Kamperen in en rond Bourgondië en nadien Bretagne
Inhoud blog
  • een buitenverblijf vol met bloemen
  • de laatste loodjes
  • Van Bretagne naar Normandië
  • laatste foto's van Les Abers
  • verder kamperen zonder voortent

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Met de caravan door Bourgondië en verblijf in de Finistère
    01-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoogdagen voor surfers

    1 juli: het begin van een nieuw kwartaal en tijd om de ruiten te kuisen. Met deze wens ik ook ieder een zalig en gelukkig derde kwartaal! In plaats van pinten te drinken in de café’s besteedt de plaatselijke gezonde lui hun vakantiedagen aan surfen. Het is er de tijd voor. Maandag vertrekken we uit Landéda. We rijden dan richting oosten, naar Normandië. Na een nachtje op een camping in het departement Manche trekken we noordoostwaarts naar Picardië, om ook daar een nacht te verblijven. Woensdag vatten we onze laatste trip aan richting Vlaanderen. Nu moeten we eerst nog een mooi en ontspannend weekend doormaken hier aan de westkust van de Finistère. Vanavond is er weer een concert met het koor Luci Care van Hubert, de campingeigenaar.













    01-07-2016, 00:00 geschreven door Vee 200

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rare snuiters op de camping

    Herr und Frau Schäfer vertrekken ook naar hun Heimat, naar Hameln. Raar mannetje, die Schäfer. Hij wil niet dag zijn vrouw samen met hem wandelt en ze hebben elk een hondje. Het koppel is elk 80 jaar oud en hij wil niet dat zijn vrouw met vreemde mannen praat, dus ook met mij niet. Herr Schäfer was afdelingsdirecteur van een supermarkt in Duitsland. Ik noem hem de rattenvanger van Hameln. Er lopen hier rare snuiters rond. Daarom plaats ik hier een foto van madam Flodder. Enkel de sigaar ontbreekt nog. Gisteren hebben we een prachtig concert bijgewoond. Het koor “Les côtes des légendes” van 65 zangers en pianist zongen bekende nummers uit het klassieke en het populaire genre, ook Bretoens. Prachtig, want ze mochten drie extra stukken opvoeren. En, zoals je ziet, hebben we het kot voor ons alleen. Sector G is momenteel zo goed al leeg. Lang zal het niet duren, want binnen enkele dagen breekt de storm los en zijn alle percelen bezet door gezinnen met kinderen. Ik praat met iedereen hier op de camping, met Fransen, Duitsers en Britten. Elisabeth is een (oud)lerares Duits in Bayern. Met haar heb ik een afspraak dat zij mij telkens corrigeert van zodra ik een taalfout maak, Ihr, Ihnen, datief, genitief, … als we binnenkort mails sturen, gaat ze met de gezonde gestrengheid van een lerares mijn taalfouten in het rood aanduiden. Wat een luxe!











    30-06-2016, 14:26 geschreven door Vee 200

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een zuidwester om van te genieten

    Momenteel staat er een stevige zuidwesterwind. De zee is ruw. We horen de golven luid bulderen op ons kampeerperceel. Af en toe komt er een geut regen langs. Bretagne! De camping loopt leeg en vele vrienden zijn al vertrokken. Er wordt plaats gemaakt voor gezinnen met kinderen. Volgende week zijn ook wij aan de beurt om ons perceel vrij te geven. Deze namiddag gaat Bea naar de kookles en deze avond is er weer en optreden van een zeemanskoor. Benieuwd wat dat gaat worden. Hier zie je nog drie hoog dynamische beelden, eentje van de zonsondergang van gisteren en twee van de zonsopgang van deze morgen. We beleven de langste dagen van het jaar. Pas rond 23.30 uur is hier donker in het uiterst westelijke punt van Frankrijk.







    29-06-2016, 13:02 geschreven door Vee 200

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    28-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brest, een stad om snel te vergeten

    Brest is een grootstad, maar slechts de tweede stad van de Finistère. Het kleinere en mooie Quimper beheerst de prefectuur. Hondendrollen, vogelscheten, vissenkoppen, alles vermengd met de stank van diesel en urine plus een dosis hels lawaai: dat is de haven van Brest. De binnenstad is een en al stress: toeterende auto’s, opgestoken middenvingers, nauwelijks parkeergelegenheid en opdringerige schooiers. En er is nauwelijks iets van cultuur of historie te ontdekken. De stad is grauw en grijs wegens verwoesting in de tweede wereldoorlog en werd slecht herbouwd. Mocht ik kunnen kiezen voor een volgende leven na mijn reïncarnatie, dan wil ik zeemeeuw worden en dan lanceer ik samen met mijn broeders meeuwen mijn grijsbruine slijmerige drollen over de straten van Brest. De eerste jaren zien ze me niet meer in deze hopeloze stad.









    28-06-2016, 15:14 geschreven door Vee 200

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een doodgewone maandag in Les Abers

    Maandag! Dan is het markt in Lesneven. We zijn rap terug want de lucht is zo azuurblauw als een rechtgeaarde liberaal. De foto’s zeggen genoeg. Günter en Elisabeth komen ook afscheid nemen en rijden in drie dagen naar Bayern.















    27-06-2016, 19:49 geschreven door Vee 200

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    26-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.er liggen kokkels in de oceaan

    Op onze camping beginnen medekampeerders iedere keer opnieuw over de voetbal en wat men Rode Duivels noemt. Het interesseert mij geen bal. Ik weet dat er ergens in Frankrijk op wat ballen geschopt wordt en daarmee houdt mijn kennis op. Vraag me dus niet of er Belgen mee sjotten. Vandaag zijn Rob en Corry vertrokken en stilaan gaan de senioren hier plaats maken voor de gezinnen. Het hoogseizoen komt eraan. Niet om de voedingskosten te drukken, maar voor het plezier ging Bea weer kokkeltjes zoeken in de zee, een leuk voorgerechtje. Kijk maar naar de foto, waar Bea eenzaam in de ruwe oceaan aan het rijven is. En dan waren de dames op bezoek om te kletsen over “stricken”, breien. Je kan er niet genoeg over redeneren. Je ziet ook nog een HRD-beeld van onze camping met onze Kia en Fendt in de hoofdrol.









    26-06-2016, 00:00 geschreven door Vee 200

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een dag vol luiheid

    De Vlaamse vrienden zijn vertrokken naar Caen en daarna naar huis. En wij hebben een luie dag genomen terwijl ik mij verder mocht bekwamen in de HDR-fotografie. De twee bovenste beelden zijn de resultaten van bloed, zweet en tranen van vreugde.







    25-06-2016, 20:16 geschreven door Vee 200

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drie hamerslagen voor een ormeau

    In het bedrijf Haliotis in Plouguerneau was het vandaag open deur. Er worden “ormeaux”, oftewel “zeeoor” gekweekt en voor consumptie klaargemaakt. Je ziet afbeeldingen van de vierjarige ormeau, gekweekt in het zeewater met algen als voeding. Je ziet de baby ormeau. Je ziet hoe de dode ormeau drie maal met een hamer beklopt wordt om daarna in de pan twee minuutjes te bakken met boter. Verwacht niet dat je dat als dagelijkse kost krijgt, want de dure ormeau wordt exclusief in bijzondere restaurants opgediend. Het bedrijf Haliotis is uniek voor Europa.











    24-06-2016, 17:01 geschreven door Vee 200

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met militaire tred naar St. Pabu

    Vandaag was het een wandeldag. Met onze Vlaamse vrienden zijn we vanuit Tréglonou gestart. De trip ging langs de Aber Benoit naar de moulin de Tanné. De 15 kilometer werden in drie uurtjes afgewerkt, een mooi ritme voor dames en heren van elk meer dan 60 jaar oud.











    23-06-2016, 20:54 geschreven door Vee 200

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het toilet van Île Wrac’h

    Blij als een kind ben ik met mijn gloednieuwe batterij naar het strand van St.Cava in Lilia, Plouguerneau, gereden. Daar startte de wandeling naar het eiland Wrac’h. De getijdentabel moest eerst goed bestudeerd worden, want anders kan je een halve dag op het eiland blijven. Op het eiland staat een semafoor en een wachtershuisje met moestuin. Het toilet deed me denken aan mijn kinderjaren.











    22-06-2016, 21:07 geschreven door Vee 200

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    21-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een auto kan niet zonder batterij

    Een Kia is een betrouwbare auto. Alleen moest ik geweten hebben dat de accu niet het eeuwige leven heeft. Zo komt het dat het starten van de motor niet meer lukt. Mijn auto staat hier ook vele dagen na elkaar stil en ik doe slechts kleine afstanden van vier kilometer om de vijf dagen. Na vele hulpladingen ben ik in vier garages beland en tenslotte bij Kia in Gouesnou tegen Brest. Morgen mag ik mijn nieuwe accu komen afhalen, een mooie start voor de zomer! Hier nog een beeld van onze Diarmuid in volle glorie, het gewas op onze camping, een zeilschuit en de abdij van Notre Dame des Anges in restauratie.









    21-06-2016, 22:20 geschreven door Vee 200

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.regen en wind

    Bretagne is op zijn best met een flinke zuidwester en een smeet regen om de haverklap. De bloedmooie en wulpse Dahud, dochter van koning Gradlon, duikt op in de mistige zee. Enkel de viriele mannen kunnen haar ontwaren, en daar ben ik gelukkig ook nog bij, voorlopig althans. Alleen heeft Dahud het niet voor Vlaamse ventjes. Ik kan niet blijven kijken naar de blonde lokken en de welgevormde borstomtrek van Dahud. Ik ga dan maar met de Vlaamse vrienden naar kerken en kapellen kijken, een mooie boetedoening voor mijn schunnige gedachten. Zo komen we terug in de kapel van de superheilige Jaoua in Plouvien, trekken we door naar Le Folgoët (zie het glasraam), komen we in de enclos paroissal van Guissény en staan we ademloos stil bij het wachtershuisje van Menez-Ham. Het huisje tussen de rotsblokken is zowat het visitekaartje van toeristisch Finistère. Tenslotte staat er ergens nog een dolmen in Lilia.









    20-06-2016, 22:55 geschreven door Vee 200

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schelpen zoeken

    Onze vrienden uit Vlaanderen zijn erg bezig met schelpen. Na verregaande inzet en studie in de kennis van duizenden soorten schelpen wordt een hele verzameling aangelegd, waarbij de Latijnse benaming de determinatie bepaalt. Aan het strand van Les Abers vinden onze vrienden een hele reeks zeldzame soorten, reden genoeg dus om hier te verblijven.







    19-06-2016, 18:37 geschreven door Vee 200

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een dagje zonder foto's

    Vandaag is het een dagje zonder foto’s. Vier goede vrienden uit Vlaanderen zijn vandaag toegekomen op onze camping Les Abers. Ze zullen een weekje hier blijven. We hebben een plan klaar om hen een prachtige week in de Abers en de Finistère te bezorgen. Samen willen we heel wat beleven. Vanaf morgen volgt het verslag uiteraard met beelden.

    18-06-2016, 22:19 geschreven door Vee 200

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.partnerruil

    Het blijft me verbazen hoe stipt de Duitsers zijn. Afspraak om te komen eten om 18 uur betekent dat het bezoek stipt om 18 uur present is. Iemand komt langs met de mededeling dat hij tien minuten komt babbelen. Na exact tien minuten verdwijnt hij. Ein Termin ist ein Termin: afspraak is afspraak en daar hoor je je strikt aan te houden. Zo is het leven georganiseerd.
    Bea houdt van het peuzelen aan een krab, ik niet. Rob houdt van het peuzelen aan een krab, Corry niet. Dan doen we maar aan partnerruil. Bea en Rob eten fruits de mer en ik ben met Corry uit eten geweest. Enkel kaarslicht ontbrak op dat vroege moment in de vooravond. Hier zie nog wat foto’s van mensen hier op de camping vóór en tijdens de receptie met de gasten, met gelegenheidskoor. En Hubert, de campingeigenaar, glundert.











    18-06-2016, 08:41 geschreven door Vee 200

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoog bezoek uit Beieren

    Vanavond kregen we Frau und Herr Müller aus Bayern op bezoek. Op het menu stonden zeeschelpjes, die Elisabeth en Bea gisteren gevist hadden. Diarmuid en Bea probeerden vandaag een grote vis te vangen. En Diarmuid had er een geapporteerd, grapje natuurlijk. Zo te zien, geloof ik dat Bea zich beter in de zee voelt dan op het land.













    16-06-2016, 22:29 geschreven door Vee 200

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    15-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de onzin van weersvoorspellingen

    Onzin, pure onzin! Via het internet vind je via Meteofrance het weerbericht. Vandaag werd regen voorspeld. Het werd een dag met volle zon en 25 graden! En reeds vele dagen krijgen we verrassingen. Dat komt omdat een lokaal weerbericht eigenlijk niet bestaat. Het weer wordt gemeten in Brest en Landivisiau, vele kilometers hier vandaan. Het is dan best mogelijk dat het in binnenland regent, maar hier houdt de zon stand. Maar eigenlijk interesseert het weer mij geen fluit. Als het niet regent, dan kan je nooit droog worden en als de zon schijnt, dan fluiten we een lied zoals de vogels. T-shirtje aan, korte broek, rugzak en fototoestel en dan leg ik mijn kilometertjes af met militaire pas van Aber Benoit naar Aber Wrac’h. Ik passeer het bejaardentehuis "NotreDame des Anges" en bestel alvast een kamertje met zeezicht voor binnen een twintigtal jaren. Je kan niet vroeg genoeg je toekomst voorbereiden.











    15-06-2016, 21:08 geschreven door Vee 200

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    14-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de zee, allen daarheen!

    Momenteel is het ideaal voor kitesurfers en plankzeilers. Een stevig windje, een felle zon en je waant je op de Bahamas. Vandaag heb ik wat foto’s genomen in HDR, high dynamic range. Ik neem mijn statief en maak vijf foto’s, één correct belicht, twee onderbelicht en twee overbelicht. De camera mag geen millimeter bewegen. Dan zorgt de software voor een samengeperst beeld met hoog dynamisch bereik. De drie laatste foto’s zijn HDR-opnamen.











    14-06-2016, 20:44 geschreven door Vee 200

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    13-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een doordeweekse maandag in Les Abers

    Omdat het koor Luci Care gisteren in st. Pabu zo geweldig was, plaats ik nog een foto van de dirigent en de soliste. Samen hadden zij een stuk uit de “bruiloft van Figaro” op meesterlijke wijze gezongen. Beide stemmen galmden door de kerk. Verder is het hier een rustige dag. En dan is een stemmig beeld van de kerk van Ploudalmézeau op zijn plaats.





    13-06-2016, 20:39 geschreven door Vee 200

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het koor Luci Care in St. Pabu

    Het concert in de kerk van St. Pabu was overheerlijk. Het koor Luci Care werd geleid door de enthousiaste dirigent Pierre Figaro. Aan de piano zat Anna Laot uit Oekraïne. Er was ook nog een soliste uit de Elzas. Het applaus was zo overdonderend dat zij drie extra nummers brachten. En wij, afgevaardigden uit Duitsland, Nederland en België werden verwelkomd door de inleider.







    12-06-2016, 22:30 geschreven door Vee 200

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 14/03-20/03 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!