KIES JE EIGEN MUZIEK.
KLIK OP JE KEUZE EN
MINIMALIZEER

MUZIEKKEUS
  • make the world go away TIMI YURO
  • bridge over troubled water SIMON AND GARFUNKEL
  • moon river ANDY WILLIAMS
  • sitting on the dock of the bay OTIS REDDING
  • you are so beautiful JOE COCKER
  • hurt TIMI YURO
    Foto
    Wanneer u hieronder op de benaming klikt, komt u er alles van te weten
    LINKS
  • KOLIBRIEVLINDER
  • VLINDERS
  • EGELOPVANG NEDERLAND
  • DIERENOPVANG BELGIE
  • DE TUINEN VAN APPELTERN
  • WAT TE DOEN BIJ TEKENBEET
  • KASTEELTUINEN ARCEN
  • ONLINE PLANTENZOEKER
  • HORTENTIA
  • ROZEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    TSJECHIE OMGEVING PRACHATICE

    Foto
    Foto

    FRANKRIJK PRALOUPE

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kamelensafari in Sahara
    Foto
    Zonsopgang Zoutvlakte Tunesie
    Foto
    Zonsondergang in Sahara
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    garfield
    blog.seniorennet.be/garfiel
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Jouw website gratis in 42 zoekmachines?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • danick
  • Tuinfreak

    ALS U MEER OVER MIJN TUINPERIKELEN WIL LEZEN, DAN KUNT U HET BESTE NEUZEN IN HET ARCHIEF VAN DIT BLOG EN ALS U ALLEEN NIEUWSCHIERIG BENT NAAR HET AFGELOPEN JAAR, DAN SCROLL GEWOON NAAR BENEDEN.
    31-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kardinaalsmuts
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze struik stond al in de tuin,maar ik denk dat het een soort is van de kardinaalsmuts.
    De struik heeft een mooi takkengestel en in de zomer kleine groene blaadjes.De bloei stelt niet veel voor.En zoals je ziet een prachtige herfstverkleuring.In de winter zie je de kurkachtige laagop de takken,wat ook heel mooi is.Al met al een aardige struik.

    30-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pluimen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog maar eens een foto zoals het Pampasgras er nu bij staat.Werkelijk een pluim waard,zoals hij ieder jaar weer een aantal pluimen produceert,die dan de hele winter zo kaarsrecht blijven staan.Leuk als je zo'n gezegde zo over de pluimen kunt zeggen.
    Elk jaar knip ik de buitenste rand flink terug en haal het dode materiaal er uit.En ieder jaar krijg ik dan weer een mooie pol.Ik heb wel eens gehoord,dat hij dood kan vriezen,maar hij staat hier op een beschutte plek tussen bomen en struiken en doet het steeds goed.Ik weet niet hoe jullie er over denken,maar ik vind het een plaatje.

    27-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sedum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb een grote schaal van 1 m doorsnee in de tuin opzij van het huis staan,waar ik een soort rotstuintje in heb gemaakt.Daar staan uiteraard diverse Sedums in.Ten minste ik geloof dat dit ook een Sedum is.Het was de moeite waard om deze even te laten zien,want hij doet ook mee aan de herfstverkleuring.Ik noem het maar zo,vanwege de mooie rode tinten.Maar eigenlijk komt dat ,doordat het kouder wordt en dan gebeurt er iets binnen in de plant,waardoor de rode kleur komt.De blaadjes vallen niet af en komen in het voorjaar weer terug op hun grijzige kleur.
    Dat heb je immers ook met de rozen.Wanneer er jong blad komt en het is koud,dan zijn ze ook meer rood dan groen en kleuren ze later weer bij.

    26-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hydrangea
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog even een close up van de verkleuring van de Hortentia

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Margrietjes in nieuw jasje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze pot Margrietjes heb ik kort gesnoeid,net voor mijn vakantie.nu 4 weken geleden en zoals je ziet toch nog weer een nieuwe hergroei.Niet heel bijzonder,maar toch nog  de moeite waard,om hem nog  even te laten staan.Een bloeiende plant  voegt nu heel veel toe aan je tuin.

    25-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie kleurcombinatie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze laatbloeiende Monnikskap geeft een mooi contrast met het goudgele van de herfsttooi van deze struik.Deze monnikskap bloeit wel ieder jaar,maar de plant blijft wel iel.Ik zal eens nakijken,of hij niet verkeerd staat.Ik ken alleen de hoge donkerpaarse soort.Misschien hoort dit zo wel bij deze soort.Dat is dus weer een winter tuinierkarweitje dat ik kan doen.Want tuinieren doe je in de winter toch ook,in de boeken snuffelen en zo,en plannen maken wat je waar wil zetten etc.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet alles lijkt herfst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals je op de foto ziet,lijkt niet alles op de herfst.Als je het niet aan de knopjes van de Chrijsanten zou zien,zou je denken dat het nog lang geen herfst is,zo uitbundig bloeit de oi kers .
    Hij slingert zich een weg door de planten,dat het een lieve lust is.Ik denk zo,als het niet zou gaan vriezen,dat hij gewoon voort gaat.Wel leuk voor nu,maar als de hele tuin overwoekerd zou worden door de oi.kers,zou het ook niet meer leuk zijn.Dus is het maar goed dat er jaargetijden zijn.


    23-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze Pelargonium heb ik in mei afgestekt van een plant en die toen in potjes gezet,en later in deze bloembak.En als je niet beter weet,zou je denken dat het voorjaar is en de eerste bloemknoppen open zijn gegaan.Maar niks is minder waar.Ik zal proberen om ze over te houden,want ze zien er erg gezond uit en wie weet heb ik volgend voorjaar al vroeg bloeiende Pelargoniums.
    Meestal komen ze redelijk goed de winter door,maar zo tegen April laten ze het vaak afweten en worden ze alsnog van die miezerige planten,laten dan het blad vallen of als je teveel water geeft krijgen ze van die lange slierten van takken.Ze komen wel weer op gang,maar vaak doen ze het pas goed ver in de zomer.Ieder jaar denk ik dan,volgend jaar doe ik niet meer die moeite,maar ieder jaar als ze nog zo mooi zijn,vind ik het zonde om ze weg te gooien,en probeer ik het toch weer.Maar zo zullen veel bloemengekken wel denken en ben ik waarschijnlijk geen uitzondering.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook dit is mooi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook dit is mooi,dat vind ik althans.Dat goudgele is nu bij mij in de tuin een echte blikvanger,tussen al de groenblijvende struiken.Het is een waar lichtpunt.Alleen zal deze kleur niet zo lang blijven,want als het wat kouder wordt,verslijmt het blad erg snel.Maar voor nu is het toch een mooi plaatje.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terug van weg geweest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wel ik ben weer terug van 35 c naar toch een mooie herfst met 18 c.Ook al is het verschil groot,we mogen niet mopperen voor de tijd van het jaar is de temperatuur toch goed.
    Het scheelt voor mij dan wel een dikke jas,maar dat went heel snel.
    Het was wel even schrikken,wat ik aan trof.Zoals je op de foto ziet,nou zo ziet het grootste gedeelte van mijn tuin er nu uit.Deze week als het weer het toe laat,dan moet ik toch de eikels uit de tuin harken,want het is hier op deze plek niet toegestaan om een boomkwekerij te beginnen.
    En zoals het er nu voor staat,als ik niets doe,heb ik in het voorjaar van 2007,toch zeker een goede start voor een eikeboomkwekerij.Ik hoop wel dat alle eikels afgevallen zijn.Het blad,dat geeft werk tot ongeveer januari,misschien als het niet hard vriest nog wel langer.
    Nou dat is dus een van de nadelen,als je vlak bij het bos woont en veel bomen voor je huis.
    Maar ook het bladruimen is een leuk werk,als het zonnetje schijnt en het ruikt heerlijk.

    20-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfstsymphonie in lila en paars
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik zit me net te bedenken,terwijl ik de diverse herfstasters bekijk,dat we toch nergens waren,als we de herfstasters niet hadden.Die voegen zoveel toe aan de tuin.En niet alleen vanwege de kleur,maar ook vaak vanwege hun lengte.Want dan verdoezel je toch mooi veel afgesneden bloemstelen en de verwelkte bladeren van de diverse planten.Je ziet meteen de overweldigende bloemenweelde en je let dan niet op het minder mooie wat daar onder staat.Ik weet niet of jullie dat zo ook zien,maar ik ben in ieder geval blij met ze.

    19-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedere keer weer anders
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze plek heb ik al diverse keren laten zien,maar iedere keer is de bloemsoort anders.De kleur ligt ongeveer in dezelfde trant.Dus meer de rose kant.
    Misschien herinner je nog de paarse liatris en de rose lila achtige phloxen,nou dat is op deze plek.Zo zie je maar dat ieder tijd van het seizoen je border meeverandert.
    Net zoals een toverbal die je als kind iedere keer uit je mond haalde,om te kijken of de kleur al was verandert.

    18-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstasters doorkijkje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier een mooi doorkijkje van de border met witte en paarse Herfstasters.
    De witte soort heeft een zeer klein bloemetje en voor een paar jaren,zaten ze nog wel eens in een gemengd boeket bij de bloemist.Er hangt me iets bij dat de tweedde naam Sprengeri was,maar dat zoeken we op.

    17-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juffertje in het groen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sommige mensen hebben planten in de tuin die Juffertje in het groen heten.
    Maar mijn juffertje in het groen is een mooie dame op een sokkel.Ik heb haar zo genoemd,omdat ze tegen een groene achtergrond staat van een mooie conifeer en een taxus en een mooie bonte laurier.Aan de voet van de sokkel staan bloeiende planten,die met de seizoenen verschillen.
    Als je vanaf de straat langs het huis op kijkt,zie je aan het eind van het pad langs het huis deze mooie dame staan.Ik vind dat ze daar een mooi plekje heeft.

    16-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergenia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Bergenia ofwel de Schoenlappersplant,bloeit grote delen van het jaar.Blijft wintergroen en heeft een mooie herfstverkleuring.De uitgebloeide bloemstengels zijn in de winter toch ook decoratief in de tuin.Hij geeft diverse nieuwe planten en na een poosje heb je een mooi veldje van deze mooie plant.Als je hier en daar een plekje hebt,in schaduw of zon het maakt niet uit hij groeit overal.

    13-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbena Bodanariensis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Overal in de tuin staat de Verbena op zijn lange benen.Ook een plant die zelf zijn plekje zoekt.
    Wel een leuke plant,die overal boven uit steekt en met de wind meewuift.Tenminste bij mij is dat zo.Ik denk dat ik de plant vaker moet inkorten,om meer een bossige plant te krijgen.Maar vaak zie je hem er bovenuit komen en dan bloeit hij al bijna.Ik ben dan bang dat hij niet meer bloeit als ik hem kortwiek,dus laat ik het dan maar zo.Ook omdat ik hoor,dat hij niet zo erg winterhard is.
    Ik ben geloof ik toch niet zo'n goede tuinier,ik modder maar een beetje aan.

    12-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse anemone
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier de witte soort van de Japanse anemone.De Honorine de Jobert.Je ziet vaker de rose soort.
    De witte is ook een goede bloeier,maar wordt niet zo groot als de rose,tenminste bij mij in de tuin.
    Deze staat naast een poortje en krijgt toch vaak een duw,maar dat deert hem niet,want hij komt ieder jaar terug en geeft daar op die plek een mooi lichtpunt,want hij staat onder een grote Hulstboom.

    11-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scharnierplant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een van de laatste zomerbloeiers is de Scharnierplant.Hier op de foto is een rose varieteit.Ik had vorig jaar ook nog een witte,maar die kan ik nergens meer terug vinden.Heeft het denkelijk niet gehaald.Kinderen vinden dit een leuke plant,want ze kunnen de bloemblaadje zelf een andere stand geven en dat is voor een kind toch heel leuk om te doen.Het is best een fijne plant, hij stoelt ook goed uit,hij gaat zijn eigen weg in de tuin en als je dat tenminste niet erg vindt.

    10-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.armeluis orchidee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier een kijkje in de border opzij van het huis.Je ziet de armeluis orchidee die al een aantal weken in de bloei staat,fier op zijn benen.Als je hem ziet,zou je niet zeggen dat hij goed tegen een stootje kan,maar dat kan hij echt.Op de achtergrond een van de vele Herfstasters die overal in de tuin staan.hoge ,lage diverse kleuren,maar ik ken ze niet van soort.Dat zijn nog karweitjes,die ik van de winter mooi kan opzoeken.Zo tuinier ik dan ook in de winter,al is het dan maar in de boeken.

    09-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie eind zomerbloeier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik geloof dat deze plant een Lobelia is,maar ik weet het niet zeker.
    Hij bloeit in de nazomer en zaait zich her en der uit,maar is geen woekerplant.Deze foto is van een paar weken geleden en ik heb nu zijn laatste bloeistengels af geknipt.Het is best een fijne frisse plant,die stevig op zijn benen staat.Als je bijtijds de uitgebloeide stengels weg haalt,komen er weldra nieuwe stengels uit de oksels,niet zo groot,maar zo heb je toch een lange tijd  een bloeiende plant.

    06-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.moeder en dochter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week deze foto gemaakt van een moederhert met dochter.Ik heb geloof ik al eens eerder gezegd,dat naast onze tuin een hertenwei ligt,waar af en toe herten lopen.Niet altijd,want er lopen ook wel eens pauwen,ganzen,korhoenders en kippen en hanen in en nog meer voor mij onbekende dieren.Nu er weer driftig gesnoeid is,kan ik weer wat meer van de dieren zien.
    Horen is wat anders.De laatste weken was er allerhande te horen.Ik zag op de tv dat de mensen tegen de avondschemering naar de Veluwe gingen om het burlen van de mannetjesherten te horen in de bronstijd.Nou ik hoef daar niet eens mijn luie stoel voor uit,ik heb ze naast de deur.
    Zo ook de paartijd van de pauwen,dat is een geschreeuw van jewelste,maar die zijn nu wel weer rustig.En dan niet te vergeten de Ganzen.Die gaan soms langs het hek staan aan de straatkant en schreeuwen dan tegen de mensen die langs komen.
    Ik geloof dat je geen betere waakhonden kunt hebben dan Ganzen.
    Het lijkt wel of ik last heb van dat geschreeuw,maar alles went en ik moet eerlijk zeggen,dat ik er eigenlijk niets meer van merk.

    05-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grassen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier een foto uit dezelfde hoek van de grassen.Hier zie je de Pennesetum,ofwel de lampenpoetsers gras en op de achtergrond ook weer de Sedum,ofwel de hemelsleutel.
    Ik weet niet of de buren wel zo blij zullen zijn met diverse grassen,want het blauwe schapengras zaait zich nogal uit.Ik probeer altijd op tijd de bloeiaren eruit te halen. Eigenlijk jammer,want de gele bloeiaren staan mooi in de blauwe pollen.Ik ben dus vaak een beetje te laat met het weghalen en dan krioelt het van de nieuwe graspolletjes.Zo heb ik wel steeds mooie verse pollen en kunnen de oude niet meer zo mooie eruit.Ook voor het bezoek,wat interesse heeft in het gras zijn er altijd wel een paar polletjes opgepot die ze kunnen meenemen.

    04-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grassen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wil graag nog een foto laten zien,van diverse grassen in mijn tuin.Hier zie je het blauwe schapengras en pollen bruin gras,waar ik de naam niet van weet.Je ziet hoe mooi het blauwe gras kleurt bij het geheel.Er staat daar vlak achter de Sedum in al zijn rose pracht.Je kunt dat niet zien op de foto,maar ik kan je zeggen dat het een mooi plaatje is om te zien.
    En het voordeel is,dat het zo de hele winter is.Alleen de Sedum wordt dan bruin,maar de rest blijft zo.Als er dan nog wat vorst of wat sneeuw op komt,dan is het een mooi stukje wintertuin.

    03-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oi kers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook de oi kers is nog altijd een blikvanger in de border.Het lijkt wel of hij nu beter groeit en bloeit,dan toen het hoogzomer was.


    02-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kattesnor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Toch wil ik nog even de toegift van de kattesnor laten zien.Ik had 3 plantjes gekocht en 2 heb ik al weg gedaan,omdat die helemaal uitgebloeid waren.De derde begon uit te schieten en toen heb ik hem boven de nieuwe scheuten afgeknipt en zie hier het resultaat.Het lijkt wel of hij in zijn eerste groeiperiode zit,zo uitbundig.Ik vond dit nog even een foto waard.



    Foto

    Mijn twee kleinzoons DANI en NICK


    .
    .
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    klik op de tulpen en bekijk mijn bloemenschilderijen
    Visit My Photos - 53 Pics

    FLOWERS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    met een klik bent u te gast in het fotoalbum van DANICKART


    Archief per maand
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 12-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Groen in de tuin
  • Buxustuin
  • tuin le tresor
  • Christine
  • Groene vingers
  • Danick

    wil je een leuke site zien over bloemschikken ,klik dan even op onderstaande foto.

    .
    .

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    .
    .
    Foto

    Inhoud blog
  • kiekjes van onderweg.
  • tuinkiekjes
  • kruidentuintje
  • groentetuin in bloembak
  • hout en stenen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    WALES ENGELAND OMGEVING RHOSSILLI
    Foto

    ZEG NEE TEGEN DIERMISHANDELING
    Foto

    Foto

    Foto

    TURKIJE OMGEVING ALANYA
    Foto

    Zonsondergang Zonnestrand Bulgarije


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!