Koken is plezant
Welkom bij de smaakpupillen tester
27-04-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafels 40 à 50 stuks

Wafels 40 à 50 stuks

- 6 eieren dooiers

- 2 blokjes gist

- 700 cl.melk

- 2 l.water +- 25 cl bruis

- 2 kilo bloem (fijne bloem)

- 800 gr. goede boter

Boter op laag pitje laten smelten.

Meng melk gist + eierdooiers

(gist smelten in melk)

2 l.water erbij + 25 cl bruis water,

bloem erbij strooien

4 pakjes vanillesuiker ,

+-40 gr zout klein koffielepeltje

Alkali(niet teveel).

Goed mengen,boter toevoegen

eiwit opkloppen en er

onder doen.+- 2 uur laten rusten.

Wafelijzer opwarmen tot 290° ,

wafelijzer goed invetten

,de 2 eerste gebakken wafels wegdoen.

Geen vetstof meer gebruiken bij volgende bak.

 

 



27-04-2024, 18:11 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het echte recept

Oliebollen

½ kg bloem

½ l lauw melk of water

2 eierdooiers

2 eiwitten

25gr gist

5 gr griessuiker (bij de gist)

Snuifje zout

Werkplan :

1 - Frituurvet op 200£*c

2 - met de ingrediënten een soort

fruitdeeg bereiden

3 -  met een eetlepel of ijsroom

schepper balletjes maken.

Bestrooien met bloemsuiker en mmm



27-04-2024, 18:09 geschreven door Leo
Reacties (0)
23-04-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prachtig

.



23-04-2024, 17:31 geschreven door Leo
Reacties (0)
11-04-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caesarsalade
Dressing :
Kook de eieren 8 minuten.
Maak ondertussen de dressing: doe alles, behalve de
olijfolie en de crème fraîche, in de keukenmachine of
blender en mix door elkaar.
Schenk druppelsgewijs de olijfolie erbij, blijf  ondertussen
rustig mixen, tot de gewenste dikte.
Roer als laatste de crème fraîche er doorheen.
Snijd het brood in grove stukjes en meng in een kom
met een 1 eetlepel olijfolie en 1 teen knoflook uitgeperst.
Rooster de croutons in een droge koekenpan of in de
Airfryer 3 minuten tot ze knapperig zijn.
Snijd de sla grof en verdeel over borden.
Verdeel hier de croutons en flink
wat Parmezaanse kaas over. Snijd de eieren in partjes
en leg op de salade.
Besprenkel de caesar salade met flink wat van de romige
dressing.
Probeer deze Caesar salade met kip of zalm of garnalen
(als ze betaalbaar zijn)
Vervang de kaas voor een oude Brugge  of gerijpte
kaas Grimbergen.


11-04-2024, 12:31 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto met zalm
4 personen ;
Benodigheden :
 beetje dille,origano 
Rasp de citroen en pers hem uit. Snipper de ui.
Verhit een beetje olie in een pan en voeg de ui toe en
fruit kort aan.
Voeg de risottorijst met dille en origano toe en bak
even mee tot hij glazig begint te kleuren.
Blus af met een scheut goede witte wijn.
Als de wijn is opgenomen door de risottorijst voeg je
ongeveer een soeplepel warme bouillon toe.
Blijf dit herhalen tot bijna alle bouillon is opgenomen.
Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.
Roer op het laatst de (bevroren) erwtjes, 2 eetlepels
citroensap en de helft van het citroenrasp, boter en
kaas door de rijst en laat nog even doorwarmen.
Bestrooi de zalm met een klein snufje peper en zout.
Grill hem in een (grill)pan aan beide kanten tot hij gaar
is in ca. 7 minuten.
Serveer de citroenrisotto met een handje rucola en de zalm.
Garneer met de overgebleven citroenrasp of een partje
citroen.
Tip: vervang de erwtjes ook eens door stukjes groene,
jonge wortels,asperge of blokjes courgette,klein tomatjes.
Smakelijk,....


11-04-2024, 12:14 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat gebeurt er met de vis

voor hij op jou bord komt.... 

Infografiek noordzeetong van vangst tot veiling



11-04-2024, 10:53 geschreven door Leo
Reacties (0)
25-03-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paas brunch

Fijne pasen...

Voorzie genoeg drankjes zoals koffie, thee,

sinaasappelsap of een verse smoothie.

Vers fruit,ananas,aardbeien,frambozen,peren enz..

Naast pistolees,brood,rozijnenbrood en koffiekoeken

mogen beleg zoals charcuterie, eiren,confituur en

choco niet ontbreken.

Voorzie voldoende variatie. ...

 ik raad een goede mix tussen zoete er hartige

recepten aan.

Hoe maak ik de perfecte brunch? | Spar Colruyt Group

Geniet gezellig samen,smakelijk

 



25-03-2024, 12:07 geschreven door Leo
Reacties (0)
21-03-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speciaal en mmmm zo lekker

Kook met plezier! Koken met liefde!

INGREDIËNTEN:

2 courgette Zout Zwarte peper 1 peper

olijfolie 2 tomaten 1 eetlepel tomatenpuree 70 ml water

4 teentjes knoflook Een takje dille 3 eieren 150 gram zure

room of Griekse yoghurt 7 eetlepels meel bakpoeder

Een handvol peterselie zonnebloemolie.

Mijn vrouw heeftt het  uit geprobeerd met groot succes....

Knap gedaan door de uitvoerster...

.



21-03-2024, 18:15 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geeft me een terugblik op....

vakantie



21-03-2024, 16:07 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geeft me een terugblik op....

vakantie



21-03-2024, 16:06 geschreven door Leo
Reacties (0)
20-03-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreselijk

Gisteren overleed een politie agent in een deelgemeente

van Charleroi tijdens het beoefenen van zijn job.

Mijn gedachten zijn bij hen en bij de collega die nog

voor zijn leven vecht.

Ik ben erg aangeslagen dat zoiet kan en nog gebeuren

in ons vredig land.

                          R.I.P en bid voor zijn collega

                           

                        Sterkte aan de familie,vrienden en

                 ganse politie corps RESPECT



20-03-2024, 15:51 geschreven door Leo
Reacties (0)
18-03-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chefs hun geheim,
Hoe krijg je lamsvlees zacht?
Voor 500 gram (gesneden) vlees moet je 2 theelepels met
500 ml water mengen en hierin het vlees gedurende
15 tot 20 minuten laten staan.
Vervolgens spoel je het vlees weer heel goed af en marineer
en bak je het vlees.
Het resultaat?
Een heerlijk zacht en mals stukje vlees!
De volgende kruiden en specerijen zijn zeer geschikt
voor het kruiden van een mooi stuk lamsvlees:

Peper;

Oregano;

Rozemarijn;

Tijm;

Basilicum;

Peterselie;

Munt;

Salie;

Kies voor het lekkerste stukje lamsvlees?
De lamsbout is een van de meest edele stukken vlees
van het lam, wat inhoudt dat het vlees van erg hoge
kwaliteit is.
De lamsbout komt uit de bout van het lam, wat één
van de mooiste stukken van de bilpartij is.
Je kan het lamsvlees op verschillende manieren bereiden.
Voorkom  dat je vlees droog wordt?
Om te voorkomen dat het vlees 'schrikt' (waardoor de
vezels zich samentrekken en het vlees taai wordt) moet 
de vloeistof die wordt toegevoegd warm of heet zijn.
Een scheutje wijn, azijn, citroensap of ander zuur helpen
mee om het bindweefsel af te breken en het vlees dus
zachter en malser te maken.


18-03-2024, 12:25 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept voor aziatische noedels met gehakt

Makkelijk , snel , in de wok

Ingrediënten
2 stuk(s) Knoflookteen
 2 cm Verse gember
400 gram Oosterse groentemix
 200 gram Noedels
20 gram Sojasaus
2 tl Sesamolie
2 tl Gemalen komijnzaad
1 tl Gemalen korianderzaad
200 gram Gekruid rundergehakt
  •  10 gram Gezouten pinda's
     2 el Olijfolie
     1 el Zwarte balsamicoazijn
     2 tl Suiker
     2 tl Zonnebloemolie
     naar smaak Peper en zout


18-03-2024, 12:09 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eiren nestjes

Ingrediënten:

 

  • 2 Broodje
  • 2 eieren
  • 4 plakjes ontbijtspek of blokjes hesp
  • Geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden

Hol de afbakbroodjes uit en bedek de binnenkant

met het ontbijtspek

(probeer geen gaatjes te maken, anders gaat het ei

lekken)

Breek in ieder broodje 1 ei

Strooi wat geraspte kaas erover heen

Voeg peper en zout toe naar eigen smaak.

Doe de broodjes zo snel mogelijk in de oven,

anders kan het ei weer gaan lekken

Bak de broodjes 20 minuten in de



18-03-2024, 11:34 geschreven door Leo
Reacties (0)
12-03-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. koks moeten ook vleeskennis hebben

De koe verdeling,niet ieder mens is vegetaris.

We zijn feitelijk allemaal carnivoren geen

omnivoren !

Biologisch gezien zijn mensen inderdaad

omnivoren: wij kunnen zowel plantaardige

als dierlijke voeding eten om te overleven.

We zijn echter niet gebonden aan een

omnivoor eetpatroon:het is niet zo dat

we de combinatie van plantaardige en

dierlijke producten moeten eten.

De video mag gebruikt worden. 

.



12-03-2024, 17:42 geschreven door Leo
Reacties (0)
27-02-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker kersenflappen zo klaar

         de zoete lekkernij 

                blauwe bessen

Een heerlijke traktatie uit de oven

De traditionele appelflap kennen we allemaal wel.

Ook de kersenflap is in populariteit gestegen.

Dit recept geeft een nieuwe, verrassende draai aan de

traditionele zoete traktatie: een heerlijke flap gevuld

met blauwe bessen. Ze zijn superlekker bij de koffie

en heel simpel om te maken.

Dit heb je nodig

Voor de vulling:

  • 350 gram blauwe bessen
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel water

Voor de korst:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Voor het glazuur:

  • 65 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 tot 3 eetlepels room of melk

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden

(of kijk op de verpakking van het bladerdeeg voor de temperatuur).

Leg het bladerdeeg op een plat oppervlak om te ontdooien.

Zet een middelgrote pan op het fornuis met de blauwe

bessen,de suiker en het citroensap erin.

Verwarm de pan zo’n tien minuten op een laag pitje

tot dat de bessen openbarsten. Roer regelmatig.

Meng, als er eenmaal veel sap is vrijgekomen, de maizena

met wat water om een papje te maken.

Voeg dit toe aan de blauwe bessen.Breng de bessen

aan de kook en laat ze zachtjes pruttelen.

Blijf roeren totdat het is ingedikt, dit duurt twee tot

drie minuten.

Spatel op ieder plakje bladerdeeg een gelijke

hoeveelheid blauwe bessen.Meng het ei en een eetlepel

water in een kopje en strijk dit over de randen van het

bladerdeeg.

Vouw ze hierna dubbel tot een driehoek.

Druk met een vork de randjes van de flappen aan

zodat ze goed blijven zitten.

Strijk het resterende eimengsel over de

bovenkant en besprinkel de lekkernijen met wat suiker.

Bak de blauwebessenflappen

10 a 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat

ze goudbruin zijn.

Laat de flappen afkoelen  maak ondertussen het

glazuur.

Hiervoor meng je de poedersuiker met het

vanille-extract en de melk.

Als de flappen genoeg zijn afgekoeld, maar nog niet

koud zijn, kun je het glazuur eroverheen druppelen.



27-02-2024, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
03-02-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poire belle Héléne

Poire Belle Héléne 

                           Gerelateerde afbeelding 

4 stoofperen

vanille-ijs

geroosterde amandelschilfers

slagroom

Voor het kookvocht

2 dl water

1 dl witte wijn

200 g suiker

1 citroen1 vanillestokje

Voor de chocoladesaus

1 dl water100 g suiker

150 g pure chocolade

Doe het water en de witte wijn in een kookpan.

Snijd de vanillestok overlangs door en schraap er

de zaadjes uit.

Doe die met de stok bij het vocht.

Voeg de suiker en citroensap naar smaak toe.

Breng aan de kook.

Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder

het klokhuis.

Kook de peren rustig

gaar in het kookvocht en laat ze er ook in afkoelen

om de smaak van de vanille extra te laten doordringen.

Doe voor de saus het water in een steelpan en doe er de

suiker bij.

Breek de chocolade erin en laat rustig smelten.

Laat de peertjes uitlekken.

Serveer met de saus en de amandelen.

Geef er naar wens ijsroom en wat slagroom 

Smakelijk ..... bon appetit



03-02-2024, 15:22 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout met Gorgonzola

Lamsbout met Gorgonzola

aantal personen: 4

Ingrediënten:

- 1 lamsbout zonder been ca. 1,3 kg
- Zout en peper 
- 4 el olijfolie
- 2 uien
- 1 knoflookteentje
-
1 takje rozemarijn
-
1/4 l slagroom
-
1/4 l lamsbouillon evt. uit een pot
-175 gr gorgonzola

Bereiding:
Wrijf de lamsbout in met peper en bak hem aan in de

hete boter of olijfolie

PS.Alles wat gebraden wordt  wrijven we niet in met zout.

(buiten enkele specialiteiten) 

WAAROM NIET,zout maakt dikken blazen die open

barsten en een vies uitzichtgeven.

- Hak de uien en de knoflook fijn en voeg alles bij het vlees

- Voeg er ook de rozemarijn, de slagroom en de

   lamsbouillon aan toe en bak het op de

- tweede richel van de oven gedurende 40-45 minuten

   op 180 graden

- Haal de lamsbout uit de oven, wikkel hem in

   aluminiumfolie en houd hem warm in de uitgeschakelde

   oven   

-Verwijder het takje rozemarijn los de in blokjes gesneden

  Gorgonzola op in het vocht waarin eerder de lamsbout

   werd gebraden

- Voeg er zo nodig enkele eetlepels water aan toe en breng

   op smaak met peper en zout

- Pureer de saus metde mixer en giet hem door een fijne zeef

*Aardappelpuree,kasteelaardappel,amandelkroketjes,gek.aardappel

  Nu nog een lekker wijntje .El Coto Rioja ( Rood of wit ) 2001
 
  Smakelijk...........



03-02-2024, 14:27 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom

 Hallo allemaal,                                              

mijn naam is Leo gewerkt als chefkok, Maitere hotel,

manager ,waarom ik deze blog gemaakt heb.

Gewoon toch want koken is plezant (thuis) 

Wat ik altijd belangrijk gevonden heb is vaktermen in

de keuken, kost je minder tijd om iets uitleggen,in de

keuken strijd je altijd tegen de tijd.

Mise a place is heel belangrijk voor een goede 

Coup de feu  door te komen.

Mise a place is voorbereidende werken,coup de feu is

de sevice .

Vroeger was alles wat in de keuken gebeurde beroeps

geheim.

Neem je nu  een boekje in je handen of zet je u tv op

koken het is koken al  wat de klok slaat.

Dat is ergens goed natuurlijk want speciale gerechten

gaan eten was vroeger alleen bestemt voor rijke mensen,

of zakenmensen.

Nu kunnen we het thuis samen met je geliefde uittesten

is ons lekker laten gaan.

Daarom geef ik ook graag wat suggesties om te helpen !

                         

                                  

                      Als je werkt met voeding! 

na elk toilet bezoek,klein of grote ...was je handen,

                                 Plaatjes Handen

                       Hygiëne is een must !

                     Denkt eraan,"koken is plezant"     

                               Liefde is... 

        keukenprins of prinses zijn voor je geliefde !

                                  

                            



03-02-2024, 12:39 geschreven door Leo
Reacties (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Coquilles Saint-Jacques au fine champagne

Voor 4 fijnproevers

16 sint-jakobsschelpen 
2 middelgrote wortels 
250 g champignons 
37 cl Champagne 
20 cl dikke room 
1 eidooier 
Zout en versgemalen peper

Hak de champignons fijn, schil de wortels en rasp ze groot

genoeg(of snijd ze in fijne julienne). 

Bak de champignons en wortels in een koekenpan in een beetje

boter tot de groenten zacht zijn. 
Voeg de champagne, zout toe en laat sudderen tot het sap met

de helft is verminderd. 
Giet de groenten af, verzamel de kooksappen, houd de groenten

warm. 
Klop de room op met de eidooier. 

Voeg de slagroom toe aan de gereduceerde

Champagne tijdens het kloppen,van het vuur. 

Opwarmen op laag vuur. 
Parallel, in een koekenpan,een beetje olie met

keukenpapier doorgeven, goed verwarmen. 

Schroei de sint-jakobsschelpen aan elke kant

2 minuten en kruid ze vervolgens. 

Serveer een bedje groenten, de coquilles erop,

dan de saus,

zout en peper. 

Serveer onmiddellijk.

 

    Afbeeldingsresultaat voor coquille saint jacques

           

Voorbeeld snijwijze groentjes



03-02-2024, 12:37 geschreven door Leo
Reacties (0)

De vlam tegen

       dieren 

      geweld!!!

laat ze branden
  Geef ze door,

bij 

Klik ook eens

op gezellig 

samen zijn 

   ↓↓↓↓↓↓

Inhoud blog
  • zomerse fantasie schotel
  • Tapas op z'n Mexicaans
  • Inktvis special
  • borrelhapjes voor het weekend....
  • smoutebollen maken is simpel...
  • recept van ons bomma...
  • wie kent dit nog ?
  • Tip wat kan je doen met een ingevroren kreeft
  • “ Altijd een vleugje zomer met kruiden ”
  • Wafels 40 à 50 stuks
  • het echte recept
  • prachtig
  • Caesarsalade
  • Risotto met zalm
  • wat gebeurt er met de vis
  • Paas brunch
  • Speciaal en mmmm zo lekker
  • geeft me een terugblik op....
  • geeft me een terugblik op....
  • Vreselijk
  • Chefs hun geheim,
  • Recept voor aziatische noedels met gehakt
  • eiren nestjes
  • koks moeten ook vleeskennis hebben
  • Lekker kersenflappen zo klaar
  • Poire belle Héléne
  • Lamsbout met Gorgonzola
  • Welkom
  • Coquilles Saint-Jacques au fine champagne
  • Zoete aarappel als snack bij de tv
  • wil je stoppen met brood eten ?
  • Gebruik een stookoker gezond..
  • Fluwelen tongstreling,
  • Lachen mag ook in de horeca -:)
  • puur vergif voor ...
  • Fruit is gezond
  • super lekker
  • simpel uitgelegd !
  • speciaal
  • Wat je zeker nooit mag doen
  • Het is weer voor rijkelijke hutsepot poriën
  • onderschat gebakken aardappelen maken niet !
  • simpel als je het ziet
  • tijd voor appeltaart
  • waar is dat feestje
  • Amuse idee
  • moet je toch weten
  • klein geheimpje van oma
  • mijn recept de lekkerste spaghetti
  • lekker ideetje
  • Amuse of borrelhapjes
  • het is zondag, rust dag
  • Vandaag witlof in de oven
  • Gezondheid is heel belangrijk ,denk eraan wanneer je kookt
  • tip om te bewaren van olie en basilicum terug laten herleven
  • Kikkererwten gezond? heel gezond zelfs
  • Lees en leer waarom je kaneel moet gebruiken !
  • Wild seizoen is bezig......
  • Lekker speciaal vegetarisch
  • Hoe dek je een tafel volgens de etiquette?
  • natriumbicarbonaat en het diepe geheim
  • wat eten vandaag
  • Wat kan kun je eten als je weining geld hebt
  • kan wel wel suggesties gebruiken over energie verbruik
  • Mango en tamarillo fruit is voor veel ongekend !
  • Afvallen niet makkelijk met al dat lekker eten...;
  • 100 % suikervrije Kokosrotsjes.
  • Brusselse Wafels de echte
  • als je patisserie maakt moeten de verhoudingen juist zijn
  • Vegetarische stoofschotel
  • Leer meer over wat je eet (vis)
  • Fris romig avocado dip sausje
  • avocado ideetjes
  • Lekker wokken vandaag
  • Vegetarisch
  • Gebakken aardappel schijfjes met of zonder look
  • Waldorfsalade
  • Zoet zure vinaigrette
  • Aardbeienkruimeldeeg taartje me thijm
  • Kaastaart
  • Kleine klaring of grote
  • En chef kent zijn team
  • Kippen filet met boontjes en erwtjes met pesto orecchiette
  • Tongrolletjes
  • Gentse waterzooi
  • werken in de horeca, is beestig hard
  • Wat is Arabisch eten?
  • Gelukkige verjaardag a la chef
  • voeding smijt je niet weg....
  • Krab of garnaalcocktail met ananas
  • mmmm lekker Chinezen
  • waarom je het beter thuis maakt.
  • coupe vers gezond lekker zomers
  • Idee voor bij babyborrel
  • Mango dessert
  • snel een soepje maken,
  • Kook tijd van groenten
  • Bloemkool moet je niet koken!
  • Belangrijk om te weten...;
  • Keukentermen
  • De nieuw generatie
  • Sinaasappel schellen
  • een aardappel schillen
  • waarom nog een kookboek kopen
  • Simpel koken als je een tablet Iphone mee de keuken in neemt
  • Lekker en niet duur
  • simpel zomerse taart
  • Garnaalkroket in 5 min .
  • Sabayon
  • Tropicana sla
  • lekkere cake
  • Zo maak je oliebollen
  • Gefrituurde Kabeljauw
  • Kaarsjes in het donker
  • Altijd een vleugje zomer met kruiden
  • Koude Veloutesoep
  • Witlof uit de Ardennen
  • Prettige feestdagen
  • Noordzee vissoep
  • Uitjes 'Escoffier'
  • St. jacobsoester met witlof
  • Groene kippen fricassee
  • Biscuitbeslag :
  • Truffels
  • Boterroom en Mokka boterroom
  • Zo maak je glazuur en Banketbakkerroom :
  • Cocoskoekjes of rotsjes
  • Mop
  • Travail en groupe
  • Chocolademousse
  • Basis van de keuken
  • Vlaamse hutsepot
  • Tijgergarnalen veredeld in kreeftensausje
  • Sinaasappel schuim
  • Klein kunst
  • Teveel gedronken ?eet dit ,kater gaat lopen
  • Van Ananas naar Kardinaal
  • Goddelijk ham,met Galia meloen
  • "Wako Kiwi"
  • Een beentje zonnig Italie in je bord
  • Scampi's met een fluweel nagenot
  • De visfumet,
  • De wildfonds
  • De kalfsjus of kalfsfonds,gevogelte fonds
  • De blanke fonds,bruine fonds;
  • De basis bereiding voor vis :
  • De basis bereiding voor vis :deel 3
  • De basis bereiding voor vis :Deel 4
  • Basis bereiding voor vis deel 2
    Logboek van de keuken
  • Zegen op deze woensdag middag, avond en nieuwe week
  • Hey Leo ,,
  • Avond groetjes
  • Sergio
  • Fijne lentedag gewenst !

    La bonne cuisine

    est la base du

    véritable bonheur.

    De goede keuken

    is de basis van het

    echte geluk.

    A.Esccoffier

             

    Afbeeldingsresultaat voor mooi dessert

    .


                        

    bij 


     

             Waar je

        talenten

         en de behoeften

                 van de 

             wereld

           elkaar kruisen

              ligt je 

        roeping 

    Afbeeldingsresultaat voor spreuken over de keuken

    Kalte Platten : Schinken - Röllchen - Rezept - kochbar.de

    Mooi opgemaakte groente/rauwkost schotel | Vegetable tray, Amazing food  art, Food displays

    15 ideeën over Groente/fruit tapas plate | lekker eten, eten, eten en  drinken

    130 beste ideeën over koken in de klas in 2022 | eten en drinken, koken,  eten

    530 ideeën over Koken, door en voor kleuters | koken, lekker, eten

    Koude schotel populair . Artikel 999 - www.brabantland.nl

    Het menu en de wijnen - Foto van Restaurant Bakboord, Almere - Tripadvisor

    Het menu en de wijnen - Foto van Restaurant Bakboord, Almere - Tripadvisor

    Tournedos de charolais poêlé, légumes en sauce - Lorraine Magazine            

    Tournedos De Boeuf Au Beurre D'Huîtres - Envie De Bien Manger

    "       "        "          "          "

    Terroristische

    aanslagen

    Brussels Airport

    (Zaventem) 

        Wij zullen

         jullie altijd

         herinneren !

       22 Maart 2016 

    .

        STOP racisme

    Tegen dierengeweld !

    onverdoofd slachten

    is barbaars en is

    een sadistisch

    moord !!!!

    Spaghetti koken als een baas | Grappige Plaatjes

    SeniorenNet - Grappig of Schattig - claustrofobie SeniorenNet - Website  voor de actieve 50-plusser

     K

    Welkom bezoeker

    als je een blog

    hebt schrijf hem

    dan bij je 

    bericht in mijn

    gastenboek,

    zo ik kan 

    een bezoekje bij

    jullie brengen.

    Alvast bedankt 

             🍰🎂

    Dolfijneliefde

    mijn liefde 

    voor Dolfijnen,

    biologie,

    duiken,koraal,etc....

      ↡klik op de foto ↡

    👌

    Happyboy te gaan,

    veel foto's van

    Happyboy

    uitstappen en reizen

    van mij en vrouw

    .↡❤️↡

     ↡Klik op foto ↡;

    welkom

    mijn grote

    liefde 💔

    R.I.P

    Happyboy Eypos

    Just in Time is

    nu 13 jaar

    Wanneer je

    niet tegen

    grappen,of

    aangesproken

    zo voelen 

    gelieve  de blog

    niet te betreden.

    Je kan ter aller

    tijden het

    X gebruiken.

    Deze blog is

    samengesteld

    om 

    mensen te

    laten lachen....

    Blijvers welkom

    veel plezier 

    klik :

     ↡ heb het schijt eraan ↡

    Favorieten :

     

                          

     

     

    Miashaarsite

    alles

    over haar en

    verzorging

    Vaktermen

    keuken

    Koken is plezant

     

                          

    Zoeken met Yahoo


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    hawino
    blog.seniorennet.be/hawino

    .

    vegetarische

    gerechten

    Ik ben blij met
    onze vriendschap
    Vrienden zijn
    speciale mensen
    die een bijzonder
    plaats innemen
    in iemands leven
    Vrienden zijn de
    mensen die delen
     in iemands vreugde
    maar ook in hun
    problemen.Een echte
     vriendschap ontstaat
    niet zomaar
    Het kost tijd om
    respecten vertrouwen
    op te bouwen de basis
    van elke vriendschap
    Vrienden zijn die mensen
    die je in je hart raken
    en ieders leven blijer
    maken.
    Bedankt dat jij er bent.

         





                

         

               


    Afbeeldingsresultaat voor mooi dessert
        
     

     

    Niks vergeten ???

    krabbeltje

    in mijn gastboek,      

    ↡    👍

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf

    Pommes Pont-neuf,

          Feestelijk

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf

    Pont-neuf
    aardappelen:
    2cm dik,5cm lang
    is 4 maal groter
    dan gewone frieten.
    Eerst pocheren in
    een zeer gematigd
    vet en nadien
    afbakken in warm
    vet.

    De Pont Neuf is
    een brug
    over de
    Seine in Parijs.
    Het is de oudste
    brug van
    de stad.
    De Pont-Neuf
    werd
    tussen 1578 en 1604
    gebouwd naar
    ontwerp van
    Androuet Du Cereau.
    De brug
    heeft
    12 rondbogen en
    bestaat
    uit 2 delen.
    Het Ile de la Cité

    wordt door de
    Pont Neuf
    verbonden
    met de kaden aan
    de
    linker- en rechterover
    van de Seine.

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf




    Koken is plezant

    en doe je van uit

    je hart 

    Gerelateerde afbeelding

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Gerelateerde afbeelding

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

     

    een goede kok(kin) heeft het in de vingers
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Miashaarsite
  • Dol-fijne-liefde1
  • uitbenen voorkwartier rund
  • uitbenen achterkwartier rund
  • versnijden of uitbenen varken
  • Slachten mag niet onmenselijk gebeuren !

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!