Shakshuka
1 ui
2 tenen knoflook
1 zoete puntpaprika
15 gr. verse platte peterselie
2 el. olijfolie
½ el paprikapoeder
1 el komijnzaad
800 gr. gepelde tomaten in blik
4 eieren
volkorenpita's
15 gr. verse koriander
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, snijd
in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in
dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn.
Verwarm de olie in de grote koekenpan (of hapjespan) op middelhoog vuur.
Fruit de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, paprika, peterselie,
paprikapoeder en het komijnzaad 2 min. mee.
Doe de gepelde tomaten bij het ui- paprikamengsel. Plet ze iets met een lepel
tegen de zijkant van de pan. Schep om, breng op smaak met peper en zout
en breng aan de kook. Laat 10 min. zacht koken. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak een kuiltje in het tomatenmengsel met de achterkant van een lepel en
breek er voorzichtig een ei boven. Herhaal dit met de rest van de eieren.
Bestrooi elk ei licht met peper. Leg de deksel op de pan en laat het
mengsel 5-7 min. zacht koken, tot het eiwit net is gestold.
Verwarm de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen
de koriander fijn. Bestrooi de shakshuka met de koriander
en serveer het gerecht met de pita’s.
Eet smakelijk
|