De snoep- en koffietik van Madammeke.
Hieronder haar relaas van hoe en wat met koffie...
"Snoepen met een kopje koffie er bij.
Bij een ijskreem drink ik heel graag espresso, de warme koffie neutraliseert de koude ijskreem tegen het verhemelte, maar vooral omdat koud met warm altijd lekker is :-)
In de winter drink ik vooral koffie met een echte TIK, zoals Grand-Marnier, Whisky, Strohrum, enz mmm lekker :-)
Koffie drinken heb ik van thuis uit wel mee gekregen. Pa wilde geen koffie uit een koffiemachine, neen het moest 'opgegoten' koffie zijn....
- In een glazen koffiepot werd eerst een hoeveelheid koffie ingeschept.
- Het kokend water er over heen en een 5-tal minuten laten trekken.
- In een volgende stap werd eerst de koffie door een filter gegoten (wat soms lang duurde, de koffiepot stond wel op een pitje te verwarmen).
De smaak blijft op deze manier beter op peil.
Het eerste wat ik me aanschafte nadat ik trouwde was een koffiemachine :-)
Ik drink mijn koffie meestal zwart, een zeldzame keer met een kandijsuikertje, nooit melk!
In de zomer maak ik me wel eens een simpele ijskoffie, niet te veel werk en lekker, meer moet dat niet zijn :-)
Bereiding:
Zet vrij sterke koffie (mag senseo zijn), doe er wat suiker bij en plaatst dit een 20 minuten in de diepvriezer of vriesvak van je ijskast. Neem een hoog glas, doe daar flink wat ijskreem in, giet de ijs-koude koffie er overheen.
Drink de koffie met een rietje (mij hoor je dan de eerste 10 minuten niet meer)
Ach ja Koffie we kunnen het niet missen hé" :-)