KIES JE EIGEN MUZIEK.
KLIK OP JE KEUZE EN
MINIMALIZEER

MUZIEKKEUS
  • make the world go away TIMI YURO
  • bridge over troubled water SIMON AND GARFUNKEL
  • moon river ANDY WILLIAMS
  • sitting on the dock of the bay OTIS REDDING
  • you are so beautiful JOE COCKER
  • hurt TIMI YURO
    Foto
    Wanneer u hieronder op de benaming klikt, komt u er alles van te weten
    LINKS
  • KOLIBRIEVLINDER
  • VLINDERS
  • EGELOPVANG NEDERLAND
  • DIERENOPVANG BELGIE
  • DE TUINEN VAN APPELTERN
  • WAT TE DOEN BIJ TEKENBEET
  • KASTEELTUINEN ARCEN
  • ONLINE PLANTENZOEKER
  • HORTENTIA
  • ROZEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    TSJECHIE OMGEVING PRACHATICE

    Foto
    Foto

    FRANKRIJK PRALOUPE

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kamelensafari in Sahara
    Foto
    Zonsopgang Zoutvlakte Tunesie
    Foto
    Zonsondergang in Sahara
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    danick
    blog.seniorennet.be/danick
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Jouw website gratis in 42 zoekmachines?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • danick
  • Tuinfreak

    ALS U MEER OVER MIJN TUINPERIKELEN WIL LEZEN, DAN KUNT U HET BESTE NEUZEN IN HET ARCHIEF VAN DIT BLOG EN ALS U ALLEEN NIEUWSCHIERIG BENT NAAR HET AFGELOPEN JAAR, DAN SCROLL GEWOON NAAR BENEDEN.
    13-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.naamloos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik weet niet hoe deze roos heet.Ik heb hem ook niet gesnoeid,want hij was maar minnetjes vorig jaar en misschien was het wel een klimroos,dus ik heb het dit jaar maar aangezien en hij bloeit prachtig zoals je ziet.


    12-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Digitalis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb zo hier en daar van deze kaarsen tussen de struiken en planten staan.Altijd een leuk gezicht,maar ik haal ze wel op tijd weg,dat doe ik nu zo al een drie jaar.En toch komen er ieder jaar nog vele op.De vorige bewoner,liet alles maar groeien,want haar motto was,waar wat staat kan geen onkruid staan.Hier is natuurlijk wat van te zeggen,maar als je alle zaadbolletjes ziet aan een stengel,dan kun je het toch ook een onkruid noemen.
    Dus ik ruim nog steeds de naweeen weg van de vorige bewoner.

    11-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.metamorfose oude stronk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Iedere keer weer krijgt de oude boomstronk een metamorfose,zo heeft hij nu een jasje aan van 2 soorten Clematis en wanneer ik in de avond het kaarsje aansteek geeft dat een erg mooi effekt.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe oud wordt een vogel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze foto en bericht stond vanmorgen in het dagblad de Limburger:
    Dankzij ringonderzoek weten we hoe oud vogels kunnen worden.Om daar een idee van te geven zal ik enkele records die bekend zijn noemen.

    Wilde eend   29 jaar
    Merel           20 jaar
    Ekster          15 jaar
    Roodborstje 13 jaar
    Koolmees     12 jaar
    Pimpelmees  10 jaar
    Huiszwaluw    6 jaar
    Staartmees     5 jaar

    Dat is toch helemaal niet zo slecht,ik had nooit gedacht dat ze zo oud zouden worden.Als je dan incalculeert dat er strenge winters soms zijn en niet te vergeten de poezen en andere roofdieren.
    Al met al een respectabele leeftijd te behalen in de vogelwereld.


    09-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnenplaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik houd best wel van dieren en konijnen zijn echt wel leuk,maar wanneer ze zo los in je tuin komen,dan houd de liefde het toch gauw voor gezien.We hebben nooit eerder last van ze gehad,maar nu is het toch een regelrechte plaag. Ik weet wel waar ze vandaan komen,de buren aan de andere kant van het weggetje naat het bos,die laten de tuin voor wat het is en dus is het daar een prettig onderkomen voor dat kleine gespuis. En je weet, konijnen fokken graag,dus er zijn daar diverse nesten natuurlijk. Ik weet precies langs welke paadjes ze komen,maar ze zijn meteen weg als ze wat horen.Ze lopen zelfs al om het huis heen,naar de andere zijtuin.
    Ze vreten veel planten af,soms helemaal of ze knagen een stengel door en als ze hem niet lusten,laten ze de rest liggen,maar pakken dan vervolgens toch een andere stengel van dezelfde plant.Mijn pas opgekweekte Stokrozen,zijn alleen nog stompjes van 10 cm.
    Mijn pas aangelegde border,waar de wisteria stond,heeft heel wat geleden,en dat waren veelal nieuwe planten.Zoals je op de foto heb ik diverse plekken in de border en ik weet niet of het nog wat wordt.  ALS IEMAND EEN MIDDELTJE WEET DAT KONIJNEN AFSCHRIKT,DAN HOOR IK DAT GRAAG.

    08-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phuopsis Stylosa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen close up van de phuopsis stylosa

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phuopsis Stylosa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Phuopsis stylosa, een werkelijk eindeloze bloeier, begint al eind april en stopt er pas mee eind oktober. Het is een randplant, hij blijft laag, zo’n 15 cm de bloemetjes zijn werkelijk schitterend rose lila, worden veel door bijen en vlinders bezocht,. Hij heeft wel de neiging zich uit te breiden zegt men volgens de boeken,maar bij mij is dat niet het geval. Ik zou hem zelfs graag vermeerderen,maar het plantje blijft bij mij maar klein.
    het bloemetje lijkt op een sierui, met een hele lange stamper die als een naaldje uit de bloemetjes steekt.De blaadjeskrans en het steeltje lijkt aan je handen te kleven als je ze aanraakt.
    De blaadjeskrans lijkt op het Bedstroplantje.


    07-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.meeldauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik dacht dat ze nog een hele tijd mee gingen,maar niets is minder waar.Deze staan er nog redelijk bij,maar de potten bij de voordeur,die heb ik nu leeg gemaakt,want door de vele regen zaten ze in een dag vol met meeldauw. Toch jammer,want ze zaten nog volop in de bloemen.
    Ik ga denk ik een paar potten siernetels kopen.die ik dan bij de voordeur zet. Eens een keer geen bloemen,maar mooi gekleurd blad. Misschien bevalt dat ook wel.De kleuren zijn in ieder geval prachtig.


    06-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hosta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De meeste Hosta’s zitten nog in knop of moeten nog komen. Maar dit is een vroege. Het is maar een bloemetje wat open is, maar een close up van een enkel bloemetje maakt veel goed.Als je de bloem goed bekijkt, dan lijkt hij wel getekend, met zijn mooie dunne lijntjesvan lila.Wat zijn er toch veel mooie bloemen, onze lieve heer moet toch wel een groot kunstenaar zijn geweest, om zoveel variatie in kleur en vorm te kunnen maken .


    05-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen lag er een dode Libel op het terras. Wat de kleur betreft is het niets bijzonders,maar het is wel een flinke zoals je ziet. Ik zal eens op internet kijken,of ik er iets van kan vinden, want van die beesten weet ik niets af.


    04-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet verwacht toch gekregen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb al veel planten gestekt en pollen gedeeld en weer opgepot. Zo ook deze Baardiris.Omdat ik deze met nog blauwe opgepot had , heb ik die voor twee jaar weggegeven,in de veronderstelling dat het blauwe waren.,want deze zalmkleurige had ik in mijn vorige tuin en ik wilde deze meenemen naar mijn huidige tuin. En natuurlijk had ik de verkeerde afgegeven
    Nu wilde het dat de mensen met de zalmkleurige iris gaan verhuizen en omdat ze wisten dat ik de verkeerde mee had gegeven,hebben ze hem weer terug gegeven.. Afgelopen winter heb ik hem geplant en niet verwacht dat ik nu al bloemen zou hebben, maar hij heeft het waarschijnlijk naar zijn zin,want ik heb 2 bloeistengels gekregen.


    01-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.startklaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een van het nestje Pimpelmeesjes vlak bij het keukenraam.Ondanks de regen zijn ze allemaal op 25 mei uitgevlogen.Ik heb heel stil vlak erbij met de camera klaar gezeten en ik heb ook van alle vogeltjes foto's,maar net allemaal niet wanneer ze uit vlogen.Het was een prachtig gezicht,hoe dat in zijn werk gaat.Ze komen gewoon ieder op de beurt voor het gaatje zitten en kijken dan een aantal minuten om zich heen en tjilpen wat.En wat heel frapant was,ze vlogen allemaal naar de plek,waar het eerste vogeltje heen ging.Misschien heeft daar wel een van de ouders zitten tjilpen en zijn ze gewoon op het geluid afgegaan.

    31-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haantje de voorste
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik vind het leuk om op rommelmarkten rond te snuffelen. Vaak doe ik dat met een kennis die gek is op oude tuin en keuken dingen. Ik heb een aantal kippen en hanen,dwz beelden en zo.

    Op een van die rommeltochten kwam ik deze haan tegen en zeg nou zelf is het geen plaatje? Hij is van keramiek en op een soort plateau gemaakt. Ik heb hem buiten bij het terras opgehangen. Het ziet heel gezellig uit met deze fiere haan.


    30-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baardiris
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze is de laatste van de blauwe Baardiris die nog in de tuin staan.Deze staat nog fier recht op.Van de anderen heb ik alleen een paar dagen plezier gehad in de vaas.Ik heb ze bijna allemaal af moeten snijden,vanwege wind en regen.Ze lagen helemaal plat.Ze waren dit jaar ook wel erg vroeg vanwege het warme weer.En als er dan Maartse buien in Mei komen,dan moeten ze wel plat.


    29-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viola Cornuta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Februari heb ik een aantal trays gekocht van deze viooltjes. Hiermee heb ik een aantal potten beplant,zo ook deze mand. Op een standaard heb ik krultakken gahangen van de Hazelaar en daarop de mand met de viooltjes. Het ziet er allemaal nog goed uit,dus deze mand krijgt dit jaar geen zomerbloeiers. Ik denk dat ze nog wel even mee gaan en anders verzinnen we maar weer wat anders.


    25-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozenboog
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook deze rozenboog is zeker een maand eerder in bloei .Hopelijk houdt hij het ook zo lang vol zoals vorig jaar,want toen heb ik nog in November rozen gehad.

    Het zal wel veel energie vergen van de planten en misschien een bloemloze periode gedurende de zomer,maar dat zien we dan wel weer.


    24-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witte spin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik weet niet of het iets aparts is,maar ik heb nog nooit een witte spin gezien en heb hem maar gauw op de foto gezet. Misschien is dit ook een Albino.

    Maar bij het googlen kwam ik de benaming Krabspin tegen.Die kan diverse kleuren aan nemen,daarom hebben ze hem de Kameleonspin genoemd,een toepasselijke naam.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albino?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb een Cornus in de tuin staan met groenwit gevlekt blad.Best een mooie sierstruik en een welkome afwisseling tussen al het groen.Deze struik heeft van onder uit de grond een scheut gevormd,die alleen witte bladeren heeft.Zou er zoiets als een albino tak of struik kunnen zijn,een speling van de natuur zoals bij mens en dier?


    23-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Margrietjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorig jaar heb ik een aantal polletjes Margrietjes gekocht,voor opvulling op wat lege plekjes.Ze behoren tot de eenjarige zomerbloeiers en ik weet niet of het door de zachte winter is gekomen,maar ze zijn niet meer weg geweest en hebben zich ook nog eens goed uitgezaaid.Zoals je op de foto ziet heb ik nu een klein veldje Margrietjes.


    22-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rozen zonder doornen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier in de buurt zitten veel bloemenkwekers,zoals: Gerbera,Anthurium, Orchidee,Freesia, Lelie en Rozen.

    Dus voor een mooie bos bloemen,ben je hier rechtstreeks bij de kweker tamelijk voordelig uit.

    Vaak staan ze onder een afdakje bij de weg en is het zelfbediening,het geld doe je dan in een pot .Het is natuurlijk geen veilingkwaliteit,maar het maakt niet uit of er een dikke steel tussen zit,of een beetje een kromme. Je hebt dan 25 of 30 mooie rozen,goed in knop voor € 6.—

    Zo ook deze rose soort,ruikt lekker en heeft geen doornen. De naam weet ik niet,maar hij is erg mooi.




    Foto

    Mijn twee kleinzoons DANI en NICK


    .
    .
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    klik op de tulpen en bekijk mijn bloemenschilderijen
    Visit My Photos - 53 Pics

    FLOWERS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    met een klik bent u te gast in het fotoalbum van DANICKART


    Archief per maand
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 12-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Groen in de tuin
  • Buxustuin
  • tuin le tresor
  • Christine
  • Groene vingers
  • Danick

    wil je een leuke site zien over bloemschikken ,klik dan even op onderstaande foto.

    .
    .

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    .
    .
    Foto

    Inhoud blog
  • kiekjes van onderweg.
  • tuinkiekjes
  • kruidentuintje
  • groentetuin in bloembak
  • hout en stenen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    WALES ENGELAND OMGEVING RHOSSILLI
    Foto

    ZEG NEE TEGEN DIERMISHANDELING
    Foto

    Foto

    Foto

    TURKIJE OMGEVING ALANYA
    Foto

    Zonsondergang Zonnestrand Bulgarije


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!