KIES JE EIGEN MUZIEK.
KLIK OP JE KEUZE EN
MINIMALIZEER

MUZIEKKEUS
  • make the world go away TIMI YURO
  • bridge over troubled water SIMON AND GARFUNKEL
  • moon river ANDY WILLIAMS
  • sitting on the dock of the bay OTIS REDDING
  • you are so beautiful JOE COCKER
  • hurt TIMI YURO
    Foto
    Wanneer u hieronder op de benaming klikt, komt u er alles van te weten
    LINKS
  • KOLIBRIEVLINDER
  • VLINDERS
  • EGELOPVANG NEDERLAND
  • DIERENOPVANG BELGIE
  • DE TUINEN VAN APPELTERN
  • WAT TE DOEN BIJ TEKENBEET
  • KASTEELTUINEN ARCEN
  • ONLINE PLANTENZOEKER
  • HORTENTIA
  • ROZEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    TSJECHIE OMGEVING PRACHATICE

    Foto
    Foto

    FRANKRIJK PRALOUPE

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kamelensafari in Sahara
    Foto
    Zonsopgang Zoutvlakte Tunesie
    Foto
    Zonsondergang in Sahara
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    roosje
    blog.seniorennet.be/roosje
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Jouw website gratis in 42 zoekmachines?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • danick
  • Tuinfreak

    ALS U MEER OVER MIJN TUINPERIKELEN WIL LEZEN, DAN KUNT U HET BESTE NEUZEN IN HET ARCHIEF VAN DIT BLOG EN ALS U ALLEEN NIEUWSCHIERIG BENT NAAR HET AFGELOPEN JAAR, DAN SCROLL GEWOON NAAR BENEDEN.
    29-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Symphonie in rose
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorig jaar heb ik in deze pot de witte soort gehad en die hebbeb in Januari nog gebloeid. Dus heb ik ze dit jaar weer gekocht,maar dan wel de rose soort. Ik had ze nog nooit eerder in het rose gezien,maar ik moet zeggen in deze rechthoekige hoge loodkleurige pot is het echt een plaatje.


    28-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaillardia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze Kokardebloem hebben de konijnen niet ontdekt. Deze staat zoals je ziet dicht bij de Schoenlappersplant , het blad is links nog net te zien, en dat is waarschijnlijk zijn geluk geweest,want ik had er drie polletjes geplant en de anderen zijn kaalgevreten.Jammer want ik vind hem erg mooi,het was een nieuwe aanwinst en wist niet of hij goed bij de rest zou passen in het nieuwe stuk border. Hopelijk komen de andere volgend jaar terug en de konijnen niet.


    27-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Convolvus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze plantjes heb ik vorig jaar als een eenjarige gekocht en in deze potten geplant. Tegen de winter heb ik de potten tamelijk droog weggezet in mijn plantenkasje. En van het voorjaar weer wat aarde erbij gedaan en wat osmocote mestkorrels en zie hier ze zijn er weer.
    Ze heten Convolvus en als je het naleest, schrijft de een dat het een eenjarige is en de ander schrijft dat je hem over kunt houden. Nou bij mij is het deze keer gelukt en we proberen het maar weer dit jaar. Wie weet.


    26-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze Hebe heb ik voor in de tuin geplant toen wij hier zijn komen wonen. Ik had helemaal geen ervaring met de Hebesoorten, ik vond het wel een aardige plant,of hoort hij bij de heesters,ik weet het niet. Hij bloeit in ieder geval ieder jaar erg goed en ziektes heeft hij ook nooit. Alleen nu met een flinke regenbui hangt hij wat uit elkaar,maar dat komt waarschijnlijk vanwege de bloei. En straks als hij weer opgedroogd is,komen de takken vanzelf weer overeind. Als hij niet bloeit heeft hij daar geen last van. Links op de foto staat ook een Hebe, maar deze heeft nog nooit gebloeid,ik weet ook niet of die wel kan bloeien.


    25-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stokroos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze stokroos heb ik vorig najaar gekregen van mensen, waar ik zaad aan had gevraagd. Toen kreeg ik later de hele plant,waarschijnlijk vonden ze hem te hoog in hun voortuintje.Daar stond de plant er florisant bij,maar bij mij is hij niet zo hoog en de onderste blader zijn er allemaal af.
    Ook heeft hij allemaal van die oranje stipjes,ik noem het roest op zijn blad.
    Dat zal ook wel de reden zijn,waarom de konijnen deze laten staan. Zo zie je maar weer dat al negatieve dingen,ook iets positiefs hebben. Laten we het daar maar op houden.


    22-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.passiflora
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 2 jaar kreeg ik van een kennis wat zaadbolletjes van een Passiebloem. Ik heb die gezaaid en eerst een jaar het plantje in pot opgekweekt. Later heb ik deze geplant bij een hekwerk van de ingang naar de kelder. Het is al een hele mooie plant geworden en dit is zijn eerste bloem., ook heeft hij al diverse zijtakken gemaakt,ook zitten overal nieuwe knopjes aan, alleen jammer dat ze niet allemaal tegelijk bloeien, maar daar staat tegenover dat de bloeiperiode dan wel langer duurt.

    21-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.papaver als snijbloem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben er achter gekomen dat Papavers uitstekende snijbloemen zijn.Zeker de Papaver Somniferum op bijgaande foto.Je moet ze plukken zodra de knoppen zich oprichten,dat is het signaal dat ze gaan bloeien. Als je het snijvlak van de stengels een half minuutje in kokend water doopt,blijven de bloemen tot wel een week goed.Het is echt zo,probeer het maar eens.

    20-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nachtkaars en prikneus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Oenotera tetragona en Lychnis coronaria ofwel zoals de duitsers zeggen tegen Oenotera nachtkerze en de Lychnis noemt men ook wel prikneus.De gele Oenotera had ik dacht ik daar weggehaald,maar er zijn schijnbaar nog wat wortels blijven zitten. Ik vond de kleurencombinatie nou niet je van het,want daar stonden alleen de paars rose bloemen. Zoals je op de foto ziet de prikneus met zijn mooie zilveren vilten blad en er tussendoor het kaasjeskruid en een tuingeranium.Wel twee zeer felle kleuren die samen erg schreeuwend overkomen. Misschien laat ik de gele wel staan met het paarse kaasjeskruid,want de lychnis zaait zich teveel uit, die moet ik straks nodig uitdunnen,want die vraagt op veel plekken teveel aandacht


    19-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrouwenmantel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er is op het moment niet veel te fotograferen in de tuin vanwege de regen en bij mij zo wie zo niet veel op het ogenblik.Deze vrouwenmantel is van een weekje terug,want die ligt nu mooi plat langs het pad door de zwaarte van de regen.Hier hebben de konijnen niet van gegeten nergens  waar ze staan.Misschien zijn ze niet zo smakelijk.Het is wel een mooie plant.De bloemetjes zijn kleine sterretjes en als er druppels water op het blad liggen,lijkt het of de bladeren waterafstotend zijn.
    Hoe ze aan de naam vrouwenmantel komen weet ik niet,zal ik eens napluizen op het net.
    Misschien omdat het blad op een Pellerine lijkt,wat de vrouwen heel vroeger droegen over hun kleding,een soort ronde omslagdoek.Misschien weet een van mijn bezoekers er iets van,dan hoor ik dat graag.

    18-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campanula lactiflora loddon anna
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is de enige Campanula,die ik nog in de tuin heb,dat wil zeggen,die bloeit. Waarschijnlijk om dat hij tussen andere planten in de border staat waar de konijntjes niet goed bij kunnen.Alle andere soorten en dat zijn er toch nog zes,hebben ze helemaal kaal gevreten.Ik weet ook niet of die nog terug komen. Ik denk dat ik dit jaar niet veel meer foto’s kan maken,want veel bloem zal ik niet meer krijgen. Ik wil niet zeuren,maar ik kan wel huilen. Ook de siergrassen zijn aan de beurt geweest,tenminste de lagere soorten. Hopelijk laten ze de andere staan .Ook vier soorten Rudbeckia’s zijn kaal en de rose en gele zonnehoed ook.De herfst en winterchrysanten hebben er aan moeten geloven en de malva’s.De liatris die volop in knop stond is al aardig op weg af te slanken.Ik ben er inmiddels achter,waarom we dit jaar zo veel last van de konijnen hebben.Er zijn drie poezen verdwenen in de buurt,allemaal in een week tijd. En die hebben waarschijnlijk altijd de konijnen weg gehouden.Dus er zit ook nog een kattenmepper ergens,want drie stuks spoorloos is toch wel heel toevallig.


    15-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sterrentapijt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Langs de vijver,nou ja vijver een klein waterpartijtje,want meer is het niet achter bij het terras,kruipt een klein plantje met piepkleine blaadjes en hele kleine lichtblauwe sterretjes als bloemetje.Op de foto zijn ze niet zo goed te zien,maar ze zijn prachtig hemelsblauw en ze bloeien best lang.Wanneer ze me te hard groeien en teveel plaats gaan in nemen,dan trek ik er handenvol tussen uit en dan heb ik weer een natuurlijk geheel.Want als ik het afsteek krijg je zo van die rechte plakken,en daar houd ik niet van.Ik loop er ook gewoon over als ik daar op die plek moet zijn,en dat kan allemaal,ze groeien gewoon door.Het plantje heet ISOTOMA FLYVIATILIS

    14-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.papavers met franjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De papavers doen het dit jaar weer goed,alleen heb ik nu alleen gefranjerde Papavers op een enkele uitzondering na,die heeft maar een rijtje blaadjes.
    Gek dat er van een soort zaad zoveel vormen van bloemen kunnen komen.Benieuwd hoe ze weer volgend jaar zullen zijn.Jammer dat ze maar even bloeien,wel een geluk dat er meerdere knoppen aan een stengel zitten.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.papaver
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van dezelfde soort als de voorgaande,alleen nu  met een randje kelkblaadjes.

    13-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.naamloos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik weet niet hoe deze roos heet.Ik heb hem ook niet gesnoeid,want hij was maar minnetjes vorig jaar en misschien was het wel een klimroos,dus ik heb het dit jaar maar aangezien en hij bloeit prachtig zoals je ziet.


    12-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Digitalis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb zo hier en daar van deze kaarsen tussen de struiken en planten staan.Altijd een leuk gezicht,maar ik haal ze wel op tijd weg,dat doe ik nu zo al een drie jaar.En toch komen er ieder jaar nog vele op.De vorige bewoner,liet alles maar groeien,want haar motto was,waar wat staat kan geen onkruid staan.Hier is natuurlijk wat van te zeggen,maar als je alle zaadbolletjes ziet aan een stengel,dan kun je het toch ook een onkruid noemen.
    Dus ik ruim nog steeds de naweeen weg van de vorige bewoner.

    11-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.metamorfose oude stronk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Iedere keer weer krijgt de oude boomstronk een metamorfose,zo heeft hij nu een jasje aan van 2 soorten Clematis en wanneer ik in de avond het kaarsje aansteek geeft dat een erg mooi effekt.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe oud wordt een vogel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze foto en bericht stond vanmorgen in het dagblad de Limburger:
    Dankzij ringonderzoek weten we hoe oud vogels kunnen worden.Om daar een idee van te geven zal ik enkele records die bekend zijn noemen.

    Wilde eend   29 jaar
    Merel           20 jaar
    Ekster          15 jaar
    Roodborstje 13 jaar
    Koolmees     12 jaar
    Pimpelmees  10 jaar
    Huiszwaluw    6 jaar
    Staartmees     5 jaar

    Dat is toch helemaal niet zo slecht,ik had nooit gedacht dat ze zo oud zouden worden.Als je dan incalculeert dat er strenge winters soms zijn en niet te vergeten de poezen en andere roofdieren.
    Al met al een respectabele leeftijd te behalen in de vogelwereld.


    09-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnenplaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik houd best wel van dieren en konijnen zijn echt wel leuk,maar wanneer ze zo los in je tuin komen,dan houd de liefde het toch gauw voor gezien.We hebben nooit eerder last van ze gehad,maar nu is het toch een regelrechte plaag. Ik weet wel waar ze vandaan komen,de buren aan de andere kant van het weggetje naat het bos,die laten de tuin voor wat het is en dus is het daar een prettig onderkomen voor dat kleine gespuis. En je weet, konijnen fokken graag,dus er zijn daar diverse nesten natuurlijk. Ik weet precies langs welke paadjes ze komen,maar ze zijn meteen weg als ze wat horen.Ze lopen zelfs al om het huis heen,naar de andere zijtuin.
    Ze vreten veel planten af,soms helemaal of ze knagen een stengel door en als ze hem niet lusten,laten ze de rest liggen,maar pakken dan vervolgens toch een andere stengel van dezelfde plant.Mijn pas opgekweekte Stokrozen,zijn alleen nog stompjes van 10 cm.
    Mijn pas aangelegde border,waar de wisteria stond,heeft heel wat geleden,en dat waren veelal nieuwe planten.Zoals je op de foto heb ik diverse plekken in de border en ik weet niet of het nog wat wordt.  ALS IEMAND EEN MIDDELTJE WEET DAT KONIJNEN AFSCHRIKT,DAN HOOR IK DAT GRAAG.

    08-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phuopsis Stylosa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen close up van de phuopsis stylosa

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phuopsis Stylosa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Phuopsis stylosa, een werkelijk eindeloze bloeier, begint al eind april en stopt er pas mee eind oktober. Het is een randplant, hij blijft laag, zo’n 15 cm de bloemetjes zijn werkelijk schitterend rose lila, worden veel door bijen en vlinders bezocht,. Hij heeft wel de neiging zich uit te breiden zegt men volgens de boeken,maar bij mij is dat niet het geval. Ik zou hem zelfs graag vermeerderen,maar het plantje blijft bij mij maar klein.
    het bloemetje lijkt op een sierui, met een hele lange stamper die als een naaldje uit de bloemetjes steekt.De blaadjeskrans en het steeltje lijkt aan je handen te kleven als je ze aanraakt.
    De blaadjeskrans lijkt op het Bedstroplantje.


    07-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.meeldauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik dacht dat ze nog een hele tijd mee gingen,maar niets is minder waar.Deze staan er nog redelijk bij,maar de potten bij de voordeur,die heb ik nu leeg gemaakt,want door de vele regen zaten ze in een dag vol met meeldauw. Toch jammer,want ze zaten nog volop in de bloemen.
    Ik ga denk ik een paar potten siernetels kopen.die ik dan bij de voordeur zet. Eens een keer geen bloemen,maar mooi gekleurd blad. Misschien bevalt dat ook wel.De kleuren zijn in ieder geval prachtig.


    06-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hosta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De meeste Hosta’s zitten nog in knop of moeten nog komen. Maar dit is een vroege. Het is maar een bloemetje wat open is, maar een close up van een enkel bloemetje maakt veel goed.Als je de bloem goed bekijkt, dan lijkt hij wel getekend, met zijn mooie dunne lijntjesvan lila.Wat zijn er toch veel mooie bloemen, onze lieve heer moet toch wel een groot kunstenaar zijn geweest, om zoveel variatie in kleur en vorm te kunnen maken .


    05-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen lag er een dode Libel op het terras. Wat de kleur betreft is het niets bijzonders,maar het is wel een flinke zoals je ziet. Ik zal eens op internet kijken,of ik er iets van kan vinden, want van die beesten weet ik niets af.


    04-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet verwacht toch gekregen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb al veel planten gestekt en pollen gedeeld en weer opgepot. Zo ook deze Baardiris.Omdat ik deze met nog blauwe opgepot had , heb ik die voor twee jaar weggegeven,in de veronderstelling dat het blauwe waren.,want deze zalmkleurige had ik in mijn vorige tuin en ik wilde deze meenemen naar mijn huidige tuin. En natuurlijk had ik de verkeerde afgegeven
    Nu wilde het dat de mensen met de zalmkleurige iris gaan verhuizen en omdat ze wisten dat ik de verkeerde mee had gegeven,hebben ze hem weer terug gegeven.. Afgelopen winter heb ik hem geplant en niet verwacht dat ik nu al bloemen zou hebben, maar hij heeft het waarschijnlijk naar zijn zin,want ik heb 2 bloeistengels gekregen.


    01-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.startklaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een van het nestje Pimpelmeesjes vlak bij het keukenraam.Ondanks de regen zijn ze allemaal op 25 mei uitgevlogen.Ik heb heel stil vlak erbij met de camera klaar gezeten en ik heb ook van alle vogeltjes foto's,maar net allemaal niet wanneer ze uit vlogen.Het was een prachtig gezicht,hoe dat in zijn werk gaat.Ze komen gewoon ieder op de beurt voor het gaatje zitten en kijken dan een aantal minuten om zich heen en tjilpen wat.En wat heel frapant was,ze vlogen allemaal naar de plek,waar het eerste vogeltje heen ging.Misschien heeft daar wel een van de ouders zitten tjilpen en zijn ze gewoon op het geluid afgegaan.



    Foto

    Mijn twee kleinzoons DANI en NICK


    .
    .
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    klik op de tulpen en bekijk mijn bloemenschilderijen
    Visit My Photos - 53 Pics

    FLOWERS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    met een klik bent u te gast in het fotoalbum van DANICKART


    Archief per maand
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 12-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Groen in de tuin
  • Buxustuin
  • tuin le tresor
  • Christine
  • Groene vingers
  • Danick

    wil je een leuke site zien over bloemschikken ,klik dan even op onderstaande foto.

    .
    .

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    .
    .
    Foto

    Inhoud blog
  • kiekjes van onderweg.
  • tuinkiekjes
  • kruidentuintje
  • groentetuin in bloembak
  • hout en stenen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    WALES ENGELAND OMGEVING RHOSSILLI
    Foto

    ZEG NEE TEGEN DIERMISHANDELING
    Foto

    Foto

    Foto

    TURKIJE OMGEVING ALANYA
    Foto

    Zonsondergang Zonnestrand Bulgarije


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!