KIES JE EIGEN MUZIEK.
KLIK OP JE KEUZE EN
MINIMALIZEER

MUZIEKKEUS
  • make the world go away TIMI YURO
  • bridge over troubled water SIMON AND GARFUNKEL
  • moon river ANDY WILLIAMS
  • sitting on the dock of the bay OTIS REDDING
  • you are so beautiful JOE COCKER
  • hurt TIMI YURO
    Foto
    Wanneer u hieronder op de benaming klikt, komt u er alles van te weten
    LINKS
  • KOLIBRIEVLINDER
  • VLINDERS
  • EGELOPVANG NEDERLAND
  • DIERENOPVANG BELGIE
  • DE TUINEN VAN APPELTERN
  • WAT TE DOEN BIJ TEKENBEET
  • KASTEELTUINEN ARCEN
  • ONLINE PLANTENZOEKER
  • HORTENTIA
  • ROZEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    TSJECHIE OMGEVING PRACHATICE

    Foto
    Foto

    FRANKRIJK PRALOUPE

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kamelensafari in Sahara
    Foto
    Zonsopgang Zoutvlakte Tunesie
    Foto
    Zonsondergang in Sahara
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    reinskoffieplace
    blog.seniorennet.be/reinsko
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Jouw website gratis in 42 zoekmachines?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • danick
  • Tuinfreak

    ALS U MEER OVER MIJN TUINPERIKELEN WIL LEZEN, DAN KUNT U HET BESTE NEUZEN IN HET ARCHIEF VAN DIT BLOG EN ALS U ALLEEN NIEUWSCHIERIG BENT NAAR HET AFGELOPEN JAAR, DAN SCROLL GEWOON NAAR BENEDEN.
    02-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kattesnor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Toch wil ik nog even de toegift van de kattesnor laten zien.Ik had 3 plantjes gekocht en 2 heb ik al weg gedaan,omdat die helemaal uitgebloeid waren.De derde begon uit te schieten en toen heb ik hem boven de nieuwe scheuten afgeknipt en zie hier het resultaat.Het lijkt wel of hij in zijn eerste groeiperiode zit,zo uitbundig.Ik vond dit nog even een foto waard.

    29-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groot Koolwitje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier het grote Koolwitje op de Dropplant.Voor mij waren eigenlijk alle witte vlindertjes een Koolwitje.Maar er zijn diverse soorten grote en kleine.De een heeft een stipje meer of minder.Maar voor het gemak noem ik ze maar allemaal koolwitje.Ik denk dat het het meest voorkomende vlindertje is hier in het landschap.
    Ik krijg bij dit vlindertje een gevoel als ik het zo zie fladderen ,van een vrolijk kindje dat rond huppelt.Ik weet niet wat het is,maar daar denk ik altijd aan als ik een Koolwitje zie.

    28-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libel of waterjuffer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Omdat ik nu toch wat foto's plaats van wat er zoal rondvliegt in de natuur,heb ik hier nog een mooie foto van de Libel.

    FOTO VAN BEN WILLEMS

    27-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagpauwoog
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier is de andere vlinder van het duo waar ik naar op jacht was.

    FOTO VAN BEN WILLEMS

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlinderjacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week heb ik diverse dagen op een paar vlinders gejaagd,dat wil zeggen ik heb geprobeerd ze te fotograferen,maar iedere keer als ik mijn camera startklaar had,en er zachtjes op af ging fladderden ze weer weg.Ze zijn maar enkele dagen in de tuin geweest en daarna heb ik ze niet meer gezien.Ik denk dat het met de zon te maken heeft,of die schijnt of niet.
    Vanmorgen kreeg ik van een kennis een paar foto's gemaild.Hij heeft pas een andere camera en is aan het uitproberen.Laat ik nu juist die twee vlinders op de mail krijgen,waar ik vorige week naar op jacht was.Toeval bestaat wel degelijk

    FOTO VAN BEN WILLEMS

    26-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.garden girls
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben nooit een tuinier geweest,die gek was op hei in de tuin.Daar had ik ook geen tuin naar.Maar sinds een paar jaar dat wij nu hier wonen en meer een bostuin hebben met zure grond,ben ik toch de hei wel gaan waarderen.Als je niet veel keus hebt op bepaalde plekken,dan is de hei toch een zeer gewaardeerde afwisseling  in de tuin.Niet alleen dat hij makkelijk is,maar ook dat hij altijd groen blijft en ook nog eens bloeit in een tijd,dat er niet zoveel kleur is in de tuin.
    Onze vorige tuin zijn we met niks begonnen en dat is prettig,dan kun je de tuin maken zoals je wilt.Hier waren we toch voor een groot deel gebonden aan de tuin zoals hij was.En om dan dingen te veranderen is niet zo makkelijk.Je hebt met zoveel factoren te maken.Het is niet zo moeilijk om een laadschop te laten komen,als ook het geld met een laadschop binnenkomt.Maar dan tuinier je niet meer,dan zeg je alleen hoe je het hebben wilt.En daar is natuurlijk ook niks aan,dan liever stukje bij beetje veranderen zover als dat gaat.dan blijf je fijn bezig en zoals mijn man zegt het houdt haar van de straat.

    25-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kever
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb een speciekuip in gebruik als vijvertje.Hij is niet ingegraven,maar ik heb daar een houten borderrand omheen gezet,een mooie Oleander er bij gezet en een paar plantenbakken en het geheel doet erg leuk aan.Dit vijvertje heb ik speciaal gemaakt,omdat ik een kleine waterlelie heb,die alleen in ondiepwater bloeit.Dus in de zomer verblijft hij in het zomerverblijf en bloeit goed en in de winter gaat hij naar de diepere vijver om te overleven.
    Ik heb wat last van draadalg en die was ik uit de kuip aan het halen.Ik zie daar ineens een flinke grote kever uit het water kruipen.Ik dacht eerst dat het de geelgerande Tor was,dat is een rover,die je niet in je vijver moet hebben.Maar het was een gewone kever,nou ja gewoon.Het was een grote kever van ongeveer 2 cm.Vanonder had hij de mooiste metalicachtige kleuren die je maar in kon denken en van boven was hij gewoon zwart.Ik heb gezocht wat het kon zijn ,maar ik ben er niet geheel uit.De beschrijving van de onderkant lijkt op een bladhaantjes soort,maar de bovenkant is toch wel een voorjaarsmestkever,maar die onderkant wordt niet beschreven,maar de grootte klopt wel beter dan het bladhaantje.
    Dus als iemand het weet mag die het zeggen.


    22-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaailingen van de Acant.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik weet niet meer of ik het al eerder genoemd heb,maar deze zaailingen van de Acant,zijn al in het voorjaar gezaaid.Ik had al bijna de moed opgegeven,maar nu zijn er toch 2 van de 3 uitgekomen.
    Als je zaad van iemand krijgt,weet je natuurlijk niet of het koudkiemers zijn of dat ze eerst in de week moeten,vanwege de harde schil.Donker of lichtkiemers zijn.Dus deze hebben waarschijnlijk ook een gebruiksaanwijzing,anders had het niet zo lang geduurd.Ik zal toch eens nakijken hoe dat zit.Of weet iemand van jullie dat,dan graag even een reactie.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekende Winde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb dit zaad ooit op een vakantie meegenomen.Het is denk ik van een Winde soort.Hij bloeit niet zo geweldig ,maar dat komt misschien omdat hij in pot staat.Het blad is erg decoratief.Hij bloeit wel later dan de andere soorten.Op het ogenblik zitten er veel knoppen aan,maar ze gaan niet zo goed open.Misschien staat hij verkeerd,waar hij staat komt niet zoveel zon meer.dat kan goed het euvel zijn.Ik hoop dat er toch nog wat zaad komt.Het is wel een klein bloempje,maar toch vanwege het felle rood een echte blikvanger.Misschien toch volgend jaar in de volle grond op een zonnige plek zaaien.

    21-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blauw blauw laten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wilde nog even de blauwe bak van eenjarige zomerbloeiers laten zien.Dit is anno 20 september 2006. Hierin stonden 3 planten.Eentje was geheel uitgebloeid en niet meer mooi om te zien,dus die heb ik eruit gehaald.Maar deze mogen er nog gerust zijn.Ze staan er goed bij en bloeien volop.
    Het valt niet tegen na de hete Julimaand.Want zo´n bakje is toch erg klein en de wortels zullen toch vaker richting kookpunt zijn gegaan en dan niet te spreken van de natte Augustusmaand.Dat was toch pompen of verzuipen.En dan er nu zo bij staan,Mijn petje af voor deze sterke planten.
    Volgend jaar zijn deze soorten zeker weer bij mijn keuze voor de eenjarigen.

    20-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.roos nn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier nog een foto van een stamroos waarvan ik de naam niet weet.Je ziet op de achtergrond de kale takjes.Maar als je de roos ziet lijkt het wel zomer,zo mooi als die is.
    In Juni en Julie waren de bloemen meer gevuld en zag je de meeldraden nauwelijks.Ik weet niet wat mooier is,ze hebben allebei hun charme.Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de meer open versie van het najaar.

    19-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pampasgras
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de voorgrond zie je de sedum,ofwel de hemelsleutel,daarachter staan diverse Japanse Azalea´s.Maar dan daarachter staat de reuzenpol van het Pampasgras.Ik moest hem wel van ver af nemen,anders ging hij er niet op.Ik denk dat hij zeker 3 meter is.Er zitten wel 13 pluimen in.Hij is nog niet in volle bloei,maar ik zal later in het jaar nog eens een foto maken.Dat houden jullie nog tegoed.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sneeuwwitje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook van deze stamroos Sneeuwwitje alleen een close up want die is echt helemaal kaal en dus geen leuk gezicht.Maar bloeien doet hij nog redelijk.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.duftwolke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook deze stamroos die de naam Duftwolke draagt,geeft nog een mooie toegift.Op het ogenblik zitten er 5 bloemen en 2 knoppen aan.Ik plaats een close up van de roos,want er zit bijna geen blad aan,en wat er aan zit is gelig en vol met zwarte vlekken.En dat is geen leuk gezicht,vandaar alleen de bloem.

    18-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie combinatie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik vertelde eerder op het blog,dat ik me vergist had met het planten van de zonnehoed.Hier had een rode moeten staan.Toch is deze combinatie erg mooi dat gele met dat blauwe.Soms doet een bepaalde kleur de ander teniet,maar hier versterken ze elkaar.
    Op de andere plek,waar de rode zonnehoed staat,is het niet zo'n mooi plaatje.Daar staan namelijk diverse gele soorten van licht tot donker geel , tegen het oranje aan.En daar past de rose rode zonnehoed echt niet mooi bij.Dus dat karweitje moet nog geklaard worden.Misschien krijgt hij nu een plaatsje in het nieuwe stuk border.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te vondeling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van morgen vond ik een nestje,zo geheel met ei en al onder een grote conifeer.Ik denk dat het er uit gewaaid is,ik zou het anders ook niet weten.Het lag zo, zoals op de foto.Ik weet niet of het een oud nestje is en of dit eitje niet goed is.Ik denk dat het een eitje van een Merel is.Die zitten er hier in de tuin genoeg.Zou zo'n vogel nou ook een soort verdriet hebben ,die verliest toch ook een vruchtje van zichzelf.Als er gevaar dreigt,dan schetteren de merels wel, om dat gevaar van de jongen af te wimpelen.Dus er spreken toch wel gevoelens,of zoals je wil instinkten mee.Dus waarom niet bij het verlies van een eitje.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toegift van Heidetraum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na deze hele mooie week zal ik enkele foto's plaatsen van de rozen ,die een ware laatste groet geven van het jaar 2006.Hier zie je een foto van de kleine stamroos Heidetraum.Enkele takken zijn al in bloei en diverse takken zitten nog in de knop,dus dat belooft nog wat.Als het weer dan ook nog mee werkt,lijkt het wat de bloei betreft wel zomer.Deze zit ook nog goed in het blad.heeft geen enkele last van de regen gehad.Het blad is mooi donker groen en geen vlekken.
    Van de meeste rozen kun je dat op het ogenblik niet zeggen.

    17-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grote opruiming
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier is Toon,een bevriende kennis, bezig met de laatste resten op te ruimen,van de rotte boom,waaroverheen de Wisteria groeide.Ik zag bij een blogmaatje van Tuinkriebels,dat hij ook zijn Wisteria weg heeft gedaan.Ik liep al langere tijd met het idee om de wisteria weg te doen.Maar dan dacht ik weer aan die prachtige blauwe trossen en schoof het dan maar vlug van mij af.
    Maar de struik nam zoveel licht weg en dat gaf problemen met mos,ook omdat de grond zuur is.
    Bij de Wisteria stonden 2 forse Rhododendrons,dus ik kon voor het mos ook geen kalk strooien daar.De Rhododendrons hebben een mooie andere plek gekregen in de tuin.Rechts van het huis heb we nu een tuinkamer gemaakt van diverse Rhododendrons en Hortensia's.
    Ook hebben we een paar struiken verzet langs het azaleapaadje,zoals ik dat al eerder noemde op het blog.Tussen de Wisteria bloeide de klimroos Golden Showers.Deze hebben we proberen te redden,maar ik denk dat de wortels wel wat te lijden hebben gehad.We zien wel,wat hij gaat doen.Al met al hebben we nu een stuk van 3x3  m erbij en heb ik dan een aaneengesloten border.
    Hier kan ik dan wat meer kalk gebruiken en de grond minder zuur te maken,zodat ik dan een beetje minder mos in mijn tuin krijg.Achteraf bekeken is het goed dat de Wisteria weg is,want de takken van de rotte boom,waren helemaal hol,dus als er een keer een flinke wind opstak,had ik toch kans dat de hele Wisteria boven op de Rhododendrons had gelegen.En dan waren we toch verder van huis geweest.

    15-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orchidee voor arme mensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een close up van de Tricyrtis ofwel arme lui's orchidee.
    Ik heb geen foto kunnen nemen van de hele pol,want hij stond achter de reuzen van de Cosmea en tussen een herfstaster.Hij vormt een mooie pol met rechtopgaande takken,waaruit de oksels van het blad een op een orchideelijkende bloem komt. Hij houdt van een beetje zure nattige grond en van halfschaduw.Bij mij staat hij in de volle schaduw,maar doet het daar toch ook goed.Ik denk dat er vaak gezegd wordt halfschaduw,omdat dat safe is,dan zit je altijd goed.Maar je moet zelf uitvinden waar hij het beste doet.Als hij van natte grond houdt,dan zet je hem niet in de volle zon,zoals ze in het Brabantse zeggen,dat kun je op je klompen aanvoelen.
    Waar ik deze stek van gekregen heb,die zei dat het een woekeraar was,maar dat kan ik niet zeggen.Hij blijft mooi op zijn plek en stoelt toch niet sterk uit.

    14-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grassen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier de foto van de Pennesetum met op de achtergrond de hemelsleutel.



    Foto

    Mijn twee kleinzoons DANI en NICK


    .
    .
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    klik op de tulpen en bekijk mijn bloemenschilderijen
    Visit My Photos - 53 Pics

    FLOWERS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    met een klik bent u te gast in het fotoalbum van DANICKART


    Archief per maand
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 12-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Groen in de tuin
  • Buxustuin
  • tuin le tresor
  • Christine
  • Groene vingers
  • Danick

    wil je een leuke site zien over bloemschikken ,klik dan even op onderstaande foto.

    .
    .

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    .
    .
    Foto

    Inhoud blog
  • kiekjes van onderweg.
  • tuinkiekjes
  • kruidentuintje
  • groentetuin in bloembak
  • hout en stenen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    WALES ENGELAND OMGEVING RHOSSILLI
    Foto

    ZEG NEE TEGEN DIERMISHANDELING
    Foto

    Foto

    Foto

    TURKIJE OMGEVING ALANYA
    Foto

    Zonsondergang Zonnestrand Bulgarije


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!