Koken is plezant
Welkom bij de smaakpupillen tester
29-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klein geheimpje van oma

Walnoten in en pot water

kook  ze 5 minuten 

Je zal zien hoe makkelijk ze pellen 



29-10-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn recept de lekkerste spaghetti

Ingrediënten:

250 gram spaghetti

Al dente koken

1 ui

3 teentjes knoflook

1 wortel

1 peper

Bak in olijfolie

400 gram gehakt.

Zout en peper

100 ml droge rode wijn

4 tomaten of 2 blikken gepelde,

ontpitten tomaten 

1 tl gedroogde basilicum

1 tl origano

1 eetl  worstchestersaus of oxo

Geraspte Parmezaanse kaas naar smaak 

Eet smakelijk!



29-10-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker ideetje

Maak dit niet alle dagen lol

Leuk om te doen, kan ook in smaller repen gesneden

worden,zo je kaasstengels hebt bij de apertief,

Mosterd een beetje aanleggen met olijfolie en de uitgerolde

bladerdeeg met een borsteltje insmeren.

En we hebben weer al iets lekkers,smakelijk....

 



29-10-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
24-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amuse of borrelhapjes

    Amour

Ingrediënten:

2 plakjes gerookte zalm, 1/2 komkommer,

125 g roomkaas, 1 klein bosje dille,

1 tl citroensap, zout en peper

Voorbereiding :

Was je komkommer en snij 4 mm dikke plakjes.

Meng de roomkaas met de gehakte dille, citroen,

zout en peper.

Leg op elk plakje komkommer een lepel roomkaas

en vervolgens een stukje gerookte zalm en bestrooi

met dille.

Steek er tandenstokers in om alles bij elkaar te houden!

 Amuse 2
Dérivation =(afleiding)

Ingrediënten voor 12 mini spiesjes:

1/2 meloen,

12 zeer dunne plakjes Italiaanse ham,

24 bocconcini (mozzarellabolletjes),

zout en 5-bessenpeper.

Voorbereiding:

Met behulp van een Parijse lepel maak je

meloenballen

Doe in een kom je bocconcini, het zout en

een paar draaien van de pepermolen met 5 bessen. 

Roer alles goed door zodat het zout en de peper goed

verdeeld zijn.

Snijd je plakjes ham doormidden.

Maak je spiesjes door meloen, bocconcini en ham

erin te steken.

Het advies:

Serveer je spiesjes gekoeld.

Je kunt er ook basilicumblaadjes in doen

               MINI meloenspiesjes bocconcini ham

Lekker genieten maar......

laat je fantasie ook eens gaan voor een

speciaal amuse (aperitiefhapje)

           

een amuse geeft de kok een beetje meer tijd om het

voorgerecht of hoofdgerecht te breiden.



24-10-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
23-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het is zondag, rust dag

We verwennen ons  smaakpapillen heel simpel

maar zo lekker.Croque -monsieur de echte

klassieker .De tosti werden vroeger gezien als een

luxe tussendoortjes 

sneetjes brood (mag oud brood zijn !)

1Plakje ham

geraspte kaas

Boter

Tomat

Komkommer

icebergsla

Ketchup 

Voorbereidingsstappen

Verwarm de tosti-ijzer of de oven tot de

gewenste gaarheid.

Kuis je sla,snij komkommer tomaten schuifjes,garnier je bord 

Smeer boter in een sneetje brood. 

Snijd het plakje ham doormidden en leg

de ene helft op het sneetje beboterd brood

Leg de geraspte kaas op het plakje ham. 

Voeg de tweede helft ham toe aan de geraspte

Gruyère.

Beboter de tweede boterham en leg deze erop,

met de beboterde kant in de croque-monsieur.

Haal de croque-monsieur door het apparaat tot

de Gruyère kaas is gesmolten, het brood goudbruin

is en de ham gaar is.

De kaas kan ook gebruiken ;jonge kaas - maresous

-chesterkaas.Ook kruidig maken met bacelicum,

origano is super.Kunt je op voorhand maken zelfs

apart invriezen....

Geniet ervan....fijne zondag verder

 



23-10-2022, 13:39 geschreven door Leo
Reacties (0)
20-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag witlof in de oven
We houden het simpel ;
 BENODIGDHEDEN :
6 stronkjes witloof
1 klontje roomboter
6 plakken ham
5 aardappelen
100 ml melk
peper - zout - nootmuskaat-
cayene (voorzichtig een snuifje)
120 gr boter
3 el bloem
0,5 liter melk
100 gr gemalen kaas  

bereiden:

Neem de witloofstronkjes, snij er achteraan een

klein stukje af en verwijder de harde kern.

Spoel ze even af onder koud water en stoof ze

daarna aan in een klontje roomboter.

Kruid het witloof met peper en zout en voeg

een scheutje water toe. Laat rustig stoven.

Schil ondertussen de aardappelen, snij ze in

stukken en kook ze gaar in gezouten water.

Verwarm de oven voor op 180°.

Maak nu de bechamelsaus: smelt 120 gram

boter in een steelpannetje en voeg hier

3 eetlepels bloem aan toe.

Roer goed, laat de roux even bakken en doe

er vervolgens een halve liter melk bij.

Blijf roeren tot de saus indikt.

Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Zet even aan de kant.

Draai de aardappelen door de passe-vite

als ze gaar zijn. Breng op smaak met peper,

zout, nootmuskaat en 1 eetlepel boter.

Roer alles goed onder mekaar  met 100 ml

melk tot je een smeuïge puree bekomt. 

Wat hebben we geleerd vandaag ? simpel kan ook.

Smakelijk eten ,

Witlof uit de oven met ham en kaas « Recepten en kooktips voor klassieke  gerechten en ingredienten



20-10-2022, 12:56 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid is heel belangrijk ,denk eraan wanneer je kookt

APPEL-KANEEL RINGEN

BENODIGDHEDEN

2 appels

kaneel

suiker

50 gr boter

rol bladerdeeg of croissant deeg

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de appel en verwijder met een

appelboor het klokhuis.

Snijd de appels in ronde plakken.

Smelt de boter in een steelpan of in de

magnetron.

Rol het bladerdeeg of croissantdeeg uit.

Snijd lange repen van het deeg (in de lengte),

van ongeveer 1 cm dik.

Wikkel het bladerdeeg om het plakje appel.

Begin in het midden, en haal elke keer het

stukje deeg door het midden van de appel.

Leg de plakjes appel (met deeg) op een

bakplaat met bakpapier.

Smeer de plakjes appel in met een beetje

gesmolten boter.

Strooi een goede snuf kaneel en wat suiker

over de appel.

Bak de appelringen ongeveer 15 minuten

in de oven



20-10-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
18-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tip om te bewaren van olie en basilicum terug laten herleven

Klik naar de website → 

Olie bewaren en gebruiken  

Het aanbod in olie is de afgelopen jaren explosief

gestegen.

Bewaar olie het liefst goed afgesloten op een

niet te warme,droge en donkere plaats.

Hiermee wordt voorkomen dat de olie ranzig

wordt, wat zich uit in een onaangename geur.

Lang leve basilicum 

In de winkel lachte de basilicumplant je nog

tegemoet maar

na een paar uur op je aanrecht hangen de

blaadjes er treurig bij.

Verleng het leven van je basilicumplant door

het na aanschaf meteen te verpotten, zodat

de wortels meer plek hebben.

Geef je plant daarnaast op de juiste manier

water.

Zet de plant op een schaaltje en schenk daar

op het water.

De wortels van de plant kunnen het vocht zo

beter en sneller opnemen.

Wat kun je wel en niet invriezen

+ handige tips!

Klik op de foto ↡         ↡          ↡



18-10-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
17-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikkererwten gezond? heel gezond zelfs

Ze bevatten verschillende vitaminen en mineralen. 

Ook zitten ze vol vezels en eiwitten. 

Vezels kunnen de kans op darmkanker verkleinen. -

Doordat kikkererwten veel vezels en eiwitten bevatten

(maar weinig calorieën) zorgen ze ervoor dat je na het

eten ervan een voldaan gevoel hebt en er weer even

tegenaan kan!

Wat zijn kikkererwten eigenlijk?

Kikkererwten zijn een soort peulvruchten, die een aantal

gezondheidsvoordelen bieden. Peulvruchten zijn lid van

de erwtenfamilie en zijn technisch gezien een zaadpod.

Andere veel voorkomende eetbare peulvruchten zijn linzen,

erwten, een verscheidenheid aan bonen, sojabonen en

pinda's.

Waarom zijn kikkererwten zo gezond voor je?

Ze helpen het verzadigingsgevoel te vergroten, bevorderen

de spijsvertering, houden de bloedsuikerspiegel  stabiel,

verhogen de bescherming tegen het metabool syndroom en

hartziekten en zorgen voor nog veel meer voordelen voor de

gezondheid. De voedingswaarde van kikkererwten is een

krachtige combinatie van eiwitten, vitaminen en mineralen

en daarom worden ze vaak opgenomen in veel helende diëten,

waaronder het Ayurvedische dieet en het Mediterrane dieet.

Ze maken deel uit van populaire recepten, die over de hele

wereld worden gegeten en is het hoofdbestanddeel van hummus,

dat bijna elke dag wordt geconsumeerd in landen zoals Israël,

Syrië, Turkije, Palestina, Jordanië en Egypte.

De voedingswaarde van kikkererwten

Als we naar de voedingswaarde van kikkererwten kijken, wordt

pas echt goed duidelijk wat voor een verbazingwekkende superfood

deze peulvruchten eigenlijk zijn. Kikkererwten zijn naast vezels,

ijzer, zink, fosfor, B-vitaminen en nog veel meer ook een geweldige

bron van plantaardige eiwitten.

Zijn kikkererwten een zetmeel of eigenlijk een eiwit?

Ze zijn het eigenlijk allebei. Bonen, peulvruchten en bepaalde noten

zijn voedzame voedingsmiddelen en uniek omdat ze een combinatie

van eiwitten, zetmeel, vezels en mineralen bevatten.

Bovendien bevatten ze weinig calorieën en geven ze je een vol gevoel.

Betekent dit dan dat kikkererwten ‘goede kookhydraten’ zijn?

Ja, omdat het zetmeel in kikkererwten langzaam wordt verteerd en

de stabilisatie van de bloedsuikerspiegel ondersteunt

(meer hierover kun je hieronder vinden) is het dus gezond voor je.

165 gram gekookte kikkererwten bevat ongeveer:

  • 269 ​​kilocalorieën
  • 45 gram koolhydraten
  • 14,5 gram eiwit
  • 4,2 gram vet
  • 12,5 gram vezels
  • 1,7 milligram mangaan (84% ADH)
  • 282 microgram folaat (71% ADH)
  • 0,6 milligram koper (29% ADH)
  • 276 milligram fosfor (28% ADH)
  • 4,7 milligram ijzer (26% ADH)
  • 78,7 milligram magenesium (20% ADH)
  • 2,5 milligram zink (17% ADH)
  • 477 milligram kalium (14% ADH)
  • 0,2 milligram thiamine (13% ADH)
  • 0,2 milligram vitamine B6 (11% ADH)
  • 6,1 microgram selenium (9% ADH)
  • 6,6 microgram vitamine K (8% ADH)
  • 80,4 milligram calcium (8% ADH)
  • milligram riboflavine (6% ADH)
  • 0,5 milligram pantotheenzuur (5% ADH)

De voedingswaarde van kikkererwten levert ook wat

vitamine A, C en E en niacine

Hoe lang moet je kikkererwten koken?

Laat kikkererwten 6-8 uur weken en kook ze vervolgens
in 1-1,5 uur gaar. Je hoeft niet bang te zijn dat je kikker-
erwten kapot kookt als je ze aan het koken bent, ze
behouden namelijk goed hun vorm. 
Kikkererwten uit blik of glas kun je verwarmen
zonder te koken. 
Kikkererwten kun je beter niet rauw eten.

Recepten  → zie ↡                        ↡                          ↡

https://www.gezondaantafel.nl/blogs/kikkererwten-

recepten/



17-10-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lees en leer waarom je kaneel moet gebruiken !

          ❤️                                              

                                                                              ❤️

Kaneel is gezond helpt bij af te vallen,

en heeft  nog veel meer gezondheid

geheimen.

Kaneel zit vol met polyfenolen. 

Dit zijn antioxidanten die uw lichaam

beschermen tegen bacteriën en infecties

die ontstekingen veroorzaken.

Kaneel helpt zelfs beschadigde cellen

herstellen, doordat het enzymen activeert

die cel-herstel versnellen.

Ook kan kaneel verlichtend werken bij jeuk.

cassia-kaneelCeylon-kaneel
Coumarine 6,9 tot 18 mg per theelepel (= ca 2,6 gram) kaneel verwaarloosbaar
Maximum TDI coumarine (Toegestane Dagelijkse Inname) 0,1 mg per kilo lichaamsgewicht. 65 kg — 6,5 mg 25 kg — 2,5 mg Geen maximum

het verlaagt het gewicht (met gemiddeld 1,02

kilogram)kaneel verlaagt de BMI (met gemiddeld

0,51)het doet de middelomtrek afnemen

(met gemiddeld 2,40 centimeter)en het verlaagt

het vetpercentage

(met gemiddeld 1,02%).

↡             Ga zeker hier verder  lezen,               ↡

https://mens-en-gezondheid.infonu.

nl/gezonde-

voeding/99133-de-geneeskracht-van-

kaneel.html

Blijf gezond,leef gezond geniet van elk

moment !💕👍

 



17-10-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
16-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wild seizoen is bezig......

Vanaf september is de jacht al open op dieren zoals

konijn,houtduif, wilde eend en everzwijn.

Vanaf oktober kan je gerechten serveren met fazant, patrijs,

haas, moeflon en hert.



16-10-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
05-10-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker speciaal vegetarisch

Vegetarische vol-au-vent van paddenstoelen en prei ;

gemengde paddenstoelen (Parijse champignons,

kastanjechampignons, oesterzwammen...)1 kg

2 zoete aardappels

preiwit1

sjalot1

knoflook1 teentje

citroen1

ricotta250 g

sojaroom200 ml

sesamzaad2 el

tijm2 kl

10 gr boter 

olijfolie

nootmuskaat

peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C.

Pel en snipper de sjalot en de knoflook.

Maak de champignons schoon.

Snij de Parijse en kastanjechampignons in plakjes en scheur

de oesterzwammen in stukken. Halveer de prei, spoel goed

en snipper fijn.

Was de zoete aardappel,en kook hem tot hij zacht is

in heet water.Pel de zoete aardappel en snij hem in

gelijke schijfjes.Bak ze in olijfolie.

Verhit olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook

glazig.

Voeg de champignons en de prei toe en breng op smaak

met peper, zout, tijm en citroensap. Stoof rondom rond

goed aan.

Klop de ricotta los met de room, schep mee onder de

champignons.

Schep het geheel in een ovenbestendige ronde ovenschaal. 

 Bestrooi met sesamzaadjes en gaar 20 minuten in de oven.

Lekker met een slaatje van winterpostelein,

veldsla of rucola erbij.



05-10-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
27-09-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe dek je een tafel volgens de etiquette?

A. Bord(en): In het midden op ongeveer twee vingers

van de rand van de tafel plaats je de borden.

Je begint met het grootste bord voor het hoofdgerecht

of een decoratief onderbord.

Je kan kiezen om de borden voor de voorafgaande

gangen ook al op tafel plaatsen of om die pas te brengen

bij het serveren van de maaltijd.

Kies je ervoor om ze al op tafel te plaatsen dan doe je

dat van groot naar klein (groot onderaan).

B. Soeplepel: We eten van buiten naar binnen.

Dat wil zeggen dat het bestek dat aan de buitenkant ligt

eerst gebruikt zal worden en dat in dit geval de eerste

gang soep zal zijn.

De soeplepel ligt  rechts omdat we soep, volgens de

etiquette, met onze rechterhand eten.

C. Bestek voor het hoofdgerecht: Het bestek dat dichtst

bij het bord ligt gebruikt men voor het laatste gerecht

voor het dessert.

In dit geval dus het hoofdgerecht. We leggen altijd de

vork links en het mes rechts omdat ze zo juist liggen

om te beginnen met eten. De scherpe kant van het mes

leg je steeds richting het bord of weg van de andere

gasten. 

D. Bestek voor het voorgerecht: Voor het bestek voor

het voorgerecht geldt dezelfde regel als bij dat voor het

hoofdgerecht: vork links, mes rechts.

E. Broodbordje en botermesje: Als gasten bij hun soep

of een ander gerecht een broodje geserveerd krijgen dan

kan men dat op dit bordje leggen.

Het broodbordje wordt altijd linksboven gezet met daarop

een  botermesje.

De scherpe kant van het mesje leggen we net zoals bij de

andere messen weg van de andere gasten.

F. Dessertbestek:

Dessertbestek leggen we bovenaan het bord of

wordt pas op tafel gelegd bij het serveren van het dessert.

Als je ervoor kiest om het al op tafel te leggen dan gelden

er ook enkele regels.

Een vork ligt met de handgreep naar links en een mes

en/of lepel met de handgreep naar rechts. Op die manier

kan je ze makkelijk naar beneden schuiven en komen

ze meteen op de juiste plaats te liggen op de plaats waar

het andere bestek lag.

G. Waterglas: Het waterglas staat rechtsboven het bord.

In de volgorde van de glazen staat het steeds het meest

links.

H. Wijnglazen: wijnglazen staan in een diagonale

lijn naast het waterglas.

De volgorde waarin je glazen voor rode en witte wijn

zet zijn afhankelijk van welk eten je serveert en welke

wijn past bij voorgerecht en hoofdgerecht.

Zitten de gasten al aan tafel voor het aperitief, dan

zet je het aperitiefglas het meest rechts in de diagonaal.

I. Servet: wat het servet betreft kan je kiezen om het

ofwel links naast de vorken te leggen ofwel op het bord.

Als er heel wat gasten aan je tafel moeten kunnen zitten

is het aan te raden om het servet op het bord 

(onder het soepbord) te leggen.

Extra

Heb je vooraf bepaald wie waar zal plaatsnemen dan

zet je de naamkaartjes tussen het broodbordje,het

dessertbestek en de glazen.

Uiteraard begin je je tafelschikking met het kiezen

van een tafellaken (en tafelloper) of placemats.

De ideale maat voor je tafellaken is ongeveer 40-50 cm

breder en langer dan je tafel. Op die manier komt

het aan elke kant ongeveer 20-25 cm over de tafel. 

Als alles op de juiste plek staat kan je beginnen met

het decoreren van je tafel.

Plaats bijvoorbeeld een bloemstukje of enkele kaarsjes

in het midden van de tafel.

Afhankelijk van de periode van het jaar kan je

verschillende decoraties plaatsen.

Zo kan je met Valentijn hartjes strooien en kan je met

kerstboomtjes, denappels etc ...op tafel schikken.



27-09-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
25-09-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.natriumbicarbonaat en het diepe geheim

Ingrediënten en bereiding:

Vandaag vertel ik je een trucje om rundvlees mals te maken

500 gram rundvlees.(Komt uit de chineese keuken

Afgesneden witte membranen

¾ theelepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat)

voor 250 g rundvlees

Wrijf het vlees goed in met de baking soda

Laat 35-40 minuten in de koelkast marineren

2 teentjes knoflook  ½ theelepel suike 1 eetlepel wijnazijn

2 ml  eetlepels olijfolie 10 gr eetlepel chilisaus

Zwarte peper ¼ -½ chilivlokken Dat is de vleessaus

die ik later nodig heb

Je kunt ook een andere saus gebruiken, bijvoorbeeld

op basis van sojasaus Na 35 minuten is het vlees felrood,

dit is normaal

Spoel het vlees goed af Droog het vlees

Verwarm een koekenpan voor met frituurolie

Giet de helft van de portie in de pan

Bak ongeveer 1 minuut op de hoogste stand

Roer dan en bak de andere kant nog 1-2 minuten.

Haal de eerste portie vlees eruit

Voeg frituurolie toe en bak de tweede portie op

dezelfde manier 1 peper 1 ui Bak 2-3 minuten op hoog

vuur vlees toevoegen

Zout saus Bak nog 2-3 minuten en zet uit 2 komkommers

200-300 gram tomaten 1 peper Groene ui 1 avocado

100 gram maïs 2-3 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook

1 eetlepel citroensap Zwarte peper ½ theelepel

Dijon-mosterd zout naar smaak

Eet smakelijk!

Je zal het niet geloven misschien maar zie  wat je nog

allemaal  met natriumbicarbonaat kan.

Wat zijn mogelijke toepassingen van

natriumbicarbonaat bij het schoonmaken?

Natriumbicarbonaat wordt ook wel eens bicar,

zuiveringszout of maagzout genoemd.

Het is een mineraal dat kan gebruikt worden voor

verschillende toepassingen:

bij tandpasta om tanden te bleken

als rijsmiddel in bakpoeder en zelfrijzend bakmeel

in badzout en bruistabletten

bij een hoofdwasmiddel om textiel te bleken

bij branden maagzuur (wel niet te lang achter elkaar

gebruiken om fruit te wassen dat besproeid is geweest

met insecticides vermengd met azijn, om porseleinen

wasbakken te reinigen.....



25-09-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
24-09-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat eten vandaag

Chateau briand of file pure met een lekker groentenkrans

Jonge wortels,boontjes,spruitjes,erwtjes met zilveruitjes,

met aardappel in pel en Maître hotelboter.

Bereidingswijze moet ik toch niet uitleggen denk ik....

Leer de juiste bakwijze,iedereen heeft een ander

smaak en goesting.

"Snij de biefstuk altijd tegen de ‘draad’"

De perfecte Filet Mignon – Foodbuzz



24-09-2022, 10:57 geschreven door Leo
Reacties (0)
22-09-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat kan kun je eten als je weining geld hebt

Wat kan  je eten als je weining geld hebt

super goedkoop in de aanschaf en je kunt jouw gezin voorzien van

een maaltijd (warm) 

Rijst met bonen in tomatensaus

Gebakken aardappelen met uien en stukjes knakworst

Basic pasta gerecht

Groentesoep

Boterhammen

Omelet

Ei en toast

Chili con carne uit blik met rijst

Soep met beschuit 

Noodles en groente roerbakken

(misschien heb je nog ketjap/soya saus/

teriyaki of zoetzure saus staan)

Havermout met melk 

Cornflakes  "   melk

Boerenomelet met de overschot van de week

Peperkoek 

van oud brood,broodpudding met rozijnen maken,

Wentelteefjes,gewonnen brood.....

 



22-09-2022, 10:13 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kan wel wel suggesties gebruiken over energie verbruik
Van de elektrische kookplaten is inductie het zuinigst in
energie verbruik.
En voor het opwarmen van gerechten is de magnetron energie-
efficiënter dan de oven.
Een snelkookpan bespaart 50-70% aan kooktijd en energie.
Verhit eten niet langer dan nodig is, en kook in weinig water met een
deksel op de pan.
.


22-09-2022, 10:10 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mango en tamarillo fruit is voor veel ongekend !

Mango | Fruit At Work

Mango exotisch fruit waar je geen

genoeg  van krijgt


Schillen en snijden

Schil de mango met een goed scherp mesje of

met een dunschiller.

Het beste kun je nu de mango net naast de pit

snijden.

Doe dit ook met de andere kant. Snij dan schuin

langs de pit de rest van het vruchtvlees weg en

snij de mango in stukken naar wens. 

Tamarillo Tomaat-achtig

De tamarillo doet een beetje denken aan een

tomaat.De vrucht is alleen ovaal van vorm en

rood, geel of paars van

kleur. Het vruchtvlees smaakt zoetzurig en

aromatisch.

Volgens sommigen valt de smaak tussen die

van tomaat en passievrucht. 

Net als een tomaat heeft de tamarillo kleine,

eetbare pitjes.

De schil is meestal bitter en wordt daarom

niet gegeten.

Naast vezels bevat de tamarillo ook antioxidanten,

vitamines en mineralen. 

Vooral vitamine C is rijkelijk in de vrucht

aanwezig,net als kalium en magnesium.

Verder vind je in tamarillo calcium en ijzer,

net als vitamine A, B6, C en E.

Best een gezond vruchtje

dus!

Er zijn enorm mogelijkheden om er mee te 

creëren ;

ik denk aan fruitslade,dessert,vinaigre saus etc..

Geef alvast een lekker dessert mee.....

en zal er later op terug komen 

in andere mogelijkheden ;

Ingrediënten                                                   Voor de tamarillosaus ;

500 gr. mango                                             4 tammarillos +- 300gr.

   5 blaadjes gelatine                          80gr. suiker of vannille suiker

   2 eidooiers                                              om te garneren      

60 gr suiker (S2)                                        slagroom muntblaadjes

60 ml witte wijn                                       2 Maraschino-kers 

3/8 slagroom                                            

Het mango vlees in een blender fijn pureren en in een kom doen

zet het even opzij .

Week de gelatine blaadjes in koud water.

In een russ (middel matige pot) de eidooiers

40 gr suiker en dewitte wijn door elkaar roeren,

tot aan het kookpunt ,neem het van het vuur .

(best in 8 slag met foyet = is een garde, klopper) 

De gelatine goed uitwringen bij het warme

vloeistof mengen met een spatullen.

Door een zeef bij de mango gieten en met de

foyet goed doorroeren.

De room met de rest van de suiker  stijf

kloppen en onder de creme roeren.

Daarom moet de creme lauwwarm zijn,zodat

de gelatine

door toevoegen van de room niet meteen bindt.

In kelkglazen doen en in de koelkast laten

opstijven.

Voor de saus de tammerillo's schillen het vruchtvlees

pureren in blender en door een zeef in een pot wrijven.

De vannile suiker of suiker toevoegen en roerend aan

de kook brengen 3 à vijf minuten laten koken en dan

laten afkoelen.

Garneren met de tamarillosaus 

Spuit rond fijne strook slagroom dotje in het

midden waar je  de munt blaadje  blad gewijs

en daarop de 2 sherrykersen.

Smakelijk geniet ervan,

Laat ook een bericht in mijn gastboek hoe het

gegaan is en dat je het lekker vond of je een

eigen creatie gemaakt hebt.

 

Groetjes 

 



22-09-2022, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
19-09-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afvallen niet makkelijk met al dat lekker eten...;
Handige tips om af te vallen

Kies voor kleine aanpassingen in je voeding. Verklein de porties:

eet iets minder vlees, brood, aardappelen, rijst of pasta.

Probeer minder te snoepen, neem vaker fruit of groenten tussendoor.

Vergelijk de hoeveelheid calorieën, vet, eiwitten en koolhydraten op

etiketten.

Kies voor volkorenproducten voor een voller gevoel.

Besmeer je boterham dun met margarine.

Ga niet elke dag op de weegschaal staan,

maar kies voor een vast moment in de week.

Beloon jezelf als het goed gaat, dat stimuleert om door te gaan.

2500 kilocalorieën per dag voor volwassen mannen

2000 kilocalorieën per dag voor volwassen vrouwen

Om af te vallen moet je 500 tot 1000 kilocalorieën minder

binnen krijgen.

Bij een dieet met nog minder calorieën bestaat de kans dat:

je spiermassa afneemt in plaats van de vetmassa

je te weinig vitamines en mineralen binnen krijgt

je het dieet minder lang volhoudt en weer terugvalt in je oude

gewoonten (jojo-effect)

Oorzaak aanpakken

Bedenk wanneer jij meer gaat eten en probeer de oorzaak aan te

pakken. Voorbeelden waarbij mensen vaker meer of ongezonder

gaan eten: 

veel stress

na een emotionele gebeurtenis, zoals een scheiding of het verlies

van een dierbare veel buiten de deur eten (werk of vakantie)

verandering van gezins- of werksituatie: samenwonen,

kinderen krijgen of stoppen met werken na het stoppen met roken. 

https://www.hartstichting.nl/gezond-leven/gezond-eten/afvallen-door-een-

goed-eet-en-beweegplan



19-09-2022, 12:08 geschreven door Leo
Reacties (0)
18-09-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 % suikervrije Kokosrotsjes.

INGREDIËNTEN

4 eiwitten

Snufje zout

20 gr zoetstof

10 mg vanille-extract

240 gram geraspte kokos ( ongezoete)

5 ml of 1 theelepel roomboter

5 ml of 1 theelepel cacaopoeder

BEREIDING

Neem vier eitjes en scheid het eiwit van het eigeel. Gebruik voor het scheiden de twee helften van de eierschaal. Dat doe je door de dooier steeds van schaaltje naar schaaltje over te gieten, terwijl je het eiwit in een kommetje laat druipen.

Voeg een snufje zout bij het eiwit en pak een garde en klop tot het luchtig is. Zodra je tevreden bent, zet je het eiwit even opzij.

Neem een beslagkom en doe daarin het vanille-extract,de geraspte kokos, de boter en de cacaopoeder.

Meng de ingrediënten door elkaar en voeg voorzichtig het eiwit toe. Roer met een eetlepel voorzichtig door de beslagkom. Doe de kom in de koelkast en laat een halfuurtje rusten. 

Verwarm de oven voor op 175 °Celsius. Neem de ovenplaat uit de oven en bekleed deze met een velletje bakpapier. Als het beslag lang genoeg gerust heeft, neem je de kom uit de koelkast. 

Gebruik een eetlepel om het beslag bolletje voor bolletje op het bakpapier te leggen. Mocht je niet tevreden over de vorm zijn, dan kun je de bolletjes een beetje boetseren met je vingers.

Doe ze in de oven en bak ze 8 tot 12 minuten. Ze zijn gaar als ze net een beetje bruin beginnen te worden, dus blijf goed opletten.

Even laten afkoelen en klaar zijn je gezonde, 100 % suikervrije Kokosrotsjes. 

Lekker smullen,



18-09-2022, 14:05 geschreven door Leo
Reacties (0)

.

vegetarische

gerechten

Inhoud blog
  • prachtig
  • Caesarsalade
  • Risotto met zalm
  • wat gebeurt er met de vis
  • Paas brunch
  • Speciaal en mmmm zo lekker
  • geeft me een terugblik op....
  • geeft me een terugblik op....
  • Vreselijk
  • Chefs hun geheim,
  • Recept voor aziatische noedels met gehakt
  • eiren nestjes
  • koks moeten ook vleeskennis hebben
  • Lekker kersenflappen zo klaar
  • Poire belle Héléne
  • Lamsbout met Gorgonzola
  • Welkom
  • Coquilles Saint-Jacques au fine champagne
  • Zoete aarappel als snack bij de tv
  • wil je stoppen met brood eten ?
  • Gebruik een stookoker gezond..
  • Fluwelen tongstreling,
  • Lachen mag ook in de horeca -:)
  • puur vergif voor ...
  • Fruit is gezond
  • super lekker
  • simpel uitgelegd !
  • speciaal
  • Wat je zeker nooit mag doen
  • Het is weer voor rijkelijke hutsepot poriën
  • onderschat gebakken aardappelen maken niet !
  • simpel als je het ziet
  • tijd voor appeltaart
  • waar is dat feestje
  • Amuse idee
  • moet je toch weten
  • klein geheimpje van oma
  • mijn recept de lekkerste spaghetti
  • lekker ideetje
  • Amuse of borrelhapjes
  • het is zondag, rust dag
  • Vandaag witlof in de oven
  • Gezondheid is heel belangrijk ,denk eraan wanneer je kookt
  • tip om te bewaren van olie en basilicum terug laten herleven
  • Kikkererwten gezond? heel gezond zelfs
  • Lees en leer waarom je kaneel moet gebruiken !
  • Wild seizoen is bezig......
  • Lekker speciaal vegetarisch
  • Hoe dek je een tafel volgens de etiquette?
  • natriumbicarbonaat en het diepe geheim
  • wat eten vandaag
  • Wat kan kun je eten als je weining geld hebt
  • kan wel wel suggesties gebruiken over energie verbruik
  • Mango en tamarillo fruit is voor veel ongekend !
  • Afvallen niet makkelijk met al dat lekker eten...;
  • 100 % suikervrije Kokosrotsjes.
  • Brusselse Wafels de echte
  • als je patisserie maakt moeten de verhoudingen juist zijn
  • Vegetarische stoofschotel
  • Leer meer over wat je eet (vis)
  • Fris romig avocado dip sausje
  • avocado ideetjes
  • Lekker wokken vandaag
  • Vegetarisch
  • Gebakken aardappel schijfjes met of zonder look
  • Waldorfsalade
  • Zoet zure vinaigrette
  • Aardbeienkruimeldeeg taartje me thijm
  • Kaastaart
  • Kleine klaring of grote
  • En chef kent zijn team
  • Kippen filet met boontjes en erwtjes met pesto orecchiette
  • Tongrolletjes
  • Gentse waterzooi
  • werken in de horeca, is beestig hard
  • Wat is Arabisch eten?
  • Gelukkige verjaardag a la chef
  • voeding smijt je niet weg....
  • Krab of garnaalcocktail met ananas
  • mmmm lekker Chinezen
  • waarom je het beter thuis maakt.
  • coupe vers gezond lekker zomers
  • Idee voor bij babyborrel
  • Mango dessert
  • snel een soepje maken,
  • Kook tijd van groenten
  • Bloemkool moet je niet koken!
  • Belangrijk om te weten...;
  • Keukentermen
  • De nieuw generatie
  • Sinaasappel schellen
  • een aardappel schillen
  • waarom nog een kookboek kopen
  • Simpel koken als je een tablet Iphone mee de keuken in neemt
  • Lekker en niet duur
  • simpel zomerse taart
  • Garnaalkroket in 5 min .
  • Sabayon
  • Tropicana sla
  • lekkere cake
  • Zo maak je oliebollen
  • Gefrituurde Kabeljauw
  • Kaarsjes in het donker
  • Altijd een vleugje zomer met kruiden
  • Koude Veloutesoep
  • Witlof uit de Ardennen
  • Prettige feestdagen
  • Noordzee vissoep
  • Uitjes 'Escoffier'
  • St. jacobsoester met witlof
  • Groene kippen fricassee
  • Biscuitbeslag :
  • Truffels
  • Boterroom en Mokka boterroom
  • Zo maak je glazuur en Banketbakkerroom :
  • Cocoskoekjes of rotsjes
  • Mop
  • Travail en groupe
  • Chocolademousse
  • Basis van de keuken
  • Vlaamse hutsepot
  • Tijgergarnalen veredeld in kreeftensausje
  • Sinaasappel schuim
  • Klein kunst
  • Teveel gedronken ?eet dit ,kater gaat lopen
  • Van Ananas naar Kardinaal
  • Goddelijk ham,met Galia meloen
  • "Wako Kiwi"
  • Een beentje zonnig Italie in je bord
  • Scampi's met een fluweel nagenot
  • De visfumet,
  • De wildfonds
  • De kalfsjus of kalfsfonds,gevogelte fonds
  • De blanke fonds,bruine fonds;
  • De basis bereiding voor vis :
  • De basis bereiding voor vis :deel 3
  • De basis bereiding voor vis :Deel 4
  • Basis bereiding voor vis deel 2
    Logboek van de keuken
  • Hey Leo ,,
  • Avond groetjes
  • Sergio
  • Fijne lentedag gewenst !
  • lentesla

    Afbeeldingsresultaat voor mooi dessert

    .


                        

    bij 


     

             Waar je

        talenten

         en de behoeften

                 van de 

             wereld

           elkaar kruisen

              ligt je 

        roeping 

    Afbeeldingsresultaat voor spreuken over de keuken

    Kalte Platten : Schinken - Röllchen - Rezept - kochbar.de

    Mooi opgemaakte groente/rauwkost schotel | Vegetable tray, Amazing food  art, Food displays

    15 ideeën over Groente/fruit tapas plate | lekker eten, eten, eten en  drinken

    130 beste ideeën over koken in de klas in 2022 | eten en drinken, koken,  eten

    530 ideeën over Koken, door en voor kleuters | koken, lekker, eten

    Koude schotel populair . Artikel 999 - www.brabantland.nl

    Het menu en de wijnen - Foto van Restaurant Bakboord, Almere - Tripadvisor

    Het menu en de wijnen - Foto van Restaurant Bakboord, Almere - Tripadvisor

    Tournedos de charolais poêlé, légumes en sauce - Lorraine Magazine            

    Tournedos De Boeuf Au Beurre D'Huîtres - Envie De Bien Manger

    "       "        "          "          "

    Terroristische

    aanslagen

    Brussels Airport

    (Zaventem) 

        Wij zullen

         jullie altijd

         herinneren !

       22 Maart 2016 

    .

        STOP racisme

    Tegen dierengeweld !

    onverdoofd slachten

    is barbaars en is

    een sadistisch

    moord !!!!

    Spaghetti koken als een baas | Grappige Plaatjes

    SeniorenNet - Grappig of Schattig - claustrofobie SeniorenNet - Website  voor de actieve 50-plusser

     K

    Welkom bezoeker

    als je een blog

    hebt schrijf hem

    dan bij je 

    bericht in mijn

    gastenboek,

    zo ik kan 

    een bezoekje bij

    jullie brengen.

    Alvast bedankt 

             🍰🎂

    Dolfijneliefde

    mijn liefde 

    voor Dolfijnen,

    biologie,

    duiken,koraal,etc....

      ↡klik op de foto ↡

    👌

    Happyboy te gaan,

    veel foto's van

    Happyboy

    uitstappen en reizen

    van mij en vrouw

    .↡❤️↡

     ↡Klik op foto ↡;

    welkom

    mijn grote

    liefde 💔

    R.I.P

    Happyboy Eypos

    Just in Time is

    nu 13 jaar

    Wanneer je

    niet tegen

    grappen,of

    aangesproken

    zo voelen 

    gelieve  de blog

    niet te betreden.

    Je kan ter aller

    tijden het

    X gebruiken.

    Deze blog is

    samengesteld

    om 

    mensen te

    laten lachen....

    Blijvers welkom

    veel plezier 

    klik :

     ↡ heb het schijt eraan ↡

    La bonne cuisine

    est la base du

    véritable bonheur.

    De goede keuken

    is de basis van het

    echte geluk.

    A.Esccoffier

             

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf

    Pommes Pont-neuf,

          Feestelijk

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf

    Pont-neuf
    aardappelen:
    2cm dik,5cm lang
    is 4 maal groter
    dan gewone frieten.
    Eerst pocheren in
    een zeer gematigd
    vet en nadien
    afbakken in warm
    vet.

    De Pont Neuf is
    een brug
    over de
    Seine in Parijs.
    Het is de oudste
    brug van
    de stad.
    De Pont-Neuf
    werd
    tussen 1578 en 1604
    gebouwd naar
    ontwerp van
    Androuet Du Cereau.
    De brug
    heeft
    12 rondbogen en
    bestaat
    uit 2 delen.
    Het Ile de la Cité

    wordt door de
    Pont Neuf
    verbonden
    met de kaden aan
    de
    linker- en rechterover
    van de Seine.

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf




    Favorieten :

     

                          

     

     

    Miashaarsite

    alles

    over haar en

    verzorging

    Vaktermen

    keuken

    Koken is plezant

     

                          

    Zoeken met Yahoo


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    okra
    blog.seniorennet.be/okra

    De vlam tegen

           dieren 

          geweld!!!

    laat ze branden
      Geef ze door,

    Ik ben blij met
    onze vriendschap
    Vrienden zijn
    speciale mensen
    die een bijzonder
    plaats innemen
    in iemands leven
    Vrienden zijn de
    mensen die delen
     in iemands vreugde
    maar ook in hun
    problemen.Een echte
     vriendschap ontstaat
    niet zomaar
    Het kost tijd om
    respecten vertrouwen
    op te bouwen de basis
    van elke vriendschap
    Vrienden zijn die mensen
    die je in je hart raken
    en ieders leven blijer
    maken.
    Bedankt dat jij er bent.

         





                

         

               


    Afbeeldingsresultaat voor mooi dessert
        
     

     

    Niks vergeten ???

    krabbeltje

    in mijn gastboek,      

    ↡    👍

    Koken is plezant

    en doe je van uit

    je hart 

    Gerelateerde afbeelding

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Gerelateerde afbeelding

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    STOP de

    hebzuchtige jacht

    Kan een illustratie zijn van de tekst 'NUiSiBLE ራ' 

    Kan een afbeelding zijn van hert

    een goede kok(kin) heeft het in de vingers
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Miashaarsite
  • Dol-fijne-liefde1
  • uitbenen voorkwartier rund
  • uitbenen achterkwartier rund
  • versnijden of uitbenen varken
  • Slachten mag niet onmenselijk gebeuren !

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!