Gezondheid
Inhoud blog
  • Gezonde voeding.
  • Hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterolpeil.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst. Vervolg.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst, Paniekaanvallen.
  • Depressie, Burnout, Autisme, Nierfalen, Nierdialyse, CVS.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Pijn & Stress
    15-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melk en melkproducten in onze voeding

    Melk en melkproducten in onze voeding.

     

    Zoals uit de meeste van de voorgaande artikels blijkt, is melk en de daarvan afgeleide producten, één van de belangrijkste oorzaken voor de verstoring van de zuur/base verhouding in het lichaam. Nochthans worden melk en melkproducten, in wetenschappelijke middens aangeprezen als, absoluut noodzakelijk voor het verkrijgen van sterke beenderen. Ik wil dan ook met dit artikel trachten aan te tonen, dat de mens geen melk en melkproducten nodig heeft om sterke beenderen te verkrijgen en dat ze bovendien op lange termijn schadelijk zijn voor de gezondheid.

     

    Natuurlijke argumenten voor het “NIET” gebruiken van melk en melkproducten.

     

    Vooreerst wil ik er u op wijzen, dat de enige melk die goed is voor de mens, moedermelk is. Indien nu, melk en de daarvan afgeleide producten, nodig zouden zijn voor de mens, dan zou in een natuur die zelf streeft naar evenwicht, voorzien zijn dat onze moeder tot het einde van haar dagen borstvoeding zou kunnen geven. Dit is echter niet zo, wat duidelijk een aanwijzing is voor het feit dat melk niet nodig is voor het verdere leven van de mens.

     

    Ook is het in het dagelijkse leven zo, dat een baby bij het overschakelen van borstvoeding naar vaste voeding, langzaam zijn gebit, de zogenaamde melktandjes, gaat vervangen door een steviger gebit dat die vaste voeding kan verwerken. In de natuur is dus klaar en duidelijk voorzien, dat melk en zelfs moedermelk, na een bepaalde periode in het leven, niet meer nodig is voor een gezond en evenwichtig leven van de mens.

     

    De lengte van de periode voor het gebruiken van moedermelk zal, voor een mens die leeft in natuurlijke omstandigheden, voor een groot deel bepaald worden door de aanwezigheid van voldoende ander vast voedsel in zijn leefomgeving. Is er schaarste aan vast voedsel, dan kan de periode voor het geven van borstvoeding al vlug oplopen tot 3 en meer jaar. In dit geval echter, kan men borstvoeding aanzien als een aanvullende voeding, die alnaargelang het kind ouder zal worden, zal afnemen in hoeveelheid en frekwentie voor het geven van borstvoeding.

     

    Nog geen 20 jaar geleden was het echter zo, dat men aan jonge moeders de raad gaf, om geen borstvoeding maar flessenvoeding te geven. Aan de vrouwen die dat deden gaf men dan een medicijn om de melkproductie te onderdrukken. Men besefte toen echter niet, mogelijk zelfs heden ten dage nog altijd niet, dat men hierdoor de hormonale werking van het lichaam verstoorde.

     

    Deze verstoring, is volgens mijn bescheiden mening, één van de mogelijke oorzaken voor het heden ten dage veelvuldig voorkomen van borstkanker bij vrouwen. Gelukkig is er een evolutie ten goede en geven meer en meer jonge moeders nu borstvoeding.

     

    We zullen nu nog moeten trachten om, de periode voor overschakeling naar vaste voeding, op een geleidelijke en natuurlijke manier te laten verlopen. Vooral voor de buiten huis werkende vrouw kan dit een probleem vormen. Ook, omdat men het geven van borstvoeding in het openbaar, in veel landen nog aanziet, ik zou bijna zeggen als “Heiligschennis”, kan dit ook dienaangaande voor problemen zorgen. Het afkolven van de moedermelk en bewaring in de koelkast tot op het ogenblik van gebruik, kan hier voor een tijdelijke en degelijke oplossing zorgen.

     

    Gaan we in de tijd terug naar het leven van de oermens, dan kunnen we ook stellen, dat een in het wild levende koe zich zeker niet zal laten melken door de mens.

     

    Indien melk echt nodig zou zijn voor de mens, hoe komt het dan dat zelfs een kalf maar een beperkte periode melk van haar eigen moeder gebruikt en dat een koe maar een bepaalde periode melk produceert?

     

    Ook bij een kalf is er een evolutie waar te nemen in het zogen van melk bij de koe. Een pasgeboren kalf gebruikt vlak na de geboorte enkel melk als voeding. Langzaamaan zal het kalf echter, wanneer het begint te grazen, minder en minder melk gaan gebruiken. De status van melk evoleert dan van, enige voeding naar bijvoeding. Uiteindelijk zal het kalf geen melk meer gebruiken als voeding.

     

    De samenstelling van melk en melkproducten.

     

    Wanneer we op internet of waar dan ook, eens gaan opzoeken wat de samenstelling van melk en melkproducten is, dan vinden daar zeer weinig van terug. Buiten “Calcium” (kalk), vet, mineralen, eiwitten en bepaalde vitamines, wordt er weinig of niets weergegeven.

     

    Wanneer we de verpakkingen van melk eens van naderbij bekijken, dan zien we wel een vermelding van de hoeveelheid vetten die in melk aanwezig zijn en een opsplitsing van de verzadigde en onverzadigde vetten. De verzadigde vetten zijn duidelijk meer aanwezig dan de onverzadigde. Nochthans wordt algemeen aangenomen, dat te veel verzadigde vetten schadelijk zijn voor de gezondheid, vooral dan voor het hart en de bloedvaten.

     

    Over HDL en LDL cholesterol en hormonen is er weinig of niets terug te vinden. Zelf ben ik er echter van overtuigd, dat zeker een aantal van deze stoffen aanwezig zijn in melk en de talloze melkproducten.

     

    Ik persoonlijk ben ervan overtuigd, dat in melk hormonen zitten. Ik denk hier dan meer bepaald aan hormonen die eigen zijn aan de koe, maar ook aan hormonen die gebruikt worden in de veeteelt bij het fokken van de dieren. Volgens mijn persoonlijke bevindingen, werken deze hormonen negatief in op de werking van de schildklier van de mens, waardoor zijn lichaamsgewicht gaat toenemen en ook zijn energieniveau gaat dalen.

     

    In het boek “Homo Energeticus van Dr. Peter Aelbrecht Standaard Uitgeverij, ISBN 978 90 02 22328 0” heb ik voor een deel de bevestiging van mijn overtuiging gevonden. Volgens Dr. P. Aelbrecht zitten er in koemelk groeihormonen die een kalf in één jaar tijd 100 kg in gewicht doen toenemen.

     

    Aangezien nu de laatste 50 à 60 jaar het gebruik van melk en melkproducten enorm is toegenomen, kan dit mogelijk samen met de overmatige consumptie van suikerrijke voeding en drank, gedeeltelijk een verklaring zijn voor de abnormale toename van het lichaamsgewicht van de hedendaagse mens.

     

    De verontreiniging van melk en melkproducten.

     

    Wat de verontreiniging van melk en melkproducten betreft vinden we helemaal niets terug in de analyse van die melk en melkproducten. Ik denk hier meer bepaald aan resten van medicijnen die gebruikt worden in de veeteelt zoals hormonen, antibiotica, enz.

     

    Zo las ik een tijdje geleden in een tijdschrift (ik weet niet goed meer welk), dat bij een analyse van het water van de Schelde, men in verhouding meer vrouwelijke hormonen heeft teruggevonden dan dat er aanwezig zijn in het lichaam van een zwangere vrouw.

     

    Verder denk ik aan resten van herbicieden, pesticieden, fungicieden, nematocieden en meststoffen die in de landbouw gebruikt worden voor de aanmaak van het voedsel voor de koe. Van een aantal van die herbicieden, fungicieden, nematocieden en pesticieden is namelijk geweten, dat ze kanker kunnen veroorzaken en een hormonale uitwerking kunnen hebben op het lichaam van de mens.


    Indien er 30 jaar na het invoeren van het verbod, om nog "DDT" te gebruiken in de landbouw, volgens wetenschappelijk onderzoek nog resten zijn terug te vinden in moedermelk, dan zitten die met grote waarschijnlijkheid ook in andere melk en melkproducten.
     

    Wil je hierover meer weten, dan raad ik u aan, om het Nederlandstalig tijdschrift “SCIENTIFIC AMERICAN” nummer 1 van 2011 te lezen. Op blz 30 vind u dan het artikel “De dreiging van de hormoonverstoorders”. Het artikel gaat meer bepaald over synthetische stoffen die in het millieu zijn terechtgekomen.

     

    Sommige van deze stoffen, namelijk de “Endocriene disruptors”, bootsen het gedrag van natuurlijke hormonen na en werken alzo in op de ontwikkeling en de voortplanting van mens en dier. Bij mannelijke alligators in Florida heeft men alzo kunnen vaststellen dat ze, tengevolge van de vervuiling met insecticieden een verkleinde penis hadden en ook afwijkingen aan de testikels vertoonden.

     

    Stof genoeg dus om eens na te denken over de geweldige toename van homoseksualiteit bij mannen en vrouwen die de laatste jaren heeft plaatsgevonden.

     

    Ook van medicijnen die door de mens gebruikt worden, vind ik niets terug in die analyses. Nochthans heeft men een aantal jaren terug, bij een gericht onderzoek van het drinkwater in Nederland, bij 15 van de 22 medicijnen die men zocht, aantoonbare resten teruggevonden in dat drinkwater. Bron: Het tijdschrift “Gezond NU, een uitgave van Mix Media, Postbus 134, 3840 AC Harderwijk Nederland”.

     

    Als ik dan bedenk dat het meeste drinkwater van een koe uit een waterput wordt opgepompt, of afkomstig is van een vijver of een gracht, dan ben ik er van overtuigd, dat dit water nog meer bezoedeld zal zijn dan het Nederlandse drinkwater. Ik ben er dan ook nagnoeg zeker van, dat er van die medicijnen ook wel resten in melk en melkproducten zullen terug te vinden zijn.

     

    Besluit

     

    Voor mij persoonlijk, zijn alleen al de natuurlijke argumenten voor het niet gebruiken van melk en melkproducten, voldoende om er geen of nog zo weinig mogelijk van te gebruiken als voeding. Zeker wanneer men een chronische ziekte heeft wil ik aanraden om totaal geen melk en melkproducten meer te gebruiken.

     

    Alleen al het stoppen van de consumptie van melk en melkproducten zal op termijn (1 à 3 maanden) een stabilisatie of een verbetering van de gezondheid bewerkstelligen. Afhankelijk van het stadium waarin de ziekte is geëvolueerd, kan er ook nog een zekere regeneratie of mate van genezing optreden.

     

    Volgens mijn persoonlijke bevindingen, vormen de consumptie van melk en melkproducten, de hoofdoorzaak van heel wat chronische ziekten. Zoals daar zijn, heel wat hart- en vaatziekten, arteriosclerose (De placque in de aders bestaat voor meer dan 90% uit calcium of met andere woorden kalk, dat overvloedig in melk en melkproducten aanwezig is), diabetes, epilepsie, ALS, SMA, de ziekte van Alzheimer of dementie, MS, langzaam tot stand gekomen verlammingen en mogelijk nog andere onverklaarbare en/of ongeneeslijke ziekten.

     

    Persoonlijk ben ik er van overtuigd, dat men er nooit in zal slagen om deze ziekten te genezen, indien men eerst niet volledig stopt met de consumptie van melk en melkproducten.

     

    Alleen gericht wetenschappelijk onderzoek naar de aanwezigheid in melk van de hier genoemde stoffen kan aantonen of het gebruik van melk en melkproducten al dan niet verantwoord is voor de mens.

     

    Ik persoonlijk ben er van overtuigd, dat melk en melkproducten niet geschikt zijn als voedsel voor de mens en dat ze bovendien op lange termijn zeer schadelijk zijn voor de gezondheid.

    Dit artikel maakt deel uit van de blogs http://blog.seniorennet.be/s1s0i9k en http://blog.seniorennet.be/s8s0i9k waarop je nog andere uiteenzettingen kan vinden over gezondheidsproblemen.

    15-07-2011, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    11-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ziekte van Parkinson

    De ziekte van Parkinson.

     

    Net als bij epilepsie is deze ziekte het gevolg van een ontzuring van de lichaamsvochten, een zeer zware allergie voor melk en melkproducten en een tekort aan kalium in het lichaam.

     

    Bij personen die de ziekte van Parkinson hebben, is echter die ontzuring en de allergie voor melk en melkproducten nog sterker aanwezig in het lichaam dan bij epilepsie. We spreken hier over een zuur/base verhouding van 10/90 tot 5/95, waar die normaal 35/65 moet zijn.

     

    Ook de allergische reactie voor melk en melkproducten kan hier al vlug oplopen tot 95 % en meer, daar waar die voor een perfect gezonde persoon ongeveer 3% is. Dat wil met andere woorden zeggen, dat alle melk en melkproducten als het ware puur vergif zijn voor mensen met de ziekte van Parkinson. Alles wat ze gebruiken van melk en melkproducten kan dan ook zeer negatief inwerken op hun gezondheid.

     

    Door de geringe lichamelijke activiteit die meestal met deze ziekte gepaard gaat en de stress die daardoor optreed, ontstaat er ook meestal, tengevolge van een zeer oppervlakkige ademhaling, een groot tekort aan zuurstof in het lichaam, waardoor de celwerking vooral in de hersenen in het gedrang komt.

     

    Behandeling

     

    Net zoals bij epilepsie bestaat de behandeling dan ook uit het optimaliseren van de hoeveelheid kalium en calcium in het lichaam en een gecontroleerde ademhaling om het zuurstoftekort op te heffen.

     

    Om dit te bereiken dienen we het volgende te doen:

     

    • Schrap de consumptie van alle melk en melkproducten volledig uit uw voeding. Onder melkproducten verstaan we alles wat gemaakt is van melk zoals, roomboter, platte kaas, harde kaas, smeerkaas, kwark, room, yoghurt, crème fraiche, crème au beurre, pudding, ijsroom, enz.
    • Gebruik ook geen voedingssupplementen en geneesmiddellen meer die calcium bevatten.
    • Eet veel groenten, fruit, in beperkte mate koolhydraten zoals brood/deegwaren en eiwitten zoals vlees en vis.
    • Neem gedurende 3 weken afwisselend de volgende drie Schuesslerzouten in. ’s morgens 5 tabletjes “Kalium Mutiaticum” op de tong laten smelten, ’s middags 5 tabletjes “Kalium Phosphoricum” en ’s avonds 5 tabletjes “Kalium Sulfuricum”. De zouten worden in België aangemaakt door de firma UNDA en kunnen bij uw apotheker afgehaald of besteld worden.
    • Doe dagelijks 10 tot 15 cyclussen van de vierkante ademhaling (5 tot 6 tellen per fase), dit om de hoeveelheid zuurstof in uw lichaam te optimaliseren en de celwerking te verbeteren. De techniek van de vierkante ademhaling werd reeds in een ander artikel van deze blogs beschreven.

     

    Zonder het schrappen van melk, melkproducten, voedingssupplementen en geneesmiddellen die calcium bevatten is er zeker geen genezing of verbetering van uw gezondheid mogelijk.

     

    Alleen al het schrappen van alle melk, melkproducten, voedingssupplementen en geneesmiddellen die veel calcium bevatten, zal op een termijn van 1 tot 3 maanden minstens een stabilisering en met grote waarschijnlijkheid een verbetering van uw gezondheid en energiepeil bewerstelligen.

     

    Indien men volledig doet wat hierboven aangegeven is, zal,

     

    • Men reeds na drie dagen een merkbare verbetering van zijn gezondheid kunnen vaststellen.
    • Na 10 dagen zal de natuurlijke afweer en de celwerking van het lichaam terug normaal werken (tenminste van de cellen die nog overblijven). Vanaf dan zal het lichaam, in zover het nog mogelijk is, terug beginnen te regenereren.
    • Ook de werking van het zenuwstelsel zal dan in belangrijke mate beginnen verbeteren, waardoor men terug meer kontrole krijgt over zijn lichaam.
    • Men zal ook zijn energiepeil voelen toenemen waardoor men zich bovendien fit, helder van geest en rustig zal voelen.

     

    Voor kinderen, dient men overeenkomstig de leeftijd en het lichaamsgewicht, de dosering aan te passen.

     

    Structurele veranderingen die tengevolge van de ziekte zijn opgetreden in het lichaam kunnen met deze behandeling zeker niet altijd teruggedraaid worden.

    11-04-2011, 09:04 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    03-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medicijnen en voedingssupplementen

    Schuesslerzouten, Biochemische zouten, Oligo elementen, Tracers, Vitamines, Samenstellingen van vitamines en mineralen, Homeopathische middelen, Samenstellingen van homeopathische middelen, Kruidenextracten, Boesemremedies, Edelsteen- en aanverwante remedies.

     

    Gezondheid.

     

    Gezondheid is een toestand van evenwicht in het lichaam en de geest, die zeer moeilijk te bereiken en in stand te houden is. Is er bij een bepaalde persoon dit evenwicht bereikt, dan zal het afweersysteem van de betroffen persoon perfect werken en zal die gezond zijn of worden. Is dit evenwicht bij iemand verstoord, dan zal de betroffen persoon hetzij lichamelijk of geestelijk ziek worden.

     

    Aangezien alles in de natuur is opgebouwd met stoffen die voorkomen in de tabel van Mendelejev, bevat ook het lichaam van de mens heel wat van die stoffen. Deze stoffen dienen dan ook, voor het behoud van een goede gezondheid, steeds in de juiste hoeveelheid in het lichaam te aanwezig zijn.

     

    Dit wil met andere woorden zeggen, dat niet alleen tekorten van die stoffen zo snel mogelijk moeten aangevuld te worden, maar ook dat we er niet te veel in het lichaam van mogen aanvoeren, dit omdat we anders dit evenwicht eveneens gaan verstoren. Natuurlijk kan dit evenwicht eveneens verstoord worden door stoffen, die schadelijk voor het lichaam en/of de geest zijn. Enkele voorbeelden, melk en melkproducten, latex, amalgaam, virussen, bacterieën, hormonen, botox, chemo, bestraling, enz.

     

    Willen we dus gezond zijn dan moet onze natuurlijke afweer optimaal werken. Dit kunnen we alleen verwezenlijken door de tekorten en de overbelastingen (Schadelijke stoffen) in ons lichaam zoveel en zo snel mogelijk weg te werken.

     

    Werkt onze natuurlijke afweer optimaal, dan kan ons lichaam zelf een aanval van schadelijke bacterieën en virussen overwinnen. Het kan echter wel zijn dat er tijdens dat gevecht een aantal vitale stoffen verloren gaan en dus moeten aangevuld worden tot de ziekte overwonnen is. Het is echter ook mogelijk, dat structurele veranderingen die in het lichaam tengevolge van een bepaalde ziekte zijn opgetreden, niet meer omgekeerd kunnen worden.

     

    Deze regels zijn ook van toepassing voor het goed functionneren van onze geest. Het betreft hier dan niet stoffen maar vormen van georieënteerde energie zoals daar zijn, bloesem- en aanverwante extracten waarin die energie is opgenomen. Het is vooral de Engelse Arts Dr. Edward Bach die, met de ontwikkeling van zijn “Bach Bloesemtherapie” hierin een grote voortrekkersrol gespeeld heeft.

     

    Heden ten dage, vind zijn therapie over heel de wereld heel wat navolgers, die zijn werkmethode ook zijn gaan toepassen op edelstenen, zeedieren en zelfs omgevingen. Gezien de grote hoeveelheid en omdat er ook regelmatig bloesemremedies bijkomen, is het bijna uitgesloten om al die remedies hier weer te geven.

     

    Ekele namen:

    Bram Zaalberg, die een aantal Nederlandse bloesemremedies heeft ontwikkeld.

    Steve Johnson, die in Alaska een aantal bloesem-, edelsteen- en omgevingsremedies heeft ontwikkeld.

    Richard Katz en Patricia Kaminski die de Californische bloesemtherapie ontwikkeld hebben.

    Angelina Calabria, die de “Florais Angels Flower Essences” in Brazillië heeft ontwikkeld.

    Pacific Essences, die in Victoria B.C. Canada een aantal Sea- en bloesem Essences hebben ontwikkeld.

    Araretama en Sandra Epstein die in Brazillië de Rain Forest Essences ontwikkeld hebben, enz.

     

    Ik zal nu een korte omschrijving geven van een aantal Schuessler- en biochemishe zouten, oligo elementen, vitamines, homeopathische samenstellingen van Vanocomplex en enkelvoudige homeopathische producten. Indien je meer informatie wil over die producten, gelieve dan de betroffen boeken te raadplegen of folders aan te vragen bij de firma’s die ze produceren of verhandelen.

     

    Enkele Nederlandstalige boeken:

    Bach Bloesemtherapie theorie en praktijk. Mechthild Scheffer Uitg. De Driehoek Amsterdam. ISBN 90 6030 381 4.

    Spiegel je met bloesemremedies. Bram Zaalberg. Uitg. Ankh-Hermes bv – Deventer ISBN 90 202 4369 1

    De Californische bloesemtherapie.Bram Zaalberg. Uitg. Ankh-Hermes bv – Deventer ISBN 90 202 1837 9

    Bloesemremedies uit Alaska. Steve Johnson. Uitg. Ankh-Hermes bv – Deventer ISBN 90 202 4338 1

    Geneeskrachtige kruiden voor gezonden en zieken. Gaston van Bortel. Uitg. Passieflora.

    Dr Vogel Gids voor alle geneesmiddelen. Uitg. Mix Media bv. Harderwijk. ISBN 90 75 690 02 9

    Homeopathie in de Praktijk. Uitg. La Rivière & Voorhoeve bv. Zwolle. ISBN 90 6084 258 8.


    Invloedssfeer van de 12 biochemische zouten van Dr. Schuessler

    1. Calcarea Fluorica ( fluorspaat, calcium fluoride) D12. Vaatmiddel

    Calciumfluoride komt voor in: de cellen v/de opperhuid, glazuur van de tanden, het beenderoppervlak en elastische vezels. Storingen in de stofwisseling van calciumfluoride veroorzaken verslapping van de elastische vezels, afzettingen o/de beenderen, kloven in de huid. Het wordt gebruikt bij verhoorningen van de huid, aarskloven, tandaandoeningen, beenderaanwassen, hangbuik, hangborst, spataderen, hemorroïden, aderverkalking, fibromen, gewrichtsontsteking en/of zwelling, klierverharding.

     

    2. Calcarea Phosphorica (Calciumfosfaat) D6. Opbouwmiddel. Activeert stofwisseling en celwerking.

    Calcium phosphoricum, komt voor in alle cellen v/het lichaam. Vooral i/de beendercellen. Het speelt een hoofdrol in alle processen waar nieuwvormingen bij betroffen zijn. Een mangel aan dit zout heeft derhalve stoornissen bij de hernieuwing - en opbouwprocessen in het organisme voor gevolg. Aanwending bij stoornissen in de tand en beendervorming (engelse ziekte bij kinderen), slecht helende beenbreuken, gestoorde bloedvorming, bleekzucht, inslikken van lucht, artrose, middenoor - ,gewricht – en chronische amandelontsteking.

     

    3. Calcarea Sulfurica (Calciumsulfaat) D6. Slijmvliezen.

    Dit zout komt voor in de gal en de lever. Zijn indicaties zijn etteringen en abcessen, rachitis, blaas - en nierontsteking, langdurige maandstonden, slijmvlies -, middenoor -, chronische amandelontsteking. Het kan ook op verharde klieren en chronisch hoesten een gunstige invloed uitoefenen.

     

    4. Kalium Muriaticum (Kalium. Muriaticum., Kal. Hydrochl., Kaliumchloride) D6. Ontstekingen.

    Kaliumchloride is een bestanddeel van nagenoeg alle lichaamscellen en staat in nauwe betrekking met het bindweefsel. Het is het bijzonderste middel tegen ontstekingen in het tweede stadium, bij vezelige bleekgrauwe afscheidingen en ’t uitzweten van bloedwei. Het wordt gebruikt bij: witgrauwe tongbelegging, ontsteking der amandelen, darmen, bronchiën, long - en borstvliesontsteking, mazelen, roodvonk, bof, droge neusverkoudheid, kinkhoest, ontstekingen v/het middenoor, de ogen, zwelling der gewrichten en ontstekingen der peesscheden.

     

    5. Kalium Phosphoricum (Kaliumfosfaat) D6. Zenuwmiddel, ontgiften.

    Kalium Phosphoricum vindt men in de hersen -, zenuw -, en spiercellen, de bloedlichaampjes, het bloedplasma en lymfe. Door een mangel aan deze stof wordt zowel de lichamelijke kracht als het geestelijk en psychisch potentieel aangetast. Het geldt als voedingszout in geval van neurasthenie, slapeloosheid, bij lichamelijke en geestelijke uitputting, geheugenverzwakking, agorafobie, hartzwakte, krachteloosheid, geestestraagheid, zenuwinstorting, hooikoorts, haaruitval, angst, hoofdpijn, prikkelbaarheid, infectieziekten en abcessen.

     

    6. Kalium Sulfuricum (Kaliumsulfaat) D6. Stofwisseling, ontstekingen.

    Kalium Sulfuricum bevindt zich in de opperhuidcellen en de spieren meestal samen met ijzer. Door zijn gebrek ontstaan celafzettingen en ontvellingen. Het geldt als geneesmiddel in het derde stadium van de ontsteking, bij slijmvliesontstekingen met geelachtige slijmerige afscheiding, vb. Coryza, oorloop, bronchitis, gewrichtsontsteking. Het bevordert het loskomen van de huidschilfertjes na mazelen, roodvonk en wondroos.

     

    7. Natrium Muriaticum (Natr. Chlor., Natr. Hydrochl.) D6. Bloedmiddel.

    Bevindt zich in de weefsels en lichaamsvochten. Zonder natriumchloride wordt de nieuwvorming der cellen en de rode bloedlichaampjes belemmerd. Het fungeert als regulator bij de wateropname en - lozing. Stoornissen uiten zich door een gevoel van koude langs de wervelkolom, gevoelloosheid in handen en voeten, en door een flets en opgeblazen aangezicht. De indicaties zijn bloedarmoede, bleekzucht, puistjesuitslag en overmatige tranen - en speekselvorming, bij vochtige neuskatarat, constipatie, witte vloed, koorts, geheugenverlies en hoofdpijn.

    8. Natrium Phosphoricum ( Natriumsulfaat) D6. Neutralisatiemiddel.

    Natrium Phosphoricum is een bestanddeel v/de bloedlichaampjes, de spieren, zenuwen, hersencellen, en de lymfe. Dr. Shuessler hecht aan dit zout een bijzondere betekenis bij de uitscheiding van het koolzuurgas uit het bloed in de longen, de oplossing van het urinezuur in het bloed, bij de saponifikatie van de vetzuren na het gebruik van vetten en bij overmatige melkzuurvorming ingevolge ongepaste voeding bij kinderen. Als indicaties gelden, reuma, ischias, geelzucht, jicht, nierontsteking, gewricht – en spierpijn. Het wordt tevens aanbevolen na een vetrijke kost, zure buikloop, zure braken, zure oprispingen.

     

    9. Natrium Sulfuricum (Natrium sulfaat) D6. Ontslakkings middel.

    Natrium Sulfuricum bezit de eigenschap, de met overtollige afbraakproducten van de stofwisseling beladen weefselvloeistof snel uit te het lichaam te verwijderen. Dit voedingszout verhoogt de activiteit van de nieren en de blaas, het heeft een gunstige invloed op de werking van de darm, bijzonder van de dikke darm, van de lever en de alvleesklier. Bij nier – en blaasontsteking, en geelzucht.

     

    10. Ferrum Phosphoricum (IJzerfosfaat) D12. Koortsmiddel, ontstekingsremmer, verhoogt afweer tegen infecties.

    IJzer bevindt zich in het bloed, de spiercellen, de darmvlokken en de buitenwand van de darm. De ijzerhoudende proteïnen van de rode bloedlichaampjes nemen bij de inademing zuurstof uit de lucht op en zorgen voor het zuurstoftransport naar al de weefsels v/het lichaam. Is er een tekort aan ijzer, dan treedt in de spieren een verslapping op. Gebeurt de verslapping in de bloedvaten, dan ontstaan bloedstuwingen en ontstekingen in de weefsels. Een gemis aan ijzer in de darmvlokken geeft aanleiding tot diarree, een tekort aan ijzer in de darmwand heeft traagheid in de stoelgang voor gevolg. De pijnen, veroorzaakt door storingen in het gehalte aan ijzer, worden door koude verzacht en door beweging verergerd. Ferrum Phosphoricum is het essentiële middel in het eerste stadium van alle ontstekingen, evenals bij verse wonden, kneuzingen, verstuikingen en bloedingen, bindvlies -, blaas -, borst - en longontsteking, braken en buikloop, koorts. Bij ontstekingen van bronchiën, keel, luchtwegen, bij jicht, reuma en spierpijn.

     

    11. Magnesia Phosphorica ( Magnesiumsulfaat) D6. Ontkrampingsmiddel.

    Magnesium Phosphoricum komt voor in de spieren, de bloedlichaampjes, de zenuwen, hersenen, ruggenmerg, beenderen en tanden. Het ontbreken van dit zout heeft allerhande kramptoestanden voor gevolg, zoals hartkramp, maagkramp, blaaskramp, kuitkramp en talrijke vormen van migraine. Bij een tekort van dit zout ontstaan dikwijls plotse, krampachtige, hevige pijnaanvallen. Buitendien wordt het aangewend bij het optreden van koliek in de maag, buik, galwegen en nieren.

     

    12.Silicea (Silikaten) D12. Huidmiddel en afweer tegen infecties en ontstekingen.

    Silicea vormen een bestanddeel van het bindweefsel, de slijmvliezen, de opperhuid, het haar, de nagels, de beenderen en de zenuwen. Ze bezorgen de weefsels sterkte, stevigheid en weerstandsvermogen. Hun gebrek veroorzaakt een verzwakking in de algemene lichaamstoestand, uitputting, ondervoeding en een vroegtijdig verouderen. Ze worden gebruik tegen furunkels, abcessen, fistels, etterende klieren, aderverkalking, tandvleesontsteking, gerstekorrels, broze nagels en haaruitval, netelroos, zweten van handen en voeten, pijnlijke knarsende teen – en vingergewrichten.

     



    Invloedssfeer van de 15 volgende biochemische Celzouten

     

    13. Kalium Arsenicosum celzout nr. 13

    Tekort maakt u gevoelig voor klachten van de huid, het zenuwstelsel, de slijmvliezen maag- en darmklachten met diarree. Moeilijk te genezen huidziekten met hevige jeuk en een witte schilfering. Verder bij nervositeit, zwaktetoestanden, verlammingsverschijnselen en krampen, vermagering, bleekzucht. Bij een tekort ontstaan angstaanvallen, zwaarmoedigheid, prikkelbaarheid, onrust, hartkloppingen, dorstgevoel, moeheid en prikkeling in de ledematen.

     

    14. Kalium Bromatum celzout nr. 14

    Is een kalmeringsmiddel vooral voor het zenuwtelsel. Bij onrust en slaapstoorniss, niets kunnen laten liggen, alles vandaag nog afmaken. Tekort maakt gevoelig voor klachten van de huid en het zenuwstelsel. Verder bij mentale overbelasting, psoriasis, aandoeningen van de schildklier en de slijmvliezen. Bij nerveuze gezichtsstoornissen. Vaak treed ook acné op. Bij nervositeit, depressiviteit, angst, in nerlijke onrust, moe en futloos zijn.

     

    15. Kalium Jodatum celzout nr. 15.

    Een zeer belangrijk middel voor de schildklier. Tekort geeft klachten van verhoogde bloeddruk, hart – en hersenwerking, slijmvorming, spijsvertering, verlies aan eetlust, chronische ontstekingsneiging van de huid en het slijmvlies, schrapen van de keel, schildklierstoornissen, arteriosclerose en reumatische gewrichtsaandoeningen. Bij neerslachtigheid, huilerigheid,depressieve stemmingen, hartkloppingen, jammeren en klagen, prikkelbaarheid, onrust, rust en warmte niet kunnen verdragen.

     

    16. Lithium Muriaticum celzout nr. 16.

    Tekort geeft klachten over zwaktetoestanden en gewrichten. Verder bij jichtachtige en reumatische aandoeningen met pijnlijke zwelling en verstijving, algehele uitputting en vermagering, urineweg infecties, aderverkalking. Bij manisch depressieve toestanden, bij eenzaamheid, verdriet, onzekerheid, melancholie, vermagering,allergie.

     

    17. Manganum Sulfuricum celzout nr. 17.

    Tekort geeft klachten aangaande de bloedvaten, de bloedcirculatie, de maag – darmfunctie, de milt, lever en de galproductie. Bij schade aan het kraakbeen, bloedarmoede, bleekzucht, bloedingen, vermoeidheid en zwaktetoestanden, circulatiestoornissen, wisselende reumatische klachten, kiespijn, ontsteking v/h maag/darmkanaal en allergische reacties, osteoporose, diabetes, tandpijn, ooglidontsteking, leverproblemen, plaque in bloedvaten. Bij slecht geheugen, concentratiestoornis, geestelijke onrust, dementie, schizofrenie, depressiviteit.

     

    18. Calcium Sulfuratum celzout nr. 18.

    Tekort geeft klachten over uitputting en zwakte met gewichtsverlies, ondanks geeuwhonger en verhoogde eetlust. Voor de uitscheiding van zware metalen. Bij jicht, reuma, spataders, aambeien, bloedingen in organen, slecht genezende wonden, dorstgevoel, moeheid, zenuwachtigheid, ondervoeding, nachtwerk.

     

    19. Cuprum Arsenicosum celzout nr. 19

    Bij klachten van het zenuwstelsel en de spieren, krampen, epilepsie, Down syndroom, Parkinson, Mutiple sclerose, koliek bij maag – en darmcatarre, oedeem, hoofdpijn, diarree, dof gevoel in handen, benen en rug, emfyseem, kinkhoest, snel blaren, spasmen, koude huid, pijnlijke neurosen, huidproblemen, psoriasis, angst om iets fout te doen, en agressie door frustratie. Zorgt voor een goede nierfunctie, voorkomt vochtophoping in de hersenen, voorkomt krampvorming.

     

    20. Kalium Aluminium Sulfuricum celzout nr. 20.

    Tekort geeft klachten als koliekpijn, verstopping, winderigheid, duizeligheid, irritaties van het zenuwstelsel, ter voorkoming van bloedstolling bij operaties, Alzheimer, leerstoringen, traag reageren, dementie, veel zweten, tekort a lichaamswarmte.

     

    21. Zincum Muriaticum/choratum celzout nr. 21.

    Tekort geeft klachten van een uitgeput en overbelast zenuwsysteem door invloeden van buitenaf zoals milieu-, voeding – en stralingsoverbelasting of stress. Het is onmisbaar voor het normaal functioneren van veel stofwisselingsprocessen, het zenuwstelsel en de hersenen. Bij klachten als acne, eczeem, herpes, haaruitval, psychische problemen, uitputting, hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid, candida, infecties, gebrek aan concentratie, enz.

     

    22. Calcium Carbonicum celzout nr. 22.

    Tekort geeft klachten die voortkomen van een overmatige of aanhoudende inspanning. Het voorkomt lichamelijke uitputting als gevolg van overbelasting, het werkt ook op de slijmvliezen, het is essentieel voor de calciumstofwisseling, het is belangrijk voor het functioneren van de hypofyse en de schildklier, voorkomt lymfklierzwellingen en ontstekingen, regelt bloed en weefselzuurgraad, het voorkomt duizeligheid en buiten adem geraken en bij een tekort krijgt men regelmatig optredende verkoudheden en transpiratie aan het hoofd.

     

    23. Natrium Bicarbonicum celzout nr. 23.

    Tekort geeft klachten over de stofwisseling, de uitscheiding van urinezuur en de werkzaamheid van de alvleesklier. Het tekort treed op door het gevoel zich steeds maar te moeten indekken, tegen frustraties. Het voorkomt zwakte ten gevolge van vochtige warmte in de zomer, stimuleert de celactiviteit, verhoogt oxidatie en celmetabolisme, voorkomt zwelling en verharding van klieren en ontstekingen. Bij een abnormale zuur en galvorming, galstenen, vetzucht, diabetes, reuma, jicht en struma.

     

    24. Arsenicum Jodatum celzout nr. 24.

    Tekort geeft klachten van de sereuze vliezen van de lymfeklieren, de longen, de huid, niet meer goed kunnen denken, het gevoel vast te zitten, de lol is eraf, dufheid en concentratieverlies na langdurig studeren, enz. Het voorkomt rusteloosheid en vergeetachtigheid. Verder bij, nat eczeem, jeukende huiduitslag, acne, longontsteking, Psoriasis, maagpijn, maagzuur, nachtelijk zweten, allergie en hooikoorts.

     

    25. Aurum chloratum natronatum celzout nr. 25.

    Tekort geeft klachten als psychische problemen, onregelmatige menstruatie, vrouwenkwalen, PMS, overgangsklachten, chronische ziekten zonder koorts, slaapritme problemen, jetlag, grauwe staar, hoge bloeddruk, leverziekten, myomen, poliepen , cystes, angsttoestanden, melancholie, depressie en stemmingswisselingen.

     

    26. Selenium celzout nr. 26.

    Voor de verwijdering van zware metalen uit het lichaam, is een vrije radicalenvanger, werkt als antioxidant, bij zwakte, bij amalgaam tandvullingen, werkt als schildklierregelaar. Toepassing bij depressie, terugkerende langdurige infecties, herpes, macula degeneratie. Voor leverontgifting, kankerpreventie, reguleren van de schildklierwerking. Beschermt de cel en verbeterd de opname en het transport van vitamines.

     

    27. Kalium bichromicum celzout nr. 27.

    Bij diabetes mellitus, hoge cholesterol, arteriosclerose, problemen met de ijzerstofwisseling. Voor de reiniging en de vernieuwing van het bloed. Verder bij anemie, overgewicht, chronische ontstekingen en slijmvlies catare. Vooral sporters hebben dit nodig omdat ze 2 x zoveel chroom verbruiken als niet sporters.


    Het was de duitse arts Dr. W Schüssler, die tijdens zijn leven (1821-1898) ontdekte, dat de asse van een gezonde gecremeerde mens 12 biochemische celzouten bevatte. Hij ontdekte ook dat in de asse van een zieke gecremeerde persoon, bepaalde van die zouten ontbraken of in sterk verminderde mate aanwezig waren, dit overeenkomstig de ziekte waaraan die persoon geleden had.

    Verder onderzoek bracht aan het licht dat de cellen in het lichaam die zouten absoluut in de juiste hoeveelheid nodig hebben om goed te kunnen werken. Dit wil met andere woorden zeggen dat, wil men gezond zijn, die 12 biochemische zouten in de juiste hoeveelheid in het lichaam moeten aanwezig zijn.

     

    Bij mijn weten zijn er op dit ogenblik drie firma’s die celzouten in België produceren of invoeren namelijk, UNDA, Dr. Vogel die 11 van de 12 zouten in de handel brengt en Adler Pharma uit Zell am See in Oostenrijk, die alle 27 biochemische zouten fabriceert en verkoopt.

     

    Het is deze laatste firma die, in samenwerking met “Der Geselschaft für Biochemie nach Dr. Schüssler und Antilitzanalyse”. (GBA), voortgaande op de werkmethode van Dr. Schuëssler en gebruik makende van de allerlaatste analysetechnieken, deze laatste 15 andere biochemische zouten heeft ontdekt en gefabriceert.

     

    Wil je meer over Schüssler- en biochemische zouten weten, raadpleeg dan de volgende werken:

    Dr. Schüsslers celzouttherapie. Basis voor uw gezondheid. Dirk van der Snoek. Uitg. Ankh-Hermes bv. Deventer. ISBN 90 202 0146 8.

    Schüssler-celzouten. De mineralenkuur voor een goede gezondheid. Uitg. DELTAS. D-MMVII-0001-405 NUR 860

    De Informatiebrochure “Leben mit Schüssler Salzen”. Adler Pharma. Brucker Bundesstr. 25A A-5700 Zell am See. Oostenrijk. T: 0043 (0) 6542/55044 adler-pharma@schussler-mineralstoffe.at I www.schuessler-mineralstoffe.at. De duitse benaming van de brochure is,“Informationsbroschüre der Geselschaft für Biochemie nach Dr. Schüssler und Antilitzanalyse. (GBA)

     

    Wanneer we de lijst van die biochemische zouten bekijken dan zien we dat, een aantal van die mineralen ook zijn terug te vinden in de lijst van de oligo elementen. Hieruit blijkt nog maar eens dat ons lichaam is opgebouwd uit een aantal stoffen die terug te vinden zijn in de tabel van Mendelejev.

     

    Oligo elementen of sporenelementen (Tracers) zijn stoffen, waarvan het lichaam een zeer kleine hoeveelheid nodig heeft, om een aantal levensbelangrijke functies optimaal te laten verlopen namelijk, de voeding, de groei, de voortplanting en de natuurlijke afweer.

     

    Zij vormen 1 van de vier biocatalisatoren die het lichaam nodig heeft om feilloos te kunnen werken, de andere zijn vitamines, hormonen en enzymen. Aangezien het lichaam de juiste hoeveelheid van deze stoffen nodig heeft is het zinloos om ze meer dan 10 dagen tot 2 weken in te nemen. Het is wel uitermate moeilijk om te bepalen welke elementen we op een zeker moment nodig hebben.

     

    De meest zekere manier om te bepalen wat je nodig hebt, is het toepassen van een één van de spiertesten die vooral gebruikt worden door Osteopathen, electro acupunctuur en de “Integrale Diagnose en Therapie” (IDT) die gebruik maakt van PROGNOS, een computer-Analyse-Syteem voor de gezondheid. Meer informatie kan je vinden op de website: http://www.prognos.nl/html/folderNL.htm .

     

    Meer informatie over electro acupunctuur kan je vinden in het boek, Leerboek voor de ELECTRO ACUPUNCTUUR volgens Voll (E.A.V.) en de B.F.D. Door de Arts C. Van der Molen. Uitg. De tijdstroom in Lochem. ISBN 90-352-1203-7/CIP

     

    Uitgebreide informatie over oligo elementen en vitamines kan je terugvinden in de boeken: Geneeskrachtige kruiden voor gezonden en zieken. Gaston van Bortel. Uitg. Passieflora en in de documentatie van Dr.Ménétrier uit Parijs.

    Homeopathie in de Praktijk. Medisch Handboek. Uitg. La Rivière & Voorhoeve bv. Zwolle. ISBN 90 6084 258 8.

    De Kleine Dokter. Dr. Vogel. Uitg. Kosmos ISBN 978902587264.

     

    Ik persoonlijk heb kennis van 5 firma’s die oligo elementen aanmaken namelijk, DOLISOS merknaam oligostim, Oligoden van HEEL, Loboratoires BIOGAM, VITA FYTEA merknaam Oligo Bio-Catalyzer en UNDA merknaam Gammadyn.

     

    Indien je bepaalde Oligo Elementen in de handel niet kan bekomen, dan kan je ze langs uw apotheker laten aanmaken bij DOLISOS of een ander homeopathisch labo. Overeenkomstig het element dat je vraagt zullen zij het dan aanmaken in de homeopathische verdunning (Potentie) D6, D8, D10, of D12.


     

    De oligo-elementen

     

     

    AG – Zilver.

    Maagpijn, hikwerend, sommige infecties, keelaandoeningen, bloedarmoede, prikkeling van de stembenden.

    Al – Aluminium.

    Achterlijkheid, mongolisme, onzekerheid, psychische verschijnselen, opgewondenheid, neurovegetatieve dystonie, alvleesklier, zaadballetjes, eierstokken, spieren, slapeloosheid,uitputting, psoriasis, schildklierwerking.

    As – Arsenicum.

    Lever, nieren, bloed, zenuwen, algemene uitputting, bloedarmoede, hartzwakte met benauwdheid, moeilijke ademhaling, haaruitval, eczeem.

    Au –Goud.

    Hartaandoeningen, benauwdheid, pijn, hartvergroting, aorta en bloedvaten, bloedopdrang, sclerose in plakken, reuma.

    Ba – Barium.

    Aderverkalking, neoplasie, afgeleefdheid.

    Bi – Bismuth.

    Neus-, keel- en oorinfecties, slijmvliezen, lymfeweefsels, klieren, spijsvertering, darmstoornissen.

    Bo – Boor.

    Angina, zenuwachtige spijsvertering, mondaandoeningen, spruw, vallende ziekte, verlamming. Verhoogd de bloeddruk.

    Br – Broom.

    Zenuwaandoeningen, krampachtige hoest, vallende ziekte slapeloosheid. =Kalium Bromatum.

    C – Koolstof.

    Abnormale toename van witte bloedcellen, infecties, maag- en darmbezwaren, vervolledigt de opotherapeutische behandeling, alle maag- en darmaandoeningen.

    Ca – Calcium.

    Ontkalking, zwangerschap, zogen, rachitisme, haar, nagels, tanden, zwakte van de ruggegraat en nekspieren, reumapijnen verergerd door vochtigheid.

    Co – Cobalt.

    Mergbeen, milt, lever, alvleesklier, synthese van hemoglobine met ijzer en koper, bloedarmoede, leukemie, tumoren, maag- en vasculaire krampen, bloeddruk, tachycardie, hoofdpijn, angst, cellulitis, oog- en concentratieproblemen.

    Cu – Koper.

    Chronische en acute ontsteking van de lever, nieren, alvleesklier, bloed en voornamelijk de vrouwelijke geslachtsorganen, alle krampen, virusziekten, griep, neoplasie, zwaarlijvigheid,cellulitis, psoriasis, beendertuberculose.

    Cr – Chroom.

    Alvleesklieraandoeningen, slechte assimilatie van vetten en suiker, suikerziekte, dorst, jeuk, lucht in de darmen, zenuwachtigheid, huidschilfers, psoriasis, eeltvorming.

    Fe – Ijzer.

    Bloedarmoede, bleekheid, leukemie, abnormale maandstonden, ontstoken reuma, arthritisme.

    Fl – Fluor.

    Kalkfixatie, rachitisme, ontkalking, tandontsteking, wonden, beenderweefsels, schildklier, thymus.

    I – Iodium.

    Schildklier, (gewicht, zenuwen, benauwdheid), bloedviscositeit, hoge bloeddruk, arteriosclerose, alvleesklier, milt, hypofyse, geslachtsklieren, arthrose.Verlaagt de bloeddruk.

    K – Kalium.

    Watermetabolisme, nieren, moeilijke waterafdrijving, reuma, cellulitis, oedeem, nachtzweten, zwakte tussen de schouderbladen, bloed, bijnieren, slijmvliezen, verzwering, spierzwakte.

     

    Li – Lithium.

    Evenwicht tussen natrium en kalium: waterafdrijvend, steentjes, reuma, jicht, arthritisme, zenuwinzinking, overgevoeligheid, zenuwtrekkingen, slapeloosheid, vermindering van intellectueel potentieel, karakteronbestendigheid bij kinderen, abnormale veroudering.

    MG – Magnesium.

    Kalkmetabolisme bij kinderen, herstellenden en ouderlingen, zenuwarthritisme, zenuwontsteking, zenuwspieren en geslachtsweefsels, zwangerschap en zogen, colitis, hypofyse, haar, prostaat.

    Mn – Mangaan.

    Allergische toestanden, arthritisme, astma, jeuk, coryza, eczeem, hoofdpijn, lever- en gezichtsstoornissen, angst, agressiviteit, groei, chronisch reuma, hartkloppingen, wisselvallige bloeddruk, steriliteit, onontwikkelde zaadballen, pijnlijke maandstonden, vermoeidheid ’s morgens.

    Mo – Molybdeen.

    Uitputting, abnormale vermoeidheid, bloedarmoede, neoplasie, slijmvliezen.

    Ni – Nikkel.

    Cellulitis, zwaarlijvigheid, oververmoeidheid, evenwicht lever en alvleesklier, suikerziekte, neoplasie.

    Pb – Lood.

    Syfilisaandoeningen, neoplasie

    P – Fosfor.

    Voortplanting, groei, assimilatie, bloed, hersenen en spierwerking, ontkalking, zenuwzwakte, geestelijke vermoeidheid, seksuele zwakte, depressie, astm

    03-03-2011, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    13-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurstoftekort, vitaliteit, fitheid en helderheid van geest.

    Zuurstoftekort, vitaliteit, fitheid en helderheid van geest bij chronische ziekten zoals kanker, tumoren, verlammingen, Aids, CVS, enz.

    Bij alle chronische ziekten is het, zoals ik reeds in een vorig artikel heb weergegeven, uitermate belangrijk om er in de eerste plaats voor te zorgen dat de natuurlijke afweer terug optimaal werkt en dat de spirituele problemen worden opgelost. Het lichaam is dan veel minder gestresseerd en kan dan veel beter en met meer kans op succes een drastische behandeling zoals, “Chemo therapie, bestraling of een operatie” verwerken, waardoor men sneller gaat herstellen.

     

    Heeft men met succes de natuurlijke afweer geoptimaliseerd en de spirituele problemen opgelost, dan is er echter nog een zeer belangrijke factor die moet op peil gebracht worden, namelijk de hoeveelheid zuurstof in het lichaam.

     

    Inderdaad, bij bijna alle chronische zieken is er ook een chronisch tekort aan zuurstof in het lichaam aanwezig. De reden hiervoor is, dat men bij het doormaken van een chronische ziekte, door de stress en het gebrek aan het leveren van lichamelijke inspanningen, zeer oppervlakkig en onvoldoende diep gaat ademhalen waardoor er een tekort aan zuurstof ontstaat in het lichaam.

     

    In geval van kanker en CVS (chronische vermoeidheid), kan dit tekort al vlug oplopen tot 50% of meer van de optimale hoeveelheid zuurstof die nodig is om het lichaam normaal te laten functioneren. Wil men echter 100% fit zijn, helder van geest zijn en zich heel vitaal voelen dan moet het lichaam ook nog over een surplus aan zuurstof van minimaal 20 à 30% kunnen beschikken. Hierdoor kan, wanneer men zich heel vitaal wil voelen, het tekort al vlug oplopen tot 70 à 80%.

     

    Uit dit alles kunnen we besluiten dat, hoe zieker men is en hoe meer het lichaam geimmobiliseerd is, hoe minder zuurstof er het lichaam aanwezig zal zijn, met als gevolg dat de vitaliteit sterk gaat verminderen en men zich steeds vermoeider gaat voelen.

     

    Hoe kunnen we nu de nodige hoeveelheid zuurstof in het lichaam op peil brengen?

     

    Zoals ik het in één van de vorige artikels reeds aangaf, is de eenvoudigste manier om overlevingsstress af te bouwen, het simmuleren van vechten of vluchten door intervaltraining. Door het lopen (Alsof ons leven er van afhangt), gaan we buiten adem geraken, gaan we automatisch langzamer en dieper in en uit ademen en wordt niet alleen de overlevingsstress afgebouwd, maar wordt ook de nodige hoeveelheid zuurstof in het lichaam automatisch aangevuld.

     

    Dit alles natuurlijk op voorwaarde dat we, voor het doen van de training, reeds over voldoende zuurstof in het lichaam beschikten. Is dit niet zo, dan zullen we eerst voldoende en regelmatig die intervaltraining moeten toepassen om dat tekort aan te vullen om onze vitaliteit op peil te brengen.

     

    Hoe gaan we te werk?

     

    We lopen zo snel en zo lang mogelijk tot we buiten adem geraken. Vervolgens lopen we naargelang we kunnen, nog een 10 à 15 m verder. We stoppen met lopen en we wandelen gewoon verder tot onze ademhaling zich genormaliseerd heeft. Vervolgens herhalen we indien mogelijk, de hele cyclus nog 2 à 3 maal overeenkomstig de tijd die we er aan kunnen of willen besteden.

     

    Mensen met hartproblemen dienen wel met hun cardioloog te overleggen of het wel goed is, om deze training te doen. Indien deze training niet wordt toegestaan, dan kan men ook 1 van de hierna vermelde ademhalingstechnieken gebruiken om de hoeveelheid zuurstof in het lichaam aan te vullen.

     

    De eerste twee weken is het zeker aan te bevelen om deze training een 2 tot 3 maal per dag te doen, dit om het tekort aan, zuurstof weg te werken. Daarna is meestal 1 training per dag voldoende om de hoeveelheid zuurstof in het lichaam op peil te houden. Hoe sneller men de hoeveelheid zuurstof in het lichaam heeft aangevuld, hoe sneller men zich vitaal en fit zal voelen.

     

    Forceer echter niets, het is niet belangrijk hoe snel en hoe ver je loopt, maar wel dat ge uw lichaam de tijd geeft om zich aan te passen. Luister dan ook naar de signalen van je lichaam en doe exact en onmiddellijk wat ze aangeven. In het begin zal je mogelijk maar 50 meter of nog minder kunnen lopen alvorens buiten adem te zijn, maar na een week training kan deze afstand mogelijk al oplopen tot 100 m en meer, dat is een beetje afhankelijk van je fysieke conditie.

     

    Je kan deze training ook doen op de fiets, of tijdens het zwemmen. Een andere goede manier om uw zuurstofpeil aan te vullen is dansen, zowel salondansen als andere dansen komen hiervoor in aanmerking. Het is echter altijd de bedoeling lichamelijke inspanningen te leveren en om buiten adem te geraken om alzo uw ademhaling te verdiepen en te normaliseren.

     

    Bij mensen die regelmatig sport beoefenen, of langdurig zware lichamelijke inspanningen leveren, is meestal de nodige hoeveelheid zuurstof in het lichaam aanwezig, zij hoeven deze training dan ook niet toe te passen. Niets houd hun echter tegen om het wel te doen.

     

    Hoe kunnen bedlegerige en gehandicapte mensen de hoeveelheid zuurstof in hun lichaam optimaliseren?

     

    Er bestaan in de Yoga een aantal ademhalingstechnieken die het mogelijk maken om door een gecontrolleerde ademhaling de hoeveelheid zuurstof en prana (Chi) in het lichaam terug op peil te brengen. Een aantal van deze technieken zorgen er ook voor dat er een zeer goede uitwisseling is van de zuurstof en de schadelijk gassen in de longen waardoor er ook een betere afvoer is van die schadelijke gassen. Hierdoor gaan de longen zich ook beter zuiveren, meer zuurstof opnemen en wordt men minder vatbaar voor problemen met de luchtwegen.

     

    Bovendien stimuleer je met deze technieken ook de celademhaling en dus ook de werking van de cellen, die voor gevolg heeft dat de inwendige temperatuur van het lichaam gaat stijgen, waardoor het koudegevoel dat veel chronisch zieken vaak hebben langzaam zal verdwijnen.

     

    Ik wil me hier beperken tot 2 technieken die er specifiek op gericht zijn om de hoeveelheid zuurstof in het lichaam op peil te brengen, om alzo te komen tot een maximaal mogelijke vitaliteit.

     

    Wil je dieper ingaan in die ademhalingstechnieken, dan raad ik u aan om het boek “Pranayama. De dynamiek der ademhaling” door André van Lysebeth. Uitgeverij ANKH-HERMES BV, Deventer. ISBN 90 202 40277, aan te schaffen en te lezen.

     

    De technieken.

     

    Een gerwone diepe ademhaling met het blokkeren van de adem wanneer de longen vol of leeg zijn.

     

    Ik wil beginnen met een techniek die je eender waar kan toepassen bijvoorbeeld op momenten dat je ergens moet wachten. Het maakt niet uit of je staat of op een stoel zit. Zorg er echter wel altijd voor dat je wervelkolom recht is, het hoofd enigzins naar voren gebogen en de buik ingetrokken. Zorg ook dat je recht op een stoel zit met de benen evenwijdig naast elkaar op de grond.

     

    Alvorens te beginnen is het goed om enkele malen diep in en uit te halen. Adem vervolgens gedurende bijvoorbeeld 5 tellen langzaam in. Blokkeer vervolgens met volle longen uw ademhaling gedurende 5 tellen. Adem vervolgens gedurende 5 tellen uit en blokkeer dan met lege longen nogmaals gedurende 5 tellen uw ademhaling. Herhaal vervolgens de ganse cyclus een vijftal maal, of zo dikwijls als je er tijd voor hebt, het is beter maar 1 cyclus te doen dan niets te doen.

     

    Het is de bedoeling dat je de volledige cyclus of meerdere cyclussen kan doorlopen zonder naar adem te snakken. Ondervind je dat 5 tellen per fase te veel is, breek dan de ademhaling af en herbegin dan met 4 of eventueel nog minder tellen per onderdeel van de cyclus.

     

    Je kan het tellen op verschillende manieren tot stand brengen, bijvoorbeeld:

    • Je telt gewoon in een constant ritme van 1 tot 5 of meer.
    • Je stemt het tellen af op het ritme van een klok of een metronoom.
    • Je stemt het tellen af op de slagen van je hart, indien je die kan aanvoelen, enz.

     

    Verhoog langzamerhand het aantal tellen per fase, bijvoorbeeld: je bent gestart met 5 tellen en na 3 dagen stel je vast dat je de ademhaling moeiteloos kan uitvoeren, verhoog dan het aantal tellen per fase met 1 tel, dit tot je ook deze verhoging moeiteloos kan doorvoeren, verhoog vervolgens het aantal tellen weer met 1 tel, enz.

     

    Zeer belangrijk is het om niets te forceren en uw lichaam de tijd te geven om zich aan te passen. Hoe gering ook het aantal tellen per fase is, altijd zal er een ontspannend effect optreden en zal het zuurstofpeil in uw lichaam verhogen. Wanneer je de ademhaling kan uitvoeren met 10 tot 15 tellen per fase, dan zal het een zeer ontspannende en zeer vitaliserende uitwerking hebben.

     

    Indien je de techniek wil doen met meer dan 10 tellen per fase, dan is het aan te bevelen om het boek “Pranayama, de dynamiek der ademhaling” aan te schaffen, om de techniek strikt volgens de daarin beschreven regels toe te kunnen passen. Een ander mogelijkheid is om de techniek onder begeleiding van een zogenaamde leermeester of goeroe te beoefenen.

     

    De vierkante ademhaling.

     

    Er zijn verschillende mogelijkheden om deze ademhaling te doen. Je kan recht op een stoel gaan zitten met de benen evenwijdig naast elkaar op de grond, de buik ingetrokken en het hoofd lichtjes voorover gebogen. Je kan in kleermakerszit, dus met de benen gekruist op de grond gaan zitten, je kan met de knieën op de grond en met het zitvlak op de hielen gaan zitten, of je kan het in de lotushouding doen. Altijd dien je er echter voor te zorgen dat je wervelkolom recht is, dit door de buik in te trekken en het hoofd licht voorover te buigen.

     

    Plaats nu je wijsvinger van je rechter hand tussen de wenkbrouwen, zodanig dat je met je duim en middenvinger respectievelijk je rechter en je linker neusgat kan afsluiten. Adem nu enkele malen diep in en uit en ga dan als volgt verder:

     

    • Blokkeer nu met je middenvinger je linker neusgat en adem nu gedurende bijvoorbeeld 5 tellen langzaam in een constant ritme langs het rechter neusgat in.
    • Sluit nu met je duim ook je rechter neusgat af en blokkeer vervolgens met volle longen uw ademhaling gedurende 5 tellen.
    • Open dan je linker neusgat en adem dan gedurende 5 tellen door je linker neusgat uit.
    • Sluit terug beide neusgaten af en blokkeer met lege longen gedurende 5 tellen de adem.
    • Open vervolgens terug het linker neusgat en adem gedurende 5 tellen langs het linker neusgat in.
    • Sluit terug uw linker neusgat af en blokkeer dan weer met volle longen gedurende 5 tellen uw ademhaling.
    • Open vervolgens het rechter neusgat en adem gedurende 5 tellen uit.
    • Blokkeer vervolgens met lege longen gedurende 5 tellen uw ademhaling.

     

    Dit is een volledige cyclus, die je best een 5 tal keren doet. Ook hier is het belangrijk, om in het begin uit te zoeken, met hoeveel tellen je zonder problemen 1 of meerdere cyclussen, zonder naar adem te snakken, kan doorlopen om vervolgens wanneer het mogelijk is, 1 tel per fase toe te voegen.

     

    Doe, om de hoeveelheid zuurstof in uw lichaam aan te vullen, gedurende 1 week of langer, deze oefening 2 à 3 maal per dag. Vervolgens doe je ze 1 à 2 maal of volgens uw behoefte per dag, om de hoeveelheid zuurstof in uw lichaam op peil te houden. De dagen dat je gaat sporten is het meestal niet nodig om die oefening te doen.

     

    In geneeskundige kringen gaat men uit van de stelling dat, in een lichaam dat rijk is aan zuurstof, er geen kanker kan ontstaan. Indien dit zo is, dan ben ik er van overtuigd dat ook de aanvulling van het zuurstofpeil in het lichaam positief zal inwerken op kanker die reeds in het lichaam aanwezig is. Wetenschappelijk onderzoek zou dit al dan niet kunnen bevestigen.

     

    Eén ding is zeker, hoe vitaler iemand zich zal voelen, hoe beter hij de strijd kan aanbinden tegen kanker en hoe beter en met meer resultaat hij eventuele behandelingen kan ondergaan.

     

    Besluit.

     

    Een normale mens kan meerdere weken leven zonder voedsel, hij kan ook meedere dagen leven zonder drinken, maar hij kan maar enkele minuten leven zonder zuurstof. Hieruit blijkt duidelijk dat een optimale hoeveelheid zuurstof in het lichaam uitermate belangrijk is opdat het goed zou kunnen fucntioneren.

     

    Heeft een lichaam jaren lang, mogelijk zelfs tientallen jaren lang, door bijvoorbeeld een zittend leven, geleden onder een tekort aan zuurstof, dan kan het ook niet anders dan dat de werking van de cellen, de organen, de spieren en ook de zenuwen daar onder geleden heeft. Het is dan ook logisch dat er tengevolge hiervan, structurele veranderingen in het lichaam zijn opgetreden, die zeker niet altijd omgekeerd kunnen worden.

     

    Indien men er echter in slaagt, om de natuurlijke afweer terug te optimaliseren, om de spirituele problemen op te lossen en om de hoeveelheid zuurstof in het lichaam terug op peil te brengen en te houden, dan kan men terug behoorlijk gezond worden en blijven.

     

    Je moet echter niet verwachten dat, op het ogenblik dat al deze punten terug in orde zijn, men ook volkomen gezond zal zijn. Het is eerst dan, dat het lichaam volledig kan beginnen werken en optimaal regenereren, wat in een aantal gevallen nog lang kan duren. Men zal zich echter op dat ogenblik vrij vitaal voelen en de problemen van het leven veel beter aankunnen.

     

    Het kan dan ook nog nodig zijn om, bijvoorbeeld in geval van obesitas, een dieet te volgen en om een verslaving aan voedsel en drank te overwinnen. Ik persoonlijk vind “Dieet” een slecht gekozen woord, en zou het willen houden bij, “Een meer natuurlijke voeding toepassen”.

     

    Indien je vitaal de dag wil aanvangen, dan zou ik u aanraden om ’s morgens 10 tot 15 minuten vroeger op te staan. Je begint na het opstaan met een aantal rek- en strekoefeningen te doen, (Zelfs katten en honden doen dit telkens ze geslapen hebben) om uw lichaam soepel te houden, om vervolgens een vijftal cyclussen van 1 van de hiervoor vermelde ademhalingstechnieken uit te voeren. Hiermede zult ge de hoeveelheid zuurstof in uw lichaam op peil te houden en uw vitaliteit op topniveau brengen en houden.

     

    Oudere mensen, die niet meer in staat zijn om aan sport te doen of om regelmatig krachtige lichamelijke inspanningen te leveren zoals bijvoorbeeld fietsen of wandelen, wil ik aanraden om 2 à 3 maal per dag een vijftal van 1 van de ademhalingtechnieken toe te passen.

     

    Mensen met chronische vermoeidheid en kanker, kunnen best meerdere malen per dag die ademhalingsoefeningen blijven doen, dit zolang ze ziek zijn.

    Studenten die in een blokperiode zitten, zou ik aanraden, om in die periode, tijdens een break, 2 tot 3 maal per dag 10 tot 15 cyclussen te doen van de vierkante ademhaling (6 of meer tellen per fase). Begin zeker 1 week voor die blokperiode met het doen van die oefening, zodanig dat uw lichaam er op ingesteld is.

     

    In het begin zal het wel wat discipline vragen om die oefeningen te doen. Op het ogenblik echter dat je er de voordelen van hebt ondervonden namelijk, fitheid, helderheid van geest, rust, kalmte en u gelukkig voelen, dan zult ge bijna niet meer zonder die oefeningen kunnen.

     

    Maak eventueel ook gebruik van de bloesem combinatieremedies die beschreven zijn in het artikel over spirituele problemen.

    Het regelmatig toepassen van die ademhalingsoefeningen of intervaltraining, zal ook in een zekere mate bijdragen tot het normaliseren van een te hoge bloeddruk. In een aantal gevallen zal men zelfs zijn bloeddruk volledig onder kontrole kunnen houden, zonder medicijnen in te nemen.

    13-11-2010, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    12-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Incontinentie

    Incontinentie.

     

    Incontinentie of vochtverlies, is een probleem dat bij iedereen kan voorkomen, maar vooral oudere mensen treft. Het kan op drie manieren tot stand komen namelijk:

     

    1. Na een operatie in de onderbuik. Meestal is dan door een onachtzaamheid de zenuw die de sluitspier van het urinekanaal bedient doorgesneden, met als gevolg dat de betroffen persoon geen urine meer kan ophouden. Door de stucturele verandering die is opgetreden in het zenuwstelsel zal dit, in zoverre ik tot op heden weet, nooit meer hersteld kunnen worden en blijft die incontinentie het ganse verdere leven voortduren.
    2. Door een ontzuring die is opgetreden in het lichaam, verliest de betroffen persoon langzaam meer en meer de controle over zijn spieren en dus ook over de sluitspieren van het urinekanaal en mogelijk de endeldarm. Hij zal dus niet alleen zijn urine minder en minder goed kunnen ophouden, maar mogelijk ook de controle over zijn ontlasting verliezen. Wanneer men in dit geval de zuur/base verhouding in het lichaam hersteld, dan zullen de sluitspieren van het urinekanaal en van de endeldarm terug beter gaan werken, waardoor het probleem zal verbeteren en mogelijk zal verdwijnen.
    3. Door de verdoving die gebruikt wordt bij een operatie, meestal in de onderbuik, kan er incontinentie ontstaan. Ook in dit geval is er reeds een ontzuring in het lichaam aanwezig maar die heeft tot voor de operatie nog geen incontinentie veroorzaakt. De ontspanning tengevolge van die verdoving is hier dan in feite, bij wijze van spreken, de druppel die de emmer doed overlopen. Ook in dit geval kan de herstelling van de zuur/base verhouding in het lichaam mogelijk het probleem doen verdwijnen.

     

    Behandeling.

     

    De behandeling van Incontinentie dient er dan ook in de eerste plaats in te bestaan om de toevoer van calcium te stoppen en de toevoer en de opname van kalium bevorderen. Door dit te doen zal de zuur/base verhouding in het lichaam hersteld worden en zal de zenuwwerking terug optimaler verlopen, waardoor de sluitspier beter gaat werken. Het vochtverlies zal verminderen en mogelijk volledig stoppen indien de lichamelijke structuur nog in orde is.

     

    Men gaat als volgt tewerk:

     

    • Schrap alle melk en melkproducten zoals room, roomboter, ijsroom, platte kaas, harde kaas, yoghurt, enz. volledig uit uw voeding en vervang ze eventueel door sojaproducten van Alpro of door cocosmelk. Eet veel groenten en fruit en in beperkte mate eiwitten zoals vlees en vis. Wees ook matig met koolhydraten zoals brood en deegwaren.
    • Schrap ook alle voedingssupplementen en voedingsmiddellen die calcium (kalk) bevatten volledig uit uw voeding.
    • Gebruik gedurende drie weken, afwisselend de volgende 3 biochemische zouten (Ook wel Schuesslerzouten genoemd naar de Duitse arts die ze ontdekte), ’s morgens 5 tabletjes “Kalium Muriaticum D6” op de tong laten smelten, ’s middags 5 tabletjes “Kalium Phosphoricum D6” en ’s avonds 5 tabletjes “Kalium Sulfuricum D6”. De biochemische zouten worden in België aangemaakt door de” firma UNDA/DOLISOS en kunnen bij uw apotheker besteld worden.
    • Maak ook gebruik van de combinatieremedies zoals vermeld in het artikel over spirituele problemen, “Het starten met een behandeling van combinatieremedies uit de bloesemtherapie”.

     

    Besluit.

     

    Daar men nooit 100% zeker is van de oorzaak voor het optreden van incontinentie, kan men best altijd de hierboven vermelde behandeling toepassen. De behandeling zal zeker in 80 tot 90% van de gevallen een verbetering van uw gezondheidtoestand en uw energieniveau voor gevolg hebben en vaak het incontinentieprobleem volledig oplossen. Ook vrouwen die een licht urineverlies hebben, doen er goed aan om deze behandeling toe te passen.

     

    Altijd is het aan te bevelen om, wanneer men aan incontinentie geleden heeft, het gebruik van melk en melkproducten voor altijd uit uw voeding te schappen.

     

    Treden er op een zeker moment spier en gewrichtpijnen op, die duiden op een verzuring van uw lichaam, neem dan gedurende een tiental dagen “Urticalcin” van Dr. Vogel in om de zuur/base verhouding te herstellen.

     

    Bij een correcte zuur/base verhouding zal het, 1 tot 2 maal per week nuttigen van melk of een melkproduct, geen noemenswaardige gevolgen hebben voor uw gezondheid.

     

    12-09-2010, 17:22 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    13-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amyotrofe Lateraal Sclerose of ALS.

    Amyotrofe Lateraal Sclerose of ALS.

     

    Daar ik in de afgelopen 5 jaar ervaren heb, dat de gezondheid van mensen met ALS ook zonder de inname van medicijnen merkbaar kan verbeteren, heb ik besloten om, uitgaande van deze ervaring, dit artikel volledig te herwerken.

    De ziekte ALS is één van de vele chronische ziekten die veroorzaakt wordt door een verstoring van de zuur/base verhouding van de lichaamsvochten ten nadele van het zuur. Met lichaamsvochten bedoelen we al het vocht dat buiten het maag- darmkanaal in het lichaam aanwezig is.

    De ideale zuur/base verhouding is volgens de Zweedse arts Ragnar Berg 35/65.

    Deze verhouding is volgens hem uitermate belangrijk voor een optimale werking van het zenuwstelsel. Is er een tekort aan zuur, dan zal het zenuwstelsel verminderen in werking, waardoor de zenuwimpulsen onvoldoende sterk zullen doorkomen in de spieren en/of organen waarmede ze in verbinding staan. Hoe groter het tekort aan zuur, hoe minder intens de zenuwwerking zal zijn. Bij een zeer groot tekort kunnen hierdoor dan die spieren en/of orgaanfuncties volledig uitvallen waardoor er verlammingen zullen optreden. Uiteindelijk kan dit leiden tot de dood van de betroffen persoon.

    Is er te veel zuur in ons lichaamsvocht, dan zal het zenuwstelsel overprikkeld worden en ontstaan er pijnen.

    De ziekte gaat altijd gepaard met een zware tot zeer zware allergie voor melk en melkproducten. De allergie voor melk en melkproducten is zo groot, dat ze kunnen beschouwd worden als puur vergif voor de betroffen persoon.

    De ziekte wordt ook nog onvrijwillig in de hand gewerkt door een vernindering van de kauw- en de slikfunctie, waardoor men geneigd is om de voeding te purerenen en om nog meer melk en melkproducten als voeding te gebruiken.

    Bahandeling.

     

    De behandeling van ALS dient er dan ook in de eerste paats in te bestaan om de zuur/base verhouding van de lichaamsvochten te herstellen. We doen dit door de te grote toevoer van calcium in het lichaam te stoppen. Daarom is het nodig om:

    • Alle melk en melkproducten zoals room, slagroom, roomboter, ijsroom, platte kaas, harde kaas, yoghurt, enz. en met melk en melkproducten bereid voedsel volledig en zonder uitzondering voor altijd uit uw voeding te schrappen.
    • Vervang ze indien je dat wil door sojamelk, sojaproducten, kokosmelk, rijstmelk, amandelmelk, hazelnotenmelk, enz. allemaal nieuwe producten en smaken die je dan wel moet leren gebruiken en waarderen.
    • Eet verder heel veel groenten, groentesoepen, veel fruit, en beperkt eiwitten zoals vlees en vis. Wees ook matig met koolhydraten zoals brood, gebak en deegwaren. Gebruik ook zo weinig mogelijk suiker en met suiker aangemaakte voeding.
    • Schrap ook alle voedingssupplementen die veel calcium (kalk) bevatten volledig uit uw voeding.

    Indien men dit nauwkeurig toepast, zal er al binnen de 3 dagen een merkbare verbetering optreden. Men zal zich meer ontspannen voelen, gelukkiger zijn en over veel meer energie kunnen beschikken.

    Na 1 week zullen de natuurlijke afweer, de uitscheidingsorganen en het zenuwstelsel terug beter beginnen  werken waardoor het lichaam gaat regenereren, indien de lichamelijke structuur dit nog toelaat.

    Door alleen dit te doen kan men dus de ziekte stoppen maar, kan men de eventuele structurele veranderingen die tengevolge van die ziekte zijn opgetreden, niet omkeren. Wat wel kan is dat de lichaamsfuncties die niet meer optimaal verliepen terug beter beginnen werken.

    Ik weet dat dit als te simpel, niet te geloven en naïef zal overkomen maar, ik raad u toch ten stelligste aan om het toe te passen. Voor schadelijke bijwerkingen hoef je niet te vrezen want je dient niets in te nemen. Het vraagt alleen wat moed om het te doen en karakter om het vol te houden.

    Ook zal men als gevolg hiervan in de toekomst veel minder verkoudheden, neus- keel- en oorontstekingen hebben.

    Daar de ziekte nagenoeg altijd gepaard gaat met een abnormale vermoeidheid en fysieke- en/of mentale uitputting, is het aan te bevelen om ook het oligo element "Molybdeen" en de Bach Bloesem "Olive" in te nemen.

    Voor de fysieke vermoeidheid en uitputting neemt men hiervoor best gedurende 1 week, "Molybdeen Forte" van de firma Deba Pharma, Neerhofstraat 45, 8560 te Wevelgem in, zoals vermeld op de verpakking. Men kan dit bestellen bij uw apotheker.

    Voor de mentale uitputting neemt men, gedurende 2 dagen, 2 maal 2 druppels in van de Bach Bloesem "Olive". In totaal dus 8 druppels. Men doet de druppels in een weinig water, zet het mengsel goed rond, neem het vervolgens in de mond, zet het daar ook goed rond en slik het vervolgens door. Bach Bloesems zijn te verkrijgen in nagenoeg elke goede natuurwinkel.

    Door dit te doen zal je in 80 tot 90% van de gevallen, nog meer ontspannen en gelukkiger zijn en over nog meer energie kunnen beschikken, waardoor de mogelijke regeneratie nog zal versterken.

    13-06-2010, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    23-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AIDS, HIV, Chronische ziekten, ons imuunsysteem of natuurlijke afweer.

    AIDS, HIV, Chronische ziekten, ons imuunsysteem of natuurlijke afweer.  

    Voor andere gezondheidsproblemen zie ook blog: http://blog.seniorennet.be/s8s0i9k

    Wanneer je grote ontdekkingen wil doen
    Moet je buiten de lijnen durven denken.
    Albert Einstein.    

    AIDS:
    Is de afkorting van de Engelse term “Acquired Immune Defiency Syndrome”, wat in het Nederlands betekent “Verworven Immuundeficiëntie Syndroom”.  

    Verworven:
    Het gaat hier duidelijk over iets dat je kan oplopen of verwerven.
    Immuundeficiëntie: Wijst op een degeneratie van het natuurlijke afweersysteem van de mens. Syndroom: Het geheel van ziektebeelden en symptomen, die al dan niet in combinatie op verschillende manieren in het lichaam tot uiting kunnen komen.  

    HIV:
    Is de afkorting van de Engelse term “Human Immunodefiency Virus”, in het Nederlands “Humaan Immuundeficiëntie Virus”, of met andere woorden een virus dat de natuurlijke afweer van het lichaam doet dalen.  

    Humaan:
    Humaan of menselijk.
    Immuundeficiëntie: Wijst op een degeneratie van het natuurlijke afweersysteem van de mens.
    Virus: Een virus.  

    Tot zover een eenvoudige verklaring van de twee, volgens geneeskundige middens, misschien wel de meest voorkomende doodsoorzaken in de hele wereld.
      

    BESCHOUWINGEN.
      

    Overeenkomstig mijn persoonlijke ervaring zou ik durven stellen, dat een afweersysteem maar optimaal kan werken, wanneer het lichaam beschikt over al de stoffen die het nodig heeft, en het bovendien niet overbelast wordt met al dan niet schadelijke stoffen en/of energieën. Ook een voor het lichaam niet schadelijke stof kan, wanneer men er teveel van toevoert, toch schadelijk worden.  

    Zelfs met een optimaal werkend imuunsysteem of met andere woorden afweersysteem, kan het mogelijk zijn dat ons lichaam ziek wordt, dit omdat de permanente toevoer van schadelijke stoffen zo groot kan zijn, dat het die niet kan neutraliseren of overwinnen. Wil men dus een ziekte overwinnen, dan moet niet alleen ons afweersysteem optimaal werken, maar moet ook de toevoer van schadelijke stoffen stopgezet worden.  

    Volgens de huidige gangbare opinie, wordt “AIDS” veroorzaakt door een “HIV” besmetting en duurt het, voor iemand die geen medicijnen inneemt, gemiddeld 10 tot 12 jaar, vooraleer de ziekte “AIDS” uitbreekt.  

    Men gaat er dus van uit dat “AIDS” een ziekte is die veroorzaakt wordt door een “HIV” besmetting. Indien het echter 10 tot 12 jaar duurt vooraleer “AIDS” uitbreekt, kan men dan wel met zekerheid stellen dat “AIDS” enkel veroorzaakt wordt door een “HIV” besmetting?  

    Ik heb het daar persoonlijk moeilijk mee, zeker wanneer ik weet dat, zoals uit de voorhanden zijnde litteratuur blijkt, een “HIV” besmetting meestal gepaard gaat met vage griepachtige klachten zoals vermoeidheid, koorts, huidaandoeningen, schimmelinfecties, vermageren en diarree, die meestal snel weer verdwijnen.  

    Waarom verdwijnen die klachten meestal snel? Is het omdat het immuunsysteem of met andere woorden de afweer van het lichaam de virusinfectie onder controle kan houden? Of is het misschien omdat het virus niet zo’n destructieve werking heeft zoals men er aan toeschrijft?  

    Zou het niet mogelijk zijn, dat gedurende die periode van 10 tot 12 jaar, er andere oorzaken zijn die de immuniteit in het menselijk lichaam stelselmatig nog meer doen afnemen. Iedere bacteriële of virale infectie en alle voor het lichaam schadelijke stoffen tasten tenslotte de werking van het afweersysteem aan. Het is namelijk zo dat heel wat van die met “HIV” besmette mensen overlijden door bijvoorbeeld een longontsteking.  

    Indien nu een “HIV” besmetting de immuniteit aantast, dan is het wel uitzonderlijk belangrijk om die immuniteit of met andere woorden de natuurlijke afweer zo vlug mogelijk te herstellen, dit omdat we anders van die besmetting, net als van alle andere besmettingen die zich nog kunnen voordoen, chronisch ziek zullen worden.
      

    De benaming “HIV”.
      

    Ik persoonlijk vind de benaming “HIV” heel ongelukkig gekozen, let wel ze is volgens mij niet fout maar ze misleid naar mijn bescheiden mening vrijwel de hele wetenschap en de hele wereldbevolking. Volgens mijn persoonlijke ervaring veroorzaken alle virusinfecties een daling van de natuurlijke afweer van het lichaam, terwijl de meeste mensen geloven dat enkel het “HIV” virus die natuurlijke afweer doet dalen.  

    Ik heb op dit ogenblik kennis van de volgende oorzaken die zeker verantwoordelijk zijn voor het dalen van de natuurlijke afweer van ons lichaam:

    • Alle virale infecties.
    • Alle bacteriele infecties.
    • Een antibioticakuur.
    • Schadelijke of kankerverwekkende stoffen.
    • Elke voedselvergiftiging of met andere woorden een vergiftiging.
    Vergif, zoals bijvoorbeeld arsenicum, kan zelfs dit natuurlijk afweersysteem totaal ten gronde richten met mogelijk de dood tot gevolg.  

    Vermoedelijk moeten we aan deze 4 oorzaken ook nog toevoegen:
    • Een behandeling met hormonen.
    • Een behandeling met cortisone.
    • Een behandeling met insuline.
    • Een chemo kuur.
    • Bestraling.
    • Elke operatie, enz.
    Al deze behandelingen hebben de bedoeling om de gevolgen van een ziekte op te heffen maar, ze ontregelen ook onze lichaamfuncties, waardoor de natuurlijke afweer nog meer belast wordt en uiteindelijk nog meer zal dalen.  

    Welke rol speelt nu een voedselvergiftiging in dit proces?
      

    Een voedselvergiftiging vernietigt een deel van maag- darmbacterieflora in het menselijk lichaam, met als gevolg overgeven en/of diarree die ons lichaam toepast om zich zo vlug mogelijk van die giftige stoffen te ontdoen.  

    De maag- darmbacterieflora wordt echter beschouwd als een eerste barrière voor de vernietiging van schadelijke stoffen die het menselijk lichaam binnendringen. Met andere woorden, er gaat al een deel van onze natuurlijke afweer vernietigd worden wanneer we een voedselvergiftiging oplopen.  

    De maag- darmbacterieflora heeft echter nog een andere belangrijke functie namelijk, de opname van vitale stoffen in het menselijk lichaam. Is een deel van die maag- darmbacterieflora vernietigd, dan zal ook de opname van voldoende vitale stoffen in het gedrang komen, dit in de veronderstelling dat ze in voldoende mate langs onze voeding in ons maag- darmkanaal worden aangevoerd.  

    Deze vitale stoffen zijn dan weer uitermate belangrijk voor een goed werkend afweersysteem. Worden er echter onvoldoende opgenomen, dan heeft dit onherroepelijk voor gevolg, dat ook het afweersysteem in werking zal verminderen.  

    Ook kan het zijn, dat ons lichaam tijdelijk meer vitale stoffen nodig heeft, niet alleen voor het overwinnen van een acute ziekte, maar ook om herstellingen in ons lichaam uit te voeren die ontstaan zijn door bijvoorbeeld een ongeval of een operatie.  

    Een tekort aan vitale stoffen kan ook de hormonale werking in het lichaam verstoren. Zo heeft een tekort aan jodium bijvoorbeeld voor gevolg dat de schildklier trager gaat werken, waardoor er een gebrek aan energie optreed en men zich niet fit maar moe zal voelen.  

    Een verminderde schildklierwerking kan ook psychische gevolgen hebben voor de mens, bijvoorbeeld onverklaarbare angsten en neigingen tot het plegen van zelfmoord.  

    Deze vermindering in werking van de schildklier heeft dan weer voor gevolg dat de volledige hormonale werking verstoord wordt. Dit wil met andere woorden zeggen dat alle organen die deel uitmaken van het hormonale systeem in werking kunnen gestoord worden, bijvoorbeeld de nierwerking waardoor er onvoldoende afvalstoffen uitgescheiden worden, de werking van de alvleesklier waardoor er te weinig insuline aangemaakt wordt, enz. De constitutie van de mens zal voor een stuk bepalen in welk systeem of orgaan er problemen zullen optreden.  

    Een optimale maag- darmflora is dus niet alleen de eerste vereiste voor een goed werkend afweersysteem, maar ook voor een goed werkend hormonaal systeem. Het eerste dat men dan ook moet doen bij het behandelen van een ziekte is er dus voor zorgen dat de maag- darmflora terug optimaal is.  

    Welke rol speelt een antibioticakuur in dit proces?
      

    Wanneer ik aan een optimale maag- darmflora denk, dan denk ik ook automatisch aan “Antibiotica”. Inderdaad antibiotica vernietigd eveneens een deel van de maag- darmflora en heeft dus een min of meer identieke uitwerking op de werking van het afweersysteem als een voedselvergiftiging. Het is daarom aan te bevelen om een antibioticakuur te laten volgen door een probioticakuur met bijvoorbeeld “Orthiflor” van de firma “Orthica” te doen, dit gedurende een tiental dagen.  

    Andere factoren.
      

    Welke rol spelen de hormonen die langs ons voedsel of als medicijn in ons lichaam terecht komen? Ik denk hier bijvoorbeeld, aan de hormonen die mogelijk in vlees, vis, melk- en melkproducten voorkomen, aan de anticonceptiepil en aan de hormonen die men voorschrijft in de menopauze?.  

    Men kan stellen dat ze in ieder geval de hormonale werking verstoren, want de hoeveelheden hormonen, zelfs indien het lichaamseigen hormonen zijn, die men supplementair toedient, moeten door het lichaam verwerkt worden. Dit heeft dan ook voor gevolg dat het lichaam de werking van het hormonale systeem gaat aanpassen overeenkomstig de toegediende hormonen.  

    Ook kankerverwekkende stoffen en mogelijk genetisch gemanipuleerd voedsel, kunnen eveneens de werking van het afweersysteem negatief beïnvloeden.  

    Is “AIDS” wel een ziekte?
      

    Algemeen wordt aangenomen dat “AIDS” een ziekte is. Naar mijn bescheiden mening, is “AIDS” geen ziekte maar een toestand in het lichaam, waarbij de natuurlijke afweer of met andere woorden de immuniteit, gedaald is tot beneden een percentage dat ligt om en rond de 20% van een optimaal werkend afweersysteem.  

    Al de hierboven aangehaalde oorzaken, kunnen dus al dan niet in combinatie met elkaar, “AIDS” veroorzaken, dit omdat ze allen een verminderde werking van het afweersysteem veroorzaken.  

    We zouden dus kunnen stellen, dat het ontstaan van “AIDS” niet alleen het gevolg is van een “HIV” besmetting, maar ook veroorzaakt kan worden door één of meerdere negatieve factoren, al dan niet in combinatie met een “HIV” besmetting.  

    “AIDS” kan dus, naar mijn persoonlijke ervaring, optreden zonder dat er een “HIV” besmetting in het lichaam aanwezig is. Ik denk hier bijvoorbeeld aan de verschillende dodelijke virussen zoals “EBOLA” waarvan de laatste tijd melding wordt gemaakt in de verschillende media.  

    Aan de hand van al deze informatie zou ik durven stellen, dat alle mensen die chronisch ziek zijn in een toestand van “AIDS” verkeren.
      

    Mogelijk wordt ook de verwoestende werking van die virussen verkeerdelijk ingeschat, dit omdat men op het ogenblik dat een besmetting zich voordoet, geen weet heeft van de mate van werking van het afweersysteem van de betroffen persoon.  

    Acute ziekten.
      

    Wanneer er in ons lichaam, door de één of andere reden een acute ziekte ontstaat, dan kunnen we stellen, dat ons afweersysteem de strijd aanbind tegen de mogelijke oorzaak van die ziekte.  

    Blijft ons afweersysteem optimaal werken, dan zal die acute ziekte overwonnen worden en zullen we met andere woorden terug gezond worden. Altijd zal het echter ons natuurlijk afweersysteem zijn dat de ziekte moet overwinnen. Het toedienen van de nodige medicijnen en vitale stoffen zal er dan toe bijdragen, dat het afweersysteem in ons lichaam optimaal kan blijven werken tot die strijd gewonnen is.  

    Is de ziekte overwonnen dan zullen er altijd antistoffen gevonden worden in het lichaam, zeker als het om een bacteriële of virale infectie gaat.  

    Ik ga er dus vanuit dat het lichaam zelf de oorzaak van een ziekte moet overwinnen en niet dat we de ziekteoorzaak moeten bestrijden met medicijnen.
    Deze medicijnen hebben namelijk in veel gevallen zeer schadelijke nevenwerkingen die voor onze immuniteit en ons lichaam nog nadeliger kunnen zijn dan de ziekteoorzaak zelf.  

    Eén van de gevolgen van deze medicijnen is dat het virus of de bacterie wel bestreden wordt, maar dat onze natuurlijke afweer niet hersteld wordt en we dus in een stadium van verlaagde afweer, of met andere woorden “AIDS”, blijven verkeren waardoor we zeer vatbaar blijven voor andere mogelijke ziekten. De behandeling van een ziekte moet er dan ook in de eerste plaats op gericht zijn om ons afweersysteem terug optimaal te doen werken. Met de nodige medicijnen kan men dan die werking ondersteunen.  

    Chronische ziekten.  

    Beschikt ons lichaam niet over voldoende vitale stoffen, dan kan ons afweersysteem niet optimaal werken en dus de ziekte niet overwinnen. Er ontstaat dan een permanente strijd tussen ons afweersysteem en de mogelijke oorzaak of oorzaken van een acute ziekte. De ziekte wordt dan met andere woorden chronisch omdat ons afweersysteem ze niet kan overwinnen.  

    Nu is het zo dat iedere chronische ziekte het gevolg is van een voortdurende verminderde werking van het afweersysteem. Zou het dan niet kunnen dat iedere chronische ziekte het gevolg is van “AIDS”, of met andere woorden, een verworven immuundeficiëntie.  

    Uit dit voorgaande kunnen we dus stellen dat “AIDS”, niet alleen voorkomt wanneer men een “HIV” besmetting heeft opgelopen, maar dat men bij iedere chronische ziekte een vorm van “AIDS”, of met andere woorden een immuundeficiëntie kan vaststellen. Zelfs verlammingen, die niet veroorzaakt worden door een breuk in de wervelkolom of het doorsnijden van een zenuw, kunnen veroorzaakt worden door “AIDS”.  

    Kanker en tumoren.
      

    Tot op heden is er niemand in staat een sluitende verklaring te geven voor het ontstaan van kanker en tumoren.  

    Indien een chronische ziekte echter een vorm van “AIDS” is, dan kunnen we ook bijna met zekerheid stellen, dat ook kanker en tumoren door “AIDS” kunnen ontstaan, dit omdat het lichaam door de verlaagde werking van het afweersysteem, niet meer beschikt over voldoende middelen om de woekering van cellen tegen te gaan.
      

    Heeft ons lichaam het “AIDS” stadium bereikt, dan is het niet meer in staat om al onze lichaamsfuncties naar behoren te vervullen. Onze constitutie zal dan voor een stuk bepalen welke verdere gevolgen zich dan zullen manifesteren. Kanker, tumoren, hartstilstand, hartaderbreuk, diabetes, Alzheimer, enz. kunnen zich dan manifesteren met mogelijk de dood tot gevolg.  

    Wat zijn nu de voornaamste kenmerken van “AIDS” of een zwaar verminderde werking van het afweersysteem?  

    Volgens mijn persoonlijke ervaring zijn er een aantal punten vast te stellen, wanneer het lichaam aan “AIDS” of met andere woorden aan een zwaar verminderde werking van het afweersysteem onderhevig is.
      

    Een eerste kenmerk is de verstoring van de zuur/base verhouding in het lichaam.
     

    De optimale zuur/base verhouding is, volgens wetenschappelijk onderzoek, 35/65 of met andere woorden 1/3 zuur en 2/3 basen. Het is namelijk zo dat een optimale zuur/base verhouding een hoofdvereiste is voor een optimale werking van het afweersysteem en het zenuwstelsel.  

    Is er teveel zuur in het lichaam aanwezig, dan worden langs het zenuwstel de werking van de organen overprikkeld. Een typisch voorbeeld hiervan is een versnelde hartslag of hartwerking met als mogelijk gevolg is een hartaderbreuk of hartinfarct.  

    Is er te weinig zuur aanwezig en gaan dus de basen overheersen, dan komen de zenuwprikkels onvoldoende door en gaan organen verminderen in werking. Als voorbeeld kunnen we hier aanhalen de hartslag die overslaat met als mogelijk gevolg een hartstilstand. Naar mijn persoonlijke mening is dit ook de voornaamste oorzaak van wiegendood. Ook bij Diabetes is er bijvoorbeeld een tekort aan zuur vast te stellen in het lichaam.  

    De zuur/base verhouding wordt vooral beïnvloed door 2 factoren, namelijk: de hoeveelheid zuur- en basenvormend voedsel die we eten en de mate waarop ons lichaam calcium opneemt uit onze voeding.  

    De verstoring kan op 2 manieren gebeuren namelijk:
    • De hoeveelheid zuur gaat toenemen dit ten koste van de basen. Dit kan het gevolg zijn van, een te kleine toevoer van calcium in het lichaam, een slechte opname van calcium, een te grote toevoer van koolhydraten die de aanwezige calcium aan het lichaam gaan onttrekken om te kunnen verbranden, of een te grote toevoer van eiwitten. Een andere mogelijke oorzaak is de onvoldoende afvoer van afvalstoffen zoals urine- en ureumzuur langs de nieren uit het lichaam.
        
    • De hoeveelheid basen gaan toenemen ten koste van de zuren. Dit kan het gevolg zijn van een te grote toevoer van calcium in het lichaam, een optimale opname van calcium, een geringe toevoer van koolhydraten waardoor er weinig calcium verbrand wordt en een te geringe toevoer van zuurvormend voedsel zoals de eiwitten vlees, vis, gevogelte,enz..  

    Een tweede kenmerk is het ontstaan van een tekort aan B lymfocyten in het lichaam.
     

    B lymfocyten worden aangemaakt in het beenmerg en zijn nodig om de strijd aan te binden tegen virussen, schadelijke bacteriën en andere schadelijke stoffen die in het lichaam binnendringen. Hun werking wordt indien nodig gestimuleerd door de T-Helpercellen en onderdrukt door de T-Suppressorcellen wanneer de ziekte overwonnen is.
      

    Een derde kenmerk is de verstoring van de verhouding van de T-Helper- en de T-Supressorcellen.

    Deze verhouding is, volgens wetenschappelijk onderzoek, bij een goed werkend immuunsysteem 64/36. Zijn er teveel T-Helpercellen, dan wordt de afweer overgestimuleerd. Zijn er teveel T-Suppressorcellen dan wordt de afweer te veel onderdrukt.

    Een vierde kenmerk is de verstoring van de hormonale werking in het lichaam.  

    Meestal zal de schildklier en de nieren in werking verminderen, wat een energietekort en een ophoping van zuren, zouten en toxische stoffen in het lichaam voor gevolg heeft.  

    In een aantal gevallen is ook de Maag- Darmbacterieflora verstoord of verstoord geweest waardoor er te weinig vitale stoffen opgenomen worden of werden.  

    Een viifde kenmerk is de verstoring van de verhouding tussen de mannelijke en de vrouwelijke hormonen in het lichaam.
     

    Door wetenschappelijk onderzoek weet men dat die verhouding bij een gezonde mens op 2/3 seksueel eigen hormonen ligt en 1/3 seksueel vreemde hormonen. Met andere woorden, een gezonde man heeft 2/3 mannelijke hormonen en 1/3 vrouwelijke hormonen en een gezonde vrouw heeft 2/3 vrouwelijke hormonen en 1/3 mannelijke hormonen.  

    Waarom die verhouding zo is kan ik niet met zekerheid verklaren maar, ik veronderstel dat het is omdat er dan een optimale seksuele aantrekkingskracht tussen een man en een vrouw kan optreden. De verstoring van die hormonale verhouding is volgens mij de verklaring voor het feit dat twee vrouwen of twee mannen zich onderling tot elkaar aangetrokken kunnen voelen en alzo een homo of lesbisch koppel kunnen vormen. Bij één van de twee is dan meestal de hormonale verhouding nagenoeg omgedraaid. Verder wetenschappelijk onderzoek zal dit moeten uitwijzen.  

    Chronische ziekten.  

    Wanneer we wat dieper ingaan op chronische ziekten, dan vinden we dezelfde kenmerken terug als deze die we vinden bij “AIDS”. We kunnen dus stellen dat “AIDS” dezelfde toestand is als deze die zich voordoet bij chronische ziekten. Met andere woorden “AIDS” wordt niet noodzakelijk alleen veroorzaakt door een “HIV” besmetting, maar ook door een aantal negatieve factoren die allen een sterk verminderende werking van het afweersysteem voor gevolg hebben.  

    Kanker.  

    Wanneer we dit alles eens van naderbij bekijken, dan begin ik mij af te vragen of “AIDS”, dus een sterk verminderde werking van het immuunsysteem, niet de aanleiding is voor het ontstaan van kanker? Inderdaad, de werking van het lichaam is volledig ontregeld en niets controleert nog de groei, de aanmaak en de vernietiging of vervanging van cellen, mogelijk zijn dit wel de belangrijkste redenen voor het ontstaan van kanker.  

    Gaat die verminderde werking van het afweersysteem ook nog samen met spirituele problemen die zorgen en stress veroorzaken, dan zijn de omstandigheden ideaal om kanker en/of tumoren te ontwikkelen.  

    Wat kunnen we doen wanneer we een besmetting met “HIV” oplopen?
      

    Wat we zeker moeten doen wanneer we een “HIV” besmetting hebben opgelopen, is er voor zorgen dat onze natuurlijke afweer zo vlug mogelijk terug optimaal gaat werken. Kunnen we dit verwezenlijken dan zal ons lichaam de besmetting zelf onder kontrole kunnen houden en kunnen we voorkomen dat het zal tenonder gaan aan een andere besmetting zoals bijvoorbeeld TBC.  

    Wat kan men doen om onze natuurlijke afweer te optimaliseren.
      

    Volgens mijn persoonlijke ervaring is het gebruiken van de juiste biochemische zouten, oligo elementen en in mindere mate vitamines in combinatie met het verwijderen van schadelijke stoffen uit onze voeding, de enige manier om onze natuurlijke afweer terug te optimaliseren.  

    Zonder een optimaal werkende natuurlijke afweer, zal het toedienen van medicijnen geen oplossing brengen voor eender welk gezondheidsprobleem. Men kan met medicijnen een virus of bacterie bekampen en mogelijk vernietigen, maar men zal niet volledig genezen indien de natuurlijke afweer niet terug optimaal werkt.  

    Om deze natuurlijke afweer terug optimaal te laten werken is het nodig om de volgende punten achtereenvolgens toe te passen:
    • Verwijder alle schadelijke stoffen uit uw voedingspatroon en uw leefomgeving.
    • Optimaliseer de werking van uw afweersysteem en uw schildklier.
    Verwijder alle schadelijke stoffen uit uw voedingspatroon en uw leefomgeving.  

    Dit is misschien wel het moeilijkste punt om te realiseren. Inderdaad, er worden zoveel duizenden stoffen, waarvan men nog niet de al dan niet schadelijke werking kent, in ons leefpatroon toegepast, dat het bijna een onmogelijke opdracht is om de schadelijke stoffen uit ons bestaan te weren.  

    Volgens mijn persoonlijke ervaring is er echter één stof die zeer slecht is voor de chronisch zieke mens en dat is, niettegenstaande ze nog dagelijks in de media aangeprezen wordt als zijnde onmisbaar voor de opbouw en regeneratie van ons beendergestel, melk en al de daarvan afgeleide melkproducten.  

    Van de samenstelling van melk en melkprducten is in vergelijking met het bloed van parlementariers en ministers weinig of niets gekend. Buiten water, vet, vitamines en mineralen is er weinig of niets terug te vinden in de voorhanden zijnde litteratuur of media. Van kankerverwekkende stoffen, hormonen (veelvuldig gebruikt in de veeteelt) cholesterol, antibiotica, pesticieden, enz. is er niets terug te vinden.  

    Mij kan je echter niet wijsmaken dat, als onderzoek van het water van de Schelde heeft uitgewezen, dat het meer vrouwelijke hormenen bevat dan dat er in het lichaam van een zwanger vrouw aanwezig zijn, dat er dan geen zouden zijn terug te vinden in melk en melkproducten.  

    Ik wil je dan ook aanraden om, wanneer je chronisch ziek bent, je kanker of een tumor hebt, je besmet bent met “HIV”,of je geopereerd moet worden, alle melk en melkproducten volledig uit uw voeding te verwijderen. Dus, schrap volledig alle melk en melkproducten zoals platte kaas, harde kaas, kwark, roomboter, yoghurt, room, ijsroom, pudding, enz., voor minstens een jaar of zeker tot uw chronische ziekte overwonnen is, volledig uit uw voeding. Gebruik ze daarna eventueel als genotsmiddel, dat wil zeggen niet meer dan 2 à 3 maal per week.  

    Melk en melkproducten moeten uit uw voeding geschrapt worden gewoon om reden dat ze de kalium/calciumverhouding en ook de zuur/baseverhouding in ons lichaam verstoren. Wat de gevolgen zijn van een verstoring van de zuur/baseverhouding heb ik reeds in een vorig artikel beschreven.  

    Optimaliseer de werking van het afweersysteem en de schildklier.
      

    Om de werking van het afweersysteem en de schildklier te optimaliseren dienen we volgende punten uit te voeren:
      
  • Herstel de zuur/base verhouding in het lichaam.
  • Breng het aantal B lymfocyten terug op peil.
  • Herstel de verhouding van de T-Helper- en de T-Supressorcellen.
  • Herstel de hormonale werking.
  • Optimaliseer de verhouding tussen de mannelijke en de vrouwelijke hormonen.

    Wanneer we alle melk en melkproducten uit onze voeding geschrapt hebben, dan hebben we reeds een eerste stap gezet naar de optimalisatie van onze natuurlijke afweer. Inderdaad, gebruiken we geen melk of melkproducten
    meer, dan stopt ook de verstoring van de zuur/baseverhouding en zal onze natuurlijke afweer niet meer blijven dalen, dit tenzij er nog andere oorzaken voor die daling zijn, zoals bijvoorbeeld een virale/bacteriiële besmetting of medicijnen die ingenomen worden.  

    Als gevolg van het schrappen van melk en melkproducten, zal ook onze natuurlijke afweer stilaan weer zeer langzaam regenereren, dit op voorwaarde dat er in ons lichaam geen structurele veranderingen zijn opgetreden die de regeneratie beletten.  

    Aangezien de hierboven vermelde 5 punten elkaar onderling beïnvloeden, kunnen we in 70 tot80% van de gevallen, door de zuur/baseverhouding te herstellen, alle 5 die problemen gelijktijdig oplossen.  

    Om de zuur/baseverhouding in het lichaam te herstellen is het belangrijk om te kunnen weten hoe die verstoord is. Er kunnen zich twee mogelijkheden voordoen:
     
  • Er is een tekort aan zuur in het lichaam.
  • Er is een teveel aan zuur in het lichaam.  

    Hoe kan men vaststellen of er een tekort of een teveel aan zuur is in het lichaam. 
     

    Bij een tekort aan zuur doen er zich meestal één of meerdere van de volgende problemen voor:
      
    • Regelmatig meermaals per jaar terugkerende neus-, keel- en oorontstekingen.
    • Regelmatig meermaals per jaar terugkerende verkoudheden en griep.
    • Te hoge bloeddruk.
    • Te hoge cholesterolwaarden.
    • Diabetes.
    • De ziekte van Alzheimer.
    • Dementie.
    • De ziekte van Parkinson.
    • Multiple Sclerose.
    • Onverklaarbare valpartijen.
    • Verlammingen die langzaam zijn tot stand gekomen, dus niet deze ten gevolge van een ongeval. (Tenzij het ongeval gebeurd is door een kortstondige verlamming die is ontstaan tengevolge van een tekort aan zuur in het lichaam.)
    • Incontinentie indien die niet veroorzaakt is door het doorsnijden van een zenuw.
    • Arteriosclerose of adervernauwing.
    • Overbruggingen.
    • Slechte bloedsomloop.
    • Obesitas en zwaarlijvigheid.
    • Een tekort aan jodium in het lichaam.
    Men kan ter bevestiging ook een allergietest voor melk en melkproducten laten uitvoeren, dit omdat mensen met een tekort aan zuur, meestal een zware allergie voor melk en melkproducten hebben.  

    De mensen die hier problemen mee hebben zijn meestal niet topfit maar hebben raar of zelden spier- en/of gewrichtspijnen.  

    Bij een teveel aan zuur lijden de mensen meestal aan reumatische aandoeningen.
      

    Deze aandoeningen veroorzaken in de meeste gevallen spier en gewrichtspijnen. Meestal gaat het om mensen die heel slecht calcium opnemen in hun lichaam of zuurvormende medicijnen innemen, waardoor de hoeveelheid zuur in het lichaam sterk toeneemt, het gaat hier meer bepaald over urine- en ureumzuur. Door de slechte opname van calcium in het lichaam is het ook hier aan te bevelen om alle melk en melkproducten uit de voeding te schrappen.  

    Hoe kan men die natuurlijke afweer terug optimaliseren?
      
  • Bij een tekort aan zuur.
  • Bij een teveel aan zuur.  

    Bij een tekort aan zuur zal men meestal ook een tekort aan Kalium in het lichaam kunnen vaststellen. Het is dan ook nodig om dit tekort weg te werken door kalium in het lichaam toe te voeren. Het beste gebruiken we hiervoor biochemische zouten (Ook wel Schuesslerzouten genoemd naar de duitse arts die ze ontdekte in de negentiende eeuw) en celzouten. Daarom:
      
    • Schrap volledig alle melk en melkproducten zoals platte kaas, harde kaas, kwark, roomboter, yoghurt, room, ijsroom, pudding, enz., voor minstens een jaar of zeker tot uw chronische ziekte overwonnen is, volledig uit uw voeding. Gebruik ze daarna eventueel als genotsmiddel, dat wil zeggen niet meer dan 2 à 3 maal per week.
    • Gebruik gedurende drie weken afwisselend de 3 volgende biochemische zouten, ’s morgens 5 tabletjes Kalium Muriaticum D6 op de tong laten smelten, ’s middags 5 tabletjes Kalium Phosphoricum D6 en ’s avonds 5 tabletjes Kalium Sulfuricum D6. Gebruik deze middelen allen minimum 1 uur gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddelen. Deze biochemische zouten worden in België aangemaakt door de firma UNDA/DOLISOS en kunnen bij uw apotheker besteld worden.
       
    • Gebruik gedurende een tiental dagen, drie maal per dag 2 tabletjes van het celzout Kalium jodatum die men op de tong laat smelten. Dit celzout wordt aangemaakt door de Oostenrijkse firma “Adler Pharma” en kan langs uw apotheker besteld worden.
    Bij een teveel aan zuur zal men meestal een tekort aan calcium in het lichaam kunnen vaststellen. Om dit tekort te kunnen wegwerken dienen we niet alleen calcium (kalk) toe te voeren maar moeten we ook zorgen voor een goede kalkopname. Daarom:
      
    • Schrap volledig alle melk en melkproducten zoals platte kaas, harde kaas, kwark, roomboter, yoghurt, room, ijsroom, pudding, enz., voor minstens een jaar of zeker tot uw chronische ziekte overwonnen is, volledig uit uw voeding. Gebruik ze daarna eventueel als genotsmiddel, dat wil zeggen niet meer dan 2 à 3 maal per week.
       
    • Voor de opname van calcium in het licham gebruiken we best “URTICALCIN” van Dr. Vogel, gedurende 2 à 3 weken 3 maal 6 tabletjes per dag op de tong laten smelten. “URTICALCIN” voert namelijk calcium toe en zorgt voor een goede opname van die calcium.
       
    • Gaat de verzuring gepaard met krampen in de spieren, gebruik dan ook nog gedurende 1 week het biochemische zout Magnesia Phosphorica D6, ‘smorgens, ’s middags en ’s avonds 5 tabletjes op de tong laten smelten. Dit biochemisch zout wordt aangemaakt door de firma UNDA/DOLISOS en kan bij uw apotheker besteld worden.
    Voor kinderen dient de dosering aangepast te worden overeenkomstig het gewicht en de leeftijd. Gebruikt men medicijnen van andere merken, dan dient men de dosering aan te passen overeenkomstig de voorschriften op de bijsluiter of de verpakking van het middel.  

    Men dient er ook rekening mee te houden dat, door foutieve voeding en het gebruik van medicijnen, een tekort aan zuur kan omslaan in een teveel aan zuur en omgekeerd. Op dat ogenblik dient men de overeenkomstige behandeling toe te passen.  

    Besluit.
      
    • Bij een “HIV” besmetting, maar ook bij chronische ziekten, is het uitermate belangrijk om zo vlug mogelijk de natuurlijke afweer van het lichaam te optimaliseren, dit om te voorkomen dat andere problemen en besmettingen die afweer ten gronde zouden richten met mogelijk de dood tot gevolg.
    • Het is bovendien ook nodig, om tijdens zijn ganse verdere leven het nodige te doen om die afweer steeds op peil te houden, dit om te voorkomen dat men aan de “HIV” of andere besmetting ten onder gaat.
    • Ook bij de problemen die wijzen op een tekort aan zuur kan men deze werkwijze met grote kans op succes toepassen.
    • Structurele veranderingen die door een ziekte zijn opgetreden in het lichaam, kunnen met deze behandeling mogelijk niet omgekeerd worden.
    • Deze behandeling kan met om en rond de 70% kans op succes toegepast worden. Voor het overige deel moet een op de persoon aangepaste behandeling uitgewerkt worden.
  • 23-07-2009, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    17-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebit, tandvullingen, amalgaam, tandkronen, focale storingen, electroacupunctuur, Kirliaanse fotografie.

    Gebit, tandvullingen, amalgaam, tandkronen, focale storingen, electroacupunctuur, Kirliaanse fotografie.

     

    Een gezond gebit is één van de belangrijkste factoren voor het behouden van een goede gezondheid. Het wordt vooral in verband gebracht met de spijsvertering, maar een slecht gebit kan ook op alle mogelijke lichaamsfuncties een negatieve invloed uitoefenen. Zo kan bijvoorbeeld een focale storing op een bepaalde tand, pijn veroorzaken in het gewricht van uw grote teen.

     

    Een gezond en stevig gebit, laat ons toe om het in de mond genomen voedsel maximaal fijn te malen en te vermengen met speeksel. Het is namelijk zo, dat hoe fijner ons voedsel gemalen is en hoe beter het vermengd is met speeksel, hoe beter het zal verteren.

     

    In de natuurgeneeskunde wordt zelfs aangenomen dat, indien we ons voedsel zeer goed zouden kauwen, we de helft minder zouden kunnen eten om toch dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen op te kunnen nemen in ons lichaam.

     

    Het gebruiken van vezelrijk voedsel gaat er ons dan ook toe neigen om goed te kauwen. Door dit kauwen gaan we dan een zeer goede doorbloeding krijgen van ons kaaksbeen en ons slikmechanisme, waardoor ze later, wanneer we ouder worden, ook nog goed zullen functioneren.

     

    We kunnen alzo voorkomen dat we op latere leeftijd ons gaan verslikken, waardoor er voedsel in de luchtpijpen kan komen, wat uiteindelijk kan resulteren in een longontsteking. Het alternatief is dan het plaatsen van een maagsonde en een overschakeling op astronautenvoeding. De eerste faze van vegeteren, allesbehalve leuk om mee te leven.

     

    Ons gebit en de meridianen in ons lichaam.

     

    In wetenschappelijk onderzoek betreffende electroacupunctuur, kunnen we terugvinden, dat iedere tand van ons gebit in verbinding staat met één van de vele in ons lichaam aanwezige meridianen. Zoals de meesten onder ons al wel weten, zorgen die meridianen voor een goede energiedoorstroming (Chi) in het ganse lichaam, dit op voorwaarde dat ze nergens onderbroken of gestoord worden.

     

    Al de in ons gebit en in ons lichaam aanwezige storingen zijn dan ook een mogelijke oorzaak voor een verstoring van die energiedoorstroming. Als voornaamste storingen in het gebit kunnen we vermelden, de irritatie of ontsteking van een tand, een dode of ontzenuwde tand, problemen met het tandvlees, het kaaksbeen of een tandvulling, enz. Is de energiedoorstroming van een bepaalde meridiaan verstoord, dan zullen er ook onvermijdelijk storingen optreden in de door de meridiaan bediende lichaamsdelen en/of lichaamsfuncties.

     

    Electroacupunctuur en Kirliaanse fotografie.

     

    Electroacupunctuur en Kirliaanse fotografie, zijn twee minder gekende maar volgens mij zeer betrouwbare methodes om storingen in de energiedoorstroming van ons gebit en ons lichaam op te sporen. Ze geven ons ook de mogelijkheid om, enkele dagen na het behandelen van de gevonden storingen, te controleren of de problemen volledig opgelost zijn.

     

    Electroacupunctuur geeft ons ook de mogelijkheid, om geneesmiddelen uit te testen die het genezingsproces van de op de betrokken meridiaan gelegen organen of lichaamsfuncties kunnen stimuleren of herstellen. Men gebruikt hiertoe de zogenaamde “Nosoden ( monsters of staaltjes van geneesmiddelen) ”, die men op de meetkring van de betroffen meridiaan plaatst. Dit is naar mijn mening één van de meest accurate en directe methodes, om te bepalen welk geneesmiddel men nodig heeft om te genezen.

     

    De ervaring om met deze toestellen te werken, zal natuurlijk bepalend zijn voor de resultaten die men zal bereiken.

     

    Bij middel van een “Kirliaanse foto” van de handen en de voeten, kan men dan aan de hand van het stralingsveld vaststellen of het gebit en het lichaam storingvrij zijn.

     

    Wil men met andere woorden er zeker van zijn dat zijn gebit storingvrij is, dan dient men zich te wenden tot een tandarts die electroacupunctuur en/of Kirliaanse fotografie toepast, omdat alleen hij storingen kan opsporen, kan neutraliseren en achteraf kan kontroleren of die storingen effectief opgelost zijn.

     

    Batterijwerking in de mond.

     

    Wie over een batterij spreekt denkt natuurlijk direct aan electrische stroom, spanning en potentiaalverschil, die ontstaan door de in de batterij aanwezige stoffen zoals metalen, zuur en water. Heel toevallig, kunnen ook in ons gebit die stoffen aanwezig zijn, waardoor er ook in onze mond een batterijwerking kan ontstaan, die heel negatief kan inwerken op onze gezondheid.

     

    Ik denk hier bijvoorbeeld aan:

    • Amalgaam, dat kwik (een hevig vergif), zilver, tin; koper en zink bevat.
    • Gouden kronen.
    • Metalen bruggen.
    • Op goud gebakken porceleinen kronen.
    • Op zilver gebakken porceleinen kronen.

     

    Door het potentiaalverschil ontstaat er een electrolyse die een ionenstroom doet vloeien in de mond, waardoor er kwikdeeltjes gaan vrijkomen, die langs het maag- darmstelsel het lichaam zeer langzaam gaan vergiftigen. Deze ionenstroom kan op twee manieren vloeien, namelijk door het kaaksbeen/dentineliquor waardoor ze het zenuwstelsel direct zal beïnvloeden en via het speeksel in de mond. Kontakt tussen de boven- en de onderkaak die metalen bevatten, kan ook nog een kortsluiting in de mond veroorzaken, die de ionenstroom nog zal vergroten.

     

    Het lichaam komt echter niet alleen in ons gebit in kontakt met mineralen, ik denk hier bijvoorbeeld ook aan piercings, sierraden, een spiraaltje, bouten en stiften die men gebruikt om breuken te herstellen of stifttanden te plaatsen. Wetende dat een perfect gezonde mens ongeveer 35% zuur heeft in zijn lichaamsvochten, kunnen we stellen dat al die mineralen een zeer storende werking kunnen uitoefenen op onze lichaamsfuncties en zeker op ons zenuwstelsel. Het verwondert mij dan ook niet te horen vertellen, dat mensen met een massa piercings vrij vroeg sterven.

     

    Al die mineralen kunnen echter in het lichaam ook nog een allergische reactie oproepen. Zo is gebleken dat bij onderzoek in Amerika, van de 71 mensen die een gouden tand hadden er 33% een allergische reactie op goud vertoonden.

     

    Piercings die gestoken worden, kunnen bovendien ook nog een meridiaan of een zenuwbaan in het lichaam raken waardoor er nog een grotere storing kan optreden.

     

    Storingshaarden of focale storingen in het gebit.

     

    Bij middel van electroaccupunctuur, is het mogelijk om al de meridianen in uw gebit op te meten, dit om te onderzoeken of er geen storingen te vinden zijn in de energiecirculatie. Wordt er op een bepaalde tand in uw gebit een storing vastgesteld, dan is het perfect mogelijk dat er op het eerste zicht niets aan die tand schijnt te mankeren, de tand doet geen pijn, men voelt of ziet er niets abnormaal aan en zelfs op een röntgenfoto is er niets abnormaal te vinden. Meestal gaat het over een ontzenuwde tand of een tand die afgestorven is en onder een kroon zit. Het is namelijk zo dat bij het ontzenuwen van een tand er altijd stukjes zenuw in de tand blijven die dan ontsteken en intoxikaties veroorzaken.

     

    Blijft die irritatie op die tand bestaan, dan is het goed mogelijk dat medicijnen die worden ingenomen om een orgaan of lichaamsfunctie te stimuleren, totaal geen uitwerking zullen hebben. In dit geval is het dan ook aan te bevelen, om de tand die de storing veroorzaakt, te verwijderen uit het gebit.

     

    In de meeste gevallen, zal het ook nodig zijn om na het verwijderen van de tand, het kaaksbeen grondig te reinigen van ontstekingen of intoxikaties. Het is best mogelijk dat men hiervoor een stuk van het kaaksbeen zal moeten wegslijpen.

     

    Plaatst men later een implantaat en het gat in het kaaksbeen is niet volledig gezuiverd, dan kan bij de implantaat later dezelfde storing optreden als bij de verwijderde tand.

     

    Een ander nadeel van een ontzenuwde of dode tand is dat hij niet meer regenereert, waardoor hij vroeg of laat gaat barsten of los in het gebit komt te zitten. Anaërobe bacteriën hebben dan vrij spel en gaan welig tieren in het gebit. Het is dus aan te bevelen om uw gebit regelmatig te laten kontroleren op storingen en schadelijke bacteriën.

     

    Besluit.

     

    Heeft men, na het toepassen van de behandelingen die vermeld werden in vorige artikels, nog chronische klachten aan organen of lichaamsfuncties, dan kan de uitmeting bij middel van electroacupunctuur en de ontstoring van uw gebit nog een oplossing geven voor een aantal van die gezondheidsproblemen.

     

    Sommige van die ontstoringen kunnen vrij snel tot goede resultaten leiden, terwijl het voor andere langer zal duren omdat het lichaam bij middel van de uitgemeten geneesmiddelen moet gereinigd worden van opgestapelde toxische stoffen. Het ontstoren van het gebit kan ook voor gevolg hebben dat geneesmiddellen sneller en beter zullen werken, waardoor de betroffen organen of lichaamsfuncties sneller gaan herstellen.

     

    Moet een tand opgevuld worden, laat hem dan nooit met amalgaam vullen, het kan tientallen jaren duren eer je er problemen mee krijgt, maar ooit zal het gebeuren, alleen zul je er dan niet meer aan denken dat je gezondheidsproblemen voortkomen van die met amalgaam opgevulde tand. Het gevolg hiervan is, dat men medicijnen gaat innemen die het probleem niet zullen oplossen, dit omdat de oorzaak niet is weggenomen.

     

    Heb je met amalgaam opgevulde tanden, laat dan die vullingen vervangen door kunststofvullingen. Zorg er voor dat je tijdens die vervanging niets inslikt en adem ook zo weinig mogelijk van de tijdens de vervanging ontstane dampen in.

     

    Met electroacupunctuur en Kirliaanse fotografie, kan men dan na enkele dagen, op een zeer accurate manier, de resultaten van een behandeling kontroleren.

     

    Uitgebreide informatie kan men terugvinden in het boek “Leerboek voor electroacpunctuur volgens Voll (E.A.V.) en de B.F.D. van de Arts C. Van Der Molen. Uitgeverij “De Tijdstroom” in Lochem. ISBN 90 352 12037/CIP.

    17-05-2009, 14:55 Geschreven door  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    08-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlamming, verlamming tengevolge van een ongeval.

    Verlamming, verlamming tengevolge van een ongeval.

     

     

    Volgens mijn persoonlijke bevindingen kunnen verlammingen op een aantal uitzonderingen na, ontstaan op drie manieren, namelijk:

     

    1. Een perfect gezonde mens raakt betrokken in een ongeval en breekt daarbij één of meerdere ruggewervels. Tengevolge van die breuk, worden er een aantal zenuwbanen onderbroken en worden de overeenkomstige zones in het lichaam die door die zenuwen beheerst worden verlamd. Daar deze persoon, een optimale zuur/base verhouding heeft in zijn lichaam, zal de verlamming voor de rest van zijn leven mogelijk definitief zijn, tenzij de onderbreking van die zenuwbanen operatief kan hersteld worden.

     

    1. Een chronisch zieke mens, waarbij de zuurtegraad in het lichaam gedaald is tot om en bij de 15%, maakt een kortstondige onderbreking mee van de werking van bepaalde zenuwen, komt hierdoor ongelukkig ten val en breekt daarbij één of meerdere wervels. Net zoals in het vorige punt zal hierdoor, overeenkomstig de plaats van de breuk, een bepaalde zone van het lichaam verlamd worden. Daar echter bij deze persoon, de hoeveelheid zuur sterk gedaald is, zal er wanneer de zenuwbanen niet zijn doorgesneden, nog een kleine kans bestaan, om door een onmiddellijke optimalisatie van de zuurtegraad en de nodige kinesitherapie, geheel of gedeeltelijk te herstellen van die verlamming. Het gaat hier om de zogenaamde onverklaarbare valpartijen die ouden van dagen regelmatig meemaken.

     

    1. Een chronisch zieke mens, waarbij de hoeveelheid zuur in het lichaam blijft dalen, zal langzaam de controle verliezen over meer en meer functies in het lichaam, waardoor hij, indien hij niet ongelukkig ten val komt, uiteindelijk in een rolstoel zal belanden. De functies die het verst van de hersenen verwijdert zijn hebben de grootste kans om eerst uit te vallen. Deze soort van verlamming kan mogelijk voor een deel hersteld worden, indien op tijd de zuur/baseverhouding geoptimaliseerd wordt en de betroffen persoon de nodige kinesitherapie ondergaat.

     

    Behandeling.

     

    Om een mogelijk herstel van een verlamming nog te kunnen verwezenlijken, is het allereerst nodig om zo snel mogelijk de zuur/baseverhouding in het lichaam te optimaliseren en dit op de volgende manier:

     

    • Schrap volledig alle melk en melkproducten zoals platte kaas, harde kaas, kwark, roomboter, yoghurt, room, ijsroom, pudding, enz. voor minstens een jaar volledig uit de voeding. Gebruik ze daarna eventueel als genotsmiddel, dat wil zeggen niet meer dan 2 à 3 maal per week. Gebuik, indien je dat wenst, sojaproducten of kokosmelk als vervanging.

     

    • Ook calcium (kalk), voedingssupplementen die calcium bevatten en met calcium verrijkte voedingsmiddelen dienen volledig uit de voeding geschrapt te worden.

     

    • Neem gedurende drie weken afwisselend de 3 volgende biochemische zouten in, namelijk, ’s morgens 5 tabletjes Kalium Muriaticum D6 op de tong laten smelten, ’s middags 5 tabletjes Kalium Phosphoricum D6 en ’s avonds 5 tabletjes Kalium Sulfuricum D6. Gebruik deze middelen allen indien mogelijk gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddelen dit om een interactieve werking onderling te vermijden.

     

    • Eet veel groenten en fruit en in beperkte mate koolhydraten zoals brood, deegwaren en eiwitten zoals eieren, vlees en vis.

     

    Voor kinderen dient men de in te nemen hoeveelheid aan te passen overeenkomstig de ouderdom en het lichaamsgewicht.

     

    De hoeveelheid, van de biochemische zouten die ik hier vermeld, ook wel Schuesslerzouten genoemd naar de Duitse arts die ze ontdekte, worden in België aangemaakt door de firma UNDA/DOLISOS in verpakkingen van 100 stuks, voldoende voor de inname gedurende drie weken.

     

    Voor biochemische zouten die door andere firma’s worden aangemaakt dient men de inname aan te passen overeenkomstig de aanwijzingen van de betroffen firma’s.

     

    Besluit

     

    Bepaalde verlammingen kunnen mogelijk voor een deel hersteld worden door een tijdige optimalisatie van de zuur/baseverhouding en kinesitherapie. Altijd zal de optimalisatie van die zuur/baseverhouding er voor zorgen dat de andere levensfuncties die nog intakt zijn optimaal zullen gaan werken.

     

    Wanneer er na een bepaalde tijd een verzuring zou optreden in het lichaam, gebruik dan gedurende 1 week Urticalcin van Dr. Vogel en Calcarea Sulfurica D6, zoals beschreven in het artikel over de behandeling van pijn.

     

    Bij een optredende verzuring ontstaan er namelijk altijd spier- of gewrichtspijnen. Spier- of gewrichtspijn is dus altijd een signaal om gedurende ongeveer 1 week Urticalcin en Calcarea Sulfurica D6 in te nemen. Ook voor spierpijnen die optreden tijdens het doormaken van een griep geld deze regel.

    08-05-2009, 12:20 Geschreven door  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    28-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Progeria

    Progeria.

     

    Progeria is volgens de resultaten van het huidig wetenschappelijk onderzoek, een vrij uitzonderlijke genetische ziekte die gekenmerkt is door een zeer vroegtijdige veroudering. Door dit verouderingsproces zal de progeria patiënt uiteindelijk sterven rond de gemiddelde leeftijd van 13 jaar.

     

    Omdat men heeft vastgesteld, dat de ziekte het gevolg is van een kleine mutatie van een gen gekend als lamin A, is men het wetenschappelijk onderzoek voor de behandeling van de ziekte gaan toespitsen op de genetica. Dit alles heeft voor gevolg dat men nog weinig of geen aandacht meer heeft voor de omstandigheden waarin de ziekte tot uiting komt, evolueert en zich verder ontwikkeld.

     

    Volgens mijn persoonlijke bevindingen gaat Progeria echter gepaard met een extreme ontzuring van de lichaamsvochten, in die mate zelfs dat bij de betroffen patiënten, overeenkomstig het toenemen van de leeftijd, minder en minder zuur wordt aangetroffen in die lichaamsvochten.

     

    In het beginstadium van de ziekte, op de leeftijd van 1 tot 3 jaar, kan men waarden terugvinden van 10 à 20% zuur. Bekijkt men Progeria patiënten op de leeftijd van 10 tot 13 jaar, dan vind men waarden terug die gedaald zijn tot 5% en minder. De normale waarden voor een gezonde mens zijn ongeveer 35%.

     

    Deze extreme daling van de zuurtegraad in het lichaam veroorzaakt, zoals we in één van de vorige artikels reeds gezien hebben, een zeer sterke daling van de werking van het zenuwstelsel. Dit heeft dan weer voor gevolg dat heel wat lichaamsfuncties zoals het zenuwstelsel, de natuurlijke afweer en het hormonale systeem sterk gaan verminderen in werking, wat uiteindelijk zal leiden tot het afsterven van de betroffen persoon.

     

    Wil men de veroudering stoppen, dan is een eerste vereiste, het terug herstellen van de zuur/base verhouding in het lichaam. Is die zuur/base verhouding hersteld, dan zal het zenuwstelsel, het hormonale systeem en de natuurlijke afweer van het lichaam terug vrijwel optimaal gaan werken en zal het verouderingsproces tot stilstand gebracht worden. Dit alles natuurlijk op voorwaarde, dat er tengevolge van de ziekte, geen structurele veranderingen zijn opgetreden die een optimale werking belemmeren.

     

    Daar nu kalium en calcium de voornaamste oligo elementen zijn die de zuur/base verhouding bepalen, gaan we moeten bekijken hoe we die twee elementen in de juiste verhouding in het lichaam kunnen krijgen.

     

    Is er in het lichaam een tekort aan zuur (kalium), dan kan het niet anders of er moet een overschot aan calcium in het lichaam aanwezig zijn. Calcium heeft zoals iedereen wel weet de eigenschap om zuren te neutraliseren, denk maar aan de tuin, waar men calcium (kalk) gebruikt om mos te bestrijden dat zeer goed groeit in zure grond.

     

    Onderzoekt men nu de lichaamsvochten dan zal men een tekort aan kalium vaststellen. Wat men echter bijna altijd over het hoofd ziet is om de hoeveelheid calcium in het lichaam te bepalen.

     

    Gewoon omdat men er van uitgaat dat een teveel aan calcium, geen enkele negatieve invloed heeft op het optimaal functionneren, zal men geen onderzoek doen naar de aanwezige hoeveelheid in het lichaam. Volgens mijn persoonlijke bevindingen is echter, een teveel aan calcium in het lichaam, de grootste oorzaak voor het ontstaan van heel wat chronische ziekten.

     

    Uit dit alles kunnen we besluiten, dat we twee dingen moeten doen om de zuur/base verhouding in het lichaam te herstellen namelijk:

     

    • De calcium (kalk) toevoer in het lichaam volledig stopzetten.
    • Kalium supplementen onder de vorm van Schuesslerzouten toedienen.

     

    Bij dit alles dienen we er echter rekening mee te houden, dat door deze behandeling niet het omgekeerde gaat gebeuren namelijk een verzuring. Deze verzuring zou dan een overprikkeling van het zenuwstelsel doen ontstaan, waardoor er spier- en gewrichtspijnen gaan optreden in het lichaam.

     

    In de praktijk komt dit neer op het schrappen van alle calcium, alle melk, melkproducten, met calcium verrijkte voedingsmiddellen en voedingssupplemenen die calcium bevatten, uit ons voedingspatroon en het toedienen van drie biochemische zouten (ook wel Schuesslerzouten genoemd naar de Duitse Arts die ze ontdekte) namelijk, “Kalium Muriaticum D6”, “Kalium Phosphoricum D6” en “Kalium Sulfuricum D6”. Bovendien dienen we ons voedingspatroon aan te passen om een mogelijke verzuring of ontzuring in de toekomst te voorkomen.

     

    De biochemische zouten worden in België courant aangemaakt door de firma UNDA/DOLISOS in een hoeveelheid van 100 stuks. Ook Dr. Vogel maakt 2 van die biochemische zouten aan. Men kan echter ook in een goed homeopatisch laboratorium die zouten laten aanmaken.

     

    Omdat ik vertrouwd ben met de biochemische zouten van UNDA/DOLISOS zal ik een mogelijke behandeling weergeven voor 2 groepen van kinderen namelijk een eerste groep van 1 tot 7 jaar en een tweede groep vanaf 7 jaar en ouder. Neemt men biochemische zouten van een ander merk, dan dient men de behandeling aan te passen overeenkomstig de voorschriften van dat merk en de ouderdom van de kinderen.

     

     

    Behandeling.

     

    • Zowel voor de kinderen van de groep van 1 tot 7 jaar als die van 7 jaar en ouder dienen we volledig alle melk en melkproducten zoals platte kaas, harde kaas, kwark, roomboter, yoghurt, room, ijsroom, pudding, enz. voor minstens een jaar volledig uit de voeding te schrappen. Gebruik ze daarna eventueel als genotsmiddel, dat wil zeggen niet meer dan 2 à 3 maal per week. Gebuik, indien je dat wenst, sojaproducten of kokosmelk als vervanging.

     

    • Ook calcium (kalk), voedingssupplementen die calcium bevatten en met calcium verrijkte voedingsmiddelen dienen volledig uit de voeding geschrapt te worden.

     

    • Laat vervolgens de kinderen van 1 tot 7 jaar gedurende drie weken afwisselend de 3 volgende biochemische zouten innemen namelijk, ’s morgens 1 tabletje Kalium Muriaticum D6 pletten en door de voeding mengen, ’s middags 1 tabletje Kalium Phosphoricum D6 en ’s avonds 1 tabletje Kalium Sulfuricum D6. Gebruik deze middelen allen indien mogelijk gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddelen dit om een interactieve werking onderling te vermijden.

     

    • Kinderen van 7 jaar en ouder dienen 2 tabletjes per keer in te nemen in plaats van 1.

     

    • Laat beide groepen veel groenten en fruit eten en in beperkte mate koolhydraten zoals brood, deegwaren en eiwitten zoals eieren, vlees en vis.

     

    Besluit.

     

    Wil men het verouderingsproces van progeria stopzetten dan dient men de hiervoor vermelde behandeling toe te passen. Ongeveer 10 dagen na het starten van deze behandeling zal de natuurlijke afweer, het hormonale systeem en het zenuwstelsel nagenoeg terug optimaal werken.

     

    Structurele veranderingen die tijdens het ziekteproces zijn opgetreden in het lichaam, kunnen met deze behandeling echter mogelijk niet ongedaan gemaakt worden. Er zal wel een gevoelige verbetering optreden in het functionneren van het lichaam, of die terug optimaal zal kunnen verlopen is afhankelijk van de lichamelijke structuur en erfelijke factoren.

    Door dagelijks dag in dag uit geneesmiddelen in te nemen kan er echter in het lichaam een verzuring optreden waardoor er pijnen in de spieren en de gewrichten kunnen ontstaan. Deze verzuring kan in de meeste gevallen geneutraliseerd worden door ongeveer gedurende drie weken "Urticalcin" van Dr. Vogel in te nemen.

    Om het verouderingsproces te stoppen en de stijfheid in de gewrichten tegen te gaan kan men gedurende een tweetal weken het oligo element "Bo- Borium" of "Borium D8" innemen en gedurende 1 week het Schuesslerzout "Silicea". Dosering aan te passen aan de leeftijd van de betroffen persoon.

    28-04-2009, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allergie voor melk, melkproducten en latex

    Allergie.

     

    Een allergische reactie in het lichaam ontstaat altijd, wanneer de mens langs de voeding, drank, de ingeademde lucht of lichamelijk contact, in aanraking komt met schadelijke stoffen. Ze kan echter eveneens ontstaan, wanneer er te veel van een zelfs levensnoodzakelijke stof voor het lichaam wordt aangevoerd, bijvoorbeeld vitamine A en calcium. De graad van werking, van de natuurlijke afweer van het lichaam, zal bepalend zijn voor de grootte van de reactie en het ontstaan ervan.

     

    De sterkte van die allergische reactie.

     

    De sterkte van de allergische reactie is afhankelijk van de schadelijkheid van die bepaalde stof voor het lichaam en de tijdsduur waaraan het lichaam is blootgesteld aan die stof. Ook het contact met meerdere schadelijke stoffen tegelijkertijd en een daling van de natuurlijke afweer van het lichaam, zal de sterkte van die reactie vergroten.

     

    Een allergische reactie kan zich echter op verschillende manieren manifesteren. Zo zal bijvoorbeeld:

     

    • Bedorven voedsel onmiddellijk aanleiding geven tot overgeven of diarree, omdat het lichaam zich zo snel mogelijk wil ontdoen van dit voedsel om te voorkomen dat het te veel schade zou kunnen aanrichten.
    • Een te grote aanvoer van calcium gekoppeld aan een optimale opname in het lichaam, zal de zuur/base verhouding verstoren ten nadele van de zuren. Hierdoor zal de zenuwwerking in sterkte afnemen, zal er een tekort aan kalium ontstaan in het lichaam waardoor de kalium/calcium balans zal verstoord worden en zullen de aders dichtslippen.
    • Bij de aanvoer van melk en melkproducten, zullen er zich altijd slijmen vormen in de mond en de keel, omdat het lichaam deze schadelijke stof wil omgeven met slijm om de schadelijkheid ervan zo veel mogelijk te neutraliseren. Deze slijmen zijn op hun beurt de ideale voedingsbodem voor binnenkomende virussen en schadelijke bacterieën, ze zetten er zich in vast, komen alzo in ideale omstandigheden tot ontwikkeling en vermenigvuldigen zich daardoor zeer snel.

     

    NB. Enkel moedermelk is in de natuur tot op bepaalde leeftijd voorzien als voeding voor zeer jonge kinderen maar zeker niet voor volwassenen. Door die moedermelk beschikken die kinderen over melktanden, die een aantal jaren na de overschakeling op vaste voeding uitvallen en vervangen worden door een definitief gebit. Bovendien is melk van dieren voor geen enkele mens geschikt anders zou de natuur hierin voorzien hebben.

     

    Een allergie voor melk en melkproducten.

     

    Wanneer we de grootte van een allergische reactie uitdrukken in procenten, dan zien we dat er bij 0% van een schadelijke stof er geen allergische reactie zal optreden, terwijl bij 100% de betroffen persoon zal sterven. Een stof waarop het lichaam allergisch reageert heeft dus een giftige uitwerking.

     

    Nu is, volgens mijn persoonlijke bevindingen, een perfect gezonde mens tussen de 3 en de 6% allergisch voor melk en melkproducten. Deze allergische reactie is zo klein dat ze meestal weinig negatieve invloed heeft op het lichaam. Ze wordt dan ook over het hoofd gezien omdat een allergietest in dit stadium, indien hij al zou gedaan worden, geen duidelijk waarneembare reactie zal vertonen.

     

    Maakt die mens echter een virale- of bacterieële infectie door waardoor de lichamelijke afweer sterk daalt, dan loopt die allergische reactie al vlug op tot 30 en meer %. Doet men op dat moment niets om de natuurlijke afweer terug op peil te brengen dan worden we chronisch ziek en begint ons lichaam te degenereren. Het beendergestel en de spieren zullen onder invloed van het gebruik van melk en melkproducten beginnen verweken waardoor de wervels en gewrichten sneller gaan slijten en spieren minder sterk worden.

     

    In die toestand zal iedere virale- of bacteriele infectie, een antibioticakuur of een voedselvergiftiging, de natuurlijke afweer van het lichaam nog meer doen dalen, waardoor de allergische reactie zal oplopen tot 70 à 80%. Antibiotica vernield namelijk niet alleen schadelijke- maar ook een aantal voor het lichaam levensnoodzakelijke bacterieën die bijdragen tot het bekomen van een optimale natuurlijke afweer.

     

    Is de reactie opgelopen tot dat peil, dan kan men bij middel van testen, reeds vaststellen dat bepaalde processen zoals de werking van de schildklier, de werking van de aalvleesklier, het zenuwstelsel, het hormonale systeem, enz. vermindert zijn in werking. De gevolgen hiervan zijn bijvoorbeeld, de verstoring van de balans tussen de mannelijke en de vrouwelijke hormonen (homo, lesbieënne), diabetes, het dichtslippen van de aders, exceem, enz.

     

    Bij een pasgeboren kind dat geen borstvoeding krijgt, maar met koemelk of melkpoeder wordt gevoed, kan dit exceem zich reeds na 4 tot 6 weken duidelijk manifesteren. De enige manier om van dit exceem dan nog af te geraken is het vervangen van de koemelk door moedermelk of sojamelk.

     

    Verdere belasting van onze natuurlijke afweer door andere ziekteprocessen en de synergetische uitwerking van daarvoor ingenomen geneesmiddellen (ik heb iemand gekend die per dag er 34 verschillende diende in te nemen), zullen die allergische reactie nog verhogen tot 90 à 95%. Op dat percentage doen zich zeer duidelijk waarneembare verschijnselen voor als onverklaarbare valpartijen, verlammingen, hartproblemen allerhande, hersenbloedingen, dementie, de ziekte van Parkinson, MS, enz.

     

    Een allergie voor latex.

     

    Net zoals voor melk en melkproducten reageert het lichaam van een perfect gezonde mens ook voor 4 à 5% allergisch op latex en latexproducten. Ook die allergische reactie zal overeenkomstig die van melk en melkproducten eveneens toenemen naargelang de lichamelijke afweer afneemt. Is men onderhevig aan een melk- en latexbelasting tegelijkertijd, dan zal die reactie nog heviger zijn. Langdurige blootstelling aan latex en latexproducten heeft eveneens een verweking van de spieren en de gewrichten tot gevolg. (Denk hier aan rugpijnen die ontstaan)

     

    Indien we over latex spreken, dan bedoel ik natuurlijke latex die te vinden is in, meer dan 95% van de condooms, in latex kleding, latex handschoenen, banden, rubber matten, een latex matras, enz. Er bestaan ook matrassen uit kunstmatige latex, die niet de schadelijke eigenschappen van natuurlijke latex hebben maar mogelijk andere, bijvoorbeeld de warmte afvoer van het lichaam die in het gedrang komt vanwege de sterk isolerende eigenschappen van die matras.

     

    Heeft men een allergie voor melk, melkproducten en latex, dan kunnen we beslist aannemen dat de lichamelijke afweer volledig verstoord is, waardoor men ook allergisch gaat reageren op andere stoffen die het lichaam, wanneer het gezond zou zijn, als neutraal of zelfs als goed zou waarnemen.

     

    De samenstelling van melk en melkproducten.

     

    Wanneer we op internet eens de samenstelling van melk en melkproducten opzoeken, dan is er buiten vetten, eiwitten, vitamines, mineralen, enz. , weinig of niets terug te vinden van voor het lichaam van de mens schadelijke- of kankerverwekkende stoffen. Ook van omega 3, 6, 9, vetzuren, verzadigde- en onverzadigde vetten of cholesterol is weinig of niets terug te vinden.

     

    Van moerdermelk daarentegen wordt zelfs het percentage van DDT vermeld dat 30 jaar na het verbod op het gebruiken van DDT, nog steeds in moedermelk was terug te vinden.

     

    Dit alles doet me besluiten, dat er naar de samenstelling van melk, nog nooit degelijk onderzoek is verricht. Desondanks wordt melk nog altijd beschouwd als het voedingsmiddel bij uitstek voor de hedendaagse mens.

     

    De schandalen indachtig die zich de laatste jaren hebben voorgedaan in de veeteelt, kan ik met niet van het idee ontdoen, dat er schadelijke stoffen in melk en melkproducten moeten zijn terug te vinden die nefast zijn voor de menselijke gezondheid. Zolang men die niet kent kan men ze echter ook niet uit de melk halen en blijven melk en melkproducten de menselijke gezondheid ondermijnen.

     

    Door, het veelvuldig gebruik van hormonen om dieren vet te mesten en het gebruik van antibiotica om de dieren gezond te houden, kan het volgens mij niet mogelijk zijn dat daarvan niets is terug te vinden in de melk. Het kan naar mijn persoonlijke mening ook bijna niet anders, dan dat er in de melk van een koe, die de hele dag niets anders doet dan al de op het gras neergeslagen schadelijke en/of kankerverwekkende stoffen naar binnen werken, toch van die stoffen moeten terug te vinden zijn.

     

    Tegenover dit alles staat, dat bij bloedonderzoek van bepaalde ministers en parlementsleden, men heeft kunnen vaststellen dat het zelfs meer dan 10 schadelijke/kankerverwekkende stoffen kan bevatten. In “Humo” konden we onlangs lezen, dat er in het scheldewater meer vrouwelijke hormonen zijn terug te vinden dan in het lichaam van een zwangere vrouw.

     

    Besluit/

     

    Welke stof, die in de melk aanwezig is, de allergische reactie veroorzaakt, is voor mij een raadsel. Voor mij persoonlijk staat het echter als een paal boven water vast, dat melk en melkproducten veel schadelijker inwerken op de gezondheid, dan virale- en bacteriële infecties, voedselvergiftigingen en antibiotica. Er sterven jaarlijks, met andere woorden, meer mensen aan een melkvergiftiging dan dat men zich zou kunnen indenken.

     

    Wil je, wanneer je cronisch ziek bent, een redelijke kans maken op een goede gezondheid of een spoedig herstel, schrap dan zo veel mogelijk melk en melkproducten uit uw voeding en vermijd zo veel mogelijk contact met latex en latex producten. Alleen al door dit te doen zal er een zeer langzame verbetering van uw gezondheid optreden.

     

     

    07-04-2009, 06:09 Geschreven door  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    27-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homo, Lesbiënne.

    Homo en Lesbiënne.

     

    De perfect gezonde man/vrouw.

     

    Bij de perfect gezonde man en vrouw bestaat er een optimale verhouding tussen de mannelijke en de vrouwelijke hormonen in hun lichaam, namelijk:

     

    Een vrouw heeft 2/3 vrouwelijke hormonen en 1/3 mannelijke hormonen.

    Een man heeft 2/3 mannelijke hormonen en 1/3 vrouwelijke hormonen.

     

    Wanneer nu een perfect gezonde man en een perfect gezonde vrouw elkaar ontmoeten, dan kan er een maximale sexuele aantrekkingskracht ontstaan tussen die twee personen. In het dagelijkse leven zien we echter dat er weinig perfect gezonde mannen en vrouwen voorkomen, waaruit we kunnen besluiten dat die maximale sexuele aantrekkingskracht weinig of niet zal voorkomen.

     

    Een afwijkende schildklierwerking.

     

    Daar de schildklier deel uitmaakt van het hormonale systeem van de mens, zal bij een afwijkende werking van de schildklier, de hele hormonale werking in het lichaam verstoord worden. Deze afwijking zal zich dan, buiten de schildklier, ook manifesteren in één of meerdere organen van dit hormonale systeem, bijvoorbeeld de aalvleesklier. Gaat die aalvleesklier minder werken dan ontstaat er diabetes. Ook sexueel overactieve mannen of vrouwen zijn mogelijk het gevolg van een verstoorde hormonale werking.

     

    Door die verstoring van de hormonale werking gaat ook de aanmaak van de vrouwelijke en de mannelijke hormonen verstoord worden. Deze verstoring zal dan op zijn beurt de verhouding tussen de mannelijke en de vrouwelijke hormonen beïnvloeden. Het komt zelfs voor dat die verhouding totaal omgekeerd wordt of nog erger. Het gevolg van dit alles is dat er in plaats van sexuele aantrekking een sexuele afstoting ontstaat. Dit is dan ook één van de redenen waarom een huwelijk op de klippen kan lopen.

     

    Het is echter niet alleen een afwijkende schildklierwerking die de verhouding tussen de mannelijke en de vrouwelijke hormonen in het lichaam verstoord. Ook de anti conceptiepil en het toedienen van hormonen in bijvoorbeeld de menopauze of andere omstandigheden, gaat de hormonale werking en de verhouding tussen de mannelijke en de vrouwelijke hormonen in het lichaam verstoren.

     

    Het is dus tijdens uw ganse leven perfect mogelijk dat je homo of lesbiënne wordt, want deze toestand wordt veroorzaakt door een chronische ziekte die de hormonale werking in het lichaam verstoord of door het supplementair toedienen van hormonen.

     

    Volgens al deze bevindingen, kunnen we stellen dat homo of lesbiënne zijn niet noodzakelijk aangeboren is. Dit is wel mogelijk, omdat de hormonale toestand van de vader en de moeder tijdens de conceptie en de hormonale toestand van de moeder tijdens de zwangerschap, sterk bepalend zijn voor de groei en de ontwikkeling van het kind. Bij een zware hormonale verstoring tijdens de zwangerschap is het zelfs mogelijk dat het kind transsexueel wordt.

     

    Mogelijk is de hormonale toestand van de vader en de moeder tijdens de conceptie en die van de moeder tijdens de zwangerschap ook bepalend voor de uitgroei van het kind tot een jongen of een meisje.

     

    Homo en lesbiënne koppels.

     

    Indien we aannemen dat er een maximale sexuele aantrekkingskracht tussen een man en een vrouw kan bestaan, dan zal die vermoedelijk ook bestaan tussen homo- en lesbiënnekoppels. Deze stelling houdt in, dat er in een homo- en een lesbiënnekoppel, één persoon zal zijn met een min of meer optimale verhouding tussen de mannelijke en de vrouwelijke hormonen en een tweede waarbij die verhouding volledig of bijna volledig is omgekeerd.

     

    Uitzonderingen bevestigen natuurlijk de regel en daarom kunnen we stellen dat ongeveer 45% van de homos en lesbiënnes eigenlijk chronisch zieke mensen zijn. Bij deze 45% is de hormonale werking en de verhouding tussen de mannelijke en de vrouwelijke hormonen grondig verstoord.

     

    Wat kan men er zelf aan doen?

     

    Wanneer we in het dagelijkse leven vaststellen, dat een man/vrouw zich niet meer aangetrokken voelt to het andere geslacht, dan is dit een zeer sterke aanwijzing, van een grondige verstoring van de verhouding tussen de mannelijke en de vrouwelijke hormonen.

     

    Zoals we gezien hebben, zijn er twee mogelijke factoren die deze verstoring veroorzaken namelijk, een schildklier die onvoldoende werkt en het toedienen van hormonen als voorbehoedsmiddel onder de vorm van “De pil” of bijvoorbeeld als medicijn tijdens de menopauze.

     

    Om daaraan te verhelpen dienen we het volgende te doen:

     

    • Schrap alle melk en melkproducten zoals platte kaas, harde kaas, kwark, roomboter, yoghurt, room, ijsroom, pudding, enz. voor minstens een jaar volledig uit uw voeding. Gebruik ze daarna eventueel als genotsmiddel, dat wil zeggen niet meer dan 2 à 3 maal per week. Gebuik, indien je dat wenst, sojaproducten of kokosmelk als vervanging.
    • Gebruik gedurende drie weken afwisselend de 3 volgende biochemische zouten, ’s morgens 5 tabletjes Kalium Muriaticum D6 op de tong laten smelten, ’s middags 5 tabletjes Kalium Phosphoricum D6 en ’s avonds 5 tabletjes Kalium Sulfuricum D6. Gebruik deze middelen allen minimum 1 uur gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddelen.
    • Stop met het innemen van hormonen als voorbehoedsmiddel.
    • Stop met het toedienen van hormonen tijdens de menopauze of in andere gevallen.

     

    In de meeste gevallen is het zo dat de hormonale problemen in de menopauze, zullen verminderen door alle melk en melkproducten uit uw voeding te schrappen, dit omdat langzaamaan de schildklier terug beter zal gaan werken.

     

    Besluit:

     

    Ook bij deze problemen speelt dus de verstoring van de zuur/base verhouding ten nadele van de zuren, een zeer belangrijke rol. Het gebruiken van hormonen als medicijn, heeft mogelijk ook negatieve gevolgen voor de hormonale werking in het lichaam. Hoe groot die gevolgen zijn en wat ze inhouden, is men zich nog niet van bewust.

     

    Indien het echter waar is wat er onlangs in een artikel van Humo verscheen namelijk, dat men heeft vastgesteld dat er in het water van de Schelde meer vrouwelijke hormonen zijn terug te vinden dan in het lichaam van een zwangere vrouw, dan vermoed ik dat er zich in de natuur een catastrofe aan het voltrekken is, waarvan men de gevolgen slechts op lange termijn zal kunnen vaststellen. Vermoedelijk zal het dan wel te laat zijn om nog met goed resultaat in te grijpen.

    27-03-2009, 11:59 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    22-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaarlijvigheid, overgewicht, obesitas, vermageren, afslanken, dieet.

    Zwaarlijvigheid, overgewicht, obesitas, vermageren, afslanken, dieet.

     

    In het bericht over: “De zuur/base verhouding in het menselijk lichaam”, hebben we gezien dat een verstoring van de zuur/base verhouding ten nadele van de zuren, meestal gepaard gaat met een verminderde werking van de schildklier. Het gevolg hiervan is dat de schildklier minder voedsel gaat omzetten in energie, waardoor de betrokken.persoon niet over voldoende energie kan beschikken om optimaal te kunnen leven.

     

    Gaat men, bij een te traag werkende schildklier, te veel voedsel aanvoeren, dan zal dat teveel niet worden omgezet in energie maar worden opgeslagen in het lichaam. Dit heeft voor gevolg dat het lichaamsgewicht gaat toenemen en men gaat lijden aan zwaarlijvigheid of obesitas.

     

    Indien nu, volgens de hedendaagse normen, mensen met overgewicht, zwaarlijvigheid of obesitas, besluiten om te vermageren of af te slanken, dan gaan ze de toevoer van voedsel in het lichaam verminderen, het voedingspatroon aanpassen en meer bewegen. In de meeste gevallen zal dit leiden tot een normaal lichaamsgewicht, dit op voorwaarde dat de betrokkene zich kan houden aan het sterk veranderde levenspatroon.

     

    Wanneer men dan, na het bereiken van zijn normale lichaamsgewicht, terug op zijn oude levenspatroon overschakelt, dan komen er zeer snel de verloren kilo’s weer bij, men noemt dit verschijnsel het jojo effect.

     

    Volgens mijn persoonlijke bevindingen is dit eigenlijk niet meer dan normaal. De reden hiervoor is, dat er bij de hedendaagse vermageringsprogramma’s, een zeer belangrijke factor over het hoofd gezien wordt, namelijk dat de schildklier die onvoldoende werkt. Zonder een optimaal werkende schildklier kan men zijn optimale lichaamsgewicht niet behouden.

     

    Wat kunnen we nu best doen om te vermageren of met andere woorden af te slanken:

     

    Zorg er eerst en vooral voor dat de schildklier optimaal werkt, alvorens te beginnen met een vermageringskuur.

     

    Men kan dit best op de volgende manier verwezenlijken:

     

    • Schrap alle melk en melkproducten zoals platte kaas, harde kaas, kwark, roomboter, yoghurt, room, ijsroom, pudding, enz. voor minstens een jaar volledig uit uw voeding. Gebruik ze daarna eventueel als genotsmiddel, dat wil zeggen niet meer dan 2 à 3 maal per week. Gebuik, indien je dat wenst, sojaproducten of kokosmelk als vervanging.
    • Gebruik gedurende drie weken afwisselend de 3 volgende biochemische zouten, ’s morgens 5 tabletjes Kalium Muriaticum D6 op de tong laten smelten, ’s middags 5 tabletjes Kalium Phosphoricum D6 en ’s avonds 5 tabletjes Kalium Sulfuricum D6. Gebruik deze middelen allen minimum 1 uur gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddelen.

     

    Heeft men dit gedurende 3 weken toegepast, dan zal in 80 tot 85% van de gevallen de schildklier en de natuurlijke afweer terug optimaal werken. Het toegevoerde voedsel zal dan met andere woorden terug maximaal omgezet worden in energie waardoor het energiepeil van het lichaam terug zal toenemen. Dit alles natuurlijk op voorwaarde dat de schildklier nog intakt in het lichaam aanwezig is.

     

    Zelfs wanneer men deze twee punten ten onrechte zou toepassen, bijvoorbeeld wanneer er verkeerde conclusies zouden getrokken worden, dan nog zal het schrappen van de melk en de melkproducten uit uw voeding een zeer langzame verbetering van uw gezondheid bewerkstelligen.

     

    Wat kunnen we nu verder doen om af te slanken. Hier dienen we zelf een keuze te maken tussen de veelvuldige programma’s die voorhanden zijn, o.a.bijvoorbeeld:

     

    • Naar een fitnesscentrum gaan en daar een programma volgen van beweging in combinatie met een aangepaste voeding.
    • Naar de Weight Watchers gaan en daar een begeleid en aangepast programma volgen.
    • Enz.

     

    Men kan echter ook zelf een aantal dingen toepassen, die dan mits volhouden, op termijn naar een normaal lichaamsgewicht zullen leiden.

     

    Een aantal mogelijkheden zijn:

     

    • Eet veel groenten, fruit en in beperkte mate koolhydraten en eiwitten zoals vlees en vis.
    • Schrap zo veel mogelijk suiker en suikerrijke voeding zoals confituur, snoep en honing uit uw voeding.
    • Gebruik zo weinig mogelijk alcolische- en suikerrijke dranken.
    • Gebruik plantaardige- in plaats van dierlijke vetten en dan liefst niet te veel.
    • Gebruik plantaardige koudgeperste olieën
    • Beperk de hoeveelheid koolhydraten zoals brood en deegwaren.
    • Gebruik vezelrijke- of volkorenproducten.
    • Verminder de hoeveelheid eiwitten zoals vlees en vis tot de helft.
    • Eet wanneer je honger hebt en stop met eten als je verzadigt bent. Dus niet eten omdat het smaakt of iemand anders het wil.
    • Drink wanneer je dorst hebt en stop met drinken wanneer je gelaafd bent. Dus niet drinken uit verplichting of om iemand een plezier te doen.
    • Wanneer je verslaafd bent aan eten doe dan het nodige om die verslaving te doorbreken.
    • Gebruik als versnapering een stuk fruit of groente, bijvoorbeeld apel of een wortel.
    • Ga meermals per week meer bewegen of doe aan intervaltraining, Yoga, fittness, Tai Chi, sport, wandelen, lopen, zwemmen, klusjes in de tuin of.binnen in huis.

     

    Besluit.

     

    Indien je na het optimaliseren van uw schildklierwerking een vermageringskuur volgt en je houdt je aan de hierboven vermelde punten dan heb je een zeer grote kans de je je normale lichaamsgewicht zal bereiken en dat het ook normaal zal blijven. Het is dus zeker niet zo dat je om te kunnen vermageren moet gaan honger lijden, je dient gewoon je levenspatroon en je eetgewoonten te veranderen of met andere woorden te normaliseren.

     

    Denk eraan dat, iedere kilogram die je te veel weegt moet meedragen, je lichaam supplementair zal belasten en een gevoel van moeheid zal veroorzaken. Dit gevoel van moeheid zal toenemen naarmate uw lichaamsgewicht toeneemt.

     

    22-03-2009, 14:23 Geschreven door  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebrek aan energie door een verminderde schildklierwerking.

    Gebrek aan energie door een verminderde schildklierwerking.

     

    Het vaststellen van een verminderde werking van de schildklier.

     

    Er bestaat, volgens mijn persoonlijke informatie, tot op heden geen enkele sluitende wetenschappelijke onderzoeksmethode om de werking van de schildklier te kontroleren. Dit zal, volgens mijn eigen bevindingen, ook in de toekomst zo zijn en blijven.

     

    Het is namelijk zo, dat de schildklier niet alleen zorgt voor een optimale hoeveelheid energie in het lichaam, maar ook een bijdrage levert tot het optimaliseren van de lichaamstemperatuur.

     

    De fijnregeling van die lichaamstemperatuur gebeurd dan verder door het beurtelings ademen door het linker- of rechter neusgat. Ademhalen door het ene neusgat geeft verkoeling van het lichaam terwijl ademen door het andere neusgat het lichaam opwarmt. Wie zich in deze materie wil verdiepen kan heel wat nuttig informatie terugvinden in het boek “PRANAYAMA de dynamiek der ademhaling” geschreven door André van Lysebeth en uitgegeven door Ankh-Hermes BV in Deventer. ISBN 90 202 40277

     

    Aan de hand van testen en een opvolging die ik zelf gedaan heb, ben ik tot de vaststelling gekomen dat de werking van de schildklier zich aanpast aan de seizoenen en aan de buitentemperatuur.

     

    Volgens die testen ben ik tot de bevinding gekomen, dat de werking van een perfect werkende schildklier, uitgezet op een schaal van 1000, hier in België in de Zomer bij een buitentemperatuur van ongeveer +30° C, 140 tot 150 bedraagt. Terwijl in volle Winter bij een buitentemperatuur van rond de  -10° C die werking zal oplopen tot 390 à 400.

     

    Mogelijk speelt ook de verblijfplaats op aarde, namelijk het aantal graden Noorder- of Zuiderbreedte (Die duidelijk in verband staan met de buitentemperatuur), een blangrijke rol in die werking. Dit heb ik echter tot op heden nog niet kunnen kontroleren.

     

    Wat ik wel al vernomen heb, is dat mensen met een verminderde schildklierwerking, wanneer ze gaan overwinteren in het Zuiden, zich daar ter plaatse veel beter en actiever gaan voelen. Een mogelijke verklaring hiervoor is, dat het niveau van die verminderde werking, in een warm land voldoende of nagenoeg voldoende is om daar ter plaatse bijna normaal te kunnen leven.

     

    Een gelijkaardige vaststelling heb ik hier in België kunnen doen. Bij de overgang van de Winter naar de Lente. Toen, na een periode van ongeveer anderhalve week, waarbij de gemiddelde buitentemperatuur zowel ’s nachts als overdag met een 7 à 8° C gestegen was, plotseling die buitentemperatuur terug met een ongeveer eenzelfde hoeveelheid graden daalde, voelde ik me moe en bovendien slaperig.

     

    Toen ik, voortgaande op de hiervoor vermelde informatie, de werking van mijn schildklier kontroleerde, stelde ik vast dat die met plusminus 50 punten was gedaald. Dit was volgens de dan heersende buitentemperatuur ongeveer 50 punten te weinig. Toen ik vervolgens het oligo emement jodium uitteste op mezelf bleek de schildklierwerking terug optimaal te worden en voelde ik me terug volkomen fit.

     

    Aan de hand van al deze gegevens kunnen we dus stellen dat een optimaal werkende schildklier in de Winter meer dan dubbel zo fel werkt dan in de Zomer.

     

    Dit alles wijst volgens mij duidelijk op de temperatuurregelende functie van de schildklier. De schildklier produceert meer energie in de Winter, omdat er door de lage buitentemperatuur, meer energie uit het lichaam verdwijnt door straling. Ook heb ik kunnen vaststellen dat die werking zich aanpast volgens de overgang van de seizoenen en de heersende buitentemperatuur.

     

    Uitgaande van deze informatie stel ik vast, dat een perfect werkende schildklier, de hoofdvereiste is voor een optimale physieke gezondheid en een gevoel van fitheid.

     

    Hoe kan men nu vasstellen dat een schildklier onvoldoende werkt?

     

    De kenmerken van een tekort aan zuur in het lichaam, kunnen over het algemeen ook een indicatie zijn van een te weinig werkende schildklier, of met andere woorden:

     

    • Regelmatig meermaals per jaar terugkerende neus-, keel- en oorontstekingen.
    • Regelmatig meermaals per jaar terugkerende verkoudheden en griep.
    • Te hoge bloeddruk.
    • Te hoge cholesterolwaarden.
    • Diabetes.
    • De ziekte van Alzheimer.
    • Dementie.
    • De ziekte van Parkinson.
    • Multiple Sclerose.
    • Onverklaarbare valpartijen.
    • Verlammingen die langzaam zijn tot stand gekomen, dus niet deze ten gevolge van een ongeval. (Tenzij het ongeval gebeurd is door een kortstondige verlamming die is ontstaan tengevolge van een tekort aan zuur in het lichaam.)
    • Arteriosclerose of adervernauwing.
    • Overbruggingen.
    • Slechte bloedsomloop.
    • Obesitas en zwaarlijvigheid.
    • Een verslaving aan voeding.
    • Een tekort aan jodium in het lichaam.
      Incontinentie

     

    Zijn allen mogelijk indicaties van een verminderde schildklierwerking. Mogelijk zijn er nog meer, maar heb ik er tot op dit ogenblik geen weet van.

     

    Een schildklier terug optimaal laten werken kan men best op de volgende manier verwezenlijken:

     

    • Schrap alle melk en melkproducten zoals platte kaas, harde kaas, kwark, roomboter, yoghurt, room, ijsroom, pudding, enz. voor minstens een jaar volledig uit uw voeding. Gebruik ze daarna eventueel als genotsmiddel, dat wil zeggen niet meer dan 2 à 3 maal per week. Gebuik, indien je dat wenst, sojaproducten of kokosmelk als vervanging.
    • Gebruik gedurende drie weken afwisselend de 3 volgende biochemische zouten, ’s morgens 5 tabletjes Kalium Muriaticum D6 op de tong laten smelten, ’s middags 5 tabletjes Kalium Phosphoricum D6 en ’s avonds 5 tabletjes Kalium Sulfuricum D6. Gebruik deze middelen allen minimum 1 uur gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddelen.

     

    Dus dezelfde behandeling als om een tekort aan zuur weg te werken.

    12-03-2009, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    19-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zuur/base verhouding in het lichaam. Tekort aan zuur.

    De zuur/base verhouding in het menslijk lichaam.

     

    Wil het menselijk lichaam optimaal kunnen functionneren, dan is het uitermate belangrijk, dat de zuren en de basen in de juiste verhouding in het lichaam aanwezig zijn. Deze zuur/base verhouding bedraagt optimaal 1/3 zuur en 2/3 basen. Een optimale zuur/base verhouding is bepalend voor een goede werking van het zenuwstelsel en dus ook voor alle in het lichaam aanwezige systemen en processen die door zenuwimpulsen beïnvloed worden.

     

    Het is vooral de zweedse arts Ragnar Berg die op dit gebied veel baanbrekent onderzoek heeft verricht. Een beknopte samenvatting hiervan kan men terugvinden in het boek “Hettema’s Gezondheidsboek” ISBN 90 10 03285 X, uitgeverij H. Meulenhoff Amsterdam/Brussel.

     

    Heeft men te weinig zuur en dus ook te veel basen in zijn lichaam, dan zullen de zenuwprikkels tussen de hersenen en de verschillende systemen onvoldoende doorkomen, waardoor die systemen in werking gaan verminderen. De chronisch zieken die hieraan lijden zullen dan ook weinig of geen pijn voelen.

     

    Heeft men te veel zuur en dus ook te weinig basen in zijn lichaam, dan zullen de zenuwprikkels te sterk doorkomen waardoor het zenuwstelsel overgeïrriteerd raakt en er spier- en gewrichtspijnen zullen ontstaan. Hoe meer zuur in het lichaam aanwezig is, hoe erger de pijn zal worden. Zoals we reeds gezien hebben in mijn uiteenzetting over pijn, is de beste manier om van die pijn af te raken, calcium (Kalk) toevoeren in het lichaam en de zuren uit het lichaam verwijderen. Hiertoe dienen we best “Urticalcin” van Dr. Vogel en het Schuesslerzout “Calcarea Sulfurica D6” in te nemen. “Urticalcin” zorgt namelijk voor een betere assymilatie van calcium en een optimale calciumtoevoer in het lichaam.

     

    Er is te weinig zuur in het lichaam aanwezig.

     

    Een tekort aan zuur kan ontstaan, indien onze voeding te veel basen- en te weinig zuurvormend is. Algemeen kunnen we stellen dat groenten en fruit op enkele uitzonderingen na (Erwten, bonen en spruiten), basenvormend zijn. Zuurvormend zijn, alle eiwitten zoals vlees, vis en eieren, de meeste koolhydraten zoals brood, deegwaren en de vetten. Ook medicijnen kunnen sterk zuurvormend zijn, waardoor ze na een langdurige inname pijnen in de spieren en gewrichten kunnen veroorzaken. Deze medicijnen verhogen meestal ook de hoeveelheid maagzuur waardoor er maagproblemen kunnen ontstaan.

     

    Niet alleen onze voeding is bepalend voor de zuur/base verhouding in ons lichaam Ook de mate waarin ons lichaam calcium opneemt uit onze voeding speelt hierin een belangrijke rol. Inderdaad, indien ons lichaam heel gemakkelijk calcium (Kalk) opneemt en we gebruiken veel melk en melkproducten, dan zal er een tekort aan zuur en een teveel aan basen ontstaan.

     

    Is er te weinig zuur in het lichaam aanwezig, dan gaat onze natuurlijke afweer verminderen in kracht, waardoor we gemakkelijker griep, verkoudheden en ontstekingen krijgen. Indien we per jaar meerdere malen die ongemakken moeten doormaken, dan dienen we er ernstig rekening mee te houden dat we te weinig zuur en teveel basen in ons lichaam hebben.

     

    Hebben we jaren na elkaar een tekort aan zuur in het lichaam, dan zullen we tengevolge van die griep, verkoudheden en ontstekingen, chronisch ziek worden en zal onze natuurlijke afweer meer en meer dalen, waardoor onze chronische ziekte erger en erger zal worden.

     

    In het verloop van een akute- naar een chronische ziekte, zal er ook een steeds erger wordende allergie voor melk en melkproducten ontstaan, in die mate zelfs dat uiteindelijk het gebruik ervan echt een giftige uitwerking zal hebben op het lichaam. Ook zal de kalium/calciumbalans verstoord worden ten nadele van kalium, er ontstaat met andere woorden een tekort aan kalium in het lichaam.

     

    Kenmerken van een tekort aan zuur in het lichaam.

     

    Wanneer er zich bij een ziekte één of meer van de volgende zaken voordoen, kunnen we er bijna zeker van zijn dat er een tekort aan zuur is in ons lichaam. Dit gaat meestal gepaard met een lichte tot zeer zware allergie voor melk en melkproducten overeenkomstig de ernst van de ziekte:

     

    • Regelmatig meermaals per jaar terugkerende neus-, keel- en oorontstekingen.
    • Regelmatig meermaals per jaar terugkerende verkoudheden en griep.
    • Het ontstaan van slijmen in de mond.
    • Te hoge bloeddruk.
    • Te hoge cholesterolwaarden.
    • Diabetes.
    • De ziekte van Alzheimer.
    • De ziekte van Parkinson.
    • Multiple Sclerose.
    • Onverklaarbare valpartijen.
    • Verlammingen die langzaam zijn tot stand gekomen, dus niet deze ten gevolge van een ongeval. (Tenzij het ongeval gebeurd is door een kotstondige verlamming die is ontstaan tengevolge van een tekort aan zuur in het lichaam.)
    • Arteriosclerose of adervernauwing.
    • Overbruggingen.
    • Slechte bloedsomloop.
    •  Incontinentie

    Meestal gaat dit samen met:

    Een lager energie niveau, dit door een verminderde werking van de schildklier Men voelt zich niet echt ziek, maar men is ook niet topfit.
    Een neiging tot overgewicht.
    Obesitas.

    Een tekort aan B-lymfocyten.

    Een verstoring van balans tussen de T-Helper en de T- Supressorcellen ten nadele van de T-Helpercellen.

    Een verminderde werking van het immuunsysteem of met andere woorden de natuurlijke afweer.

    Wiegedood en sportmensen die zonder enige aanwijsbare reden plotseling overlijden, zijn meer dan waarschijnlijk ook te verklaren door een tekort aan zuur en een teveel aan basen in het lichaam. Door het tekort aan zuur bereiken de zenuwimpulsen het hart niet meer, dit met een hartstilstand tot gevolg. Het zou daarom nuttig zijn om alle mensen die sport beoefenen aan een allergietest voor melk en melkproducten te onderwerpen.

     

    Wat kan men zelf doen om die problemen zo veel mogelijk op te lossen.

     

    • Schrap alle melk en melkproducten zoals platte kaas, harde kaas, kwark, roomboter, yoghurt, room, ijsroom, pudding, enz. voor minstens een jaar volledig uit uw voeding. Gebruik ze daarna eventueel als genotsmiddel, dat wil zeggen niet meer dan 2 à 3 maal per week. Gebuik, indien je dat wenst, sojaproducten of kokosmelk als vervanging. Eet veel groenten, fruit en in beperkte mate koolhydraten en eiwitten zoals vlees en vis.
    • Gebruik gedurende drie weken afwisselend de 3 volgende biochemische zouten, ’s morgens 5 tabletjes Kalium Muriaticum D6 op de tong laten smelten, ’s middags 5 tabletjes Kalium Phosphoricum D6 en ’s avonds 5 tabletjes Kalium Sulfuricum D6. Gebruik deze middelen allen minimum 1 uur gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddelen.

     

     

    De biochemische zouten, ook wel Schuesslerzouten genoemd naar de Duitse Arts die ze ontdekte in de negentiende eeuw, worden in België aangemaakt door de firma UNDA/DOLISOS in verpakkingen van 100 stuks die (Uitgezondert kinderen) best volledig ingenomen worden.

     

    Indien je dit toepast zal je na drie dagen een gevoelige verbetering in uw gezondheidstoestand kunnen vaststellen. Na tien dagen zal uw physiek energieniveau (Er bestaat ook een psychisch energieniveau dat veel groter is dan het physische.) terug op peil zijn en zal uw natuurlijke afweer terug maximaal werken om optimaal te kunnen strijden tegen uw ziekte. Dit op voorwaarde echter, dat nog al uw organen intakt in uw lichaam aanwezig zijn.

     

    Ik kan aannemen dat je zult twijfelen om dit toe te passen. Laat indien je twijfelt in ieder geval een allergietest doen voor melk en melkproducten. Stelt men een melkallergie vast, hoe licht of zwaar die ook mag zijn, schrap dan zeker alle melk en melkproducten volledig uit uw voeding. Zelfs dit zal op langere termijn, ik spreek hier dan over een periode van één tot meerdere maanden, een verbetering van uw gezondheid teweeg brengen.

     

    De dosering voor kinderen moet altijd aangepast worden in verhouding tot de ouderdom en het lichaamsgewicht van de betroffene. Gebruikt men geneesmiddellen van andere merken dan dient men de dosering aan te passen overeenkomstig de bijsluiter van het betroffen geneesmiddel.

     

    Te gebruiken medicijnen om een tekort aan zuur in het lichaam te behandelen.

     

    Homeopatische middelen

     

    Kalium Muriaticum D6

     

    Wordt gebruikt bij:

    • Witgrauwe tongbelegging.
    • Ontsteking van de amandelen.
    • Ontsteking in de darmen.
    • Ontsteking van de bronchieën.
    • Long en borstvliesontsteking.
    • Mazelen.
    • Roodvonk.
    • Bof.
    • Droge neusverkoudheid.
    • Kinkhoest.
    • Ontstekingen van het middenoor.
    • Ontsteking van de ogen.
    • Zwelling van de gewrichten.
    • Ontsteking van de peesscheden.

     

    Kalium Phosphoricum D6

     

    Wordt gebruikt bij:

    • Lichamelijke en geestelijke uitputting.
    • Slapeloosheid.
    • Geheugenverzwakking.
    • Agorafobie.
    • Hartzwakte.
    • Geestestraagheid.
    • Zenuwinstorting.
    • Hooikoorts.
    • Haaruitval.
    • Angst.
    • Hoofdpijn.
    • Prikkelbaarheid.
    • Infectieziekten.
    • Abcessen.

     

    Kalium Sulfuricum D6

     

    Wordt gebruikt bij:

    • Celafzettingen en ontvellingen.
    • Slijmvliesontsteking met gele afscheiding.
    • Oorloop.
    • Bronchitis.
    • Gewrichtsontsteking.
    • Mazelen, roodvonk en wondroos.

    19-02-2009, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te gebuiken medicijnen om pijn, reuma en stress te behandelen.

    Te gebruiken medicijnen om pijn, reuma en stress te behandelen.

     

    Homeopatische middelen

     

    Urticalcin van Dr. Vogel.

     

    Wordt gebruikt bij:

    • Gevoeligheid voor ontstekingen.
    • Voor de ontwikkeling van het gebit en de beenderen.
    • Zwak bindweefsel en het voorkomen van cariës.
    • Verminderen van krampen.
    • Kalkgebrek.
    • Klachten van snel groeien.
    • Verkoudheid en slijmvliesontsteking.
    • Krakende gewrichten.
    • Verbetering van de kalkstofwisseling.
    • Mineralentekort.

     

    Calcarea Sulfurica D6.

     

    Wordt gebruikt bij:

    • Problemen met de slijmvliezen.
    • Etteringen en abcessen.
    • Allerlei ontstekingen.
    • Bij verharde klieren.
    • Bij chronisch hoesten.

     

    Het oligo element As Arsenicum of Arsenicum D6

     

    Wordt gebruikt bij problemen met:

    • De lever, de nieren, het bloed, algemene uitputting, bloedarmoede, hartzwakte met benauwdheid, moeilijke ademhaling, haaruitval en exceem.

     

    Magnesia Phosphorica D6

     

    Wordt gebruikt bij problemen met:

    • De spieren, de bloedlichaampjes, de zenuwen, de hersenen, het ruggemerg en de tanden. Verder bij allerhande kramptoestanden, koliek in de maag, de buik, de galwegen en de nieren. Bij een tekort aan dit zout ontstaan dikwijls plotse, krampachtige hevige pijnaanvallen.

     

    Het oligo element Bi – Bismuth of Bismuth Metallicum D8

     

    Wordt gebruikt bij problemen met:

    • De neus, de keel, het oor, de slijmvliezen, de lymfeweefsels, de klieren, de spijsvertering en darmstoornissen.

     

    Chelidonium majus D6

     

    Wordt gebruikt bij problemen met:

    • De lever, de gal en de spijsvertering.

     

    Solidago Complex

     

    Wordt gebruikt bij problemen met:

    • De nieren, bij ontstekingen van de blaas en de urinewegen en ook bij vochtophoping in het lichaam.

     

    Vanocomplex Nr.5 Gastric

     

    Wordt gebruikt bij problemen met:

    • Ontstekingen van het maagslijmvlies.
    • Zenuwprikkeling in de maag.
    • Slechte spijsvertering.
    • Gebrek aan eetlust.
    • Opgezette maag.
    • Zwaarmoedigheid.
    • Gasvorming in de maag en darmen.
    • Maagongesteldheid.
    • Misselijkheid.
    • Braken.

     

    Maag- darmbacterie regeneratie.

     

    Orthiflor = goede maag- darmbacteriën.

     

    Wordt gebruikt bij problemen met:

    • Diarree, opgeblazen gevoel in de maagstreek, overgeven, boeren, voedselvergiftiging, problemen in de mond en de neus.

     

    Bloesemtherapie.

     

    Rescue Remedy (Of Five Flower Remedy) uit de Bach Bloesem Remedies

     

    Wordt gebruikt bij problemen met:

     

    • Shocks, verdoving en problemen met het integreren van de persoonlijkheid.
    • Doodsangst en paniekgevoelens.
    • Mentale stress en spanningen.
    • De angst om uw zelfbeheersing te verliezen.
    • Uittreding of bewustzijnsverlies.
    • Verstoring van het emotionele evenwicht na bijvoorbeeld een huiselijke twist of de ontvangst van slecht nieuws.
    • Het verwachten van een moeilijke situatie zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de tandarts, een echtscheiding, een examen of een operatie.
    • Het werken onder grote emotionele-, of geestelijke spanning, zoals bijvoorbeeld in een “Spoed” afdeling, bij branden, rampen, ongevallen, enz.
    • Bewusteloosheid.
    • Een ongeval.
    • Voor en na een operatie.
    • Algemene noodsituaties.
    • Chemotherapie.
    • Bestraling.
    • Nierdialise.

     

    Belangrijk:

     

    1. Al deze middelen zijn op “Orthiflor” en “Resque remedy” na, van homeopatische origine en moeten zeker nooit langer dan 2 weken ingenomen worden.
    2. Wanneer men chronisch ziek is, pijn heeft en dus ook onderhevig is aan stress, dan is het altijd aan te bevelen om 2 tot 3 maal per dag 2 druppels en “Rescue remedy” van de Bach Bloesems in te nemen, hetzij met een weinig water of rechtstreeks uit het voorraadflesje in de mond gevolgd door een slok water of andere drank.
    3. Medicijnen die men meer dan drie weken moet innemen gebruikt men meestal om:

    ·         Een kunstmatige toestand in het lichaam te verwezenlijken waarvan men verondersteld dat die positief inwerkt op de werking van het lichaam. Bijvoorbeeld bloedverdunners.

    ·         Een lichaamsfunctie te vervangen. Bijvoorbeeld wanneer men een deel van de schildklier heeft weggenomen, dient men voor de rest van zijn leven schildklierhormoon in te nemen, dit omdat de schildklier dan niet meer in staat is om voldoende hormonen aan te maken.

    1. Homeopathische geneesmiddellen hebben, als men ze correct voorschrijft en inneemt, geen bijwerkingen. Die hebben ze ook niet als ze ten onrechte ingenomen zouden worden maar, dan werken ze ook niet.
    2. Indien men de juiste medicijnen gebruikt, moet men na drie dagen een voelbare verbetering kunnen vaststellen. Meestal is dan na 10 dagen het probleem opgelost en heeft men genoeg reserve van het medicijn in zijn lichaam om tegen een stootje te kunnen.
    3. Homeopathische medicijnen kunnen de eerste dagen dat ze ingnomen worden een verergering van de kwaal veroorzaken. Men stopt dan best enkele dagen met de inname van het medicijn. Is de toestand terug normaal dan herbegint men de behandeling, desnoods met de inname van een geringere dosis.
    4. Structurele veranderingen die van oorsprong in het lichaam bestaan, of zijn opgetreden tengevolge van een ongeval, een operatie of een ziekte, kunnen met deze methode niet teruggedraaid worden.

     

    Alles wat ik hier heb neergeschreven, heb ik op mezelf uitgetest en berust dus op persoonlijke ervaring. De medicijnen die ik hier beschreven heb, hebben zeker geen schadelijke bijwerkingen. Neem ze echter altijd minimaal 1 uur gescheiden van eventueel andere in te nemen geneesmiddellen in en nooit langer dan drie weken.

    09-02-2009, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijn, Reuma, & Stress, wat kan je er zelf aan doen.

    Pijn, Reuma, Stress.

     

     

    Daar ik heb ondervonden, dat er een grote nood is aan informatie over pijn en de behandeling van de oorzaken van pijn, geef ik hier op basis van 40 jaar persoonlijke ervaring een opsomming van de meest voorkomende, door mij gekende oorzaken voor het ontstaan van pijn. Ook zal ik een aantal medicijnen en behandelingen vermelden om de oorzaak van die pijn te neutraliseren, waardoor die pijn zal verdwijnen of sterk zal afnemen. Het gaat hier meer bepaald om chronische- en dus niet acute pijnen. Het is dus niet mijn bedoeling om pijn te beheersen door het innemen van pijnstillers maar om ze door het behandelen van de oorzaak, zo veel mogelijk te elimineren.

     

    Pijn is altijd een signaal van het lichaam dat er ergens iets fout loopt. Willen we het pijnsignaal laten verdwijnen, dan moeten we de oorzaak van de pijn opsporen om ze vervolgens, door een gepaste behandeling, definitief weg te nemen. Pijn in het lichaam kan niet alleen ontstaan door een ontsteking, zoals meestal wordt gedacht, maar ook door een verzuring van het lichaam, waardoor het zenuwstelsel overgeïrriteerd geraakt en er pijnen ontstaan. Dit is meestal het geval bij chronische pijnen, omdat er een teveel aan afvalstoffen, urine- en/of ureumzuur in het lichaam aanwezig is. Juist daarom zal men er dan ook niet in slagen, om deze soort pijnen te behandelen met antibiotica, hormonen, een vaccin of een inspuiting.

     

    Pijn kan ontstaan door:

     

    1. Een verstoring van de zuur/base verhouding in het lichaam, dit ten nadele van de basen.
    2. Een tekort aan calcium waardoor de kalium/calciumverhouding in het lichaam verstoord is.
    3. Allerlei ontstekingen zoals neus-, keel-, oorinfecies.
    4. Ontsteking van de aders, slijmvliezen, het lymfeweefselsel en de klieren.
    5. Spijsvertering- en darmstoornissen.
    6. Lever- en nierproblemen.
    7. Zenuwen die gekneld geraken door een slechte werking van de nieren.
    8. Zenuwen die door een verkeerde beweging gekneld geraken in het lichaam.
    9. Zenuwen die door slijtage van de wervelkolom en de tussenwervelschijven geklemt geraken.
    10. Zenuwen die gekneld geraken door een gezwel, een tumor of een hernia.

      Stress. 

     

    Iedere oorzaak van pijn, vraagt echter een aparte behandeling om ze te neutraliseren. Daarom wil ik de hierboven aangehaalde oorzaken indelen in verschillende groepen, met de vermelding van een door mij gekende en reeds toegepaste succesvolle behandeling.

     

    In groep A kunnen we de oorzaken 1 en 2 onderbrengen.

     

    • Een verstoring van de zuur/base verhouding in het lichaam, dit ten nadele van de basen.
    • Een tekort aan calcium waardoor de kalium/calciumverhouding in het lichaam verstoord is ten nadele van calcium.

     

     

    Het betreft hier pijnen die voorkomen in de spieren, gewrichten en zenuwen, die in 70 tot 80% van de gevallen veroorzaakt worden door een verzuring van het lichaam. Die verzuring is er de oorzaak van dat het zenuwstelsel overprikkeld wordt, waardoor er spier- en gewrichtspijnen ontstaan. Het betreft hier pijnen van reumatische aard. Ook fybroomyalgie kan in deze groep voor een stuk ondergebracht worden.

     

    Daar het meestal zeer moeilijk is om de juiste oorzaak van pijnen op te sporen, kan het mogelijk zijn dat men verschillende behandelingen achtereenvolgens moet toepassen alvorens men de juiste oorzaak gevonden en geëlimineerd heeft. Men kan daartoe best één voor één de hierna volgende behandelingen toepassen.

     

    De beste manier om deze pijnen te behandelen is het innemen “Urticalcin” van DR. Vogel samen met het biochemische zout “Calcarea Sulfurica D6” van de firma UNDA (Dolisos)” (Ook wel Schuesslerzout genoemd naar de Duitse Arts die het ontdekte). Urticalcin neemt men ongeveer 2 weken in en “Calcarea Sulfurica D6” 1 week zoals vermeld op de verpakking.

     

    Door deze behandeling wordt de zuur/base verhouding, de kalium/calciumbalans en de natuurlijke afweer van het lichaam hersteld, waardoor deze soort van pijn sterk zal verminderen en in 70 tot 80% van de gevallen volledig en blijvend zal verdwijnen. Bovendien zal ook de kalkopname in het lichaam hierdoor verbeteren. Dit alles natuurlijk op voorwaarde dat ons voedsel niet te veel zuurvormende bestanddelen bevat. Deze behandeling kan met een aanzienlijke kans op succes toegepast worden bij allerhande spier- en gewrichtpijnen zoals een tenniselleboog, een golfschouder, een muisarm, pijn in de knieën, enz.

     

    Is na deze behandeling de pijn volledig verdwenen en komt ze binnen het half jaar niet terug dan is met grote zekerheid de oorzaak van de pijn geëlimineerd. Komt echter na een aantal weken/maanden de pijn terug de kop opsteken, dan is dit een aanwijzing dat we ze zelf veroorzaken dit mogelijk door een verkeerd voedingspatroon of als bijwerking van medicijnen die we innemen.

     

    Om te ontdekken welke de juiste oorzaak is, kunnen we best een allergietest laten doen van alle geneesmiddelen die ingenomen worden. Indien een allergie, hoe klein die ook is, wordt vastgesteld voor een bepaald geneesmiddel, dan moet de behandeling met dit middel gestopt worden. Doet men dit niet dan zal de pijn niet verdwijnen, maar zal in hevigheid toenemen dit naargelang men het betroffen middel langer inneemt. Meestal betreft het medicijnen die het zuurgehalte in het lichaam verhogen.

     

    Indien er door deze test geen allergische reactie wordt vastgesteld, dan dienen we ons voedingspatroon te onderzoeken. Een goede voeding bestaat uit een afwisseling van veel groenten en fruit, een beperkte hoeveelheid eiwitten zoals vlees, vis en eieren en, een matige hoeveelheid koolhydraten zoals bruin of volkoren brood en volkoren deegwaren. Dus geen melk en melkproducten. Suikers en suikerrijke voeding zoals confituur, honing, siroop, chocolade, enz. kan men in beperkte mate gebruiken als genotsmiddel. Indien men er behoefte aan heeft kan men wel in beperkte mate “Soja Melkproducten” of cocosmelk gebruiken.

     

    Als drank drinken we zo veel mogelijk plat water, kruidenthee, matig wijn en ongesuikerde vruchtensappen. Koffie is zeker uit den boze. Thee kan men ook drinken op voorwaarde dat hij niet te sterk is. Koffie en thee zijn namelijk heel sterk zuurvormend in het lichaam.

     

    Indien met deze behandeling de pijn nog niet helemaal verdwenen is en men bovendien nog over weinig energie beschikt, dan kan het zijn dat het om zenuwpijnen of neuralgieën gaat die in verschillende lichaamsdelen voorkomen en die gekenmerkt zijn door een periodiek optreden. In dit geval kan men gedurende een tiental dagen, of net zo lang tot men vrij is van pijn en zich fit voelt, het oligo element "As – Arsenicum" innemen. Indien dit niet in de handel verkrijgbaar is, kan men het langs uw apotheker bij Dolisos laten aanmaken als “Arsenicum D6” in tabletvorm. Men neemt daarvan gedurende ongeveer 2 weken 2 tabletjes in per dag, die men op de tong laat smelten.

     

    Indien de pijn dan nog niet verdwenen is, is het mogelijk dat ze wordt veroorzaakt door een tekort aan “Magnesia Phosphorica D6”. Door dit tekort ontstaan er dan allerhande kramptoestanden zoals hartkramp, maagkramp, blaaskramp, kuitkramp en talrijke vormen van migraine. Hierdoor ontstaan dan dikwijls plotse, krampachtige pijnaanvallen. Om dit op te lossen neemt men gedurende 1 week drie maal per dag 5 tabletjes van het biochemische zout (Ook wel Schuesslerzout genoemd naar de Duitse arts die het ontdekte) “Magnesia Phosphorica D6” van UNDA/Dolisos in.

     

    Na deze behandelingen is het ook aan te bevelen om gedurende een tiental dagen een bloedzuiverende kuur te doen met “Solidago Complex” van Dr. Vogel voor het zuiveren van de nieren/blaas en “Chelidonium Majus D6” voor het zuiveren van de lever.


    Indien na het gebruiken van “Urticalcin en het Schuesslerzout Magnesia Phosphorica” de chronische pijn nog niet verdwenen is, neem dan ook nog gedurende een tiental dagen het oligo element “LI Lithium” in. Je hebt dan 90 tot 95% kans dat de pijn verdwenen of in belangrijke mate afgenomenn zal zijn.


    Wanneer, na het gebruiken van “Urticalcin en het oligo element Li- Lithium”, de pijn nog niet gans verdwenen is, dan kan ze ook nog veroorzaakt worden door een teveel aan afvalstoffen in het lichaam, zoals bijvoorbeeld urine-, en ureumzuur. Een voorbeeld hiervan zijn pijnen die na het drinken van bijvoorbeeld rode wijn optreden in de teengewrichten, in de volkstaal zegt men dan “Hij heeft het pootje”.

     

    Om deze afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen, dient men dan nog gedurende ongeveer 1 week het Schuesslerzout “Natrium Sulfuricum” in te nemen. Dit is een biochemisch zout dat de overtollige afbraakproducten van de stofwisselling snel uit het lichaam zal verwijderen. Het stimuleert de werking van de nieren en de blaas en, heeft bovendien een gunstige uitwerking op de darmen, de lever en de alvleesklier.


    Zijn na het gebruik van “Magnesia Phosphorica” de krampen en de pijn nog niet allemaal verdwenen, dan kan het gaan om krampen in de bloedvaten, de zogenaamde vaatkrampen.

     

    Het zijn vooral mensen met spataders en “Het speen”, die hier problemen mee zullen hebben. Deze pijnen komen dan ook meestal voor in de benen. Ze treden zeer plotseling op, vooral na het langdurig zitten of liggen in een welbepaalde houding.

     

    De pijn en de verkramping zijn meestal zeer hevig en kunnen door zo snel mogelijk op beide benen recht te staan, tijdelijk verdwijnen. Om te voorkomen dat ze nog terugkomen, kan men best, tot ze definitief verdwenen zijn, Urticalcin van DR. Vogel innemen samen met het “Vanocomplex middel 42, Haemovenin”, dit zoals vermeld op de verpakking.


    Is de pijn dan nog niet weg, dan wordt ze waarschijnlijk veroorzaakt door een geknelde zenuw. Alleen een ostheopaat, een chiropraktiker of een manuele therapeut kan dan mogelijk die zenuw vrijmaken waardoor de resterende pijn zal verdwijnen.

     

    Indien na deze achtereenvolgende behandelingen de pijn nog niet verdwenen is, dan wordt de pijn waarschijnlijk veroorzaakt door één van de andere hiernavolgende oorzaken.

     

    In groep B kunnen we de oorzaken 3 en 4 onderbrengen.

     

    • Allerlei ontstekingen zoals neus-, keel-, oorinfecies.
    • Ontsteking van de aders, slijmvliezen, het lymfeweefselsel en de klieren.

     

     

    Deze pijnen kunnen ontstaan door een tekort aan het Oligo element “Bi – Bismuth”. Ze gaan dan ook helemaal of grotendeels verdwijnen nadat men gedurende ongeveer 1 week tot een tiental dagen dit oligo element ingenomen heeft. Indien men dit oligo element niet in de handel kan verkrijgen, is het mogelijk om dit langs uw apotheker bij de firma “Dolisos” te laten aanmaken als “Bismuth Metallicum D8”. Tegelijker tijd neemt men ook gedurende een tweetal weken het homeopathisch middel “Vanocomplex 42 Haemovenin” in, dat genezend inwerkt op een ontsteking en verkramping van de aders ( vooral de aders in de benen en de anus).

     

    Indien de pijnen voorkomen in het neus-, keel- of mondgebied, kan het zijn dat er daar een deel van de goede bacteriflora vernietigd is. Men dient die dan terug op te bouwen door het gedurende 1 week innemen van “Orthiflor” een samenstelling van 7 verschillende goede lichaamseigen maag- darmbacterieën, die men ook kan gebruiken bij diarree, reizigersdiarree en een opgeblazen gevoel.

     

    Het beste doet men dagelijks 1 tot 3 maal de inhoud van 1 gelulle in een volledig glas lauwwarm water, men laat dit gedurende een tiental minuten staan, roert het vervolgens goed op, neem een slok in uw mond, zet hem goed rond, hou hem gedurende een 20 tal seconden in uw mond en slik hem vervolgens beetje bij beetje door. Men herhaalt dit tot het glas helemaal uit is. Indien dit de oorzaak is, zal de pijn na 2 tot 3 dagen verdwenen zijn en mag men de inname stoppen.

     

    Neus-, keel-, en oorontstekening die regelmatig terugkeren, worden vaak veroorzaakt door het veelvuldig gebruiken van melk- en melkproducten, men dient ze dan ook volledig uit de voeding te schrappen. Indien je hiervan niet overtuigd bent laat dan een allergietest uitvoeren voor melk en melkproducten.

     

    In groep C kunnen we de oorzaken 5 en 6 onderbrengen. De pijnen die hiermee gepaard gaan zijn meestal hoofdpijn en/of migraine.

     

    • Spijsvertering- en darmstoornissen.
    • Lever- en nierproblemen.

     

    Spijsvertering- en darmstoornissen kunnen op verschillende manieren ontstaan namelijk:

     

    Door het eten van bedorven voedsel, waardoor een deel van de maag- darmbacterieflora vernietigd wordt. De maag- darmbacterieflora vormt namelijk een eerste barrière tegen in het lichaam binnendringende schadelijke bacterieën en/of virussen. Is er echter een deel van die bacterieflora vernietigd, dan kunnen die schadelijke bacterieën en virussen gemakkelijker in het lichaam binnendringen om daar hun vernietigend werk te verrichten.

     

    De voornaamste kenmerken van een vernietigde maag- darmbacterieflora zijn een opgeblazen gevoel in de maagstreek, braken en/of diarree. De beste manier om dit te verhelpen is het toevoeren van goede maag- darmbacterieën in het lichaam. Men neemt hiertoe gedurende een drietal dagen, of net zo lang tot het opgeblazen gevoel en/of de diarree verdwenen zijn, het product “Orthiflor” in, waarin zich 7 goede lichaamseigen maag- darmbacterieën bevinden. Het beste doet men de inhoud van 1 gelulle in een volledig glas lauwwarm water, men laat dit gedurende een tiental minuten staan, roert het vervolgens goed op en drinkt het met tussenpozen helemaal uit. Orthiflor is ook uitermate geschikt tot het voorkomen en/of genezen van reizigersdiarree, men dient het dan in te nemen net zolang er gevaar is voor het ontstaan van de diarree.

     

    Door het eten van suiker en/of suikerrijke voeding en het drinken van gasrijke dranken, kunnen er in het maag- darmkanaal ook gistingen en/of gasvorming ontstaan. Deze gistingen zijn op hun beurt de oorzaak voor het ontstaan van schadelijke stoffen en gassen die de longen, de nieren, de lever en de maag- darmzenuwen gaan belasten. Hierdoor kan er eveneens een teveel aan maagzuur ontstaan, die een brandend gevoel en/of slijmen in de keelholte kunnen veroorzaken. Het gevolg van dit alles is meestal het ontstaan van hoofdpijn en/of migraine. Migraine kan zoals ik hiervoor reeds vermeld heb ook ontstaan door een tekort aan “Magnesia Phosphorica D6”.

     

    Om dit probleem op te lossen is het nodig om de volgende stappen te ondernemen:

     

    • Schrap alle suiker en suikerijke voedingsmiddelen zoals honing, snoep, chocolade, gesuikerde frisdrank, enz. volledig uit uw voeding.
    • Drink geen koffie en gasrijke dranken meer, maar lichte thee, kruidenthee of plat water als vervanging.
    • Gebruik de maagzuurremmer “Gaviscom” tot enkele dagen na het verdwijnen van het overtollige maagzuur en/of slijmen in de keelholte.
    • Neem gedurende een tiental dagen “Vanocomplex Nr.5 Gastric” van UNDA in om de gasvorming in het maag- darmkanaal tegen te gaan.
    • Neem gedurende een tiental dagen “Chelidonium majus D6” om uw lever en gal te zuiveren.
    • Neem gedurende een tiental dagen “Solidago Complex van Dr Vogel” in om uw nieren te zuiveren en het overtollige vocht uit uw lichaan te verwijderen.
    • Eet veel groenten en fruit, maar in beperkte mate bruin of volkoren brood, bruin of volkoren deegwaren en eiwitten zoals vlees en vis.
    • Neem 2 tot 3 maal per dag 2 druppels “Resque remedy” van de Bach Bloesems in, hetzij met een weinig water of uit het voorraadflesje rechtstreeks in de mond, gevolgd door een slok water of andere drank.

     

     

    In groep D kunnen we de oorzaken 7, 8 en 9 onderbrengen

     

    • Zenuwen die gekneld geraken door een slechte werking van de nieren.
    • Zenuwen die door een verkeerde beweging geknelt geraken in het lichaam.
    • Zenuwen die door slijtage van de wervelkolom en tussenwervelschijven geklemt geraken.

     

    Zenuwen die gekneld geraken door een slechte werking van de nieren. Zie ook groep F “Sress”.

     

    Zenuwen die door een verkeerde beweging geknelt geraken in het lichaam worden in de meeste gevallen veroorzaakt door overlevingstress. De spieren en gewrichten komen door de stress zo onder spanning te staan, dat door de minste verkeerde zwaar belaste beweging zenuwen in het lichaam kunnen verschuiven en gekneld geraken. Hier is maar één oplossing voor, namelijk het vrijmaken van de geknelde zenuw door een osteopaat, een manuele therapeut of een chiropraktiker. Kunnen die uw probleem niet oplossen dan is het misschien nodig om operatief in te grijpen. Inspuitingen of wat dan ook zullen dit probleem niet oplossen. Tot er een oplossing voor het probleem is kan men tijdelijk een pijnstiller innemen. Om het probleem in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen is een regelmatige beoefening van “Intervaltraining”, “Yoga” en/of “Tai Chi” aan te bevelen, dit om het lichaam te ontspannen en soepel te houden. Ook hier is de inname van “Rescue Remedy” van de Bach Bloesems aan te bevelen.

     

    Zenuwen die door slijtage van de wervelkolom en de tussenwervelschijven geklemt geraken. Ook hier kunnen een osteopaat, een manuele therapeut of een chiropraktiker in sommige gevallen een oplossing bieden. Deze mensen kunnen echter geen slijtage van de wervels en de tussenwervelschijven elimineren, waardoor het in een aantal gevallen noodzakelijk zal zijn om operatief in te grijpen. Laat dit echter alleen doen wanneer alle andere mogelijkheden volledig uitgeput zijn.

    Het dagelijks meermaals beoefenen van rek-, strek- en torsie oefeningen uit de “Yoga”, waardoor er meer smering tussen de wervels komt, kan op lange termijn regenererend inwerken op de wervelkolom, dit op voorwaarde dat men er op tijd mee begint. Alle uitgevoerde bewegingen moeten zo traag mogelijk en zonder forceren uitgevoerd worden, zodat de spieren de tijd krijgen om op een normale manier te rekken. Ga nooit in een beweging over de pijngrens.

     

    Schrap ook alle melk en melkproducten volledig uit uw voeding, dit omdat die de spieren en gewrichten verweken waardoor die sneller afslijten (Denk aan melktandjes bij kinderen). Heb je behoefte aan calcium zoals hiervoor beschreven, neem dan gedurende een tiental dagen “Urticalcin in van Dr Vogel”. Herhaal dit drie tot vier maal per jaar.


    In groep E kunnen we de oorzaak 10 onderbrengen.

    Zenuwen die gekneld geraken door een gezwel, een tumor of een hernia.

    Wanneer in het lichaam een gezwel, een tumor of een hernia ontstaat, dan kan dit veroorzaakt worden door, een te trage stofwisseling, een tekort aan zuurstof in de cellen waardoor er onvoldoende vernieuwing is van die cellen, of een teveel aan afvalstoffen in het lichaam.

    Om dit op te lossen neemt men gedurende 1 week, 3 maal per dag, 5 tabletjes van de biochemische zouten  (Schuesslerzouten) Kalium Sulfuricum en Natrium sulfuricum die men op de tong laat smelten. De tabletjes worden in België aangemaakt door de firma UNDA en kunnen bij uw apotheker besteld worden.

    Indien je deze behandeling toepast zal ze op zijn minst een duidelijke verbetering van uw gezondheid bewerkstelligen. Is de pijn niet volledig weg ga dan naar een Osteopaat, een Manuele Therapeut, of een Chiroprakter. 

    In groep F kunnen we de oorzaak "Stress" onderbrengen.

     

    • Stress.

     

    Het betreft hier meer bepaald overlevingsstress die ontstaat door de in het lichaam aanwezige angst om te kunnen overleven. Telkens iemand geconfronteerd wordt met angst, ontstaat er in het lichaam een zogenaamde vecht/vluchtreactie die het gaat voorbereiden om zo snel mogelijk te kunnen vluchten, en indien dat niet meer mogelijk is, om optimaal te kunnen vechten om alzo te kunnen overleven. Het lichaam gaat hiertoe zo veel mogelijk energie mobiliseren om bij het vluchten of vechten te kunnen gebruiken. Hiertoe gaat het een aantal systemen in het lichaam die niet direct nodig zijn en die veel energie verbruiken blokkeren.

     

    Indien nu deze reactie niet gevolgd wordt door vechten of vluchten, dan blijft de opgebouwde energie in het lichaam rondhangen en blijven de betroffen systemen grotendeels geblokkeerd, er ontstaan dan spanningen in het lichaam of met andere woorden stress, meer bepaald overlevingsstress.

     

    Het gevolg hiervan kan dan zijn dat de nieren onvoldoende werken en gaan zwellen. Dit kan dan weer voor gevolg hebben dat er zenuwen tussen de nieren en de ruggewervels geklemd geraken waardoor er dan rugpijn ontstaat ter hoogte van het niergebied. Intervaltraining en het gedurende 1 week innemen van “Solidago Complex” van Dr. Vogel zullen de nieren zuiveren en ontzwellen waardoor de pijn in de rug zal verdwijen. Dit op voorwaarde natuurlijk dat er geen andere oorzaken zijn die de pijn doen ontstaan. Het is bovendien aan te raden om de Bach Bloesen samenstelling “Resque Remedy” in te nemen, dit zolang men onderhevig is aan stress.

     

    Ook het eet-, drink- en leefpatroon, dat men in de week heeft aangehouden en dat in het weekend verbroken wordt, doet deze vorm van stress ontstaan. Gaat dit samen met het drinken van veel koffie, dan zal de stress nog erger worden. Hoofdpijn en pijn in het schouder- nekgebied zijn hiervan meestal het gevolg. Dit zijn dan de zogenaamde spanningspijnen.

     

    De manier om hier vanaf te geraken is het verwerken van de stress, dit door het vechten of vluchten te simuleren. Het beste wat men hiertoe kan doen is interval trainng. Men loopt zo snel men kan zo ver mogelijk tot er een ademtekort en/of vermoeidheid optreed. Men stopt vervolgens met lopen en wandeld rustig verder tot de ademhaling zich genormaliseerd heeft en men niet meer moe is. Vervolgens start men terug met lopen en doet men hetzelfde. Men herhaald dit net zo lang tot men zich kalm, rustig en ontspannen voelt. Deze training stimuleert de ademhaling, waardoor er een betere zuurstoftoevoer is in het lichaam en het eveneens gaat ontspannen omdat de opgebouwde energie verbruikt wordt.

     

    De tijdsduur van het lopen en de afgelegde afstand spelen geen enkele rol in deze simulatie. Luister zeker naar de signalen van uw lichaam en volg ze strikt op, bouw deze intervaltraining langzaam op en forceer niets. Doe deze training één of meerdere keren per dag. Na een week zal men mogelijk al dubbel zo ver kunnen lopen alvorens buiten adem te raken. Mensen met hartproblemen overleggen best met hun cardioloog of ze dit kunnen en mogen doen.

     

    Buiten deze vorm van stress bestaan er natuurlijk nog andere soorten van stress. Zo is er nog “Constitutionele of structurele stress”, “Lichamelijke stress”, “Geestelijke stress” en “Spirituele stress”.

     

    Constitutionele stress, ontstaat door allerhande lichamelijke en geestelijke afwijkingen die voor de geboorte tot ontwikkeling zijn gekomen. Erfelijke factoren, de gezondheid, de leefomstandigheden van onze vader/moeder en de evolutie van het menselijk leven zijn hiervan de belangrijkste oorzaken. Constitutionele stress kan echter ook ontstaan door operatieve ingrepen of een ongeval dat onherstelbare schade aanricht in het lichaam.

     

    Lichamelijke stress, ontstaat door overbelastingen en/of tekorten in het lichaam waardoor het niet meer optimaal kan functioneren. Deze overbelastingen en/of tekorten kunnen ontstaan door onze voeding, dat wat we drinken, de stoffen die we inademen, geneesmiddelen (bijwerkingen) en stoffen waarmede we in contact komen.

     

    Geestelijke stress, onstaat door een overvloedige toevoer van impulsen uit de leefomgeving waarin we vertoeven. Nemen we onvoldoende rust en ontspanning, bewegen we te weinig en slapen we bovendien onvoldoende lang en slecht, dan zal deze vorm van stress ontstaan.

     

    Spirituele stress, ontstaat door onverwerkte trauma’s en een stagnatie in onze geestelijke- of met andere woorden levensontwikkeling. De oorzaak voor het ontstaan hiervan kan van allerlei aard zijn, ze kan zelfs ontstaan door andere vormen van stress.

     

    Al deze andere vormen van stress zijn echter verschillend van persoon tot persoon, daarom dient een behandeling altijd gericht te zijn op de persoon en niet in het algemeen. De beste behandeling die men hiervoor kan aanwenden is “Bloesem therapie”. Er zijn echter weinig mensen die deze therapie met succes kunnen toepassen, daarom is het zeker altijd goed om “Resque Remedy” te gebruiken. Men neemt hiervan 2 druppels uit het voorraadflesje (stockbottle) rechtstreeks in de mond of met een weinig water. Men herhaald de inname om het kwartier/half uur tot de toestand zich genormaliseerd heeft, vervolgens gaat men over tot een inname van 2 tot 3 maal per dag, of volgens zijn persoonlijke behoefte, 2 druppels dit tot bijvoorbeeld de kwetsuren van een ongeval of een operatie volledig genezen zijn.

     

    Het is ook aan te bevelen om van “Resque Remedy” 2, 3 of zelfs meermaals per dag 2 druppels in te nemen in perioden van chemotherapie of bestraling, dit omdat die stress in het lichaam en de geest veroorzaken.

     

    Pijnen kunnen echter ook ontstaan door acute problemen zoals:

     

    • Een virale of bacteriële infectie.
    • Een kwetsuur.
    • De bijwerking van medicijnen die men langdurig inneemt.

     

    Om deze pijnproblemen op te lossen kan je best naar je huisarts gaan. Hij zal dan op basis van een onderzoek de nodige medicijnen voorschrijven of een behandeling opstarten/stoppen.

     

    Indien de bijwerking van ingenomen medicijnen voor u erger overkomt dan de kwaal waarvoor je ze inneemt, kan je best in overleg met uw huisarts de behandeling veranderen en indien je dat zelf wil, op eigen verantwoordelijkheid desnoods stoppen. De boodschap is hier, bij het eerste signaal dat je voelt, direkt naar je huisarts gaan. Hoe sneller men ingrijpt hoe minder de gevolgen.

     

    Bij medicijnen die men langdurig moet innemen kan het zijn, dat er in het begin van de inname geen bijwerkingen optreden maar later wel. Doordat men reeds langere tijd die medicijnen inneemt, denkt men er dan niet meer aan dat de ingenomen medicijnen die bijwerkingen zoals bijvoorbeeld pijn in de spieren of gewrichten kunnen veroorzaken. Ook kan de synergetische werking van alle gelijktijdig ingenomen medicijnen samen, die pijn veroorzaken. Op dit gebied is er tot op heden weinig of geen onderzoek verricht.

     

    Werkmethode.

     

    Daar het voor veel mensen moeilijk zal zijn om uit te zoeken welke behandeling ze moeten toepassen, is het goed pijn in te delen in drie groepen, namelijk:

     

    1. Spier- en gewrichtspijnen.
    2. Hoofdpijn.
    3. Acute pijnen.

     

    Bij spier- en gewrichtspijnen gaat men als volgt te werk. Men past de behandelingen toe beschreven onder groep A en controleert na een drietal weken of de pijn verdwenen is of vermindert. Is ze niet verdwenen, dan past men achtereenvolgens de behandelingen toe beschreven onder groep B. Is na tien dagen de pijn nog niet verdwenen, dan zal men best onderzoeken of eventuele langdurig ingenomen medicijnen die pijn niet veroorzaken. Een allergietest met de ingenomen geneesmiddellen kan hier uitsluitsel geven. Is die test positief, dan zal men best in overleg met zijn arts die behandeling stoppen of veranderen.

     

    Geeft dit ook geen resultaat, dan gaat men best te rade bij een osteopaat, een manuele therapeut of een chiropraktiker, dit omdat de pijn uiteindelijk veroorzaakt kan zijn door een geknelde zenuw. Een osteopaat kan ook bij middel van één van de spiertesten uitzoeken of de door u ingenomen geneesmiddelen positief of negatief inwerken op uw gezondheid.

     

    Hoofdpijn en pijnen in de lever en/of nierstreek zal men best behandelen zoals beschreven in groep C.

     

    Acute pijnen. Voor de behandeling van acute pijnen raadpleegt men best een arts.

     

    De meeste physieke problemen kunnen met de juiste toepassing van van biochemische zouten, oligo elementen, homeopathie, kruiden en aangepaste voeding opgelost worden. Uitzondering hierop zijn mogelijk kankergezwellen en tumoren. Soms is het ook nodig om kortstondig vitamines in te nemen, maar dat moet individueel bepaald worden.

     

    De dosering voor kinderen moet altijd aangepast worden in verhouding tot de ouderdom en het lichaamsgewicht van de betroffene. Gebruikt men geneesmiddellen van andere merken dan dient men de dosering aan te passen overeenkomstig de bijsluiter van het betroffen geneesmiddel.


    Aanbeveling.

    In geval van chronische spier- en gewrichtpijnen neem je best altijd gedurende 1 week, 3 maal per dag, 5 tabletjes van de biochemische zouten  (Schuesslerzouten) "Kalium Sulfuricum en Natrium sulfuricum" die men op de tong laat smelten. Neem ook gedurende een tiental dagen Urticalcin van Dr. Vogel. De tabletjes worden in België aangemaakt door de firma UNDA en kunnen bij uw apotheker besteld worden.

    Deze drie stoffen zullen:

    De stofwisseling verbeteren.
    De cellen voorzien van de nodige zuurstof.
    De celvernieuwing stimuleren.
    De afvalstoffen uit het lichaam verwijderen.
    De hoeveelheid calcium (kalk) in het lichaam optimaliseren.
    De zuur/base verhouding in het lichaam zo veel als mogelijk is herstellen.

    25-01-2009, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (32 Stemmen)

    Archief per week
  • 27/03-02/04 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 09/11-15/11 2020
  • 15/04-21/04 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 05/03-11/03 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 23/03-29/03 2015
  • 27/10-02/11 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 21/10-27/10 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 20/07-26/07 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!