KIES JE EIGEN MUZIEK.
KLIK OP JE KEUZE EN
MINIMALIZEER

MUZIEKKEUS
  • make the world go away TIMI YURO
  • bridge over troubled water SIMON AND GARFUNKEL
  • moon river ANDY WILLIAMS
  • sitting on the dock of the bay OTIS REDDING
  • you are so beautiful JOE COCKER
  • hurt TIMI YURO
    Foto
    Wanneer u hieronder op de benaming klikt, komt u er alles van te weten
    LINKS
  • KOLIBRIEVLINDER
  • VLINDERS
  • EGELOPVANG NEDERLAND
  • DIERENOPVANG BELGIE
  • DE TUINEN VAN APPELTERN
  • WAT TE DOEN BIJ TEKENBEET
  • KASTEELTUINEN ARCEN
  • ONLINE PLANTENZOEKER
  • HORTENTIA
  • ROZEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    TSJECHIE OMGEVING PRACHATICE

    Foto
    Foto

    FRANKRIJK PRALOUPE

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kamelensafari in Sahara
    Foto
    Zonsopgang Zoutvlakte Tunesie
    Foto
    Zonsondergang in Sahara
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    stamboom_knaepkens_eyskens
    blog.seniorennet.be/stamboo
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Jouw website gratis in 42 zoekmachines?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • danick
  • Tuinfreak

    ALS U MEER OVER MIJN TUINPERIKELEN WIL LEZEN, DAN KUNT U HET BESTE NEUZEN IN HET ARCHIEF VAN DIT BLOG EN ALS U ALLEEN NIEUWSCHIERIG BENT NAAR HET AFGELOPEN JAAR, DAN SCROLL GEWOON NAAR BENEDEN.
    31-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dahlia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze grootbloemige witte Dahlia, heb ik dit jaar in pot gezet, in de hoop dat hij wat minder groot wordt dan in de de koude grond. Daar had hij veel plaats nodig en als het dan regende werd hij door zijn grote bloemen topzwaar en viel hij over de andere planten heen. In de pot is hij toch behoorlijk groot,maar beter handteerbaar en overal te plaatsen .De bloemen hebben een prachtige roomwitte kleur met een zweem van lemon en is prachtig van vorm.


    30-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scharnierplant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze plant heeft zich her en der in de border versprijd en is later in de zomer een goeie bloeier. Hij bloeit best lang en staat stevig op zijn benen, samen met de schildpadbloem die ook in dezelfde tijd bloeit. Deze scharnierplant is er ook in wit.Hij dankt zijn naam: dat je de kelkblaadjes kunt verplaatsen met de hand en dat ze dan zo blijven staan. Wat het voor nut heeft weet ik niet.


    29-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rose puntmutsen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier een randje van rose Spirea. Ik heb ook een donker rode soort. Een prima plant als randbeplanting en blijft in de winter ook mooi,alleen dan roestbruin en blijft aan de plant tot de nieuwe bloemen verschijnen. Blijft wintergroen en heeft een mooi geveerd blad.


    28-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini Hosta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb vorig jaar een blauwachtige kleine soort Hosta gekocht, ik weet de naam niet meer, maar het is een allerliefst plantje,met best hele dikke bloemen,naar verhouding van de plant.
    Veel van zijn grotere soortgenoten zouden jaloers zijn op zijn mooie volle bloemen.
    Hij staat eigenlijk een beetje verloren in de tuin. Ik denk dat ik hem in een pot of schaal zet, dan kun je er meer van genieten lijkt me zo.


    27-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergenia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Bergenia of wel de Schoenlappersplant. Een gemakkelijke overal groeiende vaste plant, die wintergroen blijft en een fraaie herfstverkleuring heeft. Hij bloeit heel vroeg in het voorjaar, afgelopen winter heeft hij doorgebloeid. En als toegift bloeit hij nu weer volop.


    24-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bessen van de Hertshooi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zogauw je in de tuin de bessen ziet kleuren,dan gaat het de verkeerde kant uit, dat wil zeggen dat de zomer op zijn retour is. De tuin is dan nog wel mooi,maar dan worden de dagen al weer korter en dan gaat het toch richting Herfst. Ook een mooi jaargetijde,maar een tuinier heeft toch liever te doen met de lange dagen. Het geeft mij het gevoel dat ik meer leef, dat een etmaal meer uren heeft dan 24, dat zit natuurlijk tussen de oortjes,maar wat maakt dat uit,als je dat een prettig gevoel vindt. Dus voor mij mag de Zomer dubbel zo lang duren.


    23-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfstanemoon Hupehensis hybride
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is dan de soortgenoot van de witte Honerine Jobert. Hier zie je niet zo goed dat het een rose is. Hij is door de wind ook een beetje over de andere planten heen getuimeld, maar ook deze is een prima tuinplant,waar je veel plezier aan beleeft. Hij heeft ook een mooi blad en er komen ook zaadpluizen in. Ook de bloeitijd is lang, dus al met al een plant om te hebben.


    22-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstanemoon Honorine Jobert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De herfstanemoon Honorine Jobert is nu echt een blikvanger in de tuin. Ik weet niet of het aan de soort ligt of aan de grond, maar deze witte doet het niet zo goed als de rose soort. Hij blijft wat kleiner en bloeit niet zo talrijk,maar in schoonheid doet hij in ieder geval niet onder voor zijn soortgenoot.


    21-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clematis Tangutica
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier de zaadpluimen van de Clematis Tangutica. Hij is begonnen aan zijn 2e bloei, wel niet zo geweldig als de eerste,maar toch een leuke toegift. Ook de pluimen zijn een sierraad aan de plant en zeker als ze zo talrijk zijn.


    20-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimenboompje Reine Victoria
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier een foto van een tak van het pruimenboompje,wat ik afgeschreven had. Ik wilde er een Rambler tegen laten groeien. Maar na een snoeibeurt hangt hij helemaal vol,zelfs zo vol dat er 4 takken afgebroken zijn door het gewicht van de pruimen.


    17-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini Zonnebloem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit waren de zonnebloemen die ik ook achter bij het terras had geplant en die de konijnen samen met de goudsbloemen opgevreten hebben. Ik had die daar willen hebben,omdat het in de avond net lichtjes lijken met hun felgele kopjes in de avondschemering. Het is een heel mooie soort,maar dat zie je wel aan het hartje,dat lijkt net een geweven kleedje. Maar het is me niet gegeven en moet ik het dus maar doen met een paar in een potje op het terras. Ik zet ze dan ’s avonds wel hoog,want anders heb ik die ook al niet meer.


    16-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluksklaver
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb een paar jaar geleden eens van een kennis een potje geluksklaver gekregen.Het is een bolletje,dat ieder jaar een hele boel nieuwe bolletjes geeft. Een leuke plant met mooi blad en een goede bloeier. Ik had diverse potten en had niet alle bolletjes bewaard.Dat wil zeggen,ik gooi nooit de grond uit de bakken weg,maar hergebruik die in de tuin en doe soms een laagje onder in een grote tuinpot of bak en daar bovenop doe ik dan nieuwe potaarde. Dan heb je niet zoveel zakken tuingrond nodig. Maar nu weer over de bolletjes,die zijn natuurlijk door het hergebruik op diverse plaatsen opgedoken. Ik kom nu overal geluksklaver tegen. Ik heb een tiental potjes met bolletjes beplant en wanneer ik nu bezoek krijg dan geef ik een potje geluksklaver mee, ik doe dan een papieren kanten kleedje om het potje en doe er een gekleurd strikje om. Zo heeft mijn bezoek een zomer lang een bloeiend plantje en als ze de bolletjes volgend jaar ook weer oppotten en doorgeven dan ontstaat er een soort kettingbrief van geluksklaver. Leuk toch.


    15-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oost Indische kers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Oost Indische kers is toch ook een dankbare plant in de tuin. Ze bloeien rijkelijk en met mooie felle kleuren en het blad mag er ook wezen. Het enigste nadeel is,dat ze soms erg onder de zwarte luizen zitten,maar dan moet je maar spuiten,er zit niets anders op. Ook ruiken ze heel lekker. Dit is een lage soort,maar er zijn ook klimmende soorten. Ik heb er eentje in de pot met de Ipoemea gezet en de combinatie van het oranje met het blauwe is ook erg mooi.


    14-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe bewoner
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In onze Trompetklimmer heeft een koppeltje duiven een nest gebouwd. Ik vond regelmatig grote uitlopers die verdord onder de boom lagen en we wisten niet wat er aan de hand was.
    Maar nu blijkt dat er een nest gebouwd werd. De duiven hebben waarschijnlijk de takken die in de weg zaten er gewoon uitgewerkt. Op de foto zie je jammer genoeg niet het nest, ik durfde niet dichterbij te komen om de bladeren weg te duwen. Misschien wanneer er jonkies zijn,dat ik dan nog wat foto’s kan maken.


    13-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dahlia's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit jaar heb ik diverse Dahlia’s in potten gezet, voornamelijk de gootbloemige, dit vanwege de konijnenvraat. Maar ook heb ik er diverse in de tuin gezet,op hoop van zegen wat de konijnen betreft. Ze doen het bijzonder goed. Het is wel een warboel van de vele bloemen en vanwege de vele regen zijn ze erg hoog geworden. De grootte is tussen 1.50 en 1.80 meter.
    Deze foto is op ooghoogte genomen. Omdat ik dacht dat de konijnen ze wel op zouden vreten,heb ik ze niet opgebonden en dacht dat de steun van de planten rondom genoeg zou zijn voor eventueel een paar bloemen die zouden ontsnappen. Maar dat had ik grandioos mis.
    Ik denk dat de meeste konijnen er niet meer zijn,want er zijn er 4 doodgereden op de weg en bij de zijkant zie ik er ook niet zoveel meer. Dus er is hoop,dat de rest met rust gelaten wordt.


    10-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crocosmia en Ligularia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorig jaar heb ik een drietal potjes met crocosmia gekocht. Het zijn bolletjes die je kunt poten,maar ik heb tegen een zacht prijsje de potjes met bloeiende planten gekocht. Ze waren al een heel eind uitgebloeid,maar voor een uitverkoop prijsje is het dan toch nog de moeite waard met betrekking tot een volgend jaar. En zie hier, het was een goede aankoop. Ook deze felle combinatie doet het goed in de tuin. Ik ben nooit zo’n fan van rood in de tuin, maar dit is toch heel vrolijk om te zien.


    09-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht voor het een en goed voor het ander
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze bak bloeit gestaag verder ,je kunt aan het gele van de blaadjes zien,dat ze toch wel geleden hebben van het vele hemelwater. Maar wat voor de een zijn dood is is voor de ander zijn brood, dat kun je zien aan de lange twijgen van de passiebloem. Die heeft door de vele regen meterslange twijgen. Hopelijk komen daar nog knoppen in.


    08-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dropplant met Lobelia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met kleding is dit misschien een rare combinatie, maar in de tuin doet hij het geweldig.
    Het paarse met dat felle rood,is echt een blikvanger in de tuin.


    07-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misser met Tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit jaar heb ik geen succes met mijn tomaten. Omdat ik 2 jaar op een rij tomaatjes in het kasje heb gehad, kon dat dit jaar niet, dus heb ik ze in grote potten gehad,eentje buiten en eentje in het kasje. Buiten had ik best veel tomaatjes,maar de struik kreeg door de vele regen waarschijnlijk een of andere schimmelziekte.Dus heb ik de plant weg gedaan met alle tomaatjes, jammer dan. De plant in het kasje ook in de pot,heeft gezelschap van bosmieren gekregen. En de tomaatjes die groen zijn krijgen onderop een zwarte plek en rotten dan en de tomaatjes die dan wel rood worden houden onderop dan een groene plek.Dus die eten we dan ook maar niet. Dat was het voor wat betreft de tomaatjes dit jaar.


    06-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siamese tweeling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik weet even niet hoe deze Dahlia heet,ik weet alleen dat het een nieuwe soort is.Ik heb hem in pot geplant,omdat ik schrik had dat de konijnen hem op zouden eten.
    Tot nog toe bloeit hij niet zo goed, zoals je ziet heeft er zich een Siamese tweeling knop bovenin gevormd en kun je de kleur zien van een paar blaadjes die uit de knop komen.
    Het is een prachtige kleur Magenta een dieper rose bestaat volgens mij niet.
    Het zijn twee stengels aan elkaar vast met ieders een knop. Komisch om te zien..


    03-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daglelie Summer Wine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even nog een foto laten zien van deze Hemerocallis de Summer Wine. Deze bloeide gewoon onverstoord door,ondanks de regen. Ik denk dat ik wat meer soorten van de Hemerocallis aan ga schaffen, het is een prima tuinplant met prachtige bloemen in vele soorten en kleuren. Ook een soort die goed tegen ziektes bestand is, of het nou veel regent,of zoals de hete zomer van vorig jaar , hij gaat gewoon door. Ideaal toch.


    02-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hibiscus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze Hibiscus kennen jullie natuurlijk al,dat is n.l. mijn kamerplant. Ik heb deze in het voorjaar weer buiten gezet. Er zat een scheur in de pot en met het oppakken hield ik een stuk van de pot in de hand en de rest viel op de grond. Gelukkig gebeurde dit toen ik hem al buiten had. Omdat het toen toch al een puinhoop op het terras was, heb ik hem maar meteen verplant en zoals je ziet heeft het hem goed gedaan,want hij zit vol met bloemen en knop en zal voorlopig nog wel een tijdje bloeien. Zo lijkt hij een beetje op de struiken die je in warmere landen ziet . Het blad voelt ook zo stevig aan. Niet gek he voor een oudje van 18 jaar.


    01-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yucca
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Misschien weten jullie nog dat ik vorig jaar schreef, als deze yucca dit jaar niet bloeit,dan gaat hij er uit en prompt kwam er een bloeistengel. Nu dit jaar heeft hij er maar liefst 3. Dus mag hij voorlopig blijven staan.




    Foto

    Mijn twee kleinzoons DANI en NICK


    .
    .
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    klik op de tulpen en bekijk mijn bloemenschilderijen
    Visit My Photos - 53 Pics

    FLOWERS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    met een klik bent u te gast in het fotoalbum van DANICKART


    Archief per maand
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 12-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Groen in de tuin
  • Buxustuin
  • tuin le tresor
  • Christine
  • Groene vingers
  • Danick

    wil je een leuke site zien over bloemschikken ,klik dan even op onderstaande foto.

    .
    .

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    .
    .
    Foto

    Inhoud blog
  • kiekjes van onderweg.
  • tuinkiekjes
  • kruidentuintje
  • groentetuin in bloembak
  • hout en stenen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    WALES ENGELAND OMGEVING RHOSSILLI
    Foto

    ZEG NEE TEGEN DIERMISHANDELING
    Foto

    Foto

    Foto

    TURKIJE OMGEVING ALANYA
    Foto

    Zonsondergang Zonnestrand Bulgarije


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!