KIES JE EIGEN MUZIEK.
KLIK OP JE KEUZE EN
MINIMALIZEER

MUZIEKKEUS
  • make the world go away TIMI YURO
  • bridge over troubled water SIMON AND GARFUNKEL
  • moon river ANDY WILLIAMS
  • sitting on the dock of the bay OTIS REDDING
  • you are so beautiful JOE COCKER
  • hurt TIMI YURO
    Foto
    Wanneer u hieronder op de benaming klikt, komt u er alles van te weten
    LINKS
  • KOLIBRIEVLINDER
  • VLINDERS
  • EGELOPVANG NEDERLAND
  • DIERENOPVANG BELGIE
  • DE TUINEN VAN APPELTERN
  • WAT TE DOEN BIJ TEKENBEET
  • KASTEELTUINEN ARCEN
  • ONLINE PLANTENZOEKER
  • HORTENTIA
  • ROZEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    TSJECHIE OMGEVING PRACHATICE

    Foto
    Foto

    FRANKRIJK PRALOUPE

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kamelensafari in Sahara
    Foto
    Zonsopgang Zoutvlakte Tunesie
    Foto
    Zonsondergang in Sahara
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gondagrammet
    blog.seniorennet.be/gondagr
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Jouw website gratis in 42 zoekmachines?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • danick
  • Tuinfreak

    ALS U MEER OVER MIJN TUINPERIKELEN WIL LEZEN, DAN KUNT U HET BESTE NEUZEN IN HET ARCHIEF VAN DIT BLOG EN ALS U ALLEEN NIEUWSCHIERIG BENT NAAR HET AFGELOPEN JAAR, DAN SCROLL GEWOON NAAR BENEDEN.
    31-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe bloei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze Lophospermum heeft geen probleem met de regen.Hij begint gewoon aan een nieuwe bloeiperiode.Maar die heeft het ook makkelijk,die hoeft geen takken en bloemen te dragen.Deze hanger en of klimmer staat hier erg prettig op dit bordesje.Dit was eerst een balkon,maar wij hebben het hekwerk eraf gehaald.het is namelijk maar een halve meter boven de grond en diende denk ik voor de sier,en om het beddegoed te luchten,wat je steeds minder ziet .Wij gebruiken het nu als afdak voor het haardhout en om er wat potten op te zetten.Heb je veel bezoek dan kan het ook nog als zitplaats fungeren.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reuzen cosmea
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de foto zie je wat de regen doet met planten die veel regen krijgen.Ze staan hoog op de benen.De planten die er achter staan,die zie je in zijn geheel niet meer.Normaal wordt de Cosmea ook wel groot,maar je kunt goed door het loof heen kijken,maar dat gaat in dit geval ook niet op.Er zitten genoeg bloemen in,maar het zaad laat het afweten,ook de insecten hebben denk ik een hekel aan regen en blijven ook thuis.Waar dat dan ook zijn mag.Nu ik er zo over na denk,waar zullen die ergens schuilen,je ziet tussen de struiken en bij het huis ook nergens insecten.
    De Cosmea kan wel een stootje hebben ,ze blijven toch redelijk rechtop staan.
    Een heleboel planten vallen om of buigen in die mate door,dat de stengel breekt en is de bloem toevallig groot,zoals bij Dahlia's dan diet de kelk ook nog als waterreservoir en hangen ze met de kop op de grond.

    30-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bodembedekker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Omdat het vanmorgen weer regende,ben ik maar eens door mijn foto's gewandeld.
    Hier kwam ik deze foto tegen waarover ik even wat wilde zeggen.
    Deze bodembedekker,waar ik de naam niet van weet,die heb ik ook weer als zo'n probeersel van mijn tomatenkweker gekocht.Het bleek een vaste plant te zijn.Ik heb hem in mijn vorige tuin gekocht en toen afgestekt.Ik heb diverse potjes meegenomen en hier in deze tuin geplant.
    Nu heb ik her en der op plekken in de tuin deze bodembedekker geplant.
    Ze doen het allemaal goed,maar op plekken waar weinig of geen zon komt laat de bloei na.
    In de zon bloeit deze langdurig,maakt goed uitlopers en vormt een mooi dicht tapijtje.
    Zogauw ik de naam weet,laat ik het weten,of anders als jij hem weet,reageer dan even.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cactusdahlia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondanks de regen bloeien ze steeds voort.Vaak heel zwaar van de regen en meer naar de aarde gericht dan naar de hemel.Dit komt ook wel omdat de bloemen zo groot zijn,zeker 20 cm doorsnee.
    Ze doen mij een beetje denken aan een bobtail hond.Een beetje log en vol met witte kelkblaadjes in kronkels,het doet me altijd denken aan de vacht van een bobtail.Eigenlijk een beetje gek,maar daar denk ik nu eenmaal aan als ik deze Dahlia zie,ik weet ook niet waarom,waarschijnlijk ook een kronkel in mijn hersenen.

    29-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cactus
    Deze cactus bloeit bijna ieder jaar,zo ook dit jaar,alleen stond hij in mijn kasje achter de tomatenplanten,want die zijn tot het dak gegroeid en zodoende heb ik de cactus over het hoofd gezien op de kweektafel.Op de foto zie je een bloembuis van 20 cm ongeveer.
    de andere foto zie je van boven af.
    hij bloeit maar een paar dagen,wel jammer,want het is een hele mooie bloem,een beetje onecht,want hij lijkt wel heel dun porcelein.Deze cactus heeft geluk gehad dat ik hem vergeten was,want de pot die buiten staat,daar moet ik iedere dag het water van af schudden en de bollen zijn zo groot geworden,dat ze bijna op barsten staan.Wel een omgekeerde wereld,in juli iedere dag 2x water geven in augustus iedere dag het water eraf schudden.




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hibiscus op stam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen deze Hibiscus op stam is nu ongeveer 17 a 18 jaar oud.En hij bloeit altijd soms met een paar en soms volop.Alleen als ik hem snoei dan duurt het even tot hij weer nieuwe takjes en knoppen heeft gevormd en gaat dan gewoon weer verder.
    Het is een kamerplant en die gaat ieder jaar in mei weer naar buiten.De laatste jaren staat hij niet meer in de volle zon,omdat in het begin als je er niet op lette,de bladeren verbranden en dat wil ik voorkomen,dus niet meer in de zon.Dat scheelt wel in de bloei denk ik,dat is dan wat minder.
    Als hij dan weer binnen staat zo in november ongeveer,dan laat hij even wat blad vallen,maar is daar gauw over heen en bloeit dan weer verder.

    28-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hibiscus red heart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze foto van de Hibiscus red heart is in betere tijden gemaakt dan nu,gelukkig had ik een foto gemaakt,nog voor de forse regenbuien.Want de bloemen en de knoppen hangen nu verrot aan de struik.Dus het is puur geluk dat ik al een vroege foto heb gemaakt.
    Deze Hibiscus is op een stam geent.Hij staat op de punt waar 2 terras circels elkaar ontmoeten. Dat wil dus zeggen dat hij een beetje op de voorgrond staat.
    Daar hij erg groot begon te worden,heb ik hem drastisch gesnoeid en wel tot op zo'n 25 cm van de entplaats.En zie hier het resultaat,ik heb een hele mooie struik terug gekregen en dit jaar met zeer grote bloemen.Ik wist niet dat je hem zo flink kortwieken kon,ik dacht eerlijk gezegd,dat het te kort was.Maar het heeft hem goed gedaan en nu word ik beloond met zeer grote mooie bloemen,alleen dat was van korte duur,want sinds ik de foto heb gemaakt,regent het steeds.
    Ik hoop dat hij volgend jaar weer zo zijn best doet.

    24-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suzanne met de mooie ogen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals beloofd hier de foto van Suzanne met de mooie ogen.De latijnse naam weet ik niet.
    zal niet zo'n lange naam hebben als de Nederlandse.
    Het is een harde groeier,heeft een flinke steun om te klimmen nodig.
    Bloeit ook wel in de schaduw,maar heeft liever zon.Als je ze in een pot plant,en ze staat in de zon,moet je zeker 2x daags flink water geven,want ze is zeer dorstig.
    Ik heb hier snoeitakken tussen gezet,als klimsteun.Dat geeft een wat speelsere kijk.
    Dat heb ik bij meer planten gedaan en dat bevalt me goed.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaadje van Suzanne met de mooie ogen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Je vindt het misschien raar,maar ik wil dit toch even vertellen.Gister was het een mooie droge dag,dus ben ik de tuin in gegaan en heb o.a. zaad geoogst,zo ook de zaadbolletjes van suzanne met de mooie ogen.Ik zal hierna een foto plaatsen,voor diegene,die deze plant niet kennen.
    Omdat ze niet geheel droog waren,heb ik die op een stuk keukenrol gelegd op een tafeltje voor het raam.Ik ben toen gaan bloggen .Iedere keer hoorde ik een tweetal tikken .Ieder met een eigen geluid.Het heeft wel een half uur geduurd,eer ik er achter kwam,dat het van die zaadjes kwam.
    Ik vond op een gegeven ogenblik die pijltjes op de grond.
    Waarschijnlijk is de eerste tik het geluid van het barsten van het bolletje,waarin 4 zaadbolletjes zitten.Doordat dit openbarsten met geweld gaat natuurlijk,schiet dat pijltje de lucht inen de tweede tik is alleen voorbehouden aan mensen met een harde vloer.Het neerkomen van het pijltje maakt waarschijnlijk dat tweede geluid.
    Wel als je alleen thuis bent en je hoort achter je iedere keer een paar tikken en je weet niet wat dat is,is dat toch een beetje komisch

    23-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vleestomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het lijken net appels,maar het zijn vleestomaten.Wel zo groot als appels.
    Hopelijk komt er nog wat zon,ofschoon mijn kasje nu niet zoveel zon meer krijgt,want de Catalpa heeft zo'n dicht bladerdak,dat hij nu een groot deel van de zon wegneemt,nu de zon toch al wat lager staat.Nou als ze dan niet aan de struik rood worden,dan leg ik ze maar op de vensterbank dan worden ze na een tijdje ook wel rood.Want als ik ze laat hangen en ze openbarsten,heb ik er ook niks aan.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLINDERTJES CADEAU

    Vandaag wil ik even een blogmaatje in het zonnetje zetten.Ik schreef in haar gastenboek,dat ik de vlindertjes zo leuk vond en een dag later had ik de code ervan al op mijn mail staan.
    Dat is nou het leuke van bloggen,net zoals met tuinieren,dan geef je zaad of stekjes door en met bloggen doe je anderen een plezier met leuke gifjes,en vooral als je niets van codes weet om zo de fladderende vlindertjes op je blog te krijgen.En dat dan kant en klaar,om zomaar te copieren.
    ERNA heel erg bedankt.
    En lieve blogbezoekers als je even tijd hebt,ga dan ook even bij deze dame met groene vingers langs,het is de moeite waard.

    http://www.bloggen.be/erna1950


    22-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertenwei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hier een foto van de hertenwei,nou ja hertenwei,er lopen ook allerlei andere dieren,zoals heel aparte geiten en bokken,allerlei aparte kippen,pauwen,  ganzen , eenden, parelhoenders en een hele kudde herten.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jantje zag eens pruimen hangen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat je hier ziet zijn geen reuzen druiven,maar trossen met pruimen.
    Zoals ik al eerder schreef,toen wij hier kwamen wonen stonden hier allerlei fruitboompjes,zoals perzik, kersenboom, nectarine, abrikoos, pruimenboom,verder een 8 tal bessenstruiken en aardbeien her en der. We hebben alleen de pruimenboom laten staan,omdat ik daar een rambler in wil laten groeien. Dit jaar hangen er enkele trossen pruimen in.Wij kunnen daar niet bij,want die hangen over het hek en daar is een hertenwei,die zowat een meter lager ligt,dan onze tuin,dus met een trapje kunnen we er ook niet bij.Aan onze kant hangen ongeveer 10 pruimen hier en daar een.
    Het zijn denk ik niet zo'n beste,want er zit het gom in de boom,zoals ze hier zeggen.
    Daarom hebben we ook de kersenboom omgezagen.
    De rest van de fruitbomen en struiken hebben we ook weg gedaan.die stonden in de verdrukking en hoorden toch niet in het soort bostuin,wat het was.Maar ik denk dat de vorige eigenaar,wanneer die een of ander tuinprogramma op tv zag,waarin dan een boom of struik besproken werd,deze dan aanschafte.Ik zou anders niet weten hoe het soort planten en struiken in deze tuin gekomen zijn.
    Ik moet me toch iets bedenken hoe ik aan die pruimen kom.want ze zien er toch wel lekker uit.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini pad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hier een foto van de kleine pad,je ziet hem niet zo goed,meer een bruin vormeloos hoopje,precies wat bij de naam pad past vind ik.
    Ik moet ze toch maar proberen te vangen en naar de gracht van het kasteel hier brengen,want ik heb toch geen zin om steeds in huis van die beestjes tegen te komen.Want ze zullen wel met een hele familie zijn.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kikkerjacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen vanmorgen bij het openen van de kelderdeur zaten daar gebroederlijk een kleine pad en een klein kikkertje.Ik ben toen vlug mijn camera gaan halen,maar het kikkertje was al weer weg,die zijn razendsnel.Later heb ik hem weer gezien,maar omdat ze zo vlug zijn  heb ik natuurlijk veel te vlug geknipt,zodoende heb ik niet zo'n scherpe foto.Je kunt zien hoe klein hij is,want die richel is de drempel.Ik zal hierna een foto plaatsen van de kleine pad.die bleef gewoon zitten.

    21-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rhododendron
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze rhododendron is tot op 20 cm weg gezaagd,Deze was de laatste van 4 stuks die ik eigenlijk weg wilde hebben.ze waren zo groot dat je helemaal niets meer van de straat kon zien.
    Drie stuks hebben we met veel getob uit kunnen graven en dan met de auto uit de grond kunnen trekken.Maar deze laatste lukte niet.Toen hebben we hem maar afgezaagd en zie hier na 1 jaar is het weer een mooie struiken zoals je ziet bloeit hij een beetje en dat nog wel in deze tijd.
    Ik heb aan een rhodon.kweker gevraagd of ze nog uitschieten als je ze flink snoeit.Maar deze zei dat je bij een rhodon.nooit in het hout mag snoeien,alleen in het jonge groen,anders schieten ze niet meer uit.Maar dat klopt toch niet helemaal,zoals je ziet.Misschien kan ik het ook proberen met mijn kale takken rhodons,waar alleen nog bovenop wat groen zit.

    18-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paddestoelen
    slideshow van paddestoelen die nu bij mij in de tuin voor komen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini Dahlia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze mini Dahlia staat nu volop te stralen in de tuin,het maakt niet uit of het regen of de zon schijnt,hij bloeit ongestoord door.Dat in tegenstelling tot de grootbloemige en langstelige Dahlia's.Deze zijn allemaal topzwaar van al de regen tussen de bloembladeren.Vaak zo zwaar dat ze afbreken.Deze mini Dahlia heb ik 4 jaar geleden gekocht.In mijn vorige tuin heb ik die in de winter laten staan,dat kan wel op een droge beschutte plek.Is wel mee verhuisd en het eerste jaar hier heb ik de knolletjes verdeeld in diverse potjes en voorgetrokken in mijn kasje en toen uitgeplant.Ze hebben dat jaar niet gebloeid,maar werden wel aardige plantjes.Omdat hier de grond in de winter toch vochtig is,rooi ik de knolletjes.Nu in het voorjaar heb ik weer 8 potjes voorgetrokken en zie hier het resultaat en dat alles van een enkel plantje.
    Kijk en dat is nou zo leuk aan tuinieren,dat je van een enkel plantje zoveel andere plantjes kunt maken,voor jezelf of om een ander er blij mee te maken.Het geeft ook wel een nadeel,wanneer je buiten in de tuin loopt,heb je altijd vieze handen,want je komt altijd wel hier of daar een stekje tegen,wat nodig weer opgepot moet worden.
    Zo heb ik al diverse tuintjes beplant met mijn stekjes en zaailingen.De potjes krijg ik steevast terug,alleen nooit iemand denkt aan de potgrond.Want ieder potje wordt toch 2x overgepot in een steeds grotere pot.Ik denk dat ik toch ieder jaar wel 15 zakken van 60 l potgrond koop.Daar zit natuurlijk ook het gebruik van mijn potten in,die ik gedeeltelijk vernieuw door het jaar,maar toch telt dat aardig aan als je het bijelkaar telt.

    17-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dracunculus Vulgaris
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ofwel de Draken Aronskelk.
    Deze plant werd gezocht door een blogmaatje en wel R.A.A. Ik weet verder niet haar naam.
    Dit zijn de letters van haar blognaam.In juni kreeg ik de vraag of ik wist waar die plant te koop was.
    Nu vandaag kreeg ik een krantje van Bakker Hillegom en daar stond warempel die plant in.
    Ik moest even denken,wie dat ook weer gevraagd had,maar na even zoeken wist ik het weer.
    Daar ik bij RAA geen foto van de plant in het gastenboek kon plaatsen heb ik het maar zo opgelost.
    Dat het niet ging zal wel aan mijn persoontje liggen,ik ben niet zo'n held met alle kunstjes van het bloggen.
    Om even op de plant terug te komen,is het geen plaatje,werkelijk de moeite waard om hem te zoeken.Ik zal hier de site van Bakker noteren,voor de liefhebbers.
    http://www.bakker-hillegom.nl

    16-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salamander
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gister bij het openen van de buitendeur van de kelder zag ik deze Salamander.Ik denk dat het de vuurbuiksalamander is,maar ik durf er niet aan te komen,om aan de onderkant te kijken.
    Vorig jaar heb ik zo'n salamander gezien die dood was en die had een oranjeachtige buik.
    Waarschijnlijk heeft die van vorig jaar een hele familie gehad,want in Mei zag ik op dezelfde plaats 3 salamanders 2 grotere en een kleine.Ik ben toen vlug mijn camera gaan halen,maar toen ik terug kwam waren ze weg.Nu had ik meer geluk.Ik denk dat ze daar overwinteren.Daar voor de deur ligt een rooster,bovenop een soort afwaterputje.Het is niet meer dan een gat met wat kiezel onderin.
    Daar vriest het waarschijnlijk niet omdat dat 1,50 onder de grond is en natuurlijk wat vochtig.
    Ook zit daar altijd een grote pad en die komt nog wel eens binnen en dat is minder leuk.
    Vorige week kwam mijn man hem tegen in het washok en dat is toch 2 vertrekken verder.
    Dus voortaan maar eerder de deur daar dicht doen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foute boel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hier zie je op de foto een rare combinatie rose en geel.Ik had 2 planten bij het tuincentrum gekocht in het voorjaar.De gele Zonnehoed en de rode Zonnehoed.Het blad was gelijk en ik dacht dat ik ze zo goed uit elkaar gehouden had.Nou niet dus.de gele staat bij de rose cosmea en de rose staat in de hoek bij de Puntwederik en de Ligularia.Het hoekje zoals ik al beschreven heb wat ik gemaakt heb bij de struiken om een beetje kleur en licht in te brengen.Je moet natuurlijk werk houden in de tuin en dit is nu een van de karweitjes die dan weer op het lijstje erbij komen.

    15-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wie wil zaad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is de Nicandra en ik heb al eerder eens gevraagd of er iemand zaad wil van deze plant.
    Hij bloeit in augustus tot dat het vriest.heeft een leuk bloemetje is een stevige plant,groeit wel wat fors uit in de volle grond en geeft mooie zaaddozen.Dus als iemand hier zaad van wil,geef dan even een mail.Op 11 Mei in dit blog zie je een sliteshow van deze plant.

    13-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kolibrievlinder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen 13 Aug om 10.30 uur heb ik een raar vliegend beestje gezien en gefotografeerd.Na wat rond snuffelen in mijn boeken en op het internet,weet ik nu dat ik een kolibrievlinder heb gezien.
    zijn nederlandse naam is Onrust en zijn latijnse naam is Macroglossum stellatarum.Op de foto zie je hem al vliegende nectar zuigen uit de bloem van de Kamperfoelie.
    Waneer je iets meer hierover wilt weten klik dan in linker kolom bij favorieten op kolibrievlinders of copieer onderstaande url in je browser.

    http://users.skynet.be/verzamelen/kolibrievlinder.html

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaaddozen papaver
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wilde graag even deze foto laten zien,die heb ik voor 3 weken gemaakt.Ik vind het een mooi plaatje deze zaaddozen van de papaver en puur door zijn eenvoud.Zoals hij staat in zijn naaktheid,trots boven alles uit.Ik heb ook een paar van deze zaaddoostakken in een vaas staan in de kamer en die behoeven geen bloemen erbij,ze zijn mooi zoals ze zijn.Ik kijk er in ieder geval graag naar.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwwitje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De roos sneeuwwitje is niet kapot te krijgen en bloeit steeds door,wat voor weer het ook is.
    Nou vind ik wel dat hij het als stamroos beter doet,dan als struikje.Dit komt waarschijnlijk dat hij dan boven de rest staat en geen concurentie heeft van lagere struiken.Dit bedenk ik me,maar het kan natuurlijk een heel andere reden hebben.Maar ik wil altijd graag een reden hebben waarom dat zo is en dan bedenk ik me zelf een reden.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wisteria
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Wisteria heeft zijn 2e bloei al vanaf Juli weliswaar met kleinere bloemen,maar er komen nog steeds nieuwe knoppen.Ook na de regenbuien blijven ze goed aan de struik zitten.
    Dat was wel anders met de eerste bloei.Wel hele lange trossen,maar na een flinke bui met veel wind,waren de bloemetjes er af en hingen er alleen nog de kale nerven.Waar zou je nou voor moeten kiezen,als je het voor het zeggen had,mooie lange trossen met alle risico van dien,of vele kleine trosjes,die wel een stootje kunnen verdragen.Het is zoals het leven steeds keuzes moeten maken en dat is moeilijk.Gelukkig hoef ik hierbij geen keuze te maken en lost de natuur dit voor mij op.

    11-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste toegift
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen vlug nog een foto gemaakt van deze stamroos.Er is op het ogenblik niet veel te fotograferen in de tuin.Veel regenbuien dus veel verregende bloemen.
    Maar deze roos heeft nog een grande finale.De rozen hebben wel een beetje geleden van de regen,maar ze mogen er nog zijn.En nog diverse knoppen in het verschiet.
    Zoals hij er bij staat,lijkt het wel Juni en begint hij pas aan zijn bloei.
    Geeft wel een plezierige aanblik bij de regenbuien.


    09-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst in zicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wegens andere verplichtingen de laatste tijd niet zoveel in de tuin gedaan.En door de warmte ook niet veel meer gedaan dan water geven.Nu gisteren even een uurtje of wat in de tuin gewerkt en het hoog nodige gedaan.Daar vond ik tussen de lage beplanting enkele paddestoeltjes.
    Ik heb in de herfst diverse paddestoeltjes in de tuin,maar deze heb ik nog nooit eerder gezien.
    Ik heb voorzichtig wat plantjes weggeplukt,zodat ik een paar foto s kon maken.
    Wanneer deze voorbodes van de herfst er zijn,dan gaat het hard richting einde tuinjaar.
    En weet je, wanneer je in de voorzomer alles netjes hebt en het dan heet wordt en je niet zoveel in de tuin werkt, en dan na enkele weken het lijkt dat je niks gedaan hebt in je tuin,nou dan zinkt je soms de moed in je schoenen.Er is niets meer te zien van al je noeste arbeid .En de vele keren dat je s avonds een beetje krom loopt door je huis,van al het onkruid plukken,dat komt dan weer boven en denk je wat een ondankbaar werk is eigenlijk tuinieren.Maar dat is dan ook maar een moment dat je zo denkt,want als je dan weer aan het wroeten bent in de grond,dan denk je nergens meer aan en ga je vrolijk verder.Ik weet niet of het andere tuiniers zo vergaat,maar bij mij komt soms zulk een gedachte wel op.

    07-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozenfestival Lottum 11 t/m 14 Augustus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ieder jaar wordt in Lottum,dat ligt bij ons aan de overkant van de Maas een rozenfestival gehouden.
    Lottum levert 80 % van de rozen voor de Nederlandse tuinen.Het is een klein dorpje en bestaat voornamelijk uit rozentelers.Er zijn fietsroutes door deze rozenstreek en is zeer de moeite waard.
    Het thema dit jaar is: Rozen door de eeuwen heen.De dorpskern is deze dagen versierd met ontelbare rozen in mozaieken,modeltuinen en kunstige objecten.
    Verder zijn er o.a. een tuinfair,er is een rozendokter aanwezig en er zijn demonstraties bloemschikken.
    Openingstijden: Vrijdag 11  Aug. 19 tot 23 uur
                             Zaterdag tot en met Maandag 10 tot 23 uur.

    03-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agapanthus blauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij het volgende bericht staat een close up foto,terwijl ik deze foto wilde plaatsen.Met wijzigen was de foto niet meer aanklikbaar om te vergroten.Terwijl de close up wel na wijzigen aanklikbaar blijft.
    Ik heb teweinig verstand van dit soort zaken op de computer,dus laat ik het zo maar.
    Misschien kan iemand mij zeggen hoe dat komt en wat ik moet doen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agapanthus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In 2004 had ik een grote Agapanthus ofwel Afrikaanse lelie in een kuip staan.Die moest nodig verpot worden.Omdat hij al zo groot was heb ik hem toen maar in  stukken gedeeld.
    Op 3 plaatsen een drietal geplant en de rest in pot.
    Vorig jaar hebben ze niet gebloeid,maar dit jaar doen ze het prima,zelfs in de koude grond,terwijl het toch een tropische plant is.Deze plant heb ik 10 jaar geleden gekocht op een tuinfair bij ons in het dorp.De kweker zei,dat hij een paar graadjes vorst wel kon verdragen,maar het was beter om hem te overwinteren in pot,op een koele plek,in de schuur of garage.
    Nou zei ik daar vriest het ook.Toen gaf hij een goeie tip,ik moest de Agapanthus in een vuilniszak zetten en met versnipperd papier  rondom opvullen.Zo heb ik dat steeds gedaan en af en toe overpotten .Zo heb ik dat jaren gedaan en op het laatst bloeide hij met zeker 25 stengels.
    Omdat ik geen grotere kuip meer had dan een waar een boom in heeft gezeten,heb ik ze maar opgedeeld.Op de foto zie je er een in de koude grond.Ik dek hem s winters wel af met een dikke dennentak.dat is wel genoeg.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte Agapanthus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze Kaapse lelie heb ik als koopje bij een tuincentrum gekocht.Dit soort kuipplanten kun je vaak als ze uitgebloeid zijn voor een prikje kopen.Zo ook deze,voor 3 gulden toen nog.
    Je koopt een plantje met een bloeistengel en na een aantal jaren heb je een flinke plant.
    Nu bloeit hij met 18 stengels.De blauwe soort die ik heb,geeft iets grotere bloemen dan deze witte.

    01-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gewaagde combinatie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren ontdekte ik deze combinatie in de tuin.Dit was toch echt niet de bedoeling.Ik dacht dat het een witte dahlia zou zijn.En ik dacht dat ik nog zo goed de dahlia s van papiertjes met naam had voorzien,toen ik ze vorig jaar opgerooid had.Blijkbaar dus niet.Wel een heel vreemde eend in de bijt in een border van voornamelijk lila paars met wit.Maar het is dan wel een echte blikvanger en toch niet gek als combinatie,wel gewaagd,maar toch.Misschien iets om eens uit te broberen,met meerdere planten van die kleur.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dille
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals ik al eerder heb vermeld,staan bij mij de kruiden gewoon tussen de border.Hier zie je de Dille met zijn gele bloemenschermen.Ze worden wel hoog,maar je kunt er zo lekker doorheen kijken,dus dan maakt het niet veel uit.Het is een leuke tak om bij een boeket bloemen te gebruiken en later ook wanneer er zaadjes aan komen.Wanneer je hem zich uit laat zaaien,dan vindt je hem volgend jaar her en der in de tuin.Dus als je dat niet wil,moet je op tijd de bloeiende stengels wegknippen,dat wil zeggen tot bijna op de grond,want blad zit er nu niet meer aan.Dus al met al heb je hier 4x plezier van. Gebruik in de keuken,het mooie zachte groene loof als bijsteker in boeket,de bloemschermen en de zaadtakken in boeket.



    Foto

    Mijn twee kleinzoons DANI en NICK


    .
    .
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    klik op de tulpen en bekijk mijn bloemenschilderijen
    Visit My Photos - 53 Pics

    FLOWERS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    met een klik bent u te gast in het fotoalbum van DANICKART


    Archief per maand
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 12-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Groen in de tuin
  • Buxustuin
  • tuin le tresor
  • Christine
  • Groene vingers
  • Danick

    wil je een leuke site zien over bloemschikken ,klik dan even op onderstaande foto.

    .
    .

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    .
    .
    Foto

    Inhoud blog
  • kiekjes van onderweg.
  • tuinkiekjes
  • kruidentuintje
  • groentetuin in bloembak
  • hout en stenen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    WALES ENGELAND OMGEVING RHOSSILLI
    Foto

    ZEG NEE TEGEN DIERMISHANDELING
    Foto

    Foto

    Foto

    TURKIJE OMGEVING ALANYA
    Foto

    Zonsondergang Zonnestrand Bulgarije


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!