus onderdak bij LDD. Dus geen reden om hierover fier te zijn. Dat de "bom" onder de' overlopers eens zal barsten heeft het verleden reeds meermaals bewezen.
De belastingsdiensten doen hun werk niet naar behoren. Zo mogen we het stellen, nadat gebleken is dat meer dan 100.000 Belgen hun belastingen niet betaalden. Goed voor een bedrag van bijna 100 miljoen euro. Straffer nog dat deze wanbetalers hun schulden kwijtgescholden werden. De brave Belg die zijn belastingen correct betaalt, is dus de dupe van het spel. Moest iedereen zijn belastingen correct betalen, dan zouden de belastingen kunnen verlaagd worden. Gaat minister van Financiën Reynders eindelijk ingrijpen?
Nadat voormalig Vlaams minister Fientje Moerman (Open VLD) moest aftreden als minister, is het stil geworden rond haar persoon. Nu is er echter verandering in gekomen. Nadat ze werd benoemd als bestuurder bij de Gentse havengroep Sea-Invest, wordt ze nu ook nog Vlaams parlementslid. Dus een ruime compensatie voor het verlies van haar ministerpost. En wie weet, komt ze ooit terug als minister...
Prins Filip is sportief aangelegd. We weten al dat hij een helecopter bezit en nu weten we ook dat hij onlangs op jacht trok om fazanten te schieten. De voorman van Gaia , voorzitter Vandenbossche, is hierover boos en heeft een brief geschreven naar het paleis, met de mededeling dat hij niet opgezet is met het jagen op wild door prins Filip. Tot hiertoe kwam er nog geen reactie van het paleis. Wedden dat voorzitter Vandenbossche nooit baron zal worden !
De drie moordenaars op politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen, zijn dank het prachtig speurwerk van de politie, in de boeien geslagen. De opgepakte beroepsmoordenaars waren niet aan een proefstuk. Eerder al hadden ze al meer dan honderd misdrijven op hun kerfstok. Toch konden deze gevaarlijke criminelen vrij rondlopen, met het gekende gevolg. Onbegrijpelijk dat zulke zware misdadigers vroegtijdig op vrij voeten kwamen te staan! Het leed voor de familie Van Nieuwenhuysen is onherstelbaar. Zij zijn het die levenslang kregen en niet de daders. Gaat men eindelijk de opgelegde straf voor criminelen eens volledig laten uitvoeren? Er gaan zelfs stemmen op om de gevangenen niet meer op te sluiten, naar het voorbeeld van Denemarken. Onbegrijpelijk!
Onze vorst heeft enkele lessen onthouden uit de vorige crisis. Zoals deze : "Het is noodzakelijk de taal van de andere gemeenschappen goed te kennen. Het is een vorm van burgerzin, die maar al te lang werd verwaarloosd." Tot daar de conclusie van "onze" koning. Hopelijk heeft hare majesteit en echtgenote Paola deze boodschap goed begrepen !
Jean-Marie Dedecker werd nogmaals geflitst voor overdreven snelheid. En hij verklaart dan ook nog dat hij met plezier deze boete zal betalen. Het is niet moeilijk voor hem om dit te betalen, gezien hij 6 maand dik betaald werd om "niets" te doen. En degene die mee de wetten stemt moet toch het goede voorbeeld geven, of niet?
Ex-formateur laat weten dat hij nog altijd kandidaat-premier is, niettegenstaande dat hij na 6 maanden onderhandelen, faalde in zijn opdracht. Dit is voor mij onbegrijpelijk! Zijn argument is dat hij 800.000 kiezres achter zich heeft. Maar moesten er nu verkiezingen plaatsvinden, dan denk ik dat er heel pak minder zouden zijn !
Het heeft bijna 6 maanden geduurd, eerdat Leterme begrepen heeft dat een compromis tussen Vlamingen en Walen niet mogelijk is. Eeen nieuwe informateur aanstellen met dezelfde opdracht is dus idioot. Ofwel moeten N-VA of CDH plat op de buik gaan liggen, maar dan komen ze in conflict met hun achterban en hun kiezers. De vraag is dan ook : is dit het begin van het einde en wordt België gesplitst?
Yves Leterme is bijna 6 maanden aan het onderhandelen om een nieuwe regering op de been te brengen. Door de strakke houding van zijn eigen achterban, moet hij nu toch al weten, dat een compromis met de Walen niet mogelijk is. Hij moet dus een keuze maken : zijn kiezers bedriegen ofwel scheep gaan met de Walen, om alzo premier te worden. Beloftes doen voor de verkiezingen is niet moeilijk, maar ze verwezenlijken is een andere zaak. Het wordt tijd dat de formateur zijn conclusies trekt : 5 minuten politieke moed volstaat om het af te bollen!
Na bijna 6 maanden onderhandelen is er nog altijd geen nieuwe federale regering. De formateur heeft voor de verkiezingen van alles beloofd aan de Vlamingen, maar was vergeten dat er nog Walen in België leven. Zes maanden lang is de huidige formateur Leterme al bezig om een neiuwe regering op de been te brengen en nog altijd staat hij even ver als in het begin van de onderhandelingen. Ik denk dan ook dat de tijd aangebroken is voor Leterme, om de handdoek in de ring te werpen. Een oude rat beweerde onlangs dat Leterme goed is, om op de binnenvaart te varen, maar een tocht op zee is te hoog gegrepen. Waarop wacht onze vorst om een nieuwe formateur te benoemen? Men moet weten dat de federale parlementsleden "technisch werkloos" zijn en verder betaald worden om niets te doen. Het zou mooi zijn moest men de "werkloze" parlementsleden niet verder uitbetalen! Er zou dan wel vlug een nieuwe regering gevormd worden!
Na de stemming in de Kamercommissie is gebleken dat vijf minuten politieke moed niet volstaan om B-H-V te splitsen. Grondwetspecialisten beweren zelfs dat er geen splitsing komt, zolang de Walen 'non" zeggen. Yves Leterme heeft dus zijn 800.000 kiezers "foefjes" wijsgemaakt en zal zeker de rekening gepresenteerd krijgen bij de eerstvolgende verkiezingen van 2009. Politiek is inderdaad een "pokerspel" en wie winnaar wordt is soms moeilijk voorspelbaar!
Er is een fraude-affaire ontdekt in Mechelen, stad van burgemeester Bart Somers. Niet enkel in Wallonië is gefoefel schering en inslag, ook in Vlaanderen krijgen we ermee te maken. Er werd inderdaad vastgesteld dat ambtenaren van de stad Mechelen bedacht werden met allerlei leuke cadeaus, zoals feestjes, etentjes en kleine geschenken. Deze gunsten kwamen van Glenn Janssens, de specialist in het leveren van verkeersborden. Zo is bekend dat op nauwelijks een afstand van één kilometer in de wijk Arsenaal, er niet minder dan 52 borden "verboden te parkeren" werden geplaatst. En voor elk verkeersbord betaalde de stad Mechelen 11 euro of 450.000 euro in een jaar tijd. De schepen van Financiën Leo Stevens, werd op het matje geroepen en zal zich moeten verantwoorden. Het strafste is wel dat burgemeester Bart Somers niet op de hoogte was van deze buitengewone uitgaven en hoe hij niet gezien had, dat er over een afstand van amper 1 km, 52 verkeersborden werden geplaatst! Het hoogtijd dat Bart Somers zich laat onderzoeken door een oogarts, of....is er meer aan de hand, want de "verkeersborden-specialist", was ook aan de kassa van de Open VLD gepasseeerd.