KIES JE EIGEN MUZIEK.
KLIK OP JE KEUZE EN
MINIMALIZEER

MUZIEKKEUS
  • make the world go away TIMI YURO
  • bridge over troubled water SIMON AND GARFUNKEL
  • moon river ANDY WILLIAMS
  • sitting on the dock of the bay OTIS REDDING
  • you are so beautiful JOE COCKER
  • hurt TIMI YURO
    Foto
    Wanneer u hieronder op de benaming klikt, komt u er alles van te weten
    LINKS
  • KOLIBRIEVLINDER
  • VLINDERS
  • EGELOPVANG NEDERLAND
  • DIERENOPVANG BELGIE
  • DE TUINEN VAN APPELTERN
  • WAT TE DOEN BIJ TEKENBEET
  • KASTEELTUINEN ARCEN
  • ONLINE PLANTENZOEKER
  • HORTENTIA
  • ROZEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    TSJECHIE OMGEVING PRACHATICE

    Foto
    Foto

    FRANKRIJK PRALOUPE

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kamelensafari in Sahara
    Foto
    Zonsopgang Zoutvlakte Tunesie
    Foto
    Zonsondergang in Sahara
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    leonb
    blog.seniorennet.be/leonb
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Jouw website gratis in 42 zoekmachines?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • danick
  • Tuinfreak

    ALS U MEER OVER MIJN TUINPERIKELEN WIL LEZEN, DAN KUNT U HET BESTE NEUZEN IN HET ARCHIEF VAN DIT BLOG EN ALS U ALLEEN NIEUWSCHIERIG BENT NAAR HET AFGELOPEN JAAR, DAN SCROLL GEWOON NAAR BENEDEN.
    31-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mollenjacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit weekend een spel gedaan,niet wie is de mol,maar waar is de mol.
    We hadden een ongenode gast in de tuin en die moest vlug gevangen worden,maar dat is vlugger gezegd dan gedaan.Nou zat hij in een stuk grond naast de oprit,waar alleen wat bomen en struiken staan,maar dat was toch gevaarlijk dicht bij mijn borders.Hoe de mol daar is gekomen is mij een raadsel,aan de ene kant loopt de afrit naar de ondergrondse garage en aan de andere kant loopt een muurtje met hekwerk langs een meter lager liggende hertenwei.Hij moet dus vanonder de straat door gekomen zijn of uit de berm,maar ik zie nergens molshoopjes
    .Een kennis heeft hem kunnen vangen.Het was nog maar een jonkie en ik vond het wel een beetje zielig maar het zijn toch heel vervelende diertjes in je tuin.Hopelijk gaat zijn familie niet op zoek naar hem,want dan ben ik nog niet klaar daarmee.

    29-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurggreep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals ik al zei alles wat ze op weg tegen komen nemen ze in de wurggreep.Zo ook deze Verbena Bonaderiensis.Ik vind die intense blauwe kleur zo mooi en dan dat hartje,het lijkt wel of daar een lichtje in brandt,het heeft iets geheimzinnigs.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ipoemea
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze morgen vlug een foto gemaakt van deze ipoemea.Hij staat in een pot  in de border,waar in zijn bloeitijd niet al te veel meer bloeit,zo heb ik daar dan toch iets.Ik steek dan een paar buigsame takken in de pot en bind die boven bij elkaar.Dat geeft een goede klimsteun en de takken zie je later toch niet meer.Ik heb steeds geprobeerd om foto s te maken,maar zo gauw de zon er is,gaan ze dicht,want ze bloeien maar even.En nu vanmorgen was er geen zon.Ik ben s morgens niet een van de vroegste,vandaar natuurlijk dat ik niet veel van de bloei nog heb gezien.
    Deze ipoemea heb ik veel gezien in een licht blauwe kleur op Kreta,daar groeien ze zoals onze haagwinde,als onkruid.We noemden die vroeger pispotjes.Het zijn snelle groeiers en nemen alles wat ze onderweg tegen komen in een wurggreep.

    28-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lila in diverse gradaties
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu veel lila achtige gekleurde bloemen in de tuin.Hier de Liatris de twee soorten Phloxen,de Dropplant.Er tussen door de lage soort van de Guldenroede,wat toch een leuk effect geeft.
    Links de stamroos Sneeuwwitje,die over alles heen kijkt.Wit is toch een kleur die altijd een rustpunt in de tuin geeft.Evenals de zilverbladige soorten planten.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warm en koud
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu begint de rode Lobelia Fan Scarlet te bloeien in de tuin.Overal in de tuincentra zie je ze staan.
    Je kunt ze niet over het hoofd zien met hun rode bloemen.
    Met de Tradescantia geeft dit toch een hele mooie combinatie.Het koele blauw tegenover het warme rood.Deze Lobelia is ook zo n plant,waar dan bij staat vaste plant kort levend.
    Ik heb deze nu voor het derde jaar,en komt toch na de winter weer terug.Nu staat deze wel vlak bij het huis en dat zal waarschijnlijk wel schelen.En de grond is daar tamelijk droog.
    De rode kleur is nu wel een opfrisser in de border,die toch behoorlijk op zijn retour is.

    27-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaura Lindheimeri (witte soort)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Uit deze rose Gaura komt ook een witte stengel van de andere soort.Ik dacht eerst dat het een andere plant was,maahij zit toch echt aan dezelfde plant.Hij is ook veel langer dan de rose varieteit.
    Ik heb er twee,ik zal ze dit jaar eens buiten laten staan,kijken of ze overleven.Vorig jaar heb ik ze weer terug in een pot in het kasje gezet.Maar nu moeten ze het maar eens op eigen kracht doen.
    Wel een leuke transparante plant,en hij bloeit wanneer toch veel al is uitgebloeid.Eens kijken hoe lang kortlevend is voor deze plant.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaura
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een van de probeersel van de tomaten teler,waar ik mijn eenjarigen ga halen.Dit is een vaste plant en ik heb hem sinds vorig jaar.Nu ben ik pas achter de naam gekomen,misschien om dat hij nu pas in de handel is gekomen ,want ik had hem nog nooit eerder bij het tuincentrum gezien.
    Hij heet Gaura Siskiyou Pink.Hij wordt beschreven als een kortlevende vaste plant voor zon en goed doorlatende grond.De bloeistengels in het voorjaar pas terug snoeien.Neem eventueel half verhoutende stek  in de zomer en overwinter in koude bak.De bloemetjes verschijnen vanaf de zomer tot in oktober.Het blad heeft een mooie rode herfstkleur.De hoogte kan wel 1.20 worden.
    Er is ook een witte soort.die heet Gaura Lindheimeri.

    26-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leeuwenbekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog nooit eerder heb ik deze plantjes gekocht.Voor het eerst dit voorjaar gezaaid en ik moet zeggen het valt niet tegen.Nu heb ik ze op een plek staan waar de kleur niets uitmaakt.Maar als je op kleur tuiniert,dan gaat het niet,maar waarschijnlijk kun je het zaad ook wel op kleur krijgen.
    Dit zaad kwam van de supermarkt en het waren zaaimatjes.Dit heeft een voordeel,als je water geeft,kunnen de zaadjes niet wegspoelen  en staat je pot gelijkmatig vol.
    het zijn denk ik makkelijke plantjes,want van de hitte hebben ze niet veel last en ze geven toch vrolijk gekleurde plekken in de tuin,vooral als je ze bij planten plant,die er niet altijd florisant uitzien na de bloei.Ik verwacht van deze ook wel dat ze zich uitzaaien.We zullen zien.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lobelia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Her en der in de tuin vind ik nu allemaal bloeiende plantjes van lobelia.Vorig jaar heb ik bij de supermarkt een paar draagtrays gekocht van kleine eenjarigen.zoals petunia s en lobelia s.
    Die heb ik toen puur voor de blauwe kleur hier en daar in de tuin geplant.Dit jaar heb ik er geen gekocht en toch staan ze hier en daar.Ik wist niet dat die zich zelf uitzaaiden.Of misschien komt het door het warme weer,want ze bloeien eigenlijk nu pas goed.Misschien komt het omdat ze op een plek staan,waar vanalles doorelkaar staat en waar ik niet hoef te wieden.Zo worden ze natuurlijk met rust gelaten en kunnen hun gang gaan.Al weer wat geleerd.En gratis plantjes.

    25-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gratis snoeibeurt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van deze Hortensia zie ik nu ook voor het eerst de bloemen en dat komt omdat vorig jaar iemand alle takken  veelal in de knop of half open tot de grond toe heeft afgesneden.Nu dit jaar hoorde ik dat in het dorp meerdere mensen gratis snoeibeurten hebben gehad.In de krant stond een berichtje dat de stufrokers het voorzien hadden op de knoppen .Wat er van waar is weet ik niet,maar je blijft wel met een open plek in je tuin zitten.Je kunt daar ook niet zolang een pot zetten om het gat op te vullen.Maar dit jaar zijn ze bij mij in ieder geval niet terug gekomen.Misschien ook wel dat we de rolluiken nu open laten tot s avonds heel laat.Dan is dat stuk tuin toch een beetje verlicht.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.trompetboom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zoals ik al eerder vermelde over een trompetboom,nou dit is hij dan.Dit is een Campsis Radicans .
    Ik ken 2 soorten de Madame Galen en die geeft hele grote bloemen,die had ik namelijk in mijn vorige tuin.Werkelijk een plaatje.Deze geeft veel kleinere bloemen en ook het blad is veel fijner.
    Je hebt ze ook in een gele kleur.Die zie je minder vaak dan de oranje kleur.
    Deze klimmer staat tegen een oude stronk van een prunus.Omdat hij zo op een boom lijkt noem ik hem zelf trompetterboom.Ik vind de vorm wel mooi,maar de bloei vind ik maar la la.
    Misschien is hij al oud en kan die niet meer beter,ik weet het niet,maar de bloei laat het wel een beetje afweten.

    24-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.komkommers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hier nog een paar van de komkommers in mijn kasje.Deze kunnen er nu ook wel  af.
    Je ziet de kleintjes per dag toch wel 5 cm groeien.Als het erg snel gaat,dan krijgt het bezoek steevast een komkommer en wat tomaatjes mee.
    Vooral de kersentomaatjes zijn van die snoeptomaatjes,lekker zoetig van smaak.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kersentomaatjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals ik al eerder zei,heb ik in mijn kasje tonaten,komkommer en paprika.
    Op de foto zie je een van de vele trosjes kersentomaatjes.De planten groeien tot aan het dak en da is toch 2.40 m hoog.ik heb de planten moeten toppen want ze groeien rustig verder.komt waarschijnlijk door het vele water geven en dan de warmte,dan wil dat wel in zo n kasje.
    Een paprika is vuistgroot en de rest zijn nog maar klein.De vleestomaten zijn al aan het rijpen,tenminste de onderste tros en zijn van een flink formaat.
    De komkommers beginnen ook zachtjes aan.Ik heb er al 4 van 40 cm vanaf gehaald.
    Er zit heel veel bloem aan,maar niet ieder bloemetje geeft een vrucht,ook niet wanneer er insectbezoek op is geweest.Je kan meteen zien of er vruchtbeginsel is of niet.Dat heb je ook bij de pompoenen.

    23-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Insectenbezoek
    Slideshow van diverse bloemen met insectenbezoek

    21-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.clematis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorig jaar heb ik voor een prikje 2 clematissen gekocht op een rommelmarkt hier net over de grens in Straelen.Ze zagen er niet florisant uit,en ik verwachtte er niet veel van.Nou moet ik zeggen hebben ze ook niet de beste plaats,maar het was het proberen waard.Deze is er een van .de naam weet ik niet precies,maar ik denk dat het een afstammeling is van de Jackmani.Hij is nu pas in bloei,en ik denk vanwege de droogte dat hij niet zo optimaal heeft kunnen groeien.Volgend jaar wat beter in de gaten houden.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.clematis Madame la Coultre
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op deze foto zie je de Clematis Madame la Coultre.In mijn vorige tuin had ik deze clematis op een pergola groeien,dit was zo n prachtige clematis,dat ik hier meteen op zoek ben gegaan naar de plant.De bloem had een doorsnee van 20 cm en de plant gaf volop bloemen.De mensen bleven stil staan om naar deze mooie clematis te kijken.Het was werkelijk een plaatje.
    Dus vandaar dat ik er weer graag een wilde hebben.
    Deze heb ik in een grote pot geplant,met eengrote rozen standaard.Hij groeide goed langs alle vier de poten en boven over de boog,met tientallen knoppen.Maar toen sloeg de verwelkingsziekte toe,ofschoon in de 10 jaar in de vorige tuin ik er geen last van heb gehad.
    Een voor een verdorden de stengel en evenzo de knoppen.En dit is dan wat er nog van over was.
    De bloemen zijn de helft kleiner dan ik gewend was en dit is alles wat er van over was.
    Ik zoek een ander plekje voor deze clematis,misschien is zo n pot wel te eng en te warm ofschoon ik toch 2x per dag water geef.
    Zo zie je maar dat het steeds werk blijft geven in de tuin.Weer een klusje om te verplanten erbij.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.clematis Hagley hibrid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is de andere clematis van een prikje.Hier weet ik de naam wel van.Clematis Hagley Hibrid.Deze doet het iets beter.Deze staat onder een trompetterboom.Toen ik hem in het voorjaar opbond zijn de takjes gebroken ,al volop in de knop.ik heb hem toen maar weer terug gesnoeid.en toch zijn er weer nieuwe knoppen gevormd,wel niet zo talrijk,maar toch laat hij even zijn bloei nog zien.

    20-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rose
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb mijn kleinzoon te logeren gehad en dan wil je toch vanalles met hem doen,vandaar dat ik er een paar dagen niet was op mijn blog.
    Vanmorgen deze foto gemaakt en je ziet dat de zon en het sproeien de planten erg wild laten worden.Ze groeien een beetje uit hun krachten.Op het ogenblik is de tuin voor het merendeel in alle tinten rose,met hier en daar wat wit.Zo zie je maar dat de tuin met de tijd in het seizoen toch iedere keer anders is.Op de foto zie je de Phlox-Liatris-Prikneus-Daglelie.
    Dit zijn stuk voor stuk goede stevige planten in de tuin,die na het sproeien of wind en stortregen altijd goed overeind blijven en dat is wel prettig,want als je een bui hebt gehad of gesproeid en de halve tuin ligt plat, dat is geen gezicht en komt ook niet helemaal meer goed.En om overal voor de groei steun te moeten plaatsen is ook niet alles.Dus zulke planten zijn een ware steun in de border.

    17-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pelargoniums
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De meest makkelijke plant van de eenjarigen is eigenlijk wel de Pelargonium of wel wat er over het algemeen gezegd wordt de Geranium.Die bloeit maar door,ook al geef je hem niet iedere dag water.Ze kunnen wel tegen een stootje,terwijl de andere eenjarigen in bakken toch echt wel iedere dag en met zo n hitte als nu,moeten ze wel minstens 2x daags water hebben.
    Ik doe dat als de zon onder is  en s morgens vroeg.Dan kunnen ze s nachts bij komen en de gift van de morgen helpt ze de dag door.
    Als je veel potten hebt,kun je de hele dag dat kinderliedje zingen twee emmertjes water halen,want dat is dan een hele klus.Daarom gaan wij nooit in het hoogseizoen op vakantie,want je kunt iemand niet opzadelen met zo n klus .En 1x per dag is echt niet genoeg.En als het regent krijgen de potten meestal niet veel regen,vanwege de begroeing loopt het water er meestal langs af.En de meeste die geen groene vingers hebben,hebben dat niet in de gaten en is al je harde werken na een vakantie van een aantal weken voor niets geweest.En dat is toch echt niet de bedoeling.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grassen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier een foto van eenstukje tuin,waar ik grassen toegepast heb.Dit voornamelijk omdat daar de grond een soort grijs poeder is en o zo droog..Grassen groeien bijna altijd.
    Op de voorgrond Festuca Glauca daarachter de groene pol is Pennesetum,maar die bloeit nog niet en dan de bruine pollen hiervan ben ik even de naam kwijt.Deze zijn niet dood,maar dat is zulk een soort gras.Bronsachtig bruin van kleur en de bloeiaartjes zien er ook zo uit. In de winter is de kleur bijna hetzelfde,alleen nu kun je zien dat er leven in zit door de aartjes en de kleur is iets frisser.Wel hangen de grassen alsof ze dood zijn.In de winter geven deze graspollen een mooi effekt als het gevroren heeft.
    Wanneer de Pennesetum bloeit zal ik een foto plaatsen hiervan. 

    14-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwwitje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Close up van de stamroos Sneeuwwitje.Een goede doorbloeiende roos.Deze staat in de border voor het huis.Achter langs het tuinpad naar het achterterras staat ook nog een stamroos sneeuwwitje en twee stamroos peace en een gele stamroos,waar ik de naam niet van weet.
    Zo heb ik altijd wanneer je naar het huis toeloopt wel geurende rozen staan.
    Omdat ik natuurlijk vaak in de tuin ben en als ik dan richting huis loop vang ik natuurlijk altijd lekkere geurtjes op.Ik heb ze zo extra op die plekken geplant.
    Zo heb ik naast mijn kasje een boerenjasmijn staan die ook lekker geurt en naast het trapje vanuit de tuin naar het achterterras staat de kamperfoelie.Dus aan geurtjes geen gebrek.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duftwolke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een close up van een aantal stamrozen die langs het pad naar de voordeur staan.Ik ken alleen de duitse naam Duftwolke.Ik weet dat het een heel bekende roos is,maar weet zijn originele naam niet.Ik weet wel dat de duitse naam wel goed gekozen is,want wanneer je er langs loop dan kom je in een wolk van geur,ze ruiken heel sterk.Daarom heb ik ze langs het pad gezet,ik vond een lekker geurtje wel een leuk welkom.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rosa peace
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een close up van twee stamrozen elders in de tuin.De roos heet Peace.het is een geurende roos en werkelijk heel sterk en bloeit wel door na de eerste bloei neemt hij even een pauze en vormt weer nieuwe knoppen.Het is een mooie volle roos en is zeer ziekte resistent.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozenborder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op deze plek stonden diverse soorten hei met Yuca s en 2 rozenstruiken.
    Het was een beetje een gekke combinatie en niet alleen vanwege de plantsoort maar ook vanwege de zure grond voor de hei.
    Wij hebben de hei en de Yuca eruit gehaald ,dat dachten wij tenminste,en meerdere stamrozen erbij geplant.Ook de grond hebben we vermengd met een laag compost en ik moet zeggen dat de rozen het niet gek doen.
    Het zou vele malen beter gaan als we daar meer zon hadden.Het is wel een plek op het zuiden,maar door de vele eikenbomen langs de straat,krijgen ze niet genoeg zon.Maar als je gek bent op rozen,moet je het maar doen met dat wat je hebt.
    Voor de rozen staan een viertal Lavendel.hier op de foto zijn ze nog niet zo groot,maar op het ogenblik zijn het best grote pollen en is het af en aan vliegen van de hommels,bijen en andere honingzoekenden.Deze foto is 3 weken geleden gemaakt,omdat ik wel eens foto s vergeet te maken wanneer ze in volle bloei staan,was dit uit voorzorg en dat is goed uitgekomen,want nu zijn de struiken ook niet meer op zijn mooist.Het gaat vanwege de warmte nu veel te snel.


    13-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surfinia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook van deze vanmorgen nog een foto gemaakt,De Surfinia laat het ook nooit afweten,Hij bloeit maar steeds,je hoeft zelfs de uitgebloeide bloemetjes niet weg te halen,bij deze doe ik dat niet.
    Daar is eigenlijk ook geen beginnen aan.Deze pot,tenminste de Surfinia is van vorig jaar.toen het zo n beetje tegen de winter liep,heb ik de plant tot een paar cm afgesneden en hem in mijn kasje in een grote oude kunstoffen kist gezet met nog andere potten om te proberen ze over te houden.zo ook de Nemesia en de Diascia. Op de kist zit wel een lichtdoorlatende deksel.Ook kwam er genoeg lucht door de open handvaten.en zo zijn ze de winter door gekomen.Het is ieder jaar weer een sport om te proberen wat je de winter door kunt slepen in primitieve omstandigheden.
    Deze Surfinia zit zelfs in dezelfde potgrond.Wat er verder in de pot stond heb ik er uit gehaald en nieuwe grond met osmocote korrels aangevuld met een andere eenjarige en zie hier het resultaat.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een pot vol witte weelde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze pot met witte margrietjes,ik noem hem zo,maar hij heet eigenlijk anders,staat vanaf half April al te bloeien en dat gaat maar steeds voort.Deze foto is ongeveer een maand oud en ze bloeien nog steeds zo ook het stamroosje Heidetraum en de hangpot met Verbena Tapien met als leuke bijkomstigheid dat er bij mij op het terras de driekleur van ons land bloeit,rood wit en blauw.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laatste klaprozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen toch nog maar even een foto gemaakt van naar ik denk de laatste klaprozen.
    De tijd is een beetje voorbij en daarmee de felle kleuren van de natuur.Ik kan me geen van bij mij bekende bloemen voor de geest halen die nu nog zo fel gekleurd zijn.
    De natuur is een beetje op zijn retour en gaat meer naar de herfst toe.
    Dan komt er nog een keer een opleving bij sommige bomen en planten door nog een keer te schitteren in hun mooie najaars kleuren.En dan is het weer gedaan en is de jaarcirkel weer rond.

    11-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Treurroos tot Yuca.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze treurroos is vorig jaar geplant,niet als containerroos,maar gewoon als kale wortel.
    Het eerste jaar heeft hij wel gebloeid,maar met mate.
    Nu is deze goed aan de groei en zoals het er uit ziet zal hij goed gaan bloeien.
    Op de achtergrond zie je daar ook een grote Yuca staan,deze heeft 2 kronen en dat komt denk ik dat hij vorig jaar gebloeid heeft.de rozet waaruit hij gebloeid heeft blijft staan als je de uitgebloeide stengel er uit haalt,maar ondertussen gaat de groei dan natuurlijk door en vormt zich een nieuwe rozet.Ik vind dat de plant er met de bloei niet mooier op wordt.Ik probeer er een soort boom van te maken,door de onderste bladeren die bruin worden eraf te kappen.
    Omdat deze ook een beetje uit de toon valt op deze plek,ben ik er grassen bij gaan plaatsen om een beetje een overgang te hebben naar de rest van de beplanting.
    het is daar een droge zanderige grond en grassen groeien nog wel op die grondsoort,dus vandaar.
    Later als het gras bloeit zal ik een foto plaatsen van de andere kant bij de Yuca.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yuca ofwel Palmlelie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze Palmlelie doet aan telepathie,denk ik.Ik had juist besloten de plant weg te doen.
    Het is zo n warboel van bladeren en erg veel scheuten en hij heeft al een paar jaar niet gebloeid.
    Ook past hij niet zo bij de rest van de beplanting.
    Dus dacht de plant ik moet wat extra s doen,want anders ben ik weg.
    Nu kan ik hem natuurlijk niet weg doen,eerst maar eens afwachten hoe deze bloei is en of het de moeite is om de warboel wat op te ruimen.Dat is makkelijker gezegd dan gedaan,want voor het huis heb ik een rozenborder aangelegd,en daar stond eerst ook zo n warboel van Yuca s.Bij iedere beurt in de tuin moet ik daar nog steeds stekjes van die Yuca opruimen.Je bent er niet zomaar vanaf.
    Ieder stukje wortel geeft op den duur een nieuwe plant,zou het een ver familielid zijn van het zevenblad.HA HA.

    10-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. blauw en paars
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze bloemen zijn al uitgebloeid op het ogenblik,maar ik wilde toch even deze foto plaatsen,want dit is die hoek,waar ook kruiden tussen de planten staan.Het ziet er nu heel anders uit,dan op de vorige foto van deze hoek.Nu bloeit het kluwenklokje met de bieslook en er staan  ook nog de blauwe ridderspoor met wit hart en dezelfde blauwe met zwart hart,en je staat versteld dat dezelfde blauwe kleur dan toch heel anders is.Ook komen dan nog de kleine witte bloemetjes van het pepermuntje of ze worden ook wel hemdenknoopjes genoemd,een heel ouderwetse plant.
    Zo wordt dit kleine puntje tuin iedere keer weer anders,en nu staan de witte Dahlia s te bloeien,ik zal eens kijken of het de moeite loont om een foto te maken.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.doorkijkje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier is weer zo n plek,waar eerder veel coniferen en aanverwanten stonden.
    Daar hebben we diverse struiken weggehaald.Omdat daar veel schaduw is,hebben we daar hosta s geplant en 4 soorten blad.Het is een goede keus geweest,want ze doen het daar erg goed.
    En zo hebben we een doorkijkje waar toch bloemen bloeien die niet uit de toon vallen met de rest van dit stukje tuin.

    07-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomerbloeier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook zo n fijne zomerbloeier heb ik bij de teler gevonden en wel de Nemesia fruticans
    Die zijn er ook in andere kleuren en zelfs tweekleurig.Een zomer lang blijft hij nieuwe bloemetjes geven.Deze heet de Blue lagoon.Ik ben gek op blauwe en paarse kleuren met alle schakeringen daartussen.Dus heb ik veel van die kleuren in de tuin.Als je dan die tinten als hoofdkleur hebt,kun je door de zomer heen mooi combineren met wit en rose.Dan is je tuin steeds anders en toch vrij rustig van kleur.Soms wel puzzelen wat en wanneer ze bloeien,maar dat is tuinieren in de winter,als je een stukje in de tuin wil veranderen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomerbloeier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Close up van Lophospermum hybride wine red

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomerbloeier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is ook zulk een probeersel van de tomatenkweker,zoals ik al eerder vertelde dat hij vaqker wat apartere planten zaait.Ik ben daar dan als de kippen bij,om een paar te kopen.Misschien zijn het niet zo n bijzondere planten,maar bij al het perkgoed bij de meeste tuincentra zie je ze toch niet.
    Deze hangt en kan ook klimmen,heeft een harig mooi blad en mooie klokachtige bloemen.Ik ben benieuwd of hij ook zaad produceert.
    De naam is Lophospermum Hybride wine red.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kattesnor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit jaar heb ik een drietal kattesnorren gekocht,ik wist niet welke kleur maar het is rose geworden.
    Hij lijkt heel teer,maar na de fikse buien van gisteravond en nacht,staat hij nog fier rechtop,wat je toch niet van alle planten op het ogenblik kunt zeggen.
    Ik ga toch eens zaad opvangen en proberen zelf te zaaien.Zelfs als hij uitgebloeid is en dat duurt best wel even,is het een leuke plant met mooie bladeren en leuke zaadslierten.
    Al met al heb je dubbel plezier van deze eenjarige plant.

    06-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wespen
    Wij hebben het zelf geprobeerd om het vogelhuisje te pakken  en na een paar pogingen is dat gelukt,wel met een paar steken.Er waren nog diverse wespen op de plek aan het zoeken,maardie zijn nu ook weer verdwenen.Hopelijk maken ze onder de overkapping geen nieuw nest meer,want voor een 2e keer proberen we het toch maar niet meer.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oostindische kers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier een uit zijn krachten gegroeide oost indische kers.Hij zou klimmend zijn maar zonder steun lukt dat niet.Misschien om dat hij zo snel bloemen produceert,dat de rest het af laat weten.
    De vele bloemen zullen wel komen door het erg warme weer van de laatste week.
    Als dit warme weer voorbij is,dan zullen de planten wel een instorting krijgen en is het mooie van de tuin weg.Dan vallen er diverse gaten en na een regenbui zullen de veel te lange stelen wel omvallen en wordt het een behoorlijke chaos in de tuin.
    Dan moeten er her en der potten tussen geplaatst worden om het nog wat te laten lijken.
    Maar dat hoort ook bij tuinieren,het is niet alleen rozegeur en maneschijn in de tuin.

    04-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HELP HELP HELP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VANMORGEN  WILDE  IK  MIJN  BOVENLICHT  OPEN  DOEN  EN  DAAR  ZAG  IK OPEENS  EEN  HELEBOEL  WESPEN IN  EN  OM  HET  VOGELHUISJE .
    WIE  WEET  HOE  IK  DIE  WEG  KAN  KRIJGEN.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klimroos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb bij de Wisteria een gele klimroos staan,die tegelijk bloeit in het voorjaar met de Wisteria,dat is een heel mooi effekt dat gele met dat blauwlila van de Wisteria.
    Nu staat  de roos ook weer in knop,en vol verbazing zag ik deze roos echt helemaal in de schaduw van de Wisteria.Volgens de boeken hebben de rozen veel zon nodig,maar dit is dan de uitzondering op de regel en hij bloeit heel mooi zoals je ziet.Het lijkt of er een lampje brandt.
    Leuk zo n lichtpuntje in het donker onder de takken.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wisteria 2e bloei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Wisteria gaat al voor de 2e keer bloeien,dat is rijkelijk vroeg in vergelijk met vorig jaar.
    De grote trossen van het voorjaar zullen het wel niet worden,en zoveel denk ik ook niet.
    Hopelijk zullen deze wat langer blijven hangen,want in het voorjaar waren ze met de storm er na 1 week eraf gewaaid.

    03-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kunstwerk uit de natuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Omdat er niet veel te vertellen is op het ogenblik over de tuin,alleen dat je meer waterdrager bent,dan wat anders.Want het is nu hard werken een paar maal per dag om alle potten en bakken te bewateren,want anders redden ze het niet en dat is niet de bedoeling.
    En omdat ze er een beetje moe uit zien,zet ik maar een foto op het blog,van iets dat zijn tijd al gehad heeft,dat is wel te zien,maar ik vind het een waar kunstwerk,ook al zie ik ze niet graag in de tuin of tussen de bestrating.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alchillea en Salvia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op deze foto komt de mooie combinatie niet echt uit de verf,maar omdat de foto iets sinisters heeft,wilde ik hem toch even op het blog zetten.
    Het doet een beetje futuristisch aan,een beetje een buitenaards bos,je verwacht dat er zo een of ander buitenaards wezentje te voorschijn komt.



    Foto

    Mijn twee kleinzoons DANI en NICK


    .
    .
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    klik op de tulpen en bekijk mijn bloemenschilderijen
    Visit My Photos - 53 Pics

    FLOWERS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    met een klik bent u te gast in het fotoalbum van DANICKART


    Archief per maand
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 12-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Groen in de tuin
  • Buxustuin
  • tuin le tresor
  • Christine
  • Groene vingers
  • Danick

    wil je een leuke site zien over bloemschikken ,klik dan even op onderstaande foto.

    .
    .

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    .
    .
    Foto

    Inhoud blog
  • kiekjes van onderweg.
  • tuinkiekjes
  • kruidentuintje
  • groentetuin in bloembak
  • hout en stenen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    WALES ENGELAND OMGEVING RHOSSILLI
    Foto

    ZEG NEE TEGEN DIERMISHANDELING
    Foto

    Foto

    Foto

    TURKIJE OMGEVING ALANYA
    Foto

    Zonsondergang Zonnestrand Bulgarije


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!