Foto
.
Over mijzelf
Ik ben Hugo, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Piere De Beeste.
Ik ben een man en woon in Oostende () en mijn beroep is iedereens meid.
Ik ben geboren op 12/03/1958 en ben nu dus 66 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Alles wat gemakkelijk is..
Profiteer van het leven, t'is al kort genoeg!!!
Janis Joplin.
Image Hosted by ImageShack.us

Lenny Kravitz.
Image Hosted by ImageShack.us

Inhoud blog
  • Santana - Samba Pa Ti
  • James Brown -It's a mans world
  • Bloem
  • Bono - One
  • Marianne Faithfull - This little bird
    Manu Chao.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Cat Stevens.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Bob Dylan.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Simon and Garfunkel.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Willem Vermandere.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us
    .
    Pink Floyd.
    Image Hosted by ImageShack.us


    .
    .
    Kunta Kinte.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Goran Bregovic.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Bob Marley.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us
    .
    Image Hosted by ImageShack.us
    .
    Alvin Lee.
    Image Hosted by ImageShack.us


    .
    Peter Tosh.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Jimi Hendrix.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Lester & Denwood.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Geplaatst op 1 oktober 2007.
       
    Melanie Safka.
    Image Hosted by ImageShack.us

    .
    Zoeken in blog

    Uriah Heep.
    Image Hosted by ImageShack.us

    .Image Hosted by ImageShack.us
    Mohammed Ali
    Image Hosted by ImageShack.us

    Foto
    Wij zwarten
    Image Hosted by ImageShack.us

    In Flanders Fields
    Image Hosted by ImageShack.us

    Martin Luther King
    Image Hosted by ImageShack.us

    Julia Roberts
    Image Hosted by ImageShack.us

    Roots
    Image Hosted by ImageShack.us

    Eenvoud siert
    You'll never walk alone




    Mijn blogdeurtje staat altijd open, voor ieder die me weet te apprecieren,
     voor WIE ik ben, niet voor WAT ik ben.


    16-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat ik jullie allemaal wens.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb geprobeerd een pps'je van Kerst ineen te steken. Eenvoud siert....

    16-12-2007 om 21:18 geschreven door kunta kinte

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (30)
    14-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat onze blogvriend Rudy is 71 jaar!!!
    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



    Dit mag je heus wel weten,
    wij zijn jou niet vergeten.
    Al is december soms zo koud,
    jij bent nog lang niet oud.
    Dus voor vandaag..
    De beste wensen,
    van twee doodgewone mensen.

    Wie wil Rudy een gelukkige verjaardag wensen???

    Druk op de foto, bedankt!!!

    14-12-2007 om 17:12 geschreven door kunta kinte

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Rolling Stones--------------------Start me up.



    Rolling Stones
    , ook wel bekend als The Rolling Stones, is een invloedrijke Engelse rockgroep, die momenteel bestaat uit Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood en Charlie Watts. De groep is actief sinds 1962. Het logo van The Rolling Stones, Tip of the tonque, is ontworpen door John Pasche. De bandnaam is afkomstig van het lied 'Rollin' Stone' van blueslegende Muddy Waters.
    In 1962 werden de Stones opgericht als The Rollin´ Stones. Destijds waren de leden Mick Jagger, Brian Jones, Keith Richards en Dick Taylor. Taylor werd al snel vervangen door Bill Wyman, en als drummer kwam Charlie Watts erbij. Ook Ian Stewart kwam bij de band, maar die werd er in 1964 uitgezet, omdat toen manager Andrew Oldham erbij kwam. Hij vond Stewart niet passen bij het ruige karakter van de Stones.
    Ze hebben zo´n 30 studio-albums uitgebracht, en ook nog heel wat compilaties. Hun laatste album was A Bigger Bang, uit 2005. De grootste hit van de Rolling Stones is (I Can't Get No) Satisfaction, uit
    Biografie:

    Het Begin, het Ontstaan:

    Michael Philip Jagger, beter bekend als Mick Jagger, had al bij Keith Richards op de kleuterschool gezeten, toen ze elkaar eind jaren ´50 weer tegenkwamen op een treinperron in Dartford, Kent. Mick en Keith werden goede vrienden en begonnen een bandje, samen met Dick Taylor, die er al snel uitstapte, en Brian Jones. Ze hadden eerst geen platencontract, maar kregen dat wel toen Dick Taylor werd vervangen door Charlie Watts, een jazzdrummer. Als bassist kozen de mannen Bill Wyman. De band ging een beetje rondtoeren in clubs en steden, en in 1963 kwam hun eerste single uit: Come on, een cover van Chuck Berry. Ook kreeg de band een manager: Andrew ´Loog´ Oldham. De band tekende een contract bij het grote Decca Records. In die jaren was na Mick Jagger, Brian Jones eigenlijk het muzikale talent, niet Keith Richards.

    De jaren 60, The London Years:


    Image Hosted by ImageShack.us

    In 1964 werd de single Not Fade Away uitgebracht, die een vrij grote hit werd. En toen kwam hun debuut album, nog in datzelfde jaar: The Rolling Stones. Ook openden The Rolling Stones in dat jaar de eerste uitvoering van Top of the Pops, met de single I wanna Be Your Man. Vervolgens werd het album 12 X 5 uitgebracht, met de hits Time is on my Side, It's al over now en Chuck Berry´s Around & Around. De opvolger van 12 X 5 was The Rolling Stones, Now!. Een succesvol album met de hitsingle Heart of Stone.
    In 1965 kwam het nieuwe album Out of our Heads uit. De verkoopcijfers vielen eigenlijk wel tegen, voor één van de populairste bands van Engeland, maar het bevatte wel de superhit (I can't get no) Satisfaction. Dit is waarschijnlijk het bekendste nummer van de Stones. Ook werd er in 1965 een tour door Europa gemaakt, waarbij de Rolling Stones voor het eerst in Nederland kwamen.
    Het volgende album, December´s Children (and everybody´s) werd een klein succes. Het bevatte de hits Get of my Cloud en I´m Free. Ook hadden de Stones voor Marianne Faithfull(destijds Mick Jagger´s vriendin) het nummer As Tears Go By geschreven, waar Faithfull een grote hit mee had. De Stones namen dat nummer op dit album ook zelf op.
    Toen kwam in 1966 één van de Rolling Stones's meest succesvolle albums ooit uit: Aftermath. Het album bevatte de hits Under My Thumb, Lady Jane, Mother´s Little Helper, Out Of Time en Stupid Girl. Under my Thumb is één van de Rolling Stones's grootste hits geweest.
    Het nieuwe album Between The Buttons (1967) bevatte de hits Ruby Tuesday en Let´s Spend the Night Together. Het werden grote hits die alle twee in de top 250 allertijden staan.
    De opvolger van Between the Buttons werd Their Satanic Majesties Request. Uit dit album zijn geen noemenswaardige hits voorgekomen, ook al is tegenwoordig het nummer 2000 light Years from Home wel bekend. In die tijd raakte Keith Richards en Bryan Jones ernstig aan de drugs verslaafd. Met Bryan Jones ging het toen steeds slechter.
    Aan het nummer Sympathy for the Devil werd heel erg lang gewerkt, en het kwam uit op de plaat Beggars Banquet. Het nummer is één van hun grootste hits. Ook stond hier nog de hit No Expectations op. Met Beggars Banquet sloegen de Stones een andere weg in. Wel ging het steeds slechter met Bryan Jones, die op het album niet veel meer deed. Hij speelde op vrijwel geen enkel nummer nog gitaar.
    Na de tour van Beggars Benquet werd Bryan Jones door de andere Stones ontslagen. Hij zou een aantal weken daarna dood werden gevonden op de bodem van zijn zwembad. In 2006 werd over zijn dood en de weken daarvoor een film gemaakt: Stoned.
    Als vervanger werd Mick Taylor aangetrokken, een gitarist met veel talent. Eerst speelden de Stones in concert in Hyde Park (Londen), dat gratis was. Toen werd Let It Bleed(1969) uitgebracht. Op dit album staan onder andere de hits You can´t always get what you want en Let it bleed. Met Mick Taylor erbij brak er voor de Stones een andere tijd aan: de muziek veranderde van Rock & Roll naar echte Rock en Pop. De grootste hits van de Rolling Stones in de jaren ´60:

    1. (I can't get no) Satisfaction
    2. Paint It, Black
    3. Sympathy for the Devil
    4. Honkey Tonk Woman
    5. Under my Thumb

    De jaren ´70:

    Het tweede album met de nieuwe gitarist Mick Taylor was Sticky Fingers, uit 1971. Het werd een groot succes met als grote hit Brown Sugar. Andere hits waren Dead Flowers, Wild Horses en Bitch. Ondertussen kreeg Keith Richards een relatie met Bryan Jones' ex-vriendin Anita Pallenberg.
    Met Exile on Mainstreet 1972 werd weer een succesvol album uitgegeven. Het album bevatte de hits Tumbling Dice en Happy (gezongen door Keith Richards). Het album staat 7e in de top 500 albums aller tijden en er staan naast de hits ook klassiekers op als Rocks Off en Shine a Light. De officiële naam van het album is Exile On Mainst. Op het live album Stripped(1995) stonden vooral nummers van dit album.
    De opvolger van Exile on Mainst. werd het album Goats Head Soup, die de grote hit Angie bevatte. Het nummer werd een van de grootste successen. Er wordt aangenomen dat het is geschreven voor een vriendin van Mick Jagger, die ook lange tijd een relatie had met David Bowie (een goede vriend van Jagger). Een andere kleine hit van het album was Star Star.


    Vertrek van Taylor en Ron Wood erbij:



    Als opvolger kwam er nog een album uit, It´s Only Rock and Roll(1974), met de gelijknamige hitsingle. Mick Taylor was destijds ernstig aan de drugs verslaafd en besloot dat het beter was om de Stones na de opnames van het album definitief te verlaten. Er werd aangenomen dat de Stones er op dat moment mee op zouden houden.
    Richards werd gearresteerd vanwege in het bezit hebben van heroïne. Na een lange rechtzaak werd hij eerst veroordeeld, maar in hoger beroep werd hij vrijgesproken.
    Iedereen dacht dat de Stones geen albums meer zouden uitbrengen, maar in 1976 werd Black and Blue uitgebracht. Het bevatte maar één single (Fool to Cry). Als vervanger voor Taylor wordt gebruik gemaakt van een aantal verschillende gitaristen, onder andere Ron Wood. Hij werd uiteindelijk gekozen als de nieuwe gitarist. Hij was ex-lid van de Faces, de band van Rod Stewart.
    Ron Wood.Door de opkomst van de punk nam de populariteit van de Stones af en lange tijd verdwenen zij uit de belangstelling. Om de jaren ´70 af te sluiten werd eind 1978 het album Some Girls uitgegeven. Het bevatte de hits Miss You en Beast of Burden. Met dit album zetten de Stones zich weer helemaal op de kaart. Het klinkt anders dan de voorgaande albums.

    De Jaren ´80:

    In 1980 kickte Richards definitief af van de drugs, en kon hij zich weer op de muziek gaan richten. Met Emotional Rescue werd een goed album uitgegeven. Het bevatte de hits She´s so Cold en Emotional Rescue. Ook begonnen de Stones nu echte videoclips te maken, in plaats van de gebruikelijke live-opnames.
    In 1981 kwam het succesvolle Tattoo You uit. Het bevatte de hits Start Me Up en Waiting on a Friend. De opname voor de nummers Tops, Waiting on a Friend en Start Me Up waren gemaakt voor het Goats Head Soup album, maar werden toen niet goed genoeg gevonden. Op die nummers is Mick Taylor dus op de gitaar, niet Ron Wood. Vervolgens kwam Undercover uit, met de kleine hit Undercover of the Night.

    Ruzie tussen Jagger en Richards:

    Mick Jagger, 63 jaar (links) en Keith Richards (62), afgelopen zaterdag in Parijs: muziek die de hartstocht zowel aanwakkert als kanaliseert.     Foto AP

    Mick Jagger begon een solocarrière, terwijl Richards juist door wilde met de Stones. De twee kregen ruzie, en de Rolling Stones leken nu definitief uit elkaar. Jagger nam voor Live Aid samen met David Bowie het nummer Dancing in the Street op. Het werd een grote hit. Ook Richards en Wood traden op op Live Aid, samen met Bob Dylan.
    In 1986 werd de ruzie tot ieders verbazing bijgelegd en werd Dirty Work uitgebracht. Het album bevatte geen enkele hit en viel erg tegen bij de Stones. Jagger en Richards leken weer ruzie te hebben en schenen de hoop te hebben opgegeven nog een goed album te maken.
    Toch besloten de Stones in 1989 weer een album uit te geven. Steel Wheels werd een vrij groot succes. Het album bevatte de hit Mixed Emotions. Ook Sad Sad Sad, Slippin´ Away en Rock and a hard Place werden een succes. Na de tour van Steel Wheels besloot Bill Wyman op te stappen. Hij ging een rustiger leven leiden. Weer gingen de Stones op zoek naar een vervanger, die pas 5 jaar later werd gevonden in de persoon van Darryl Jones. Hij is geen officieel lid, maar doet wel altijd mee.

    1990- heden:

    Met Darryl Jones werd een nieuw album opgenomen, genaamd Voodoo Lounge. Het werd een succes, met de hits Love is Strong en You got me Rocking. Ook de opvolger Bridges too Babylon(1997) werd een succes. Anybody seen my Baby werd eindelijk weer eens echt een grote hit. Ook Flip The Switch, Saint of Me en Out of Control waren succesvol.
    In 2002 werd er een compilatie album uitgebracht genaamd 40 Licks. Het bevatte alle hits van de Stones, en er stonden ook nog een aantal nieuwe nummers op. Don´t Stop werd een hit. Ook hier op volgde een tour.
    Mick JaggerIn 2006 werd er een nieuw studio album uitgebracht: A Bigger Bang. De bijbehorende tour was de langste (2005-2006-2007) en meest lucratieve tour van de Stones ooit. Ze reisden door Europa, Azië en de Verenigde Staten. In 2006 werd er ook nog een gratis concert op Copacabana Beach in Rio de Janeiro gegeven, waarbij naar schatting tussen de anderhalf en twee miljoen toeschouwers aanwezig waren.
    The Rolling Stones hebben dit jaar (2007) nog een Europese tournee gemaakt, met als grote primeur dat ze de spits afbeten in België op de weide van Werchter op 05 juni 2007.

    Grootste Hits:

    De 10 grootste hits van The Rolling Stones:

    1. (I Can´t Get No) Satisfaction - Out Of Our Heads
    2. Angie - Goats Head Soup
    3. Paint It, Black - Big Hits, High Tide & Green Grass
    4. It´s Only Rock & Roll (But I Like It) - It´s Only Rock & Roll
    5. Sympathy for the Devil - Beggar's Banquet
    6. Jumping Jack Flash - Single
    7. Honky Tonk Woman - Single
    8. Brown Sugar - Sticky Fingers
    9. You can´t always get what you want - Let it bleed
    10. Start Me Up - Tattoo You
    Naast deze nummers hadden de Stones nog veel meer grote hits, zoals The Last Time, Wild Horses en Miss You.

    Bezetting:
     
    Bandleden:



    Mick Jagger(1962-heden), zang, mondharmonica, gitaar.
    Keith Richards (1962-heden), gitaar, zang.
    Ron Wood (1976-heden), gitaar.
    Charlie Watts (1962-heden), drums, basdrum.
    Bill Wyman (1962-1990), bas, basgitaar, basdrum.
    Ian Stewart (1962-1964), piano
    Brian Jones (1962-1969), gitaar, piano, mondharmonica, sitar, tamboerijn, trommels.
    Mick Taylor (1969-1974), gitaar.

    Chronologische bezetting in tijdvakken:

    1962-1964: Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Bill Wyman, Charlie Watts en Ian Stewart
    1965-1968: Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Bill Wyman en Charlie Watts
    1969-1974: Mick Jagger, Keith Richards, Mick Taylor, Bill Wyman en Charlie Watts
    1975-1990: Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood, Bill Wyman en Charlie Watts
    1990-heden: Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood en Charlie Watts

    Trivia over bezetting:

    Brian Jones overleed in 1969, maar was kort daarvoor al ontslagen. De omstandigheden rond zijn overlijden zijn nooit opgehelderd, wat aanleiding is voor complottheorieën.
    Ian Stewart werd weggestuurd door manager Andrew Oldham omdat hij volgens deze niet bij het ruige imago van de groep paste. Hij speelde nog wel mee op de latere albums tot 1985. Daarom wordt hij vaak de the Sixth Stone ('de zesde Stone') genoemd.
    Mick Taylor, de opvolger van Jones, verliet de band omdat hij het gevoel had dat de andere bandleden hem pestten. The Stones was namelijk een bewegende band, en Taylor stond maar een beetje stil op het podium.
    In 1975 toerden de Stones tijdelijk met Ron Wood, een goede vriend. Maar uiteindelijk bleef hij.
    Bill Wyman stapte uit de band vanwege vliegangst. Hij werd opgevolgd door Darryl Jones, maar die is nooit officieel toegetreden tot de Rolling Stones.
    Bill Wyman´s vervanger was Darryl Jones, maar hij is geen officieel lid van The Stones.
     
    Charlie:

    Trivia:

    Uit een onderzoek bleek dat The Rolling Stones het meeste verdienen, de band verdiende in 2007 62 miljoen euro. Dat is meer dan de helft meer dan bijvoorbeeld Elton John, 50 Cent en Justin Timberlake.
    The Rolling Stones kregen in de periode 1986-2006 450 miljoen dollar uitbetaald aan royalties via Nederland, waar de band sinds 1971 zakelijk is gevestigd. Over dit bedrag betaalden ze 7 miljoen dollar belasting (1,6 %).[1]
    De Rolling Stones treden veel op met andere artiesten. Ze traden al op met onder andere Jimi Hendrix (1969), Muddy Waters (1971), Sheryl Crow (2003), Solomon Burke (2003), Justin Timberlake (2005) en AC/DC (2002).
    The Rolling Stones brengen graag dvd´s van hun toeren uit. Zo kwam er al een uit van de Forty Licks toer, maar in juni werd ook the Biggest Bang uitgebracht. Hierop staat de meest recente toer van de Stones




    Hier nog enkele sfeerbeelden van hun optreden op 5 juni 2007 op de weide in Werchter, waar natuurlijk onze bluesbrother Joeltje ook van de partij was!

    Image Hosted by ImageShack.us
    Image Hosted by ImageShack.us
    Image Hosted by ImageShack.us
    Image Hosted by ImageShack.us
    Image Hosted by ImageShack.us

    14-12-2007 om 16:52 geschreven door kunta kinte

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Vrij zijn brengt vreugde,
    alsof je opnieuw kunt beginnen.
    Geen angst meer, ongebonden
    en volgt er rust van binnen.

    Vrij zijn, tijd om te zingen
    en genieten van kleine dingen
    na verdrietige herinneringen
    die er aan vooraf gingen…..

    Vrij zijn, na alles wat gebeurd is
    kan je nog jaren bezighouden.
    Vrijheid bracht soms ook gemis,
    als anderen werden behouden…..

    Vrij zijn,….geen bezet gebied,
    maar ruimte waar vrede zal zijn.
    Toch blijft hier en daar de pijn,
    zorg en innerlijk verdriet.

    Vrij zijn, was de grootste wens
    van de onderdrukte mens!
    Laten we hieraan blijven denken
    en in liefde er aandacht aan schenken.

    12-12-2007 om 15:41 geschreven door kunta kinte

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Hollies----------------Long cool woman in a black dress.


    The Hollies
     is een Britse band uit de jaren zestig. Ze behoorden tot de succesvolste bands uit de "Britse invasie"-periode. De band wordt vaak geassocieerd met Manchester, omdat enkele leden van de band uit (de omgeving van) deze stad komen. De band zou vernoemd zijn naar Buddy Holly. Bassist Eric Haydock en zanger Allan Clarke hebben echter in interviews met BBC-radio aangegeven dat zij hun band hadden vernoemd naar de hulst (Engels: holly). De hulst werd gebruikt als kerstversiering in de kleedkamer van de club The Oasis, waar de band in december 1962 hun eerste optreden gaf. The Hollies werd ter plaatse bedacht om te kunnen worden aangekondigd. Het feit dat de groep in de jaren '80 om contractuele verplichtingen een lp uitbracht met louter Buddy Holly-covers versterkt het idee dat er een relatie zou zijn tussen Buddy en The Hollies.
    The Hollies is te herkennen aan de meerstemmige, harmonieuze zang. De groep was hierin duidelijk geïnspireerd door the Everly Brothers. Veel liedjes uit de begintijd zijn covers van rock-'n-rollhits, maar in de loop der jaren schreven ze vaker hun eigen teksten of werden tekstschrijvers van buitenaf (vooral Graham Gouldman, bekend van 10CC) aangetrokken.



    In 1962 werd de groep opgericht door zanger Allan Clarke en gitarist Graham Nash. Andere belangrijke leden uit de beginperiode van de band zijn onder andere Tony Hicks (gitaar), Eric Haydock (basgitaar) en Bobby Elliott (drums). Elliott wordt beschouwd als één van de beste Britse drummers. In 1966 werd Haydock vervangen door Bernie Calvert.
    In het midden van de jaren zestig scoorde de band een hele reeks aan hits, waaronder "I'm Alive", "Look Through Any Window", "I can't let go", "Bus Stop", "Stop Stop Stop", "Dear Eloise" en "Carrie Anne".
    In 1968 verliet Graham Nash de groep, om samen met David Crosby (uit the Byrds) en Stephen Stills (uit Buffalo Springfield) Crosby, Stills & Nash op te richten. Nash werd vervangen door Terry Sylvester (ex-Swinging Blue Jeans), en the Hollies scoorde met de nieuwe line-up een grote hit met "Sorry Suzanne".
    Na een album, gevuld met Bob Dylan-covers, bracht the Hollies "He Ain't Heavy... He's my Brother" uit, één van de grootste internationale hits van de groep. In 1971 verliet Clarke tijdelijk de groep. Hij werd vervangen door de Zweedse zanger Mikael Rickfors, met wie de groep onder andere de hit "The Baby" opnam.



    In 1972 keerde Clarke weer terug met "Long Cool Woman (In a Black Dress)", een Creedence Clearwater Revivalachtig rocknummer, waarin nu juist het handelsmerk van de groep, de 3-stemmige samenzang, ontbreekt. In 1973 kwamen de laatste twee grote hits van de groep uit, "The Day that Curly Billy Shot Down Crazy Sam McGee" (nummer één in Nederland) en "The Air That I Breathe".
    The Hollies brengt sindsdien sporadisch een album uit en geeft nog steeds concerten, met twee leden uit de originele bezetting: gitarist Tony Hicks en drummer Bobby Elliott (tevens elkaars zwager). In 1983 keerde Graham Nash voor één album terug. Allan Clarke stopte in 2000 met zingen, waarna zijn plaats werd overgenomen door Carl Wayne, leadzanger van The Move. In 2004 overleed Wayne echter aan kanker.
    Nadat in 2005 vanwege zijn succes voor een BBC-tv-productie ook gitarist/high harmonyvocalist Alan Coates de groep verlaat (1983-2005) treden twee nieuwelingen tot de groep toe: Steve Lauri (gitaar/vocals) en Peter Howarth (vocals/gitaar). Laatstgenoemde was voor die tijd een bekend musicalzanger.
    Onder invloed van beide jongelingen wordt in de loop van 2005 een volledig nieuwe cd opgenomen die onder de titel "Staying Power" vanaf februari 2006 te koop is. The Hollies heeft een uitgebreide eigen website onder www.hollies.co.uk. "Staying power" is het 25e album in de carrière van de groep. De groep treedt gemiddeld 3 avonden per week op, tot ver over de grenzen van Groot-Brittannië.


    12-12-2007 om 15:32 geschreven door kunta kinte

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Kost zo weinig!
    Image Hosted by ImageShack.us


    Het kost niet zoveel, iemand een glimlach te schenken,
    Of je hand op te steken voor een vriendelijke groet.
    Zoiets kan opeens de zon laten schijnen, in het hart van
    de mens, die je zomaar ontmoet.

    Het kost niet zoveel een hand uit te steken,
    Om een ander een beetje behulpzaam te zijn.
    Een dankbare blik is vaak de beloning,
    Al was de moeite, voor u slechts klein.

    Het kost niet zoveel om je hart wat te openen,
    Voor de mens om je heen in zijn vreugd en verdriet.
    Wees blij, dat je zo wat kan doen voor die ander
    Of is die ander je medemens niet?

    Het kost maar weinig, je arm om een schouder.
    Of alleen maar een zachte druk van een hand.
    `t Is vaak voor de ander of hij heel even in een
    klein paradijs is beland.

    Het kost zo weinig om een ander te geven,
    Iets wat je zelf ook zo heel graag ontvangt.
    Liefde, alleen door dat weg te schenken,
    Geef je iets waar ieder mens naar verlangt.

    10-12-2007 om 13:21 geschreven door kunta kinte

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michel Polnareff----------La poupee qui fait non.



    Hij is tegelijk de grootste gek en de grootste kluizenaar van het Franse chanson. Na 34jaar (!) kregen onze zuiderburen wat ze nooit meer verwachtten: de comeback van Michel Polnareff (62). 
    Hij wilde ooit met zijn auto de scène van de Parijse concertzaal Olympia op kunnen. Daarvoor moest dan wel een muur afgebroken worden. Toen de baas het weigerde, mocht hij prompt van Michel Polnareff zijn eigen zaal niet meer in.
    Voor zijn laatste plaat Kama Sutra, in 1990, kreeg de zingende krullenbol van zijn platenfirma 800nachten los in het Parijse hotel Royal Monceau. Hij speelde er in de gangen voetbal met Sting en nam op in de hotelbar na sluitingstijd. En dan is er die concertaffiche die hem in '72 met de billen bloot toonde. Een die Frankrijk zo schokte, dat Polnareff er voor de rechtbank voor veroordeeld werd en er een fikse boete voor moest betalen.
    Het verhaal van Michel Polnareff zit vol met dit soort anekdotes. Waar of niet, ze dragen alleen bij tot wat de man in Frankrijk geworden is: een absolute legende. Bij zijn comeback in het Parijse Bercy, begin deze maand, omschreef de serieuze krant Libération het zo: 'Serge Gainsbourg en Michel Polnareff zijn de enige twee die kunnen wedijveren om de titel van dé Franse popster van het einde van de twintigste eeuw.'
    Polnareff was in '66 met zijn eerste single in één klap beroemd. Ook bij ons scoorde hij meteen met La poupée qui fait non, dat hij in Londen opnam, met gitarist Jimmy Page van Led Zeppelin.
    Al snel was er ook schandaal, met L'amour avec toi, dat pas na tien uur 's avonds op de radio mocht. Er volgden nog veel meer hits, met die typische falsetstem, tot Polnareff opgelicht bleek door zijn manager en in '73 voor de Franse fiscus naar Amerika vluchtte. Het Californische Palm Springs is tot de dag van vandaag zijn woonplaats.



    Hij tekende in Amerika een contract met de legendarische Ahmet Ertegun en maakte Jesus for tonite met funkgrootmeester George Clinton. Het plaatje steeg zowaar tot 35 in de Amerikaanse hitparade. In '81 betekende het Franse album Bulles Polnareffs grootste succes: goed voor één miljoen verkochte exemplaren. Ondertussen werd de perfectionist met de zwakke ogen toch ook weer gespot in Frankrijk, wonend in een piepkleine kamer boven een café in een simpel dorpje.
    Op 23maart '73 stond de Howard Hughes van de Franse pop voor het laatst op een podium in Frankrijk. Op 26oktober '75 trad hij nog een keer op in Vorst Nationaal. Dat hij na 34jaar weer in Parijs zong, komt omdat hij genoeg had van de roddels. ,,Polnareff heeft niets meer te vertellen. Die verhalen raakten me, zelfs op zo'n afstand'', vertrouwde hij Libération toe.
    En zoals het hoort, verliep de comeback zoals dat alleen in Frankrijk kan. Polnareff stond in bloot bovenlijf met zijn 24-jarige zwarte vriendin Danyellah op de cover van Paris-Match. Er waren geruchten over een zwarte lijst met sterren die niét welkom waren, zoals Pascal Obispo en Thierry Ardisson. Maar Frankrijk ging plat. De 150.000tickets voor de tien avonden in het Parijse Bercy raakten moeiteloos verkocht.



    10-12-2007 om 12:48 geschreven door kunta kinte

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


     Welkom bij De Vrolijke Bloggers

    Welkom op mijn blog!
    Nieuws HLN
  • KIJK. Eerste helikopter op fossielvrije brandstof ter wereld is Belgisch: prijs en topsnelheid onthuld
  • KIJK. ‘Oatzempic’ is nieuwe wonderdrankje om af te vallen, maar is de TikTok-hype zo gezond? Diëtiste Sanne legt uit
  • Jaarlijks turen we anderhalve maand op smartphone: zo kan je je schermtijd flink terugschroeven
  • Sluit het gsm-abonnement als laatste af: wat met telecomabonnementen bij een overlijden?
  • Apple verwijdert WhatsApp op bevel van Chinese autoriteiten
  • Wat is het goedkoopste telecomabonnement om elke avond te kunnen streamen?
  • Elon Musk wil concurrentie aangaan met YouTube: X gaat tv-app lanceren
  • Vergeet ‘admin’ en ‘passw00rd’: met deze zes tips heb jij wél een veilig wachtwoord
  • Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne
  • Eindelijk: ook Telenet ondersteunt de eSIM voor smartphones, na Proximus en Orange

    Archief per week
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/12-20/12 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007

    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!