Zaterdagavond hebben bijna alle 75 kandidaat-vormelingen hun aanvraag gedaan om volgend jaar eind april gevormd te worden. Tijdens de eucharistieviering nodigde meneer pastoor hen allemaal uit om naar voren te komen. Daar zeiden ze een voor een dat ze heel graag hun vormsel willen doen. Als beloning kregen ze een kaartje met daarop de stempel van de parochie. Mevrouw Rita, die verantwoordelijk is voor de vormselcatechese zal nu de 15 groepjes samenstellen. Ze houdt daarbij rekening met de opgegeven voorkeurdag: woensdagnamiddag of zaterdag voor of na de middag. De 15 catechisten ontvangen vanaf februari hun groepje een zevental keer bij hen thuis. De vormselviering zelf vindt plaats op zaterdag 28 april om 14.30 uur.
Op zaterdag 2/12/'06 was er 'Blik op Media'. Het 5de en 6de leerjaar konden in het begin een interview doen met de burgemeester en de brandweer. Een beetje uitleg over de brandweer: Een grote brandweertruck weegt 17 ton. De brandweeroutfit (de kledij) bestaat uit 4 delen. Daarna gingen we naar 'RADIO FM GOLD'. We maakten bij Bart een radiospot van onze school Sint-Amandus. We zijn ook in de live-studio geweest. Daar mochten we vertellen over onze hobby's of over de school. RADIO FM GOLD speelt meest muziek voor onze ouders. Het 1ste tot 4de leerjaar bleef in de zaal om te knutselen. Daarna was er nog een verrassing van de Verrassingsvedetten: van Spring tot de Ketnetband.
We hebben een heel toffe sinterklaasweek achter de rug.
In de knutselles mochten we een grote piet of sint uitwerken met stof en papier.
En al zeggen we het zelf ... onze knutselwerkjes mogen er zijn.
Het was heel plezant! En het plezantste moest nog komen!
Sint en Piet hebben een bezoekje gebracht aan onze school! We stonden allemaal in de
Karel van Manderstraat. Sint en Piet zijn gekomen in een cabriolet! We hebben met heel de school staan zwaaien met onze vlaggetjes. Daarna zijn we met z'n allen naar de studiezaal getrokken!
Het eerste, tweede en derde leerjaar hebben elk een lied gezongen voor Sint en Piet.
En dan...smullen maar. We hebben heerlijke sinterklaaskoeken gegeten met daarbij een lekker chocoladedrankje!
Op vrijdag 1 december is de Sint naar onze school gekomen. We gingen met z'n allen naar de Karel Van Manderstraat. Daar kwamen Sinterklaas en zwarte Piet in een blauwe auto met een open dak. Sinterklaas smeet af en toe eens met een 'picnicskes'. Toen zwaaiden we met ons zelfgemaakte vlag. Als we terug in de klas waren kregen we allemaal een zakje snoep waar 'picnicskes' in zaten en een zwarte Piet van chocolade en nog een caramelsnoep. Dat was heel lekker. Mmmmmmm!
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag krijgt het tweede leerjaar hulp van vele leesmoeders, - oma's en -opa's. Wij zouden ze niet meer willen missen!
Duizendmaal dank!
de kinderen en leerkrachten van het tweede leerjaar
Meester Franky uit 4a heeft onlangs een cursus E.H.B.O.(Eerste Hulp Bij Ongevallen) gevolgd. Hij is dan ook verantwoordelijk als er iets gebeurt op school. Hij heeft de cursus gevolgd in Tielt. Hij mag nu overal eerste hulp geven. Hij heeft alles in 3 grote stukken geleerd: reanimatie, levensbedreigende situaties (bv. als je valt en er is iets gebroken...) en niet levensbedreigende situaties (als je valt en er is alleen een schaafwonde...). Hij is dan ook zeer blij dat hij de komende 5 jaar Eerste Hulp Bij Ongevallen kan geven!!
Veldloop betekent: Dat is een activiteit die je moet lopen op een veld en niet op de gewone grond. Daar heb ik aan meegedaan. Ik zit in het 6de leerjaar. Er was een 1ste tot 6de leerjaar jongens en een 1ste tot 6de leerjaar meisjes. Ik zat in het 6de leerjaar meisjes. Ik was 7de van de 11 meisjes. Per leerjaar moesten ze lopen. Er was dus het 6de leerjaar jongens en ook de meisjes. Dus de jongens moesten eerst. We mochten niet direct doorlopen want Nico liep mee tot in het begin van de toer. Het was heel tof. Het was op Ter Borcht in Meulebeke.
Anne Frank is een joods meisje. Zij is geboren in het jaar 1929. Ze waren in Duitsland gekomen. De joden mochten niet in Duitsland. Daarom zijn ze naar Nederland verhuisd. Ze moesten daar een joodse ster dragen. Ze moesten onderduiken zoals alle joden. En dit was het Achterhuis. Anne Frank had ook een dagboek gekregen: 'Kitty'. Ze schreef daar alles op wat ze meegemaakt heeft.
Ken je het project al waar al onze Meulebeekse scholen aan meewerken? In Meulebeke zijn er zon 15-tal klassen actief indit internetproject rond gevoelens. Het plezante is dat ook scholen tot aan de andere kant van de wereld er mee bezig zijn: China, Japan, Slovenië, Slowakije, Spanje, Canada, Israël, Oostenrijk, Estland, Hongarije,
Alle werkjes en activiteiten zie je op de website van dit Meulebeeks project Hand in hand!.
Een week geleden kwam onze partner Takeo Yamada naar België en op 23 november kon ik dejuf uit Slowakije,Zuzana Christozova ontmoeten in Brussel op een conferentie Juf Zuzana werkte verleden jaar ook al mee aan ons Zoo-project.
Meester Lieven Van Parijs (ICT-leerkracht en webmaster)
We gingen vandaag naar de computerklas. We hebben geleerd hoe je een tekstje op de computer moet zetten. En dat tekstje ging over oorlog. Het was wel moeilijk om een tekstje te typen maar het was wel leuk. Als juf het mooi vond printte ze het af. Er zaten hele mooie werkjes tussen.
Dagmar Kerkhove, klas 4B
We moesten zinnetjes maken over de oorlog die zo zinloos is. Zinnetjes die zeer zinloos zijn, zeker die oorlog.
Lynn Derammelaere, klas 4B
In de oorlog moet je meewerken anders word je gedood door je korporaal!!! We hopen dat er in België geen Derde Wereldoorlog komt en in andere landen ook nooit meer!!!
Vandaag zijn we met de klas naar het computerlokaal geweest. We hebben daar zinnetjes gemaakt rond ons thema 'de oorlog'. Het was niet makkelijk om mooi klinkende zinnen te maken. Iedereen heeft zijn best gedaan. Natuurlijk had de juf het eerst uitgelegd wat we moesten doen. En daarna was het onze beurt. Per 2 hebben we mooie zinnen opgebouwd. Het was zeer interessant.
Elise Matton, klas 4B
We hebben op de computer een werkje moeten maken over oorlog. We moesten zinnen maken met een paar woorden die daar stonden. Je moest ze slepen zodat je zinnen kreeg. Je kon een woord veranderen als er misschien geen hoofdletter was of als dat woord er niet in stond. De juf maakte foto's van als we bezig waren en van de zinnen. Het was interessant dat we een werkje mochten maken van de oorlog.
Steffi Demeyer, klas 4B
Dit zijn enkele zinnen die we met de computer schreven. Miljoenen miljoenen soldaten sneuvelden in de oorlog. Oorlog is zinloos. Er zijn zeer veel soldaten neergeschoten in de oorlog. De oorlog is zeer gevaarlijk en zinloos. Vrede was er niet in de oorlog. Er zijn veel bombardementen geweest.
Je leest er nog meer tussen de foto's in de linker- en rechterkolom.