KIES JE EIGEN MUZIEK.
KLIK OP JE KEUZE EN
MINIMALIZEER

MUZIEKKEUS
  • make the world go away TIMI YURO
  • bridge over troubled water SIMON AND GARFUNKEL
  • moon river ANDY WILLIAMS
  • sitting on the dock of the bay OTIS REDDING
  • you are so beautiful JOE COCKER
  • hurt TIMI YURO
    Foto
    Wanneer u hieronder op de benaming klikt, komt u er alles van te weten
    LINKS
  • KOLIBRIEVLINDER
  • VLINDERS
  • EGELOPVANG NEDERLAND
  • DIERENOPVANG BELGIE
  • DE TUINEN VAN APPELTERN
  • WAT TE DOEN BIJ TEKENBEET
  • KASTEELTUINEN ARCEN
  • ONLINE PLANTENZOEKER
  • HORTENTIA
  • ROZEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    TSJECHIE OMGEVING PRACHATICE

    Foto
    Foto

    FRANKRIJK PRALOUPE

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kamelensafari in Sahara
    Foto
    Zonsopgang Zoutvlakte Tunesie
    Foto
    Zonsondergang in Sahara
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    edison
    blog.seniorennet.be/edison
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Jouw website gratis in 42 zoekmachines?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • danick
  • Tuinfreak

    ALS U MEER OVER MIJN TUINPERIKELEN WIL LEZEN, DAN KUNT U HET BESTE NEUZEN IN HET ARCHIEF VAN DIT BLOG EN ALS U ALLEEN NIEUWSCHIERIG BENT NAAR HET AFGELOPEN JAAR, DAN SCROLL GEWOON NAAR BENEDEN.
    18-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie combinatie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik vertelde eerder op het blog,dat ik me vergist had met het planten van de zonnehoed.Hier had een rode moeten staan.Toch is deze combinatie erg mooi dat gele met dat blauwe.Soms doet een bepaalde kleur de ander teniet,maar hier versterken ze elkaar.
    Op de andere plek,waar de rode zonnehoed staat,is het niet zo'n mooi plaatje.Daar staan namelijk diverse gele soorten van licht tot donker geel , tegen het oranje aan.En daar past de rose rode zonnehoed echt niet mooi bij.Dus dat karweitje moet nog geklaard worden.Misschien krijgt hij nu een plaatsje in het nieuwe stuk border.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te vondeling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van morgen vond ik een nestje,zo geheel met ei en al onder een grote conifeer.Ik denk dat het er uit gewaaid is,ik zou het anders ook niet weten.Het lag zo, zoals op de foto.Ik weet niet of het een oud nestje is en of dit eitje niet goed is.Ik denk dat het een eitje van een Merel is.Die zitten er hier in de tuin genoeg.Zou zo'n vogel nou ook een soort verdriet hebben ,die verliest toch ook een vruchtje van zichzelf.Als er gevaar dreigt,dan schetteren de merels wel, om dat gevaar van de jongen af te wimpelen.Dus er spreken toch wel gevoelens,of zoals je wil instinkten mee.Dus waarom niet bij het verlies van een eitje.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toegift van Heidetraum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na deze hele mooie week zal ik enkele foto's plaatsen van de rozen ,die een ware laatste groet geven van het jaar 2006.Hier zie je een foto van de kleine stamroos Heidetraum.Enkele takken zijn al in bloei en diverse takken zitten nog in de knop,dus dat belooft nog wat.Als het weer dan ook nog mee werkt,lijkt het wat de bloei betreft wel zomer.Deze zit ook nog goed in het blad.heeft geen enkele last van de regen gehad.Het blad is mooi donker groen en geen vlekken.
    Van de meeste rozen kun je dat op het ogenblik niet zeggen.

    17-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grote opruiming
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier is Toon,een bevriende kennis, bezig met de laatste resten op te ruimen,van de rotte boom,waaroverheen de Wisteria groeide.Ik zag bij een blogmaatje van Tuinkriebels,dat hij ook zijn Wisteria weg heeft gedaan.Ik liep al langere tijd met het idee om de wisteria weg te doen.Maar dan dacht ik weer aan die prachtige blauwe trossen en schoof het dan maar vlug van mij af.
    Maar de struik nam zoveel licht weg en dat gaf problemen met mos,ook omdat de grond zuur is.
    Bij de Wisteria stonden 2 forse Rhododendrons,dus ik kon voor het mos ook geen kalk strooien daar.De Rhododendrons hebben een mooie andere plek gekregen in de tuin.Rechts van het huis heb we nu een tuinkamer gemaakt van diverse Rhododendrons en Hortensia's.
    Ook hebben we een paar struiken verzet langs het azaleapaadje,zoals ik dat al eerder noemde op het blog.Tussen de Wisteria bloeide de klimroos Golden Showers.Deze hebben we proberen te redden,maar ik denk dat de wortels wel wat te lijden hebben gehad.We zien wel,wat hij gaat doen.Al met al hebben we nu een stuk van 3x3  m erbij en heb ik dan een aaneengesloten border.
    Hier kan ik dan wat meer kalk gebruiken en de grond minder zuur te maken,zodat ik dan een beetje minder mos in mijn tuin krijg.Achteraf bekeken is het goed dat de Wisteria weg is,want de takken van de rotte boom,waren helemaal hol,dus als er een keer een flinke wind opstak,had ik toch kans dat de hele Wisteria boven op de Rhododendrons had gelegen.En dan waren we toch verder van huis geweest.

    15-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orchidee voor arme mensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een close up van de Tricyrtis ofwel arme lui's orchidee.
    Ik heb geen foto kunnen nemen van de hele pol,want hij stond achter de reuzen van de Cosmea en tussen een herfstaster.Hij vormt een mooie pol met rechtopgaande takken,waaruit de oksels van het blad een op een orchideelijkende bloem komt. Hij houdt van een beetje zure nattige grond en van halfschaduw.Bij mij staat hij in de volle schaduw,maar doet het daar toch ook goed.Ik denk dat er vaak gezegd wordt halfschaduw,omdat dat safe is,dan zit je altijd goed.Maar je moet zelf uitvinden waar hij het beste doet.Als hij van natte grond houdt,dan zet je hem niet in de volle zon,zoals ze in het Brabantse zeggen,dat kun je op je klompen aanvoelen.
    Waar ik deze stek van gekregen heb,die zei dat het een woekeraar was,maar dat kan ik niet zeggen.Hij blijft mooi op zijn plek en stoelt toch niet sterk uit.

    14-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grassen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier de foto van de Pennesetum met op de achtergrond de hemelsleutel.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grassen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier de foto van het rode bloedgras met op de achtergrond de aren van de lampenpoetser.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grassen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier zie je hoeveel kleur op het ogenblik grassen kunnen geven in een voornamelijke groene border.
    Verder op het uiterste puntje van de foto zie je nog net de Pennesetum ofwel lampepoetsersgras.
    Ik zal hiervan nog een foto laten zien.Er staat ook een sedum ofwel de hemelsleutel te bloeien en de hei begint ook weer wat kleur te krijgen.Ik heb nu ook het bloedgras aangeschaft,Het is een zeer mooi rood gras,wat wel wat zal toevoegen aan het geheel.Het is niet zo erg winterhard,maar een graad of 8 kan hij wel hebben.Ook hiervan zal ik nog een foto laten zien.

    13-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cosmea
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik had nooit gedacht dat de cosmea zo groot zou worden.Ik heb ze ook voor in de border geplant.Vorig jaar had ik oranje Cosmea geplant en die waren niet zo groot.
    Dit jaar heb ik rose Cosmea gezaaid en niet goed naar de lengte gekeken.Waarschijnlijk de oranje nog in mijn hoofd gehad.Dus deze rose reuzen staan helemaal op de verkeerde plaats.Nou ja dat is dan een leer voor de volgende keer.

    12-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Disascia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze pot met Disascia heb ik na de hitte flink gekortwiekt,want er zaten zulke lange uitlopers aan met op het einde een bloemetje,dat het maar een armzalig gezicht was.En nu lijkt het wel dat hij nu pas in zijn volle groei is.Hij is nu mooier dan in de zomer.Hier in deze bak zitten 2 plantjes Disascia.
    Van de klimop en de kruip Rosemarijn zie je niks meer.Ik hoop wel dat deze laatste het overleefd heeft.Afgelopen winter is er al een keer een dood gegaan.In het voorjaar heb ik toen een nieuwe gekocht en ik hoop toch echt dat deze het overleefd.

    11-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwer dan blauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit intens blauwe plantje is denk ik meer een bodembedekker.Hij groeit flink ondanks dat de grond daar niet zo goed is.Ik heb hem vorig jaar als klein plantje geplant.Zijn naam wist ik niet maar bij een blogmaatje kwam ik er achter,bedankt Erna.Zijn naam is Ceratostigma ofwel Loodkruid .Het is in deze tijd van het jaar een welkome kleur in de border,zowel het blad als de bloem. Ik ken geen bloem die zo fel blauw is als deze.Ja misschien de Gentiaan,maar dat is toch een ander soort blauw.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bidens
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een erg dankbare eenjarige is de Bidens.Hij bloeit vanaf Mei tot dat het vriest aan een stuk door.
    In bakken heeft hij wel veel water nodig,maar als hij een paar dagen niets krijgt,dan gaat die wel slap hangen,maar na een flinke scheut water is er niets meer aan de hand.
    Deze heb ik in het voorjaar geplant bij het vogelbad en zie wat een wolk gele sterretjes er van gekomen is.Toen het zo heet was heeft hij steeds in de zon gestaan,maar nu staat hij het grootste deel van de dag in de schaduw en daar merk je niks van,ik denk zelfs dat hij het in halfschaduw het beste doet.Dat vind ik trouwens van de meeste planten.

    06-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterlelie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog maar eens een foto van de waterlelie gemaakt,er zit nu nog een knop die nog wel open zal gaan en dan zal het wel afgelopen zijn.Ik heb niet te klagen,want ik heb er dit jaar zeker 8 bloemen in gehad.En dat voor het 2e jaar in een kleine vijver,dan mag je dus niet mopperen.
    Ook vandaag weer eens flink gewerkt in de tuin.Ik ben erg moe,maar wel erg voldaan.
    Een paar boompjes flink gesnoeid,zodat de omliggende planten wat meer zon krijgen.Ook heb ik een flinke Dennestruik gesnoeid tot een soort Bonsai.De Dennestruik was een mini,denk ik,maar de mini was wel erg groot in omvang.Ook diverse Rhododendrons een verjongingskuur gegeven.
    Zo nu en dan knip ik dan wat hogere oude takken er uit,zodat hij dan wat lucht krijgt en de tak kans krijgt om weer opnieuw uit te lopen.Ik ben wel zeer afgedwaald van de waterlelie,maar ik schrijf zo wat er in mij op komt en denk er dan verder niet bij na.Een beetje van de hak op de tak,maar dat moet je maar op de koop toe nemen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlinderbezoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze foto is op goed geluk gemaakt,ik kon er niet bij en heb toen van op afstand de camera er boven gehouden,in de hoop dat ik de vlinder kon fotograferen.Het is nog net gelukt,wel op het uiterste puntje,maar dat is niet zo erg.Het is de Gehakkelde Aurelia,een vlinder die je veel in Nederland ziet.De bloem is het Koninginnekruid,een echte vlinderlokker.Ik heb deze plant voor het glasscherm bij het terras geplant,samen met andere hoge planten.Op die manier heb je toch privacy en kun je toch een deel van de zijtuin zien.Het is overdekt,dus kan ik ook met slechter weer van de tuin genieten.Het enige nadeel is,dat de vogels,vooral in de winter tegen het glas vliegen en dat vaak met de dood moeten bekopen.Ik heb daar nu een rolgordijntje neergehangen,dat ik dan in de winter een beetje lager doe,zodat de vogels zich niet vergissen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werk aan de winkel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag laat ik nog even een foto zien van een paar mooie kleine paddestoeltjes in mijn tuin.
    Ik wist niet dat er zoveel verschillende in mijn tuin groeiden.Vorig jaar heb ik er maar een paar gezien.Zal wel van de regen komen.
    Zo kun je ook op de foto zien,hoeveel mos er weer in de tuin is gekomen.
    Het mos heb ik dit voorjaar allemaal weg gehaald en is ook tot na de warme periode weg gebleven.Maar na de regen ziet het er nu weer zo uit.Ik haal dat ieder jaar 2x weg,maar ik weet niet of ik de moed op kan brengen,om dat nu weer te doen,want dat is een hels karwei en in het voorhaar is het er ook weer.En het nadeel is,dat ik dan de bovenlaag,waar de meeste voeding in zit,weer weghaal,want er blijft altijd veel grond aan het mos zitten,als ik dat eraf schep.
    Ik kan ook geen kalk gebruiken,want er staan bij mij overal coniferen en zuregrond minnende struiken.Er staan veel bomen in de buurt en veel zon komt er niet echt.Vooral nu hij wat lager staat.Is er iemand die mij een idee aan de hand kan doen,om een beetje makkelijk van het mos af te komen,of moet ik mijn tuin maar weer richting bostuin laten groeien,met veel groen en weinig bloeiends.Soms zakt de moed je wel in de schoenen,als je zo hard gewerkt hebt met vaak veel pijn in je rug van het ploeteren en je tuin ziet er dan na die regen er weer zo uit.

    05-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een steen of bal ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik zag vanmorgen iets wits tussen de lavendel en ik dacht hoe komt die kei nou daar,want een bal kon het niet zijn,want hier in de buurt wonen geen kinderen die nog met een bal spelen.
    Ook een kei leek me toch niet dat dat zou kunnen.
    Toen ik dichterbij kwam en de takjes opzij deed,zag ik dat het een paddestoel was.
    Er stonden er twee.Nou heb ik vorig jaar daar een zak bemeste tuinaarde neergegooid,om dat te mengen met de grond,toen ik de rozen en lavendel plantte.Zou het kunnen zijn,dat er champignoncompost bij heeft gezeten.Want deze paddestoelen lijken heel veel op een champignon,maar dan wel een reuzenchampignon.Je kunt dat heel duidelijk zien aan de stenen van de muur.Zou wel prettig zijn,dan had je voor het eten maar een champignon nodig.

    04-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mondo Verde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gister 3 september was het lezersdag voor de abonnee's van Bloemen en planten.
    Deze keer was het in het park Mondo Verde in Landgraaf in zuid limburg.
    Andere jaren was het altijd in Appeltern een dorpje net boven de Maas.
    Deze tuinen zijn een waar lustoord voor de tuinier.Alle bomen en struiken en alle planten,zelfs de bestrating is vernoemd.Dus makkelijk als je notities wil maken.Ook zijn er heel veel voorbeeldtuinen,waar je heel veel ideeen op kunt doen voor je eigen tuin.
    Nu was deze dag zogezegd in Mondo Verde.Niets te zeggen van het park,dat was mooi en goed onderhouden,maar het had weinig met tuinieren te maken zoals we dat doen in de tuin.Het was een echt park erg ruimtelijk meer in een natuurlijke omgeving met niet zo veel bloemen en planten.
    Het was de moeite waard om het een keer gezien te hebben,maar voor de lezersdag vond ik het niet zo geschikt.Er waren wel speciaal een rozenkweker en plantenkweker aangetrokken en er was een boomroute uitgezet met beschrijving,die kreeg je dan bij de stand bloemen en planten.
    Maar verder was het dat dan.Van mij mogen ze volgend jaar weer naar Appeltern,daar waren veel meer speciale kwekers en de ambiance was veel mooier.
    Ik heb diverse foto's gemaakt van dieren in het park,en geen van planten en bomen,alleen een paar in de tropische kas,zoals deze afbeelding,moet je na gaan en ik ben toch een echte tuinliefhebber.
    Maar dit is puur mijn mening ,anderen denken er misschien anders over.

    02-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamamelis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze Hamamelis geeft een mooie herfstverkleuring,een aanwinst in de tuin.
    Dit is geen foto uit mijn tuin,want zover is het nog niet.Ik wilde naar aanleiding van een berichtje in het blog van Johanne's paradijsje over de sierappeltjes die ze gekregen had,even inhaken over de sierwaarde van bessen en vruchtjes en verkleuring die sommige struiken en bomen geven.
    Hierna volgen enkele foto's van zulke struiken en bomen.En heel misschien kom je op een idee, als je een struik of boom wil aanschaffen,de tijd is bijna daar voor aanplant,want de grond is nu nog een beetje warm en hebben ze een goede start voor het volgende jaar.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ilex Aquifolium ofwel Hulst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier een opname van een tak hulst.Dit is een wintergroene struik,die je heel goed kan snoeien.Ook deze struik is een overweging waard om aan te schaffen.
    Met zo'n zomer als we gehad hebben regelt deze struik zijn eigen huishouding.Krijgt hij te weinig vocht,dan laat hij een deel van zijn blad vallen om te overleven.Dat is dus mooi geregeld.
    Het is een dichte struik dus wat blad eraf kan geen kwaad.
    Ik haal al vlot wanneer de bessen rood zijn in september/oktober diverse takken weg.Ik zet die dan buiten in een emmer met water en die blijven dan goed tot het gebruik met de Kerst.
    Verder steek ik dan diverse takken met ander tuingroen in de potten en hangers van de geraniums en dan heb je toch meer fleur dan kale lege potten.en in het voorjaar maak ik dan de potten pas leeg,om nieuw voorjaarsgoed in te planten.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vibirnum Lobophylum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog een mooie struik,die een prachtig gezicht geeft in de herfst en winter.De vogels zijn niet zo verzot op de bessen,dus blijven ze lang aan de struik zitten.



    Foto

    Mijn twee kleinzoons DANI en NICK


    .
    .
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    klik op de tulpen en bekijk mijn bloemenschilderijen
    Visit My Photos - 53 Pics

    FLOWERS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    met een klik bent u te gast in het fotoalbum van DANICKART


    Archief per maand
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 12-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Groen in de tuin
  • Buxustuin
  • tuin le tresor
  • Christine
  • Groene vingers
  • Danick

    wil je een leuke site zien over bloemschikken ,klik dan even op onderstaande foto.

    .
    .

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    .
    .
    Foto

    Inhoud blog
  • kiekjes van onderweg.
  • tuinkiekjes
  • kruidentuintje
  • groentetuin in bloembak
  • hout en stenen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    WALES ENGELAND OMGEVING RHOSSILLI
    Foto

    ZEG NEE TEGEN DIERMISHANDELING
    Foto

    Foto

    Foto

    TURKIJE OMGEVING ALANYA
    Foto

    Zonsondergang Zonnestrand Bulgarije


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!