Gezondheid
Inhoud blog
  • Gezonde voeding.
  • Hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterolpeil.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst. Vervolg.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst, Paniekaanvallen.
  • Depressie, Burnout, Autisme, Nierfalen, Nierdialyse, CVS.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Pijn & Stress
    15-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melk en melkproducten in onze voeding

    Melk en melkproducten in onze voeding.

     

    Zoals uit de meeste van de voorgaande artikels blijkt, is melk en de daarvan afgeleide producten, één van de belangrijkste oorzaken voor de verstoring van de zuur/base verhouding in het lichaam. Nochthans worden melk en melkproducten, in wetenschappelijke middens aangeprezen als, absoluut noodzakelijk voor het verkrijgen van sterke beenderen. Ik wil dan ook met dit artikel trachten aan te tonen, dat de mens geen melk en melkproducten nodig heeft om sterke beenderen te verkrijgen en dat ze bovendien op lange termijn schadelijk zijn voor de gezondheid.

     

    Natuurlijke argumenten voor het “NIET” gebruiken van melk en melkproducten.

     

    Vooreerst wil ik er u op wijzen, dat de enige melk die goed is voor de mens, moedermelk is. Indien nu, melk en de daarvan afgeleide producten, nodig zouden zijn voor de mens, dan zou in een natuur die zelf streeft naar evenwicht, voorzien zijn dat onze moeder tot het einde van haar dagen borstvoeding zou kunnen geven. Dit is echter niet zo, wat duidelijk een aanwijzing is voor het feit dat melk niet nodig is voor het verdere leven van de mens.

     

    Ook is het in het dagelijkse leven zo, dat een baby bij het overschakelen van borstvoeding naar vaste voeding, langzaam zijn gebit, de zogenaamde melktandjes, gaat vervangen door een steviger gebit dat die vaste voeding kan verwerken. In de natuur is dus klaar en duidelijk voorzien, dat melk en zelfs moedermelk, na een bepaalde periode in het leven, niet meer nodig is voor een gezond en evenwichtig leven van de mens.

     

    De lengte van de periode voor het gebruiken van moedermelk zal, voor een mens die leeft in natuurlijke omstandigheden, voor een groot deel bepaald worden door de aanwezigheid van voldoende ander vast voedsel in zijn leefomgeving. Is er schaarste aan vast voedsel, dan kan de periode voor het geven van borstvoeding al vlug oplopen tot 3 en meer jaar. In dit geval echter, kan men borstvoeding aanzien als een aanvullende voeding, die alnaargelang het kind ouder zal worden, zal afnemen in hoeveelheid en frekwentie voor het geven van borstvoeding.

     

    Nog geen 20 jaar geleden was het echter zo, dat men aan jonge moeders de raad gaf, om geen borstvoeding maar flessenvoeding te geven. Aan de vrouwen die dat deden gaf men dan een medicijn om de melkproductie te onderdrukken. Men besefte toen echter niet, mogelijk zelfs heden ten dage nog altijd niet, dat men hierdoor de hormonale werking van het lichaam verstoorde.

     

    Deze verstoring, is volgens mijn bescheiden mening, één van de mogelijke oorzaken voor het heden ten dage veelvuldig voorkomen van borstkanker bij vrouwen. Gelukkig is er een evolutie ten goede en geven meer en meer jonge moeders nu borstvoeding.

     

    We zullen nu nog moeten trachten om, de periode voor overschakeling naar vaste voeding, op een geleidelijke en natuurlijke manier te laten verlopen. Vooral voor de buiten huis werkende vrouw kan dit een probleem vormen. Ook, omdat men het geven van borstvoeding in het openbaar, in veel landen nog aanziet, ik zou bijna zeggen als “Heiligschennis”, kan dit ook dienaangaande voor problemen zorgen. Het afkolven van de moedermelk en bewaring in de koelkast tot op het ogenblik van gebruik, kan hier voor een tijdelijke en degelijke oplossing zorgen.

     

    Gaan we in de tijd terug naar het leven van de oermens, dan kunnen we ook stellen, dat een in het wild levende koe zich zeker niet zal laten melken door de mens.

     

    Indien melk echt nodig zou zijn voor de mens, hoe komt het dan dat zelfs een kalf maar een beperkte periode melk van haar eigen moeder gebruikt en dat een koe maar een bepaalde periode melk produceert?

     

    Ook bij een kalf is er een evolutie waar te nemen in het zogen van melk bij de koe. Een pasgeboren kalf gebruikt vlak na de geboorte enkel melk als voeding. Langzaamaan zal het kalf echter, wanneer het begint te grazen, minder en minder melk gaan gebruiken. De status van melk evoleert dan van, enige voeding naar bijvoeding. Uiteindelijk zal het kalf geen melk meer gebruiken als voeding.

     

    De samenstelling van melk en melkproducten.

     

    Wanneer we op internet of waar dan ook, eens gaan opzoeken wat de samenstelling van melk en melkproducten is, dan vinden daar zeer weinig van terug. Buiten “Calcium” (kalk), vet, mineralen, eiwitten en bepaalde vitamines, wordt er weinig of niets weergegeven.

     

    Wanneer we de verpakkingen van melk eens van naderbij bekijken, dan zien we wel een vermelding van de hoeveelheid vetten die in melk aanwezig zijn en een opsplitsing van de verzadigde en onverzadigde vetten. De verzadigde vetten zijn duidelijk meer aanwezig dan de onverzadigde. Nochthans wordt algemeen aangenomen, dat te veel verzadigde vetten schadelijk zijn voor de gezondheid, vooral dan voor het hart en de bloedvaten.

     

    Over HDL en LDL cholesterol en hormonen is er weinig of niets terug te vinden. Zelf ben ik er echter van overtuigd, dat zeker een aantal van deze stoffen aanwezig zijn in melk en de talloze melkproducten.

     

    Ik persoonlijk ben ervan overtuigd, dat in melk hormonen zitten. Ik denk hier dan meer bepaald aan hormonen die eigen zijn aan de koe, maar ook aan hormonen die gebruikt worden in de veeteelt bij het fokken van de dieren. Volgens mijn persoonlijke bevindingen, werken deze hormonen negatief in op de werking van de schildklier van de mens, waardoor zijn lichaamsgewicht gaat toenemen en ook zijn energieniveau gaat dalen.

     

    In het boek “Homo Energeticus van Dr. Peter Aelbrecht Standaard Uitgeverij, ISBN 978 90 02 22328 0” heb ik voor een deel de bevestiging van mijn overtuiging gevonden. Volgens Dr. P. Aelbrecht zitten er in koemelk groeihormonen die een kalf in één jaar tijd 100 kg in gewicht doen toenemen.

     

    Aangezien nu de laatste 50 à 60 jaar het gebruik van melk en melkproducten enorm is toegenomen, kan dit mogelijk samen met de overmatige consumptie van suikerrijke voeding en drank, gedeeltelijk een verklaring zijn voor de abnormale toename van het lichaamsgewicht van de hedendaagse mens.

     

    De verontreiniging van melk en melkproducten.

     

    Wat de verontreiniging van melk en melkproducten betreft vinden we helemaal niets terug in de analyse van die melk en melkproducten. Ik denk hier meer bepaald aan resten van medicijnen die gebruikt worden in de veeteelt zoals hormonen, antibiotica, enz.

     

    Zo las ik een tijdje geleden in een tijdschrift (ik weet niet goed meer welk), dat bij een analyse van het water van de Schelde, men in verhouding meer vrouwelijke hormonen heeft teruggevonden dan dat er aanwezig zijn in het lichaam van een zwangere vrouw.

     

    Verder denk ik aan resten van herbicieden, pesticieden, fungicieden, nematocieden en meststoffen die in de landbouw gebruikt worden voor de aanmaak van het voedsel voor de koe. Van een aantal van die herbicieden, fungicieden, nematocieden en pesticieden is namelijk geweten, dat ze kanker kunnen veroorzaken en een hormonale uitwerking kunnen hebben op het lichaam van de mens.


    Indien er 30 jaar na het invoeren van het verbod, om nog "DDT" te gebruiken in de landbouw, volgens wetenschappelijk onderzoek nog resten zijn terug te vinden in moedermelk, dan zitten die met grote waarschijnlijkheid ook in andere melk en melkproducten.
     

    Wil je hierover meer weten, dan raad ik u aan, om het Nederlandstalig tijdschrift “SCIENTIFIC AMERICAN” nummer 1 van 2011 te lezen. Op blz 30 vind u dan het artikel “De dreiging van de hormoonverstoorders”. Het artikel gaat meer bepaald over synthetische stoffen die in het millieu zijn terechtgekomen.

     

    Sommige van deze stoffen, namelijk de “Endocriene disruptors”, bootsen het gedrag van natuurlijke hormonen na en werken alzo in op de ontwikkeling en de voortplanting van mens en dier. Bij mannelijke alligators in Florida heeft men alzo kunnen vaststellen dat ze, tengevolge van de vervuiling met insecticieden een verkleinde penis hadden en ook afwijkingen aan de testikels vertoonden.

     

    Stof genoeg dus om eens na te denken over de geweldige toename van homoseksualiteit bij mannen en vrouwen die de laatste jaren heeft plaatsgevonden.

     

    Ook van medicijnen die door de mens gebruikt worden, vind ik niets terug in die analyses. Nochthans heeft men een aantal jaren terug, bij een gericht onderzoek van het drinkwater in Nederland, bij 15 van de 22 medicijnen die men zocht, aantoonbare resten teruggevonden in dat drinkwater. Bron: Het tijdschrift “Gezond NU, een uitgave van Mix Media, Postbus 134, 3840 AC Harderwijk Nederland”.

     

    Als ik dan bedenk dat het meeste drinkwater van een koe uit een waterput wordt opgepompt, of afkomstig is van een vijver of een gracht, dan ben ik er van overtuigd, dat dit water nog meer bezoedeld zal zijn dan het Nederlandse drinkwater. Ik ben er dan ook nagnoeg zeker van, dat er van die medicijnen ook wel resten in melk en melkproducten zullen terug te vinden zijn.

     

    Besluit

     

    Voor mij persoonlijk, zijn alleen al de natuurlijke argumenten voor het niet gebruiken van melk en melkproducten, voldoende om er geen of nog zo weinig mogelijk van te gebruiken als voeding. Zeker wanneer men een chronische ziekte heeft wil ik aanraden om totaal geen melk en melkproducten meer te gebruiken.

     

    Alleen al het stoppen van de consumptie van melk en melkproducten zal op termijn (1 à 3 maanden) een stabilisatie of een verbetering van de gezondheid bewerkstelligen. Afhankelijk van het stadium waarin de ziekte is geëvolueerd, kan er ook nog een zekere regeneratie of mate van genezing optreden.

     

    Volgens mijn persoonlijke bevindingen, vormen de consumptie van melk en melkproducten, de hoofdoorzaak van heel wat chronische ziekten. Zoals daar zijn, heel wat hart- en vaatziekten, arteriosclerose (De placque in de aders bestaat voor meer dan 90% uit calcium of met andere woorden kalk, dat overvloedig in melk en melkproducten aanwezig is), diabetes, epilepsie, ALS, SMA, de ziekte van Alzheimer of dementie, MS, langzaam tot stand gekomen verlammingen en mogelijk nog andere onverklaarbare en/of ongeneeslijke ziekten.

     

    Persoonlijk ben ik er van overtuigd, dat men er nooit in zal slagen om deze ziekten te genezen, indien men eerst niet volledig stopt met de consumptie van melk en melkproducten.

     

    Alleen gericht wetenschappelijk onderzoek naar de aanwezigheid in melk van de hier genoemde stoffen kan aantonen of het gebruik van melk en melkproducten al dan niet verantwoord is voor de mens.

     

    Ik persoonlijk ben er van overtuigd, dat melk en melkproducten niet geschikt zijn als voedsel voor de mens en dat ze bovendien op lange termijn zeer schadelijk zijn voor de gezondheid.

    Dit artikel maakt deel uit van de blogs http://blog.seniorennet.be/s1s0i9k en http://blog.seniorennet.be/s8s0i9k waarop je nog andere uiteenzettingen kan vinden over gezondheidsproblemen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 27/03-02/04 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 09/11-15/11 2020
  • 15/04-21/04 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 05/03-11/03 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 23/03-29/03 2015
  • 27/10-02/11 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 21/10-27/10 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 20/07-26/07 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!