KIES JE EIGEN MUZIEK.
KLIK OP JE KEUZE EN
MINIMALIZEER

MUZIEKKEUS
  • make the world go away TIMI YURO
  • bridge over troubled water SIMON AND GARFUNKEL
  • moon river ANDY WILLIAMS
  • sitting on the dock of the bay OTIS REDDING
  • you are so beautiful JOE COCKER
  • hurt TIMI YURO
    Foto
    Wanneer u hieronder op de benaming klikt, komt u er alles van te weten
    LINKS
  • KOLIBRIEVLINDER
  • VLINDERS
  • EGELOPVANG NEDERLAND
  • DIERENOPVANG BELGIE
  • DE TUINEN VAN APPELTERN
  • WAT TE DOEN BIJ TEKENBEET
  • KASTEELTUINEN ARCEN
  • ONLINE PLANTENZOEKER
  • HORTENTIA
  • ROZEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    TSJECHIE OMGEVING PRACHATICE

    Foto
    Foto

    FRANKRIJK PRALOUPE

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kamelensafari in Sahara
    Foto
    Zonsopgang Zoutvlakte Tunesie
    Foto
    Zonsondergang in Sahara
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mienke
    blog.seniorennet.be/mienke
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Jouw website gratis in 42 zoekmachines?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • danick
  • Tuinfreak

    ALS U MEER OVER MIJN TUINPERIKELEN WIL LEZEN, DAN KUNT U HET BESTE NEUZEN IN HET ARCHIEF VAN DIT BLOG EN ALS U ALLEEN NIEUWSCHIERIG BENT NAAR HET AFGELOPEN JAAR, DAN SCROLL GEWOON NAAR BENEDEN.
    13-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cosmea
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik had nooit gedacht dat de cosmea zo groot zou worden.Ik heb ze ook voor in de border geplant.Vorig jaar had ik oranje Cosmea geplant en die waren niet zo groot.
    Dit jaar heb ik rose Cosmea gezaaid en niet goed naar de lengte gekeken.Waarschijnlijk de oranje nog in mijn hoofd gehad.Dus deze rose reuzen staan helemaal op de verkeerde plaats.Nou ja dat is dan een leer voor de volgende keer.

    12-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Disascia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze pot met Disascia heb ik na de hitte flink gekortwiekt,want er zaten zulke lange uitlopers aan met op het einde een bloemetje,dat het maar een armzalig gezicht was.En nu lijkt het wel dat hij nu pas in zijn volle groei is.Hij is nu mooier dan in de zomer.Hier in deze bak zitten 2 plantjes Disascia.
    Van de klimop en de kruip Rosemarijn zie je niks meer.Ik hoop wel dat deze laatste het overleefd heeft.Afgelopen winter is er al een keer een dood gegaan.In het voorjaar heb ik toen een nieuwe gekocht en ik hoop toch echt dat deze het overleefd.

    11-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwer dan blauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit intens blauwe plantje is denk ik meer een bodembedekker.Hij groeit flink ondanks dat de grond daar niet zo goed is.Ik heb hem vorig jaar als klein plantje geplant.Zijn naam wist ik niet maar bij een blogmaatje kwam ik er achter,bedankt Erna.Zijn naam is Ceratostigma ofwel Loodkruid .Het is in deze tijd van het jaar een welkome kleur in de border,zowel het blad als de bloem. Ik ken geen bloem die zo fel blauw is als deze.Ja misschien de Gentiaan,maar dat is toch een ander soort blauw.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bidens
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een erg dankbare eenjarige is de Bidens.Hij bloeit vanaf Mei tot dat het vriest aan een stuk door.
    In bakken heeft hij wel veel water nodig,maar als hij een paar dagen niets krijgt,dan gaat die wel slap hangen,maar na een flinke scheut water is er niets meer aan de hand.
    Deze heb ik in het voorjaar geplant bij het vogelbad en zie wat een wolk gele sterretjes er van gekomen is.Toen het zo heet was heeft hij steeds in de zon gestaan,maar nu staat hij het grootste deel van de dag in de schaduw en daar merk je niks van,ik denk zelfs dat hij het in halfschaduw het beste doet.Dat vind ik trouwens van de meeste planten.

    06-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterlelie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog maar eens een foto van de waterlelie gemaakt,er zit nu nog een knop die nog wel open zal gaan en dan zal het wel afgelopen zijn.Ik heb niet te klagen,want ik heb er dit jaar zeker 8 bloemen in gehad.En dat voor het 2e jaar in een kleine vijver,dan mag je dus niet mopperen.
    Ook vandaag weer eens flink gewerkt in de tuin.Ik ben erg moe,maar wel erg voldaan.
    Een paar boompjes flink gesnoeid,zodat de omliggende planten wat meer zon krijgen.Ook heb ik een flinke Dennestruik gesnoeid tot een soort Bonsai.De Dennestruik was een mini,denk ik,maar de mini was wel erg groot in omvang.Ook diverse Rhododendrons een verjongingskuur gegeven.
    Zo nu en dan knip ik dan wat hogere oude takken er uit,zodat hij dan wat lucht krijgt en de tak kans krijgt om weer opnieuw uit te lopen.Ik ben wel zeer afgedwaald van de waterlelie,maar ik schrijf zo wat er in mij op komt en denk er dan verder niet bij na.Een beetje van de hak op de tak,maar dat moet je maar op de koop toe nemen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlinderbezoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze foto is op goed geluk gemaakt,ik kon er niet bij en heb toen van op afstand de camera er boven gehouden,in de hoop dat ik de vlinder kon fotograferen.Het is nog net gelukt,wel op het uiterste puntje,maar dat is niet zo erg.Het is de Gehakkelde Aurelia,een vlinder die je veel in Nederland ziet.De bloem is het Koninginnekruid,een echte vlinderlokker.Ik heb deze plant voor het glasscherm bij het terras geplant,samen met andere hoge planten.Op die manier heb je toch privacy en kun je toch een deel van de zijtuin zien.Het is overdekt,dus kan ik ook met slechter weer van de tuin genieten.Het enige nadeel is,dat de vogels,vooral in de winter tegen het glas vliegen en dat vaak met de dood moeten bekopen.Ik heb daar nu een rolgordijntje neergehangen,dat ik dan in de winter een beetje lager doe,zodat de vogels zich niet vergissen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werk aan de winkel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag laat ik nog even een foto zien van een paar mooie kleine paddestoeltjes in mijn tuin.
    Ik wist niet dat er zoveel verschillende in mijn tuin groeiden.Vorig jaar heb ik er maar een paar gezien.Zal wel van de regen komen.
    Zo kun je ook op de foto zien,hoeveel mos er weer in de tuin is gekomen.
    Het mos heb ik dit voorjaar allemaal weg gehaald en is ook tot na de warme periode weg gebleven.Maar na de regen ziet het er nu weer zo uit.Ik haal dat ieder jaar 2x weg,maar ik weet niet of ik de moed op kan brengen,om dat nu weer te doen,want dat is een hels karwei en in het voorhaar is het er ook weer.En het nadeel is,dat ik dan de bovenlaag,waar de meeste voeding in zit,weer weghaal,want er blijft altijd veel grond aan het mos zitten,als ik dat eraf schep.
    Ik kan ook geen kalk gebruiken,want er staan bij mij overal coniferen en zuregrond minnende struiken.Er staan veel bomen in de buurt en veel zon komt er niet echt.Vooral nu hij wat lager staat.Is er iemand die mij een idee aan de hand kan doen,om een beetje makkelijk van het mos af te komen,of moet ik mijn tuin maar weer richting bostuin laten groeien,met veel groen en weinig bloeiends.Soms zakt de moed je wel in de schoenen,als je zo hard gewerkt hebt met vaak veel pijn in je rug van het ploeteren en je tuin ziet er dan na die regen er weer zo uit.

    05-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een steen of bal ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik zag vanmorgen iets wits tussen de lavendel en ik dacht hoe komt die kei nou daar,want een bal kon het niet zijn,want hier in de buurt wonen geen kinderen die nog met een bal spelen.
    Ook een kei leek me toch niet dat dat zou kunnen.
    Toen ik dichterbij kwam en de takjes opzij deed,zag ik dat het een paddestoel was.
    Er stonden er twee.Nou heb ik vorig jaar daar een zak bemeste tuinaarde neergegooid,om dat te mengen met de grond,toen ik de rozen en lavendel plantte.Zou het kunnen zijn,dat er champignoncompost bij heeft gezeten.Want deze paddestoelen lijken heel veel op een champignon,maar dan wel een reuzenchampignon.Je kunt dat heel duidelijk zien aan de stenen van de muur.Zou wel prettig zijn,dan had je voor het eten maar een champignon nodig.

    04-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mondo Verde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gister 3 september was het lezersdag voor de abonnee's van Bloemen en planten.
    Deze keer was het in het park Mondo Verde in Landgraaf in zuid limburg.
    Andere jaren was het altijd in Appeltern een dorpje net boven de Maas.
    Deze tuinen zijn een waar lustoord voor de tuinier.Alle bomen en struiken en alle planten,zelfs de bestrating is vernoemd.Dus makkelijk als je notities wil maken.Ook zijn er heel veel voorbeeldtuinen,waar je heel veel ideeen op kunt doen voor je eigen tuin.
    Nu was deze dag zogezegd in Mondo Verde.Niets te zeggen van het park,dat was mooi en goed onderhouden,maar het had weinig met tuinieren te maken zoals we dat doen in de tuin.Het was een echt park erg ruimtelijk meer in een natuurlijke omgeving met niet zo veel bloemen en planten.
    Het was de moeite waard om het een keer gezien te hebben,maar voor de lezersdag vond ik het niet zo geschikt.Er waren wel speciaal een rozenkweker en plantenkweker aangetrokken en er was een boomroute uitgezet met beschrijving,die kreeg je dan bij de stand bloemen en planten.
    Maar verder was het dat dan.Van mij mogen ze volgend jaar weer naar Appeltern,daar waren veel meer speciale kwekers en de ambiance was veel mooier.
    Ik heb diverse foto's gemaakt van dieren in het park,en geen van planten en bomen,alleen een paar in de tropische kas,zoals deze afbeelding,moet je na gaan en ik ben toch een echte tuinliefhebber.
    Maar dit is puur mijn mening ,anderen denken er misschien anders over.

    02-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamamelis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze Hamamelis geeft een mooie herfstverkleuring,een aanwinst in de tuin.
    Dit is geen foto uit mijn tuin,want zover is het nog niet.Ik wilde naar aanleiding van een berichtje in het blog van Johanne's paradijsje over de sierappeltjes die ze gekregen had,even inhaken over de sierwaarde van bessen en vruchtjes en verkleuring die sommige struiken en bomen geven.
    Hierna volgen enkele foto's van zulke struiken en bomen.En heel misschien kom je op een idee, als je een struik of boom wil aanschaffen,de tijd is bijna daar voor aanplant,want de grond is nu nog een beetje warm en hebben ze een goede start voor het volgende jaar.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ilex Aquifolium ofwel Hulst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier een opname van een tak hulst.Dit is een wintergroene struik,die je heel goed kan snoeien.Ook deze struik is een overweging waard om aan te schaffen.
    Met zo'n zomer als we gehad hebben regelt deze struik zijn eigen huishouding.Krijgt hij te weinig vocht,dan laat hij een deel van zijn blad vallen om te overleven.Dat is dus mooi geregeld.
    Het is een dichte struik dus wat blad eraf kan geen kwaad.
    Ik haal al vlot wanneer de bessen rood zijn in september/oktober diverse takken weg.Ik zet die dan buiten in een emmer met water en die blijven dan goed tot het gebruik met de Kerst.
    Verder steek ik dan diverse takken met ander tuingroen in de potten en hangers van de geraniums en dan heb je toch meer fleur dan kale lege potten.en in het voorjaar maak ik dan de potten pas leeg,om nieuw voorjaarsgoed in te planten.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vibirnum Lobophylum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog een mooie struik,die een prachtig gezicht geeft in de herfst en winter.De vogels zijn niet zo verzot op de bessen,dus blijven ze lang aan de struik zitten.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ginkgo Biloba of Japanse notenboom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog een mooie herfstverkleuring van een boom die niet breed maar wel hoog wordt,zo ongeveer 6 m.Dus ook geschikt voor een kleine tuin.Als je hem aanschaft,geen vrouwelijke boom,want die krijgt noten en die vruchten stinken heel erg.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malus golden hornet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is de vrucht van de sierappel Malus Golden Hornet.Een mooie kleine boom ,die zeer geschikt is  voor een niet al te grote tuin.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rose pijltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op diverse plaatsen in de tuin bloeit nu deze spirea.Het is een goede bodembedekker met een mooi blad en heel sterk.Stoelt goed uit en na verloop van tijd heb je een mooi tapijtje,dat tot het vriest bloeit.Dan worden de bloempluimen bruin en geven in de winter ook een leuk gezicht,vooral als er rijp op zit.Maar voorlopig is het een ander leuk plaatje in deze tijd van het jaar.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezworen kameraden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gister,Vrijdag dus weer voor het eerst sinds een tijdje  in de tuin gewerkt.Dan neem ik steevast mijn camera mee.En dat was maar goed,want daar zag ik dit duo gezworen kameraden samen op een steen zitten. De rechtse heeft zijn pootje op zijn buurman gelegd.
    Net toen ik knipte waaide er een blaadje op de rechter kikker.Ze bleven overstoord zitten ook al kwam ik wel heel dicht bij.In het begin van de zomer zijn ze nogal schichtig,maar als de zomer verder vordert,zijn ze een beetje aan de mensen gewend en blijven ze wel zitten.

    31-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe bloei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze Lophospermum heeft geen probleem met de regen.Hij begint gewoon aan een nieuwe bloeiperiode.Maar die heeft het ook makkelijk,die hoeft geen takken en bloemen te dragen.Deze hanger en of klimmer staat hier erg prettig op dit bordesje.Dit was eerst een balkon,maar wij hebben het hekwerk eraf gehaald.het is namelijk maar een halve meter boven de grond en diende denk ik voor de sier,en om het beddegoed te luchten,wat je steeds minder ziet .Wij gebruiken het nu als afdak voor het haardhout en om er wat potten op te zetten.Heb je veel bezoek dan kan het ook nog als zitplaats fungeren.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reuzen cosmea
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de foto zie je wat de regen doet met planten die veel regen krijgen.Ze staan hoog op de benen.De planten die er achter staan,die zie je in zijn geheel niet meer.Normaal wordt de Cosmea ook wel groot,maar je kunt goed door het loof heen kijken,maar dat gaat in dit geval ook niet op.Er zitten genoeg bloemen in,maar het zaad laat het afweten,ook de insecten hebben denk ik een hekel aan regen en blijven ook thuis.Waar dat dan ook zijn mag.Nu ik er zo over na denk,waar zullen die ergens schuilen,je ziet tussen de struiken en bij het huis ook nergens insecten.
    De Cosmea kan wel een stootje hebben ,ze blijven toch redelijk rechtop staan.
    Een heleboel planten vallen om of buigen in die mate door,dat de stengel breekt en is de bloem toevallig groot,zoals bij Dahlia's dan diet de kelk ook nog als waterreservoir en hangen ze met de kop op de grond.

    30-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bodembedekker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Omdat het vanmorgen weer regende,ben ik maar eens door mijn foto's gewandeld.
    Hier kwam ik deze foto tegen waarover ik even wat wilde zeggen.
    Deze bodembedekker,waar ik de naam niet van weet,die heb ik ook weer als zo'n probeersel van mijn tomatenkweker gekocht.Het bleek een vaste plant te zijn.Ik heb hem in mijn vorige tuin gekocht en toen afgestekt.Ik heb diverse potjes meegenomen en hier in deze tuin geplant.
    Nu heb ik her en der op plekken in de tuin deze bodembedekker geplant.
    Ze doen het allemaal goed,maar op plekken waar weinig of geen zon komt laat de bloei na.
    In de zon bloeit deze langdurig,maakt goed uitlopers en vormt een mooi dicht tapijtje.
    Zogauw ik de naam weet,laat ik het weten,of anders als jij hem weet,reageer dan even.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cactusdahlia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondanks de regen bloeien ze steeds voort.Vaak heel zwaar van de regen en meer naar de aarde gericht dan naar de hemel.Dit komt ook wel omdat de bloemen zo groot zijn,zeker 20 cm doorsnee.
    Ze doen mij een beetje denken aan een bobtail hond.Een beetje log en vol met witte kelkblaadjes in kronkels,het doet me altijd denken aan de vacht van een bobtail.Eigenlijk een beetje gek,maar daar denk ik nu eenmaal aan als ik deze Dahlia zie,ik weet ook niet waarom,waarschijnlijk ook een kronkel in mijn hersenen.



    Foto

    Mijn twee kleinzoons DANI en NICK


    .
    .
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    klik op de tulpen en bekijk mijn bloemenschilderijen
    Visit My Photos - 53 Pics

    FLOWERS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    met een klik bent u te gast in het fotoalbum van DANICKART


    Archief per maand
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 12-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Groen in de tuin
  • Buxustuin
  • tuin le tresor
  • Christine
  • Groene vingers
  • Danick

    wil je een leuke site zien over bloemschikken ,klik dan even op onderstaande foto.

    .
    .

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    .
    .
    Foto

    Inhoud blog
  • kiekjes van onderweg.
  • tuinkiekjes
  • kruidentuintje
  • groentetuin in bloembak
  • hout en stenen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    WALES ENGELAND OMGEVING RHOSSILLI
    Foto

    ZEG NEE TEGEN DIERMISHANDELING
    Foto

    Foto

    Foto

    TURKIJE OMGEVING ALANYA
    Foto

    Zonsondergang Zonnestrand Bulgarije


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!