Lynne zet een leuk werkje met een tekstmasker op de groep en Gladys schrijft en lesje hoe jezelf een dergelijk masker kan maken met je eigen tekst. In dit werkje met Adorable Twins heb ik een laag met vrij lichte kleur uit mijn afbeelding (dekking 50%) genomen en daarop een laag met doorlopende zwarte tekst in een getrokken rechthoek gezet, die rechts en onder groter is, zodat de woorden niet te snel afbreken maar doorlopen. Een laagstijl schuine kant aan de tekst toevoegen. Die 2 lagen samengevoegd en je masker is klaar. De onderste laag is een achtergrond met structuur en de bovenste een tube met slagschaduw. Een rechthoekige selectie met doezelaar 50 px in het midden gedaan van de maskerlaag en delete en laagstijl gegeven van kleurbedekking wit.
Medelid Casalucas heeft een mooi masker en vraagt hoe dat te gebruiken. Bedankt voor het mooie masker. Het probleem is meestal een geschikte afbeelding te vinden. Ik heb dit masker geopend en aanpassen-negatief en dan de filter Mac's white remover gebruikt. Dan is ook je masker transparant. Afbeelding openen en het masker daarop plakken en schalen totdat een bepaald deel van de afbeelding het beste uitkomt in het masker. Ik heb dan nog kleurtoon-verzadiging toegepast. Ik heb maar een afbeelding uit mijn archief gekozen. Hier komt de afbeelding van het masker.
en nog eens een cracktextuur toegepast met uitleg van Pinokio op twee kale dameskoppen.
De textuur geopend en op mocus RGB gezet foto van de dames er bovenop de modus op "kleur doordrukken" en tenslotte de stijl "uitsluiting metmagenta" toegepast op beide lagen.
Hierbij met de veelhoeklasso zelf een aantal puntige kristallen tekenen en deze met een kleur vullen en dan nog allerlei bewerkingen volgens de les doen. De tip van deze les komt van medelid Gisèle, die op haar werkje 2 mooie tubes heeft geplakt en deze ook op de groep heeft gezet en daarvan heb ik er ook eentje gebruikt en dan nog een andere toegevoegd aan de linkerzijde van mijn werkje. Op de achtergrond heb ik een paar pesnelen teogepast. Ik toon hierna ook het voorbeeld van Gisèle en het mooie werkje van mijn vriendin Dansmarieke.
Leuke dingen kan men maken door een afbeelding met een textuur of structuur op een afbeelding te plakken. Een beetje opletten, dat de grootte gelijk is en de plekken waarop men de textuur wil tonen. Het voorbeeld van Makki met zijn model heb ik ook nagebootst en de textuur aan Makki gevraagd. Bedankt Makki voor de mooie texture.
Na het plakken van de textuurlaag de modus aanpassen. Hier heb ik puntlicht gebruikt, maar bij een andere afbeelding of andere structuur kan een andere modus mooier zijn, zoals fel licht, zwak licht, bedekken of kleur doordrukken en daarna eventueel een aanpassing in kleurtoon/verzadiging.
Hieronder nog eens een voorbeeld met de cracklaag van Pinokio, waar ik de modus kleur doordrukken heb toegepast.
Dan nog eentje met de texture van Makki met de modus bedekken. Ik heb wel met een groot zacht penseel op de textuurlaag het oog vrij gemaakt met het gummetje
Hieronder nog eentje met modus puntlicht
Ook Dansmarieke heeft een mooi werkje gemaakt met de texture van Makki.
Nog een ander voorbeeld met een afbeelding van bladeren als texture en de laagmodus op kleur doordrukken. Bij de ogen heb ik weer een gum met zacht penseel gebruikt om de structuur daarin te verwijderen.
Ja, dit is een combinatie van diverse dingen. Allereerst wil ik wel even melden, dat ik niet tegen het zien van bloed kan. Ik vind het al heel vervelend om bloed af te laten nemen. Er komt een lesje van druipend bloed op de mailgroep Photoshop en ik wilde daarmee toch een werkje maken. Het craquelé effect zat ook nog in mijn hoofd en de structuurlaag op de achtergrond kwam me al bekend voor en dat blijkt uit een PSP lesje te komen met de titel Craquelure en toen bedacht ik de druppel bloed van de ene opening in de andere te laten vloeien. Medelid Bobbieke heeft heel iets anders gemaakt en dat wil ik jullie ook niet onthouden. Ik wil het graag namaken en dan met rimpels in het plasje onderaan erbij. Heb zoiets al eens gemaakt met een druppel in een eidooier.
Dit is de wekelijkse les op de mailgroep Photoshop en de schrijfster is Lynne. Alle lagen maak je zelf met behulp van een filter uit Unlimited met diverse papertextures. De onderste laag heeft de texture striped paper coarse. Dan een rechthoek met de texture japanse paper en de hoekjes hebben de texture canvas coarse. Dan een rechthoek maken met een afbeelding en dan nog 2 kleine vierkantjes met een deel uit die afbeelding. Op de achtergrond nog een paar vormen plaatsen en tot slot een kader erom.
Bovenstaand werkje is gemaakt met behulp van een template, waarbij 2 openingen zijn in de witte omrandingen om eigen foto's te plakken, die je dan een beetje in model van het frame laat meebuigen. Dit soort templates worden meestal door medelid Lynne geplaatst op de groep en soms ook door Gladys, waarvoor mijn dank. Ik heb er eigen foto's in geplakt van een vis-BBQ in Langebaan aan de westkust van Zuid-Afrika. De foto's wat gebogen met de filter vervormen-schuin en met transformeren-verdraaien. Onderaan een kreeft geplakt.
Wekelijks stuurt medelid Pinokio een psd bestand door met afbeeldingen om daarvan een scrapwerkje samen te stellen. Ik maak niet veel scrapwerkjes, maar deze kon ik niet overslaan met mijn nicknaam, want de titel van deze scrap is Princess.
Op mijn werkje staat mijn lievelingshond met deze naam rechts op de foto, die gescand is, want toen had ik nog geen digitale camera. Princess is er vele jaren niet meer en haar dochter Tara ook niet. Het ras heet Weimaraner en ik ben er nog steeds verliefd op.
De roze kleuren heb ik aangepast aan de kleur van de honden en ik heb er nog een animatie op geplakt.
Nog een scrapwerkje gemaakt.
We hebben al weer 34 bestanden van Pinokio ontvangen en ik heb de materialen van nummer 4 gebruikt om een geboortekaartje te maken voor een familielid van Greenstuff.
Van Greenstuff ontvangen we een prachtig sjabloon van een opengeslagen boek, waarin je dan afbeeldingen kan plakken. Een groot succes op de mailgroep Photoshop, waar prachtige boeken zijn verschenen en ik wil die van Oldy graag hier plaatsen.
Ook Sunshine maakt er een mooi werkje mee. Heel knap om de tekst er zo mooi in te krijgen. Ze heeft dat met gereedschap verdaaioen gedaan. Er komt ook een tip van Makki om dit met tekst langs pad te doen en van Greenstuff met behulp van een verplaatsingsmap.
Hieronder volgt een werkje van mailvrienden van mij en trouwe blogbezoekers, die ook graag oefenen met Photoshop. Zij hebben de mooie boeken op mijn blog gezien en hebben zelf een boek gemaakt zonder het sjabloon waarover we op de mailgroep konden beschikken. Ook de tekst loopt mooi mee op de bladen. Knap gedaan Lea & Arsène.
Ik heb wel een andere tube van een dame gekozen. Het is ook met Photoshop te maken, alleen is er een basisvorm van PSP bij, maar zoiets is ook wel in Photoshop te vinden. Er wordt een filter van Unplugged Shapes toegepast. Ik had een foutje gemaakt en heb dat gelukkig met Photoshop kunnen herstellen, hetgeen me niet met PSP zou lukken, waar je niet een laag kan omlijnen. Daar kan je alleen alle samengevoegde lagen omlijnen.
Wat leuk om op dit bericht een reactie te krijgen van Kelly uit de mailgroep Photoshop, die ook veel van PSP weet en mij erop attent maakt, dat je wel elke laag in PSP apart kan omlijnen. Dan ga je naar Alles selecteren-selectie zwevend-selectie niet zwevend- selectie wijzigen-selectieranden selecteren en dan binnen een aantal pixels invullen, op nieuwe laag die rand vullen met een kleur en samenvoegen met de laag eronder en de selectie laten staan en oogje aan van de volgende laag met afbeelding en daarboven een nieuwe laag toevoegen, vullen met kleur en omlaag samenvoegen enz.
Deze week komen 41 inzendingen binnen voor het project IJskelder van Bobbieke.
Hieronder mijn inzending en heb alleen maar aan een ijsberen gedacht en zo dachten veel leden, want er zijn veel tubes met ijsberen op deze afbeelding geplakt. Ik heb een foto op Internet geveonden en zelf een tube gemaakt en zo ook van de zeehond. De tekst is gemaakt met een lesje bevroren tekst. De pegels ontstaan door een aantal keren de filter wind toe te passen
Hierna een prachtig werkje van Sonhortensia, die er veel werk van heeft gemaakt, bravo!
Ook heel knap gedaan met een combinatie van een lesje ijzige achtergrond van november 2006, dat ik toen niet heb gemaakt wegens tijdgebrek, maar Pncho wist zich dit nog te herinneren, dat ze dit werkje nog had.
Sunshine dacht aan een Ice Queen en Gazal heeft ook een mooie dame in de ijskelder geplaatst hieronder.
Makki stuurt een lesje naar de mailgroep om een stoppelbaard te maken. Je maakt een selectie op het gezicht en dan zijn er 2 lagen met diverse instellingen om dit effect te verkrijgen en in het voorbeeld van Makki zijn waarden van die instellingen gegeven, maar dat pakt bij mij heel anders uit. Ik heb dit zeker 10 keer moeten herhalen met steeds een andere instelling tot het een beetje op een stoppelbaard lijkt. Of Paul Newman er blij mee zal zijn, geen idee, maar hij blijft glimlachen.
Grasspriet vertaalt dit meteen en dit is een leuke les om te maken. Hoef er niet zo bij na te denken en er is een psd bestand bij met 7 selecties in een kanaal en het is een kwestie van die selecties laden en te vullen met een kleur of verloop, maar ik heb een goudpatroon genomen, omdat dat goed past bij de afbeelding van de achtergrond. Op Internet een afbeelding van San Marco plein gevonden. Ik vind Venetië een ideale stad voor verliefden, maar ja, je kan overal verliefd worden hoor.
Ik heb iets meer frames genomen en er 15 tussengevoegd i.p.v. 10.
Je start met 2 frames en er is een laag vulling met de zwarte cirkel.
In frame 1 wordt die cirkel helemaal naar links geschoven, zodat je de maan helemaal ziet en in frame 2 wordt de laag naar rechts voorbij de maan geschoven en dan gaan we een aantal frames tussenvoegen. Het lesje is zeer duidelijk en niet zo lang, was leuk om te maken en Grasspriet bedankt voor de vertaling, hoewel ik dit soort lessen ook zonder de vertaling kan volgen, maar het is toch fijn, dat je dit allemaal voor de groep doet.
Op de mailgroep komt deze prachtige handeling om van een foto een schets te maken en aan het einde heb je dan 3 lagen. De originele afbeelding staat bovenaan en de dekking is 20%, waardoor de schets een beetje kleur heeft. De onderste laag staat in het grijs door minder verzadiging te geven en de middelste laag staat in negatief en modus kleur tegenhouden, waarbij met de filter vervagen de afbeelding terug wordt gehaald. Hieronder nog eens, maar ik heb het oogje van de middelste laag UIT gedaan en de originele tube erop geplakt.
Nog eentje gemakt met een afbeelding van Dansmarieke.
Een herhaling van een lesje van Bobbieke uit februari 2007, maar nu met andere afbeeldingen. Er wordt gebruik gemaakt van de filter Toadies Plain Mosaic2 en in het kader de filter Simple- quick tile. De tube van de schoen in dezelfde kleur gezet met laagstijl kleurbedekking en modus kleur.
Er staan helaas een paar kleine foutjes in, die je op het verkeerde been kunnen zetten, maar ik ben daar toch wel uitgekomen door de kennis die ik heb. Goed naar het voorbeeld kijken en dan maar proberen na te maken. De hoogte van de afbeelding moet echt wel 30 pixels meer zijn en de printscreens van de onderlegger geeft de indruk dat enkele hartjes niet geroteerd worden, terwijl dit in het voorbeeld duidelijk te zien is. Ik heb nog andere tubes van de kurk en feeën gekozen.
Van medelid Gladys een prachtig sjabloon ontvangen, dat je als een scrapwerkje in elkaar kan zetten en dan selecteer je het witte doek en plak daar een afbeelding in. Omdat ik Toscane een schilderachtige streek vind, heb ik op Internet een afbeelding gezocht en daarop een handeling Water Color Tint Action toegepast. Ik kreeg een leuke reactie van Flory, die dol is op Italië en zij wist me te vertellen hoe dit plaatsje heet en stuurt me een foto. Dit is een afbeelding van San Gimignano. Bedankt Flory!