platte taartvorm van circa 5 cm hoog en 25cm doorsnede
Bereiden: Doe eieren in grote kom, voeg suiker en 1 geraspte citroen toe en meng goed door elkaar. Voeg daarna de geraspte amandelen toe en meng circa 10 minuten goed door. Vet de taartvorm in en voeg mengsel toe. Bak in voorverwarmde oven (200graden) in circa 30 minuten mooi bruin. Daarna haal je de taart uit de taartvorm bestrooi als deze afgekoeld is met poedersuiker. Na een paar dagen is de taart lekkerder van smaak.
Santiago-taart met een Café Solo Grande onder de kathedraal van Santiago de Compostela...
Koffieleuten onderweg naar Santiago de Compostela... Gevraagd werd een 'caffé sin leche'...gekregen een 'ColaCao' ofte een chocomelk... No comprendo...? El saloon de cowboy de peregrinos in El Ganso. El patron, un poco loco...
Beste blogvrienden we (Pedro, Luus en Martien) zijn op 9 juni om 17.00 uur aangekomen op de Plaza Cathedrale voor de poort van Jacobus de Meerder... Merci voor de vele reacties.
En denk er om, de LCH-actie blijft nog lopen tot op het einde van dit pelgrimsjaar!
Meer nieuws op het Santiagoblog en meer koffieticjes vanaf volgende week op het Pedroblog.
Fotoreportage van de fietstocht kunt u bekijken vanaf volgende week eveneens op het Santiagoblog.
Voor het LCH-gebeuren zie: www.lch.be onder activiteiten (voorbij)
Van uit Melide kam je Santiago niet zien, maar de stad is wel in zicht...We zitten op 67 km van de kathedraal die Jacobus de Meerdere herbergt. Meer nieuws op het santiagoblog...
Beste blogbezoekers, Pedro zit op minder dan 400 kilometer van Santiago. Het strafste deel op Spaanse bodem komt er nu aan... Rond 12 juni hoop ik Santiago de Compostela te bereiken... Tot dan met opnieuw koffieticjes en fietsverslagen...
Alvorens op pelgrimstocht te vertrekken willen Pedro, Luus en Martien hun entourage betrekken bij een kleine zendingsceremonie. Op donderdag 30 april wordt er om 19.00 uur o.l.v. E.H. Lieven Snyers een 'zendingsmis' gehouden in de bidkapel naast het Ontmoetingscentrum van Gierle. Daarna, vanaf 19.30 uur is er een 'zendingssamenzijn' in taverne "Den Eik" aan de Singel in Gierle. Iedereen is welkom!
Op vrijdag 1 mei, de dag van vertrek, om 9 uur 'uitwuifkoffie' in taverne "Den Eik". Om 10 uur is dan 'le moment suprême', het afscheid van familie, vrienden en sympathisanten. Start voor de pelgrimstocht. Een tocht ten voordele van LCH-Belgium vzw, een tocht met een spirituele betekenis, een tocht over een tot erfgoed verklaarde pelgrimsweg, een tocht die al vele voorgangers heeft gekend, een tocht waarbij de pelgrims 'alles' achterlaten...
"Een optimist vergist zich evenzeer als een pessimist: MAAR.........Hij is gelukkiger!"
Alhoewel het huidige weer nu niet van die aard is om optimistisch te blijven bij het nakende vertrek naar Compostela. We wilden vandaag nog een laatste trip maken met pak en zak. Natuurlijk is de weermaker een spelbreker en wordt het vandaag dus alleen pakken. Evenwicht zoeken in de ballast, alles netjes verdelen over de vijf fietstassen.Toch weer te veel bagage bij zeker! Ik zit over mijn 20kg ballast, nog even nachecken wat mee moet en wat niet...Met dit str...weer heb je natuurlijk meer (regen)kledij nodig. Ik rij vandaag nog naar de Clarissen, eieren wegbrengen en vragen dat ze de zon meesturen...
Met de TWIST van Mypressi maak je overal waar u maar wilt een heerlijke espresso. Dit zonder zelf te moeten pompen of gebruik van elektriciteit. Enige wat je nodig heeft is kokend water, gemalen koffie. De TWIST maakt gebruik van een druk cilinder en een CO2 patroon. Zo blijft de druk de gehele extractie op 9 bar. Met een CO2 patroon kunt je ongeveer 8 keer een espresso zetten.
Dat het lekkere koffie is beste koffieleuten weet ik jullie nog niet te vertellen...trouwens het ding moet nog op de markt gebracht worden en goedkoop zal het niet zijn vrees ik...
April 2009. In Atlanta heeftde Engelsman Gwilym Davies de tiende editie van de World Barista Championship gewonnen. Tijdens een spannende finale was Gwilym Davies de beste van 6 baristi die de finale wisten te behalen. Sammy Piccolo uit Canada werd 2e gevolgd doorMichael Phillips op de 3e plaats.
Barista: Een barista is een vakman of -vrouw die zich toelegt op het bereiden van espresso en aanverwante dranken als cappuccino. De barista is als de kok in de keuken; hij/zij weet daarnaast vrijwel alles van de techniek van de espressomachine en de processen bij het bereiden van de espresso. Veelal worden ook Latte Arttechnieken beheerst...
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)