seniorenmeise
Foto


Inhoud blog
  • 485 Levensverwachtig
  • 484 Meerwaarde 7
  • 483 Meerwaarde 6
  • 482 Meerwaarde 5
  • 481 Meerwaarde 4

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    niet bij een seniorenvereniging aangesloten ouderen
    17-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S.r. 28.1.2008
    Om 10 u. in de trouwzaal van het gemeentehuis in Meise, Brusselsesteenweg 44, is de volgende algemene vergadering van de seniorenraad.
    Op de agenda staan : goedkeuring van het verslag van 26.11.2007, kasverslag, animatie seniorenweek november 2008, evaluatie werking 2007, planning 2008 en varia.  We ontvingen bij het verslag 5 pagina's voorstellen van de Muze van Meise omtrent voorstellen voor het seizoen '08 juni 09', dit waarschijnlijk als compensatie voor het feit dat de afgevaardigde van de senioren in hun beheerraad niet vermeld noch uitgenodigd werd.
    De vergadering is openbaar volgens de statuten.
    Een afvaardiging neemt volgende donderdag 24.1 deel aan een studiedag in het Provinciehuis in Leuven.  Hopelijk kunnen we dan de sluier lichten van het O.O.K.
    Vrijdag 18.1. van 13 tot 17 uur : opendeurdag dienstencentrum OCMW in Wolvertem.

    17-01-2008, 10:07 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    10-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inspraak

    Inspraak
    Hebben wij senioren echt inspraak? Spelen wij mee in de besluitvorming? Kunnen wij onze stempel drukken op het beleid ?
    Ik hoor vaak klagen dat de raden er zijn als alibi voor persoonlijk initiatief. Dat gevoel zou er niet mogen zijn! Gelegenheid tot inspraak moet zijn stempel drukken op het eindresultaat. Beslissingen moeten gedragen worden door een zo breed mogelijk draagvlak. Beleidsvoerders kunnen daar niet genoeg in investeren. Inspraak en informatie zijn slechts een luik van een heel proces. Het organigram rond het struisvogelsyndroom belicht dat in al zijn aspecten.
    Dat wil niet zeggen dat er niet meer kordaat moet bestuurd worden. Maar samenhang, consequentie en doorzetting zijn ook factoren die ten volle moeten benut worden.
    Ligt het ook niet voor een stuk aan onszelf? Hypocrisie is vaak troef. Recht voor de raap zijn mening verkondigen hoort te gebeuren in de raden. Daar moet dan ernstig rekening mee gehouden worden. Maar men moet bij de zaak blijven. Leugen om de sympathie mag niet de leidraad worden.
    Dit is een hele hap bij het begin van het nieuwe jaar! Laat het rustig bezinken en verteren. Het belangrijkste is : op weg naar kwaliteitsverbetering voor iedereen!

    10-01-2008, 09:20 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    EOS  Onder de titel “Oma’s aan de laptop” haalden de senioren in het januarinummer van EOS het artikel van de hoofdredacteur.

    Een derde van de Belgen gaat nooit het internet op.  In Nederland heeft de helft van de 65 – 75 – jarigen geen internetverbinding.  Er staat niet vermeld hoe dat in Vlaanderen zit.

    Toch heeft de informatie – en communicatietechnologie voor de senioren heel wat te bieden.

    Neem nu het Seniorennet : een uitstekend forum voor alle senioren.  In de gezondheidsector heeft ICT reeds een prominente plaats verworven.  Participeren aan het beleid kan nu ook reeds via de websites allerhande.  Maar het interactieve karakter ervan kan nog sterk verbeterd worden!  Hier ligt de kans voor de senioren om hun eventueel sociaal isolement te doorbreken.  Vooral voor de minder mobielen is dit een uitstekende mogelijkheid.  Maar de gewone diensten zouden internet moeten integreren.  Zo vind ik het een gemiste kans, dat ons bibliotheekbestand zelfs niet raadpleegbaar is via internet.  Laat staan dat we zouden kunnen boeken kiezen via dit medium, die dan via de bestaande OCMW – diensten, aan huis gebracht worden.

    En de computerspelletjes?  De makers hebben de seniorenmarkt ontdekt en overspoelen ons tegenwoordig met tal van spelletjes.  Die zouden ons brein onderhouden en verbeteren.  Zoals de kruiswoordraadsels, Sudoku e.d. kunnen die ons verstandelijk actief houden.

    Dan hebben we nog het bankieren via internet.  Over de beveiliging daarvan gaan nogal wat verontrustende berichten rond.

    Ik pleit voor het zelf creatief bezig zijn , gewoon en ook via de nieuwe media.  Het senioennet wees ons reeds lang de weg!

    03-01-2008, 09:49 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    De Spil
    Op zaterdag 8.12 kwam minister van Welzijn Steven Van Ackere het dienstencentrum “De Spil” van het O.C.M.W. Meise plechtig openen. De voorzitter Sonja Becq was in haar nopjes.
    Het is een ontmoetingsplaats waar gezorgd wordt voor informatie, ontspanning, vorming en dienstverlening. Het is de schakel tussen volledige zelfstandigheid en de wereld van de zorgverlening. Voor ons, onafhankelijke senioren, is het “the place to be”. Eindelijk is er een initiatief waar iedereen welkom is zonder bijkomende verplichtingen (lidmaatschap,…).
    Onder de deskundige leiding van LindeVande Casteele kan men er terecht voor maaltijden (vanaf 7.1.2008), cafetaria, wassalon, internetcafé en activiteiten. Het aanbod activiteiten laat zich indelen in : informatienamiddagen, recreatieve activiteiten en vormende activiteiten.
    Ze staan ook in voor thuiszorg. Er wordt ook gewerkt met vrijwilligers.
    Op 18.1.2008 is er opendeurdag en is iedereen welkom om kennis te maken met de werking.
    De centrumleider is bereikbaar telefonisch via 022631274 en via e-mail linde.vandecasteele@ocmwmeise.be

    13-12-2007, 09:54 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Kerstlunch
    In de Landelijke Gastronomische Hoeve “Hof ter Imde” nodigt Eric Denayer ons uit voor een Senioren Kerstlunch.
    Hij is de vroegere uitbater van “De Plezanten Hof” in Kobbegem.
    Het event gaat door op dinsdagmiddag 18 december in de nieuwe feestzaal HTI Business&Events en hij biedt ons een parelend aperitief aan. Er is ook een culinair kerstcadeau als verrassing. Voor de vier gangen dient men wel tijdig in te schrijven via info@hofterimde.be en het kost, alles inbegrepen, €48,00 per persoon.
    Zo gebeurt er ook eens iets waarop de onafhankelijke senioren welkom zijn, zonder bijkomende verplichtingen.

    06-12-2007, 11:19 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Verslag 26.11.2007
    De verantwoordelijke van het dienstencentrum van het O.C.M.W. van Meise gaf op de vergadering van de SR een korte, maar klare uiteenzetting over dit initiatief. Volgens het huiszorgdecreet is de missie drieërlei : 1. recreatieve inspanning en ontspanning
    2. vormende activiteiten
    3. informatieve activiteiten o.a. met sprekers
    Zij benadrukte dat het niet in hun bedoeling ligt van concurrentie te betekenen voor de ouderenverenigingen. Voor de niet georganiseerden is dit echter een prima initiatief. Men kan maaltijden bestellen tot donderdag voor de daaropvolgende week. Deze zijn huisbereid en kosten € 6,00 voor soep, hoofdgerecht, nagerecht en koffie. Na de opening op zaterdag 8 december om 14 u. in de Godshiuisstraat 33, 1861 Meise kom ik daar uitvoerig op terug.
    Er werd ook besloten op 13.11.2008 een seniorendag te organiseren in het kader van de seniorenweek.
    Over de andere agendapunten valt weinig te vertellen.
    Voor de OOK-Vlaamse Ouderenraad vroeg ik wat de achtergrond is van dit initiatief. Men bleek dat niet te weten. Maar er werd opgeroepen om deel te nemen aan een studieronde in het Provinciehuis. Ik stak ondertussen daar mijn licht op en ga alleszins mee.
    Er werd nogal geklaagd over foutieve info en taalfouten in het gemeentelijk infoblad. De verantwoordelijke arriveerde met een klas kinderen op rondleiding in het gemeentehuis.
    Er werd een punt aan de agenda toegevoegd : de verantwoordelijke van de Muze van Meise in gezelschap van de vrouwelijke loketbediende kwam vragen wat wij zoal willen voor de komende programmatie Zij nodigen de afgevaardigde van de Seniorenraad niet uit op hun vergadering met hetzelfde doel, maar het bleek niet duidelijk of deze aanwezigheid hun ‘vergetelheid’ goed kwam maken of dat zij de vetegenwoordiging als overbodig aanzien.

    29-11-2007, 09:31 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Seniorenraad 26.11.07
    Er is een algemene vergadering om 10 u. in het gemeentehuis in Meise.
    Op de agenda staan de werking van het dienstencentrum van het O.C.M.W., een evaluatie van het bezoek van de senioren van Waalre, de enquête ‘senioren op straat’,de seniorenweek 2008, de OOK-Vlaamse Ouderenraad en het project ‘trage wegen’.
    Er stak bij de uitnodiging een vragenlijstje van de OOK. Voor het invullen wens ik te weten wat de achtergrond is van dit initiatief. Het thema is ‘Anders mooi – omgaan met verscheidenheid’. Er staat een mooie uitleg voor de 10 vragen, waarin ons oordeel gevraagd wordt over diversiteit in zwart – wit, ja of neen (bij neen : waarom niet en men vraagt concrete voorbeelden). Dat gaat toch ver voor een wazige organisatie!

    22-11-2007, 10:17 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.60+ - gids
    Op het gratis telefonnnummer 1700 of via de website www.vlaanderen.be/publicaties kun je deze gratis gids bestellen.  Hij is bedoeld voor 60 - plussers met zicht op pensioen of die reeds in die faze zitten.  Over de brede waaier aan seniorenorganisaties blijkt er geen concrete informatie in te staan.  Die hebben uiteraard kanalen genoeg voor hun propaganda.  De rest is handige en actuele info.  Hij is de moeite waard om in huis te halen.  Wat ik met deze zal doen.
    In Grimbergen werden opfriscursussen verkeer en mobiliteit ingericht en de laureaten verschenen in het VTM-programma 'Veilig thuis'.  Er werden zelfs getuigschriften uitgedeeld.  Wat hun dat opbrengt mag Joost weten.  Dat dient als gelegenheid om de politiekers op het voorplan te brengen!
    In Meise in de Kleine Wouwer is het moment aangebroken om de actie 'Senioren op straat' op veilige voetpaden zonder hindernissen in de practijk om te zetten.  De verdwenen bomen zouden kunnen vervangen worden door bijvoorbeeld oorspronkelijke 'Lijsterbes' te schenken aan de bewoners, om in hun voortuin te planten. Want voor nieuwe bomen is het voetpad onvoldoende breed.  En de verlichtingspalen staan al in de weg!

    08-11-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasc@l
    Het was tijd voor ons eigen blad !  Inderdaad, want er zijn ook heel wat senioren die geen P.C. hebben en die veel over het seniorennet horen spreken.
    Het eerste nummer lost hun verwachtingen in.  Het is dan ook voor en door senioren.  Kleurig en luchtig is het uitzicht.  De artikels zijn kort en met veel foto's.  Ze spelen bovendien rechtstreeks in, van binnen uit en van buiten uit, op de doelgroep : wij senioren!
    Eindelijk hebben de senioren, die niet aangesloten zijn bij een seniorenvereniging, we kunnen ze de onafhankelijke senioren noemen, hun blad.  De anderen hebben het uiteraard ook, met dit verschil dat ze het gewoon kunnen kopen, zonder verdere verplichtingen.
    De grote meerwaarde is dat men niet moet gelabeld zijn.  Het is voor iedereen, buiten en boven politiek of ideologie!

    01-11-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woning aanpassen
    Voelt u zich onveilig als u een bad neemt ?  Kan u niet meer zo gemakkelijk de trap op ?  Heeft u schrik wanneer u de donkere kelder in moet ?  Wordt het toiletbezoek telkens weer een opgave ?
    U bent niet alleen.  Mits enkele eenvoudige ingrepen en tips kunt u het wonen bij u thuis aangenaam en veiliger maken.
    Zo lanceerden de senioren van Opwijk hun campagne "Steunpunt woningaanpassing voor 65-plussers" voor de inwoners van hun gemeente.  Dit is een nieuwe dienstverlening van de gemeente op initiatief van de seniorenraad.  Zij bieden gratis en vrijblijvend een woonadvies.  De aanvraag gebeurt via een kaartje dat in een kleurige circulaire steekt.
    Als men dat inlevert komt een deskundige van uw ziekenfonds, hun zorgnetwerk of het toegnakelijkheidsbureau op afspraak, kijkt alles met u na en formuleert een woonadvies.
    Daarna kunt u zelf beslissen om karweitjes of aanpassingen te laten uitvoeren, waarbij u opnieuw alle hulp krijgt.
    De kosten van de aanpassingswerken zijn voor eigen rekening.uitvoeren.
    Zie ook http://www.opwijk.be/welzijn/woningaanpassing

    25-10-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Activiteiten
    In het gemeentelijk infoblad oktober 2007 lazen wij dat de koffietafels van OKRA-Cas gerangschikt worden op de sportkalender.  De uuraanduiding staat afgekort fout (zonder .), zoals helaas her en der, ook in de scholen!  Nochtans roept het gemeentebestuur op tot correcte schrijfwijze van plaatsnamen : Imde en Meuzegem.
    Op de gemeenteraad van 30 augustus werd aangenomen dat de benaming van de Ouderenadviesraad omgevormd wordt tot Seniorenraad.  Daarom veranderden wij reeds de naam van ons blog.  De nieuwe statuten werden onverkort goed gekeurd.  Dat betekent dat de vergaderingen openbaar zijn!  Maar de eerstvolgende vergadering werd nog niet aangekondigd.  Deze is voorzien op maandag 26 november 2007 om 10 u. in de trouwzaal van het gemeentehuis in Meise.
    Er stond ook een interessante tekst in over www.vrijwilligerswerk.be en een oproep om vrijwilligers voor de bibliotheek, om boeken rond te voeren aan wie zich niet kan verplaatsen, een dienst die reeds door het O.C.M.W. verzekerd wordt.  Wanneer kunnen wij thuis het bibliotheekbestand inkijken?!!!

    18-10-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief
    De nieuwsbrief van de CD&V-senioren editie 1 - september 2007 is uit.  Het is een verzorgd en kleurig tijdschift met op de cover magnolia's die echter niet passen bij de titel "nazomer".  Want de magnolia's in de plantentuin zijn al lang uitgebloeid en zijn in de laatste fase : zaadvorming.
    Het bevat een terugblik op het voorbije werkjaar voor 'lokaal en institutioneel beleid', 'welzijn', 'levenskwaliteit' en 'Europa en ethiek', de commissies waarmee gewerkt werd.  De studiedagen en congressen worden onder de loupe gehouden.
    Een volgend artikel handelt over "deelnemen aan de Seniorenwerking 2007 - 2008".  Daarna volgen twee bladzijden contactmogelijkheden op provinciaal en regionaal vlak.
    De seniorenwerking is degelijk en structureel uitgebouwd.
    Als ik het tijdschrift van de andere politieke strekkingen te pakken krijg, belicht ik dat in een van de volgende afleveringen.

    11-10-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Senioren op straat
    De provincie Vlaams-Brabant hield een studiedag op twee locaties : in het provinciehuis in Leuven en in het Pivo in Zellik.  Het handelde over Senioren op straat : voor meer oudervriendelijke publieke ruimten.
    In Leuven waren 15 gemeenten en in Zellik 13 vertegenwoordigd.  Er waren  4 deelnemers uit Meise : de schepen, de bediende, 1 senior voor de georganiseerden en 1 voor de niet - georganiseerden.
    Het was opnieuw de 'Voetgangersbeweging VZW' die de voordracht verzorgde.  Het tweede deel kregen wij zo voor de tweede keer voorgeschoteld.
    Ik leerde er dat de norm voor fietspaden 1,5 m breed is.  Voor voetpaden zou dat hetzelfde zijn.
    Verschillende gemeenten werkten met een eigen, meer gerichte vragenlijst.  Opwijk had de resultaten mee.  In een andere gemeente werken ze zonder lijst, maar via groepswandelingen voor niet georganiseerden.
    Er bestaat nu ook een provinciaal project toegankelijkheidsadvies aan lokale besturen., te bereiken via alexander.leysen@vlaamsbrabant.be

    04-10-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maatschappelijke participatie
    In het kader van de maatschappelijke participatie en de betrokkenheid bij de politieke besluitvorming zou ik als algemene regel willen stellen dat de seniorenraad niet als alibi mag fungeren voor beslissingen die geprepareerd worden door enkele "verlichte geesten".  Seniorenverenigingen zijn belangrijk, maar de individuele senioren die niet aangesloten zijn mogen niet in de kou blijven staan : geef ze langs alle mogelijke kanalen informatie en kansen tot inspraak.
    Op alle beleidsdomeinen dient men rekening te houden met de senioren en niet alleen, zoals te vaak gebeurt enkel met leeftijdsgenoten in probleemsituaties.  De deontologische code voor politici en ambtenaren en de beleidsplannen zouden  dan ook eerst moeten voorgelegd worden aan de inspraakorganen, om hun de kans te geven o.a. de kwaliteit te verbeteren door specifiek te onderstrepen dat de seniorenraad ernstig dient genomen te worden.  In de adviesraden wordt al te vaak voorgekauwde kost opgediend en vermelden de verslagen enkel wat in dat kraam past!
    Als de politieke seniorenverenigingen niet erkend zouden worden, dan is dat een overtreding van de grondwet die de vrijheid van verenigen inhoudt.  Als de cultuurraad ze opneemt, dan zijn ze ook zonder verder bureaucratie erkend.  Een seniorenraad met socialistische en liberale ouderenbonden moet ook een vertegenwoordiging krijgen van groen+, CD&V - senioren en alle andere actieve politieke seniorenverenigingen.  De andere verenigingen zouden moeten openstaan voor alle strekkingen.
    Op alle bestuurniveaus moeten senioren politieke verantwoordelijkheid kunnen dragen, maar dat betekent niet dat zij positief dienen gediscrimineerd te worden.  Zij zijn mans genoeg om dat op te eisen!  Geef hun dus de kans!
    De lokale senioren(advies)raden moeten een decretale basis krijgen.
    De ontvangst van de seniorenraad  Waalre in Meise op 25.9 was uitermate geslaagd.  Ze kregen na een ontbijt in 't Moment een doordachte uiteenzetting over het O.C.M.W. door voorzitter Sonja Becq.  Bij het bezoek aan het zorgcentrum in Wolvertem werd door de medewerkster met bezieling uiteengezet wat de ouderen er als mogelijkheden in de praktijk hebben.  Na de lunch op de vertrekplaats kregen ze een algemene rondleiding in onze Plantentuin van de gids vrijwilliger, lid van de seniorenraad voor de onafhankelijke senioren.  Daarna werd er getafeld in het restaurant Napoleon waarbij voorzitter Corbijn dankte voor Waalre en schepen Marie Jeanne Thaelemans voor Meise.  Burgemeester Marcel Belgrado vereerde ons met zijn aanwezigheid.

    27-09-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Informatica, communicatie en technologie
    Op maat van de senioren d.w.z. eenvoudig en doordacht.  Het seniorennet is hierin toonaangevend.  Maar vanuit de zuilen wordt er een concurrentiestrijd geleverd, ook op dit terrein!
    Bijscholing op maat is een oude droom.  Maar de aanbieders lokken de senioren via zogezegd aangepaste cursussen.  De eindtermen bilijven nochtans gelijk.  Kwaliteitsvol onderwijs is altijd op maat, zonder dat het zo moet heten!  Aanpassing aan de studenten heet dat in het jargon.  Een leerkracht die boven de hoofden van zijn of haar studenten les geeft ziet de deelnemers wegblijven.
    Een beter idee lijkt mij de bibliotheken in hun educatieve functie in te zetten.  Als in de leeszaal een aantal computers ter beschikking staan, kunnen de senioren en anderen komen oefenen, eventueel onder begeleiding van een vrijwilliger.  De boekendienst aan huis zou moeten aangevuld worden met inzagemogelijkheid van het bibliotheekbestand op de website. 
    De aanpassing van de inschrijfgelden voor cursussen was noodzakelijk.  De alles gratis of goedkoper illusie is allang doorbroken.  De verplichte aanwezigheid van 70 % is een goede zaak.  Goede scholen halen die vanzelf.
    Senioren labelen is uit den boze.  Behandel ze als normale mensen.

    19-09-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mobiliteit
    Hierover hadden wij een studiedag en loopt er een actie rond voetpaden.  Nochtans zijn er enkele knelpunten :
    Het begrip zwakke 'weggebruiker' zou juridisch moeten omschreven worden op maat van de senioren.
    Voetpaden (zie actie) : overal en voldoende breed, zonder obstakels met optreden van de politie.
    Fietspadennetwerken tussen gemeenten (oude spoorbeddingen gebruiken).
    Invoering van meer selectief intelligente verkeerslichten met oversteektijd 75 seconden.
    Coördinatie uurregelingen van tram - trein - bus.
    Haltes voor op- en afstapplaatsen : verlicht, overdekt en voorzien van zitplaatsen.
    Rijbekwaamheid : beslissing na expertiseverslag van een geneesheer.
    Uitsluiting senioren uit autoverzekering is onaanvaardbaar.

    13-09-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiligheid
    Alle burgers, inzonderheid de senioren, hebben een fundamenteel recht op veiligheid.
    Alle opzettelijke misdrijven als verzwarende omstandiheid als senioren het slachtoffer zijn.
    Geen onderscheid tussen kleine criminaliteit en grote, georganiseerde criminaliteit wanneer  het tegenover senioren is.
    Meer contact tussen senioren en jongeren.  Een jeugdhuis zou tijdens de dag toegankelijk kunnen zijn voor senioren : opa of oma en kleindochter of -zoon.
    Verenigingsleven promoten om senioren uit eenzaamheid te halen.
    Onveiligheidsgevoel wegwerken.
    Wijkagent : politiebasiszorg met nadruk op buurtgerichte werking.
    Adviezen van seniorenraden ernstig nemen.
    Sensationele berichtgeving bepzrken en in juiste context plaatsen.
    De seniorenraad Meise ontving in zijn algemene vergadering van 5.9. een delegatie van de Bib. , die opriep voor vrijwilligers voor de boekendienst aan huis.  Ik pleitte om eerst de gemeentediensten in te zetten en het boekenbestand op de website te plaatsen.  Ik kan de bib. van de Dalaï Lama in India raadplegen via mijn P.C., maar niet onze eigen bib.!?
    Het bezoek van de senioren iuit Waalre werd besproken.  Daarna werd gelegenheid te geven om wrevel te ventileren rond alles en nog wat.  Ik riep op om ook eens de andere kant te bezinnen.

    06-09-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisvesting
    In dit onderdeel zijn de knelpunten :
    Vlaams fonds om woningen aan te passen om levenslang wonen mogelijk te maken.
    Er zou een sociaal BTW en registratierecht moeten ingevoerd worden om de verminderde koopkracht van senioren op te vangen.
    Vertegenwoordiging van senioren in het bestuur van sociale huisvestingsmaatschappijen.
    Opheffing van discriminatie van senioren bij toekenning van sociale woningen.
    Huurprijzen van sociale woningen moeten onder kontrole gehouden worden (20 % van het pensioen).
    Eén loket voor sociale huisvesting.
    Betere coördinatie tussen O.C.M.W.'s en bouwmaatschappijen.
    Alternatieve woonvormen (duplexwoningen, serviceflats en kangoeroewoningen) dienen aangemoedigd te worden.
    Wonen en zorg beter op mekaar afstemmen.
    Onze woonomgeving moet opnieuw groen, aantrekkelijk en sociaal veilig worden, met openbaar vervoer, winkels en dienstverlening op loopafstand.

    30-08-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorg
    Bereikbare, betaalbare en kwaliteitsvolle zorg.
    - integraal woon - en zorgdecreet
    - zorgverzekering integraal door Vlaanderen uit te bouwen
    - kwaliteitsvolle thuiszorg op maat
    - innoverend en toekomstgericht investeren in residentiële zorg
    - optrekken van de belastingvrije som voor mantelverzorgers
    - zorg - tijdkaart
    - zorg moet betaalbaar blijven

    23-08-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inkomenszekerheid en voortreffelijke levensstandaard
    Knelpunten : actualiseren, veilig stellen, verbeteren en versterken van
    1. wettelijke pensioenstelsels
    2. sociaal statuut van de zelfstandigen
    3. structureel mechanisme van welvaartsvastheid
    4. efficiënte uitbouw en democratisering van de aanvullende pensioenen
    5. hulp aan bejaarden
    6. pensioenrechten oudere vrouwen
    7. inkomen van vrouwen en kinderen bij overlevingspensioen

    16-08-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!