KIES JE EIGEN MUZIEK.
KLIK OP JE KEUZE EN
MINIMALIZEER

MUZIEKKEUS
  • make the world go away TIMI YURO
  • bridge over troubled water SIMON AND GARFUNKEL
  • moon river ANDY WILLIAMS
  • sitting on the dock of the bay OTIS REDDING
  • you are so beautiful JOE COCKER
  • hurt TIMI YURO
    Foto
    Wanneer u hieronder op de benaming klikt, komt u er alles van te weten
    LINKS
  • KOLIBRIEVLINDER
  • VLINDERS
  • EGELOPVANG NEDERLAND
  • DIERENOPVANG BELGIE
  • DE TUINEN VAN APPELTERN
  • WAT TE DOEN BIJ TEKENBEET
  • KASTEELTUINEN ARCEN
  • ONLINE PLANTENZOEKER
  • HORTENTIA
  • ROZEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    TSJECHIE OMGEVING PRACHATICE

    Foto
    Foto

    FRANKRIJK PRALOUPE

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kamelensafari in Sahara
    Foto
    Zonsopgang Zoutvlakte Tunesie
    Foto
    Zonsondergang in Sahara
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sluffertjes_creations
    blog.seniorennet.be/sluffer
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Jouw website gratis in 42 zoekmachines?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • danick
  • Tuinfreak

    ALS U MEER OVER MIJN TUINPERIKELEN WIL LEZEN, DAN KUNT U HET BESTE NEUZEN IN HET ARCHIEF VAN DIT BLOG EN ALS U ALLEEN NIEUWSCHIERIG BENT NAAR HET AFGELOPEN JAAR, DAN SCROLL GEWOON NAAR BENEDEN.
    31-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.narcissen in mijn tuin
    NARCISSEN IN MIJN TUIN.
    Go to ImageShack® to Create your own Slideshow

    30-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allegaartje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb voor langs de gevel een stukje overdekt terras.Dan komt er een soort bloembak en dan ongeveer 30 cm lager komt de rozenborder en dan weer 30 cm lager het pad voor langs.
    In deze bloembak,hij is maar 30 cm breed staat zo vanalles.Het hele jaar door wel wat bloeiends.
    Hier zie je de sterhyacint en de bergtee,die in de winter mooie rode bessen heeft en je ziet nog het blad van de helleborus.Die staat op diverse plaatsen in die bak.Nu bloeien dus de druifjes de narcissen en de helleborus.En straks de lage spirea in rose en donker rood.Ik heb deze zo speciaal geplant,omdat je vanaf de woonkamer zo op de bloeiende planten kijkt.Zo heb je in de winter en in het voorjaar altijd wat bloeiends vlak bij.Rond de kersttijd zet ik er dan sterretjesverlichtig tussen,wat erg leuk uit ziet.


    29-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sedum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de pottafel staat nog dit teiltje.Het heeft de hele winter daar gestaan.Het is maar goed dat er niet zoveel vorst is geweest,want dan had het echt niet de winter door gekomen.Je kunt aan de kleur zien,dat het eigenlijk nog erg koud is voor het plantje.Je ziet dat ook als de rozen vroeg uitlopen,dan zijn de nieuwe scheuten erg rood en dat komt meestal dat het nog te koud is.Wanneer het dan wat warmer is,dan kleuren ze wel vlug bij.
    Het is wel een mooie kleurenkombinatie,dat grijzige en dat rooie.Als ik eerlijk ben,vind ik deze kleur mooier,dan zijn zomerse kleedje.
    Vroeger bij mij thuis werd deze als kamerplant gebruikt.Maar dat waren er wel meer, b.v. de Pelargonium,die bloeide toch bij iedereen op de vensterbank en de Begonia was er ook zo een.
    Daar komt denk ik de uitdrukking achter de geraniums zitten vandaan.

    28-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philanopsis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Naar nog een paar mooie foto's op zoek,kwam ik deze Philanopsis tegen.Deze foto is in Januari genomen. hij bloeit nog steeds.Hij staat bij mij voor de keukenraam.Ik heb deze gekregen in September.Dus je kan na gaan hoe lang je er plezier van hebt.Zo met tegenlicht,lijken de bloemen wel van porcelein.Ik ben niet zo'n goeie fotograaf,maar zo nu en dan zijn de foto's beter dan anders en dat is dan mooi meegenomen.

    27-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helleborus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Laats heb ik het gehad over de kerstrozen in de tuin.Nou toen kon ik de witte soort niet vinden.Maar dit is wat er van het vorig jaar over is gebleven,een klein bloemetje met een armzalig knopje.Het is niet hoger dan 15 cm en er zit bijna geen blad aan.Hij staat ongeveer 25 cm van al de andere kerstrozen en die doen het prachtig.Het is dezelfde familie,staat onder dezelfde omstandigheden als de rest en toch doen ze het niet.Ik snap daar niks van.Misschien is het zoals met de mensen,de een floreert ook beter dan de ander,laten we daar maar van uit gaan.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.anemoon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook deze foto kreeg ik doorgestuurd van Ben Willems,En het is een plaatje.Prachtig die rode kleur.Bij mij staan ze wel in knop zo hier en daar,maar ik heb nog geen bloem.Ze staan op plekken,waar ik ze niet neer had gezet,dacht ik zo.Maar met al het gerommel in de tuin en natuurlijk op ieder leeg plekje wat geplant,kan het best zo zijn,dat ze wel eens met een schep zand ergens anders terecht komen.Laten we het daar maar op houden.

    26-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vroegbloeiende Rhododendron
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze foto kreeg ik toegestuurd van Ben Willems.Hij weet dat ik niet zulke vroegbloeiende heb als deze.Hopelijk komt er geen nachtvorstje,anders is het afgelopen met deze pracht.Het is natuurlijk schitterend,om zulke vroegbloeiers te hebben,maar ook een beetje riskant.
    Zo ook de Magnolia Stellata,prachtig maar een beetje vorst en de prachtige witte bloemen veranderen in een roestachtig iets,wat niet meer te omschrijven is als bloem.

    23-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kasteeltuinen Arcen weer open
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er is besloten om de Kasteeltuinen weer open te doen en wel op April.Net voor de Paasdagen.Er is met man en macht gewerkt om ze in orde te maken.De tuinen blijven wel failliet,maar de tuinen moeten toch onderhouden worden en de dieren verzorgd.En zo is er toch beter te onderhandelen met een eventuele koper van de tuinen.Ook voor het dorp is het natuurlijk beter,omdat ze hier toch voor en groot deel van het toerisme bestaan.
    Ik heb in ieder geval weer een abonnement gehaald,zodat ik af en toe wat mooie foto's op het blog kan laten zien.

    22-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook deze Tortel scharrelt altijd rondom het huis en overnacht heb ik zo het vermoeden vaker onder de overkapping.Nu komt hij even relaxen en zoals je ziet kan ik gerust voor het raam gaan staan en een foto maken,hij blijft gewoon zitten.Hij denkt natuurlijk ook dat het hier zijn thuis is en waarom zou je dan weg gaan nietwaar.

    21-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maartsviooltje een Lente teken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is de Viola Odorata,ofwel het Maartsviooltje.De bloemmetjes ruiken heerlijk.Als je voor een tweede keer ruikt,dan lijkt het wel of je alle geur opgebruikt hebt,want dan ruik je niets meer.En dat komt omdat de geur je reukorgaan even verdoofd,zodat je even niets ruikt.Ik laat ze maar groeien,waar ze zelf hun plekje vinden.Zelf hun plekje vinden,dat klopt niet helemaal.Ze krijgen hulp van de mieren.De zaadjes hebben een aanhangsel,het gn.mierenbroodje.De mieren slepen dit broodje naar hun nest en omdat dat natuurlijk zwaar is,bijten ze het zaadje er af en lopen dan verder met het mierenbroodje.En zo komen dus overal in je tuin de zaadjes te liggen.Ik heb een aantal jaren geprobeerd om mijn tuin wat ordelijker te maken,maar als er dan ergens weer een plantje de kop op steekt en zo zijn best doet,kan ik het niet over mijn hart verkrijgen,om het daar weg te halen,vandaar dat het vaak een allegaartje door elkaar is.Maar dat heeft ook zijn charme en ieder jaar is de tuin dan toch weer ietsje anders als het jaar daarvoor.

    20-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rhododendrom Praecox
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is de vroegstbloeiende Rhodo die ik ken.Ik vind hem meer op een Azalea lijken dan op een Rhodo.Maar de naam wisselt nog al eens,dan horen ze bij de een en dan weer bij de andere soort.
    Er zit nooit veel blad aan,het is maar een iele struik,bij mij tenminste,maar de vroege bloei maakt veel goed zo na de winter.Het is niet zo duidelijk te zien,maar er zit een hele dikke hommel op.

    19-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roodborstje op huisbezoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Afgelopen week zo het een en ander in de tuin gedaan.We hadden een prachtig groene tuin zo op het eerste oog.Maar als je goed keek was het toch niet zo prachtig.Zoals ik al eerder zei,staat onze tuin vol met mos.Wat deze winter welig getierd heeft.Eigenlijk een mooi gezicht,want het was een bijzonder mooie mossoort.Zoeen die mooie volle veldjes maakt.Niet zoals in het gazon veel voor komt.Dat zou makkelijk zijn,die kun je toch behoorlijk weg harken,maar met deze ging dat niet.
    Er staan allemaal azalea's en rhododendrons en meer zure grond minnende struiken en planten.Dus kon ik daar geen kalk strooien,want dan houd ik niet veel van de struiken over.
    Nu had ik toch maar besloten om ijzersulfaat te strooien,want ik kan toch niet iedere keer een laag grond er af halen om het mos kwijt te raken.Dus voorzichtig het sulfaat gestrooid,want anders krijg je op de stenen allemaal bruine vlekken.Het begint al resultaat te geven,want je ziet het mos al zwart worden.Nu hoop ik dat ik het dan eraf kan harken en dat we er in ieder geval deze zomer vanaf zijn.
    Zoals altijd ben ik weer behoorlijk afgedwaald.Wat ik eigenlijk zeggen wilde,er scharrelt hier altijd een roodborstje rond,dat erg mak is en toen ik dus die dag met de tuin klaar was,zat hij voor het raam,maar dan wel aan de binnenkant.Ik denk dat hij al een poosje binnen was ,want ik heb diverse vogelpoepjes her en der op de meubels gevonden.En het heeft me moeite gekost om hem zachtjes naar buiten te loodsen.

    16-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie stenen 4
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als alles goed droog is ga je de poes verder gestalte geven door de detailles te schilderen.
    Het is geen kunstwerk,maar heel leuk om te doen.En je kunt ze maken in allerlei maten.
    Ik gebruik altijd acrylverf,waarmee ik ook mijn schilderijen maak.Deze kun je dan ook voor buiten gebruiken.Je kunt b.v. de steen dan in het gras leggen of ergens tussen de planten.Dan lijkt het of daar een poes licht te slapen.

    15-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie stenen 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen deze fase is niet zo moeilijk.Je moet alleen het geheel zwart schilderen en laten drogen.

    14-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie stenen 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier zie je dat de steen bewerkt is,met zelfhardende klei.Eigenlijk hoef je alleen de oortjes te doen,want de rest schilder je er op.Maar ik heb de staart en het kopje ook gedaan,want ik had genoeg klei.
    Je zorgt dat de steen goed schoon is en dan vorm je de oren en eventueel het kopje en de staart.goed met natte vingers bevestigen op de steen .
    Dit nu laten drogen ongeveer 24 uur,dat ligt aan de dikte van de opgebrachte klei.

    13-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie stenen 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wanneer ik mooie stenen tegen kom,dan raap ik die altijd op.De kleinkinderen hebben dat zeker van oma geerfd,want die doen dat ook.Ik deed het al als kind en had altijd stenen in mijn zak.
    En dat heb ik nu nog vaak.
    Zo kun je van mooie gladde stenen allerlei leuke beesten maken.Deze mooie maaskei is niet zo groot,maar heel geschikt om b.v. een poes te maken.
    Ik ga hem nu bewerken en dan zie je morgen het volgende.

    12-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.narcisjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de kleine soort narcis de tete a tete staat overal volop in de tuin.De grotere soort wacht nog even denk ik.Maar met de pasen staan ze allemaal in bloei.Het gaat nu hard voor de bollen.ik weet niet of het te vroeg is of niet,maar dat hindert niet,ze zijn erg welkom na de winter.Het wordt in ieder geval wat vrolijker in de tuin.

    09-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hyacinth
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Normaal moet je eigenlijk de bollen van de hyacinth uit de grond halen,maar ik doe dat nooit.
    Meestal zijn het bollen die ik in huis al heb gehad en dan zet ik ze later in de tuin.
    Deze witte komt al voor de derde keer terug.Wel niet zo groot als de eerste bloei,maar toch nog groot genoeg.Hij is nog een beetje in knop,maar ruikt al heerlijk.

    08-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grote beurt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Al een paar weken zijn ze in de straat bezig om de eikenbomen te snoeien.Een heel karwei want er was veel achterstallig onderhoud.Vanmorgen even een pot koffie voor de jongens gezet.
    Want die zijn toch zo de hele dag bezig en even koffieleuten en lekker zitten hebben ze verdiend.
    Volgens de man in de hoogwerker zou er meer aan de bomen gesnoeid moeten worden,maar ze komen regelmatig van de gemeente kijken en zeggen dan niet te veel te snoeien.Het zal dan wel te duur worden voor de gemeente volgens de bomensnoeier.En die heeft er toch meer verstand van dan een controleur dacht ik zo.
    Waarschijnlijk hebben we deze snoeibeurt te danken aan de storm die er laatst geweest is en daarom mogen alleen de dode takken gesnoeid worden,want dat zat natuurlijk niet in het budget van de gemeente.

    07-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lunchpauze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Koolmeesje in de kijker  tijdens lunchpauze.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.queen of the night
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze tulp heb ik voor 2 jaar gepoot in de tuin.In het echt zijn ze nog donkerder dan op de foto.
    Het is echt een beauty.Ik ben benieuwd of die dit jaar  nog uit zal komen,want vorig jaar was het al de helft minder.Zo ook met nog een paar mooie soorten tulpen.
    Ik merk wel dat je niet alle tulpen goed kunt laten staan in de tuin.Alleen de bekende gewone soorten zoals de Apeldoorn,die komen na 20 jaar nog terug.Wel niet zo groot als in het begin,maar ze komen wel.
    Dus als dit jaar de aparte en vaak duurdere soorten niet goed terug komen,dan poot ik die niet meer.Ik ben eigenlijk een luie tuinier,want ik wil niet al die bollen uit de grond halen en steeds weer opnieuw poten.Als ze eenmaal staan,dan moeten ze het zelf maar zien te rooien.

    06-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaadstengels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wanneer ik zo onderweg in het veld of thuis in de tuin,mooie zaadstengels zie,waarvan ik denk dat ze goed te drogen zijn,dan snij ik altijd een paar af.
    Want zoals je ziet kun je er allerhande mee doen.Deze zijn al een jaar of 3 oud en kunnen nu wel weg.Ik had deze in eerste instantie goud gespoten toen met kerstmis.Ik vond het jammer om ze weg te doen na kerst en heb ze toen nog op diverse manieren gebruikt.Nu had ik ze nog in een glazen vaas,maar ze zijn nu toch echt op .Ze hebben me veel plezier gegeven en zijn een echte blikvanger geweest.Hopelijk kom ik deze zomer noch een paar mooie exemplaren tegen.

    05-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.helleborus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Van deze soort Helleborus heb ik diverse polletjes in de tuin.Ze laten wel het kopje hangen op het ogenblik,maar dat zal wel door de vele regenbuien komen.
    Ik had vorig jaar ook diverse pollen witte Helleborus,maar die zie ik nu maar een.Een paar blaadjes,erg klein en een miezerig wit knopje,dat is alles wat ik kan ontdekken van die soort.
    Waarschijnlijk niet zo goed bestand tegen al het vocht.We zullen zien,of het nog wat wordt.

    03-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.close up
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mooie close up van Helleborus

    02-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kleine crocus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier nog maar eens een foto van een toefje kleine crocussen.Ik vind die kleine soort zo lief om te zien. Ze zijn niet kapot te krijgen.Ze komen jaar na jaar terug en het worden er steeds meer.Een heel dankbaar bolletje om in je tuin te hebben.

    01-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerste tulp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals ik al eerder heb verteld,staat er al een tulpje in bloei.Het is er nog maar een,maar de rest zal wel volgen.Hij is er al een paar dagen,maar hij gaat niet verder open.Je ziet dat er veel zand op zit,van al het regengekletter natuurlijk.Het is wel een beetje een zielig gezicht,zo een  bloeiend tulpje tussen het geheel.



    Foto

    Mijn twee kleinzoons DANI en NICK


    .
    .
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    klik op de tulpen en bekijk mijn bloemenschilderijen
    Visit My Photos - 53 Pics

    FLOWERS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    met een klik bent u te gast in het fotoalbum van DANICKART


    Archief per maand
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 12-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Groen in de tuin
  • Buxustuin
  • tuin le tresor
  • Christine
  • Groene vingers
  • Danick

    wil je een leuke site zien over bloemschikken ,klik dan even op onderstaande foto.

    .
    .

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    .
    .
    Foto

    Inhoud blog
  • kiekjes van onderweg.
  • tuinkiekjes
  • kruidentuintje
  • groentetuin in bloembak
  • hout en stenen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    WALES ENGELAND OMGEVING RHOSSILLI
    Foto

    ZEG NEE TEGEN DIERMISHANDELING
    Foto

    Foto

    Foto

    TURKIJE OMGEVING ALANYA
    Foto

    Zonsondergang Zonnestrand Bulgarije


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!