KIES JE EIGEN MUZIEK.
KLIK OP JE KEUZE EN
MINIMALIZEER

MUZIEKKEUS
  • make the world go away TIMI YURO
  • bridge over troubled water SIMON AND GARFUNKEL
  • moon river ANDY WILLIAMS
  • sitting on the dock of the bay OTIS REDDING
  • you are so beautiful JOE COCKER
  • hurt TIMI YURO
    Foto
    Wanneer u hieronder op de benaming klikt, komt u er alles van te weten
    LINKS
  • KOLIBRIEVLINDER
  • VLINDERS
  • EGELOPVANG NEDERLAND
  • DIERENOPVANG BELGIE
  • DE TUINEN VAN APPELTERN
  • WAT TE DOEN BIJ TEKENBEET
  • KASTEELTUINEN ARCEN
  • ONLINE PLANTENZOEKER
  • HORTENTIA
  • ROZEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    TSJECHIE OMGEVING PRACHATICE

    Foto
    Foto

    FRANKRIJK PRALOUPE

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kamelensafari in Sahara
    Foto
    Zonsopgang Zoutvlakte Tunesie
    Foto
    Zonsondergang in Sahara
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maria1951_gerard
    blog.seniorennet.be/maria19
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Jouw website gratis in 42 zoekmachines?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • danick
  • Tuinfreak

    ALS U MEER OVER MIJN TUINPERIKELEN WIL LEZEN, DAN KUNT U HET BESTE NEUZEN IN HET ARCHIEF VAN DIT BLOG EN ALS U ALLEEN NIEUWSCHIERIG BENT NAAR HET AFGELOPEN JAAR, DAN SCROLL GEWOON NAAR BENEDEN.
    15-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oost Indische kers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Oost Indische kers is toch ook een dankbare plant in de tuin. Ze bloeien rijkelijk en met mooie felle kleuren en het blad mag er ook wezen. Het enigste nadeel is,dat ze soms erg onder de zwarte luizen zitten,maar dan moet je maar spuiten,er zit niets anders op. Ook ruiken ze heel lekker. Dit is een lage soort,maar er zijn ook klimmende soorten. Ik heb er eentje in de pot met de Ipoemea gezet en de combinatie van het oranje met het blauwe is ook erg mooi.


    14-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe bewoner
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In onze Trompetklimmer heeft een koppeltje duiven een nest gebouwd. Ik vond regelmatig grote uitlopers die verdord onder de boom lagen en we wisten niet wat er aan de hand was.
    Maar nu blijkt dat er een nest gebouwd werd. De duiven hebben waarschijnlijk de takken die in de weg zaten er gewoon uitgewerkt. Op de foto zie je jammer genoeg niet het nest, ik durfde niet dichterbij te komen om de bladeren weg te duwen. Misschien wanneer er jonkies zijn,dat ik dan nog wat foto’s kan maken.


    13-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dahlia's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit jaar heb ik diverse Dahlia’s in potten gezet, voornamelijk de gootbloemige, dit vanwege de konijnenvraat. Maar ook heb ik er diverse in de tuin gezet,op hoop van zegen wat de konijnen betreft. Ze doen het bijzonder goed. Het is wel een warboel van de vele bloemen en vanwege de vele regen zijn ze erg hoog geworden. De grootte is tussen 1.50 en 1.80 meter.
    Deze foto is op ooghoogte genomen. Omdat ik dacht dat de konijnen ze wel op zouden vreten,heb ik ze niet opgebonden en dacht dat de steun van de planten rondom genoeg zou zijn voor eventueel een paar bloemen die zouden ontsnappen. Maar dat had ik grandioos mis.
    Ik denk dat de meeste konijnen er niet meer zijn,want er zijn er 4 doodgereden op de weg en bij de zijkant zie ik er ook niet zoveel meer. Dus er is hoop,dat de rest met rust gelaten wordt.


    10-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crocosmia en Ligularia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorig jaar heb ik een drietal potjes met crocosmia gekocht. Het zijn bolletjes die je kunt poten,maar ik heb tegen een zacht prijsje de potjes met bloeiende planten gekocht. Ze waren al een heel eind uitgebloeid,maar voor een uitverkoop prijsje is het dan toch nog de moeite waard met betrekking tot een volgend jaar. En zie hier, het was een goede aankoop. Ook deze felle combinatie doet het goed in de tuin. Ik ben nooit zo’n fan van rood in de tuin, maar dit is toch heel vrolijk om te zien.


    09-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht voor het een en goed voor het ander
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze bak bloeit gestaag verder ,je kunt aan het gele van de blaadjes zien,dat ze toch wel geleden hebben van het vele hemelwater. Maar wat voor de een zijn dood is is voor de ander zijn brood, dat kun je zien aan de lange twijgen van de passiebloem. Die heeft door de vele regen meterslange twijgen. Hopelijk komen daar nog knoppen in.


    08-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dropplant met Lobelia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met kleding is dit misschien een rare combinatie, maar in de tuin doet hij het geweldig.
    Het paarse met dat felle rood,is echt een blikvanger in de tuin.


    07-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misser met Tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit jaar heb ik geen succes met mijn tomaten. Omdat ik 2 jaar op een rij tomaatjes in het kasje heb gehad, kon dat dit jaar niet, dus heb ik ze in grote potten gehad,eentje buiten en eentje in het kasje. Buiten had ik best veel tomaatjes,maar de struik kreeg door de vele regen waarschijnlijk een of andere schimmelziekte.Dus heb ik de plant weg gedaan met alle tomaatjes, jammer dan. De plant in het kasje ook in de pot,heeft gezelschap van bosmieren gekregen. En de tomaatjes die groen zijn krijgen onderop een zwarte plek en rotten dan en de tomaatjes die dan wel rood worden houden onderop dan een groene plek.Dus die eten we dan ook maar niet. Dat was het voor wat betreft de tomaatjes dit jaar.


    06-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siamese tweeling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik weet even niet hoe deze Dahlia heet,ik weet alleen dat het een nieuwe soort is.Ik heb hem in pot geplant,omdat ik schrik had dat de konijnen hem op zouden eten.
    Tot nog toe bloeit hij niet zo goed, zoals je ziet heeft er zich een Siamese tweeling knop bovenin gevormd en kun je de kleur zien van een paar blaadjes die uit de knop komen.
    Het is een prachtige kleur Magenta een dieper rose bestaat volgens mij niet.
    Het zijn twee stengels aan elkaar vast met ieders een knop. Komisch om te zien..


    03-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daglelie Summer Wine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even nog een foto laten zien van deze Hemerocallis de Summer Wine. Deze bloeide gewoon onverstoord door,ondanks de regen. Ik denk dat ik wat meer soorten van de Hemerocallis aan ga schaffen, het is een prima tuinplant met prachtige bloemen in vele soorten en kleuren. Ook een soort die goed tegen ziektes bestand is, of het nou veel regent,of zoals de hete zomer van vorig jaar , hij gaat gewoon door. Ideaal toch.


    02-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hibiscus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze Hibiscus kennen jullie natuurlijk al,dat is n.l. mijn kamerplant. Ik heb deze in het voorjaar weer buiten gezet. Er zat een scheur in de pot en met het oppakken hield ik een stuk van de pot in de hand en de rest viel op de grond. Gelukkig gebeurde dit toen ik hem al buiten had. Omdat het toen toch al een puinhoop op het terras was, heb ik hem maar meteen verplant en zoals je ziet heeft het hem goed gedaan,want hij zit vol met bloemen en knop en zal voorlopig nog wel een tijdje bloeien. Zo lijkt hij een beetje op de struiken die je in warmere landen ziet . Het blad voelt ook zo stevig aan. Niet gek he voor een oudje van 18 jaar.


    01-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yucca
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Misschien weten jullie nog dat ik vorig jaar schreef, als deze yucca dit jaar niet bloeit,dan gaat hij er uit en prompt kwam er een bloeistengel. Nu dit jaar heeft hij er maar liefst 3. Dus mag hij voorlopig blijven staan.


    31-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnbestendige plant de Ruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb van een kennis een lijstje gekregen van soorten die een konijn niet lust en daar is deze Ruit er een van. En als ik nu na ga in mijn tuin,waar de konijnen niet aan eten,dan klop dat aardig met dat lijstje. Ik zal het lijstje opnoemen, misschien hebben jullie daar iets aan.
    Anemoon, Aster(vreten ze bij mij wel), Duizendblad, Iris, Hemerocallis(dat klopt niet helemaal), Klimop, Kogel en Kruisdistel, Lupine, Ooievaarsbek, Ruit, Schijnpapaver, Sedum, Toorts, Vrouwenmantel, Wederik, Bergenia(Schoenlappersplant),Crocosmia, Lavendel, Nepeta (kattekruid), Pioen, Epimedium (elfenbloem), Corydalis, Hosta, Tuingeranium, Lelietje der dalen, Narcis, Sneeuwklokje,


    30-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diverse paarse tinten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op het ogenblik is er weer een rose lila paarse periode in de tuin. Hier diverse Phloxen , Liatris, Vadersplant, Anijsplant en de aren van paarse Veronica die jammer genoeg uitgebloeid is. We hebben een rare zomer sommige bloemen bloeien veel eerder en sommige veel later. Het zal wel met de vele regen te maken hebben. Zo is het ieder jaar wel wat.


    27-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bakken met eenjarigen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit jaar zijn de bakken bijna in zijn geheel in blauw paarse tinten. Niet alle planten doen het even goed in een bak. Maar misschien is het zoals bij de mensen,sommige maken zich breed en die overdonderen de ander. Misschien doen ze het prima in een bak waar ze als gelijke zijn.


    26-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ipoemea
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In een grote pot heb ik de Ipoemea gezaaid. Ook heb ik er Oost Indische kers in gezaaid en dat geeft een mooi felgekleurd geheel. Op het ogenblik bloeit er geen O.I. kers. De ranken zijn meer dan 2 meter,verder hangen ze los over elkaar,want mijn takken die ik als steun gebruikt heb,waren niet langer. Ik gebruik altijd mijn snoeitakken als steun voor de planten die dat nodig hebben. Twee keer water per dag is geen luxe voor deze plant in pot.


    24-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Explosie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals ik al eerder vertelde, houd ik meer van de bontbladige Pelargoniums,dan de gewone huis tuin en keuken soort.
    De bloemetjes zijn gelijk aan de andere soorten, maar als je de vurige explosie ziet op de foto, dan begrijp je wat ik bedoel .


    23-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosemarijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo op de foto is het niet te zien,maar het krioelt er van de insecten.
    Ieder jaar trek ik handenvol planten van deze soort uit en toch is dat niet genoeg, want ook dit jaar heb ik er veel te veel van staan. Hij kleurt wel leuk,maar de stengels zijn slap en liggen dan meestal plat en dat geeft een rommelig gezicht in de tuin. Ik denk dat wanneer je ze uit trekt en er blijft een stukje wortel zitten,dat die gewoon weer verder groeit. Ook zullen ze zich flink uitzaaien,want er zitten veel bloemetjes aan . Dus moet je ze eerder uittrekken voor er zaad komt en dat wil zeggen dat je er dan eigenlijk niks aan hebt. Dus al met al een vervelend onkruid in je tuin ook al hoort hij niet bij het onkruid.


    20-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorkijkje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Doorkijkje in de zijtuin. Aan deze planten hebben de konijnen niet geknabbeld,zijn waarschijnlijk niet te pruimen. De Puntwederik baant zich een weg tussen de Ligularia’sVoorlopig is dit in ieder geval een beetje kleur tussen het vele groen want de Ligularia bloeit later in de zomer.


    19-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darmera Peltata ofwel Schildblad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is wat er aan de achterkant van het vijvertje staat. In het voorjaar komen eerst de lange bloemstengels met een wolk van kleine rose bloemetjes en dan later pas het blad.Ze hebben allebei veel sierwaarde, want het is een schitterend blad,dat later mooi verkleurd.
    Links daarvan zie je een erg mooie blauwe Hosta staan,maar die komt een beetje in het gedrang,want hij staat bijna helemaal onder de Darmera. Jammer want nu krijgt deze natuurlijk geen of weinig bloemen. We zullen hem dan maar verpoten,want die Darmera moet toch wel langs de vijverrand blijven. Alvast weer een karweitje voor een volgend seizoen.


    18-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vijverrand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na alle regen bloeit er bij de vijver niet zoveel,maar het groene met het witte is toch ook een mooie combinatie, zeker met de witte maaskeien. Zoals de moederplant,ofwel zoals ze ook wel genoemd worden ,het pepermuntje of hemdeknoopjes is een mooie blikvanger tussen de wolfsmelk,die zoals je ziet voor de 2e keer gaat bloeien. Daarboven zie je nog net een pluim van de witte Spirea



    Foto

    Mijn twee kleinzoons DANI en NICK


    .
    .
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    klik op de tulpen en bekijk mijn bloemenschilderijen
    Visit My Photos - 53 Pics

    FLOWERS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    met een klik bent u te gast in het fotoalbum van DANICKART


    Archief per maand
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 12-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Groen in de tuin
  • Buxustuin
  • tuin le tresor
  • Christine
  • Groene vingers
  • Danick

    wil je een leuke site zien over bloemschikken ,klik dan even op onderstaande foto.

    .
    .

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    .
    .
    Foto

    Inhoud blog
  • kiekjes van onderweg.
  • tuinkiekjes
  • kruidentuintje
  • groentetuin in bloembak
  • hout en stenen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    WALES ENGELAND OMGEVING RHOSSILLI
    Foto

    ZEG NEE TEGEN DIERMISHANDELING
    Foto

    Foto

    Foto

    TURKIJE OMGEVING ALANYA
    Foto

    Zonsondergang Zonnestrand Bulgarije


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!