room of Griekse yoghurt 7 eetlepels meel bakpoeder
Een handvol peterselie zonnebloemolie.
Mijn vrouw heeftt het uit geprobeerd met groot succes....
Knap gedaan door de uitvoerster...
.
21-03-2024, 18:15 geschreven door Leo Reacties (0)
geeft me een terugblik op....
vakantie
21-03-2024, 16:07 geschreven door Leo Reacties (0)
geeft me een terugblik op....
vakantie
21-03-2024, 16:06 geschreven door Leo Reacties (0)
20-03-2024
Vreselijk
Gisteren overleed een politie agent in een deelgemeente
van Charleroi tijdens het beoefenen van zijn job.
Mijn gedachten zijn bij hen en bij de collega die nog
voor zijn leven vecht.
Ik ben erg aangeslagen dat zoiet kan en nog gebeuren
in ons vredig land.
R.I.P en bid voor zijn collega
Sterkte aan de familie,vrienden en
ganse politie corps RESPECT
20-03-2024, 15:51 geschreven door Leo Reacties (0)
18-03-2024
Chefs hun geheim,
Hoe krijg je lamsvlees zacht?
Voor 500 gram (gesneden) vlees moet je 2 theelepels met
500 ml water mengen en hierin het vlees gedurende
15 tot 20 minuten laten staan.
Vervolgens spoel je het vlees weer heel goed af en marineer
en bak je het vlees.
Het resultaat?
Een heerlijk zacht en mals stukje vlees!
De volgende kruiden en specerijen zijn zeer geschikt
voor het kruiden van een mooi stuk lamsvlees:
Peper;
Oregano;
Rozemarijn;
Tijm;
Basilicum;
Peterselie;
Munt;
Salie;
Kies voor het lekkerste stukje lamsvlees?
De lamsbout is een van de meest edele stukken vlees
van het lam, wat inhoudt dat het vlees van erg hoge
kwaliteit is.
De lamsbout komt uit de bout van het lam, wat één
van de mooiste stukken van de bilpartij is.
Je kan het lamsvlees op verschillende manieren bereiden.
Voorkom dat je vlees droog wordt?
Om te voorkomen dat het vlees 'schrikt' (waardoor de
vezels zich samentrekken en het vlees taai wordt) moet
de vloeistof die wordt toegevoegd warm of heet zijn.
Een scheutje wijn, azijn, citroensap of ander zuur helpen
mee om het bindweefsel af te breken en het vlees dus
zachter en malser te maken.
18-03-2024, 12:25 geschreven door Leo Reacties (0)
Recept voor aziatische noedels met gehakt
Makkelijk , snel , in de wok
Ingrediënten
2 stuk(s) Knoflookteen
2 cm Verse gember
400 gram Oosterse groentemix
200 gram Noedels
20 gram Sojasaus
2 tl Sesamolie
2 tl Gemalen komijnzaad
1 tl Gemalen korianderzaad
200 gram Gekruid rundergehakt
10 gram Gezouten pinda's
2 el Olijfolie
1 el Zwarte balsamicoazijn
2 tl Suiker
2 tl Zonnebloemolie
naar smaak Peper en zout
18-03-2024, 12:09 geschreven door Leo Reacties (0)
eiren nestjes
Ingrediënten:
2 Broodje
2 eieren
4 plakjes ontbijtspek of blokjes hesp
Geraspte kaas
Peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Hol de afbakbroodjes uit en bedek de binnenkant
met het ontbijtspek
(probeer geen gaatjes te maken, anders gaat het ei
lekken)
Breek in ieder broodje 1 ei
Strooi wat geraspte kaas erover heen
Voeg peper en zout toe naar eigen smaak.
Doe de broodjes zo snel mogelijk in de oven,
anders kan het ei weer gaan lekken
Bak de broodjes 20 minuten in de
18-03-2024, 11:34 geschreven door Leo Reacties (0)
12-03-2024
koks moeten ook vleeskennis hebben
De koe verdeling,niet ieder mens is vegetaris.
We zijn feitelijk allemaal carnivoren geen
omnivoren !
Biologisch gezien zijn mensen inderdaad
omnivoren: wij kunnen zowel plantaardige
als dierlijke voeding eten om te overleven.
We zijn echter niet gebonden aan een
omnivoor eetpatroon:het is niet zo dat
we de combinatie van plantaardige en
dierlijke producten moeten eten.
De video mag gebruikt worden.
.
12-03-2024, 17:42 geschreven door Leo Reacties (0)
27-02-2024
Lekker kersenflappen zo klaar
de zoete lekkernij
Een heerlijke traktatie uit de oven
De traditionele appelflap kennen we allemaal wel.
Ook de kersenflap is in populariteit gestegen.
Dit recept geeft een nieuwe, verrassende draai aan de
traditionele zoete traktatie: een heerlijke flap gevuld
met blauwe bessen. Ze zijn superlekker bij de koffie
en heel simpel om te maken.
Dit heb je nodig
Voor de vulling:
350 gram blauwe bessen
50 gram kristalsuiker
1 theelepel citroensap
1 eetlepel maizena
1 eetlepel water
Voor de korst:
6 plakjes bladerdeeg
1 ei
1 eetlepel water
2 eetlepels kristalsuiker
Voor het glazuur:
65 gram poedersuiker
1/2 theelepel vanille-extract
1 tot 3 eetlepels room of melk
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
(of kijk op de verpakking van het bladerdeeg voor de temperatuur).
Leg het bladerdeeg op een plat oppervlak om te ontdooien.
Zet een middelgrote pan op het fornuis met de blauwe
bessen,de suiker en het citroensap erin.
Verwarm de pan zo’n tien minuten op een laag pitje
tot dat de bessen openbarsten. Roer regelmatig.
Meng, als er eenmaal veel sap is vrijgekomen, de maizena
met wat water om een papje te maken.
Voeg dit toe aan de blauwe bessen.Breng de bessen
aan de kook en laat ze zachtjes pruttelen.
Blijf roeren totdat het is ingedikt, dit duurt twee tot
drie minuten.
Spatel op ieder plakje bladerdeeg een gelijke
hoeveelheid blauwe bessen.Meng het ei en een eetlepel
water in een kopje en strijk dit over de randen van het
bladerdeeg.
Vouw ze hierna dubbel tot een driehoek.
Druk met een vork de randjes van de flappen aan
zodat ze goed blijven zitten.
Strijk het resterende eimengsel over de
bovenkant en besprinkel de lekkernijen met wat suiker.
Bak de blauwebessenflappen
10 a 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat
ze goudbruin zijn.
Laat de flappen afkoelen maak ondertussen het
glazuur.
Hiervoor meng je de poedersuiker met het
vanille-extract en de melk.
Als de flappen genoeg zijn afgekoeld, maar nog niet
koud zijn, kun je het glazuur eroverheen druppelen.
27-02-2024, 00:00 geschreven door Leo Reacties (0)
03-02-2024
Poire belle Héléne
Poire Belle Héléne
4 stoofperen
vanille-ijs
geroosterde amandelschilfers
slagroom
Voor het kookvocht
2 dl water
1 dl witte wijn
200 g suiker
1 citroen1 vanillestokje
Voor de chocoladesaus
1 dl water100 g suiker
150 g pure chocolade
Doe het water en de witte wijn in een kookpan.
Snijd de vanillestok overlangs door en schraap er
de zaadjes uit.
Doe die met de stok bij het vocht.
Voeg de suiker en citroensap naar smaak toe.
Breng aan de kook.
Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder
het klokhuis.
Kook de peren rustig
gaar in het kookvocht en laat ze er ook in afkoelen
om de smaak van de vanille extra te laten doordringen.
Doe voor de saus het water in een steelpan en doe er de
suiker bij.
Breek de chocolade erin en laat rustig smelten.
Laat de peertjes uitlekken.
Serveer met de saus en de amandelen.
Geef er naar wens ijsroom en wat slagroom
Smakelijk ..... bon appetit
03-02-2024, 15:22 geschreven door Leo Reacties (0)
Lamsbout met Gorgonzola
Lamsbout met Gorgonzola
aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 1 lamsbout zonder been ca. 1,3 kg - Zout en peper - 4 el olijfolie - 2 uien - 1 knoflookteentje - 1 takje rozemarijn - 1/4 l slagroom - 1/4 l lamsbouillon evt. uit een pot -175 gr gorgonzola
Bereiding: Wrijf de lamsbout in met peper en bak hem aan in de
hete boter of olijfolie
PS.Alles wat gebraden wordt wrijven we niet in met zout.
(buiten enkele specialiteiten)
WAAROM NIET,zout maakt dikken blazen die open
barsten en een vies uitzichtgeven.
- Hak de uien en de knoflook fijn en voeg alles bij het vlees
- Voeg er ook de rozemarijn, de slagroom en de
lamsbouillon aan toe en bak het op de
- tweede richel van de oven gedurende 40-45 minuten
op 180 graden
- Haal de lamsbout uit de oven, wikkel hem in
aluminiumfolie en houd hem warm in de uitgeschakelde
oven
-Verwijder het takje rozemarijn los de in blokjes gesneden
Gorgonzola op in het vocht waarin eerder de lamsbout
werd gebraden
- Voeg er zo nodig enkele eetlepels water aan toe en breng
op smaak met peper en zout
- Pureer de saus metde mixer en giet hem door een fijne zeef
Pont-neuf aardappelen: 2cm dik,5cm lang is 4 maal groter dan gewone frieten. Eerst pocheren in een zeer gematigd vet en nadien afbakken in warm vet.
De Pont Neuf is een brug over de Seine in Parijs. Het is de oudste brug van de stad. De Pont-Neuf werd tussen 1578 en 1604 gebouwd naar ontwerp van Androuet Du Cereau. De brug heeft 12 rondbogen en bestaat uit 2 delen. Het Ile de la Cité wordt door de Pont Neuf verbonden met de kaden aan de linker- en rechterover van de Seine.